Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Tűz-sziget (Fire Island)

A Tűz Sziget a koponyák Sivataga felett található Allansia Nyugat részén, Az Osztriga-öböltől pár órányi hajóútra. A szigetet a GYÍKKIRÁLY uralja. Csatlósai a mostani időkben egyre gyakrabban jelennek meg Allansia partvidékén, és városokból, falvakból rabolnak el fiatal erős férfiakat, hogy rabszolgaként dolgoztassák őket az aranybányákban. A rabszolgák között törpék, elfek, és emberek találhatóak. Főképpen a törpék őket szeretik elrabolni, mert ők jobban értenek a bányászathoz. Az őrök között manapság feltűnhetnek Orkok is, kik a jó fizetség reményében elszegődtek a szigeten őrnek.
Eredetileg börtönszigetnek létesítette Olaf Herceg (Feketehomok Kikötő egykori uralkodója volt Olaf Kétlovas Herceg) UI (Új Időszámítás a Varázslók Háborúja Után) 192-ben. A rabokra fizetett gyíkemberek felügyeltek, de a Herceg az idő múlásával rájött arra, hogy, jobban járt volna, ha a hozzá hű csatlósokat telepíti ki a szigetre, a többieket pedig hagyja a kontinensen. Ezért úgy határozott felszámolja a börtönt. A gyíkemberek, ezt nem vették jó néven. Fizetés hiányában fellázadtak, bosszút álltak a rabokon, és egy helyi gyíkember őrt tettek meg királyukká.
Hogy a GYÍKKIRÁLY megerősítse hatalmát, mágiát, és boszorkányságot kezdett tanulni. Ezen felül genetikai, és mágikus kísérletekbe kezdett, hogy megalkossa a tökéletes, és legyőzhetetlen gyíkember harcost. A kísérletek félresikerült végtermékei, mind a csatornában végezték, ezáltal beszennyezve a sziget növény, és élővilágát. Ezen hatások miatt rengeteg mutáns húsevő növény, és óriási szörnyek jöttek létre a szigeten.
A tenger a Tűz Sziget körül „ezüstös-kék” színben tündököl, a sziget maga olyan, mint egy zöld párna, ami a felszínen lebeg, ebből egy hegy nyúlik a magasba. A hegy folyamatosan ontja magából a füstöt, olyan a tűzhányó, mintha bármelyik pillanatban kitörhetne. A hegyen lakik a SÁMÁN. Ő az egyetlen, aki ismeri a GONCHONG titkát, és tudja, miképpen lehet elpusztítani a GYÍKKIRÁLYT. Nagyon bizalmatlan ember, nehéz a kegyeibe férkőzni, és az információt sem adja ingyen.

GYÍKKIRÁLY

Gyíkkirály Gonchong
ÜGYESSÉG: 6/10* 5
ÉLETERŐ: 15 5
ÉLŐHELY: Tűz Sziget
TALÁLKOZÁSOK SZÁMA: 1
TÍPUS: Gyíkember/Szörny
REAKCIÓ: Ellenséges
INTELLIGENCIA: Magas
*Félelemben/Félelem nélkül

A Gyíkkirály hajdanán csak egy átlagos őr volt a Tűz szigeten, ki a rabokra felügyelt. De mikor Olaf bezárazta a szigetet, ő is ugyanúgy, mint a többiek fellázadt, és bőségesen kivette a részét a rabszolgák lemészárolásában. Kegyetlenségével, és erejével könnyedén kerekedett a többi gyíkember fölé. Tisztelni, de főképpen félni kezdték nevét. Nem tűrt ellentmondást, és mint minden ilyen zsarnok könnyedén vált a Tűzsziget királyává. Megkoronáztatta magát, és a szigetet kinevezte az ő saját királyságának. Első rendeletei között volt az aranybányák megnyitása, hogy a bejövő aranyat genetikai kísérleteire, és mágikus tudásának növelésére fordítsa. Minden vágya, a tökéletes gyíkember harcos előállítása, aki az egész Titán világát képes lesz majd idővel meghódítani. (Mint tudjuk, a gyíkemberek, csak egy bizonyos közegben, meleg trópusi égövben, vagy a sivatagokban érzik magukat jól, és ez igazán behatárolja világhódító álmaikat)
De a GYÍKKIRÁLY, ezt nem magától találta ki, hanem segítséget kapott, egy parazita, más néven GONCHONG képében. Ez az élősködő a legerősebb vezetőket szemeli ki, és azok fején telepszik meg. A GYÍKKIRÁLY esetében maga az uralkodó volt az ki megengedte a lénynek, hogy megtelepedjen a fején. Tudása, csak addig jutott el, hogy a GONCHONG védelmet fog neki biztosítani, azzal nem számolt, hogy ezek után már nem ő fogja saját magát irányítani. Lényegében a GYÍKKIRÁLY egy gonosz GONCHONG. Erősítve tudását, és erejét egyaránt. De ennek az az ára, hogy a gazdatest már csak báb, a GONCHONG irányítja, mint már az előbb említettem. De ez az aprócska dolog nem igazán tűnt fel az alattvalóknak. Ők azt hiszik, hogy a GYÍKKIRÁLY fején lévő fura csápos valami a koronája, amit mindig visel. Csak kevesen tudják az igazat. A parazita ellátja a gazdatestet mágikus védelemmel, csakis kizárólag tűz alapú mágiával, vagy tűz alapú mágikus fegyverrel lehet sebet ejteni rajta. A test halála után a parazita azonnal másik gazdatestet keres. Ez főképpen az előző gyilkosa. Sikeres ÜGYESSÉG próbával el lehet kerülni, hogy felugorjon a Hős fejére, és átvegye a test felett az irányítást. Külön kell megküzdeni a GONCHONGAL, aki minden körben, míg él megpróbálkozik a fejre ugrani, fullánkját pedig az áldozat agyába szúrni.
A GYÍKKIRÁLY retteg a majmok minden fajtájától. (a gyíkembereknek velük született majomfrászuk van). Ha meg lát egyet is, akkor páni félelem keríti hatalmába. Legszívesebben elmenekülne, de ezt a fején lévő GONCHONG nem engedi. A rettegés miatt -4 –et kap az ÜGYESSÉGÉRE, addig. míg a majom jelen van a csatában, bármiféle képen.

A GYÍKKIRÁLY harcban a Lángpallosát használja. Mikor ezzel a fegyverrel támad, akkor minden egyes TÁMADÁS dobásához hozzá lehet adni 3 pontot Sikeres esetben ezt megszerezve, le is lehet győzni, vele. (Kicsit ironikus, hogy a GYÍKKIRÁLY pont olyan fegyvert hord magánál, amivel meg is lehet ölni.) Ez egy Ultra ritka, és nagyon erős mágikus fegyver. Kereskedelemben beszerezhetetlen. A nevével ellentétben ez egy egykezes fegyver, minek pengéje íves, inkább szablyához hasonlít. De mikor izzani kezd, olyan mintha egy hatalmas pallos lenne. Ha nem használják, mint fegyvert, akkor képes átváltozni egy rozsdás koszos tőrré. Ezt azért teszi, hogy ne legyen olyan kívánatos a tolvajok szemében. Kinek kellene egy rozsdás csorba tőr? Nem?


A Gyíkkirály sebzései
D6
1 2 3 4 5 6 7
Lángpallos 2 2 3 3 3 4 5
Karmolás 1 1 2 2 2 3 3
Harapás 1 2 2 2 3 3 3

Mint már az elején említtetők a GYÍKKIRÁLY tud varázsolni is. Erre csak azért képes, mert a GONCHONG segíti ebben. A következő varázslatokat ismeri, és használja is, ha lehetősége adódik rá. A varázslatok ellen 10-es SZERENCSE próbával védekezik

Varázslat neve Életerő Pont
Erő 1
Gyengítés 1
Sötétség 1
Vasmarok 1
Ellenvarázs 2+
Energia Lövedék 2
ESP 2
Távolba Nézés 2
Hipnotikus Gömb 2
Villám 4
Repülés 4

A király mellett midig ott van kedvenc háziállata, egy FEKETE OROSZLÁN. Köztudottan ez a legkegyetlenebb, és legerősebb oroszlánfajta. Talán éppen ezért is választotta a GYÍKKIRÁLY háziállatának, és legszemélyesebb testőrének. Bárhova is megy, mindig mellette van. Soha nem látták kedvence nélkül.

FEKETE OROSZLÁN

ÜGYESSÉG: 11 ÉLETERŐ: 11
SEBZÉSE D6
1 2 3 4 5 6 7
Harap, karmol 1 2 2 2 3 3 4

Kincsek
A GYÍKKIRÁLY az idők folyamán rengeteg aranyat halmozott fel. Ez, amit a bányákból kitermeltek a rabszolgák. Nem aranytallérokban van elraktározva, hanem nyers rögökben, és rudakban, amit a vár pincéjében lévő kohókban olvasztanak, és öntenek ki. Az arany ezek után egy jól őrzött raktárba szállítanak, ahova csakis a GYÍKKIRÁLYNAK van kulcsa. Nélküle nincsen ki és bevét. Mindig leméri a kikerült rögöket, és mindig megméri a bejövő rudakat, ha nem egyezik a két szám, azért mindenki meglakol, a kohászoktól, az őrökig. Volt már rá példa, hogy az egész kohászatot kivégeztette egy pár gramm arany miatt. Ezért nem egy népszerű munkahely senkinek sem. Ez eddig kétszer történi ilyen nagytakarítás, azóta a harmadik csapat, még gondolni se mer arra, hogy lopjon. Okulva az előző csapatokon.

Minden nap minden percében két őr áll a vastag acél kapu előtt, ami mögött lapulnak az aranyak. A váltás két óránként történik, hogy soha nem fáradjanak el az őrök, és mindig éberek legyenek. A kincseskamra is az alaksorban található. Aki ha megszerzi a kulcsot (ez mindig a GYÍKKIRÁLYNÁL található), és képes elszállítani a temérdek aranyat, az közel 2 millió aranytallér értékű kincsre tehet szert, nyersaranyban, vagy a GYÍKKIRÁLY képével jelölt aranyrudakban, ami köztudottan nem népszerű. Aki szert tesz egy ilyen rúdra, az vagy beolvasztja, vagy azonnal a felismerhetetlenségig eltorzítja a képet. Egy rúd 1000 arany értékű, és 3 egység a súlya.

Kísérletek
Mint köztudott a GYÍKKIRÁLY rengeteg időt, és pénzt fordít a genetikai kísérleteire, amivel elő szeretné állítani a legyőzhetetlen gyíkembert. Ez eddig nem járt sikerrel, csak fél sikereket ért el. Ami nem tetszett neki, az azonnal kivégeztette, és a csatornába dobatta. Ezek a tetemek szennyezték meg az egész sziget élővilágát, és mostanában folyamatosan jelennek meg a furcsábbnál furcsább lények, és növények. Az olyan végtermékek, amiben lát még fantáziát, azokat megtartja, és külön nekik a laborban fel van állítva egy ketrecrendszer, hogy bármikor elő tudja őket venni, ha van egy ötlete. Ezek a lények gyűlölik a GYÍKKKIRÁLYT. Bennük jó szövetségesre le lehet az, aki a királyt el szeretné pusztítani. De ezeket, lényeket is a káosz alkotta, tehát csak ideig, óráig álnak csak a Hős mellett. Ha nincs már ki ellen harcolni, akkor találnak majd.
A labor maga egy hatalmas nagy területű szoba, több asztallal, fiókokkal, csőrendszerekkel, és keltetővel.
Az utóbbi pár évben szárnyra kelt az a hír, hogy a kísérletek már nem csak genetikai szinten, hanem a mágiával kombinálva folytatja. Ebben lehet valami, mert a GYÍKKIRÁLY egyre többet ért a mágiához is.

Szállítmányok, és Beszállítók
A GYÍKKIRÁLY kísérleteinek, az eszközeit elég nehéz beszerezni. Az uralkodó tudja, hogy embereit nem tudja a partra küldeni, mert a gyíkemberek, vagy az orkok elég nagy feltűnést keltenének a nagyobb városokban, mint precíz eszközöket vásárolnak ládaszám. Ezért kalózokkal szövetkezett, és rendszeresen hajók kötnek ki a Tűz Sziget partjainál. Ezek a mindenre kapható emberek arany fejében bármit beszereznek a GYÍKKIRÁLYNAK.


Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Borotvafogú
Bestiák: Vízelementál
Növények: Ánizs

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr