Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Filmek, amik kapcsolódnak a TITÁN világához
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2012. május 27. 19:08 | Válasz erre | #81
Én csak mozis verzióját láttam, hát dvd-n biztosan nem fogom letölteni. Nekem túl mátrixos és túlontúl hihetetlen volt az egész. Olyan mint a túl reklámozott legújabb Három testőr feldolgozás! Hollywood-i recept szerint készült film. Történet nem is kell, elviszi a látvány a filmet... Remélhetőleg az idén akad azért pár sikerfilm is, ami azért megéri a mozijegy árát!
2012. május 27. 18:37 | Válasz erre | #80
Folytatom bevett kis szokásomat.
Azért remélem, hogy nem feleslegesen.

Sherlock Holmes 2: Nekem az egy is bejött, de a kettő...pfff, ritkán fordul elő, hogy a második rész jobb, mint az első. (Hirtelen csak a Terminátor 2 jut eszembe.)
A pisztrángos rész pedig művészi v. zseniális - kinek hogy.

Ennyi:)
2012. május 22. 14:35 | Válasz erre | #79
Underworld 4: hajjaj, mennyire szerettem az egyet. Még a második, sőt a harmadik is elfogadható szint szerintem.
Ezért úgy ültem le, hogy ez most biztos rossz lesz. Ehhez képest kellemeset csalódtam. Nem mondom, hogy húdenagyfilm, meg hogy ilyen és ilyen filozófiai tartama van, de egy korrekt akciófilmnek egészen kíválló. A két rendező urat nem ismerem, de szerintem egész jól helyt álltak, mert a film \"egyben van\", sehol nem éreztem, hogy: na ezt most az egyik csinálta. Egy kis leülés a közepénél azért van, mikor bemennek a titkos vámpír fészekbe, na az a kb. 15-20 perc eléggé unalmas, valahogy nem volt izgalmas a párbeszéd. A film többi része viszont működik, mert egy pergő akciófilm. Itt külön meg kell említenem a zseniális halálnemeket, java részüket én még nem láttam másik filmben, ezért is hatott rám pozitívan a film. Sőt, két humorosabb rész is volt benne!
Zárszó: annak pedig külön örültem, hogy Kate feneke mit sem vesztett vonzerejéből!:)
2012. május 17. 20:07 | Válasz erre | #78
Előzővel ellentétben most csak röviden:

Gyilkos héja: Killmaster említette, s mivel nem ismerte, beszereztem:)
Elég \"klasszikus\" hangulata van, az tény, de annyira nem varázsolt el. Sok pozitívumot nem tudok mondani róla, talán csak J. Palance-t tudnám említeni a színészek közül, aki jó volt. Kár, hogy már nem él köztünk, hiszen nagyon jól tolta a gonosz szabadakat. Az Irány Coloradóban speciel imádtam, nem csoda, hogy Oscart is kapott érte. RIP.
Egy-két humoros jelenet is volt benne.
Azt nem értettem, hogy az ezüstkő miért zölden világít, de ez legyen az én bajom:) Az a szintetizátoros zene pedig... idegesítő volt.
Egyszer érdemes megnézni.

Elrabolva: jó kis film, nem csoda, hogy Liam Neesonnak újból fellendítette a karrierjét, igaz rá is fért már. Kicsit lehetne hosszabb a film, de legalább a pörgősebbek közé tartozik.
2012. május 4. 21:33 | Válasz erre | #77
A Bosszuallok nagyon ott volt, erdemes megnezni. En megnezem megegyszer. :)
2012. május 4. 06:02 | Válasz erre | #76
Spoiler!

Thor/Amerika Kapitány: azért írom egybe őket, mert mindkettő képregényfilm. Képregényfilmekről megvan a véleményem, de ez a kettő szerintem nagyon is fogyasztható darab volt.
Kellően hosszúak voltak, korrekt hangulattal és jó szereplőkkel.
Talán a Thor fogyaszthatóbb, abban több és jobb a humor. Na meg Hopkins:)
Igaz, a Kapitányban meg Hugo volt az, aki brillírozott.
Thorban annyira nem jött be a fantasys látvány része, egyszerűen nem fogott meg, bár annyira rossz sem volt, hogy azt mondjam rá, hogy sz@r volt.
A Lokit játszó színész sem volt rossz, ő most külön filmet kapott (Bosszúállók).
Ami még nagyon tetszik, és az összes képregény v. Marvel filmet bele lehet venni, azok Stan Lee cameo-i. Jobbnál jobbak:)

Éli könyve: na ez már sokkal érdekesebb darab. Nekem nagyon bejött, az egyik legjobb film amit láttam idén. Címszavakban:
- jó rendezés
- kiváló, apokaliptikus hangulat
- f@sza történet
- a végén két csavar is, bár az azért annyira nem volt nagy durranás, hogy nem a Braille írással írott Bibliát tartotta meg magának
- nagyszerű technika, értsd ezalatt, fényképezés, vágás, stb...
- jó karakterek/színészek, Denzelt alapból szeretem, csakúgy mint Gary Oldmant, aki brillírozik, mint mindig. Azt hiszem, hogy ha egy nagyon szigorú 10-es skálát készítenék, Oldman biztos, hogy benne lenne, egyszerűen egy őstehetség. De megemlíthetném még M. Gambont, vagy a főszereplő csajt, Mila Kunist is. Velük se volt problémám.

Az egyik kedvenc részem az idős házaspár volt:)
A másik az elején volt, mikor a Who will stop the rain? c. szám ment a háttérben, mely egy örök klasszikus. Többek közt rengetegen feldolgozták, sőt volt egy ilyen című film is. Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri ezt a számot, vagy egyáltalán a szövegét, de nagyon illet a filmhez.
Egyedüli negatívumként talán csak a lassabb tempót tudnám megemlíteni, bár az sem olyan vészes.

Egy szó mint száz, az első kettő kellemes darab, viszont az Éli könyve szimplán csak kötelező alkotás!

Szerintem:)
© SzG
2012. április 28. 07:22 | Válasz erre | #75
Na, akkor ajánlok még egy REC-szerű, egykamerás filmet, bizonyos The Tunnelst, ami szintén elég ütős. :)
Erről is írtam máshová, úgyhogy ismét idéznék akkor:


\"The Tunnel (2011)

Na, ez nagyon jó volt, végre egy újabb színvonalas egykamerás film. :) Főleg a helyszíne nagyon jó (egy régi, világháború előtt épített, s részben víz alatt álló alagútrendszerben játszódik, itt mászkálnak az eltűnt hajléktalanokat kereső riporterek, ami természetesen szinte végig szűk folyosókból, aknákból áll, melyek sötétek, romosak, koszosak, és VALAMI kolbászol bennük :D), nálam már ez elvitte az egész produkciót, nagyon hangulatos hely, az eddigi legjobb szerintem az egykamerás filmek helyszínei közül. Mondjuk a film többé részével sincs baj, szépen fel lett építve, fokozatosan növekszik a feszültség, ahogy kell, történnek baljós dolgok, az a valami is fel-felbukkan, bár látni persze alig lehet valamit, azt is inkább csak infrán, a szereplők meg nyilván fogyatkoznak-pánikolnak (mellesleg egész életszerűen, ráadásul akár még rokonszenvesnek is mondhatóak, ellentétben pl. az óriásszörnyes film fiataljaival))... és úgy összességében véve, végig elég nyomasztó a hangulat, az ember simán oda tudja képzelni magát. Igaz, \'valóban\' ijesztő pillanatokból azért nincs túl sok, de sebaj. Ami még tetszett, hogy ellentétben pl. a REC-el és a Cloverfielddel, gyakorlatilag az égvilágon semmi brutalitás és vér nincs benne, itt a klausztrofóbiás érzésre, bezártságra próbáltak \"rágyúrni\", feszültséget kelteni a készítők, meg persze a sötét járatokban kísértő valamivel. Ebből a szempontból ez hasonlít legjobban az Ideglelésre, ami szintén nem volt egy túl durva, belezős film... sőt, még néhány jelenet is mintha erre a klasszikusra hajazna a Tunnelsben, meg pl. itt is csak páran halnak meg, és hát az egész stílusa olyan ugye... szóval érezhető egy erős Ideglelés-beütés, de ez mondjuk nem baj. :) Mint ahogy az sem, hogy szintén nem tolják a képünkbe a \"csúnyabácsit\", meg nagyon magyarázatot se kapunk. :D Egyedül talán a történések után felvett, és a film közben időnként, olyan Negyedik típusú találkozásokszerűen bejátszott interjúrészletek-kommentálások zavartak kicsit, mert egyrészt néhol kissé spoileresek is voltak (pl. abból, hogy alapból csak két figura nyilatkozott, elég egyértelmű volt, hogy csak ők maradtak életben, a másik kettő meghalt), másrészt meg a hangulatot is megtörték kissé. Illetve a film legvégétől vártam egy kicsit többet, emlékezetesebb záró képsorokat, jobb befejezést, mert ez itt nem nagyon volt meg, ellentétben a REC-el... na mindegy, ettől függetlenül szerintem ott van a legjobb három egykamerás film között, és nagyjából fel is ér a másik két \"klasszikussal\" (REC 1 + Negyedik típusú találkozások). Az ilyen áldokumentarista, \"kamerarángatós\" filmek kedvelőinek kimondottan ajánlom. 10/8,5\"


A filmekaneten-en is kinn van, de az ottani link asszem rossz. Mindenesetre itt egy másik, én itt néztem meg:
http://www.putlocker.com/file/07FA80B6A7CE8CE3#
Fülhallgató, meg ilyesmi ennél is ajánlott. :) (Igaz, ez inkább nyomasztó, mint félelmetes, ahogy fent írtam... bár azért akad benne néhány parázósabb rész is.)
© SzG
2012. április 27. 14:57 | Válasz erre | #74
Hát igen. :)
2012. április 27. 14:54 | Válasz erre | #73
Nagy Úr a pénz... az egyik legnagyobb, kár, mert ahhoz képest, hogy amatőr vállalkozás, elég tisztességes kis film lett belőle.
Mert hogy egy Gyűrűk Urát 3 részesre csinálnak, nekem az teljesen rendben van...
Sebaj, nem kell megnézni és akkor nem ér minket rossz dolog:)
© SzG
2012. április 27. 14:40 | Válasz erre | #72
[smiley]falbav[/smiley]
2012. április 27. 14:26 | Válasz erre | #71
Sőt, most néztem, idén jön a harmadik rész, és már tervbe van a negyedik is:S
© SzG
2012. április 27. 06:06 | Válasz erre | #70
Na, mondtam én, hogy jó kis múvi. :)) Nekem főleg azért tetszett amúgy, mert teljesen átélhető az egész, pl. a környezet is teljesen hétköznapi, egy sima lépcsőház-bérház ugye, még kissé magyaros is talán, szóval az ember simán oda tudja képzelni magát. :) Meg van benne néhány erős (igaz, némileg hatásvadász) \"ijesztgetős\" rész, amire egyáltalán nem számít az ember, pl. az általad is említett tűzoltó lezuhanása, hát akkor én majdnem felugrottam a fotelből. :D Meg a legvége, amikor azon a padlásszerű helyen kutakodnak, lopakodnak előre, a kamera infrafényében vagy miben, és ott van az a lányzombi, brr, hát az a rész végig elég nyomasztó. :D

\"Szerintem a végén a Vatikán vonal egyáltalán nem kellett volna bele, eröltetett volt\"
Akkor a REc2-őt inkább meg se nézd, mert ott ez még hangsúlyosabban van jelen. :D Kokkrétan az egészet elvitték ilyen vallásos-ördögös-szelleműzős irányba, ott már fertőzésről asszem egyáltalán nincs is szó. Mondjuk ettől még elmegy, csak tényleg erőtlenebb, mint az első rész.
2012. április 26. 22:00 | Válasz erre | #69
Köszi az ajánlást, megvolt!:D Természetesen úgy, ahogy mondtad, vaksötét+füllhalgató+szoba ajtó bezárva.

Spoiler!

REC: nekem tetszett. Igaz, hogy rövid volt, és az is, hogy egy-egy helyen egy kissé hatásvadász, de ez bőven kompenzálva volt. Nagyon tetszett a hangulata! A maszkosok megérdemeltek volna egy Oscart, csak hát az nem úgy működik. A kislány akkor volt egyértelmű, mikor a kamerával játszott, belemutogatott, stb.
Szerintem a végén a Vatikán vonal egyáltalán nem kellett volna bele, eröltetett volt. Tök jó volt a fertőzéses vonal, mely nekem egy kissé zombis volt.
Még a szereplőkre se lehet panasz, hiába (számomra) nevenincs színészek. Kedvencem az volt, mikor az elején leesett a tűzoltó. Na meg a vége, végre nem egy happy end!

Köszi, és jó szívvel ajánlom mindenkinek!
© SzG
2012. április 11. 18:06 | Válasz erre | #68
... meg Amnéziát. :D
2012. április 11. 17:20 | Válasz erre | #67
Mindenképpen nézd meg,,, aztán majd. Meg nehogymáá minden véleményünk megegyezzen:D

BB: a \"nem állapot\" enyhe kifejezés rá.
Kenyeret és BB-t a népnek!
2012. április 11. 17:06 | Válasz erre | #66
Farkasember Anthony Hopkinssal es Del Torovval? Szamomra is nagy csalodas volt...amolyan film plusszos film. :(
© SzG
2012. április 11. 16:44 | Válasz erre | #65
Farkasermber: ja tényleg, pedig olvastam a korábbi háeszeidet, csak vhogy átsiklottam az erről a fimről szóló \"élménybeszámolódon\" (igaz, mentségemre szolgáljon, hogy össz-vissz másfél sort írtál róla, szóval nem volt nehéz átsiklanom felette vagy elfeledkeznem róla :D). Hát nem tudom, nekem így előzetes alapján nem tűnik olyan vészesen rossznak ez a Werewolf, a látványvilága-hangulata pl. ezek alapján csillagos ötös, tényleg olyan igazi komor, viktoriánus horror látszatát kelti. :) Persze a sztori biztos baromi klisés, meg egyszerű, szóval ilyen téren én sem várok sokat tőle, de ha a hangulata rendben lesz, az már nekem nagyjából elég. Na majd tán ma este \"lecsekkolom\". :)

BB: igen, most már tényleg neki akarok gyűrközni, mert ez már nem állapot. :D Jó lenne végre letudni.
(Amúgy zárójelben annyit, hogy viszont az Amnesia című FPS/kalandjátékommal elég jól haladtam az utóbbi időben, két pályát is sikerült összehozni hozzá! :) Valószínűleg még tavasszal kész lesz. Ja, és egyre jobban tetszik-egyre ígéretesebbnek tűnik, ha mondhatok ilyet, szerintem az eddigi legnagyobb dobásom lesz a BB mellett, simán \"Abyss-verő\", meg ilyenek. :D)
2012. április 11. 15:33 | Válasz erre | #64
Farkasemberről már írtam korábban itt. Csak sajnos nem volt miről.
BB-vel pedig nagyon helyes a gondolatmeneted!:D
2012. április 11. 15:32 | Válasz erre | #63
Igen, úgy szoktam filmezni ha nem családi mozi van.
© SzG
2012. április 11. 13:59 | Válasz erre | #62
Én most a \"Farkasember\" c. film megtekintésén gondolkodom amúgy (az új, tán 2010-es vagy 11-es változatra gondolok), állítólag olyan igazi jó kis ódon, gótikus horror... hát majd meglátjuk, illetve meglátom. :) (Meg aztán, hátha sikerülne vele ráhangolódnom a Bizonytalanság börtönébenre is, mert lassan tényleg illene befejeznem a már több mint egy éve elkezdett, és azóta számtalanszort félbehagyott V2.0-ás változatot. :D)
© SzG
2012. április 11. 13:53 | Válasz erre | #61
REC: azt tényleg nézd meg (prsze éjszaka ajánlott, vaksötétben, egyedül, esetleg fülhallgatóval), tényleg ütős, főleg a második fele, meg a legvége, de a Paranormalt annyira nem tudom ajánlani. :D Szerintem te is ugyanúgy végigásítoznád, mint én, de ha gondolod, tegyél egy próbát vele. A másodikat nem láttam, vagy tán csak elkezdtem nézni, de mivel még az elsőnél is sótlanabbnak tűnt, így hagytam a francba. :D Tényleg nem étem, miért voltak ezek olyan sikeresek.
Amúgy nem tudom, ki hogy van vele, én a \"filmekaneten\" c. oldalon szoktam filmeket nézni, gyakoirlatilag minden fent van, és le se kell tölteni őket. :) Szóval ha még nem ismeritek, akkor melegen ajánlom. Van egy külön aloldala is, csak sorozatokkal (a korábban már kitárgyalt Merlint is itt nézem :) ), meg tán van rajzfilmes is, bár ez engem őszintén szólva hidegen hagy. :D
Ja, a Negyedikben tényleg szinte művészi volt ez a bagoly-figura-szimbólum. :)
2012. április 11. 13:14 | Válasz erre | #60
A REC-et még nem láttam, de már beszereztem, köszi a tippet:)
Kis érdekesség, hogy ugyanazokat a filmeket nézzük ált.
Paranormalt se láttam még, de abból is megvan az első két rész.
A Negyedikből nekem az egyik kedvenc jelenetem volt, mikor azt a bizonyos baglyot körbekerülte a kamera - már-már művészi volt, piros pont érte!
© SzG
2012. április 11. 06:16 | Válasz erre | #59
Kiegészítés: asszem engem az ágyból felugrós rész a Negyedikben kevésbé ijesztett meg, tán mert számítottam rá. :) Viszont tényleg marha nyomasztó volt végig, főleg az első fele.
Amúgy Dr. Lecter, ha ez tetszett, akkor ajánlom figyelmedbe a fent futólag említett REC-et is, ez is egy igen jó, hatásos, feszült hangulatú \"egykamaerás\", áldokumentalista film, bár ez inkább horroros beütésű, kissé tán Resident Eviles, de itt-ott rendesen ráhozza az emberre a frászt ez is. :) A folytatása is elmegy, bár az tán már inkább akcióközpontú. Meg ugye van még az ilyenek közül az az órásszörnyes, városban játszódós, a Cloverfield vagy mi, az is nézhető, bár én az elején elég nehezen tudtam átküzdeni magam anno, illetve a szereplőket is utáltam mind egy szálig (asszem mind ilyen hülye, felszínes, bulizós átlagember-fiatal, az ilyenek vhogy nagyon tudnak idegesíteni :D), de mondjuk amikor beindul, akkor tényleg jó, a szörnyek is marha jól meg vannak csinálva benne, ez tán a leglátványosabb film az Ideglelés-koppintások közül. (Persze ez a hülye még akkor is kamerázok, amikor életveszélyben vagyok és amikor amúgy normális embernek ez eszébe se jutna-dolog itt is megvan, sőt, tán még hatványozattabban, mint a többiben. :D)
Ja, és tegnap megtekintettem még egy ilyet, az Apollo 18-at, amiben meg a holdon, az első holdraszállás idejében bonyolódnak az események, illetve történnek különös dolgok, ez se rossz, az a sivár, földöntúli, holdi környezet már alapból megadta a hangulatot, illetve illik is egy ilyen filmhez. :) Bár mondjuk többet is kihozhattak volna belőle, vhogy hiányérzetem volt utána, túl egyszerűnek tűnt, igazi szörnyek sem voltak benne, meg magán a holdon is mászkálhattak volna többet, lehettek volna ilyen igazi kráterfelfedezős-földalatt mászkálós-furcsa dolgokat találós-menekülős részek stb., na mindegy, így is elment.
© SzG
2012. április 11. 06:10 | Válasz erre | #58
Ja, a Negyedk típusú találkozásokat szintén láttam nemrég és szintén írtam róla pár sort akkoriban. :D Íme:

\"Megnéztem két \"egykamerás\" filmet előző héten. Az egyik a Milla Jovovichos, ennek most nem jut eszembe a címe, és nincs kedvem utánajárni :), úgyis biztos tudod-tudjátok, melyikről van szó, a másik meg a \"hírhedt\" Paranormal Activity 1.
Hát az első, az a millás elég jó volt (bár ez nem is igazán egykamerás, csak félig, amúgy többé-kevésbé rendes film), sőt, annyira nyomasztónak éreztem, hogy csak kétszerre tudtam megnézni. :) Pedig semmit nem mutatnak ugye, csak beszélnek az ufokról, meg az elrablásokról, de mégis... valahogy teljesen átérezhető-átélhető az egész (talán mert az ufók létezésében könnyebb hinni, mint pl. a zombikban :) ), néhány jelenetnél szabályosan beleragadtam a fotelben avagy székbe, és a film után szinte alig mertem lekapcsolni a lámpát. :) Valahogy simán el tudtam volna képzelni, hogy egyszer csak itt a Kuruc utcán is leszáll egy ufó (avagy a közeli Pecérben :)) ), aztán beözönlenek hozzánk, és már visznek is valami szép helyre...
Visszatérve a filmre, már az az eredeti doktornő is ijesztő a beteges külsejével, merev tekintetével, de ez a baglyos-dolog is telitalálat volt (hogy ugye az idegeneket annak látják a film szerint: nem mondom, hogy ezután fosni fogok minden bagolytól, de azért... :D), és azok a torz ufóhangok... brr. :D Hát szóval eléggé paráztató volt az egész, főleg asszem az első fele, a második már kissé átment itt-ott drámába (bár ez sem feltétlenül baj, legalább kicsit színesebbé vált a film; a nyomasztó hangulat azért nagyjából végig megmaradt). Mondjuk az elején, meg a végén az a hülye magyarázkodás a színészek részéről kissé tényleg erőltetett volt, meg szokásos, de amúgy tényleg tetszett, majdnem annyira (vagy talán kb. annyira), mint a REC. 8,5/10.

Hát a másik kimondottan unalmasnak és vacaknak tűnt, főleg az ufós után, végigásítoztam az egészet, egyedül a legvégén volt pár ijesztőbb rész, ilyenből kellett volna talán több (igaz, akkor meg lehet, hogy elég szokásos és hatásvadász lett volna...), amúgy egyáltalán nem tudtam rajta \"parázni\". Lehet, hogy velem van a gond, bár nem hiszem, attól szerintem nem nagyon jön rá a frász az emberre, hogy hirtelen kinyílik egy ajtó az egykamerás felvételen vagy becsapódik, esetleg eltűnik valami stb. :D. Ráadásul tiszta Ideglelés-koppintás az egész, gyakorlatilag minden ugyanaz, ugyanúgy van benne egy időnként sikoltozó-kiboruló nő, egy higgadtabb, de amúgy gyakran káromkodó manusz (mellesleg néhol ez a káromkodás is elég idétlen volt), meg főleg éjszaka történnek különös dolgok, és ugye az egész egykamerás, és még a leglehetetlenebb helyzetekben is kameráznak stb. Na mindegy, de elég vacak film volt, nem értem miért lett olyan nagy siker, az meg, hogy a millás filmet azzal vádolják, hogy lekoppintotta ezt (valahol olvastam ilyen véleményeket)... LOL.
10/4, jóindulattal, egy darab kamerával jobb filmet forgatok-forgatunk. :)\"
2012. április 10. 22:38 | Válasz erre | #57
Nem tudom, hogy közületek rajtam kívül figyelemmel követi e a Mentalista c. sorozatot.
A mait érdemes volt megnézni, többek közt azért, mert végre megtudható belőle, hogy ki is Red John:D
© PZoli
2012. április 10. 22:04 | Válasz erre | #56
Spoiler

The Thing (2011)

Megnéztem pár hete a filmet és kérdésem lenne azokhoz, akik már látták:
Ha a pilóta is idegen volt, akkor miért mentette meg a csajt egy másik idegen elől az űrhajóban? Illetve még korábban, miért menekült és bujkált egy másik szörny elől?
2012. április 10. 09:15 | Válasz erre | #55
Spoiler!

Negyedik típusú találkozások: huh... az biztos, hogy hatással volt rám, nálam a rendkívűl nyomasztó hangulat vitte a pálmát. Millát tehetségesnek tartom, szeretem a filmjeit, de a többi színészre/színésznőre se tudok panaszkodni. Tetszett még a summéros vonal, illetve az az \"artikulátlan\" beszéd. Na meg az ágyból felkelős jelenet a vége felé!:D

Sokak szerint nem igaz, hogy megtörtént események alapján. Passz, nem tudom. Egy dolgot nem értek csak.
Ha én vagyok az idegen lény, akkor miért mennék be az ajtón a díszkíséretemmel együtt? Nem egyszerűbb, ha csak simán \"kihozom\" őket az ablakon át? Vagy simán az ablakon át megyek be? PErsze, így még jobban összasz@aratom őket, nem mintha nem lennének eléggé megijedve már amúgy is:)
© SzG
2012. április 9. 15:04 | Válasz erre | #54
Ja, a Fekete halált szintén láttam vagy egy éve, nekem is tetszett, jó kis korhű, sötét középkori film, ami elég érdekesen, elgondolkodtatóan érinti a hit témakörét is, és tényleg nem egy tizenkettő egy tucat a sztorit tekintve sem. :)

Skorpiókirály 3: atyaég, mik vannak, én még a másodikról se hallottam. :D Mindenesetre valóban elég necces, hogy minden sikeres (?) filmből \"sorozatot\" csinálnak, nyilván csak a minél nagyobb profit reményében.
2012. április 9. 14:54 | Válasz erre | #53
Skorpiókirály 3: minek kell egy jól sikerült első részt folytatni?... Jah, hogy a pénz? De akkor le is kellene valamit tenni arra a bizonyos asztalra!
Számomra egy jóindulatú közepes, de csak a poénok miatt! Kis Gyűrűk Ura lopás is befigyelt. Extrák nem a legjobbak, de egyszer megteszik. Utánna viszont a lemez nagyon szép söralátét lesz!
2012. április 8. 22:38 | Válasz erre | #52
Ha már annyira belejöttem ma.

Fekete Halál: Utazás a Pokolba: tetszett! Jó színészek Sean Beannel az élen, érdekes történet (végre nem egy szokásos befejezés, ami nagy szó), megkapó hangulat, tűrhető zene, és minden ami korhű.
A történetről nem szeretnék sokat mondani, szerintem bőven elég, ha idemásolom a fülszöveget:

1348-at írunk, mikor Európára a pestis rémisztõ és pusztító árnyéka vetül. Miközben a fekete halál tizedeli a lakosságot, félelem szülte babonás történetek terjednek az emberek között. Az egyik szerint van egy rejtett falu, hol a pestis nem szedi áldozatait: egy szellemidézõ vissza tudja hozni a holtakat az élõk közé. Ulric (Sean Bean – A gyûrûk ura, A trónok harca) rettegett lovag. Az egyház õt kéri fel, hogy derítse ki az igazságot a faluval kapcsolatban. Csatlakozik hozzá egy fiatal szerzetes és néhány katona is, ám az utazók legmélyebb rémálmaikban sem találkozhatnának azzal a borzalommal, amely a faluban vár rájuk…

Negatívumként viszont annyi, hogy számomra nagyon rövid volt.
2012. április 8. 17:01 | Válasz erre | #51
Egy újabb filmajánló - már amennyiben ajánlónak lehet nevezni a negatív vélemény kinyilvánítását:D

Halhatatlanok: nagyon vártam már, mert úgy aposztrofálták, hogy olyan, mint a 300, amelyet a világ egyik legjobb filmjének tartok.
Iszonyat nagy csalódás volt. Még az eleje jól indul, de az első 10 perc után vontatottá vált. Színészek közül egyedül Mickey Rourkeról tudnék jót mondani, és nem azért mert ő a húzónév. Gyakorlatilag semmi sem tetszett a filmből, se a hangulat, se a zene, stb. Talán maga az íj, nekem is kell egy karácsonyra:) Alig vártam a végén, hogy kiszabaduljanak a titánok, ehhez képest valami sárral bekent emberek voltak:S
Eredetiben vettem meg a látvány miatt, de ebben is csalódtam. Mivel a film több, mint 3/4-e sötét képsorokból áll, evidens lenne, ha normálisan látnánk. Ehhez képest alig láttam belőle valamit. (Persze lehet, hogy a tv rossz már.) Belenéztem számítógépen is... valamennyi javulás, de abszolút elenyésző, kb. 5%. Ezért vegyen az ember eredeti dvdt?
Na gondoltam majd az extrák kicsivel jobb belátásra bírnak. Van vagy 10 kimaradt jelenet, ezeket még nem néztem meg. Illetve van egy 20 és egy 5 perces. Előbbi a film néhány fázisáról szól, utóbbi meg a mitológiai szálairól. Ami viszont nagyon idegesítő volt, az az, hogy kivétel nélkül mindenki benyalt a rendező úrnak. Gyakorlatilag arról szólt a fele, hogy ő milyen profi, faszagyerek, egyedi látásmódú, stb.
Ami nem lenne baj, ha a végeredmény is olyan lenne...
Erre kár volt több, mint 70 milliót kiadni.

Ha úgy nézem, akkor ingyen volt, mert a Mediában 2-őt fizet, hármat vihet akció van/volt, de még ingyen se kéne!
2012. április 8. 15:53 | Válasz erre | #50
Köszi:)
A leheletről azt mondta a rendező úr, hogy csak a beállítások miatt nem látszott.
© SzG
2012. április 8. 13:58 | Válasz erre | #49
... meg tulajdonképpen mindegy is, hogy szörny-e vmelyik avagy sem, mert úgysem marad életben egyik sem. :D Legalábbis erre lehet következtetni a film végén (mármint, hogy halálra fagynak ugye).
© SzG
2012. április 8. 13:53 | Válasz erre | #48
\"én sokáig abban a hitben éltem, hogy a másik, nem Kurt a gonosz, mert másik kezével fogja meg a felkínált piát, utána meg az a gunyoros mosoly\"
Én valahol olvastam is valami olyat, hogy az egyikük szörny, és tán lehet is látni, hogy az nem lélegzik (= nem látszik a lehelete, ellentétben a másik szereplőével), de aztán amikor legutóbb megnéztem, semmi ilyet-rendelleneset nem tudtam felfedezni... szóval passz. :D
© SzG
2012. április 8. 13:49 | Válasz erre | #47
Na ha már The Thing: én kb. egy fél éve néztem meg mind a kettőt (az újat akkor láttam először, a régit nyilván már sokadszorra), egyik haveromnak írtam róluk, esetleg bemásolom ide azt a pár sort:

***

\"Na szóval megtekintettem. Egész jó volt. :) Mondjuk már így nem emlékszem annyira a 82-es verzióra (azt is újra kellene már néznem, talán hamarosan sort is kerítek rá, most kedvet kaptam hozzá), de azt hiszem nem tűnt sokkal rosszabbnak. Persze az a jó kis \"dologos\", nyomasztó hangulat szinte egyáltalán nincs meg ebben az újban (bár ez tán azért is lehet, mert a klasszikus, igen jól eltalált zene sem szerepel benne, maximum a végén), viszont meglehetősen feszült, izgalmas lett, bár inkább akció vagy pszichothrilleresen feszült (nyilván főleg a melyikünk lehet ember és melyikünk szörny-jellegű részek voltak ilyenek: ebből a szempontból amúgy erősebbnek tűnt az \"eredetinél\", ott legalábbis nem emlékszem rá, hogy ennyire rámentek volna erre), meg ugye jó morbid volt az idegen lény is, ahogy alakot váltott, meg átformálta az embereket stb., ezek a jelenek néhol kissé elborultnak is tűntek. :) (Mondjuk a helikopteres-rész-átváltozás az ritka béna volt, de amúgy alapvetően jó volt ez a CGI-s megoldás.) Én egyébként nem tudtam, hogy ez előzmény, azt hittem remake (csak a végén jöttem rá, hogy mi is a helyzet, a záró képsoroknál, amik már tényleg az eredetit vezetik fel), mert ugye gyakorlatilag az egész ugyanaz, mint a 82-es, bizonyos jelenetek egy az egyben megegyeznek (pl. itt is a kutyát támadja meg először, itt is tönkreteszi valaki a teszteket stb.), ez esetleg negatívum lehet, nem ártott volna némileg több eredeti ötlet úgymond, inkább csak a végén voltak ilyen kevésbé \"ismerős\", újszerűbb dolgok, űrhajó körüli mászkálás stb. :) Ja és persze akadt benne pár hülyeség, amik, ahogy látom, másoknak is feltűntek, pl. hogy az űrhajóval érdekes módon a kutya sem foglalkozott, meg hogy az idegen lény, bár elvileg szervetlen anyagokat nem tudott leutánozni (fogtömések ugye), de a ruhákkal érdekes módon mégsem volt problémája ilyen szempontból, mindegyik \"klónon\" teljesen új ruhák virítottak, a főszereplő csaj meg a film közepefelé pár perc alatt teljesen átlátta a helyzetet-mindent megértett (illetve az is furcsa, hogy valami tudósféleség létére milyen kemény\"tökű\" volt, ilyen ripli-utánzat :D) stb., de végül is ezek annyira azért nem zavartak, egy részük közben fel se tűnt, szóval egy 10/8-at simán megérdemel a film, tényleg szórakoztató-izgalmas volt.\"

\"Tegnap éjjel megnéztem a 82-est is, hát igen, jól emlékeztem, nyomasztóbb hangulatú. :) Valahogy jobban át tudtam érezni ezt a semmi közepén vannak, mindenkitől elvágva-dolgot is. A cselekmény is sokkal jobban fel van építve, illetve nincsenek benne olyan hülyeségek, mint az újban, hogy valaki pár perc alatt, csak úgy átlát mindent stb., életszerűbbek a szereplők reakciói, meg hát ugyebár a régiben a főszereplő is sokkal karakteresebb. :) (Mondjuk a lény megjelenítése nyilván kissé \"avítt\" mai szemmel, de azért nem rossz, főleg, hogy semmilyen CGI-t nem használtak elvileg.) Különben tényleg jól hozzá van illesztve az új a régihez.
\"viszont meglehetősen feszült, izgalmas lett, bár inkább akció vagy pszichothrilleresen feszült (nyilván főleg a melyikünk lehet ember és melyikünk szörny-jellegű részek voltak ilyenek: ebből a szempontból amúgy erősebbnek tűnt az \"eredetinél\", ott legalábbis nem emlékszem rá, hogy ennyire rámentek volna erre\"
Na itt nem jól fogalmaztam legutóbb, az nyilván hülyeség, hogy a 82-esben nem volt fontos ez a ki lehet klón és ki nem, erről szólt szinte az egész ugye. :) Azt akartam írni, hogy ezek a részek erőteljesebbek, hatásosabbak voltak az újban, \"feszültebbek\", és ezt most is így gondolom, bár lehet, hogy csak azért tűnik úgy, mert ez egy modern horrorféleség, így hangosabbak-durvábbak az effektek, zenék, gyorsabbak a vágások, ilyesmi.
Mindegy, a régi ennek ellenére is működik, illetve tényleg nyomasztóbb, sötétebb hangulatú, és ez a lényeg, nm az, hogy mennyire látványos a szörny átváltozása vagy mennyire hangosak a zenék stb. :)
Szerk.: mondjuk azt most sem értettem, meg talán régebben sem, hogy hogyan tudott a végén az a szerszámoskamrába bezárt idegen lény pár óra alatt kiépíteni egy alagútrendszert a föld alá, meg összerakosgatni egy űrhajót a különféle alkatrészekből, de mindegy. :D\"

***

Magyarul egyetértek Lecterrel, az új is jó, hiába \"remake\". :D De azért a régi klasszikuson persze nem tesz túl.
2012. április 8. 13:25 | Válasz erre | #46
Spoiler!

Ha jól emlékszem, akkor Motion Capture a neve - amivel Gollamot is csinálták. A Tintin esetében én is hallottam, hogy Indiana Jones-os, de nekem egyáltalán nem jött át. Pl.: alig volt benne vicces rész, legalábbis olyan, ami nem elcsépelt. Az olyanok tetszettek, mint \"rossz hír=csak egy golyónk maradt, jó hír=van egy golyónk!
Rejtvényekben is Dr. Jones a nyerő még nálam.

A Dolog kapcsán igazad van, mert a kb. 80%-a ugyanaz, hiába előzményfilm.
Viszont nálam pár különbség van a kettő között.
A Carpenter félében, amik tetszettek: Kurt Russel játéka, a szereplők kidolgozottak, zene, hangulat, befejezés is mesteri, mert ha jól informáltak a két utolsó ember a rendező szerint ember, de én sokáig abban a hitben éltem, hogy a másik, nem Kurt a gonosz, mert másik kezével fogja meg a felkínált piát, utána meg az a gunyoros mosoly...
A mostaniban amik tetszettek: hangulat, feszes tempó, kedvelhető karakterek, szép CGI.
A kettőből kellene egy egyveleget csinálni:)

Ami pedig mindkettőben nagyon bejött:
1, tesztek, hogy ki az alien
2, maga az alaptéma, miszerint senki sem az, akinek látszik.
© runner
2012. április 8. 09:51 | Válasz erre | #45
A tintinben milyen technikáról beszélsz?
Az egy Indiana Jones rajzfilm leginkább. Meg főleg azok élvezték akik gondolom anno képregényként is olvasták.
A Dolog film azért gáz, mert szinte ugyanaz volt mint a régi nagyon jó kis 1982-es film. Hiába előzménynek készült, sima újraforgatásnak hatot.
A főhős Te vagy!
2012. április 8. 08:49 | Válasz erre | #44
Ha tágabb értelemben értelmezném a fantasyt, mint műfajt, akkor eme két film is beleférne.

Tintin: engem egyáltalán nem fogott meg, sokkal jobbat vártam, egyedül ami tetszett benne, az az arcrögzítéses technika volt.

A Dolog: a 2011-es változatra gondolok most. Rengeteg helyen olvastam róla, szinte mindenki lehúzta, viszont nekem nagyon tetszett. Leginkább azért, mert nem volt benne üresjárat, végig pörgős és feszült hangulatú volt.

Többet nem nagyon írnék róluk, mert nem akarok senkit se befolyásolni.
2012. március 1. 17:01 | Válasz erre | #43
Újabb filmajánlók:

A sas - A kilencedik légió: azért íróm egybe ezt a két filmet, mert ugyanazt a témát dolgozza fel mindkettő, csak más szemszögből. Nem annyira fantasy filmek, inkább történelmen alapulóak. Hiába ugyanaz a téma, mégis két teljesen más filmről beszélhetünk. A sas egy ember történetét mutatja be, kinek szíve vágya, hogy visszaállítsa családjának elvesztett becsületét. A kilencedik légió pedig magának a légiónak a lemészárlását szemlélteti, illetve az azt követő üldözést. Ez a film brutálisabb/véresebb. A sasnak az első 20 percét kiemelkedőnek tartom, nagyon jó atmoszférát teremt, míg a légiónak inkább a középső része az, amit érdemes látni.

Conan, a barbár: természetesen a 2011-es változatról mondanék pár szót. Kjk-nak simán elmenne. Igaz, sablon story és sablon karakterek, de a megvalósítás nem rossz! Bevallom, én sokkal rosszabbra számítottam. A szereplők közül a fiatal Conant, a papnőt és Ron Perlmant lehet kiemelni, esetleg még a főgonoszt is. Sajnos a többiek gyengék. Elég sok kép és beállítás Gyűrűk Urás lopás.
A film első fele nekem nagyon tetszett, hiába klisés. A második felét pedig szerintem teljesen elrontották, csakúgy mint a befejezést:( A kilencedik légióhoz hasonlóan ez a film is eléggé véres, úgyhogy aki nem szereti, hanyagolja inkább. S végül Killmaster kérdésére válaszolva nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy inkább nézd meg:) Szerintem egyszer mindenképpen érdemes, bár nem az a film, ami bele fog égni az emlékezetünkbe.
2012. február 14. 12:35 | Válasz erre | #42
Vadak Ura 2: Időkapu
Vadak Ura 3: Braxus szeme

Hogy egész pontosak legyünk. De megmondom, belenéztem youtubeon mindkettőbe... hát inkább nem szerzem be.
De a gyilkos héja jó lehet, köszi a tippet:)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. február 13. 22:09 | Válasz erre | #41
A vadak urának 3 része van és készült egy gagyi sorozat is belőle. Mint retro film tényleg remek. A boszivadászatról annyit, hogy én nem ezért a filmjéért kedvelem Nicolas Cage urat, és életem végén jól jönne az a másfél óra, amit a megnézésére szántam, de tény láttam ennél rosszabb filmet is már... Viszont szintén nagy retro fantazy film a Gyilkos héja melyet volt szerencsém még VHS kazin látni, és kb. 3 hónapja, már digitális verziót is birtoklok. Ha valakit érdekel csak írjon...[smiley]vigyor[/smiley]
2012. február 13. 19:20 | Válasz erre | #40
Farkasember szar volt,de a Boszivadaszat tenyleg jo volt, Nicolas Cage es Ron Perlman. Hu de reg lattam a Vadak urat, van belole masodik resz is...most kedvet kaptam hozza,hogy megnezzem. Tenyleg alap fantasy. :) Meg a Legenda Tom Cruistol.
2012. február 9. 09:03 | Válasz erre | #39
Mostanában láttam néhány Fantasy filmet:

Farkasember-Sir Anthony Hopkins változat
Na ezt a filmet nem ajánlom senkinek, mert ez az egyik legunalmasabb film, amit valahai is láttam! De komolyan, majdnem bealudtan rajta!

Boszorkányvadászat: ezt viszont már jó szívvel ajánlom, mert nekem egy kellemes meglepetés volt, a végső csavar pedig...ááá... Annyi, hogy lehetett volna egy kicsit nagyobb költségvetéssel dolgozni, illetve plusz 30 perc is jót tett volna a film közepére, de bőven nézhető!

A Vadak Ura: sokat nem szeretnék róla mondani, 82-es amerikai film, szerintem alap, nagyon fasza film, az akkori időben a HBO napi 4x adta műsoron!!!

Kellemes időtöltést!
© runner
2011. november 17. 22:00 | Válasz erre | #38
A Farkasölő ismét egy olyan film, ami mintha egy kalandjátékból készült volna.

[url=http://www.imdb.com/title/tt0416316/]Farkasölő[/url]

Farkasölő (Volkodav iz roda serykh psov)
színes, orosz fantasy, 136 perc, 2007
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 24. 16:14 | Válasz erre | #37
Nem tudom közületek ki látta az új Conan a barbárt, kíváncsi lennék a véleményetekre a filmmel kapcsolatban. Van-e olyan jó mint az elődje, illetve az általatok olvasott Conan-sztorikon keresztül így képzelitek-e el a barbár harcost, aki majdan királlyá lesz? Számos kritikát olvastam az interneten, de némelyik cikk írója szerintem azt sem tudta ki is az a Robert E. Howard. [smiley]hehe[/smiley]
2011. október 24. 15:26 | Válasz erre | #36
© SzG
2011. október 24. 10:41 | Válasz erre | #35
Persze, nézem folyamatosan. :) Mondjuk eddig tévében, az RTL-en követtem a sorozatot, és hetente csak egy részt láttam, de valszeg inkább átállok majd az online "merlinezésre", mert elég unalmas már, hogy a tévében ezt is telenyomják reklámmal (képesek egy kb. 45 perces részbe két, 10 perc körüli reklámblokkot is pakolni :S :D), no meg neten gyorsabban is lehet haladni vele, arról nem is beszélve, hogy nyilván akkor nézem, amikor akarom. :)
2011. október 24. 09:49 | Válasz erre | #34
Hoppá, ezt nem láttam:)
Igen, rengeteg dolog van benne, ami miatt meg lehet kedvelni ezt a sorozatot. Többek közt:
- a részek tényleg kapcsolódnak egymáshoz
- szép tájak
- a zene se túl rossz
- karakterek fejlődése
- színészi játék
- humor
- Arthúr mondakör
Javaslom, hogyha - bár nem szereted ezt a szót:) - időd engedi, fuss neki a többinek is, mert jók!:D
2011. június 29. 23:27 | Válasz erre | #33
Narnia gyerekeknek van, de elmegy, bar konyvben jobb. A Legendak Tom Cruissal az is jo. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. június 29. 15:34 | Válasz erre | #32
Hát szerintem nem csak a cím béna, maga a film is. Igaz, én feliratos verzót láttam belőle, és már a film közepén elvesztettem a fonalat, nem igazán tudtam, ki kivel van, de az unokatesómnak tetszett. Szóval ha fantazy film, akkor az valahol a Conan a pusztítóval kezdődik és a Gyűrűk urával végződik! (Legalábbis nálam) De tudom ajánlani a Vörös Szonját, A narnia krónikái 1. részét, az még élvezhető volt (bár valószínűleg a fiatalabb generáció jobban tudja értékelni ez utóbbit!) Az Eragon nekem kissé nyálas volt, de az új Conan filmnek az előzetese igen bíztató, sajna még várni kell rá egy darabig...
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal