Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Osztriga Öböl

Osztriga Öböl
Az Osztriga-öböl nyugodt kis halászfalu úgy három napi járásra a hírhedt Feketehomok Kikötőtől délre, a tengerpart mentén. Mivel ez a hely egy hosszú félsziget végében található, melyet csupán egy meredek, kanyargós ösvényen lehet elérni, a halászok és asszonyaik arra kényszerültek, hogy az egyszerű emberek életét éljék itt, távol az világ szörnyekkel és varázslatokkal teli életétől. A falu leghíresebb embere Mungo, egy sokat látott kalandozó, aki itt ebben a kis faluban telepedett le. Nagy mesélő, hírében áll. Ugyanúgy jól bánik a karddal, mint a hajókötéllel. A családjára nagyon büszke, főleg édesapjára, akiről rengeteg történetet tud mesélni, ha belefeledkezik. Apja vándorcirkuszos volt. Hatalmas ember, akár egy hegy, a nézőközösségért mindenre képes volt. Trollokkal birkózott, engedte, hogy elefántok tapossanak rá, sőt még a Gyilkos Méhnek is hagyta, hogy megcsípje! Kemény fickó volt; végül is északon lelte halálát. A cirkusszal Fangban léptek fel a Bajnokok Próbája ünnepségein, és elhatározta, hogy ő is benevez. Elindult a Halállabirintusban, ahonnan sajnos sohasem került elő. Mungo maga is ott nőtt fel a cirkuszban. Aztán apja halála után a kalandozó életet választotta. De az idő ő felette is eljárt. Öreg korára, az Osztriga Öbölt szemelte ki, mert olyan nyugodt, és szép vidék. Akkor még csak mesék szóltak a Tűz szigetén élő GYÍKKIRÁLYRÓL, sokan csak legendaként gondoltak rá.
A kis falut, halászok lakják. A tengerből élnek. Egyetlen egy kis kocsmájuk van, ahol a nap végeztével a férfiak álltalában legurítanak egy jó pofa sört, és megvitatják az aznapi halászatot. Kereskedők, és utazók igen ritkán fordúlnak meg itt. A kocsma, egy kis fogadó is egyben. A neve: Két Osztrig Kocsma. Vezetője a jól megtermett Ovbi asszonyság.
Ovbi asszony fia Umbu gondoskodik az itt élők ellátásáról. Amit nem tudnak előteremteni, azt máshonnan szerzik be. Umbu álltalában havonta egyszer felkerekedik, és két társával együtt felkeresi a környék falvait, ami addig járnak, míg a listájukon szereplő összes portékát be nem szerzik.
A kocsma felett található a fogadó. Ez egy nagyszobából áll, amiben öt fekhely található. Mosdási lehetőség nincs. Egy éjszaka/fő 1 AT, alkudni lehet.



Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr