Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Lidérc (Wight)

Ügyesség: 9
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Kazamaták, Romok
Felbukkanók száma: 1
Típus: Élőholt
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Átlagos
Felbukkanás: A Tűzhegy Varázslója, 57. fejezetpont.
ügyesség: 9, életerő: 6
Amikor egy hatalmas és imádott úr meghal, a leghűségesebb követői gyakran nem hajlandóak elfogadni uruk távozását és továbbra is szolgálják őt, őrzik és gondozzák a kriptáját. Idővel persze ők is meghalnak, de még halálukkor is az uruk iránti megszállott tisztelet arra készteti őket, hogy élőholtként szolgáljanak a túlvilágon. Belőlük lesz a WIGHT, egy tébolyodott pillantású, emberszerű, bibircsókos bőrű lény. Az ujjaik hegyes karmokban végződnek.
A WIGHT erős élőholt lény, és csupán tömör ezüstből készült fegyverrel lehet őket megsebesíteni. A hétköznapi fegyverek ugyan fognak rajtuk, de tulajdonosaik hamar rájönnek, hogy e fegyverekkel még csak egy karcolást sem lehet ejteni ezeken a ronda lényeken.
Létezik egy igen ritka varázsfegyver az Örök Álmot Adó nyílvessző, mellyel azonnal végezhetünk ezzel a lénnyel, ám ennek a fegyvernek hollétéről nincs tudomásunk.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr