Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Felhasználó információk
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Név: Sean R. Rook
Hozzászólások: 0 db
Regisztráció ideje: Az SG Fórumos időkben
Utolsó felbukkanás ideje: -
Utolsó hozzászólás ideje: -
Gondolatok a könyvekről
Ez a könyv egy kicsit tekinthető a méltán híres [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1]Halállabirintus[/url] folytatásának is. Alapvetően arról van szó, hogy Fang bárója úgy döntött, miután a legutolsó hős sikeresen átverekedte rajta magát, újjáépíti a labirintusát, az egyik rokona pedig úgy dönt, hogy saját bajnokát küldi el, hogy őt képviselje. Néhány sorstársaddal együtt téged is elrabol, hogy biztosan legyen egy bajnoka, aki túl tudja élni a kihívást.

A könyv legjobb része az eleje, ahol az összes rabszolgát túlélőpróbának vetik alá, így gondoskodva róla, hogy csak a legrátermettebbek maradhassanak életben. Az utolsó túlélő (remény szerint mi) megszerzi a jogot, hogy nekivágjon a Halállabirintusnak. Ez a kötet legjobb része (hacsak nem olvastál más KJK könyveket is, mert akkor van viszonyítási alap).

Mindent egybevéve ez egy átlagos kaland. Az egyértelmű, hogy próbálja az elődje sikerét meglovagolni, de nem igazán sikerül neki. Hogy perspektívába állítsam, az általam olvasott 20 könyv közül ezt a 10. hely körülre tenném, míg a [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1]Halállabirintust[/url] a másodikra.
Ez volt az első KJK könyv, amit megvettem. Abból a 20-ból, amim van, ezt a 3. legjobbnak gondolom (rögtön a Holdjáró és a Halállabirintus után).

Ebben a kalandban egy kalóztámadás egyetlen túlélőjét alakítjuk. A támadók ahelyett, hogy egyből végeznének velünk, úgy döntenek, hogy szórakoznak egy kicsit és a vízbe taszítanak minket. Szerencsére egy ősi mágikus kör közepére érkezünk, ami kopoltyút ajándékoz nekünk. Ez után 24 óránk van, hogy elegendő fegyvert és szövetségest szerezzünk ahhoz, hogy bosszút álljunk a kalózokon, akik lemészárolták társainkat.

Kiváló kaland, ami nagyon jól kihasználja a vízalatti helyszín sajátosságait.