Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Általánosan a KJK világáról és egyebekről
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789
© SzG
2010. május 21. 21:34 | Válasz erre | #3
És Nimretilnek üzenném, hogy holnap tényleg válaszolok a levélre.
Most viszont már majd leragad a szemem (ez a lenti nagymonológ is erősen megviselhette :)), szóval el is teszem magam holnapra.
© SzG
2010. május 21. 21:31 | Válasz erre | #2
Szóval Catdog:
Hát igen, a Lone Wolf 1 például (ahogy azt egy kolléga is megjegyezte valamelyik topicban) önmagában valóban nem igazán állja meg a helyét (bár ez a KJV-nál is így van mondjuk: a shamu dombok önmagában szintén elég vérszegény szerintem, a kettestől indul be igazán), az egy olyan sorozat, ami inkább csak később teljesedik ki, illetve csak több rész együttes olvasása nyújt igazi élményt. (Amúgy, mint tudjuk, külföldön majdnem akkora siker, mint az FF, és sokak szerint nem véletlenül, elég komoly érdemei vannak, vagy akár előnyei is az FF-el szemben, VALÓBAN alternatívnak számító utak, a karakter folyamatos fejlesztési lehetősége stb., de erről talán más, aki jobban képben van, többet tudna mesélni, én annyira azért nem ismerem az LW-t.) A sárkány háborúja mondjuk az egyik kedvencem... :) Főleg a magyarok közül, olyan igazi kis oldschool AD&D-s ősfantasy, rengeteg klasszikus, nálunk igazán a 90-es évek elején népszerű toposszal, ugye sárkány, gonosz varázslók, sötét erdő, csapdákkal teli labirintus stb., változatos helyszínekkel, jó fejtörókkel, POÉNOKKAL, szerethető formában, és képekkel megtámogatva, mellesleg pedig a HK onnan nyúlta a saját kis szabályrendszerét, ami szerintem elég jó, és sokkal realistább a KJK-énál. :) A Dimenziók bajnokáról meg már beszéltünk egy másik topicban, majd hogy nem relista-középkoros-lovagos cucc. :) De persze, nem tartozik a legjobbak közé, nyilván, szóval végül is talán érhető, ha ezek alapján annyira nem vagy lenyűgözve az egyéb könyvektől (bár mondom, a Sárkány háborúja az azért igen hangulatos és jó könyv szvsz, a gyengébb KJK-kat üti szerintem... na mindegy :)).
Egyébként a különbség köztem (ha már ez a pár lapozgatós az én könyvem miatt került szóba odaát, hogy ugye csalódtál ezekben), szóval a különbség köztem és az ilyen ki tudja honnan szalajtott, sokszor dilettáns átlag HK-írók között, pl. Bihon, az, hogy én velük ellentétben kőkemény fan vagyok (sok HK-stól hallottam például, hogy hát ő már évtizedek óta nem játszott könyvvel, nem lapozgatott ilyet, de anno, gyerekként pár évig szerette őket... no comment), én velük ellentétben lényegében 7 éves koromtól folyamatosan olvasok-játszok, kb. 130 lapozgatós könyhöz volt szerencsém, majdnem ugyanennyi meg is van a polcon, szintén kb. 7 éves koromtól írok játékkönyveket, később novellákat (jó, rendes, értékelhető, befejezett lapozgatósból még csak ez az egy van, de pl. novelláim, cikkeim már jelentek meg itt-ott korábban: persze ez nem egy nagy életmű, de a semminél több :D), s így, mivel valamennyire azért otthon vagyok a témában, nagyjából tudom hogy mitől jó egy játékkönyv, mitől nem (a legtöbb HK-író ahogy a műveiket nézem, szerintem nem igazán van tisztában ezzel...). Továbbá nem mondok olyat, hogy egy játékkönyv megírása sokkal könnyebb, mint egy regényé (mint a mágusos lapozgatósköynvíró brigád a fantasycentrumos-interjúkban...), így komolyan is állok, illetve álltam a projecthez, a játékkönyvíráshoz, nem csaptam össze mondjuk pár hét alatt a sajátomat, mint ők, képes voltam összesen majd' egy évig melózni vele, mondjuk tizedjére is végigolvasni-átdolgozni, órákat pepecselni egy hosszabb fejezettel, no meg VÉGIGJÁTSZANI a könyvet (a HK-k közül egy csomó ugyanis nincs letesztelve, jó példák erre a legendásan legyőzhetetlen szörnyek), illetve én természetesen valóban igyekeztem valami újjal előrukkolni, nem csak az unalomig ismert sablonokból felépíteni a könyvemet (pl. a gonosz lícs nagyúr élőhalottaival egyetemben le akarja igázni a világot, egyedül te mentheted meg stb.). Szóval mindez, és a maximalizmusom (meg talán a honlapon lévő visszajelzések) szerintem elegendő biztosíték, hogy nem valami ótvar könyv az enyém. :)
Különben most már tényleg kíváncsi lennék a véleményedre... hátha mégis pozitívan csalódnál a magyar írókban. :) Esetleg csere is szóba jöhetne, ha végképp nem akarsz pénzt áldozni rá...
© runner
2010. május 21. 18:58 | Válasz erre | #1
Ime Off topik. :)
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal123456789