Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Xoroa

 DolgozóHarcos
Ügyesség:610
Életerő:711
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Sivatagok, Síkságok
Felbukkanók száma: 1–12
Típus: Humanoid rovar
Reakció: Semleges–Barátságtalan
Intelligencia: Átlagos–Alacsony
Fegyver:
Páncél:
Sebzésmódosító:
A XOROA faj egy furcsa mutáns, hangya-ember keverék. Deréktól felfele ember, lefelé pedig óriás hangya. Mondhatni olyanok, mint egy „Hangya-kentaur”. Két méter magasak és vörösesbarna színük van. Amitől még jobban eltérnek az emberektől, hogy nincs fülük, csak hangyacsápjaik a homlokukon. Szemük ezüstszínű, és jól látnak a sötétben. Szaglásuk is kifinomult, ezáltal kiváló vadászok. Egymással a furcsa nyelvükön kommunikálnak, ami búgásokból és kattogásokból áll. Felépítésüknek köszönhetően nagyon jól képesek nehéz terepen is haladni, illetve mászni, így a meredek hegyoldalak sem jelentenek számukra akadályt.
Földalatti kolóniában élnek. A felszínen a váruk olyan, mint egy kis domb frissen hordott földből. A környéken a XOROA harcosok járőröznek, vigyáznak a dolgozókra. Ők kisebbek a harcosoknál, és a színük is világosabb, ezen kívül nem olyan intelligensek. Fő feladatuk, hogy ellássák az egész kolóniát élelemmel, és dolgoznak a váron. A harcosoknál gyakori, hogy fegyver is van, mely lehet lándzsa, gerely, vagy esetenként parittya. Csapatonként egy harcosnál van egy jelzőkürt, ami valamilyen elesett állat szarvából készült. Ennek megfújásával figyelmeztetik társaikat a veszélyre.
A fészkükben külön kamrák vannak az élelem raktározására, a szálláshelyeknek, a fiatalok nevelésére. A XOROA lárva elég furcsa. A kicsiket egy hatalmas kövér királynő hozza a világra. A burokból egy-két órán belül kikel a fiatal XOROA. Ilyenkor még magatehetetlen, és gondoskodni kell róla. A királynőt a saját szolgái felügyelik, etetik és ápolják. Az utódokat „dadák” gondozzák mindaddig, míg azok nem képesek ellátni magukat. Egy kolónia közel kétszáz főre tehető. Ebből a számból a fele fiatal. A kifejlettek kétharmadát a dolgozók teszik ki, a többiek a harcosok.


Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr