Zagor.hu
Zagor.hu fórum
© SzG
2024. június 25. 04:49 | Válasz erre | #4
A kronikak.hu-n már meg is jelent egy [url=https://kronikak.hu/2024/06/16/gyorfi-adam-a-teboly-erodje-fantasy-jatekkonyv-kritika/]kritika[/url] a műről.

Egyébként közben én is átküzdöttem magam A Téboly Erődjén. Elolvasom a kimaradt a részeket is, aztán írok pár sort a könyvről. :) (Azért így "elöljáróban" annyit, hogy valóban minőségi kiadvány, még véletlenül sem Harcos Képzelet-szint.)

Dr. Lecter:
"a honlapjuk sajnos elérhetetlen, akárhányszor próbálkoztam eddig."
Igen, külföldről valamiért elérhetetlen a site (már egyébként évek óta).
© killmaster (Savanyúhas)
2024. június 11. 14:42 | Válasz erre | #3
Ígéretesnek tűnik az ajánló és a néhány kép amit megosztottak. Persze várjuk ki a végét, mert elhúzzák itt a mézesmadzagot, de kiderül, hogy csak a wc ajtóig vezet, hát az nagy csalódás lenne. A történet elmehet az érdekes és dögunalom irányába is, látatlanban ezt nem lehet megítélni. Meglátjuk mennyire egyszerűek vagy bonyolultak a szabályok, illetve ez a gonosz uralta erőd mennyire bevehető-e vagy sem. De legyünk optimisták, elvégre többen is dolgoznak rajta.
2024. június 11. 09:18 | Válasz erre | #2
Jól hangzik, és nagyon örülök, hogy ilyesfajta kezdeményezés is van, de a honlapjuk sajnos elérhetetlen, akárhányszor próbálkoztam eddig.
2024. június 10. 19:13 | Válasz erre | #1
A lapozgatós könyvek reneszánszát éljük, ez nem is lehet kérdés.
A műfaj rajongójaként nagy öröm látni, hogy a régi könyvek újrakiadása mellett a hazai írói tábor is kezdi újra felfedezni a zsánert, ezáltal pedig egyre több lehetőség nyílik az olvasók előtt is arra, hogy újabb és újabb kalandokba vessék bele magukat.
Sokan nosztalgiával gondolunk vissza a régi idők nagy lapozgatós könyveire, a történetük, a játékmenetük, a grafikájuk, vagy éppenséggel a nehézségük miatt. A titkok és veszélyek sora, a sokszor végzetesnek bizonyuló döntések a mai napig meglobogtatják a szívünket.
Mi, az új magyar fantasy brand, a „Halhatatlanok” alkotói is így vagyunk ezzel. Éppen ezért nagy álmunk volt, hogy visszahozzuk azt a különleges izgalmat, amikor a fantasy könyveket árusító kedvenc boltunkba betérve csodálva forgattuk a kezünkben a fantasztikus borítófestményekkel díszített új játékkönyveket, miközben a baljós címet olvasva azon gondolkoztunk, vajon milyen kihívásokat is rejthet a kezünkben tartott legújabb kötet.
Belecsaptunk hát a munkába, és az elmúlt évet azzal töltöttük, hogy a már sokak által megismert világ alapjaira építve elkészítsük a brand első ilyen jellegű kötetét. Tudtuk, hogy nem akarunk lejjebb adni a saját magunkkal szemben támasztott minőségi elvárásokból, és egy olyan kiadványt akarunk tető alá hozni, amit büszkén tehetünk a régi könyvek mellé a polcra. Ehhez szerencsére nem akármilyen partnerekre találtunk, neves fantasy művészek, valamint Magyarország vezető fantasy kiadója csatlakoztak a törekvésünkhöz, aminek eredményeképpen most nagy örömmel és büszkeséggel tárjuk a nagyközönség elé az első – de bizonyosan nem utolsó - játékkönyvünket!
A lapozgatós könyv egy igen különleges zsáner, hiszen olvasóként és játékosként szeretnénk újra átélni általuk a gyerekkorunk szép emlékeit, miközben arra is igényünk van, hogy kicsit modernebb, frissebb hatást is keltsen, mint a régi megsárgult köteteink.
A Téboly Erődje éppen ezért precízen egyesíti a régi nosztalgikus érzéseket az újhullámos lendülettel.
A dinamikus borítót Szendrei Tibor festette, aki a műfajon belül bátran nevezhető élő legendának. A belső rajzok retro stílusú tusrajzai Nagy Gergely kezemunkája, aki a rá jellemző kreatív képi világot keverte a játékkönyvek nosztalgikus hangulatával.
A saját, egyedi szabályrendszer főhajtással tiszteleg a nagy klasszikusok előtt, miközben a régmúltat megbolondítja a brandre jellemző magiko-punk elemekkel. Balogh Gergő a készülő Halhatatlanok szerepjáték saját fejlesztésű innovatív játékrendszerének szülőatyja, ez volt a kiindulópont a lapozgatós könyv főbb kifejezéseinek és tulajdonságainak kialakításakor is. Ehhez készítettem a könyv szabályrendszerét. A kezdetektől fontos volt számunkra, hogy a játékkönyvek és a későbbi asztali szerepjáték nyelvezetében és logikájában is harmonizáljon egymással, ezáltal megteremtve a kapcsolatot a két műfaj kiadványai között.
Az író, Györfi Ádám már több novellát publikált a Halhatatlanok világában, tollát a most számára is új műfaj felé fordította, ám megtartotta a rá olyannyira jellemző gazdag, irodalmi stílust.
Ennek a mintegy egy évig tartó nagy csapatmunkának az eredménye az új lapozgatós könyvsorozat, a „Játék & Fantázia” első kiadványa, mely a Delta Vision Kiadó égisze alatt jelenik meg a Könyvhét során.
"A történetben egy különleges hatalommal rendelkező elit harcost, egy Rór lovagot alakítasz. Ám hiába a rendház falai között az évtizedek alatt mesterivé tökéletesített fegyveres és mágikus tudás, a tébolyult halhatatlan úr erődje még így is hatalmas kihívás lesz számodra. Ott ugyanis nem csak az ellenfelek fizikai támadásaival, de a kastélyt sújtó sötét átok, elmét tébolyba borító hatásaival is meg kell majd küzdened...
Bátor – és botor – kalandozók, elő hát a mágikus szablyával, vár titeket egy évezredek óta lappangó titok, melyet a Téboly Erődjének sötétje rejt!"
Remélem a bejelentés hatására Ti is olyan izgatottak vagytok, mint mi, és minél többen (és minél többször) végig járjátok majd a névtelen lovag útját!
A könyv június 10-étől a Delta Vision Kiadó könyvhetes akciója keretében előrendelhetővé is válik a kiadó honlapon!
Barátsággal:
Az Alkotók
U.i.: És ha már Könyvhét! Június 13-án, csütörtök 15:00-16:00 között Ádám, Csaba és jómagam is jelen leszünk a Duna Korzó 58-as pavilonjánál, és nagy szeretettel várjuk a lapozgatós könyvek szerelmeseit, vagy azokat, akik most szeretnének megismerkedni a műfajjal! Gyertek, beszélgessünk, nézzétek meg mindenki előtt élőben a Téboly Erődjét, és a nálunk lévő exkluzívan korlátozott mennyiségű könyvet a legszerencsésebbek és leggyorsabbak haza is vihetik – természetesen az alkotók dedikálásával gazdagítva!