Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Cápa (Shark)

Cápa
Ügyesség: 7
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Tengerek
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Hal
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Közepes
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: +1 sebzés
A Cápákat mindenhol meg lehet találni a déli féltekétől, a nyugatiig, élelmet keresve járják a vizeket. Bizonyított tény, hogy veszélyt jelentenek a vízben tartózkodók számára. Képesek akár egy mérföldről is megérezni a mozgást, és a vízbe folyó vér illatát, ezért ilyenkor számítani lehet rá, hogy nemsokára hemzsegni fognak a ragadozók a környéken. Minden egyes sebzés után, amit ez a vízi fenevad okoz, dobni kell egy kockával! Ha az érték 6, akkor még egy Cápa érkezik a vérszagra. A vízi harc miatt a szárazföldi lények -2 támadást kapnak a víz alatt. Ráadásként itt van a fulladás problémája is. Ha egy Cápa lerántja áldozatát, akkor az csak a megadott körig képes harcolni vele, utána megfullad, a vízi ragadozó vígan lakmározik majd belőle.

Becslések szerint a Beltenger vizében él a legtöbb Cápa, mivel az ottani kikötővárosok folyton háborúznak egymással, és számos vízi ütközet zajlik arrafelé, ami ugye rengeteg áldozattal is jár. Mégis talán az egyik legveszélyesebb fajtája a Nyugati-óceán vizeiben élő Óriás Fehér Cápa, mely az egyik legvérengzőbb vízi ragadozó.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr