Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Felhasználó információk
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Név: Gilles Bélanger
Hozzászólások: 0 db
Regisztráció ideje: Az SG Fórumos időkben
Utolsó felbukkanás ideje: -
Utolsó hozzászólás ideje: -
Gondolatok a könyvekről
Értékelés: 7 / 10
Jamie és Mark remek munkát végeztek, a történet beindítja a fantáziát és vibráló képet fest a környezetről. Mindig is úgy éreztem, hogy ez egyes szerzőknek sokkal jobban megy, míg mások szinte nem is próbálkoznak ezzel. A bevezetőben egy ismeretlen helyen ébredsz, nem tudod, hogy kerültél oda, majd pedig bejelentik neked, ,,Igen, szép életed volt a Földön, de most megidéztünk, hogy megmentsd ezt a világot a pusztulástól.''

A kaland a szokásos szabályokkal operál, egy apró kiegészítéssel. A három varázsital (Erő, Ügyesség és Szerencse Itala) közül kell választanod, és ez döntő hatással fog bírni arra, hogyan fogod tudni túlélni a küldetést.

Hidd el, amikor azt állítom, hogy nem fogod tudni egy élettel végigvinni a kalandot, a kaland ugyanis ebből a szempontból is újított. Bizonyos esetekben ha meghalsz, akkor halott vagy, máskor azonban egy korábbi helyszínen újjáéledsz, ám minimális felszereléssel. Ez abból a szempontból üdítő változás, hogy anélkül kapsz egy második esélyt a küldetésed sikeres befejezésére, hogy új karaktert kellene alkotnod.

Ahogy a történet kibontakozik, úgy lesz egyre izgalmasabb a kaland. A Halál szolgái kelnek az üldözésedre, és mindenki más, aki meg akarja szerezni a Haláltalizmánt.

A könyvek esetében létfontosságú a térképkészítés. Ez itt eleinte igen könnyű, később viszont már Sárkányokon repkedsz, hogy különféle tárgyakat (kardot, pajzsot, stb.) szerezz. És bár a történet maga nem Titánon, hanem egy teljesen másik világon, Orbon játszódik, nincs tele űrlényekkel vagy idegenekkel.
hr
Még egyetlen jutalmat sem szereztél. Vágj bele a kalandozásba, és szerezd meg az összeset!