Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Calacorm

Kalakorm szócikkből átirányítva
Calacorm
Ügyesség: 9
Életerő: 8
Támadások száma: 2
Lakóhely: Barlangok, Kazamaták, Labirintusok, Romok, Vadon, Városok
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Átlagos
Fegyver: Fejsze
Páncél: Könnyű
Sebzésmódosító: Nincs
Felbukkanás: A Káosz Fellegvára, 234. fejezetpont.
ügyesség: 9, életerő: 8
A Calacormok nagyon sok mindenben hasonlítanak a Gyíkemberekhez, sok esetben őket szolgálják. Két méter magasak is lehetnek, testük egy hatalmas nagy farokban végződik, amit maguk után húznak. Két feje van, melyek folyamatosan egymással beszélgetnek. Egyáltalán nincsenek nagy igényeik. Társra nincsen szükségük, csak egy helyre ahol aludhatnak, és a mindennapi betevő falatra; leggyakrabban halott kígyót esznek. Ennek fejében a halálig hűséges tud lenni gazdájához. Ha emellé még valami szórakozás is jár, akkor meg főleg lojális. Élvezetüket lelik kisebb lények kínzásában. Értik a Gyíkemberek beszédét, viszont nehézkesen kommunikálnak ezen a nyelven. Harcban bátor, erős és félelmetes harcos hírében állnak. Karddal vagy lándzsával szeretnek küzdeni.

Egyetlen egy gyenge pontjuk van, ez pedig a kis rágcsálók: irtóznak az egerektől, patkányoktól. Ha meglátnak egyet, akkor futva menekülnek, és addig elő nem merészkednek, amíg a kis állat el nem tűnik.

A legenda szerint a gyíkisten Cha fulladozni kezdett, mikor az egyik kisebb istent Manset (egerek istenét) megpróbálta lenyelni, és ebbe bele is halt. Lehetséges, hogy ezért rettegnek úgy az egerektől a Calacormok.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Gyíkember
Tárgyak: A Sziklaszirt Királyság Teremtményei

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr