Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
© Grimmy
2020. november 18. 12:39 | Válasz erre | #535
A hónap vicce a 168 órás Facebook cikk alól:

"Ott lett a dolog elrontva, hogy összeveszett a Zagor és a Kaméleon, ami MINDKÉT fél hibája."

[smiley]eplus2[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2020. november 18. 12:21 | Válasz erre | #534
© Grimmy
2020. november 18. 12:19 | Válasz erre | #533
"Ha most egy gondolatkísérlet erejéig eltekintünk attól, hogy micsoda lelkesedéssel szállt be ő is a sárdobálásba az elején"
Pont ez a lényeg, úgyhogy ne tekintsünk csak úgy el tőle. [smiley]buck[/smiley]
2020. november 18. 11:22 | Válasz erre | #532
Ha eltekintünk attól hogy beszállt a sárdobálásba, nincs nagyon miről beszélni, hiszen pont ez a húzása volt gusztustalan.
Attól hogy igent mondott Gyula felkérésére, még viselkedhetett volna emberként, gondolom innen nem haraggal távozott...
Az egy dolog hogy valamibe van-e beleszólásom, az meg másik, hogy milyen véleménnyel vagyok róla.
És elvek miatt lemondani anyagi haszonról nem biztos, hogy annyira ördögtől való dolog. Persze ha ez mentette meg az eladósodástól vagy az éhhaláltól, az más. Gondolom nem ez a helyzet.
És bizony embert barátjáról...
2020. november 18. 10:04 | Válasz erre | #531
Érdekes, hogy egy teljesen logikus lépés mennyire visszás érzéseket tud kelteni emberekben csak azért, mert valaki más, valamikor máskor meghozott egy ostoba döntést. Ha valaki rajzolásból él, és van adott területen már tapasztalata, akkor bármiféle egyéb létező vagy nem létező kapcsolattól függetlenül érthető, ha ilyen területen felkérést kap. Ahogy az is érthető, ha elfogadja ezt a felkérést. Csak emiatt szerintem senki nem szólhatja le Istvánt, hogy "beállt" a kaméleonosok közé. Itt bizonyított, ott pénzt is kap érte. A keresztbe tételbe jó eséllyel nem volt beleszólása.

Ha most egy gondolatkísérlet erejéig eltekintünk attól, hogy micsoda lelkesedéssel szállt be ő is a sárdobálásba az elején, akkor is ennyire negatív lenne a megítélése, csak azért, mert Gyula nagy haverja, és elvállalt egy fizetős megbízást? Van, aki úgy gondolja, hogy vissza kellett volna mondania, mert elvek?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 17. 22:03 | Válasz erre | #530
Nem kívánok semmilyen oldalon állni. Belerúgni se senkibe, mert attól nekem nem lesz jobb. Csak az ismert tényeket akartam megvilágítani, mert biztos vagyok, hogy sokan nem állnak neki kutakodni a régmúltban. Viszont itt volt az illusztrátorok közt, ráadásul rajongói témájú könyvbe rajzolt. Ezt simán lehetett volna bevállalni beszólás nélkül. De interjú ide vagy oda, később az lett a rossz nála, akinél rajzolt, mármint itt. Eközben Gyula kiadta István képregényét, nem hihető, hogy ne tudott volna arról, hogy itt is rajzolt. Ismert volt, sokan nézték az oldalt akkoriban. Két könyv valóban odakerült a dedikálós részben, aminek nem kellett volna odakerülni. De kalóz bélyegzés ellenére csak erősítette Ian-ban, hogy van érdeklődés kjk-ra itthon. Ha nem így lett volna, nem támogatja, hogy idehaza kiadjanak újabb könyveket. Lakatos ügye viszont szépen el lett simítva csendben, de mivel Kaméleon alkalmazza, csak érinti őket. Azt meg nehéz letagadni, hogy kik voltak ott Ian látogatásán.

A kiadás meg azok dolga, akik végzik, csinálják, amint tetszik. De ha egy nyomda képes címlapot nyomni egy könyvhöz, amit még hajtani és ragasztani is kell a vágáson kívül. Akkor ne lenne képes akár ugyanannyit nyomni és vágni címlapképből? Pont túl keveset szériázni valamiből a drágább feladat. Balla stílusát borítóra és Lakatosét belülre szép feladat lesz egyeztetni, hogy ne legyen kontrasztos.

A képregények megrajzolása külön műfaj. És az előkészítés is komoly munkát igényel. És is számít, hogy a rajzoló mennyi időt tud folyamatosan dolgozni, mert ihletbe jönni is idő. Ha meg a szkript nem elég pontos, azzal is lehet agyalni pluszban igencsak. Csupán azt leírni egy regényben, pl. hogy a menekülő ellenfelét beérte és leteperte, az csupán egy mondat. Viszont alaposan megrajzolva, kihúzva, színezve, szövegezve minimum 3 képkocka és több órás munka. 2022ig nem lesz a briteknél sem kjk találkozó, csak online. Jó munkához kell kellő idő, most van. Az évforduló miatt 2022 jó választás új kiadványhoz, főleg ha mellette új angol könyv(ek) is lesz(nek). És szerintem a Kaméleon maga készítené a kiadványt, az angol verziót is, aztán adna át belőle a Scholastic-nak a brit piacra. Ha a több évi meló eredményét átadná nekik, akkor a hasznot is(dicsőséget is), ami hülyeség volna. De a Trollfog csata képregényre P J Montgomery is külön cégként készítette (Ne feledjük, csúszott a megjelenés a Kickstarter időponthoz képest, alulbecsülték a kivitelezés idejét!! PJ Monti külön asztallal ott volt a legutóbbi FFF3 rendezvényen, és a programfüzet dedikálásakor rá is kérdeztem erre. Nevetett, de mondta, hogy akkor kevésbé volt vicces, amikor le voltak maradva és a finanszírozókat meg tájékoztatni kellett erről.) Az országút harcosa képregényt meg a Titán Comics forgalmazta. Szerintem velük tárgyalt Gyula a magyarításért is, nem a Scholastic-kal. Ők az FF játékkönyvek jogait vették meg az elődöktől. Az 5 magyar megjelenésért jogdíjat meg nekik kell perkálni, a kivitelezés költségein túl.
© [törölt felhasználó]
2020. november 17. 21:56 | Válasz erre | #529
© Grimmy
2020. november 17. 18:27 | Válasz erre | #528
Lassan a 168 óra facebook oldalán is kezdenek megjelenni az elégedetlenkedők, úgy látom.
És: valaki belinkelt oda egy régi interjút Runnerrel és FireFoX-al. Hogy, hogy nem, ezt PONT Lakatos ("Elefes") készítette:

[url=https://geekz.444.hu/2011/03/18/a_kaland_jatek_kockazat_foldalatti_reneszansza_interju_a_zagor_hu_hazigazdaival?fbclid=IwAR1AKOJ6ncKrGCWaPjFjsvwbPdlTXei-qQSjiAJKcwVVDcFRhfR2XwGsr5c]Interjú[/url]

Erre nem is emlékeztem... ezek után a "köpönyegforgató" kifejezés még túl enyhének is tűnik. [smiley]falbav[/smiley]
© Grimmy
2020. november 17. 18:00 | Válasz erre | #527
"Hát megleptél, aszittem pártsemleges vagy…"
Hát nagyon úgy tűnt eddig tényleg... úgyhogy ez a beleszállás a kaméleonba engem is meglepett. De örülök, hogy Amigo is a Világos Oldalon áll. [smiley]eplus2[/smiley]
2020. november 17. 17:03 | Válasz erre | #526
Hát megleptél, aszittem pártsemleges vagy...

Tolvajok városa 2022-re, azaz minimum 4 év kell egy ilyesmi megalkotásához... hát ennek biztos nem fognak örülni a kiadónál... talán ha fél év lenne, de 4 évekre nem fognak építgetni...

Tudod te milyen drága a bélyeg a képeslapra, na ezért nem raktak minden könyvbe. [smiley]buck[/smiley]
Amúgy a cél az volt, hogy felmérjék a piacot, hogy mennyi az amire lehet építeni. A lap csak a mézesmadzag volt, hogy ráharapjanak, és ne azt várják ki, hogy már máshol is meg lehessen venni.
Mondjuk ez nem hiszem, hogy Gyulus ötlete lett volna, mert az eddigi történések fejében, ennyi pénzügyi hozzáértést nem feltételeznék róla.

Ahogy fűz írta, megrendelésért mindent. Mondjuk a köpönyegforgatókban elég nehezen szoktak bízni, mert ki tudja mikor árulja el az új oldalt. De lehet, hogy előtte egyeztettek és azért jött ide, majd lépett nagy vehemenciával.
© [törölt felhasználó]
2020. november 16. 23:15 | Válasz erre | #525
2020. november 16. 22:16 | Válasz erre | #524
Uhu, neked talán meglepetés, hogy nincs nagy aktivitás az oldalon, de részben annak is köszönhető, ami miatt ez a fórumrovat itt van az oldalon.

Volt a weboldalra köpdösés a Gyula által képviselt Kaméleon által. Aztán magyarázkodás, hogy semmi köze a Kaméleonnak a Scholastic-hoz, és annak tevékenységéhez. Viszont olykor azért ránéznek az oldalra, ha kommentelni nem is fogják. Látható, hogy nincs fix kiadási sorrend a Kaméleonnál, mert állandóan változik mi jelenjen meg és mikor. Más hangzott el az első könyv bemutatóján, más a 168óra cikkében, aztán szinte közvélemény kutatás folyik a facebook-on a témában.
A tolvajok városa lenne az igazi dobás, főleg ha 2022re elkészül! Totál anomália magyar kiadás reklámozása angoloknak. Az meg inkább öngól, ha van egy megtervezett képeslapom és a szűk vásárlói kört szopatom azzal, hogy limitált. Aztán kiderül az angol nyelvű posztból, hogy nem is az, csak úgy lett beállítva!!! Nehezen érthető, ha szűkek az eladási csatornák, kicsi a piac, amit telíteni akarnak, sőt újakkal bővíteni, akkor képeslap nem fér oda a könyv mellé az összes megrendelőnek...
Bár lehet, nem az a cél, hogy mind megvegye a következő könyvet is. Valóban kevéssé hihető, hogy ráhatás mentes a cikk elkészülte(majd írnak egy 168át magasztaló cikket és mindenki vigyoroghat a keresztbeajnározáson). Annyi kiderül, hogy idén már nyugi lesz kiadás terén. A Metál Hősök cím bedobása azért elég erősnek tűnik, hogy Kaméleon kiadja. Nagy falat lenne, ráadásul még csak német verzióban létezik. (De szóba került, hogy It was megjelenne, és kíváncsi is lettem. Most kiderült, hogy It won't be verzió a helytálló. A pandémia még a valós ünnepet is elronthatja.) Megy a kiadójuk a kockázatmentesebb címek felé...
Lakatos István kapcsán meg annyit, hogy menet közben amnéziás lett és a sárdobálásba beállt Gyula mögé, mintha az árnyéka lenne. Nem feledem a kérdést Ian Livingstone előadásában, amikor a Halállabirintus 3 könyv borítóját kivetítette, ami rajongói történet. A gond az volt, hogy Ian szerzőként volt ráírva, nem úgy, mint a sorozat gondozója, aki a keretrendszert megalkotta. Ha Lakatos nem is volt ott, bár furcsállnám, ha nagy KJK és fantáziakör rajongó. Nem áll fel senki kiokosítani Ian bácsit, esetleg Gyula. - Háhá, én tudom mi ez, a régi cimbim rajzolta a képeit, csak most éppen hallgatunk róla! Most rajzol az következő könyvhöz. A fentiek miatt Mr. Köpönyegforgató István képeire nem leszek kíváncsi (De nehéz elképzelni, ha kalózverziónak bélyegezve is, de nem imponált volna Ian-nak, hogy Halállabirintus mennyire népszerű idehaza. A dedikálás végén még beszéltem vele, bár már fáradt volt, de említette, hogy meglepte mennyire képben voltak a magyarok a munkásságával kapcsolatban.)

Egyéb nemrégi felvetéseitekre reakció (spórolok a posztolással): A Metál Hősök esetében a téma egyedi, illetve a humor, ami jól arányban feldob egy történetet. A Kaland Játék Paródia esetében túlzónak éreztem a humort. Azért hatott üdítően anno, mert más könyvben nemigen próbálkoztak vele. A Titán leíró könyvben igen! Ian beszélt Halállabirintus esetében képregényről a Trollfog hágó és az Országút harcosa képregények miatti lelkesedése kapcsán. Viszont a bemutatott borítóképe mellé csupán szkript készült, nem lett megrajzolva sosem. Kérdés, hogy a másik két képregény miként fogyott angolul az FF könyvekeladásaihoz mérten?! Bardsung érdekes projekt. Ian szerintem Green lévén keveredett bele. Az nem egyértelmű nekem, hogy az ő történeteik belekerülnek-e az alapcsomagba vagy plusz opciók lesznek későbbiekben. A kooperativitásban látok perspektívát a játékkönyvek esetében is. Attól persze, hogy az FF szériába belekerült a Hercegek ütközete, nem csak ez a könyvpár készült együttműködős kjk-ként, csupán ez lett a sorozat által ismert. A kódszavak használatának hasznos opciója lehetne ez esetben. Ha egyik játékosnál felkerülne a lapra kódszó, az befolyásolhatja a másik vonal történetét is. Egyjátékos módban csak a főhősre hat vissza (Gondolom emlékszünk, amikor vissza felé olvasva értelmes szavakat írtunk kalandunk során a kalandlapra és kérdezgette a játék megtalálható-e a lajstromunkban, azaz megtörtént-e egy adott eset velünk vagy elkerültük.)
© [törölt felhasználó]
2020. november 15. 19:40 | Válasz erre | #523
2020. november 15. 16:00 | Válasz erre | #522
port.hu-t kihagytad, amúgy Gyula ennek a brancsnak dolgozik, így simán belefér, hogy reklámozzuk a mi kutyánk kölykét...

Amúgy hiányoltam a cikkből egy linket a magyar Ian Livingstone (alias Sz. Gy.) oldalához. Mármint a fészhez, mert mása nincs...
© Uhu
2020. november 15. 10:37 | Válasz erre | #521
Mit vártok a mainstream (ráadásul politikai) médiától? Hazudnak, manipulálnak, vagy legalábbis elhallgatnak. Erre képesek - oldaltól függetlenül. Szinte biztos vagyok, hogy Gyula fizetett is nekik ezért, mégha nem is sokat. Meg hát egy brancsból vannak (index - 168 óra).

De nézhetjük ennek a pozitív oldalát is: örömteli, ha ismét bekerül egy kicsit a köztudatba a lapozgatós téma. És ha esetleg pár embernek felkelti a figyelmét, vagy még reálisabban, pár embernek *újra* felkelti a figyelmét, akkor beírja a keresőbe a régi könyvek nevét és gondolom, úgyis továbbra is a zagor.hu fog megjelenni találatként a könyvesboltok, antikváriumok után. Szóval, akit tényleg érdekel az előbb-utóbb idetalál. Aminek örülnék is, mert sajnos, amióta én itt aktív lettem, pár hónapja, fél éve, nagyon minimális itt az aktivitás, az oldalon, fórumon.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 15. 09:41 | Válasz erre | #520
Elolvastam én is a cikket, ami végül is a jelen állapotról mutat egy képet, de a rajongók úgy is tudják, hogy a színváltósok csupán elorozták a KJK stafétabotját! A hozzászólásokkal pedig úgy vagyok, hogy mikor az M3-as csatorna hirdette büszkén, hogy náluk is fut a Vészhelyzet című sorozat, és mit szólnak ehhez a nézők, én meg beírtam nekik, hogy a rajongók nagy többségének meg van dvd-n vagy online nézik valamiféle megosztón, máris lekerültem a facebook oldalukról!
Akármennyi könyvet kiadhat meg lefordíthat mi Gyulánk azért a Zagor.hu-t nehéz lesz még megközelítenie is. Öt könyvet ígértek, többre aligha futja majd erős vásárlói piac nélkül! Az idő alighanem majd engem igazol...
2020. november 15. 07:36 | Válasz erre | #519
Aki mindenképp kommentelni szeretne oda, az megpróbálhatja itt: [url=https://www.facebook.com/168ora/posts/10158917737857048]https://www.facebook.com/168ora/posts/10158917737857048[/url]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2020. november 14. 21:30 | Válasz erre | #518
© Grimmy
2020. november 14. 20:06 | Válasz erre | #517
Nemrég a 168 óra [smiley]guluszem1[/smiley] is beszámolt a játékkönyvek reneszánszáról, és persze szakértőként ki mást is szólaltathattak volna meg, mint a Műfaj Feltámasztóját, A Kaméleon Gyulát:

[url=https://168ora.hu/itthon/jatekkonyv-lapozgato-gyerekek-194766]A Gyula Megmondja[/url]

Persze arra, hogy ez a reneszánsz valójában innen indult, hogy a Zagor támasztotta fel és tartotta fent az érdeklődést a téma iránt, még csak nem is utaltak sehol a cikkben. [smiley]falbav[/smiley]
2020. november 14. 08:49 | Válasz erre | #516
Hm, szerintem a társasok nem igazán tudják visszaadni azt az érzést, amit egy lapozgatós könyv adhat. Eleve egy érdekessége a formátumnak, hogy felborítja a könyvekkel kapcsolatos évezredes elvárásokat, azaz interaktív. A játékok eleve interaktívak. Plusz a könyvnél sokkal nagyobb szerepe van a képzeletnek. Azt gondolom, ezek miatt sokáig meg fog maradni a lapozgatósok érdekessége.

Kooperatív lapozgatós eddig ha jól tudom a Hercegek Viadala volt. Lehet, hogy jobban is meg lehetne csinálni egy ilyet.
2020. november 14. 00:23 | Válasz erre | #515
A lapozgatós könyekhez hasonló élményt nyújtanak a modern társasok is, beneveztem a Homályrév nevű valóban hatalmas tartalommal bíró játékra is, ami összefüggő történetként játszható közel 50 eltérő terepen. (moduláris a táblája, más-más elemekből épül fel) A könyvekben megszokott fejtörők azért nincsennek benne egy társasban, de a felfedezést és a küzdelmeket még interaktívabban adják vissza, mint a könyvek valaha is tudják. Az egyes pályákat összekötő történeti elemek pedig megteremtik a nagybetűs hangulatot, ami a játék élvezetét is fokozza. Tehát a társas egy-egy pályája arról szól, hogy legyőzz egy nekromantát, aki szolgál egy gonosz démonnak, akit három-négy pályával később lehet megállítani.
Ezekben a társasokban más választani lehet, hogy melyik irányba indulsz, hasonlóan a könyvekhez és milyen tárgyat/ információt szerzel meg, amivel további küldetések nyithatóak meg, további gonosz ellenfeleket lehet megtalálni. Ráadásul a Homályrév felépítése kooperatív, ami azt jelenti, hogy több ember együtt is játszhatja, ami a könyvek esetében nem tudott igazán jól működni.
Only in Death - Mindhalálig
2020. november 14. 00:23 | Válasz erre | #514
Ezt a könyvet támogattam is. Szerintem is jó lesz.
https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook
[smiley]eljen[/smiley]

Kickstarteren most vettem észre, hogy Livingstone egy társashoz is a nevét adta: Bardsung a neve, és egész jópofa játék
https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/bardsung?ref=discovery_recommendations
Only in Death - Mindhalálig
2020. november 13. 23:50 | Válasz erre | #513
Ezt a könyvet támogattam is. Szerintem is jó lesz.
https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook
[smiley]eljen[/smiley]

Kickstarteren most vettem észre, hogy Livingstone egy társashoz is a nevét adta: Bardsung a neve, és egész jópofa játék
https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/bardsung?ref=discovery_recommendations

Only in Death - Mindhalálig
2020. november 5. 20:19 | Válasz erre | #512
Ezeket adták ki...
[url=https://moly.hu/kiadok/univerzal-kameleon]Camel Kumisz[/url]

FF-ből nincs 2 képregény, csak 1!
A tolvajok városát még (mindig) csak alkotgatják.

Egyébként megkockáztatom, hogy a könyvkiadás csak a kapcsolatépítés miatt kellett nekik, mert a fő céljuk a képregények alkotása lenne, ami a kiépített kapcsolatnak köszönhetően külföldön is terítve lenne, és akkor már elég jól hozhatna. Szép sorban alkothatnák meg a jobb játékkönyveket képregényként.
2020. november 5. 17:43 | Válasz erre | #511
Hát tud valaki dobni egy pdf-et én szívesen elkezdem csinálgatni, akár holnaptól. :) Max nem töltitek fel ide, csak valami zárt csopiban, googl drivera a tagoknak, ahol senkit sem zavar. Február középig passzívon vagyok és amúgy is már csak egy tárgyam maradt az egyetemből.
Amúgy sima liber office/MS office vagy ilyen szoftverben szoktátok írni a fordított szövetet? Az egyik panelon a könyv a másikon az irodai csomag?
Esetleg van valami kényelmesebb megoldás erre? Gondolom az úgy nem megy, hogy sorrendbe elkezdem fordítani a fejezet pontokat?
2020. november 5. 17:19 | Válasz erre | #510
Érdekes kérdés. Egyelőre nincs semmi tervezve. Ha a KK nem jut el odáig a roló lehúzása előtt, akkor a Crystal of Storms-t kellene majd megcsinálni valamikor. Illetve az Assassinst is érdemes lenne újra elővenni, már csak azért is, hogy kiszedjük belőle az időhurkot.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 5. 17:05 | Válasz erre | #509
Ez tényleg égő. [smiley]falbav[/smiley]

Attól tartok, sehogyse fog már összejönni a Kaméleon Gyulának, hogy tényleg ő legyen a [b]hazai[/b] KJK feltámasztója, megmentője.
2020. november 5. 16:30 | Válasz erre | #508
Hmm... Amúgy így visszagondolva totál felesleges volt kiakadni múlt évben és írni a Gyulának a posztja alá, ilyen-olyan szépeket, pont ennek örült. Mert ez várható volt, hogy nem egy Rakéta kiadó lesz belőle! Elég lett volna annyit írni, hogy: "rendben térjünk rá vissza egy-két év múlva". És amikor bezár akkor beszólni egy nagyot arra a posztjára. Szerintem jövőre még max egy könyv és vége...

Ui: Különben vannak még kjk vagy más lapozó könyvek amik nincsennek lefordítva és esetleg tervezitek és legálisan feltölthető? Én szívesen segítenék benne. Szeretném fejleszteni az angolomat, hogy a C1 simán menjen (már van B2-m és szabadidőm).
2020. november 5. 16:09 | Válasz erre | #507
Olyan nagy sikere van mindkét kötetüknek, hogy már az angol Fighting Fantasy Facebook csoporttagokra próbálják rászórni őket, ráadásul azokkal az ingyenes képeslapokkal együtt, amikből október elején az 50 leggyorsabb előrendelő kaphatott. A kedvencem az volt, hogy a poszt első verziójában csak a zöld gerincet meg az alternatív, csodás illusztrációkat emlegették, azt valahogy csak utólag sikerült beleírniuk, hogy magyar kiadásról van szó. Nem kicsit volt félrevezető.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 5. 16:01 | Válasz erre | #506
Talán, ha nem haragították volna magukra a Zagort, segítettek volna terjeszteni a könyveiket az itteni rajongók + jóval többen megvették volna. Nem hinném, hogy kiadnának a következő évben három könyvet. Szerintem a következő évben is lesz egy aztán ennyi volt... Lassan utána lehet visszapakolni a könyveket az oldalra.

Egyébként ezt sem hiszem el amikor azt nyilatkozták, hogy nekik semmi közük, ahhoz hogy lekerültek a könyvek innen hanem a külföldi kiadó döntött így. Most komolyan miért tette volna ezt? Semmibe nem kerül kiguglizni ezeket a műveket és pdf-ben lementeni angol nyelven. Akkor miért zavarta volna egy ilyen kis oldal, mint Zagor őket egy ilyen kis országban? Hacsak nem szólt róluk, hogy "kérlek tegyék tönkre a Zagort"...
2020. november 5. 15:53 | Válasz erre | #505
Azt néztem, hogy Gyulának mindig olyan feje van mintha folyamatosan belélegezne, az orrlyukai konstans aktívak...Livingstone-nak meg mintha nem is lenne ilyen kivezetése :) mindenesetre a képen jól kiegészítik egymást.
© twillight (Kövérorr)
2020. november 5. 14:47 | Válasz erre | #504
2 könyv, 2 képregény.
Weboldaluk jelenleg nincs, a fércbukkfelületük meg a szokásos átláthatatlanság.

Tippre a szokásos 2 éves kezdőszerződésük van, azaz kénytelenek lesznek 1-2 könyvet, miegymást kihozni még 2021-ben, de K-vírus miatti munkanélküliség, a teokrácia miatti pénztelenség, a közösség magukra haragítása, hogy továbbra is a szétunt KJK-t tolják, nyilván nem tesz jót nekik. Jelenleg ennyit tudni:
"(2021-ben még több kalanddal folytatjuk a feltámadást!)" - lábjegyzetként egy cikkhivatkozásnál, ami megemlíti őket, ugyanabban a félmondatban, ahol egy polcra teszik őket (mint hivatalos rendes kiadót) a Végzet P-i magánkiadásával, ami sehogy sem jó jel.

Viszont kifejezetten jól is járhatnak a leállással, HA az új megjelenésekre térnek át, vagy 1 új 1 régi (de magyarul nem kijött) kiadásban kezdenek gondolkodni. Azaz ha megjön az eszük, és nem próbálkoznak évi 4 könyvvel, hanem érdekelni kezdi őket az olvasótábor.

Akkor még az is előfordulhat, hogy valami [url=https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook]ILYET[/url] is kapunk egyszer.

PS: flowchart (fejezetpontháló) az új FF-ekhez valahol?
© Grimmy
2020. november 5. 14:23 | Válasz erre | #503
Most adták ki a másodikat, a Veszedelem kikötőjét. Az első az Allansia bérgyilkosai volt. Jövőre állítólag még három jön...
Szerintem sincs nagy sikere az egésznek, hiába nyomják most is ezt az "óriási az érdeklődés" dumát... valahogy nem lehet látni a neten, hogy annyira népszerű lenne bármelyik könyvük is. Nagy piaca nyilván egyébként sincs már ennek, és hát igen, elég sok embert magukra is haragítottak... na meg a könyvek is drágák, még kedvezménnyel is. A kaméleon keménymag azért biztos megveszi őket így is, de párszáz főnél ez nem nagyon lehet több.
2020. november 4. 20:51 | Válasz erre | #502
Hy!
Hány könyvnél járnak már a Kaméleonosok? Valami kettőnél? Szerintetek lesz egyáltalán harmadik könyv amit kiadnak? Miket is adtak ki? Nem követtem annyira őket, leiratkoztam róluk facebookon a tavalyi akciójuk után... Bár így, hogy ennyire megutáltatták magukat a vásáról potenciális százalékával talán még egy max kettő könyvet jósolok nekik. Plusz ott van az, hogy egyre kevesebb helyen lehet hozzá jutni a könyveikhez. Pedig úgy halottam, hogy nagyon ígérték...
2020. november 3. 16:23 | Válasz erre | #501
Jó lett a kép, meg kellett néznem másodszorra is. Cserébe most már tudjuk, hogy már 2018-ban is szó volt a képregényről. Lassan őrölnek azok a malmok.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 3. 15:11 | Válasz erre | #500
Válasz a Kaméleon Komix mai bejegyzésére:

Akkor is te voltál, tudom! [smiley]eplus2[/smiley]
A kép pedig amit megosztottál, nyilván retusált. Itt az igazi:

[img=https://kepkuldes.com/images/054eee0a2935ae8f9c264b8b6df4fc68.jpg]KÉP[/img]
2020. november 3. 07:18 | Válasz erre | #499
A poszter keretére került rá zagor.hu-s borító is, mivel aki szerkesztette, vélhetőleg nem tudta, hogy melyik hivatalos kiadás. A tűzhegy varázslója és a visszatérés a tűzhegyhez. Előadásban kivetítette a HL3 borítóját és kérdezte, hogy tudja-e vki, hogy ezt mikor írta, mert ő nem emlékszik rá, hogy elkövette. A dedikálásnál két könyv volt, ami innen volt. Mindkettőt lefotózta a telefonjával. A színes zombik vérével az volt a nagy gond, hogy egyetlen hivatalos könyv sem jelent meg színes képekkel.
© Grimmy
2020. november 2. 11:00 | Válasz erre | #498
A Tolvajok városa képregény még szerintem 2018-ban nem került szóba. Az mintha későbbi projekt lenne. De lehet, hogy tévedek. Még az is lehet, hogy A Gyula ott volt ezen a találkozón... bár a fényképeken nem nagyon látni.
A lényeg, hogy nehezen tudom elképzelni a későbbi események fényében, hogy egy mezei olvasó tolta oda Livingstone elé a Zagoros könyveket, pusztán a dedikáció miatt. Nekem valószínűbbnek tűnik, hogy ez egy megszervezett akció volt a Zagor lejáratására, meg annak a bizonyítására, hogy itt tényleg nagyban megy a kalózkiadás. Ezt így Livingstone el is hihette, elvégre a saját szemével láthatta a kalózkönyveket... Ezek után A Gyula könnyebben beszélhette rá arra, hogy adják oda neki a kiadás jogát, hiszen Livingstonenak is inkább az lehetett az érdeke, hogy hivatalos formában jelenjenek meg a könyvek.
2020. november 2. 10:19 | Válasz erre | #497
Nem ez után a rendezvény után csinálták az interjút, ahol szóba került a tolvajok városa képregényük, amit Livingstone tolt, hogy csinálják meg?

Amúgy gyorsan átolvastam, a hallab bajnoka vetített diaként került elő, nem dedikálandó kötetként.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 2. 08:16 | Válasz erre | #496
De érdekes azért ez az egész Arcadia-ügy, nem?
Itt runner direkt kérte, hogy ne vigyen senki Zagor könyvet dedikáltatni. Amúgy is feltételezhető, hogy aki innen vásárolt, az tudja, hogy ezek nem hivatalos könyvek. Tehát valószínűleg nem fogja őket Livingstone orra alá dugni... de valaki mégis megtette. Szóval vagy NAGYON hülye volt ez a valaki, és szart runner kérésére is... vagy egyáltalán nem volt hülye, egyszerűen fel akarta hívni Livingstone figyelmét a Zagorra, de úgy, hogy lehetőleg egy kis balhé is legyen, Livingstone nyilvánosan értetlenkedjen és háborogjon az elé tett kalózkönyvek miatt. És mivel A Gyula már ekkor is fújt a Zagorra, sőt, mintha épp ekkor mantrázta volna a legjobban, hogy a "zugnyomdász haver" otthon kalózkönyveket gyárt és ezzel ellehetetlenít egy hivatalos kiadást...
Persze, ő biztos nem vitt Zagor könyvet a rendezvényre, sőt, mintha ott sem lett volna. Ugyanakkor simán megkérhetett valakit erre.
És ha igaz, hogy tényleg nem volt jelen a rendezvényen... ez is milyen érdekes, nem? Hiszen az egyik legnagyobb Livingstone fanatikus az országban, a blogjából és a megnyilvánulásaiból kiindulva. Vajon miért nem kapott ezen az alkalmon, és ment el dedikáltatni meg fotózkodni Livingstoneal? Talán csak nem azért, hogy később még véletlenül se lehessen kapcsolatba hozni őt azzal, hogy valaki kalózkönyvet dugott Livingstone orra alá?
© Grimmy
2020. november 2. 07:59 | Válasz erre | #495
Ebben a topicban van szó az eseményről:
https://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4488&p=0
E szerint legalább három Zagoros könyvet látott Livingstone a rendezvényen, a színes Zombik vérét, a Halállabirintus bajnokát és még egyet. Hogy melyiket milyen formában, az mintha nem derülne ki.
2020. november 2. 07:53 | Válasz erre | #494
Nekem színes zombik vére rémlik, hogy az orra alá lett dugva. A hallab bajnoka a vetítésén tűnt fel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 2. 07:28 | Válasz erre | #493
Biztos, hogy nem csak névazonosságról van szó. Egyértelműen A Gyula az. Főleg, hogy Elefesre (Lakatosra) kollégaként hivatkozik...
Amúgy nem sokkal később nem épp egy Halállabirintus bajnokát dugott valaki az Arcadia partyn Livingstone orra alá? Én úgy emlékszem, hogy igen...
2020. november 1. 22:47 | Válasz erre | #492
A napokban visszaolvastam "A Halállabirintus bajnoka" fórumtémában (az egyedi díszdoboz kapcsán), és egy rendkívül érdekes - és ebbe a témába is kapcsolódó - hozzászólást láttam meg véletlenül: a 119-est.
Érdemes megtekinteni. Nem hinném, hogy csak névazonosságról lenne szó.
© Vikky
2020. november 1. 21:00 | Válasz erre | #491
Meghalt Martin McKenna. Russ Nicholson oldalán olvastam. :( RIP[smiley]rinya[/smiley][smiley]sir[/smiley]
© MadMax
2020. október 31. 21:28 | Válasz erre | #490
Csatlakozz a "Kaland Játék Kockázat adok-veszek" Facebook-csoporthoz, mindig van valakinek valami eladósorban.
© Lafi
2020. október 30. 12:54 | Válasz erre | #489
Sziasztok! Keresnék kaland,játék,kockázat sorozatokat a 90-es évekből,én még azokkal játszottam....... ha esetleg valakinek lenne érdekelne. Előre is köszönöm
© SzG
2020. október 29. 20:10 | Válasz erre | #488
"Az FF megmaradt végig a világmegváltós, egyutas eldobható ponyva szintjén, egyre ingadozóbb minőséggel."
Az egyutasság még csak-csak jellemző (bár ez alól is van kivétel, pl. Skorpiók mocsara, Szamuráj kardja, Éjsárkány stb.), de a "világmegváltás" azért nem feltétlenül. Igen, sok ilyen FF van... de sok olyan is, ami nem "világmegváltós". Még a Rakétások között is: Halállabirintus, Skorpiók mocsara, Vértengerek, Bajnokok próbája, Elátkozott ház. A Zagorosok között meg a délután már említett könyvek jelentős része ilyen. Meg még egy csomó, pl. Éjféli tolvaj, de a sci-fi témájúak között is akadnak. Szerintem a kb. 65 könyvből legalább 20-25 nem "világmegváltós".

"Ami változott, hogy a főellenfelek statjai, és az összeszedendő cuccok mennyisége egyre abszurdabb magasságokba kúszott."
Ez maximum a sorozat közepére volt valamennyire jellemző, az utolsó 10-15 év könyveire egyáltalán nem. Kimondottan jól játszhatók Green újabb könyvei, vagy a Halál kapui, de még Livingtone egyik újabb műve (Veszedelmek kikötője) is ilyen. Egyikben sincsenek terminátor típusú ellenfelek, meg húszmillió szükséges tárgy.
(A Blood of zombies tényleg kivétel, de mondjuk én azt nem is igazán tekintem FF-nek; még a szabályrendszere sem FF-es ugye, a stílusa, hangulata meg pláne nem... ez egy Resident Evil átirat lényegében.)
Tehát a játszhatósággal nincs gond az újabb FF-könyveknél. Amivel gond van, az az, hogy egyre önismétlőbbek (Livingstone újabb fantasy könyvei), meg gyerekesebbek (Crystals of storms ugye). A grafikai világ meg egyre trendibb és igénytelenebb ugye. Ezekkel van gond, ezek miatt húzzák sokan a szájukat tudtommal a rajongók közül. Vissza kellene térni a Nekromanta éjszakája-Vérfarkas üvöltése, esetleg Halál kapui-vonalhoz, akkor semmi gond nem lenne szerintem a sorozattal, mert ezek valóban komoly, minőségi könyvek voltak (és NEM egyutasok, és igen, elég jól játszhatók).

"A képregényes kalandok… A szokásos 8-as karika"
Látom, szokás szerint nem érdekel, hogy mit írok... A Fogságban 18-as karikás horror.

"A "kaméleonos" FF-ek eredetileg köszönik, 8-10 karikával futnak, ettől volt hangos a Gamebook Days..."
Nem tudom, mitől "volt hangos a Gamebook Days", de feltételezem a rajzokat szidták, illetve azokat tartották sokan gyerekesnek... amúgy igen, azok tényleg gyerekesek. Maga a két Livingstone-könyv nem az, illetve nyilván Livingstone nem is 8-10 éveseknek írta őket. Mert ugye egy 8-10 éves aligha érti a rengeteg easter egg-et pl. a Veszedelmek kikötőjében, az Allansia bérgyilkosait meg kapásból végig se tudja játszani, olyan nehéz/szívatós... Szóval ezek igenis idősebbeknek valók.

"A könyvek mennyisége nem sokat számít. Ha számítana, a HK még mindig futna. De nem fut."
Nyilván a minőség is számít, de azzal se nagyon van gond az említett könyveknél. Egyébként ahogy láttam, mások szerint sem, mert körülbelül mindegyikről pozitívan nyilatkoztak azok, akik olvasták őket.

"Évi EGY könyv is kitöltené a piacot. De annak ki kéne néznie valahogy."
Te biztos tudod, "hogy néznek ki", amikor bevallottan nem is olvastad (és nem is akarod) se a Gyehennát, se a Végzet Prófétáit, se a Fogságbant például. :S Hogy csak három könyvet említsek.

"Így marad az, hogy megtanulunk angolul (és a kiadók is), és rendelünk külföldről."
Hajrá. Mint vásárló/támogató, rád úgysem számíthat egyik magyar próbálkozás sem, ahogy látom.
Mondjuk azért tényleg vicces, hogy "keseregsz", hogy miért nem adnak ki komoly könyveket idehaza, és miért nem színesedik a piac... és akkor amiket mégis kiadnak, és amik közül legalább három igenis, hogy komoly és színesíti a piacot, azokat letojod. [smiley]confused[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. október 29. 17:29 | Válasz erre | #487
Az FF megmaradt végig a világmegváltós, egyutas eldobható ponyva szintjén, egyre ingadozóbb minőséggel.
Minden "Revenge of the Vampire"-re, Crimson Tide-ra jutott 2-3 Chasms of Malice, Fangs of Fury.

Ami változott, hogy a főellenfelek statjai, és az összeszedendő cuccok mennyisége egyre abszurdabb magasságokba kúszott.
A Blood of the Zombies volt a "csúcs", amit újra ki kellett adni, mert még maximális értékekkel is 0.000000000000000000000001% (egész pontosan 10e-27%) esélyed volt csak.

Magyarok természetesen nem kickstarterelnek, csak külföldiek.

A képregényes kalandok... A szokásos 8-as karika, legalábbis a Lovagok, és az nem is jó.

A "kaméleonos" FF-ek eredetileg köszönik, 8-10 karikával futnak, ettől volt hangos a Gamebook Days... (ismételt köszönet a zagornak hogy nem engedte ki időben a hsz-emet a linkkel, ők meg nem cisnáltak saját posztot, így a határidős ajánlatokról, köztük ingyenkönyvekről a potenciális érdeklődők jól lecsúsztak)

A könyvek mennyisége nem sokat számít. Ha számítana, a HK még mindig futna. De nem fut.
Évi EGY könyv is kitöltené a piacot. De annak ki kéne néznie valahogy.

Így marad az, hogy megtanulunk angolul (és a kiadók is), és rendelünk külföldről.
© SzG
2020. október 29. 11:35 | Válasz erre | #486
Valamennyire azért komolyodtak a KJK (FF) könyvek is. Már a '80-as évek végén, '90-es évek elején is születtek felnőttesebb, komorabb hangulatú, szinte már dark fantasy kalandok, amikben nem is feltétlenül a világmegmentés volt a lényeg, egyébként pedig a játéktechnikát illetően is tartalmaztak érdekes megoldásokat, újításokat. Például ilyen könyv az Árnyéklovasok legendája, a Holdjáró, a Félelem fantomjai, a Szellemvadászok, az Élőhalottak szigete (ez kimondottan nyomozgatós amúgy). No meg ugye a Mélység rabszolgái írói is összehoztak még ilyen komolyabb, kidolgozottabb történettel és karakterekkel rendelkező, érdekes játéktechnikai újításokat tartalmazó könyveket, például Kétélű Jóslat, a Bíbor áradat... ezekbe szerintem nézz bele. :) De a Mélység rabszolgáit meg mondjuk a Haláltalizmánt is javaslom újraolvasni a régiek közül, ezek is hasonlóak. Na és persze ott vannak az újabb Jonathan Green-könyvek, főleg a Nekromanta éjszakája meg a Vérfarkas üvöltése... Ezek már kimondottan idősebbeknek szóló dark fantasyk (és szerencsére sokkal jobban játszhatók is, mint pl. a Démonlovagok ;) ).

Ami a Végzet Prófétáit illeti, hát túl komoly sztorit és hangulatot azért inkább ne várj tőle... ezzel a könyvvel kimondottan a régi, könnyedebb oldschool fantasy lapozgatósok stílusát-hangulatát igyekeztünk felidézni. Mondjuk a karakterek azért talán kicsit kidolgozottabbak az átlaghoz képest, meg pár érdekesebb technikai megoldás is van talán a könyvben (pl. ez a csapatokkal való kalandozás ugye). Illetve azért gondolkodós részek is akadnak benne (meg persze nem atomszívatós, és ugye több alternatív útvonalat is tartalmaz, ahogy már írtuk). Mindenesetre reméljük, tetszeni fog. :) Mondjuk az iménti hozzászólásodból kiindulva úgy sejtem, hogy inkább a sorozatunk második része, a Válaszúton lesz "a te könyved", mert ennek valóban "mélyebb" a története, meg sokkal kevésbé akcióközpontú az egész, illetve jóval több a rejtvény is benne... no de majd meglátod. :)
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal