Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Égiek

Állatok Udvara (Animal Court)

Az Állatok Udvara a Panteon isteneinek azon része, melyek a Titánt benépesítő sokféle állatot megteremtették.

Helyük a Panteonban

Az Állatok Udvarának istenei kisebb szerepet töltenek be. Beállítottságukat tekintve teljesen semlegesek, azaz minden itteni istenség elsődleges célja, hogy saját teremtményeinek túlélését biztosítsa.

Történetük

Az Udvar létrejöttnek oka az volt, hogy elég gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy az egyes fajok túlélése közvetlen hatással van mások életben maradására. Itt lényegében az ökoszisztéma kialakulásának elfogadásáról van szó. Például ha bizonyos legelő állatok kihalnak, akkor bizonyos ragadozók nem jutnak táplálékhoz és emiatt hamarosan azok is kipusztulnának. A rendszer természetesen ennél sokkal összetettebb, de a példa minden egyes állatra kiterjeszthető. Emiatt az Állatok Udvarának isteneinek saját érdekük, hogy találkozzanak egymással és így biztosítsák a rendszer folyamatos működését, fajaik fennmaradását.

Ezen okból kifolyólag kényszerűségből néhány olyan isten is helyet foglal az Udvarban, akiket egyébként a Gonoszok oldalán látnánk.

Az itteni istenek teljesen semleges beállítottságát gyakran használták már ki a múltban a Gonosz erői. Így történhetett meg például, hogy Az Első Csata idején farkasok és denevérek küzdöttek együtt a Káosz Sötét Uraival, mert meggyőzték isteneiket, hogy ez teremtményeik javát szolgálja.

Az Első Csatát megelőzően, az Istenek Korában számtalan állat teremtődött és pusztult ki. Bár az Idő Titánra szabadítását megelőzően a lények nem öregedtek, az éhség és más állatok támadása ugyanúgy halálukat okozhatták. Ezek mindegyikének megvolt a maga istene. És ahogy az idő telt, mindig mások foglalták el az Állatok Udvarának jelentős pozícióit. Néhány isten idővel megváltoztatta teremtményeit, hogy azok tovább élhessenek, míg mások egyszerűen megszüntettek minden kapcsolatot Titánnal. Az Állatok Udvara biztosítja a most Titánon élő lények összetételét.

Az Állatok Udvarának tagjai

Kapcsolati ábra


Állatok Udvara
A fenti ábrán láthatóak az Állatok Udvarának jelentősebb tagjai. Lehetetlenség lenne minden egyes istenséget felsorolni, mivel minden élőlénynek saját alkotója van. Legyen elég annyi, hogy az itt meg nem található lények istenei valamilyen módon alárendeltjei a felsoroltaknak. A jelzett vonalak ebben az esetben inkább a hierarchiában betöltött helyüket mutatják, nem pedig családi kapcsolatot. Ettől függetlenül léteznek köztük rokoni szálak is, melyekről további információk az egyes istenek részletesebb leírásánál találhatóak.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Krokodil
Égiek: A Cetek Ura
Égiek: A Panteon
Égiek: Almor
Égiek: Arhallogen (isten)
Égiek: Durrak
Égiek: Furlakk
Égiek: Grush
Égiek: Gurrang
Égiek: Hammurabi
Égiek: Harrun
Égiek: Héják Ura
Égiek: Hmurresh
Égiek: Hunnynhan
Égiek: Ichthys
Égiek: Idő
Égiek: Káosz Sötét Urai
Égiek: Kareep
Égiek: Kilanirax (isten)
Égiek: Magir
Égiek: Meerar
Égiek: Rikat
Égiek: Rogaar (isten)
Égiek: Shreech
Égiek: Siluva
Égiek: Skitta
Égiek: Sku-Rachi
Égiek: Sluurm
Égiek: Soklábú Scratta
Égiek: Suthis Cha
Égiek: Tabasha
Égiek: Vermistra
Égiek: Vurrk
Események: Az Első Csata
Események: Istenek Kora
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr