Zagor.hu
Zagor.hu fórum
62. könyv: Borzalmak háza
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
Baromira élvezem (?) az előbbihez hasonló tanácsokat, de valójában sokkal jobban örülnék egy használható térképnek, vagy útvonaltervnek. ... Igen tudom ez kényelmes megoldás, de bevallom kényelmes ember vagyok.
hr
2022. május 8. 07:15 | Válasz erre | #73
A Krétai Krónikák szerintem a legemészthetőbb ötlet a felsorolásból, régi anyag, Pingvin kiadós korszak.
© SzG
2022. május 8. 06:46 | Válasz erre | #72
"Az is egy lehetőség, hogy a Zagor átalakul egyfajta egyesületté, amely könyvkiadással foglalkozik."
Lehet, hogy még erre sem lenne szükség, és ugyanúgy működhetne a magánkiadás, mint a Vindgardia Hősei-könyveknél például... Persze ez nem biztos, ennek utána kellene járni.
Amúgy az egyesületnél szerintem könnyebb kiadót alapítani, mert ahhoz talán egy ember is elég... pl. Elefes/Lakatos István is egyedül alapított egy kiadót, amennyire tudom. De mondjuk ebben a témában kevésbé vagyok otthon.
© SzG
2022. május 8. 06:27 | Válasz erre | #71
"Technikailag most pont ez történik, amatőr, kevésbé ismer írók művei vannak terítéken, ami azzal jár, hogy kicsit zsákbamacska az egész."
Igen, erről már beszéltünk. Kellene egy-két "előolvasó" még a fordítás meg a kiadás előtt. :) Vagy legalább a hátteret és az első pár fejezetet le kellene fordítanod, mielőtt még rászánjátok magatokat a kiadásra (általában már néhány oldalból megállapítható, hogy egy könyv mennyire igényes/komoly/eredeti stb.) Így elkerülhető lenne az, hogy valami tényleg gyenge könyvet fordítsatok le teljesen + adjatok ki, pl. Gyíkkirály visszatérése; A pokol tüze... (Egyébként az utóbbi könyv jó példa arra, amit az előbb írtam, hogy általában már az első pár oldal alapján meg lehet állapítani egy könyvről, hogy igényes vagy sem; egyértelműen nagyon gyenge és komolyan vehetetlen már a Háttértörténet és az első fejezet is, ahogy talán más is megjegyezte, pl. Bubu, meg talán Denko is).

"Invadersről semmit nem tudni."
Hát nem sokat. De reméljük, Salamon tényleg lefordítja, és akkor könnyen meggyőződhet róla mindenki, hogy milyen, és hogy érdemes-e kiadni. :)

"A Diamond key ismét felmerült, de te is azt mondtad, hogy az eleje alapján nem érdemes vele foglalkozni."
Hát nem tűnt egy túl komoly, meg főleg egyedi könyvnek, igen. (Ahogy azt Denko is írta, ha jól emlékszem.)

"Innentől kezdve ugye minden más is, amire így véletlenszerűen ráböksz, nagyjából lutri."
Hát igen, ez így van... Nem olvastam egyik külföldi könyvet sem, csak "hallottam" róluk pár dolgot. Ez viszont tényleg nem igazán elég ahhoz, hogy konkrétan kiadásra javasoljak bármit is. :)
Valaki olyannak kellene könyveket ajánlania, aki valóban képben van, tehát sok külföldi lapozgatást olvasott - ez a "valaki" csak a Játékkönyvek a nagyvilágból-blog szerzője, vagyis Salamon lehet. ;) Reméljük, megnyilvánul a kérdésben, és ajánl pár könyvet, ami szerinte igényes, érdekes. Aztán esetleg utána lehetne nézni jobban az említett könyveknek (tehát legalább az elejét el lehetne olvasni mindegyiknek + megnézni, hogy mi a helyzet a jogokkal).

Rider of the Black Sun:
... "Oké, ez mondjuk semmilyen szempontból nem kevésbé ismert."
Hát ez az. :) Mindenképp kockázatos lenne "feketén" kiadni. A jogok meg biztos sokba kerülnének, mert tényleg egy elég új meg sikeres könyvről van szó. Ráadásul tényleg iszonyú vastag is a könyv... Tehát az egész kiadás eléggé problémés lenne + mindenképp drága (még "feketén" kiadva is). Tehát ezt a könyvet talán inkább jobb lenne elfelejteni, már ami a kiadást illeti.

"A Green könyv is meglepően megosztóra sikeredett."
Hát igen... Szerintem nem is fogyott túl jól, legalábbis a moly.hu-s adatokból kiindulva kb. 200-300 mehetett el belőle, ami eléggé bukásszagú, még egy Kaméleon-könyvnél is (a Livingstone-könyvek pl. 500-600-700 példányban fogynak elvileg). Mondjuk a nem túl jó fogadtatás várható volt szerintem, mert az idősebbeknek (a régi KJK-rajongóknak például) nyilván túl komolyan vehetetlen/gyerekes... a fiatalokat meg nem érdeklik a "kockázós", nehézkes játékmenetű könyvek (inkább játszanak mondjuk az 1000 veszély-könyvekkel vagy Bojti Anna műveivel). Talán a Dracula sikeresebb lesz (legalább az idősebbek körében), már ha egyáltalán kiadja a Kaméleon ezek után.

"Lone Wolf, mint legtriviálisabb, de abból most jönnek ki a keményfedeles definitive edition-ök, ráadásul rendkívül vegyes a fogadtatása."
Igen, szerintem semmiképp sem érdemes foglalkozni vele, bár ezt már írtam korábban is. Egyrészt tényleg vegyes színvonalú, másrészt 32 plusz könyvből áll, ahogy te is írtad, tehát ez az FF-könyvekhez hasonlóan megint egy kb. 10 éves projekt lenne lefordítani és kiadni az egész sorozatot, ennyit meg bőven nem ér az egész. Harmadrészt valóban a mai napig adják ki a könyveket, tehát (hacsak nem kérnétek engedélyt a hivatalos kiadásra, de gondolom nem kérnétek) tényleg könnyen bekövetkezhetne az, ami az FF-vel.

"Way of the Tiger 2014-15-ben újra elő lett véve, fel lett frissítve, be lett fejezve. Mennyire lehet ráfogni, hogy leültek már körülötte a hullámok?"
Szerintem "leültek", elvégre már vagy 7-8 év eltelt a legutóbbi kiadás óta. Megjegyzem, ennél talán meg lehetne próbálni a jogok megszerzését is egy alacsony példányszámú kiadásra... Nem hiszem, hogy csillagászati összeg lenne, elvégre nem egy FF-ről van szó. :)
Egyébként ha én adnék ki külföldi könyveket, akkor valószínűleg ezzel a sorozattal próbálkoznék meg első körben; egyrészt igényesnek tűnik (már az alapján, amit olvastam/hallottam róla), másrészt van némi kapcsolata az FF-hez is a Haláltalizmán által ugye, így valószínűleg viszonylag sok embert érdekelne a sorozat (főleg, hogy a Haláltalizmán pont egy eléggé közkedvelt könyv). Harmadrészt valószínűleg tényleg nem lehet túl nehéz megszerezni a jogokat sem. Gondolkoztam is rajta egy időben, hogy megpróbálom kiadni ezt a sorozatot, de mivel így is jó pár igényes, kiadásra váró könyv van már nálam (hála a Vindgardia Hősei-pályázatnak :) ), meg amúgy is a magyar írók műveire szeretnék koncentrálni, így végül elvetettem a Way of tiger kiadását. De ti esetleg megpróbálhatnátok a dolgot - már ha úgy érzitek, hogy tényleg igényes sorozat. :)

"Fabled lands nekem érdekesnek tűnik, de kb. félig van kész, ráadásul 2018-ban jött ki a serpent king's domain, és van egy 2021-es játék is belőle, tehát jelenleg eléggé aktívak az írók. Bár valószínűleg annyira nem, hogy egyhamar befejezzék a sorozatot."
Igen, bár mondjuk pont azért, mert "eléggé aktívak" az írók, így jogilag ez a sorozat is problémás lenne (vagy drága).

A többi felsorolt könyvet/sorozatot (Falcon stb.) még annyira sem ismerem, mint a fentieket, szóval azokhoz már inkább egyáltalán nem is szólnék hozzá. :)
Továbbra is azt mondom, hogy első körben valaki olyannak kellene könyveket javasolnia, aki olvasta is őket, tehát mondjuk Salamonnak (ő ugye ráadásul író is, szóval azért jó esély van rá, hogy ha egy könyvre azt mondja, hogy igényes, akkor az tényleg az :)). Aztán ha van egy lista az igényesebb, érdekesebb könyvekről, utána megnéznénk, hogy egyáltalán ki lehetne-e adni őket... És esetleg a végén, ha mondjuk maradt 3-4 igényes és aránylag könnyen megjelentethető könyv, akár még egy szavazást is lehetne tartani, csak, hogy tudjuk, mire lenne a legnagyobb igény. :)
2022. május 8. 05:59 | Válasz erre | #70
FireFox: Az Invaders-sel kapcsolatban igazad van, de meg kell kérdezni, szerintem Chapman nem gördítene akadályt a fordítás elé, neki ebből nem gondolom, hogy anyagi haszna van.

A Rider of the Black Sun kiadását hogyan képzelitek?

Egyébként örülök, hogy nyitott vagy a KJK-któl való elmozdulásra. Én tényleg azt hiszem, hogy a Zagornak az volt a történelmi küldetése, hogy közösségbe kovácsolta a játékkönyvek szerelmeseit és életben tartotta a műfajt a 2000-es "nehéz években". Viszont a KJK-ban szerintem már nincs több potenciál. Látszik, hogy I.L. is csak saját magát ismételgeti az elmúlt években - esetleg a fanfictionök között lehet még találni felfedezetlen gyémántot. Szóval szerintem bővíteni, frissíteni kellene, különben a "tábor" szétszéled és/vagy kihal.

Én éppen ezzel a céllal indítottam el tavaly a blogomat, hogy vegyük le egy kicsit a KJK-s sisakunkat és ne csak a sisakrostély szűk résén át lássuk a dolgokat, hanem döbbenjünk már rá, hogy a világ elrohant a KJK-k mellett.

Szerintem azt kell eldönteni, hogy a Zagor bevállalja-e továbbra is az illegális rajongói kiadást. 10-15 évig ez működött. Ha nem, akkor meglehetősen szűk az ösvény, maradnak a fanfictionök, esetleg a '80-as, '90-es években kiadott, mára "abandoned", elhagyott könyvek. Az látszik, hogy a kiadók most újra elővették a régi könyvsorozatokat, szóval kevés ilyen elhagyott mű van.

Az is egy lehetőség, hogy a Zagor átalakul egyfajta egyesületté, amely könyvkiadással foglalkozik.
2022. május 7. 21:28 | Válasz erre | #69
A száguldó harcos postapokaliptikus scifi, a magányos farkas fantasy, más műfaj, nem tudom mekkora az átfedés a rajongótáborok között, nehezen összehasonlítható. A szürke csillag négy könyv és egybe ment ki, a magányos farkas 32 és darabonként kellene, hogy kitartson a lelkesedés, megint nem összehasonlítható. Na jó, esetleg a kai-t lehetne egy 5-ös pakkban kiadni, de magnakai-tól kezdve az ötlet nem működik. És továbbra is az az első probléma, hogy aktívan folyik az angol verzió kiadása, tehát valószínűleg ugyanabba a falba futnánk bele, mint FF-nél.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2022. május 7. 21:09 | Válasz erre | #68
Firefox örülök hogy feldobtad ezt a kérdést, de ahogy a mondás tartja: ahány ház annyi szokás, azaz ahány olvasó annyiféle ízlés. Látva itt a törzsfórumozók és egyéb tagok hozzászólásait, nehéz lenne olyan sorozatot, kalandot választani, amire mindenki rámondaná a tutit. De tegyük fel, hogy lenne olyan kaland, de akkor jön a fordító kérdése. Egy hosszabb kalandhoz kell ám idő, és ha menet közben kiderül, hogy nem is akkora slágertermék, akkor meg hiábavalóság az egész.

Írod, hogy a Magányos Farkas mennyire megosztó kaland. Nem tudom hogy fogyott a Szürke varázsló sorozat, de ha azt vitték az MF is menni fog. Sőt én a Száguldó harcos sorozatnál is jobbnak tartom, de ez egyéni vélemény! (Hozzáteszem olvastam én is elég gyenge Magányos Farkas epizódokat, de olyan minden sorozatban van!)
Van persze még jó pár olyan régi sorozat, ami nekem első ránézésre nem jött be, de ki tudja. Egy szemétdombon is akadhat gyémánt félkrajcár!

Bárhogyan is gondoljátok a jövőt, a döntés a ti kezetekben van! Én legfeljebb csak súgok! Persze lehetne szavazni is, ki mire lenne vevő, de félek az érdeklődés itt széles skálán mozogna!
2022. május 7. 20:42 | Válasz erre | #67
Technikailag most pont ez történik, amatőr, kevésbé ismer írók művei vannak terítéken, ami azzal jár, hogy kicsit zsákbamacska az egész.

Tegyük fel, hogy elugranánk a KJK-któl. Hova? Ezt most leginkább vitaindítónak szánom.

Invadersről semmit nem tudni.
A Diamond key ismét felmerült, de te is azt mondtad, hogy az eleje alapján nem érdemes vele foglalkozni. Innentől kezdve ugye minden más is, amire így véletlenszerűen ráböksz, nagyjából lutri.
Rider of the Black Sun must-have, csak ugye "Right now, it’s available in its 6th edition and was licensed for another two European languages." Plusz azt eredeti németből kellene lefordítani, nem angolból. És a puhafedeles kiadás esélytelen. Oké, ez mondjuk semmilyen szempontból nem kevésbé ismert.
A Green könyv is meglepően megosztóra sikeredett.

Nézzük a régebbi sorozatokat.
Lone Wolf, mint legtriviálisabb, de abból most jönnek ki a keményfedeles definitive edition-ök, ráadásul rendkívül vegyes a fogadtatása.
Way of the Tiger 2014-15-ben újra elő lett véve, fel lett frissítve, be lett fejezve. Mennyire lehet ráfogni, hogy leültek már körülötte a hullámok?
Fabled lands nekem érdekesnek tűnik, de kb. félig van kész, ráadásul 2018-ban jött ki a serpent king's domain, és van egy 2021-es játék is belőle, tehát jelenleg eléggé aktívak az írók. Bár valószínűleg annyira nem, hogy egyhamar befejezzék a sorozatot.
A falcon szintén érdekesnek tűnik, de állítólag csúnyán elrontották a végét, ráadásul az első részt 2015-ben szintén újrakiadták. A többit mondjuk nem...
Nekem a legends of skyfall szintén érdekesnek hangzik, arról viszont elég sok a negatív kritika.
Hallottam jókat a cretan chronicles-ről, a blood sword-ról, a dragon warriors-ról, a sagas of the demonspawn-ról, a golden dragonról, de ezek megint mind egyéni ízlés kérdései is, meg rövid szösszenetek is, aztán vagy bejön az embereknek, vagy nem.

Ha meg valami frissebbe akarnál belevágni, egész más problémakörrel kerülsz szembe.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2022. május 7. 18:14 | Válasz erre | #66
Nem, ő szerintem se "amatőr", de nem is írtam ilyet - lletve pont azt írtam, hogy jobb INKÁBB amatőr vagy kevésbé ismert írók műveivel foglalkozni. :)
Bár lehet, hogy kissé félreérthetően fogalmaztam, ez esetben elnézést.
2022. május 7. 17:20 | Válasz erre | #65
Andrew Chapmant azért kicsit erős leamatőrírózni. Letett azért az három önálló KJK könyvet, plusz a hercegek viadala párost. Az Invaders-t is kiadták volna rendesen, ha az Australian Adventure Gamebooks sorozat nem roskad magába az első kötet után.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2022. május 7. 15:35 | Válasz erre | #64
Hát rá kell kérdezni a szerzőnél. Talán korábban is írtam, hogy az azért nem árthat. :))
Simán lefordítani egyébként szerintem le lehet ("hobbiból"), legfeljebb a kiadása lehet problémás.
Mondjuk ezért is ajánlott inkább "amatőr", illetve kevésbé ismert írók műveivel foglalkozni, mert azok esetén tényleg valószínű, hogy nem lenne gond... ahogy a KJK-fanfictionokkal sem volt gond, sőt, még örültek is neki a szerzők, hogy a zagor.hu kiadta a műveiket, ha jól tudom. :)
2022. május 7. 12:24 | Válasz erre | #63
Félreértés ne essék, nem okoskodni vagy képmutatóskodni akarok, de
[quote]ingyenesen letölthető, tehát biztos simán le lehetne fordítani és meg lehetne jelentetni "rajongói kiadásban", nem lenne belőle semmi gond[/quote]Ez így ebben a formában nem igaz. A pdf másolásvédett, és (akár megszokásból, akár szándékosan, de) azzal indít, hogy
[quote]...no part of this book may be reproduced or transmitted in an form or by and means...[/quote]Nem azt mondom, hogy ne csináld, hanem hogy ennek tudatában döntsd el, hogy mi tévő leszel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2022. május 7. 04:33 | Válasz erre | #62
Ennek örülök. :) Hajrá. Hátha egyszer lesz belőle könyv is... [smiley]awink[/smiley]
2022. május 6. 19:42 | Válasz erre | #61
Én tervbe vettem, hogy az Invaderst lefordítom év végéig. Ezzel tényleg nincs jogi probléma és egy elég jó történet.
© SzG
2022. május 6. 13:12 | Válasz erre | #60
Például itt egy Adrew Chapman-könyv:

[url=https://jatekkonyvek.blog.hu/2022/05/01/invaders_896]Invaders[/url]

400 fejezetes sci-fi horror, és ingyenesen letölthető, tehát biztos simán le lehetne fordítani és meg lehetne jelentetni "rajongói kiadásban", nem lenne belőle semmi gond. :) És vannak még ilyen könyvek a neten.
© SzG
2022. május 6. 12:55 | Válasz erre | #59
Igen, elfelejtettem hozzátenni, hogy esetleg egyéb játékkönyvek közül is lehetne "válogatni". :) (Ezt már egyébként korábban is írtuk páran.) Van rengeteg más világon játszódó vagy akár világfüggetlen lapozgatós is ugye... Még olyanok is akadnak, amiknek a szerzője szintén "amatőr", tehát jogi probléma se hiszem, hogy lenne belőle, ha a zagor.hu lefordítaná és megjelentetné a könyveiket "rajongói kiadásban" (persze erre rá kell kérdezni).
A [url=https://jatekkonyvek.blog.hu/]Játékkönyvek a nagyvilágból[/url] elnevezésű blogon is jó sok lapozgatós szerepel, azok közül is lehetne szemezgetni akár. ;)
2022. május 6. 12:00 | Válasz erre | #58
"Szerk.: például régebben volt egy szavazás, ahol négy KJK-kalandra lehetett szavazni… és a legtöbb szavazott kapott könyv jelent meg először (ez az Álmok erdeje volt, ha jól emlékszem). Esetleg újra lehetne valami ilyesmi. :)"
.
KJK vonalon már nem nagyon van miből válogatni. Maradt még kb 4-6 könyvterjedelmű rajongói kaland, ami nem füzetbe való, és ennyi. Mondjuk én speciel a Diamond Key-t látnám szívesen. [smiley]crazya[/smiley]
Az új KJK kalandoknak meg van hivatalos magyar kiadója, ugyebár...
© SzG
2022. május 6. 09:06 | Válasz erre | #57
"Azért lett hátrébb sorolva, mert most a 60. könyv jön.
Amihez lesz pár "apróság", és azok a Halálcsapda könyvhöz passzolnak, nem a Borzalmak háza könyvhöz."
Így már érthető, köszi az infót. :)

"Jobb is hidegben borzongani, nem?"
Végül is igen... Főleg halloween környékén. [smiley]awink[/smiley] Ha ősszel akarjátok kiadni, akkor már megjelenhetne a tökünnep környékén. [smiley]fantasy-witch-43[/smiley]
© runner
2022. május 6. 08:07 | Válasz erre | #56
Azért lett hátrébb sorolva, mert most a 60. könyv jön.
Amihez lesz pár "apróság", és azok a [i]Halálcsapda [/i]könyvhöz passzolnak, nem a [i]Borzalmak háza[/i] könyvhöz.

Az azutáni könyv pedig, ahogy kész lesz a borítókép, be fog kerülni az Előkészületben oldalra.

Ha rajtunk múlik, akkor mindhárom könyv még idén elkészül, ha más nem, majd bundabugyiban olvasgathatjátok télen.
Jobb is hidegben borzongani, nem? [smiley]crazya[/smiley]
A főhős Te vagy!
© SzG
2022. május 6. 06:53 | Válasz erre | #55
"Lehet néhány olvasó besokallt az Elátkozott ház klónoktól"
Szerintem legfeljebb te. [smiley]eplus2[/smiley] Egyébként a két "Elátkozott ház klón" a legnépszerűbb zagor.hu-s kötetek között van, különösen a Drumer átka, ami szinte minden játékkönyves oldalon, fórumon nagyon pozitív kritikákat kapott (jobbat, mint sok "original" Fighting Fantasy-könyv).
Amitől "besokalltak" az olvasók, az inkább a Pokol tüze (ezt szinte mindenki lehúzta). És mivel a Halálcsapdát is ugyanaz a szerző írta, ezért tartok tőle, hogy ez se lesz túl népszerű könyv - és nem is hiszem, hogy túl sokan várják. (Legalábbis biztos nem várják annyian, mint a Borzalmak házát.)
Persze runner tudja, nyilván olyan könyveket ad ki, amilyeneket akar, és olyan sorrendben, amilyet jónak lát. :) És végül is minden új könyvnek örülni kell, még a kevésbé jól sikerülteknek is. De azért tényleg nem lenne rossz valamilyen felmérés, hogy a KJK-rajongók milyen könyveket szeretnének olvasni. :)

Szerk.: például régebben volt egy szavazás, ahol négy KJK-kalandra lehetett szavazni... és a legtöbb szavazott kapott könyv jelent meg először (ez az Álmok erdeje volt, ha jól emlékszem). Esetleg újra lehetne valami ilyesmi. :) Persze ez csak egy ötlet.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. május 5. 22:08 | Válasz erre | #54
Lehet néhány olvasó besokallt az Elátkozott ház klónoktól, és hát jól jön egy kis vérfrissítés. Egyébként nyilván Runner nem szokta figyelmen kívül hagyni az olvasók kérését, (kivételt képez az utóbbi néhány év :-); de ha később jön, akkor nyilván érdemes várni rá. Emlékszem az internetes idők előtt én is hónapokat vártam, hogy megjelenjen valahol egy-egy újabb KJK kötet, amit valamelyik ismerős mindig előbb szerzett be, mint én. Csak türelem kalandortársak, a kaland nem szalad el.
© SzG
2022. május 5. 19:17 | Válasz erre | #53
2022. május 5. 15:55 | Válasz erre | #52
De ha ez kész van mér teszt könyvet is nyomtatatok belöle, akkor mért kell hátrébb tolni félkész könyvekért? Az egyikröl még azt sem tudjuk mi az :(
dum spiro spero!
© SzG
2022. április 29. 18:14 | Válasz erre | #51
Igen, de tartok, tőle, hogy azt nem a Zagor fogja kiadni... (Egyébként én különösebben nem is várom, főleg, hogy az alaptörténet mintha kissé a Pusztítás maszkjaira emlékeztetne. Jackson könyve jobban érdekel.)
© killmaster (Savanyúhas)
2022. április 29. 15:31 | Válasz erre | #50
Addigra talán megérkezik Livinstone új kötete, és azt még többen várjuk! Úgy rászabadítanám már azokat a vas(gólem)óriásokat Allansiára! Addig meg elütjük az időt egy másik kötettel...
© SzG
2022. április 29. 09:47 | Válasz erre | #49
Óóó... pedig biztos tényleg sokan várjuk. [smiley]conf[/smiley]
© runner
2022. április 27. 08:16 | Válasz erre | #48
Ezt a könyvet beelőzi két másik.
Így ez csak ősszel várható.
A főhős Te vagy!
2022. április 26. 22:23 | Válasz erre | #47
Tavasz van, mi a helyzet a könnyvel?
dum spiro spero!
2022. március 9. 19:44 | Válasz erre | #46
Ezt a könyvet is nagyon várom már!:-)
© SzG
2022. február 2. 20:57 | Válasz erre | #45
[smiley]eljen[/smiley]
© runner
2022. február 2. 20:50 | Válasz erre | #44
Hamarosan kiderül...
A főhős Te vagy!
© SzG
2022. február 2. 20:29 | Válasz erre | #43
De kár... :(
És mi az a "másik könyv"? Vagy meglepetés? :)
© runner
2022. február 2. 18:21 | Válasz erre | #42
Később.
Előbb másik könyv jön.
Tavasszal, elvileg.
A főhős Te vagy!
© SzG
2022. február 2. 15:00 | Válasz erre | #41
Mi újság a könyvvel? Mikor jelenik meg? :)
2021. december 22. 00:14 | Válasz erre | #40
Már jó rég meg lettem előzve a korábbi, (egyébként nagyon jól kinéző) alternatív borítós témában (is). Illene akár hozzá a "Drágán add a kéródat" cím is.
Csak zárójelesen: Meg lett említve a kérdéses "ajánlata" kifejezés. (Érdekességképp megnéztem, az 5 lehetséges Rakétásból 3-on ez nem szerepel, hanem csak 2-őn, és a borító színvilága miatt nem is feltűnően, főleg nem A Pusztítás maszkjain. (A másik A Szamuráj kardja.) Nekem ezek régen egyáltalán nem is tűntek fel.) De végül is ezeknél a rajongói köteteknél egyébként sem ez lehetne talán a legoptimálisabb kifejezés. Esetleg az "ajánlata" helyett a "hatása" kifejezés jobban passzolhatna.
2021. december 11. 22:56 | Válasz erre | #39
Köszönöm, ez egy Pestisdémon, akinek az egész testén patkányok hemzsegnek.
Hát remélem a többi kép is tetszeni fog, bár ez a mérvő aprólékosság azért nem lesz mindenhol jelen...
© Ravnos
2021. december 11. 22:36 | Válasz erre | #38
Nem tudom mi az az izé, az első képen, de tényleg nagyon "faja" lett!

Báti úr, ez most tetszik! [smiley]nevetes1[/smiley]
Reméljük a többi kép is hasonlóan jó!
2021. december 11. 21:07 | Válasz erre | #37
© Janó
2021. december 11. 12:53 | Válasz erre | #36
Igényes grafikai munka! Illik a sorozathoz! Gratulálok Báti úrnak!
"Vagyok, mint minden ember fenség, északfok, titok idegenség..."
© SzG
2021. december 9. 14:46 | Válasz erre | #35
© runner
2021. december 8. 14:29 | Válasz erre | #34
[i]Borzalmas[/i] hírek érkeztek. [smiley]buck[/smiley]

Báti László elkészült az illusztrációkkal. Íme az egyik "szépség" [smiley]hehe[/smiley]:

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/BH_kep09.jpg]http://zagor.hu/egyeb/BH_kep09.jpg[/img][/center]

Illetve már kész is a tesztkönyv:

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/BH_tesztkonyv.jpg]http://zagor.hu/egyeb/BH_tesztkonyv.jpg[/img][/center]

Ez az eddigi legvastagabb könyv, 12 oldallal több, mint a [i]Drumer Átka[/i].
Ám ez még nem jelenti, hogy hamar elkészülne. Legkorábban is csak február körül várható a könyv.
[smiley]csodalk[/smiley]


A főhős Te vagy!
2021. augusztus 8. 16:43 | Válasz erre | #33
Jónak hangzik, de akkor kell mégegy elözmény kötet aztán egy alternativ elátkozott ház :)
dum spiro spero!
2021. augusztus 8. 11:30 | Válasz erre | #32
Engem máris érdekel, szeretem a komolyabb hangvételű horrorisztikus írásokat a KJK rendszerében.
Only in Death - Mindhalálig
2021. augusztus 4. 11:52 | Válasz erre | #31
Rettegés Háza előzmény, Drumer átka és Borzalmak Háza utózmány (ebben a sorrendben). :)
2021. augusztus 2. 22:07 | Válasz erre | #30
Melyek voltak az eddig kiadott Elátkozott ház "folytatások"? Valaki összeszedné? 2-3 talán? Drumer átka utó- és Rettegés háza előzmény?
2021. július 24. 02:59 | Válasz erre | #29
Elvileg Ian és Marc [url=https://fightingfantasy.fandom.com/wiki/Shadowmaster]közösen[/url] írták.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. július 23. 20:14 | Válasz erre | #28
Az utolsó kötet érdekes, mert a szöveg tulajdonosaként Livingstone neve is fel van tüntetve, bár a borítón meg úgy van, hogy csak ajánlja...
Lehet, hogy Ian ötlete volt, és Marc írta meg? Vagy Ian csak lektorálta? Ki tudja? Speedo?
© runner
2021. július 23. 11:41 | Válasz erre | #27
Ég a villany...vannak otthon. [smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2021. július 23. 11:23 | Válasz erre | #26
Drágán add a házadat! Bruce Willis és Killmaster ajánlásával. Ez a poénos borító még jobban is tetszik egy kicsit! Sőt mivel ugye leégett az elátkozott ház, látszik, hogy még felújítás alatt áll, meg ugye kell még bele pár lakó is, mert egy üres vityillóban kalandozni nem túl izgalmas!
2021. július 23. 11:13 | Válasz erre | #25
Nem harapom le a fejed, csak beduglak a Borz-alomba. :)
© runner
2021. július 23. 08:44 | Válasz erre | #24
A regényeken, ugyanúgy lesz, mint az eredetieken:

Steve Jackson
Marc Gascoigne
Marc Gascoigne

A főhős Te vagy!