Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Cseppegő (Dripper Plant)

Cseppegő
Életerő: 10
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Romok
Felbukkanók száma: 1–2
Típus: Növény
Reakció: Semleges
Intelligencia: Nincs
Fegyver: Nincs
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
A Cseppegő (vagy más néven Halálfa, ahogy azt egy erdészeti tudományos szakkönyv említi) egy nagyon furcsa növény; fura táplálkozási szokása miatt lett hírhedt. Egész évben virágzik, nagy sárga virágai vannak 3 méter magasságban. Ezek felett viszont vékonyka csápok lógnak lefelé, amik azonnal rátekerednek arra, aki a virágok felé nyúl, vagy elmegy a fa alatt.

A csápok végén méreg található. Akire rátekeredik, annak szerencsepróbát kell tennie. Ha az sikertelen, akkor a méreg felszívódik, majd hatni kezd, és az áldozat meghal. Ezek után a gyökerek ráfonódnak az áldozat testére, és elkezdik megemészteni. A folyamat gyorsan végbemegy, szinte percek alatt lezajlik.

A növényt könnyen fel lehet ismerni, mert a tövében rengeteg felszerelési tárgy található, ezek főképpen fémtárgyak. on persze több hasonló növény is létezik, például Khul sötét kontinensén a sűrű erdőkben találkozhatunk a Göcsörtös Tölggyel, mely egyfajta rokonságban áll ezzel a növénnyel.

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Khul
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr