Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Felhasználó információk
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Név: Doug Riddell
Hozzászólások: 0 db
Regisztráció ideje: Az SG Fórumos időkben
Utolsó felbukkanás ideje: -
Utolsó hozzászólás ideje: -
Gondolatok a könyvekről
Értékelés: 7.5 / 10
,,2453-at írunk, a Föld és annak galaxisbéli kolóniái a kegyetlen Arkád Birodalom uralma alá kerültek. Az emberek most már csupán egy okból élnek: hogy szolgálják őket, majd elpusztuljanak. Te vagy fajod utolsó reménye.''

Így lehet összefoglalni Robin Waterfiled első és egyetlen, egyébként nagyon élvezetesre és eredetire sikeredett sci-fi játékkönyvének felvezetőjét. A hős egy most-vagy-soha küldetést kap, melynek során ki kell használnia az ellenséges űrlények -- akiket élvezet gyűlölni -- egyetlen gyengéjét. A lényeket egy hatalmas számítógép irányítja, mely szülőbolygójukon található, és amihez agyi implantátumokon keresztül csatlakoznak. Ez a szerkezet úgy vezényli őket, mint egy hangyaboly királynője, és ha sikerül megsemmisítened, akkor vele együtt pusztul a galaxis minden harcosának akarata is. A birodalom azonnal céltalanul kóborló zombik sokaságává válik, akik még a faltól is bocsánatot kérnek, ha nekiütköznek. Az emberek pedig felszabadulnak!

Leginkább egy elnyomás-ellenes álomnak tűnik a dolog, ami túlságosan is jó ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig az, bár nem kifejezetten egyszerű. Gyakorlatilag lehetetlen bejutni a számítógép épületébe, ezért az Arkádok vasöklének szorítása nem fog egyhamar enyhülni az embereken. A bejutáshoz ismerni kell az épület belépő kódját. Küldetésed célja, hogy felvedd a kapcsolatot a Tropos, Radax és Halmuris kolóniabolygókon működő ellenállással és megtudd, rendelkeznek-e bármi hasznos információval, ami nem lesz egyszerű, lévén nem sokat tudsz róluk. Az emberek felkutatása közben felbukkan néhány érdekesebb mellékszál is. Ha a kóddal felszerelkezve sikerül eljutnod Arkadionra, be kell jutnod a számítógép épületébe, robbanószerrel meg kell semmisítened a gépeket és meg kell tanítanod azokat a semmirekellő, zöldségfejű tökfilkókat, hogy senki nem taszíthatja birkasorba az emberi fajt.

De óvakodj, jó oka van annak, hogy küldetésedet minimális felkészülés után, szinte információ nélkül kezded meg, az Arkádok ugyanis tudnak rólad. A lázadó sejteket besúgók árulták el, akik bármire képesek azért, hogy még néhány napig életben maradjanak. Szörnyű világ ez.

Robin első, Titánon játszódó kalandjához, [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=15]A Pusztítás Maszkjaihoz[/url] hasonlóan itt is több helyszínt (az űrt, jövőbéli városokat, földalatti pincéket és kietlen bolygókat) kell felkeresned, és közben néhány érdekes és váratlan feladattal is meg kell birkóznod. A könyv tele van eredeti ötletekkel, kezdve az emberi faj által kolonizált három bolyó egész hihető ,,történetével'', melyet az Arkádokkal való, végzetesnek bizonyuló találkozás követett.

A könyv egyik hibája, hogy bizonyos dolgokat nem magyaráz el eléggé, és emiatt nem tudja kihasználni a sztoriban rejlő lehetőségeket. Néhány fejezetpont leírása túlságosan rövid vagy elnagyolt. Egy másik probléma a bináris kód, mely nincs rendesen elmagyarázva, csupán egy táblázatot kapunk, melyet a kikódoláshoz és a cél-fejezetpontszám meghatározásához használnunk kell. 1987-ben, amikor még csak 12 éves voltam, kegyetlenül belezavarodtam, és fogalmam sem volt róla, mit kell tennem. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt belekezd a megfejtésbe, ismerkedjen meg a 2-es számrendszerrel.

Ezt leszámítva egy rendkívül eredeti és érdekes könyvet tudhatunk magunkénak. Mindenképp megéri elolvasni.
hr
Még egyetlen jutalmat sem szereztél. Vágj bele a kalandozásba, és szerezd meg az összeset!