Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Csápos Rém (Tentacled Thing)

Csápos Rém
Ügyesség: 8
Életerő: 10
Támadások száma: 3
Lakóhely: Barlangok, Folyók, Mocsarak, Tavak
Felbukkanók száma: 1
Típus: Szörny
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Nincs
Páncél: Közepes
Sebzésmódosító: Nincs
Távol, minden civilizációtól messze tavakban vagy mocsarakban él ez a gonosz lény. A gyanútlan utazó néha összefuthat vele, mikor úgy gondolja, hogy jól eshet megpihenni egy-egy kisebb tó partjánál. A víz egyszer csak mintha felforrna, és kicsapnak belőle a félelmetes csápok, ami a riadt kalandozó felé nyúlnak. Ő a Csápos Rém, míg Vatos lakói csak Csápos szörnyként hivatkoznak rá.

Kiváló szaglásával azonnal megérzi, ha valamiféle ehető dolog téved a területére. Zsákmányát galád módon próbálja meg megragadni, és vízbe rángatni, ahol a víz alatt megfojtja. Ha megnyer egy támadási kört, akkor nem sebez, hanem megragadja, és a víz felé kezdi húzni a kalandozót. Ha a víz alá kényszeríti ellenfelét, akkor az áldozatnak csak legfeljebb az ÜGYESSÉG pontszámának megfelelő támadási kör áll rendelkezésére, hogy végezzen a szörnnyel, mert különben megfullad. Zsákmányát a víz alatt fogyasztja mindig el. Ha a kalandozónak nagy nehezen sikerül megölnie a Csápos Rémet, akkor az a terület, ahol eddig vadászott az felszabadul, de csak egy kis időre.

Két dolog a teremtménnyel kapcsolatban, melyet eddig csak kevesen tudtak.

  1. A lény olyan méreganyagokat termel, melyek halála után savassá teszik a vizet, melyben élt, így aki egy ilyen medence szélén tartózkodik, nos, annak megpecsételődik a sorsa.
  2. Bizonyos varázstárgyak, pl. egy Sellőpikkely karperec képes megvédeni a kalandozót, ám ezzel kellően körültekintően kell bánni, mert ha egy hamisított bóvlit viselünk, az semmilyen hatással nem lesz a Csápos Rémre.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr