díszítés Találkozó díszítés
könyv kis kép

2019. május 1-én ünnepeltük a magyar Kaland Játék Kockázat 30. évfordulóját, hogy 1989 nyarán megjelentek az első kötetek, a Halállabirintus és A Tűzhegy varázslója. Majd ezeket követte a többi kötet a Démonlovagokig bezárólag. Ezután majd 15 év új kötetek nélkül telt el, mígnem 2009-ben elkezdtük a Zagor.hu keretein belül folytatni a sorozatot. A 10 év alatt sok kötet készült el a számos rajongó segítsége által. Ezt és a 30. évfordulót szem előtt tartva hoztuk össze a Találkozót, amit Budapesten a II. kerületi Hattyúház Trinitum rendezvénytermében tartottunk.
Több fordító és illusztrátor is eljött az alkalomra, meg persze a rajongók is. Külön erre az alkalomra készült egy hátizsák (1. kép) benne sok ajándékkal (2. kép). Felállítottunk egy vitrint (21. kép), melyben az elmúlt évek alatt elkészült könyveket és a hozzájuk tartozó ajándékokat lehetett megtekinteni. A Találkozóra készült el a két legújabb kötet is (A Gyíkkirály visszatérése és a Drumer Átka24. kép). A zsákban volt a 12. Játékfüzet, A Tűzhegy varázslója 30. évfordulós kiadása. Aki eljött a Találkozóra, az gazdagabb lett bónuszként egy új, színes illusztrációs változattal (5. kép).
Külön meghívottként volt jelen Bojti Anna (15. kép), aki a saját írású művét mutatta be, az Éjszaka az állatkertbent. Ezután Vitárius Gábor előadásai következtek (10. kép), aki már ezelőtt is szervezet KJK találkozókat. Különféle aktualitásokat, érdekes híreket osztott meg a Fighting Fantasy témakörében. Számos különleges, külföldi játékkönyveket hozott magával, melyeket meg lehetett tekinteni a rövidebb szünetekben. Stefán László ugyan nem volt jelen, de elküldte Gábornak a szerepjátékokkal kapcsolatos előadását, így az is bekerült az előadások sorába. Lehetőség volt a szünetekben dedikált illusztrációkat beszerezni Báti László Gábortól. Az előadások után tombola sorsolást izgulhattak végig a jelenlévők, ahol könyveken és dedikált illusztrációkon kívül a fődíj A Tűzhegy Varázslója társasjáték volt (link). Egy ilyen társasjátékot kapott FireFoX is a kezdetektől való rengeteg segítségéért és fordításaiért. Itt volt A Gyíkkirály visszatérése könyv egyik fordítója – és még számos másik könyvé is – Hullgrim, illetve a borító és belső illusztrációkat készítő FeroxX (11. kép). Legvégül jómagam is tartottam egy rövid bemutatót (20. kép), a Zagor.hu weboldal kezdeteitől napjainkig, és pár érdekességet is megemlítettem. Egy rövid videós összefoglalóban bemutatásra került a 2018-as Fighting Fantasy Fest 2, melyen ott voltunk FireFoX és jómagam Londonban (a videó eleje az odajutásomról szól, mivel reggel egész Londonon át kellett vágnom - a lenti Videóknál megtalálható a link).
A Találkozó megkoronázásaként pedig előkerült egy óriási CSOKITORTA (16. kép), így ténylegesen megünnepelhettük a Kaland Játék Kockázat 30. évfordulóját!

Köszönjük mindenki részvételét.
Reméljük egy kellemes nap élményeivel lettetek gazdagabbak.


A Fantázia Világ videós összefoglalója az eseményről:

A Találkozón az alábbi, WonderCon 2017 Cosplay Montage videót is láthattátok:

A Találkozó képekben

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.
Elválasztás

Az előadások

Videók

díszítőkép