Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Égiek

Kígyódémonok (Snake Demons)

Kígyódémonok
A Kígyódémon a Pokol három legmagasabb rangú Démonhercegének összefoglaló neve.

Az Első Csata előtt léteztek más, hasonló rangú Démonok is, akiknek azonban nem sikerült elkerülniük az Űrbe való száműzetést, illetve akik nem a Démoni Síkokon leltek menedékre (például Kurakil). Az Első Csata során ezek a lények – többek közt Arhallogen és Voivod mellett – irányították a Gonosz erőinek csapatait a harcmezőkön.

Három Kígyódémont ismerünk: Ishtra, Myurr és Sith. Mindannyian embertelenül kegyetlenek alattvalóikkal, ez azonban eltörpül amellett, hogy mennyire kegyetlenek az emberekkel szemben. Csak a Sötét Uraknak tartoznak engedelmességgel. Nem csak hogy nem együttműködőek egymás közt, de a hatalomért való folyamatos ügyeskedés során folyamatosan harcolnak egymással.

Meg kell jegyezni, hogy ezen Démonok tetszőleges alakot magukra ölthetnek. Annak oka, hogy mégis Kígyódémonoknak nevezik őket a tudósok, abban keresendő, hogy Sith kedveli ezeket az állatokat; ő az, aki rendszeresen Kígyó alakot ölt. És bár rendszerint Ishtra és Myurr is más formát ölt, az elnevezés mégis rájuk ragadt.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Kígyó
Égiek: Arhallogen (isten)
Égiek: Démonhercegek
Égiek: Démoni Síkok
Égiek: Ishtra
Égiek: Káosz Sötét Urai
Égiek: Myurr
Égiek: Pokol
Égiek: Sith
Égiek: Űr
Égiek: Voivod
Események: Az Első Csata

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr