Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Calacorm

Kalakorm szócikkből átirányítva
Calacorm
Ügyesség: 9
Életerő: 8
Támadások száma: 2
Lakóhely: Barlangok, Kazamaták, Romok, Vadon, Városok
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Átlagos
Felbukkanás: A Káosz Fellegvára, 234. fejezetpont.
ügyesség: 9, életerő: 8
CALACORM nagyon sok mindenben hasonlítanak a gyíkemberekhez. Sok esetben őket szolgálja. Mintegy két méter magasak, és testük egy hatalmas farokban végződik, amit húznak maguk után. Két feje van, amik folyamatosan egymással beszélgetnek. Egyáltalán nincsenek nagy igényeik. Társra nincsen szükségük, csak egy helyre ahol aludhat, és mindennapi élelemre. Ennek fejében a halálig hűséges tud lenni gazdájához. Ha ez mellé még valami szórakozás is jár, akkor meg főleg.
Értik, és beszélik is a gyíkemberek nyelvét, csak kicsit nehezen. Csatában bátor, erős, és félelmetes harcos hírében állnak. Karddal, vagy lándzsával szerenek küzdeni.
Egyetlen egy félelmük van, az pedig a kis rágcsálók. Irtóznak az egerektől, patkányoktól. Ha látnak egyet akkor futva menekülnek, és addig elő nem merészkednek, amíg a kis állat el nem megy.
A legenda szerint a gyíkisten CHA fulladozni kezdett, mikor a az egyik kisebb istent MANSE-t (egerek isten) megpróbálta lenyelni. Ebbe bele is halt CHA, megfulladt. Lehetséges, hogy ezért rettegnek úgy az egerektől a CALACORMOK.

Kapcsolódó cikkek

Tárgyak: A Sziklaszirt Királyság Teremtményei

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr