Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Szlobodnik Gábor: A bizonytalanság börtönében
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567891011Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2013. december 10. 15:44 | Válasz erre | #482
Hát igazából abszolút nem az a \"léc\", sőt, ahogy utaltam rá, nekem a Megmérgezve eszembe se jutott eddig a Pestilence kapcsán... A léc az eredeti Hexen, meg a hozzá készült eddigi legjobb rajongói pályacsomag, a \"Scource of Viscerous\"; ezeknek a szintjét szeretném elérni, sőt - meghaladni. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez sikerülni fog... de teszek rá egy kísérletet, hátha. :))
2013. december 10. 15:29 | Válasz erre | #481
Nem lesz nehéz dolga, ha az a léc:D
2013. december 10. 13:08 | Válasz erre | #480
Na igen, a \"Megmérgezve\"-n nagyon lehetett érezni hogy nem a legigényesebb mű, a \"Riveti utcák\" jobban tetszett. Hát remélem is hogy a Pestilence sokkal jobb lesz!
© SzG
2013. december 10. 12:48 | Válasz erre | #479
Megmérgezve: tényleg, van egy ilyen is, bár elég B-kategóriás könyv, a nyomozós részt is rettentően elszúrták benne, például már szinte az elején lehet tudni, hogy ki a \"hunyó\". [smiley]buck[/smiley] A Pestilence ennél azért igényesebb lesz, legalábbis remélem. [smiley]beka2[/smiley] Meg itt betegség van ugyebár.
Az alapötlet egyébként nem a Megmérgezvéből jött, még csak nem is egy másik könyvből, filmből vagy játékból; a saját életemből merítettem. [smiley]gonosz1[/smiley]
2013. december 10. 12:20 | Válasz erre | #478
Volt egy \"Megmérgezve\" című HK kötet, abban találkoztam hasonlóval, de SZVSZ maga a téma az jó.
Dark fantasy cuccból a Limbo nagyon jó, érdemes megnézni.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. november 30. 17:07 | Válasz erre | #477
Kíváncsivá tettél Sz.G kolléga, egyrészt azért is, mert hajdanán én is ilyen játékokkal nyomultam, mint a hexen és a doom, csak mint kiderült én az amatőr ligában, te meg a profik között mozogsz. Másrészt kifejezetten jó néha visszatérni a \"gyökerekhez\", mert talán mi vagyunk az utolsó olyan korosztály, akik tudják, hogy isten nem a P4-et teremtette először, és a windows előtt is léteztek ám számítógépek. És ha sűrűn csuklasz majd, tudni fogod, hogy én is kipróbáltam! [smiley]crazya[/smiley]
© SzG
2013. november 30. 16:53 | Válasz erre | #476
Zolika: neked úgyse fog tetszeni (semmi se jó neked, amit csinálok), úgyhogy bele se nézz.
Ez egy klasszikus, nagybetűs RETRO fantasy-dark fantasy cucc, így a kezdés is \"klasszikus\". Plusz direkt hasonlít a BB-hez itt-ott (pl. a játék első felében itt is egy épületből kell kijutni, csak itt kastély van, nem ház), de ettől függetlenül szó sincs \"utánérzésről\", utánzásról, a hasonlóságok ellenére kellően más a mind a két project. Egyébként, bár tényleg egy \"classic\" fantasy stílusú anyag, így különösebben egyedi, \"merész\" ötleteket nem is akartam belevinni, azért van benne néhány kevésbé elcsépelt dolog. Pl. ez a pestis-téma is ilyen szerintem, legalábbis túl sok olyan fantasy játékkal még nem találkoztam (főleg nem a régiek között), ahol a főszereplő halálos beteg, és a fő cél gyakorlatilag az, hogy meggyógyítsa magát.

Csatorna: :D Nem tudom, de itt illik a környezetbe (börtön), és kész. :)
Mindenféle windowson fog menni szerintem.
2013. november 30. 15:33 | Válasz erre | #475
[smiley]wave[/smiley][smiley]hawaii[/smiley][smiley]worship[/smiley][smiley]eljen[/smiley][smiley]finom[/smiley]
64 bites Win 7-esen el fog indulni?

Egyébként halkan kérdem meg, hogy az a \"fránya\" csatora miért szerepel minden fantasy műben? :DD
2013. november 30. 15:30 | Válasz erre | #474
Egy nyirkos, sötét cellában térsz magadhoz, ahol mindent kosz és penészes csontok borítanak. Fáj a fejed, erős köhögés kínoz, és fogalmad sincs, hogy kerültél ide.

Hm...egy teljesen új kezdet, ilyet még sosem láttam, vagy hallottam róla. De még csak nem is olvastam. :)

© SzG
2013. november 30. 13:46 | Válasz erre | #473
Hogy megtörjem a csendet: hamarosan befejezem azt a projectet, amivel az utóbbi két, két és fél évben szöszöltem, és amit az eddigi legnagyobb dobásomnak érzek. Ez nem játékkönyv, hanem egy FPS/adventure keverék, tehát PC-s játék (ahogy írtam itt-ott, a videójátékokat is imádom, és ebben a műfajban is próbálok időnként alkotni valamit; nos, itt most épp erről van szó, ez a bizonyos project pedig az eddigi \"próbálkozásaim\" legkomolyabb gyümölcse úgymond :) )). Pestilence a címe, és alapvetően egy régi FPS, konkrétan a Hexen 1 némileg felturbózott motorjával készült, egyébként pedig nagyjából azt a vonalat képviseli, mint a BB, tehát vérbeli, kissé dark fantasys kalandjáték, rendes történettel, csavarokkal, rengeteg rejtvénnyel, keresgélős, olykor nyomozgatós részekkel, trükkös csapdákkal, akadályokkal, és sok-sok helyszínnel. (Mondjuk hozzátenném, hogy ez azért valamennyivel könnyedebb hangulatú, mint a BB, itt-ott még talán kicsit humoros is... de ennek ellenére tényleg érdemes lesz belenéznie azoknak, akiknek tetszett a BB, mert a játékmenet az tényleg hasonló, mondhatni \"SzG-s\". :) )
Ízelítőnek íme a bevezető:

\"Egy nyirkos, sötét cellában térsz magadhoz, ahol mindent kosz és penészes csontok borítanak. Fáj a fejed, erős köhögés kínoz, és fogalmad sincs, hogy kerültél ide. Homályosan rémlik ugyan egy erdő, melybe még délután merészkedtél be kalandvággyal eltelve, és az is, hogy reménytelenül eltévedtél a fák között, s közben be is sötétedett, de hogy utána mi történt… képtelen vagy felidézni. Aztán hirtelen mozgást veszel észre magad előtt, és ekkor döbbensz csak rá, hogy veled szemben, a rácsok túloldalán áll valaki: egy alacsony, sötétkék köpenyes alak. Arcát csuklya rejti el, kezében hosszú botot tart, melynek tetejét egy öklömnyi, vörösen izzó drágakő díszíti. Összerezzensz a zord külsejű alak láttán, ő azonban semmilyen fenyegető mozdulatot nem tesz, csak közelebb lép hozzád, majd barátságos hangon megszólal.
Elmondja, hogy Zoltar a neve, és nagyon sajnál téged, ugyanis a helyzeted rosszabb már nem is lehetne: a környék legveszélyesebb helyén vagy, a \"Testvérek\" néven ismert nagyhatalmú ikerpár kastélyában, ahonnan még senki sem került ki élve. Valószínűleg este kaphattak el a szolgák a közeli erdőben, és minden bizonnyal az a sors vár rád is, mint azokra, akik előtted estek fogságba; előbb-utóbb elevenen fognak megnyúzni a kínzókamrában a kastély urai, hogy húsod és véred őket táplálja, s tovább növelje sötét varázserejüket.
Ami azonban jelenleg még ennél is nagyobb gond, hogy a testedet egy iszonyú betegség emészti – pestis –, annak is egy torz, különösen erős változata, mely órákon belül végezni fog veled. Mindez egy szörnyű átok következménye, amit ostobaságukban a Testvérek szabadítottak a környékre évekkel ezelőtt; hogy pontosan mi történt akkor, senki sem tudja, de az biztos, hogy az átok mindenkire hatással van, aki itt él vagy aki belép ide. Van, akinek a testét torzította el – mint neki, ezért is visel csuklyát –, van, akinek az elméjét borította el – mint a Testvéreknek vagy a vár lakóinak – és van olyan is, akinek hozzád hasonlóan a belső szerveit sorvasztja el, teszi beteggé, egészen addig, amíg meg nem hal. Akárhogy is, a Testvérek elől talán elmenekülhetnél – feltéve, ha egyáltalán ki tudnál jutni a kastélyból –, a gyógyulás azonban csak akkor következhet be, ha megtöröd mindennek okát, az átkot. Hogy ezt miként is lehetne kivitelezni, arról neki egyelőre fogalma sincs; mindenesetre az biztos, hogy ő, a Testvérek egyik utolsó szolgája támogatni fog téged, mert ő is szeretne már véget vetni az átoknak, mely így tönkretette ezt a valaha oly békés és szép vidéket.
Ezek után hátrább lép a rácsoktól, majd közli, hogy most fel kell teleportálnia a könyvtárba, hogy gyorsan átnézhesse azokat a könyveket, amik talán a segítségetekre lehetnek; kövesd őt, amilyen gyorsan csak lehet. Kulcsot nem tud adni neked a cellaajtóhoz, ám van itt a sarokban egy titkos csatornanyílás, azon keresztül kiszabadulhatsz.

Siess! A pestis két órán belül végez veled!\"

Az anyagnak már kb. a 90 százaléka kész, így ez, ellentétben a korábban emlegetett félkész könyveimmel, TÉNYLEG belátható időn belül hozzáférhető lesz. :) (Természetesen teljesen ingyenes formában.)
2013. augusztus 26. 19:11 | Válasz erre | #472
De legalább megvan rá[smiley]wink[/smiley]
© SzG
2013. augusztus 26. 18:40 | Válasz erre | #471
De, valószínűleg néhányat legyártatok majd belőle, de javarészt elektronikus formában lesz terjesztve (ha csak addig nem keres meg valamelyik kiadó, hogy pl. szívesen piacra dobná és terjesztené, amire kb. egy az egymillióhoz az esély :D).
2013. augusztus 26. 18:01 | Válasz erre | #470
[smiley]rinya[/smiley]
Nem azt mondtad, hogy 10-15 db-ot legyártatsz belőle?
© SzG
2013. augusztus 26. 17:56 | Válasz erre | #469
Khm... hát igen, ez egy érdekes teória. :) De tényleg nem akarok erről írni, mert ez a téma a 2009-es verzióban (amit te is olvastál) direkt nem lett rendesen letisztázva. Ahogy írtam, a mostani, ingyenesen letölthető PDF-változatból fog elvileg kiderülni, hogy ki is valójában a Lyn..., és milyen kapcsolatban van a többi szereplővel. (Meg lesz még egy-két további érdekesség is persze.)

Könyvjelző: ahogy említettem, a fejléc az az oldalak tetején (tehát az a kép, amin a nyitott könyv van jobb oldalt, bal oldalt pedig valamelyik illusztráció színesben). Remélem így már érthető. :D Ha nem, akkor inkább elküldöm levélben a könyvjelző digitális változatát vagy nem tudom.
2013. augusztus 26. 16:25 | Válasz erre | #468
Spoiler!!!

Nos ugye a testvéred azt mondja,hogy azt a szemét papot nem akarta megölni,hanem azt akarta,hogy ennél is rosszabb legyen neki,és szenvedjen örökkön-örökké. Sok info írja le,és utal arra,hogy ez a szellem a pincében örökkön-örökké kísért,és kísérteni fog. Ezért gondoltam erre. Meg azért mert más értelmes magyarázatot nem találtam az összefüggésre. Amikor megjelent Wilbur szelleme akkor egy pillanatra az is végigfutott az agyamon,hogy ő is benne lehet valamilyen formában,és csak átverés az egész,de aztán nem így lett.

Gábor!
Küldtél egy linket,amin megnéztem minden elérhető infot,képet,de egyelőre azt sem tudom hogy hol van a rejtvény amit meg kéne oldani! :D Segíts kérlek.
© SzG
2013. augusztus 24. 19:53 | Válasz erre | #467
ELranEL:
Örülök, hogy sikerült a végére érned, illetve hogy jónak találtad. :)
Igyekszem válaszolni a feltett kérdésekre.

\"Amikor megsebesít a szálka,miért nem vérzek el?\"
Ööö... hát itt már rögtön gondban vagyok, mert nem tudom. :D Ez (mármint, hogy a játékos ettől is elvérezhet) valószínűleg nem jutott eszembe írás közben, tehát mondhatjuk bugnak is... Persze esetleg meg lehet magyarázni a dolgot valami olyasmivel, hogy egy \'nagyon\' apró karcolásról van szó, csak egy kis felszíni sérülést okozott a tüske, inkább csak a bőrt sértette fel... vagy ilyesmi, bár ez lehet, hogy kissé erőltetett. :) No mindegy, remélhetőleg nem von le sokat a könyv értékéből, illetve az élményből ez a kis... furcsaság.

\"-Egyetlen komolyabb nyelvtani hibát láttam a könyvben (égkő)\"
Sajnálatos módon több is maradt benne, de örülök, hogy csak ez az egy tűnt fel. :D

\"-Bár engem sosem izgattak annyira a képek,lehetett volna több belőle. Ezzel a hárommal nem volt bajom.\"
Sajnos ennyire volt pénz...
Egyébként négy kép van benne, nem három, plusz a végén egy táblázat, bár igen, tényleg lehetett volna több is benne.

\"-Olvastam itt voodoo babáról,azt hol lehet \"beszerezni\",és mire jó?\"
Ahogy Lecter doki is írta, anno minden könyvhöz járt egy extra ajándék, egy könyvjelző, amin szerepelt egy rejtvény; ha ezt megfejtetetted, akkor eljuthattál egy extra fejezetpontra, és felvehetted ezt a bizonyos voodoo-babát (aminek amúgy a történet szempontjából semmi jelentősége, csak egy kis poén).
Egyébként a könyvjelzőkből már tényleg rég kifogytam, ezért se kaptál ilyet, viszont a lenti linken megtekintheted őket... és ha kedved van, megpróbálkozhatsz a rejtvény megfejtésével is, bár tényleg piszok nehéz, nem is tudom, sikerült-e valakinek magától rájönnie a megoldásra. :)
http://darkjk.atw.hu/
Az oldalak tetején lévő fejlécek a könyvjelzők. :) Négyfajta van, de amúgy csak a \"dizájn\" más, a lényeg, a szöveg mindegyiken ugyanaz.

\"-Elvileg akkor nekem \"csak\" ki kellett jutnom valahogy a házból? (ugyebár nincs megmenteni való barátnőm)\"
Hát igen... plusz rá kellett jönnöd, hogy ki is vagy valójában, meg le kellett számolnod a lényegében a világot fenyegető gonosz párral... ennyi szerintem épp elég. :))

\"Néha valóban túlzott volt a sötétség,és komorság,és feketeség,stb leírása,de így legalább a hangulata végig megvolt.\"
Hát igen, mai fejjel szinte már számomra is meglepően (illetve eltúlzottan) dark, meg durva itt-ott, de hát akkor éppen egy ilyen korszakomat éltem... Ma már nem ilyenre írnám meg.

Hogy Lynqhall-e a pap avagy sem... ezt egyelőre fedje \"balladai homály\". :)) Elvileg hamarosan (A Visszatérés a Titánra után) lesz egy új, bugmentes, néhány extra részt tartalmazó változat a könyvből, ahogy lentebb is szóba került már néhányszor, ebből fog kiderülni többek között az is, hogy ki is valójában ez a bizonyos furcsa alak a pincében. :)

\"SZÉP MUNKA!\"
Köszi!
2013. augusztus 24. 16:09 | Válasz erre | #466
Spoiler!

Úgy emlékszem, hogy a végén kijutsz a házból, és egyszerűen továbbsétálsz. A voodoo baba egy rohadt nehéz fejtörőnek a megoldása, amit még kezdetben Szlobo egy könyvjelzővel oldott meg, csak mivel gondolom, hogy utolsó darabok lettek, ezért már nem járt hozzá. Egyébként nem maradtál ki semmi lényegiből, amúgy is csak poén volt.
Az pedig nem rémlik, hogy a pap lenne a Lynquhall.
Hogy miért nem vérzel el? Nem tudom, mert igaz, hogy vérzékeny vagy, de az csak egy szálka volt. Persze ki tudja, az is lehet halálos. De lehet, hogy szerencséd volt, és sikerült elállítani.
2013. augusztus 24. 14:54 | Válasz erre | #465
Na! Pár perce fejeztem be,és azt kell mondjam,hogy nagyon jól sikerült kis könyvről van szó. Nem tudtam elképzelni,hogy egy 200fp-os könyv hogyan lehet ennyire hosszú,mint ahogy írtátok,de most megkaptam a választ. Én mondjuk alapból nem nagyon kedvelem a horrort,meg ezeket a dark-os dolgokat,de ez jól össze lett rakva. A végigjátszás nélkül szerintem jövő ilyenkor is játszottam volna vele.:D A következő pár megjegyzés,és kérdés SPOILERT tartalmaz!!!
-Amikor megsebesít a szálka,miért nem vérzek el?
-A pap kísért Lynquhall alakjában?
-Egyetlen komolyabb nyelvtani hibát láttam a könyvben (égkő)
-Bár engem sosem izgattak annyira a képek,lehetett volna több belőle. Ezzel a hárommal nem volt bajom.
-Olvastam itt voodoo babáról,azt hol lehet \"beszerezni\",és mire jó?
-Elvileg akkor nekem \"csak\" ki kellett jutnom valahogy a házból? (ugyebár nincs megmenteni való barátnőm)

Nagyon érdekesnek találtam az egész könyvet,és bár a műfajt nem szerettem meg jobban,nem bántam meg a megrendelést,mert jó kis szórakozást nyújtott. Az erotikus részek szerintem rendben voltak. Néha valóban túlzott volt a sötétség,és komorság,és feketeség,stb leírása,de így legalább a hangulata végig megvolt. SZÉP MUNKA![smiley]vigyor0[/smiley]
© SzG
2013. augusztus 24. 13:23 | Válasz erre | #464
Nos? Sikerült végigküzdened magad a könyvön? Vagy még mindig a bizonytalanság börtönében vergődsz? :))
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 22. 18:02 | Válasz erre | #463
© Anry
2013. augusztus 22. 16:21 | Válasz erre | #462
Az én módszerem elakadásra, hogy alszom egyet. Utána érdekes módon szinte mindig beugrik, hogy mit is kell csinálni.. :)
© SzG
2013. augusztus 21. 17:31 | Válasz erre | #461
Hűha, tényleg, nekem is csak most ugrott be, hogy Firefox anno írt egy ilyet... fantasztikus, le is mentem magamnak. :)

\"Mikor jön a végleges verzió?:O\"
Mármint a 3.0.-ra tetszik célozni, gondolom. :) (Közel sem biztos, hogy az lesz a \"végleges verzió\", hogy pl. nem fogom átírni pár év múlva ismét. :D) Amúgy a Visszatérés a Titánra után fog megjelenni elvileg.

Elranel: hát igen, ez egy ilyen könyv... Amúgy nyugodtan csalj; nem muszáj mindig újrakezdeni, ha meghalsz vagy ilyesmi, e nélkül is elég nehéz a könyv...
2013. augusztus 21. 17:13 | Válasz erre | #460
[smiley]eljen[/smiley][smiley]eplus2[/smiley]
2013. augusztus 21. 16:58 | Válasz erre | #459
NAGYON szépen köszönöm! Már a vége felé járok,de úgy látom hiányosak a jegyzeteim :S
2013. augusztus 21. 16:18 | Válasz erre | #458
Köszi!:D
Mikor jön a végleges verzió?:O

Visszakeresetem a topicban FireFox végigjátszását, rögtön másodjára meglett a hatodik oldalon, de azért bemásolom ide:

1, 34 (deszka), 49, 11, (-deszka), 3, 9, 13, 46, 12, 2 (térkép +17), 46, 6, 33, 20, 14, 47, 42 (tükörkép), 14, 43, 48, 24, 7 (fénykép), 39 (Charlotte 102), 7, 26, 48, 10

51, 68, 83, 53, 69, 76, 64 (Howard 69, gyufa), 56, 87 (gyertya, kés +11), 56, 69, 85, 52, 61 (nyél 13), 52, 88, 71, 86, 74, 90, 75 (ágy -10, -gyertya), 54, 92, 65 (ezüstvessző), 80, 63, 99, 69, 53, 83, 68, 79

48, 33, 6, 46, 25, 40 (ágy -10), 30 (pincekulcs +41), 25, 21, 36 (fényérzékeny), 25, 46, 6, 33, 48, 10, 29

68, 83, 53, 69, 85, 99, 59 (pincekulcs +41), 100, 60

113, 118 (olajlámpa), 104

59, 99, 69, 53, 83, 68, 79

48, 33, 6, 46, 12, 23, 38, 45, 50 (Randolph 88), 4 (Lynquhall 122, +20), 46, 6, 33, 48, 10, 29

68, 83, 53, 69, 85, 99, 59 (pincekulcs +41), 100, 84

101, 139, 114, 133, 103, 146, 136, 120, 106, 124, 138, 107, 121, 119, 110 (Wilbur 85) (Lynquhall +20), 130 (kulcs +2, alagút +10), 107, 149 (kalapácsfej 22), 107, 111, 124, 106 (kalapács +35), 141, 132, 127 (számszeríj), 120, 136, 146, 103, 133 (térkép +17), 150, 116 (ezüstamulett +26), 105 (alagút +10), 115 (szálka)

151, 164, 171, 198 (Maria 42), 153 (olaj), 185, 152, 189 (Sylvia 88, kulcs +34), 175, 173 (kés +11), 184 (vesszők), 187, 182 (Phillips 101), 197, 165 (kereszt +14), 192 (kulcs +2), 194, 188 (Howard 69), 180 (Gilman 56), 154 (titkos szoba -13) (Sylvia 88), 174 (Maria 42), 190 (Christine 105) (Phillips 101), 196, 177, 193, 159, 191, 179

114, 139, 123

99, 69, 53, 83, 68, 79

48, 33, 6, 46, 12, 23, 27, 31 (titkos szoba -13), 18 (ezüstamulett +26), 44, 8 (Elini 49), 46, 6, 33, 48, 10, 29

68, 83, 53, 69, 85, 99, 59 (kulcs +34), 93, 81 (Gilman 56), 96, 58 (balra), 89 (fény 50), 66 (fa vessző), 91 (Elini 49), 98 (nyílpuska marad), 199, 186 (kereszt +14), 200

A fent emlegetett Christine-es részlet kulcsa a templom bezárt ajtajánál keresendő.

Azt hiszem, ez a legrövidebb út. Próbáltam kiszűrni belőle minden felesleges kitérőt. Más részről ez nem adja vissza a teljes történetet, pár apróság kimarad belőle, de ezek megtalálását a kedves játékosra bízom.
© SzG
2013. augusztus 21. 13:43 | Válasz erre | #457
Hát passz, nekem ilyen biztos nincs, talán Lecter doktor majd kisegít (ő az egyik legnagyobb ismerője-kedvelője a könyvnek :) ).

A hozzászólásokat amúgy emiatt tényleg felesleges elolvasni, nem nagyon került itt szóba a konkrét végigjátszás, max. egy-két nehezebb részt tárgyaltunk ki. :)
2013. augusztus 21. 13:02 | Válasz erre | #456
Hát engem egy konkrét végigjátszás érdekelne. Olvasgattam a hsz-okat de 455db-ot biztosan nem fogok átolvasni.Ha viszont nincs hozzá végigjátszás egy olyannal is beérném,hogy 1.Ott vagy 2. Meg kell keresni a xy-t. 3.El kell menni a zx-be. stb Tehát mondjuk 20-25 pontba szedve a helyes út,infokkal kiegészítve.
© SzG
2013. augusztus 21. 09:43 | Válasz erre | #455
Örülök, reméltem, hogy tetszeni fog. :)
Hát végigjátszás így konkrétan nincs hozzá (vagy lehet, hogy valaki írt róla, nem tudom), de ha valamiben bizonytalan vagy, esetleg elakadtál, kérdezz bátran. :)
2013. augusztus 20. 20:17 | Válasz erre | #454
Hát Gáborom szép kis dolgot hoztál össze,nem bántam meg a rendelést. :-) Úgy 2/3-ál járok a cuccnak,és eddig nagyon tetszik. Végigjátszás van esetleg hozzá? Mert nem vagyok biztos benne hogy minden jó eddig.
© SzG
2013. július 29. 18:36 | Válasz erre | #453
Na írtam a versenyes-topicba erről a bizonyos megjelenés előtt álló könyvről, ha valakit érdekel, kukkantson át [url=http://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4435&p=0]oda[/url].
Amúgy az egész könyvet én szerkesztettem meg \"lektoráltam\", plusz ugye írtam is bele egy 100 FP minikalandot (a korábban említett Királyok koronájás alternatív befejezést). :)
© SzG
2013. június 17. 16:40 | Válasz erre | #452
Hát igy konkrétan nem emlitettem meg év elején ezt a Főmágusos-cuccot, viszont azt megigértem, hogy összerakok egy könyvet a pályázatos anyagokból + irok bele egy rövidebb KJK-s cuccot... na hát ez lesz az. :) (Mondjuk nem 50 FP-s lesz, ahogy lentebb irtam, hanem 100... De ez gondolom nem baj. :D)
Amúgy tényleg van még egy olyan kisebb project, amiről nem irtam, és amiből remélhetőleg tényleg lesz valami, de ezt egyelőre inkább hagyjuk... nem akarom, hogy még valamivel bővüljön a \"mit fogok befejezni az idén\"-listám. :D Igy is épp elég dolgot beigértem már (és igen, jó esély van rá, hogy ezeknek egy része nem fog elkészülni az év végéig). Majd ha már befejezésközeli állapotban lesz, akkor esetleg irok róla.
2013. június 17. 15:22 | Válasz erre | #451
Pluszba még a Főmágus is ott lesz, pedig nem is említetted:)
És ki tudja még mennyi meglepetésben lesz majd részünk...
(Bár ha a lentebb írtak fele meglesz, már az is nagy dolog lesz...
2013. június 14. 20:53 | Válasz erre | #450
Okés, várunk még...:D
© SzG
2013. június 14. 20:24 | Válasz erre | #449
Bocs, szokás szerint kicsit \"csúszok\" (illetve csúszunk)...
Mindenesetre ez most tényleg nagy durranás lesz, szóval megéri várni rá. :)

Szerk.: esetleg valami képet feltölthetek, vagy akár a boritót is... mert hogy már ilyenek is vannak. Bár nem tudom, ezt még átgondolom. :) Egyben az egész könyv sokkal hatásosabb lenne úgymond, ha már most \"kiszivárogtatok\" ezt-azt, nem biztos, hogy akkorát fog ütni a cucc. :D
2013. június 14. 20:13 | Válasz erre | #448
Várható az a nagy bejelentés?
2013. május 8. 17:17 | Válasz erre | #447
[smiley]eljen[/smiley]
© SzG
2013. május 8. 08:33 | Válasz erre | #446
Köszi.[smiley]vigyor0[/smiley]
© Anry
2013. május 8. 07:16 | Válasz erre | #445
Várjuk az új könyvet! :)
© SzG
2013. május 8. 06:50 | Válasz erre | #444
Na csak hogy ide is írjak valamit néhanapján: hamarosan (egy hónapon belül) lesz egy nagy bejelentésem. :D Sőt, ha úgy vesszük, kettő is... (Bár ezek közül csak az egyik lesz egy konkrét új művel kapcsolatos.)
2013. január 1. 11:41 | Válasz erre | #443
Ha a BB-t nem veszem, akkor talán a Bukottakat várom a legjobban, esetleg az Amnesiát... de inkább a Bukottakat[smiley]worship[/smiley]
© SzG
2013. január 1. 09:59 | Válasz erre | #442
Az írással, illetve játékkészítéssel kapcsolatos újévi fogadalmaim:

* Befejezem a BB átírását (ez már tényleg csak napok kérdése... lenne, ha rá tudnám venni magam, hogy elmélyedjek benne... hát majd igyekszem)
* Befejezem a korábban már emlegetett FPS/Adventure videójátékomat, a történetben és hangulatban némileg a BB-re emlékeztető Amnesiat (ez kb. 70 százalékban már kész, szóval abszolút reális esély van rá, hogy az idén elkészüljön).
* Befejezem a már szintén reklámozott másik (némileg könnyedebb, fantasysabb) FPS/Adventure videójátékomat, a Pestilencet (régebben Castle of the brothers címen emlegettem; ez szintén már vagy 80 százalékban kész amúgy)
* Befejezem az Éhség című 100 fejezetpontos minikalandomat, amin már lassan évek óta ülök... mellesleg én sem tudom, miért. :)
* Befejezem a Bukottak városa c. dark fantasy lapozgatósomat, ami szintén jó ideje készülget már...
* Összerakok egy könyvet az általam meghirdetett 2. játékkönyvíró verseny legjobb anyagaiból (és írok bele egy 50 FP-s szösszenetet).

Hát kb. ennyi. Reméljük tényleg mindegyik project végére pont kerül, illetve mindegyik hozzáférhető is lesz ilyen vagy olyan formában... erre azért jó esélyt látok. :) Max. a Bukottak városa csúszhat át jövő évre, mert azért az egy elég monumentális project (legalább annyira, mint a BB), de szerintem az sem fog.
© SzG
2012. november 22. 08:32 | Válasz erre | #441
Köszi, örülök, hogy összességében véve \"jó minőségűnek\" találtad a BB-t. :)
A tárgyhasználat néhol tényleg nem egyértelmű, de ez szándékos volt, azt akartam, hogy gondolkozzon, kombináljon a játékos. Egyébként az igazán nehéz részeknél azért általában van valami apró utalás, hogy ott igenis használni kell valamit, pl. dőlt betűvel szedtem egy-két szót azt hiszem (a faltörés is ilyen, meg a nyílvesszőfaragás is).
A voodoo-babás pont csak poén, illetve egy szupersecret, ahová hagyományos úton nem lehet eljutni, csak akkor, ha megfejted a könyvjelzőn lévő szöveget... de ez tényleg csak ráadás, nem befolyásolja a végigjátszást.
Nyelvtani hibák sajnos vannak a könyvben, ahogy pl. szerkesztési bugok is (igaz, tényleg nem sok), illetve mai fejjel már a stílust is kissé anatőrnek, magyartalannak érzem itt-ott... de hát tényleg egy elég korai \"zsengéről\" van szó. :D Elvileg majd lesz valamikor egy javított verzió amúgy, extra jelenetekkel, illetve már kb. kész is, csak sosem tudom kiadni a kezemből, mert mindig találok újabb problémás részeket a szövegben, plusz mostanság időm és kedvem sincs foglalkozni a témával, szóval nem tudom mikor lesz hozzáférhető...
Monotonitás: szerintem elég változatos a játékmenet, változatosak a feladatok, meg gondolkodós részek, és ugye elég sok a csavar is, de hát ezt (hogy mennyire monoton a könyv) mindenki ítélje meg maga... Kevésbé ellenséges figurákat, párbeszédeket és humoros helyzeteket direkt nem írtam a könyvbe egyébként, mivel úgy éreztem, hogy rontottak volna a \"dark\", illetve komor, fenyegető hangulaton-stíluson.
A következő könyvem elvileg kissé másmilyen lesz, akadnak majd benne párbeszédek és olyan alakok is, akik kicsit \"élőbbek\"... viszont vicces jeleneteket továbbra sem érdemes várni tőlem a későbbiekben sem, hogy úgy mondjam irodalomban nem ismerek tréfát. :D
2012. november 21. 20:04 | Válasz erre | #440
No, sikerült pár nap alatt végeznem a könyvvel, úgyhogy röviden leírom a véleményemet róla, remélhetőleg spoiler nélkül.

Külsőleg esztétikus, jó minőségű papír és szép betűtípus jellemzi, bár a képek kicsit (?) furák. A szöveg hangulatos, nincsenek benne nyelvtani hibák, a stílusa gördülékeny, és tényleg jól hozza a gótikus horrorra jellemző kissé túlírt, melodramatikus stílust, amiért pl. Lovecraftot szeretjük.

A témaválasztását mindenképpen dicsérném, jó végre egy kicsit felnőttesebb témákról olvasni lapozgatós könyvben. Főleg, hogy még a leggusztustalanabb dolgokat is sikerült választékos irodalmi megfogalmazásban előadni. Engem egyáltalán nem zavartak az erotikus részek, talán még több is lehetett volna belőle.

Tetszett, hogy szabadon lehet bolyongani, bár ez megtévesztő, mert maga a kaland teljesen lineáris, a főbb fordulópontokra megszabott sorrendben kell eljutni. Érdekes módszer a tárgyak használata is, ehhez tényleg gondolkodni kell. Ami nem tetszett, hogy sok helyen semmiféle támpontot nem kapunk erre: én pl. a kalapács vagy a kések használatára csak akkor jöttem rá, amikor átolvastam az összes fejezetet, hogy mit hagytam ki. (A vudu-babát pedig még mindig nem tudom, hogyan lehet megtalálni és mire jó egyáltalán.) Zavaró volt pl. amikor egy fejezet közepéről kellett ellapozni (mert a végén meghalnánk), miután minden utalás nélkül rájöttünk arra, melyik tárgyat kéne használni.

A cselekmény kissé monotonnak tűnik (folyton menekülünk a különböző szörnyűségek elől), ezt esetleg - a jó horrorfilmek mintájára - enyhíteni lehetett volna több (élő) karakterrel és párbeszédekkel vagy könnyedebb/viccesebb részekkel.

Mindent összevéve jó minőségű, a maga nemében formabontó mű a BB.
2012. augusztus 25. 15:22 | Válasz erre | #439
[smiley]worship[/smiley]
© SzG
2012. augusztus 25. 11:01 | Válasz erre | #438
Frissítettem az oldalamat ( www.szlobodnikgabor.atw.hu ) , igaz, csak a videójátékos részt (Műveim/\"Saját készítésű pályák\"). Konkrétan kitettem egy általam összehozott rendhagyó Heroes 2 pályát (ha esetleg van errefelé H2-fan, akkor nagyon örülnék neki, ha belenézne, úgysem tesztelte még le senki rajtam kívül :) ), illetve írtam egy kicsit bővebben is a készülő FPS/RPG-projecteimről.
Legközelebb már tényleg igyekszem majd valami olyannal előrukkolni, amiben... hogy is mondjam, több a betű. :) (Magyarul nem pályával, hanem valami irománnyal.)
© Anry
2012. július 19. 12:14 | Válasz erre | #437
Én nem bánom. Bizonyos időnként újra kiadhatod majd, mint új könyvet. :)
A végén meg majd akkora lesz, mint egy kódex.
© SzG
2012. július 19. 08:02 | Válasz erre | #436
Hát az azért túlzás, bár az eleje tényleg eléggé át lett variálva.
Viszont akárhányszor nézek bele, mindig találok egy olyan részt, ami nem tetszik (inkább a megfogalmazásra gondolok most, mert szerkezetileg mondjuk nagyjából meg vagyok elégedve vele), illetve amit ma már másképp írnék meg... emiatt is csúszik ennyit az egész, gyakorlatilag képtelen vagyok késznek nyilvánítani. :S :D
© Rozo
2012. július 17. 19:33 | Válasz erre | #435
Te tényleg Degec-en laksz :D
2012. július 17. 11:19 | Válasz erre | #434
Akkor egy teljesen uj konyvet irtal? :D
2012. július 2. 21:27 | Válasz erre | #433
Majd azért írj egy amolyan kis összefoglalót a változásokról!
Ha véletlenül vki vmit nem venne észre elsőre.
Első oldalElőző oldal1234567891011Következő oldalUtolsó oldal