díszítés Hírek díszítés

2020.04.19.A Végzet Prófétái

Megjelent a Vindgardia Hősei című új magyar játékkönyvsorozat
első kötete, A Végzet Prófétái. Takács László (Killmaster) és
Szlobodnik Gábor (SzG) műve.

A könyv megrendelhető a Szellemlovastól: www.szellemlovas.hu

A könyvvel kapcsolatban kérdezni, véleményt nyilvánítani a következő topicban lehet: 1. A Végzet Prófétái
Elválasztás

2020.04.01. – Elkészült négy új kalandkönyv, a Magányos Farkas Világa kötetek!

MAGÁNYOS FARKAS VILÁGÁBAN
ÚJ HŐS SZÜLETETT –
SZÜRKE CSILLAG, A VARÁZSLÓ.

Egy dühöngő viharból bukkantál elő – egy hajótörött, elárvult ember-gyermek, aki új reményt hozott Shianti számkivetett varázslói számára. Attól a naptól kezdve sajátjukként neveltek, és az előtted álló hősies küldetésre készülve megtanítottak titokzatos mágiájuk minden titkára.
Most pedig elérkezett az idő, hogy nekivágj küldetésednek, felkutasd a legendás Holdkövet, és ennek segítségével végezz Shadaki Wytch-királyával. Csak te mentheted meg szülőföldedet a gonosz birodalom béklyójából. Rémisztő út áll előtted az ismeretlenbe.

A MAGÁNYOS FARKAS VILÁGA egy lenyűgöző kaland-sorozat, melynek főhőse TE vagy. Ebben a könyvben TE hozod meg a döntéseket, és TE vívod meg a csatákat.
Az izgalmas kalandregény-sorozat külön-külön is játszható, de össze is fűzhetőek egymással egyetlen epikus történetté.

Letölthetőek pdf változatban a Magányos Farkas Világa kötetei.
Ian Page és Joe Dever művei.
FireFoX fordítása.
Elválasztás

2019.12.24. – Ismét eltelt egy év!

Kellemes Ünnepeket és kalandokban gazdag
Új Évet kíván a Zagor.hu!


A Fagyóriás már el is rejtette a Zagor.hu könyvecskéit
a Hóboszorkány barlangjai legmélyére...
Elválasztás
könyv kis kép

2019.12.20. – Szilveszteri NYEREMÉNYJÁTÉK!

Aki regisztrált tag, és ebben az évben bejelentkezett / bejelentkezik a fórumba december hónapban, azok között kisorsol a rendszer valakit, és ez a személy megnyeri ezt az obszidián sárkány szobrot.

Részletek az alábbi fórum-oldalon:
Szilveszteri Nyereményjáték!

Elválasztás
könyv kis kép

2019.11.22.Fekete Péntek

Sajnos ez nem egy akciós nap, hanem valóban FEKETE péntek. Az elmúlt hetek levelezései nyomán, melyet a jelenlegi angol Fighting Fantasy könyveket forgalmazó Scholastic kiadóval folytattunk, az alábbi, általuk küldött lista alapján, számos újabb és régebbi (akár 30 éves) könyvet kénytelenek vagyunk törölni a weboldalról!

Ezek a következők (még egyszer, ahogy a kiadó írta nekünk):

Assassins of Allansia
Appointment with F.E.A.R
Citadel of Chaos
City of Thieves
Creature of Havoc
Deathtrap Dungeon
Forest of Doom
House of Hell
Island of the Lizard King
Sorcery: The Shamutanti Hills
Sorcery 2: Cityport of Traps
The Caverns of the Snow Witch
The Gates of Death
The Port of Peril
The Warlock of Firetop Mountain

Továbbá a rajongói példányok készítése is TILOS! (Hivatalos eladás ugye sosem volt.) Bár a kérésük okafogyottá vált, mivel minden eddigi könyv már nem elérhető rendelés szempontjából – nem készülnek már.

Eleget teszünk a felszólításnak, mely többször is ugyanazon formában érkezett a kiadótól. Számos kérdést tettünk fel, melyre nem válaszoltak, csak a szokásos listát és felszólítást küldték részünkre. Legutóbbi levelükben két napot adtak a felszólításuk maradéktalan teljesítésére!

Sajnálattal tudatjuk tehát, hogy az elkészített amatőr fordításokat és a pocsék illusztrációk helyett újrarajzolt illusztrációkkal együtt ingyenesen letölthető PDF-eket töröltük. Kértük, hogy legalább a régi (30 éves) Rakéta kiadó által megjelentetett, ma már szinte antikváriumokban sem fellelhető könyvek PDF-jei, melyeket nem is mi készítettünk és amúgy is évtizedek óta fellelhetőek az interneten, maradhassanak. A válasz a szokásos fenyegető üzenet volt – így ezek sem maradhattak. Hiába hivatkoztunk a jelenlegi magyar fiatal érdeklődőkre, akik máshonnan már nem is nagyon juthatnának ezekhez a művekhez, melyet már így is csak egy kis csoport próbál életben tartani.

A jelenlegi angol kiadó nem volt megértő a „rajongói oldal” megnevezéssel, sem azzal, hogy a műveket magyar nyelven és teljesen más illusztrációkkal, szerkesztéssel, és egy igencsak „retró” borítóval készítettük el, mellyel szerintünk nemhogy ártanánk az angol nyelvű könyvek eladásának, de az igazi rajongók számára talán még reklámként is hathattak.

Sőt, a listán kívüli régebbi FF könyvekre is megjegyezték, hogy jelzik az írók felé, így valószínűleg azokat is hamarosan el kell távolítanunk. 1 éve mondogatjuk, hogy már amúgy is abbahagynánk a könyvek készítését, bár a weboldalt mindenképpen működőnek, elérhetőnek szerettük volna fenntartani a fentebb említett „örökség” mivolta végett is (ráadásul jelenleg még két amatőr kaland is folyamatban van).

Hogy miért is most jött elő ez az igencsak arrogáns figyelmeztetés? Sajnos magyarországi honfitársainkra (korszaktól függetlenül) oly jellemző a feljelentgetés!

Jelenleg úgy érezzük most magunkat (ha fogalmazhatunk régiesen), mintha megnyúztak volna minket, kegyetlenül lehántották volna a bőrünket, ahogyan azt a szűcs tette! Ráadásul a Fórum, mely összehozta a témában érdeklődőket, helyet teremtett másoknak hirdetésre, önreklámra is, és közben talán ők maguk ekézték a Zagor.hu-t másutt, vagy netán pont a jelenlegi angol kiadónál. Ezt nemes egyszerűséggel kétszínűnek hívhatjuk, mely jelenséget az állatvilágban talán legjobban a kaméleon testesít meg! Egyelőre a Zagor.hu továbbra is működni fog, bár a közeljövőben már nem biztos, hogy sokáig elérhető lesz. Így már korántsem biztos, hogy érdemes megtartani.

Itt azért megragadnánk a (kellemetlen) alkalmat, hogy – miként a Zagor.hu által elkészített 50. könyv megjelenésekor – megköszönjük a kitartó támogatást és együttműködést, melyet nem kevesen önszorgalomból tettetek a hazai Kaland Játék Kockázat sorozatért!

A Főhős már nem mi vagyunk!

Esetleg mivel itt az „óriási piaci rész” megnyeréséről is szó lehet, így Az éhezők viadala (film) ikonikus mondatával is „búcsúzhatunk”:

A Zagor.hu csapata

Vitalap az alábbi fórum-oldalon:
Fekete Péntek

Elválasztás

2019.07.01. – 30 éves évfordulós Találkozó oldal.

Felkerült a leírás a Találkozóról.
Elválasztás

2019.05.06. – Elkészült az új kalandkönyv,
a Drumer Átka!

A pokol szolgái üldöznek!
Mikor barátaiddal találkoznál egy romos épületnél, egy sötét, rémisztő titokra bukkansz. Bár a gonosz Drumerrel hónapokkal ezelőtt végeztek, vérszomjas oltárszolgái most azon vannak, hogy visszaállítsák rémisztő erejét. Jelenléted veszélyt jelent rettenetes tervük számára, a pokolfajzatok így mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a menekülésedet. Csupán egyetlen lehetőséged van: elmenekülsz a támadásaik elől, szerzel egy mennyei fegyvert és végleg megtörőd Drumer Átkát!

Letölthető pdf változatban a Drumer Átka.
Fancsali László fordítása.
Báti László Gábor illusztrációival és Végh Dániel által készített borítóképpel.

Elkészült a Zagor.hu játékfüzetek 12. száma!

A május 1-jei Találkozóra elkészült az új Füzet két kalanddal.

Letölthető pdf változatban a Zagor.hu játékfüzetek 12. száma. Loriana fordítása.
Elválasztás

2019.05.01. – 30 éves évfordulós Találkozó!

Elválasztás

2019.03.12. – Elkészült az új kalandkönyv,
A Gyíkkirály visszatérése!

Pár év telt csak el azóta, hogy a Tűz-szigeten elő Gyíkkirállyal végzett egy bátor kalandozó, és Osztriga-öböl békés lakói megszabadultak rabigájuktól. Mindenki abban bízott, hogy ezzel véget érnek szenvedéseik, ám most olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a fenevadat visszahozták a halálból. Az élőhalottat egy nagyhatalmú pap segíti, és együttes erővel szervezik újjá Gyíkember-seregüket, hogy bosszút álljanak azokon, akik korábban elmenekültek a karmaik közül.

Letölthető pdf változatban A Gyíkkirály visszatérése.
bag, Hullgrim és Loriana fordítása.
Új rajzoló, Végh Dániel fantasztikus illusztrációival és a szintén általa készített borítóképpel.
díszítőkép