Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Felhasználó információk
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Név: Ethan Richerson
Hozzászólások: 0 db
Regisztráció ideje: Az SG Fórumos időkben
Utolsó felbukkanás ideje: -
Utolsó hozzászólás ideje: -
Gondolatok a könyvekről
Értékelés: 4 / 10
Egy rendkívül nagy csalódást okozó kötet ez, pedig gyerekkoromból csupa kellemes emlék fűződött hozzá,

A könyv a legnagyobb jóindulattal is unalmas. Az Északi földeket járó zsoldos vagy. Belefutsz egy haldokló törépbe, aki megkér, hogy találd meg faluja kalapácsát, hogy annak segítségével visszaverhessék a trollok támadását. A kalapács természetesen a Végzet Erdejében található. Elindulsz, követed a törpe térképét, egy varázsló tornyában bevásárolsz varázsszerekből és nekivágsz a rengetegnek. Utamról sikerült végül egy egész jó térképet készítenem, megtaláltam a szükséges tárgyakat is, végül azonban egysuerűen feladtam ezt a könyvet. Ennyire unalmasnak találtam.

Keveslem a leírásokat, a találkozások túl gyorsan lejátszódnak, az írás unalmas. A könyv gyakorlatilag ezernyi útvonal közti választásból, harcból, tárgyra bukkanásból áll, majd az egész kezdődik előlről. Ez a könyv okozta a legnagyobb csalódást, mióta visszatértem a műfajhoz. Tény, hogy ez részben amiatt volt, mert nagyon kellemes emlékeim voltak róla. Ha nem emlékeztem volna rá egyáltalán, kevésbé viselt volna meg. Végül egyszerűen abbahagytam az egészet. Hiányzik a motiváció és nem érzem magam a világban. Az a könyv, ami nem csak hogy nem tud felcsigázni azzal, hogy vajon mi fog történni legközelebb, de egyenesen arra ösztönöz, hogy tegyem le, az nagyon gyenge.

Ez a kötet rendkívül egyszerű, nagyon kevés a logikus döntési lehetőség és az író túlságosan gyakran veszi el a lehetőséget bizonyos útvonalak választása elől. Ráadásul sok ostoba, logikátlan lehetőség is előfordul benne.

Másrészről van pár érdekes találkozás az erdőben. Sajnos ezek sem tartanak valami sokáig, és nagyon elszórtan bukkannak fel.

Ezért nagyon szomorúan mondom, hogy hacsak nem vagy teljesen új a játékkönyvek világában, nem tudom neked könnyű szívvel ajánlani ezt a könyvet, mert egészen biztosan nem élveznéd.
hr
Még egyetlen jutalmat sem szereztél. Vágj bele a kalandozásba, és szerezd meg az összeset!