Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Alakváltó (Shapechanger)

Alakváltó
Ügyesség: 10
Életerő: 10
Támadások száma: 2
Lakóhely: Dombok, Erdők, Síkságok, Vadon
Felbukkanók száma: 1
Típus: Humanoid szörny
Reakció: Semleges–Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Kicsi
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Felbukkanás: A Végzet Erdeje, 187. fejezetpont.
ügyesség: 10, életerő: 10
Vannak olyan ragadozók, amik az idő folyamán kifejlesztették a számukra a legtökéletesebb álcát, ezáltal képesek elrejtőzni, és lesből támadni az áldozataikra.

Az Alakváltó a legtökéletesebb álcát használja mind közül. Áldozata előtt mindig valamilyen elesett gyenge lény alakját veszi fel, majd az adott pillanatban átalakul valami fenevaddá. Egyesek úgy tartják, hogy az Alakváltó képessége félig fizikai, és félig illúzió varázslat. A durvább formákat a teste veszi át, a finomabb pontokat az illúzióvarázs segíti tökéletesíteni. Képes a méretét is változtatni, ha akarja, lehet Goblin vagy egy idősödő vén öregember. Bármire képes, hogy áldozatát becserkéssze. Éhsége gyengíti a koncentrációjában, minél éhesebb, annál nehezebben tartja fent alakját. Valódi alakja hüllőszerű, zöldes és tüskés a bőre. Hosszú farka, gyíkszerű feje, és villás nyelve van, amit mindig öltöget, mint a kígyók. Fogai élesek és a harapása veszélyes. Étkezés után általában elsőként az áldozat ruháit lopja el, mert az átváltozásokkor azok szétszakadnak, mikor egy-egy nagyobb formájú lény alakját veszi fel.

Nyüzsgő városokban szinte egyáltalán nem bukkannak fel, bár Zengisben tudnak néhány áldozatról, akik feltehetően egy Alakváltó áldozatai lettek. Bizonyos mágikus gyűrűk segítségünkre lehetnek az efféle illúzió álcákon átlátni, ám az ilyen varázsszerek meglehetősen ritkák, ugyanakkor értékesek is.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Goblin
Könyvek: A Végzet Erdeje

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr