Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Az eredeti Fighting Fantasy könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678
© balee
2010. április 21. 22:59 | Válasz erre | #5
Aminek köze van Azzur nagyúr városához, az csak jó lehet. :)
© CatDog
2010. április 21. 20:56 | Válasz erre | #4
FF29 Midnight Rogue

Tudom killmaster már lefordította, de azért írok róla pár szót énis.

Be kell kerülnünk a Tolvajok Céhébe, amihez kapunk is egy szép kis feladatot, keressük meg és lopjuk el a Baziliszkusz Szemét (kis szemét szó vicc haha, szar volt na :D)
Kalandunkat FeketeHomok Kikötőbe kezdjük, kutakodnunk és információkat kell szerezni vajon hol is rejtőzhet ez a bizonyos drágakő. Ezt nem részletezem, de elöbb vagy utóbb megtaláljuk az infókat és azt is, hogy hol van az a bizonyos általunk nagyon keresett drágakő.
Ezek után usgyi a tett színhelye itt egy kis dungeonozás, akad jópár szörny is, majd végül elérjük célunk, és itt jön a poén, amit nem lövök le :D Elő kerülnek a Tolvajok Céhének emberei is és mivel teljesítettük a feladatunk azonnal beis fogadnak a Céhbe.

Összességében,nem egy nagy valami a könyv persze előnye, hogy zsiványként is járkálhatunk FeketeHomok Kikötőben nemcsak jófiuként :D Attól még az én véleményem szerint nem a legerősebb FF alkotás, de hát a sorozat része ez is, és hát kötelező úgymondván :D
Na meg főleg itt lesz magyarul is lehet akkor majd újra olvasom még egyszer annak örömére.

6/10 sry Graeme Davis (az illusztrációk is elég közepes alja kategória ezért a 6-os összességbe)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. április 15. 20:40 | Válasz erre | #3
Eléggé érdekesnek hangzik a sztori, de én idén el leszek a Battleblade warriorral, kiváncsi leszek mennyire könnyű vagy nehéz a történet! Ráadásul a Félelem fantomjai könyv címlapja hát a gagyi kategóriában tuti nyerő lenne! Ha majd egyszer Runner kiadja, dolgozhat a borítón, de rendesen... Meg ez a kavarás ébrenlét és álom között már az Éjsárkányban is fura volt nekem! De ott még érdekesen is jött ki a dolog! Ettől függetlenül ha lesz magyar verzió, biztosan beleolvasok...
© CatDog
2010. március 27. 12:19 | Válasz erre | #2
PHANTOMS OF FEAR
A FÉLELEM FANTOMJAI

Háttértörténet

Hirtelen felébredsz, megcsap a szellő és annak ellenére, hogy nyár-közepe van dideregsz. Megnyugszol, mikor meglátod az ismerős falakat és a kunyhódban lévő rongyokat, tudod, hogy biztonságban vagy, mélyen Affen erdejében körülötted a törzsed tagjaival. Az álom amiből felébredtél, pillanatnyilag szertefoszlik. De mi volt ez? Majd az emlékeid elárasztanak.
Az álom egy a mindennapokról szoló álom volt, ami a faludban játszódott. Az Elfek vadásztak, míg a többiek a földeken gyüjtögettek gyökereket élelem illetve gyógyszernek, főzőcskéztek, míg mások kunyhóikat javítgatták. Nem láttad magadat az álomban, de a színhelyet alaposan megjegyezted. Hirtelen egy hang szólt – egy hang amely mindenkinek a figyelmét magára vonta és arra késztette az Elfeket, hogy hagyják abba addigi munkájukat, megrémisztett. Egy pillanat alatt rájöttél miért is ijedtél meg a hangtól: ez a te hangod volt! De miről is beszélsz?
‘Nekem egy időre elkell hagynom titeket’, mondod a társaidnak. ‘Az erdő istenei megfognak titeket védeni, amíg távol leszek. A Démon Herceg, Ishtra elkezdte toborozni az átkozott, kaotikus és gonosz teremtmények egy hatalmas seregét az erdőnk alatt. Azt tervezi, hogy elárasztja az egész világot – az Erdei Elfekkel kezdve. A szabályai olyan kegyetlenek, hogy még a kegyeltjei is fellázadnának ellene ha tudnának, de Ishtra hatalmas mágikus erejével befolyásolja őket. Tehát le kell győzni. Ha a befolyása megtörik, a seregének nem lesz irányítása és hatalma: maguk közötti polgárháborúra fognak legyengülni. A sereg még nem nagy, úgyhogy nekem most kell vele szembe nézni, még megvan rá az esély, hogy áthatolhassak a védelmeiken. Amíg én távol leszek, várjatok, míg visszatérek – ha egyáltalán visszatérek. Máskülönben mi találkozni fogunk Tir nan Og-ban, a Tenger fiának a Szigetén, az Ifjúság földjén, ahová mindenkinek elkell mennie, ha eljő az idő.’
Ez volt az a pont, amikor felébredtél. Most jól átgondolod az álmot. Nagyon jól tudod, hogy ez egy üzenet az isteneidtől, de soha azelött nem kommunikáltak így, hogy valakit kiválasztottak volna, hogy közvetítse szavaikat. Rájösssz, hogy a feladat sürgőssége miatt választották ezt az útját a közlésnek, és téged választottak ki erre a feladatra. De az ötlet megrémít. A Démon Herceget, Ishtrát nem lehet megölni semmilyen Földi fegyverrel: még az Előkelő Elfek legjobb mágikus kardja sem döntené le a lábáról, akkor mit kezdhetnél te a kisebb hatalmaddal ellene? Mindazonáltal neked megparancsolták, hogy menj és bízol isteneidben. Valószínű nem parancsolnák neked, ha nem lenne halvány remény.
Úgy döntesz, hogy visszatérsz aludni, hátha tudsz olyant álmodni amely ad további információkat a megdöbbentő és nemes feladatoddal kapcsolatban, amivel szembe kell nézned. Lapozz az 1-re.

Na és akkor egy kis kedvcsináló.

Nos csak egy kis kedv csinálónak gondoltam lefordítani a háttértörténetét a FF28 Phantoms of Fear című könyvnek, író Robin Waterfield. Ugyanis nekem elnyerte a tetszésemet. A sztoriban egy Erdei Elf bőrébe bújhatunk, az Affen Erdőben élünk törzsünkkel, azonban Ishtra a Démon Herceg toborozza kis seregét, hogy lekaszabolja és meghódítsa egész Titán-t.
A történetben kezdetben az Affen erdőben bóklászhatunk, bejárhatjuk a terepet, hogy aztán megtaláljuk a bejáratot Ishtra világába. A könyvben több érdekesség is található, mint például az, hogy álmainkat is megélhetjük nagyon jó ötlet. Nem viszünk magunkkal élelmet mivel Erdei Elf-ként úgyis találunk az erdőben. A sztori ott kezd bedurvulni, mikor a kapun átlépve, eldönthetjük, mikor megyünk a való világban és mikor az álom világban ezt lehet váltogatni, ezzel jól összekutyulva a szálakat. Elég nehéz könyv, de Robin itt is kitett magáért én személy szerint szeretem az általa írt összes ff könyvet.

Üdv.: CatDog

Ui.: Csak a háttértörténetet fordítottam le, a könyvet nincs szándékomban lefordítani, de ajánlott nagyon ha valaki kedvet kapott hozzá
© runner
2010. február 23. 20:57 | Válasz erre | #1
Téma az eredeti Fighting Fantasy könyvekről
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal12345678