Zagor.hu
Zagor.hu fórum
12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal
© cock
ma 03:25 | Válasz erre | #624
Hát gondolatban ezt kérdeztem én is. Elcseszte, nem kicsit nagyon. Jonathan Green csinálja jól. Ő csak ahhoz a könyvhöz kér egy meghatározott összegű (mármint nem konkrétan egyénekre szabva, hanem végösszeget tekintve) felajánlást, amit éppen ír. A progresszióról pedig időről időre bizonyítékokat küld. Ergo aki neki adományoz, az biztos lehet benne, hogy kap is valamit, sőt ugye már az elején elkészít egy kvázi "tarháló jutalomtáblázatot", ahol konkrétan tudhatod, hogy milyen ajándékokra számíthatsz, ha legalább x összeget felajánlasz. Nyilván te döntöd el, hogy mennyit adsz neki.
A profik így csinálják és nem úgy, hogy előre elkérik 3-4 könyv árát és a "mikor kapjuk meg mind a négyet?" kérdésre az a válasz, hogy fassetuggya. LOL
Szóval vásárlói szemszögből ott bukik a sztori, hogy ha a beszerzés mellett döntesz, egyik esetben eldönheted mennyit fizetsz, másik esetben viszont fix összeget kell fizetned. Egyik esetben kapni is fogsz valamit a pénzedért ésszerű időn belül, de legalábbis bizonyítékokat arról, hogy készül az éppen aktuális könyv, a másik esetben nem valószínű, többről egyszerre meg pláne nem. Mindkét esetben határozatlan időre fizetsz, csakhogy egyik esetben látszik az alagút vége, a másik esetben még csak az sem.

Na ezek után el lehet dönteni melyik verzió éri meg jobban.
© Vikky
2021. szeptember 30. 09:50 | Válasz erre | #623
Ha bejelentik a Lidérckastély mélyén újra kiadását, akkor ajánlok nekik hozzá egy remek fejtörős színezgetős extra feladatot, közvetlenül a borítóra. Így az új dizájnú grafikák színvonalát lehetne tartani, és az interakciót növelni. Valamint egyedi példányok készülnének a könyvekből.
[url=http://pointapoint.com/N3/3-points-a-relier-09.php]Lidérckastély feladatlap, avagy egy alternatív borító[/url]
© SzG
2021. augusztus 28. 14:46 | Válasz erre | #622
Egyébként ma bejelentettek még egy újrakiadást:
"Az Index is megemlékezett arról, hogy 1982. augusztus 27-én jelent meg Steve Jackson és Ian Livingstone legelső lapozgatós játékkönyve, A Tűzhegy varázslója. Jövőre, a 40. évforduló alkalmából mi is kiadjuk újra magyarul. ;)"
De ugye korábban azt is megírták, hogy a Tolvajok városát is kiadják megint (a képregénnyel együtt). Szóval lassan az összes Rakétás-könyv sorra kerül... :)
© SzG
2021. augusztus 27. 22:09 | Válasz erre | #621
Nem tudom, most már nem arról van szó, hogy Jackson egyedül ír valamit? Mondjuk akárhogy is, azért az tényleg nem meglepő, hogy ki akarja adni a KK. :) (Vagy most már CC.) Nyilván egy új Jackson-könyv azért sokakat megmozgathat. Bár igen, azért bennem is van némi kétely azzal kapcsolatban, hogy olyan jól fog-e elsülni ez a visszatérés... Egyrészt a Scholastic (meg talán Livingstone) biztos eleve igyekszik rávenni Jacksont, hogy ő is valami "könnyedebb" könyvet írjon (egy House of hell vagy Havoc-féle kissé elborultabb kaland szerintem kizárható), másrészt azért Jackson eleve 35(!) éve nem írt Fighting Fantasyt. De majd meglátjuk, reméljük a legjobbakat. :) A "niumbuszrombolást" azért én kizárnám, annyira biztos nem lesz "gáz" a végeredmény. :)
© Denko
2021. augusztus 27. 20:33 | Válasz erre | #620
Üzletpolitikai szempontból logikus, hogy rámozdulnak az újdonságokra, de a helyedben inkább megvenném az új könyvet angolul.
Ha valakit érdekel, az Assassins of Allansia már nem egész 8 dollárért (kb. 2300 HUF) elérhető.

https://www.abebooks.com/9781407196831/ASSASSINS-ALLANSIA-Fighting-Fantasy-Livingstone-1407196839/plp

Ami az új könyvet illeti, felőlem legyen a Dögnyúzó Komixé, jó emlékek fűznek a sorozathoz, nem szeretném látni, ahogy a szerzőpáros lerombolja a saját nimbuszát. Márpedig a friss termés nagyon efelé mutat.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. augusztus 27. 17:50 | Válasz erre | #619
Még semmit sem lehet tudni Steve és Ian következő közös kötetéről, de Gyuláéknak már fáj rá a foguk! Mit nem adnék érte, ha addigra lehúznák a rolót! Jó, tudom én is, hiába sírjuk vissza a régi időket, azok nem jönnek vissza, na de hogy ezek a színváltósok minden újdonságra rá akarják tenni a kezüket, ez hallatlan! Még a végén én is vásárolni foguk tőlük, de akkor az már a vég kezdete! "Szerencsére" a Magányos Farkas sorozat elég régi ahhoz, hogy hozzányúljanak, más sorozatokat meg nem nagyon mernek kiadni, mert az üzleti nonszensz lenne számukra. Pedig ígéretes és érdekes új idegen nyelvű lapozgatósok bukkannak fel itt hétről-hétre!
© SzG
2021. augusztus 27. 16:51 | Válasz erre | #618
Tűzhegy-cikk az indexen, talán a "Nemzetközi Játékkönyves Nap" alkalmából:
[url=https://index.hu/kultur/2021/08/27/a-tuzhegy-varazslojanak-labirintusa-39-eve-nyitva-all-a-kalandorok-elott/?fbclid=IwAR2K2RaNWwkkejrFzf6xP1kcy7UE72NJ_bkbdyjwCfn7-lj5Qe9HYFQ5nO4]Cikk[/url]
És az extra meglepetés: megemlítik benne a zagor.hu-t! [smiley]fface[/smiley]
2021. augusztus 22. 13:15 | Válasz erre | #617
A Halállabirintus új borítója kapcsán a Kaméleon Komix facebook aldalán az alábbi magyarázat olvasható:

A Visszatérés a Tűzhegyhez után íme a Halállabirintus 2. kiadásának borítója, ami szintén Balla Krisztián alkotása.
A kép azt a jelenetet ábrázolja, amikor az útvesztőben a játékos előtt járó Throm összeakadt két ork őrrel (a kis vakarcs pedig a trónoló csontváz és a gombákkal teli pince utáni szobában lapuló két goblin egyike). Mi, olvasók, már ennek a harcnak a vége után érünk ehhez a folyosószakaszhoz, itt vehetjük fel az egyik halott orktól a fogakból kirakott nyakláncot.

Hogy miért Throm, és miért nem a Vérvad, vagy pergament tartó csontvázharcos került a borítóra? Azért, hogy ezzel is erősítsük sorozatnyitó játékkönyvünk, az Allansia bérgyilkosai és a Halállabirintus közti kohéziót (belül a kötetben viszont már Iain McCaig jól ismert, régi illusztrciói lesznek.
2021. augusztus 21. 18:21 | Válasz erre | #616
Most ez komoly!? :o Úgy fizetsz valamiért amit nem tudod mikor fogsz megkapni?? És ha nem is fog soha elkészülni akkor visszaküldik a pénzt vagy most ezt hogy? :o

Akkor az ötletemet gondolom nem tervezitek megvalósítani, gondolom. Csak gondoltam az félmegoldásnak, átmenetileg egyenlőre jó lenne.
2021. augusztus 21. 17:59 | Válasz erre | #615
Megvásárolni meg lehet őket, azaz kifizetheted már most mind a négyet egybe. Az más kérdés, hogy mikor fogod megkapni ¯\_(ツ)_/¯

A Halállabirintus egyébként mesterséges, ez [url=https://zagor.hu/?oldal=kep&album=401]elég sok képen[/url] utol is érhető.

Az online játszható verziók azért nem ugyanolyanok, mintha letöltenéd a könyvet doc-ban vagy pdf-ben. Ellenben az eredeti rakétás és újvénuszos verziók elég könnyen megtalálhatóak még most is kis kereséssel. A zagorosakhoz kicsit több kitartás kell.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. augusztus 21. 16:36 | Válasz erre | #614
Azt hittem már megvásárolhatóak... Azért írtam hogy beindultak. Hmm...
A halállabirintus emlékeim szerint egy barlang amit a természet hozott létre, nem pedig egy mesterségesen kialakított bánya szóval nem valószínű, hogy a könyvbőlvaló lenne a jelenet legfeljebb hasonló valamelyik epizódra.

Egyébként lehet lenne megoldásom a leszedet könyves problémára. Mi lenne ha linkeket helyeznénk el a letöltési gomb helyére, ami az online játszható verzióra mutat? (a neten jó pár könyvet feldolgoztak igaz vannak benne hibák). Lehetne az angol és a magyar verzió is elérhető. Esetleg odaírhatnánk valami jogilag szöveget alá, hogy ezt nem mi írtuk csupán a googlen fellehető pár találat egyike stb. Szerintetek ez jogilag védhető? Ebbe elméletbe nem lehet belekötni max. akkor ha a googleba is belekötnek, mert elérhető kereséssel, illetve tényleges pdf formátumban nincs fent az oldalon a könyv és nem is mutat kalóz másolatra.
2021. augusztus 20. 21:19 | Válasz erre | #613
Szerintem sokat akar a szarka esete volt ez.
Aztán rájöttek jó a régi, azzal már nem kell sokat dolgozni...
Aki "igazi" rajongó úgyis örömmel kiad a borítóért és a pár mondatért 4000 forintocska körüli összeget. (értsd: szarkazmus)
Amúgy a halállab új borítója a történet mely részét tartalmazza? Valaki rájött már?

Fura, de nem a krampusz volt az, amit le lehetett tölteni Green "jóvoltából"? Ott is láthattad volna, hogy milyen az új.
2021. augusztus 19. 21:21 | Válasz erre | #612
Beindultak, de még csak borítókat lehetett látni, azok meg nem voltak túl meggyőzőek. Csak tudnám, mire számítanak... A Halállabirintusból ki szeretné az új változatot? A régi rajongóknak megvan a régi kiadás, vagy könnyen be tudják szerezni, új rajongók meg nemigen vannak. Talán a krampuszos könyvet megveszem, mert érdekesnek ígérkezik, de kb. csak azt akarom lemérni rajta, hogy milyenek Jonathan Green újabb könyvei. Ha jók, akkor talán megrendelem őket angolul.
2021. augusztus 17. 15:23 | Válasz erre | #611
Ahogy látom beindultak a könyvkiadással. Bár erősen kérdéses, hogy vajon lesz-e rá elég kereslet, hogy a mögötte álló kiadónak megérje a további befektetés...

Személy szerint én a régi 80's és 90's évek rajzait felújítva sokkal szívesebben látnám a borítóképeken mint ezeket a koreszű rajzokat (egyébként nem olyan rosszak, de a régiek voltak az igaziak), ez eléggé levesz az értékéből, aztán meglátjuk, hogy mások hogy vannak ezzel.
© SzG
2021. február 6. 19:12 | Válasz erre | #610
© Denko
2021. február 6. 18:49 | Válasz erre | #609
Oké,bocs.Azt írták:
"A Játékkönyv-figyelő hívta fel a figyelmet erre az izgalmas esszére",ez tévesztett meg.
© SzG
2021. február 6. 18:44 | Válasz erre | #608
"A Játékkönyv figyelő szólt nekik erről:"

Konkrétan nem "szóltunk" nekik, csak ők is követik a [url=https://www.facebook.com/J%C3%A1t%C3%A9kk%C3%B6nyv-figyel%C5%91-100335215380060]Játékkönyv-figyelőt[/url], és így látták, hogy nemrég ezt a cikket is megosztottuk. :)

"Nem tudom,elolvasták-e,vagy csak közzétették."
Szerintem olvasták. Amúgy korábban is linkeltek már be olyan cikket, amiben hivatkoznak a Zagorra (például Bubu értékeléseit). :)
© Denko
2021. február 6. 18:27 | Válasz erre | #607
Nem szeretem a fórum ezen részét(Dobáljuk meg Gyulát szarral,mert ő az Antikrisztus!),de megértem,ha valakinek kell a gőzkieresztés.
(A Kaméleonnak meg annyira jó reklám,mint a németeknek a második világháború.Végülis máig beszélnek róla...)

A Játékkönyv figyelő szólt nekik erről:

https://kavicsokamargon.wordpress.com/2021/01/28/szigoru-ertelemben-szetting-e-a-titan-vilagleiras/

Nem tudom,elolvasták-e,vagy csak közzétették.
2021. február 6. 17:51 | Válasz erre | #606
Ej, meddig lovagoltok még ezen. Mindenki magát szereti fényezni és reklámozni, ráadásul itt még konkurálás is van ezerrel. ;)

[spoiler2]Volt ugye egy cikk anno runnerrel és FireFoxszal. Runner ott azt mondta, hogy lefordította valaki a sárkány szemét. Ja, valaki, mintha olyan sokan adtak volna közzé akkoriban ilyesmit, így a sok név közül nem emlékezett pontosan, pedig a második oldalon is ott volt. Aztán persze jött az hogy rendbeszedtem, összeállítottam. Szóval ment az önfényezés. Most akkor mi a különbség kettőjük között? Rágódhatunk ezen, de előre nem visz az biztos. [smiley]awink[/smiley][/spoiler2]
[spoiler][url=https://geekz.444.hu/2011/03/18/a_kaland_jatek_kockazat_foldalatti_reneszansza_interju_a_zagor_hu_hazigazdaival]A cikk[/url][/spoiler]

Kisebb baki lehet, de most látom, hogy 6 órája közzé tettek egy megosztást a Titán világleírástól.
"Habár kétségkívül csábító lenne, hogy hosszas történelmi összefoglalót csináljak a Steve Jackson és Ian Livingstone által megalkotott (és a mai napig létező) termékvonalról, de úgy gondolom, hogy magyar nyelven nálam Zagornál senki sem ért jobban ehhez, ezért ajánlom a honlapján található történelmi összefoglalót elolvasásra, aki bővebb információkat szeretne.[3]"
Ez vajon észrevették benne. [smiley]nevetes2[/smiley] Vagy ez a nyitás?
© cock
2021. február 6. 17:28 | Válasz erre | #605
Mert Gyula császáruknak köszönhetjük, hogy a zagor.hu veszített a népszerűségéből egyrészt, másrészt elkezdtek a könyvárak irreálisan magasra szökni. Mert az újhullámos Gyula-féle rajongók miatt jelentősen megnőtt a kereslet, a kínálat meg nem nőtt az elmúlt kb. 15 évben, csak folyamatosan csökkent, és a kínálat köszöni szépen jelentősebb kereslet nélkül is megvolt.

[i]Ráadásul Gyula szánalmas kicsinyessége ismét megmutatkozott, amikor a 444geekz-es interjúban még csak véletlenül sem említette meg sem a zagort, sem más magyar lapozgatós kiadást.[/i]

Szerintem arról fúj a szél, hogy vagy Livingstone vagy a Scholastic kiadta neki és munkatársainak, hogy a reklámcikkjeiben egy büdös kukk nem lehet a zagor.hu-ról, különben elzárják a pénzcsapot. :D

Ja és gondolom csak véletlen, hogy a már egyszer lefordított Return to Firetop Mountaint Gyula fordítja, az új Crystal of Storms-ot pedig kiadja másnak. ROFL
2021. február 6. 15:33 | Válasz erre | #604
Ami pont azt nem éri el, amit kellett volna, hogy digitálisan játszható legyen. A zöldek biztos nem díjaznák a zagor oldalt. [smiley]nevetes2[/smiley]

Amúgy kell nekik annál jobb reklám, hogy a fórumban a második téma az övék? [smiley]taps[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2021. február 6. 11:16 | Válasz erre | #603
Gyula és követői csak kiskirálykodjanak az ő kis világukba, reklámozzák magukat a KJK nagyköveteiként, mi úgy is tudjuk néhány év múlva lehúzzák a rolót, mert akkora piacuk nem lesz, hogy mindent fenn tudjanak tartani. A Zagort nem az üzletpolitika hozta össze hanem a rajongók tábora, és amíg vannak rajongók, Zagor.hu is lesz. Igaz nem véletlen az, hogy nem reklámozzák, de aki használt már google keresőt, és rajongó, az úgy is idetalál. Ha könyv már nincs is, azért digitális változat akad még...
© Uhu
2021. február 6. 09:54 | Válasz erre | #602
Teljesen egyetértünk. Ráadásul Gyula szánalmas kicsinyessége ismét megmutatkozott, amikor a 444geekz-es interjúban még csak véletlenül sem említette meg sem a zagort, sem más magyar lapozgatós kiadást.
Én sem tervezem tőlük semmit venni. Szerencsére ezt megkönnyíti az is, hogy ahelyett, hogy a legjobb műveket adná ki, helyette az átlagosokat, vagy átlag alattiak kiadását erőlteti (legalábbis Bubu/Véleményesblog értékelései alapján), illetve olyanokat, amelyek már megjelentek.
2021. február 5. 22:43 | Válasz erre | #601
A kaméleon ténykedése tényleg hozzátesz a hazai kjk-hoz, aminek örülni kéne, viszont ezt nem úgy kellett volna, hogy mellette a Zagort megpróbálom kicsinálni. Én is azok közé tartozom, akik megfogadták, hogy nem vesznek tőle semmit és ezt be is tartottam, igaz, hogy a mai napig nincs meg az Allansia Bérgyilkosai, de annyi baj legyen, a Zagor létrejötte előtt bizony sok-sok évig voltam új könyvek nélkül és kibírtam. Azon szerencsések közé tartozom, akik már az elején ráakadtak az oldalra, én 2010 nyarán, mindezt úgy, hogy soha nem volt számítógépem, most sincs, telefonról követem a Zagort.
© Uhu
2021. február 5. 16:40 | Válasz erre | #600
Ok, mert kezdtem azt gondolni, h én is ebbe a kategóriába tartozom, tekintve, h csak 1-2 éve vagyok ismét intenzíven a lapozgatós műfajban (így lemaradtam arról is, h normál áron jussak a zagoros könyvekhez). De mivel nem Gyula hatására kezdtem ezt csinálni, hanem belső indittatásból jött, így akkor talán nem tartozom ebbe a kategóriába. :)

Ugyanakkor nem értem, mi ez az ellenséges érzület részedről feléjük? Milyen kárt okoztak ők neked, vagy a zagoros csapatnak? Nem inkább örülni kéne, h kicsit bővül ez a párszáz emberből álló rajongói kör? Gyula szennyét miért rajtuk akarod számonkérni?
© cock
2021. február 5. 13:50 | Válasz erre | #599
Oda volt írva az előző hsz.-embe:

sehonnaiak = [i]Most itt pont azokra gondolok, akik nem járnak ide rendszeresen és az elmúlt röpke 15 évben magasról szartak a gyűjtésre, de az elmúlt 2 évben Gyula hatására rohamtempóban próbálják beszerezni az elmaradt begyűjtenivalót.[/i]

És azért aggattam rájuk ezt a jelzőt, mert hirtelen a semmiből bukkant fel egy rakat ember, akiknek azelőtt a létezéséről sem tudtál, nemhogy arról, hogy nagy játékkönyvgyűjtők.
© Uhu
2021. február 5. 11:13 | Válasz erre | #598
Kicsit elkezdtem vitázgatni a geekz444 PR cikkjének a szerzőjével. Elsőre barátságos választ írt, bár ez nem változtat azon, h megpróbált hülyének nézni. :) Írtam most neki egy továbbra is higgadt, kulturált hangvételű viszontválaszt, amelyben kicsit részletesebben cizellálom, miért is félrevezető az a cikk, ebben a formában. Kíváncsi vagyok, lesz-e, és milyen lesz a válasz.
© Uhu
2021. február 5. 10:45 | Válasz erre | #597
Pontosan kiket definiálsz "sehonnaiak" alatt?
© cock
2021. február 5. 06:19 | Válasz erre | #596
[i]Naná, mert ki volt tömve pénzzel.[/i]

És simán nyilvánosak a vállalkozásával kapcsolatos infók, amiből nem kell nagy lángésznek lenni ahhoz, hogy kiderüljön, honnan is jött az a pénz. LOL

[i]meg a xaros fészbukon ossza az észt.[/i]

És persze kínosan ügyel is rá, hogy legalább 3 naponta legyen már valami, még ha az a semmiről is szól.
© cock
2021. február 5. 06:09 | Válasz erre | #595
Egyetlen könyvét sem vettem meg, szóval ez így erős túlzás. És szerintem nem vagyok ezzel itt egyedül. Inkább tudható be annak, hogy van egy sehonnaiakból álló hátországa. Most itt pont azokra gondolok, akik nem járnak ide rendszeresen és az elmúlt röpke 15 évben magasról szartak a gyűjtésre, de az elmúlt 2 évben Gyula hatására rohamtempóban próbálják beszerezni az elmaradt begyűjtenivalót.

De akik gyűjtők és rendszeresen előfordulnak itt is, és Hamlet dán királyfink az élő példák arra, hogy az elmúlt 15 évben is lehetett volna könyveket gyűjteni.
Az a cikk, amit a közelmúltban a 444-re rittyentettek, eléggé próbálja mentegetni a sehonnaiakat. Tehát lényegében önmagának mond ellent. Olyasmiket ír, hogy hát a számítógépes rpgk népszerűsége lenyomta a lapozgatós műfajt stb.. OK azt aláírom, hogy mondjuk míg csak döcögött a szélessáv és sokaknak csak a betárcsázós net volt elérhető plusz a Silverland sem volt karnyújtásnyira, akkor nehezebb volt a beszerzés. De ugye ahová Hamletünk posztolt (tagadja, hogy ez lett volna a fórumneve az rpg.hu-n), ott már 2005-ben ment az ebayes szervezkedés és vásárolgatás és amikor én abba bekapcsolódtam, már legalább két éve ment a téma, sőt volt akinek már akkor komoly angol gyűjteménye volt. Szóval amiket írtak abban a cikkben, hogy miért pont most támadt fel a műfaj, a fele kamu. Ha akartak volna, gyűjthettek volna. Hogy őszinte legyek engem anno annyira idegesített, hogy kb. 1997-re jó formán leálltak a KJK-kkal, ráadásul úgy, hogy meg se volt mind, hogy elhatároztam, akkor is beszerzem, ha a 3. világháború jön. LOL És egyrészt jóval kevesebb pénzem volt rá, másrészt nem rohamtempóban akartam százezreket költeni rá pár hónap alatt, hanem évekig, szépen apránként. A sehonnaiak meg pont ezt a sokéves gyűjtést akarják megúszni.
Hozzáteszem a nehéz beszerzési procedúrák ellenére akkor sokkal nagyobb volt a kínálat is. Most meg már kesereghet a sok sehonnai, hogy jajj már milyen drágák meg ritkák a könyvek. LOL Többek közt az árfelhajtó császároknak köszönhetően is. (akik szintén nem az itteni, rendszeresen jelen lévő tagok közül kerülnek ki)
© Grimmy
2021. február 4. 20:45 | Válasz erre | #594
"Jól fizet a bloggerkedés, meg épített ki kapcsolatokat."
Szerintem a kitömöttség a családjának köszönhető inkább..

"A boltok kifizették, innentől fogva eladta."
Egyáltalán nem biztos, hogy mind kifizették, mert úgy tudom a legtöbb bolt nem fizet azonnal, csak ha elfogynak a könyvek. De ha kifizették is nem ez a lényeg, hanem hogy hány emberhez jut el a könyv. És kb. 500-600 emberhez jutott el. Ez azért tényleg nem egy kirobbanó siker.

"Ha jól tudom az országúti nem fogyott ennyire…"
A kaméleon gyula szerint abból 500-at adtak el. Tehát nincs lényegi különbség. Esetleg 100-200 darab legjobb esetben.

"Nézd meg az aktivitást. Nem kéne sokáig számolni, hogy összeírjuk az aktív tagokat"
Mindegy, hogy mennyi az aktív tag, a fórumozó.. abból tényleg nincs sok. De nem csak a fórumozók néznek rá néha az oldalra, hanem sokan mások is. Szóval amikor pl. volt a főoldalon Országúti harcos képregény reklám, azt sokan láthatták. Szóval vagy párszáz vevőt biztos köszönhetnek a Zagornak.

"Ami az előző hozzászóláshoz még írható, hogy első kiadásként még jobban haraptak rá a vásárlók, de hosszabb távon a 4-5000 Ft-os ár meg fogja tenni a magáét."
Egyetértek. A későbbiek szerintem se fognak már úgy fogyni, mint a legelső..
2021. február 4. 20:17 | Válasz erre | #593
Mert scholi sem fogja kiadni őket. Ha megnézed a wizardos könyveket, mik jöttek ki? A SJ/IL könyvek, a JG könyvek (ő ugye újakat is írt) és valami érthetetlen okból kifolyólag a Haláltalizmán (24) és a Szamuráj kardja (25), melyek a Mark Smith – Jamie Thomson páros munkái. Vegyük észre, hogy Jamie írta A halálúr erődjét is, azonban ezt Dave Morris-szal közösen követte el, és az nem jött ki, pedig a Szamuráj kardja után volt még 4 másik. A scholi felhozatala ugyanez: SJ/IL könyvek, és az újonnan írtak. SJ/IL-nek egyszerűen nincsenek meg a szükséges jogok ahhoz, hogy a többi könyvet újra kiadhassák.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. február 4. 19:58 | Válasz erre | #592
Miért is nem? Ha a School kiadja, ők is megtehetik...
2021. február 4. 19:51 | Válasz erre | #591
Jól fizet a bloggerkedés, meg épített ki kapcsolatokat. [smiley]beka3[/smiley] Ha megnézed SZG-ék is kiadtak könyvet, akkor ő is ki van tömve pénzzel? Tény hogy licenc nem kell nekik hozzá.

Egyébként agyaltam azon, hogy vajon mennyi eladott tétel után térülne neki meg a dolog? 60% talán. Persze ezt az összesre kell nézni.

A boltok kifizették, innentől fogva eladta. [smiley]awink[/smiley]

Ha jól tudom az országúti nem fogyott ennyire...

Viszont ide a bökőt, hogy a zagor szerepét eltúlzod. Nézd meg az aktivitást. Nem kéne sokáig számolni, hogy összeírjuk az aktív tagokat... Igen, sok tag belép, na nem azért, hogy hozzászóljon, ez látható, hanem csak a könyvvásárlás miatt, hátha van valami potya. Ha a fórumot akarná követni ahhoz nem kéne belépnie... szóval ez a könyvkiadósdi kattintásvadásznak nem volt rossz, de amúgy az oldal eléggé tetszhalott állapotban van.

Ami az előző hozzászóláshoz még írható, hogy első kiadásként még jobban haraptak rá a vásárlók, de hosszabb távon a 4-5000 Ft-os ár meg fogja tenni a magáét.

A meglovagolás az tény, mint ahogy a kismértékű feltámasztás is, de ha ennyire szívügye lett volna az FF, régen indított volna egy saját weboldalt (nem áruházat!), ugyanakkor csak pár cikket írt, meg a xaros fészbukon ossza az észt.
2021. február 4. 19:25 | Válasz erre | #590
Miért gondoljuk, hogy siker, hogy van szerződésük? Éjsárkány, A mélység démonai, Éjféli tolvaj, A lidérckastély mélyén, Az élőholtak szigete, A kétélű jóslat, A káosz ura, Sardath ostroma, A kard mestere, Hercegek viadala, Őrjöngő agyarak, A vámpír kriptája, A vámpír bosszúja, A pusztítás tornya, A sötétség tőrei, Árnyékharcosok legendája, Holdjáró, A gyűlölet szakadéka, Halálmocsár, Démonvadász, A félelem fantomjai, Szellemvadászok, A halálúr erődje, Mágusvadász, A gonosz kapuja, A bíbor áradat. Ezek olyan kötetek, amiket soha nem fognak tudni kiadni. A rajongói kalandok szintén. És van köztük olyan, amiért kár lett volna, ha kimaradnak.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2021. február 4. 18:00 | Válasz erre | #589
"sikerült neki ami runneréknek nem"
Naná, mert ki volt tömve pénzzel.

"legálisan eladott 1000+ könyvet idehaza"
Azt írta a gyula, hogy az Allansia 700 példányban készült, és még van a boltokban.. tehát olyan 500-600 darabot adott el.

"ez csak kis mértékű feltámadás, mert nem éri el a rakétás időket"
Még a Szukitsos időket sem éri el......

És ezt az eladott 500-600 példányt is legalább felerészben a Zagornak köszönheti és az itteni közösségnek, akik életben tartották a műfajt, és akik közül sokan tényleg megvették a könyveit.. amit tényleg nem kellett volna.
És ne felejtsük el, hogy az Országúti harcos képregénye, amivel megágyazott a lapozgatósoknak, még itt is reklámozva volt... csak később lett letiltva.
Szóval ha nincs a Zagor által összerántott közösség, és a reklám az elején az oldalon, az Allansia bérgyilkosait a pár száz fős rajongói köre vette volna meg. Így vagy kétszer annyi. Ennyit számít a Zagor.

Amit tett, az nem feltámasztás, hanem a retrohullám meglovagolása, amit nem is ő indított el.
Persze miután kiadta a könyveket, küldött a haver újságíróknak belőlük ajándékba, hogy írjanak róla. Így pár embert becsatornázhatott még pluszban. De ez nem volt nagy teljesítmény.. és kevés is lett volna.
És így se lett azért egy kirobbanó siker egyik könyve sem...
2021. február 4. 17:09 | Válasz erre | #588
Egy tőről fakadó oldalak persze, hogy segítik egymást.

Amúgy meg az eladások alapján valóban feltámasztotta a kiadást, hiszen sikerült neki ami runneréknek nem. Van szerződés és legálisan eladott 1000+ könyvet idehaza, ráadásul nem is olcsón. Mindezt úgy, hogy előtte itt nem éppen okos módon, üzleti értékeket nem nézve alkotott, de ezek szerint ennyi hatása van csak a zagor.hu-nak. [spoiler2]Látszólag semmi.[/spoiler2] Az, hogy ez csak kis mértékű feltámadás, mert nem éri el a rakétás időket, más tészta.

Az tény, hogy a zagor tartotta fent az érdeklődést eleddig... [spoiler2]legalábbis pár embernél, akik elvileg itt fogadkoztak, hogy nem veszik meg a könyveit, mégis elfogyott annyi. Ebből is levonható konklúzió.[/spoiler2]

[spoiler]Amúgy meg ki az a hülye, aki a konkurenciát éltetné?[/spoiler]
© Uhu
2021. február 4. 10:05 | Válasz erre | #587
Kiváló PR cikk. Önmagában nem lenne vele baj, hiszen népszerűsíti a lapozgatós műfajt. Az viszont, h egy szóval sem kerül említésre a zagor szerepe, jelentősége, az totál hiteltelenné teszi az anyagot. Meg Gyulánkat is, csak kérdés, őt lehet-e még hiteltelenebbé tenni. :)

Pedig az ilyen interjúk is kiváló lehetőséget biztosítanának arra, h jelezze a külvilágnak, h ő nem érez ellenséges érzületet a zagorral kapcsolatban, tiszteli, elismeri mindazt, amit tettek. Ezzel legalábbis sejtethetné azt is, h nem ők állnak a Fekete Péntek mögött (függetlenül attól, h ők álltak-e, vagy nem). Egy békülési gesztus. De természetesen ez nincs, miért is lenne? Mondjuk mit is várnánk egy mainstream médiamunkástól...?
© Grimmy
2021. február 3. 20:48 | Válasz erre | #586
kaméleon gyula interjú a négyszáznegyvennégyes gyíkoldalon:

[url=https://geekz.444.hu/2021/02/02/azzur-nagyur-a-kockak-ellen-chameleon-comix-interju?fbclid=IwAR0zWj3vtKHZwSFweX8qQl4vfT4zg3vVqMtfWeYf6mYxVravg2fXIixTSvQ#comments]Link[/url]

Egy szóban összefoglalva az interjút: FELTÁMASZTOTTA.
2021. január 14. 13:55 | Válasz erre | #585
Persze, én nem is az eladási ár miatt jeleztem, inkább csak a zagoros dedikáció okán volt értelme megemlíteni-még elefes is hozzászólt, mondván "akkor az eladó miatt kutyáznak másokat"
© runner
2021. január 14. 13:42 | Válasz erre | #584
A srác hívott engem, aki hirdetett.
Igazából, ha valaki úgy gondolja eladja a könyveit, arra nem mondhatunk semmit.
Ha jól tudom, abból volt egy kis felháborodás, hogy zagoros könyv volt dedikálva, és a dedikálás miatt magasabb áron adta.
De mindenki szíve-joga, ha úgy érzi ennyit ér, és hirdeti...
A főhős Te vagy!
2021. január 14. 13:08 | Válasz erre | #583
Napi érdekesség, bár inkább szomorú: zagoros kiadványok FB-csoportban eladásra hirdetve, Livingstone aláírásával...
Nem tudom erre is felfigyelhetett e anno Ian, de valószínűleg nem tett jót a zagornak...
Közben a hirdetést már nem találom, lehet hogy levetették a csoportból?
2021. január 7. 01:49 | Válasz erre | #582
Csak most olvastam, mi történt.

Erről eszembe jut egy régebbi történet, amit a hatalomkártya fórumon éltem meg. Budapesten az úgynevezett Kezdő Ligában az a cél, hogy játéktapasztalattal alig rendelkező játékosok egymás ellen játszanak, és kezdjenek el önbizalmat építeni, meg paklit fejleszteni. Erre valaki elért egy kimagasló helyezést (valószínűleg kölcsönkapott) közel félmilliós paklival és támadni kezdték, hogy veszi el a kezdők motivációját. Akkor két dolgot írtam:

- A szabályokon érdemes gondolkodni;
- De semmiképp nem szabad valaki azért támadni, mert a szabályos keretek között azt tette, amit

Picit hasonlót érzek itt is. Lehet arról beszélgetni, hogy a jövőre nézve esetleg más feltételekkel legyen egy nyereményjáték, de akkor ezt érdemes konstruktívan, nem a győztest utólag támadva megtenni. Szerintem az időzítés volt itt nagyon szerencsétlen, mivel mindenki tudta, hogy ezek a szabályok (az elmúlt években is ezek voltak), ezt a vitát lehet október-november környékén kellett volna lefolytatni.

Egyébként abban egyetértek a véleménnyel, hogy arra valami megoldást jó lenne kitalálni, hogy a renickek kiszűrésre kerüljenek. Viszont azt, hogy valaki nem szól hozzá a fórumhoz, ha egy létező személy van mögötte (márpedig runner kommentje alapján itt egy létező személyről beszélünk), én nem tartom aggályosnak.


Akinek még nem kívántam, annak Boldog Új Évet! :)
© Uhu
2021. január 6. 07:37 | Válasz erre | #581
Nem az a gond, tragédia, ha konfliktus van. Minden emberi közösségben egyszer megjelenik a konfliktus, aminek az az oka, h különbözőek vagyunk. Sokkal nagyobb gond az, amikor a konfliktusok elől elmenekülünk, szőnyeg alá söpörjük, mert ettől nem oldódik meg, csak a feszültség nő, aztán egy pillanatban bombaként robban, pusztít.
A gond az, h nem nagyon tudunk konfliktusokat megoldani: mindent azonnal magunkra veszünk, személyessé tesszük, átengedjük magunkat a negatív érzelmeinknek, egónak. Pedig a konfliktusok sikeres megoldása előbbre visz egyénileg és közösségileg is minket. Ezt nehéz, de lehet tanulni, vannak rá egyéni és csoportos eszközök is. Máskülönben mindig oda jutunk, h előbb-utóbb minden közösség felbomlik a konfliktusok kezelhetetlensége miatt.
© marczy
2021. január 6. 01:13 | Válasz erre | #580
Átolvastam a vita lényegét. Én ebben azért nem foglalok érdemben állást, mert nem a nyerés érdekel, amikor a KJK-ról van szó, és főleg nem az anyagi haszonszerzés. Ezért nekem jó a mostani rendszer is, bár tény, hogy több fórumon van valamiféle pontrendszer, melynek lényege, hogy bizonyos pontot elérve tudsz csak egyes funkciókat használni, ami lehet akár a sorsolásba való bekerülés joga is. De ha ez a fórumfelület erre nem tehető alkalmassá épeszű munkamennyiséggel, akkor persze, hogy nincs miről beszélni.
De az eredeti témától elkanyarodtunk sajnos, és ez nem volt célom ezzel a kérdéssel.
© Denko
2021. január 5. 20:33 | Válasz erre | #579
Év végén/elején voltunk,mindenki fáradt volt,ideges,stb.(tavaly szilveszterkor én huzakodtam Twillight-al,szerencsére Firefox idejében leállított).A járvány miatt elmaradt a szokásos gőzkieresztés is,és ehhez jött az online kommunikáció.

Ha élőben zajlik a beszélgetés,vannak hangsúlyok és non-verbális visszajelzések,valószínűleg meg lehetett volna beszélni a dolgot civilizáltan,de így könnyen félre lehet értelmezni a mondanivalót + van ideje az embernek felhergelni magát.(Indulatból csak veszekedni lehet,aztán valaki a sürgősségin köt ki.)
Fűz nyilván ezzel akarta kifejezni a nemtetszését.Kár,hogy ennyire túlreagálta a dolgot,de ha ő nem érzi itt jól magát bármilyen oknál fogva,akkor szerintem tartsuk ezt tiszteletben.
2021. január 5. 19:56 | Válasz erre | #578
Annyira nem, ha a regisztrált tagokat nézzük, na persze ha csak azokat, akik hajlandóak véleményt is nyilvánítani... bár ha valaki régen vett könyvet, és egy jó ideje nem, ez akár detto lehet vélemény. [smiley]awink[/smiley]
2021. január 5. 19:24 | Válasz erre | #577
Én csak azért nem értem Gyilkos Fűz reakcióját, mert nem teljesen tökmindegy, hogy ki nyeri az ajándékot? Persze, mindenki nagyon örülne, ha nyerne, de mi történik, ha nem a mi nevünket dobja ki a gép? Semmi, attól még ugyanúgy szeretjük a lapozgatós könyveket, és továbbra is szeretünk a honlapra járni. Ezért kitöröltetnie magát... De ha meggondolja magát, remélem visszajön, mert olyan kevesen vagyunk ezzel a hobbival, hogy nem lenne szabad senkit elvesztenünk :)
2021. január 5. 18:21 | Válasz erre | #576
Jogos, kicsit sarkalatos volt felhozni a te javaslatodat példaként, értem, hogy gondolatindítónak szántad, amire egyébként ez lett volna az első válaszom, ha mélyebben belemegyünk.

Nem hiszem, hogy így echte kijelentettem volna korábban, hogy igazságtalan lenne a jelenlegi rendszer. Ez most furán hangozhat, különösen a végkifejlet ismeretében, de nem akartam állast foglalni egyik irányban sem, mert értettem, mi a problémája Fűznek. Azóta viszont elég sokat filozofáltam a kérdésen is meg a javaslatokon is, és igazából most már elég magabiztosan ki tudom jelenteni: nem látom, hogy hogyan lehetne egy, a jelenleginél objektíven igazságosabb feltételrendszert összehozni, egyszerűen azért, mert nincsenek meg a lehetőségek arra, hogy objektíven mérhessük bárkinek a "hasznosságát" is. Arról nem is beszélve, hogy a szilveszteri tombolánál nem is látom értelmét ilyen méregetésnek, mert az nem erre lett kitalálva. Az csak egy tombola.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Denko
2021. január 5. 18:06 | Válasz erre | #575
Kenyér is van,csak ezzel a cirkusszal mindenkinek elvesszük az étvágyát.
12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal