Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920
© Sali
2010. május 19. 11:08 | Válasz erre | #22
Nekem se nyerte el a tetszésemet a HK könyvsorozat bár amikor megismerkedtem ezekkel a könyvekkel akkor HK volt az első a Káoszaréna, azt mondtam húúú de nehéz és hosszú :)) rögtön megváltozott a véleményem amikor megvettek első KJK könyvemet a Bajnokok próbáját na azon ledöbbentem milyen hosszú és izgalmas, egy HK után sztem ez nem meglepetés de akkor még nem tudtam:)
Ami viszont tetszett a HK könyvek közül az a Shiwo, a Holtak Ura az megnyerte a tetszésemet.
A Fenevad nyomában viszont még én sem olvastam de sok helyen látom h izgalmas meg ez a legjobb nemsokára remélem szert teszek egy példányra, kíváncsian várom:)
Amiket olvastam HK közül Az utolsó csepp, Árnyéksárkány... de nem jók
még a Kriptaszökevények az ami tetszett a története miatt, de KJK rajongó vagyok inkább:)
© SzG
2010. május 19. 08:50 | Válasz erre | #21
"a Fenevad pl. legalább olyan hosszú, mint egy HK."
Ezt természetesen elgépeltem, KJK-t akartam írni a mondat végén. :)

Jó angol FF-ek: igen, mondjuk a Havocot, meg a Tűzhegy 2-őt még kiadhatta volna a Rakéta, esetleg a Nightmare castle-t, talán a vámpírosokat... a többi engem annyira nem érdekel. :) Bár a háttérsztorikat, meg kritikákat olvasva még a Master of chaost is megjegyeztem magamnak, sokak szerint az is egész érdekes, ráadásul főleg egy romvárosban játszódik, ha jól tudom - ami nekem alapból szimpatikus helyszín -, szóval azt még "bevállalnám". :)

Hát igen, a KJK-ra tényleg nem a többféle útvonal a jellemző... főleg a Livingstone-félékre nem. :)

Ellenfelek: elég fantáziadúsak, azt el kell ismerni (bár nekem nem ez a lényeg, inkább a történet, meg a hangulat fontos számomra). Bár a számuk is igen nagy, mondjuk egy átlag KJK-ban olyan 25-30 skalp nélkül nem lehet megúszni a kalandot, mint tudjuk - ez az én ízlésemnek már kicsit sok is, jobb szeretem, ha csak néha bonyolódhatunk harcba, s így nagyobb súlya, jelentősége van egy csatának. :) (A HK-k esetében inkább ez a helyzet, a Fenevadban pl. 7-8 ellenfelet kell hűvösre tenni összesen.) Pont emiatt nem tetszett egyébként a Zagor legendája, mert minden második fejezetponton le kellett hentelni valakit, ami már nagyon rutinszerűvé és unalmassá vált, lényegében másról se szólt a könyv, csak a "kockacsörgésről", meg a tápolásról, s az állandó irogatásról, hogy most éppen melyik felszedhető bónusznak milyen speciális hatása van, és hogy lehet használni stb. Eléggé "diablos" stílusú, még a karakterválasztás is rádob erre egy lapáttal, teljesen olyan az egész, mintha egy videójátékot írtak volna át játékkönyvé, a pályák felépítése is hasonló (még jó, hogy azért nem ez a jellemző az FF-re)... Szóval választhatott volna jobb könyvet is a Szukits 2. KJK-könyvnek, bár ez csak magánvélemény. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 19. 08:00 | Válasz erre | #20
Mint írtad, azért a Rakéta könyvkiadó sem adta ki az összes jó KJK könyvet (egyébként nem kellene nekünk vacakolnunk vele!) Meg amit kiadtak, hát ott is volt egy-két elbaltázott alkotás! Persze ez mind megítélés kérdése! Ami a követőket illeti, ott is vannak tehetségesek és nagyon amatőrök is. Az alternatív utaknak van létjogosultságuk, csak jól kell megszerkeszteni őket! Jó példa erre a Haláltalizmán! Bár az tény, hogy a KJK-k nagy többsége nem erre épít! Ami még a KJK-k mellett szól, hogy rettentő sokféle ellenféllel találkozhatunk! Színes a Titán világa. A történetek megítélése az más kérdés, én kifejezetten szeretem, ha rosszfiú vagyok, de lássuk be a világmegváltás híressé teszi az embert...
© SzG
2010. május 19. 06:25 | Válasz erre | #19
És bocs a nagymonológokért, grafomán vagyok. :))
© SzG
2010. május 19. 06:24 | Válasz erre | #18
Én is KJK-val kezdtem - egészen pontosan a Tűzheggyel -, aztán később jött a többi, HK, meg az egyéb könyvek, és bizony akadtak olyanok, amik jobban tetszettek. Pl. az említett lenti könyvek közül pár, főleg az a bizonyos Fenevad, ami bizony simán KJK-verő. :) Igaz, kell hozzá egy kis nyitottság, komolyság, elvégre nem egy hagyományos "hentelős", kincskeresős-világmegváltós sztori, hanem egy komor hangulatú, karakterközpontú, lassú tempójú nyomzogatós kaland.
A halálpontok szerepét én nem értékelném ennyire túl, pont azért nem, mert ahogy írod, kb. 25-30 ellenfél van egy könyvekben, s így ugyanennyi "halálpont" - ez nem olyan vészes, nem nagy szám, szó szerint :), egy jó könyv nem emiatt rövid. A legtöbb HK azért olyan, amilyen (rövid stb.), mert egyszerűen bénán van megírva, kontárok hozták össze őket, kb. egy hétvége alatt. Ja, és rengeteg a "duplázás" (amikor egy rész többször van megírva), meg a tök felesleges alternatív útvonal, igen. Akad olyan könyv, amit emiatt olyan 20-30 lapozással (!) végig is játszható. :)) De szóval csak azért, mert egy könyv 350 vagy 300 pontos, mint a HK-k, még lehet hosszú, ha az író jól építi fel a könyvet, jól osztja be a fejezeteket, nem pocsékol stb., az általam említett lentiek is ilyenek, a Fenevad pl. legalább olyan hosszú, mint egy HK. Ja, és nem mindegyik HK-ban van külön halálpont (mint ahogy természetesen primitív csapdák és marhaságok sem).
Az Új Vénuszos sci-fi sorozat borzadály, épp az ilyen könyvek miatt szoktam azt mondani, hogy azért összességében a Fighting Fantasy sem tökéketes, sőt, ott is akadnak bőven gyengébb könyvek. Nekem többnyire az ún. "követők" írásai sem tetszenek túlzottan, némelyik iszonyú gáz, és ultraklisés, már pedig amiket még nem adtak ki nálunk, az szinte mind követőktől származik, egyik sem original Jackson-Liginstone már, mint tudjuk (kivétel a Havoc, a Tűzhegy 2, meg az Eye of dragon)... Szóval szerencsénk volt anno, hogy a Rakéta pont a legjobbakat vagy szinte a legjobbakat, az eredeti páros könyveit adta ki anno, s így ezek által ismerhettük meg a sorozatot, meg a játékkönyveket, mint műfajt. :) Ha pl. a szkifikkel kezdtek volna, vagy mondjuk a sokak szerint überprimitív Crimson Tide-al, hát nem biztos, hogy ilyen sokan szeretnék ma ezeket a könyveket.

Nagy Féregfutam: semmilyen modern dolog nincs benne, teljes egészében fantasy. Ez biztos, ugyanis - ahogy a lenti monológomból is kiderült talán - elég jól ismerem, mint ahogy az összes többit is, lévén mindegyik megvan. :) A fülszöveg meg olyan, amilyen (az első 4-5 HK mindegyikén ez a sablonszöveg van, függetlenül a kötet tartalmától), ez még nem mérvadó. Ott a Fenevad nyomában is, annak is teljesen debil fülszövege van, meg ott a képek, illetve a borító sem illik a történethez. Ez az egyetlen negatívuma egyébként a könyvnek, bár ez sem konkrétan a könyv vagy az író hibája, a kiadó baltázta el. :)
© tzs
2010. május 19. 00:56 | Válasz erre | #17
Ez para..., amúgy szerintem a KJK a legjobb.
2010. május 18. 22:15 | Válasz erre | #16
A nagy féregfutam : "Cherubion az, ahol furcsa teremtmények mászkálnak, ahol sárkányok csapnak össze helikopterekkel és gonosz mágusok térítik el a géppuskák golyóit." Az ilyen dolgokra is gondoltam.....
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 18. 22:02 | Válasz erre | #15
Kíváncsivá tettekek, én még nem olvastam a Fenevad nyomábant, de ha felkerül, biztosan szemügyre veszem! Örülök, hogy ilyen sokan osztjátok meg a véleményeteket ezzel a témával kapcsolatban. Valószínűleg elfogult is vagyok a KJK könyvekkel, mert ezekkel találkoztam elsőként, és szinte a részemmé váltak. Viszont a sci-fi vonalat nem igazán tudom értékelni, azok a HK-nál is rosszabbak! (Az országút harcosa és a Robotkommandó kivételt képeznek, bár nem tudom, ezen alkotások mennyire sorolhatóak oda!) Egyébként általános hibája szerintem a HK könyveknek, hogy leírja minden ellenfélnél, hogyan halsz meg! Számoljunk átlagosan 30 ellenfelet egy könyvre, már ennyivel rövidebb a történet! Azután a felesleges átvezetők és primitív csapdák özöne, másik 30 fejezetpont! Olykor a történetben is akadnak számomra fura és megmagyarázhatatlan dolgok! Mit keres két fekete tündér otthonában egy lezárt ajtó mögött egy vámpír csapat? Meg amikor tizedszer jutok vissza ugyanarra a fejezetpontra hát kissé morcos leszek! Hát csoda ha többre értékelek egy KJK könyvet?
© SzG
2010. május 18. 20:11 | Válasz erre | #14
Üdv mindenkinek!
Azért a Fenevad nyomábanon kívül akad még pár jobban sikerült HK. Szokás még emlegetni például a Zubály (Garry Hamilton)-féléket, mondjuk a Monarakh titkával az élen (ami szintén nyomozgatós, farkasemberes-kisvárosos történet, és igen hangulatos, bár néhol kissé bénán van megírva, az igaz: az Arcnélküliek hasonló ebből a szempontból, "feelinges", orgyilkosok elöl menekülős kaland, kisebb-nagyobb hibákkal), meg ott van a két Ian Borouge-es, mely stílusában és még szabályrendszerében is a KJK-t idézi, illetve a sorozat végefelé is volt pár sikerültebb könyv, teszem azt a Hit nevében (démonüldözős, fordulatos sztori, több karakterrel, sok varázslattal, extra szabályokkal stb.). Ja, és ha már szóba került: szerintem a Dimenziók bajnoka sem rossz, sőt, kellemesen realista, középkorban, lovagok között, illetve lovagvárban játszódó kaland, no meg a Kriptaszökevényt is megemlíthetjük még, amiben amolyan élőhalottként kell küzdenünk az életünkért (az alapötlet igen eredeti). Meg persze a 3 Küzdelem-könyv is elmegy, bár ezek iszonyú lineárisak, kötöttek (ha letérsz az író által kijelölt útról, vagy az eredeti regények cselekményvonaláról, véged). Esetleg a Nagy féregfutam-Árnyékvilág kettős is kellemes még, előbbi ugyan kissé hajaz a Halállabirintusra (dungeon, melynek több versenyző vág neki stb.), de azért egynek jó, "feelinges" az a barlangrendszeres kóborlás, a faj- és kasztválasztás is feldobja az egészet.
Szóval akadnak azért értékelhető könyvek a sorozatban. :) Igaz, egyedül a Fenevad olyan, ami 100 százalékosan hibátlan, tökéletes, történetében, stílusában, mindenhogy, talán nem túlzás azt mondani, hogy a valaha kiadott legjobb magyar nyelvű lapozgatós (kíváncsi lennék, hogy az előttem szóló kollégák egyike milyen "hibákat" talált a könyvben :)).
A többi valóban silány, rosszul megírt (főleg a "MacGregoros"-könyvek), átgondolatlan, fejezet-pocsékolós, primitív klisé-halmaz. :)
Egyébként: "a kardot és a helikoptert" az 58 HK közül egyedül háromban "keverik", mégpedig a Küzdelem-trilógiában. :)
© tzs
2010. május 18. 17:08 | Válasz erre | #13
bimi96! Töltsd fel hozzám! Én adok tárhelyet neked! Hamarosan újraindítom a portálom, ahol külön témát is szentelek majd ezeknek a dolgoknak. Kjk meg a többinek... Írj rám e-mail-t és megbeszéljük, hogy juttasd el hozzám a feltöltendő anyagokat, ha még aktuális a dolog.
© CatDog
2010. május 18. 12:31 | Válasz erre | #12
Én annak idején csak egy könyvet olvastam ebből a sorozatból a Dimenziók Bajnoka című-t, hát mit ne mondjak semmit se ér a könyv megis van a könyv olyan az állapota mintha tiszta új lenne pedig 17 éves asszem 93-as(ez azt jelenti amelyik nap megvettem akkor ki olvastam vagy 30perc alatt azóta ki se nyitottam :DDD)
Leszedtem innen amiket feltettetek kiváncsi vok mennyit érnek....
2010. május 18. 11:13 | Válasz erre | #11
A Fenevad nyomában tényleg nem rossz, csak ezzel ki is fújt az egész. Pedig elég sok könyv van. Nekem az se tetszett, hogy van hogy keverik a kardot stb a helikopterekkel meg ilyenekkel egy világban. Ez már az Ultimában se jött be nekem. Meg a Might and Magic-be.
2010. május 18. 10:41 | Válasz erre | #10
Ha jó HK-s könyvet akarsz olvasni, ajánlom figyelmedbe a Fenevad nyomában című alkotást. Nekem mai napig az egyik kedvencem, sztem sok tekintetben jobb is mint a kjk könyvek, bár persze megvannak a hátrányai is. Összességében sztem még így is sok kjk-s könyvet überel.
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 18. 08:18 | Válasz erre | #9
Beleolvastam néhány HK könyvbe, látszik rajtuk, hogy KJK koppintásnak indult az egész, csak valami halovány utánzat lett belőle! Van azért köztük olyan is, aminek legalább a története mutat valamiféle eredetiséget, de némelyik könyvben akkora káosz van, mint a szobámban egy nagytakarítás előtt! Egyébként az éj trilógia a maga nevében egészen jó történet, a folytatás (a hajnal trilógia) szerintem már nem üti meg elődje színvonalát! Ami a leginkább dühítő ezekben a HK könyvekben az a fejezetpont "pocsékolás" Ad két választási lehetőséget az író, de mindkettő a halálba vezet! Meg ez a sok átvezető, ahol tulajdonképpen semmi konkrétum nincs, a történet csak áll, hát így nem nehéz 350 fejezetpontot legyártani! Persze, ez nem csak a HK könyvekre igaz, itt-ott élnek ezzel a KJK könyvekben is, amikor triviálisak a választási lehetőségek! Az Éjféli tolvajban van rá pár példa! De azért ott jobb a történet és több az eredetiség! Az egyéb könyvekről már nem is írok, talán csak annyit, hogy az én első szárnypróbálgatásaim is jobbak voltak, pedig nem tartom magam író géniusznak!
2010. május 17. 17:40 | Válasz erre | #8
kösz szépen
2010. május 17. 16:14 | Válasz erre | #7
Én is megköszönném, már nagyon hiányoztak :)
© bimi96
2010. május 17. 14:58 | Válasz erre | #6
http://addat.hu/588c9c8b/Cherubion.zip.html
ez már jó
© bimi96
2010. május 17. 14:46 | Válasz erre | #5
4shared se jó...
© bimi96
2010. május 17. 14:43 | Válasz erre | #4
áááááá nem tölti fel data.hura
4shared.com...
© bimi96
2010. május 17. 14:33 | Válasz erre | #3
Töltöm fölfele.... data.hu-n lesz fönt
2010. május 17. 14:16 | Válasz erre | #2
jól jönne,ha megkérhetlek
© bimi96
2010. május 17. 13:32 | Válasz erre | #1
Na ilyen is van látom... A cherubion sorozat meg van nekem pdfben, e köré az univerzum köré épül a Harcos képzelet sorozat. Kell e valakinek ez? Ha igen akkor feltöltöm majd.
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920