Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Elvin

Elvin
Ügyesség: 6
Életerő: 4
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők
Felbukkanók száma: 2–7
Típus: Humanoid
Reakció: Barátságos–Barátságtalan
Intelligencia: Magas
Fegyver: Rövidkard
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Sokan ismerik az Elvineket és a róluk szóló történeteket, viszont kevesen vannak azok, akik valójában találkoztak velük. Ez a faj az erdőben él, mindig valami furcsa fény ragyogja körbe őket. Társaságban folyamatosan fecsegnek és nevetgélnek, imádják a csínytevést. Többen úgy vélik, hogy már kihaltak, viszont néhány kalandor elbeszélése alapján tudjuk, hogy a Shamutanti Dombok között még fellelhető egy pár falujuk. Állítólag vérrokonságban az Elfekkel, ez az elmélet viszont még nem bizonyított.

Ők is az erdőben, falvakban élnek, vagy hatalmas odvas faodúkban. Fél méter magasak, vékony testalkatúak, végtagjaik is olyanok, akár a cérna. Hegyes fülekkel és ferde szemekkel rendelkeznek. Ezek az apró teremtmények nagyon ügyesen használják a mágiát. Képesek folyamatosan lebegni annak ellenére, hogy nincsenek szárnyaik. Kedvelik a megtévesztő varázslatokat, trükköket, illúziókat. Gyakran azért szegődnek valaki mellé, hogy az agyára menjenek, és különböző csínyekkel ellopjanak tőle valamiféle tárgyat Ha valaki esetleg megelégeli, vagy nem érti a tréfát, azokat meg is
támadják, hogy móresre tanítsák. Mivel a kis lény repül, ezért minden egyes Támadásból le kell vonni 2 pontot, de csak addig, míg meg nem sérül. Ekkor elmúlik a lebegtetés mágia, és kénytelen a földről folytatni a harcot. Gyengéjük a fény és hanghatások, egy-egy ilyen illúzióval teljesen el lehet őket bűvölni, állnak csak és bámulják a varázslatot, még harcolni is elfelejtenek ilyenkor.

Az Elvinek a Cselszövés Istenét, Logaant szolgálják, és puszta kedvtelésből játszadoznak az emberekkel.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Elf
Égiek: Logaan
Helyszínek: Shamutanti Dombok

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr