Zagor.hu
Zagor.hu fórum
KJK és a PC Játékok
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415
2010. november 28. 01:02 | Válasz erre | #9
Szerintem nem feltetlen ketiranyu az ut a jatekok es a konyvek kozott. Ami jo konyvben, nem biztos, hogy elvezheto lenne jatekban. En a konyveknek maximum point-and-click-es PC-es kalandjatekokat tudnek elkepzelni, mas mufajra nehez lenne rahuzni.
© bag
2010. november 27. 18:58 | Válasz erre | #8
Hello!a filmes témánál valaki felvetette, de ide jobban vágó, hogy volt játék ami a Titánon alapult.
olyan 98 körül jött ki hivatalos nevén Ian Livingstone's Deathtrap Dungeon. Nekem Playstationon volt meg és nagyon vártam, hogy kezembe kerüljön. Nos a sima akciójáték nem váltotta be a reményeimet. Szerintem a könyv lényegesen bonyolultabb volt, mint orkok és főszörnyek lecsapdosása, ha csak a Vérvadra vagy a végén lévő "drágakő zárra" gondoltok. én úgy éreztem, hogy a háttértörténeten kívül nem sok mindent vettek át, pl hiányoltam a rivális bajnokokat,akik mind a Bajnokok Próbájában, mind az első részben fontos részei voltak a kalandnak (Ninja vagy a Keleti Hadúr). azért végigjátszottam a játékot, mert nagyon kíváncsi voltam a végére, mivel a díjátadás rész, a könyveben nagyon tetszett, a Bajnokok Próbája - Halál Seregei összefüggés meg még inkább. Nos a vége az egésznek egy video volt ahol egy kobold szerű lény röhögött miközben kigyalogolt a karaktered a labirintusból...sajnálom, mert az ötlet jobb megvalósítást érdemelt volna. és azt is, hogy az együttműködés Lingstonék és - úgy emlékszem az - eidos kiadó között ezzel a nyilván kissé sikertelen résszel le is zárult.pedig micsoda jó kis játékok lehetnének mondjuk a Vértengerekből, a varázslat könyvekből, vagy a Halál Seregeiből.
© killmaster (Savanyúhas)
2010. október 23. 19:57 | Válasz erre | #7
Hamár kapcsolatot keresünk a KJK és a Pc világ között, én mindenképpen megemlíteném a Gothic sorozatot. Ez egy amolyan RPG játék, ahol te vagy a hős és kedved szerint alakítod a kalandodat, milyen szektába lépsz be. Lehetsz királyi katona, Zsoldos, aki a király ellen van, esetleg varázsló... De hogy a történet is érdekes legyen a kaland hozzád igazodik. Mást kell csinálnod ha katona vagy és mást ha varázsló. No meg csak úgy nem vesznek ám be sehová... Sok kis küldetés vár rád... Ami legjobban hasonlít a kettőben azok az ellenfelek. A Gothicban egy troll lazán kifordít a gúnyádból, ha nem vagy elég harcedzett és óvatos, de a farkasok vagy wargok is okozhatnak gondot. Goblinok, Orkok, Gólemek, és egyéb ellenfelek állják utadat. Az emberekkel beszélgethetsz, fontos információkat tudhatsz meg, melyek segítenek a következő küldetésben. A negyedik része a játéknak sajna egy atomerőművet igényel, így azt nem tesztelhettem, de az első három rész hosszú hetekre lekötött...[smiley]smile[/smiley]
© SzG
2010. október 23. 08:03 | Válasz erre | #6
Ja, és van egy ilyen elég fasza, kissé a boldog '80-as évek Bards Tale-féle játékaira emlékeztető magyar próbálkozás Halállab-témában, hátha még nem ismeri valaki:
http://vizor.uw.hu/prg_labirintus.php
Sajna nincs befejezve, és valószínűleg már nem is lesz. :(

Szerk.: erről jut eszembe, anno a bátyám is megpróbálkozott a Halállab szgépes adaptációjával a '90-es évek közepe táján, pontosabban - elég rendhsgyó módon - "DOOMosítotani igyekezett azt. :D Kissé abszurd volt, de azért elment, sőt, a dungeon felépítése például pont ugyanaz volt, még egyes tereptárgyakat (pl. szivacs) is sikerült leutánoznia, meg ugyanúgy voltak lábnyomok a padlón, szakadékok, mohás falak, csapdák (doomosítva persze) stb., és igyekezett hasonló szörnyeket-tárgyakat is tenni a pályára (igaz, mivel elég szűkösek a lehetőségek a Doomban, meg ugye fantasyszerű-elem-grafika csak elvétve lelhető fel benne, így ez néhol kissé tényleg furán mutatott, pl. orkok helyett impek voltak, kard helyett egycsövű puska és ilyenek :D). Persze az se lett befejezve, kb. a feléig juthatott. Vagy 8-9 éve, amikor - kissé későn - engem is elkapott a Doom-láz, tettem egy kísérletet a befejezésére, de aztán én se értem a végére, pontosabban inkább saját, egyedi pályákat szerkesztettem. :)
© SzG
2010. október 23. 07:50 | Válasz erre | #5
Nekem így kapásból egyetlen számítógépes játék sem jut eszembe, aminek (mondjuk a szokásos fantasy kliséken kívül) lenne némi köze a KJK-könyvek világához-stílusához. :) Igaz, én csak kb. a 2000-es évek elejéig követtem figyelemmel a fantasy kaland, ill. szerepjátékokat, utána már valahogy elvesztettem a fonalat, illetve nsm is nagyon próbáltam megkeresni és újra felvenni úgymond, nem nagyon bírom a modern, 3D-s játékokat. :) Szóval az újabbak között lehet, hogy van valami TItan-szerű stuff, de passz.
Annyit tudok, hogy ugye a Halálabból csináltak egy elég felejthető Tomb Raider-szerű játékot, aminek kb. 0 köze van a könyvhöz tán a Vérvadon kívül, de ez gondolom nem újdonság, illetve volt a '80-as évek környékén egy szöveges kalandjáték a Végzet erdejéből, ez neten is kint van valahol. Részemről ennyi. :)
© Kamo
2010. október 20. 22:52 | Válasz erre | #4
Valóban a Witcher állt számomra is a legközelebb ehhez a műfajhoz, de inkább csak a jó hangulat miatt, hiszen sokkal kidolgozottabb volt a szám.gépes játékban a harcrendszer+tulajdonságok. Továbbá sokkal sötétebb, darkosabb (amit oly' sokszor követelnek a KJK-któl). De ennyi erővel talán az összes RPG ide sorolható lenne, kezdve a hack 'n' slash király Diablo I-II, vagy Baldur's Gate és... stb. stb.
2010. október 20. 18:59 | Válasz erre | #3
Az Elátkozott Ház nagyon Alone in the Dark. Bár azt hiszem, ez már felmerült a BB topicban is.
2010. október 19. 23:35 | Válasz erre | #2
Mondjuk a Thief lehetne az Éjféli Tolvaj.
© runner
2010. október 19. 22:43 | Válasz erre | #1
Gondoltam lehetne egy ilyen téma is.
Mint a régi oldalon írtam is, nekem a KJK világához eddig a Witcher állt a legközelebb.
Valakinek egyébb tapasztalata?
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal123456789101112131415