Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Zagor.hu Játékfüzetek 10. szám
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© twillight (Kövérorr)
2020. február 5. 19:56 | Válasz erre | #21
Jó lett!

És végre tudom mik vannak ezekben a füzetekben. Örök hála!
2020. február 5. 00:28 | Válasz erre | #20
Újra végeztem 2 művel, lehet olvasgatni :)

https://velemenyes.blogspot.com/2020/02/zagor-minikalandok-elemzese-10-resz.html
© Denko
2019. március 10. 10:21 | Válasz erre | #19
Igazad van,kimaradt a fordításból.Az eredetiben szerepel a szabályoknál,hogy ha a hős pontjaid száma eléri a nullát,lapozz a 99-re.
2019. március 10. 00:50 | Válasz erre | #18
Én az első kalanddal végeztem a könyvben, ez bejött. Általában szerettem eddig is az Ezüst Harcos bőrébe bújni, de ez most szerintem komolyabb hangvételű lett, mint az eddigiek. Szóval bejött :)

De egyvalamit nem tudok: A '99'-es fejezetpontra (le akarnak minket a Superhős föderáció nevében csukni) hogy lehet eljutni? Mert nem találtam ilyen mezőt (lehet csak figyelmetlen voltam). Vagy kimaradt egy fordításból, hogy ha a Hős pontjaid 0-ra csökkennek, akkor oda kell lapozni?
© Vikky
2017. október 2. 15:44 | Válasz erre | #17
Ma végigvittem az Űr Rabtartóit. Nekem nagyon bejött a kaland a kissé lineáris vezetése ellenére. Sokszor kell benne próbákat tenni, ami ha nem sikerül, akkor vagy nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk véghezvinni a küldetést. A főmufti nagyon tápos, meg lehet tőle feküdni könnyen, és ha lenyomod, sem biztos, hogy túléled, és ha túléled, sem biztos a sikered. A könyvborító egy SPOILER.
© runner
2015. június 25. 21:47 | Válasz erre | #16
A körlevélben kiküldött szöveg:

[b]Megjegyzés:[/b]
Ebben a füzetben belül is van egy színes oldal,
emiatt más gépen lett nyomtatva, így nagyon belülre került a szöveg.
Mivel minden füzet kapcsozva is van a mérete miatt, nem csak kötve,
nyugodtan szét lehet hajtani olvasáskor, nem fog szétesni.
A főhős Te vagy!
2015. június 2. 10:28 | Válasz erre | #15
[smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley]
© Anry
2015. június 2. 06:33 | Válasz erre | #14
© runner
2015. május 31. 23:42 | Válasz erre | #13
...még éppen elkészült májusban a Füzet. [smiley]buck[/smiley]
A főhős Te vagy!
2015. május 12. 10:06 | Válasz erre | #12
Nekem a Robotkommandó tetszett, kár, hogy nem folytatták azt a világot. Ketheri maffia első fele is jó lett. A csillaghajóban is volt 1-2 jó ötlet, csak rövid lett.
2015. május 10. 11:23 | Válasz erre | #11
Szerintem a játékkönyvírók nem tudnak ELÉGGÉ jól SF témákról írni. Nekem a fantasy játékkönyvek jobban bejönnek. Mondom ezt úgy, hogy a SF-t sokkal jobban szeretem a fantasynál!

DE: cáfoljon rám valaki, fergeteges SF játékkönyvvel! [smiley]lookaround[/smiley] Örülnék neki.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. május 9. 21:04 | Válasz erre | #10
Van az úgy, hogy mellényúl az ember egy kalandnak, és csak remélheti, hogy a történet előrehaladtával majd jobb lesz. Engem személy szerint a füzetben lévő kalandot nagyobb hányada nem nyűgözött le, és mivel sci-fi jellegű kalandok jönnek, ezek még úgy sem fognak! Nem is értem miért eröltetitek ennyire ezeket a történeteket, de biztos erre is van igény, mert egyébként nem csinálnátok. Biztosan akadnak azért itt olyan rajongók is, akik többet tudnak majd segíteni mint én, de bevallom az efféle küldetések nem az én profilomba tartoznak. De ha egyszer mégis csak Magányos Farkas kalandok vizeire eveznél, nos ott teljes mellszélességben támogatlak majd...
2015. május 9. 08:24 | Válasz erre | #9
Lassan félúton járok a második kalandban. Attól félek, sokakat el fog szomorítani. Igazából engem is elszomorít. A második spoilerben található a háttértörténet és (kis túlzással) az első fejezetpont. [spoiler]Szigorúan véve ugyan 26 fejezetpontról van szó, de annyira debilek a választási lehetőségek, mintha ott sem lennének. És ez a mostani is kábé súlytalan.[/spoiler] Ha valaki véletlenül elolvasná, javítási javaslatokat akár itt, akár PM-ben szívesen várok.

[spoiler][center]Háttértörténet[/center]
A XXXVII. századra az emberiség rég elhagyta a mérgező Földet és az egész galaxist kolonizálta. A Tejútrendszerben rengeteg különféle élőlényt fedeztek fel, kezdve a számtalan mikroszkopikus baktériumtól egészen a Vrafnayka VI kolosszális Milakimonjaiig, melyek hetven méter magasra is megnőnek. Azonban ami az értelmes életet illeti, abban az emberek maradtak az egyedüliek.

Az Elsődleges Rendszerek a Földi Központi Hatóság nevű szervezet irányítása alá tartoznak, ami immáron egy évezrede vezeti ezeket a világokat. A terület szívében találhatóak a Magvilágok: Új Gaia, Avalonain, Kong Jian Gi Xiang és Fuschia Prime. A Földi Tanács vezeti a Hatóságot, melynek tagjait ötévente választják meg. Ezen kívül további harminchét világ tagja az FKH-nak, illetve nyolcvankilenc lakható hold.

Minden tag saját kultúrával rendelkezik, az FKH szövetségi koalíció. A tagokat a közös nyelv, pénznem és biztonság köti össze; ezek a Földi Közös, a Földi Kredit, illetve a Földi Űrflotta és Földi Kolóniai Tengerészgyalogság védelmező karjai. Bár a tagok között elég ritka a fegyveres konfliktus, mindennaposak az egyes világok területén belüli belső konfliktusok, és a Független Rendszerekkel és Külső Területekkel is folyamatosak a határviták.

Az Elsődleges Rendszerek határán túl terülnek el a Független Rendszerek, melyek egyrészről gyümölcsöző kereskedelmi kapcsolatokat ápolnak a FKH-val, másrészt azonban több okból is meg akarják tartani önállóságukat. A Vega IV holdvilága egy évszázaddal ezelőtt is csatlakozni akart a FKH-hoz, és háromszáz évvel ezelőtt is. A Trejo Krízis során Magmatia bányászvilága kilépett a szövetségből, és azóta is független maradt.

A Független Rendszereken túl terülnek el a Külső Területek, melyek úgy határoztak, hogy teljesen függetlenednek minden mástól, és semmiféle kapcsolatot nem tartanak fenn a FKH-val. A Független Rendszerekkel is csupán néhányuknak vannak kereskedelmi szerződései. Az űr ezen részében letelepedett kolonisták csupán annyit akarnak, hogy hagyják őket békén. Az ok rendszerről rendszerre más. A Canaan Secundus holdon élők Yaweh istent imádják, az ausztrál őslakosok leszármazottai egy Uluru nevű világon élnek.

A Külső Területeket elhagyva az űrhajó belép Az Űrbe. Nem sok információ maradt fenn az itt történt letelepedési kísérletekről, mivel a mélyűr ezen törvényen kívüli területeit nem igazán kutatták. Az mindenki által jól tudott, hogy több rendszer is tartozik a Kazoku család fennhatósága alá. Ezek a Hadurak négyszáz éve tartják a kezükben a hatalmat, és immáron hetven éve hadakoznak egy környező rendszerrel. Az is jól ismert tény, hogy a legtöbb olyan űrkalóz, aki képes a Független Rendszerek közepén levezényelni egy támadást, valahol Az Űrben vert tanyát.

[center]Előszó[/center]
Minden erődet megfeszítve nekifeszülsz az elektro-csavarkulcsnak, miközben megpróbálod a víztisztító egység kivezető csövének talpát rögzítő csavart meglazítani. Jobb karod minden izma megfeszül az erőlködéstől, ahogy megpróbálod moccanásra bírni a beragadt csavart. A Csillagűző hulladékfeldolgozója már hat napja ereszti a szörnyű bűzt az űrhajóban, és úgy döntöttél, hogy a mai lesz az a nap, amikor megpróbálod magad kijavítani a hibát. Ha nem sikerül a kísérlet, akkor viszont kénytelen leszek kiperkálni néhány száz kreditet a javításokért az egyik űrkikötőben.

A fedélzeti kommunikációs rendszer élesen felfüttyent. – Kapitány, elsőbbségi kódolású bejövő hívás a holoadón. – A hang Kraven-8-é, a Hopper Industries Társ I-Botjáé (Intelligens Robot), aki egyben a másodpilótád is.

– Megmondtam már, Kay-8, hogy egy cseppet el vagyok foglalva – ordítod vissza hangosan a másodpilótádnak. Szavaidat érzékelik a mikrofonok, melyek afölött a szerelőjárat fölött helyezkednek el, amibe lemásztál, hogy elvégezd a szükséges javításokat.

Rövid szünet következik, melyet hallva lazítasz a csavarkulcson. Kraven-8 általában ennél hamarabb szokott válaszolni. – Kapitány, az édesapja hívja.

Az elektro-csavarkulcs kiesik a kezedből és hangosan csattan a fém padlólemezen. Elméd hirtelen zakatolni kezd, ahogy megpróbálod kitalálni, miért is próbálhat kapcsolatba lépni veled az apád, akivel évek óta nem beszéltél.

Új Gaiára mondom, remélem valami fontosat akar! gondolod, mielőtt válaszolnál. – Megyek – mondod a robotnak, majd kimászol az aknából és a pilótafülke felé indulsz.

Kraven-8 megvárja, hogy leülj mellé, mielőtt aktiválná az előtted lévő műszerfalon lévő holokivetítőt. Egy kis kék fénylabda jelenik meg előtted, ami apád arcvonásait öltik magukra. – Sz…

– Mit akarsz? – vágsz közbe a köszönésének. – Rég nem hallottam felőled. Mikor volt anya temetése? Nyolc… nem is, kilenc éve, és azóta egy nyikkanást sem hallottam felőled! Szóval mégis minek köszönhetem ezt a megtiszteltetést…?

– Fogd be – csattan fel apád. – A pokolba is már, nem igaz, hogy nem hagysz senkit sem szóhoz jutni. Tudod, hogy csak akkor lépnék veled kapcsolatba, ha nagyon muszáj lenne. Nem volt kimondottan vidám a búcsú, és…

– Aha – szólsz ismét közbe. – Tudom, hogy búcsúztunk el, és tudom, mi hangzott el. Ott voltam, és…

– A pokolba, már megint ezt csinálod – kiált rád dühösen az apád, miközben feléd rázza holoöklét. – Fogd be és hallgass.

A fejedet csóválva fordulsz a másodpilótádhoz. – Zárd le az adást.

– Várj! – kiált fel hirtelen riadalommal apád. – A húgodról van szó!

Azonnal visszafordulsz a holoképhez. – Mi van vele? – Jól hallottad a férfi hangsúlyában lévő feszültséget, és valamiért biztos vagy benne, hogy rossz hírei vannak.

– A tánccsoportja két hetes nyaralásra ment az Aquatine-ra. Egy csapat Rabtartó támadott rájuk, és… és… – A férfi hangja elcsuklik, miközben a könnyeivel küzd.

– És? – kérdezed, próbálva nem türelmetlennek hangzani, de már tudod, hogy mit fog mondani.

– És elfogták… a kislányomat elrabolták azok a mocskos Rabtartók, és valami perverz állat szexrabszolgájává teszik, amíg csak…

– Ismerem a rabtartókat és a klienseiket – szakítod ismét félbe a férfi szavait, így próbálva meg elterelni a gondolatait a húgod sorsáról. – Mikor történt ez?

Apád nem válaszol.

– Apa, kérlek. Mondd el, mikor rabolták el, és esküszöm, mindent megteszek azért, hogy…

– Tudom, hogy megteszed – válaszolja nyugodtan. – Pont azelőtt beszéltem az Aqua Poliszi rendőrséggel, hogy felhívtalak. Azt mondják, négy sztenderd órája történt a támadás, tehát helyi idő szerint hajnali 2-kor.

– Kraven-8-ra pillantasz. – Kay-8, mennyi idő alatt jutu…

– Két óra – hallod azonnal a választ. – Már beprogramoztam a koordinátákat a csillaghajtóműbe.

Egy félmosoly ül ki az arcodra, mikor rájössz, hogy hű másodpilótád ennyire előre gondolkodott, épp, ahogy arra szükséged van. Visszafordulsz apád holoképéhez. – Azonnal Aquatine-ra megyünk. Megpróbálok mindent kideríteni, amit csak tudok. Csak akkor hívlak, ha jó híreim vannak.

Kraven-8 lezárja a kapcsolatot és feléd fordítja a fejét. – A jelentéseink szerint a Rabtartók hírhedtek arról, hogy Az Űrben tartják az árveréseiket, és csak azok ismerik a pontos helyet, akik érdekeltek a vásárlásban.

– Akkor irány Aqua Polisz, és derítsük ki, amit csak lehet. Él ott egy régi barátom, aki a segítségünkre lehet. – Becsatolod az övedet és lenyomod a csillaghajtómű aktiváló karját.

A Csillagűző motorjai hangosan felbúgnak, és az ablak túloldalán lévő fényes pöttyök elmosódott vonalakká válnak, amint a hajó átlépi a fénysebességet és elhagyja a valós teret.

[center]1. (kis túlzással)[/center]
Felszakad a tér szövete, amint a Csillagűző hajtóművei leállnak és a jármű elhagyja a görbületi térként is nevezett felgyorsult időörvényt, amint felbukkan úticéljánál. Az Aquatine óceánjai betöltik a pilótafülke látóterét, miközben beindítod a navigációs számítógépet, hogy az automata pilóta magától landoljon az előre megadott koordinátákon. A műszerfalon lévő kis képernyőn villogó üzenetre pillantasz, melyen az alábbi szöveg olvasható:

Bolygó: Aquatine – egy egybefüggő óceán borította világ, melyet apró szigetek tarkítanak. Az aquatinok négy hatalmas lebegő városban élnek: Aqua Polisz, Tengerváros, Új Atlantisz és Aqua Minor.
Osztály: P – Pihenő és Pecázó Gazdaság.
Lakosság: 100 millió (Turisták 30–50 millió).

Kicsatolod a biztonsági övedet és Kraven-8 felé fordulsz az üléssel. – Amint leszálltunk, csatlakozz az Aqua Polis központi rendszeréhez és gyűjts be minden információt az Űr Rabtartóiról, legfőképp a Független Rendszerekben tevékenykedőkről.

– A szokásos csatornákon át, vagy legyek diszkrétebb? – Tudod, hogy az I-Bot a „diszkrét” alatt arra gondolt, hogy feltörje a rendszert és a nyilvánosság számára nem elérhető adatokhoz is megpróbáljon hozzáférni.

– Legyél diszkrét – válaszolod, majd vállon paskolod másodpilótádat, miközben felállsz, és elindulsz a kijárat felé. – Ebben nagyon jó vagy, Ká-8.

Miközben a zsilipkapuk felé indulsz, megállsz a kabinodban, hogy felkapd a dzsekidet és az Astro-Tech kommunikátorodat, melynek segítségével nem csak kapcsolatban tudsz maradni a hajóddal, miközben a várost járod, hanem Kraven-8 is mindig tudni fogja, merre jársz, hála a belépített helyzetjelzőjének. A jobb füled mögé rögzíted a kis szerekezetet, és továbbindulsz a zsilip felé.

Halk búgás után, mely az eszköz aktiválódását jelzi, Kraven-8 hangját hallod meg. – A kilencvennégyes dokkban fogunk leszállni.

– Értettem – válaszolod a szerkezetbe épített kis mikrofonba, ami továbbítja az üzenetedet a pilótafülkébe.

Ahogy eléred a zsilipkaput, érzed, ahogy a Csillagűző megkezdi a végső ereszkedést, és hallod, amint a leszállótalpak kieresztenek. Kinyitod a figyelmeztető festéssel ellátott ajtót és magadhoz veszed kedvenc rugós késedet és sugárvetődet. Nem sokkal később megremeg a talpad alatt a padló, amint a hajó talajt fog. Miközben az öveden lévő pisztálytáskába dugod a lőfegyvert, rácsapsz a zsilipkapu nyitógombjára. Az ajtó halkan kattan egyet, és ahogy felemelkedik, létrák ereszkednek le, egészen a dokk talajáig.

Ahogy eléred a létra legalsó fokát, beütöd a számbillentyűzeten kódot, mely lezárja mögötted a zsilipkaput. Körbepillantasz a kilencvennégyes dokkban. Nem vagy egyedül, több teherhajó és egy űrjacht is itt parkol. Ez utóbbi az Orion Szeme nevet viseli, és ha jól sejted, akkor a Galaktikus Mercedes-Royce legújabb modellje. Abban reménykedsz, hogy egy nap felhagyhatsz ezzel a munkával, és te is egy ilyen járműben fogod a csillagközi teret szelni. Egyelőre azonban kivered a fejedből az ábrándokat és a kijárat előtti vámkapu felé indulsz, melynél egy Bürokrata típusú I-Bot áll. Kellemes hangon rád köszön:

– Üdvözöljük Aqua Poliszban, havi tízmillió turista álomnyaralásának célállomásán. Néhány pillanat, és már be is léphet gyönyörű városunkba, mely a legkülönfélébb pihenési és örömszerzési módokat kínálja. A lehetőségeknek csupán az Ön képzeletereje szabhat határt. A városi rendőrségnek csupán egy kérése van: helyezzen mindenféle lőfegyvert a tálcára, és vigye magával az átvételi elismervényt. Távozáskor vissza fogja kapni minden holmiját.

Fejsóhajtasz és az I-Botról a kezében tartott műanyag tálcára pillantasz. – Szóval Aqua Polisz fegyvermentes város?

– Igen. Del Porto polgármester nem tűri el a fegyvereket.

– Mi a helyzet a rugós késekkel? – kérded, miközben előhúzod azt, és felmutatod a vámtisztnek.

– Azt megtarthatja – válaszolja az I-Bot. – Azonban kérem ne feledje, hogy a városi rendőrség fel van szerelve lőfegyverekkel, így ha bűncselekményt hajt végre ezzel a fegyverrel, annak súlyos következményei lehetnek.

– Megértettem – válaszolod, miközben visszacsúsztatod a kést a zsebedbe, majd a táncára helyezed a sugárvetőt. Megjegyzed az átvételi lapon szereplő számot, majd a dzsekid belső zsebébe csúsztatod. – Akkor hogy lehet, hogy a Rabtartók sikeres támadást kindítottak itt?

Az I-Bot hosszan hallgat, mielőtt válaszolna. – Erre a kérdésre nem áll válasz a rendelkezésemre.

– És kinek áll?

– Megpróbálhat beszélni a rendőrség egyik tisztjével. Aqua Polisz számos pontján megtalálja a fülkéiket. Feladatuk nem csak a lakosság biztonságának biztosítására terjed ki, hanem a turisták segítésére is.

– Rendben van, köszönöm – mondod az I-Botnak, miközben a „Kijárat” feliratot viselő ajtó felé indulsz.

– Érezze jól magát – válaszol a robot.

A kijáraton átlépve egy járókelőktől zsúfolt mellékutcába érkezel. Aquatine különleges pályájának köszönhetően a csillagos éjszakai ég még most is jól látható, az utcák pedig mesterséges fényben fürdenek. Gyorsan megtalálod a környék térképét, amit a bejárattal szemközti táblára függesztettek ki. Sietve odalépsz, és alaposan áttanulmányozod. Ujjadat végighúzva a térképen megkeresed a legközelebbi rendőrfülkét, és megállapítod, hogy az alig hat háztömbnyire van tőled. Ezen kívül a nyergesvasút legközelebbi megállóját is megtalálod, mellyel eljuthatsz Aqua Polisz azon negyedébe, ahol a barátod dolgozik.

A gondolataikba süllyedt kora reggeli tömeget kerülgetve a rendőrségi fülkéhez sietsz. Egy szolárium és egy szendvicses között rá is találsz a kis bódéra. Az automata ajtók rendkívül lassan nyílnak szét, megakasztva magabiztos lépteidet.

– Úgy érzem, meg kellene olajozni az ajtókat – mondod vidáman a tisztnek, egy fiatal, szőke nőnek, aki a szűk helyiségben üldögél az íróasztala mögött. Egyensisakján a „Cassidy” nevet látod.

– Hát igen – mondja széles mosollyal. – Hetek óta leadtam az igénylésemet egy MM-Botra (Mechanikai-Műszerész Robot), hogy elvégezze a javítást. De valamiért az ajtóm nincs a fontossági lista tetején. Miben lehetek a segítségére ezen a szép napon?

– Nos – kezded, miközben beletúrsz a hajadba. – Nem fogok kertelni, Cassidy őrnagy. Mit tud elmondani a kora hajnali Rabtartó támadásról?

Cassidy mosolya lehervad, kedélyes hangja komorrá válik. – Nem számítottam rá, hogy arról fog kérdezősködni. Miért akarja tudni?

Másodperceid vannak csak, hogy válaszolj.

– A Csillagközi Tribüntől érkeztem – mutatsz fel egy hamis azonosító kártyát, amit mindig magaddal hordasz a dzsekid zsebében. Kaptam egy tippet, miszerint a Rabtartók megtámadták Aqua Poliszt, és hogy elraboltak néhány táncos lányt.

– Ez nem valami nagy tipp, pár órája minden hírügynökség erről zeng – mondja a nő vállat vonva.

– Igen, tudom. De én azért jöttem ide, hogy kiderítsem, hogyan sikerült egyáltalán végrehajtaniuk ezt a támadást. Elvégre Aqua Polisz számára nagyon fontosak a biztonsági intézkedéseik.

Cassidy feszengeni kezd a székében. – Nézze, nem kellene ezt elmondanom – kezdi –, és bármit is tesz, ne említse meg a nevem semmiféle cikkben, de nagyon rosszul érzem magam azért, ami azokkal a lányokkal történt. A Rabtartók minden bizonnyal Alsó Aquán keresztül jutottak be, a város alatt húzódó alagúthálózaton át. Úgy tudom, hogy a 13-as Kapun át jutottak fel a városba a támadáskor.

– A 13-as Kapun?

– Igen, ami igen nagy pech volt a lányok számára. Ha komolyan a dolog végére akar járni, akkor azt javaslom, kezdje ott a nyomozást. De legyen óvatos, a kollégáim még most is nyomokat keresnek a helyszínen, és nem biztos, hogy értékelni fogják egy újságíró felbukkanását és kérdezősködését.

Megköszönöd a nő segítségét, majd további szép reggelt kívánsz nekik. Úgy érzed, ideje meglátogatnod régi barátodat, ezért a legközelebbi nyeregvasút-állomás felé indulsz.

Sietve haladsz az utcán, véletlenül bele is ütközöl két fiatal nőbe, akik egy babakocsit tolnak. Bocsánatot kérsz tőlük, majd továbbsietsz, hogy elkerüld az esetleges jelenetet. Az Aqua Poliszi nyeregvasút rendszer ingyenesen használható, így jegyet sem kell venned a Randall vonalra. Követed a tömeget a peronra, és várakozni kezdesz. Miközben malmozol és próbálsz a semmibe meredni, megzizzen a jobb füledben a kommunikációs berendezés. A következő pillanatban Kraven-8 hangját hallod. – Kapitány, alkalmas az idő arra, hogy beszámoljak arról, amit találtam?

– Igen, mondjad – suttogod vissza a robotnak.

– Attól tartok, nem sok mindent tudok mondani. Aqzatine hatóságának nem áll valami sok nyom a rendelkezésére, és a feljegyzéseik sem kimondottan hasznosak.

– Mondd, hogy azért sikerült valami kiindulási pontot találnod – mondod, miközben felbukkan az állomás felé közeledő szerelvény.

– Egy nagyon diszkrét kereséssel sikerült három olyan Rabtartó nevére is rátalálnom, akikről biztosan tudni, hogy a Külső Területeken és a Független Rendszerekben is szoktak rablótámadásokat végrehajtani.

Fellépsz a vonatra, ami időközben megállt előtted, és úgy döntesz, hogy állva utazol tovább. – Ezek a nevek, mindenféle sorrend nélkül Lixor Tarak, Bo Collo és Rhea Mosa.

Bo Collo, gondolod magadban. Ez ismerős valahonnan.

– Bo Collo neve ismerősen csenghet – folytatja Kraven-8, mintha csak a gondolataidban olvasna. – A feljegyzéseink szerint a Kalibán ködben dolgozott fegyverkereskedőként.

A másodpilótádat hallgatva elégedetten bólintasz. – Szép munka, Kay-8 – mondod halkan a dzsekid gallérjába süllyesztett mikrofonba. – Elkapom pár percre a régi barátom a munkahelyén. Majd értesítelek róla, mit sikerült kiderítenem.

– Türelmesen fogok várni, kapitány. – A másodpilóta bontja a kapcsolatot, amit egy enyhe rezgés jelez a füledben.

Tizenhét megállót mész a járművel, mire eléred a célállomásodat, Zulu Farmot.

Gyorsan leugrasz a vonatról és a forgóvillás kiléptetőkapu felé indulsz. Ugyan hét éve nem jártál már a városnak ezen a részén, de még mindig pontosan tudod, merre kell menned. A Boldog Óra zóna felé közeledve csupán néhány járókelővel találkozol. A napnak ebben a szakaszában csak azok lézengenek ezen a környéken, akik még nap közben sem hagynak fel a bulizással. Tapasztalataid szerint éjszaka moccanni is alig lehetne a tömegtől. Végül elérkezel az épülethez, ahol hét éve jártál legutoljára. Megállapítod, hogy a külsejét sápadtzöldről narancssárgára festették át. Egy új rózsaszín neonlámpa villog élesen a szalonszerű bejárat felett, mely a „Halháló Gimi” feliratot formázza. Miközben a lengőajtó felé tartasz, érzed, hogy valaki vagy valami mögéd lopakodik.

Gyorsan sarkon perdülsz és felemeled a karod, amint egy elszabadult MM-Bot ront rád. – Ölni, ölni, ölni! – ismételgeti a gépi hang, ami kissé megszállottnak hat. Nincs sok időd reagálni, azonnal felé csapsz.

Őrült MM-Bot ÜGYESSÉG 7 ÉLETERŐ 7

Ha sikerül végezned vele, leporolod magad és belépsz a klub bejáratán.

Egyenesen a főelőadóba mész. Tucatnyi kis asztalt találsz itt, melyeket szépen elrendeztek a nagy terem közepén, a három falból pedig a „buborék”-szobák nyílnak. Ezek mindegyikében egy-egy rúdtáncosnőt látsz, akik egy antrigravitációs dobogón táncolnak a körülöttük lebegő asztalok mellett ülő vendégek szórakoztatására, a központi emelvényen lévő lemezlovas pultból bömbölő zenére. Bár még elég kora reggel van, így is legalább ötven embert látsz magad körül. Egy gót kinézetű, görkorcsolyázó felszolgáló gurul hozzád egy tálcával a kezében, melyen egy feles poharat látsz. Megáll melletted, és udvariasan rád mosolyog.

– Üdvözöllek a Halhálló Gimiben, fogadd el ezt a frissítőt a ház ajándékaként.

– Köszönöm – válaszolod, majd egy húzásra felhajtod az italt. Tudod, hogy szinte semmi alkohol nincs ebben az ingyenes kóstolóban, azonban finom, ízletes, édes íze van, mely jól esik a nyelvednek. – Pont erre volt szükségem. Az előbb egy zárlatos MM-Bot támadt rám odakinn.

– Valóban? Elég korán van még a robotrablásokhoz – válaszolja a különös humorérzékkel rendelkező nő. – Nos, mit hozhatok neked, Idegen?

– A főnöködet – válaszolod teljesen komoly hangon. – Mondd meg neki, hogy a Csillagűző kapitánya érkezett, hogy a segítségét kérje.

A felszolgáló kissé meghökkenve fogadja a kérést, de intesz neki a csuklóddal, hogy induljon, és közben jelzed neki, hogy a szemközti fal mellett lévő egyik kétszemélyes asztal mellett fogsz helyet foglalni.

Nem kell sokáig várnod rá, hogy felbukkanjon a középkorú, kopasz, sörhasú, fehér férfi. Felállsz, hogy kezet nyújts neki, az alak azonban rosszallóan összeráncolja a homlokát, jelzi, hogy maradj ülve, majd kedélyesen hátba csap.

– Nahát, nahát, nahát – mondja kuncogva. – Rég nem láttalak már a kis klubbomban. Mi szél hozott erre az isten háta mögötti porfészekbe?

– Nem látogatóba jöttem, Arthur – mondod, miközben a férfi leül a szabad székbe. Ezután fintorogva beszámolsz neki húgod szomorú sorsáról.

Arthur a fejét csóválja, majd mindkét kezével végigsimít a kopasz fején, és csak ezután válaszol, miközben végigpásztázza a helyiséget. – Azt beszélik, hogy Alsó Aquán keresztül jutottak be. Van egy belső emberük, valószínűleg a rendőrségnél vagy valami nagyobb tekintéllyel rendelkező szervezetnél, aki segített nekik kijátszani a biztonsági előírásokat.

– Ez megmagyarázná, hogyan sikerült rajtaütniük a városon.

– Hát igen. A rajtaütés után a Rabtartók előbb egy biztonságos bázisra szállítják az… áldozataikat, amíg a Szuverén ki nem hirdetik a Rabvásár helyszínét. Ez általában valahol Az Űrben szokott lenni. Ekkor minden érintett fél összegyűlik, és megtörténik a csere.

– Kay-8 rátalált néhány Rabtartó nevére, akiket már ismernek a helyiek.

– Kíváncsi vagy rá, hogy én mit tudok róluk?

– Lixor Tarak, Bo Collo és Rhea Mosa nevét sikerült kideríteni.

– Mindháromról hallottam már. A vén Bo régebben ellátogatott ide néhányszor.

– Gondoltam, hogy hallottál már róluk. Ezért is kerestelek fel.

Arthur ismét kuncogni kezd. – Hát gondoltam, hogy nem a két szép szememért. No mindegy is. A Tarak nevűt még soha nem láttam, de mindig is Rabtartó volt. Inasként kezdett, és most, negyvenegynéhány évvel később már saját rabhajója van. Bo Collo…

– A Kalibán ködben volt fegyverkereskedő?

Arthur bólint, de jól láthatóan egyáltalán nem zavarja, hogy félbeszakítottad. – Nagyjából tíz évvel ezelőttig, amikor is úgy döntött, hogy új vállalkozásba kezd. Ami Rhea Mosát illeti, az ő anyja volt a Vörös Mosaként ismert fejvadász.

Vállat vonsz, soha nem hallottál még egyik nőről sem.

– Akárhogy is, Rhea egy igazi vadállat. Elég sok sötét ügy fűződik a nevéhez. A rossz nyelvek szerint az anyját is ő tette el láb alól. Én arra fogadnék, hogy ő állt a mai támadás mögött.

– Rendben van, Arthur. Akkor mesélj egy kicsit Alsó Aquáról.

– Egész nap tudnék mesélni – sóhajt fel Arthur. – Elég annyit tudnod, hogy Alsó Aqua igazából egy föld alatti város. Csatornavezetékek, légcsövek, elhagyott járatok és ki tudja még mi másnak a hálózata.

– Lakott?

– Igen, csövesek, drogosok és a társadalom legalljasabbja által, akik nem akarják, hogy bárki is rájuk találjon.

– Akkor olyanok, mint az átlagos barátaid?

Arthur arcán akaratlanul is megjelenik egy félmosoly, mielőtt elkomorodna. – De jobban kellene aggódnod az Óriáspatkányok, Mocsárszörnyektől és Páncélos Százlábú-Rákoktól.

– Mocsárszörnyektől? Százlábú-Rákoktól?

– Soha nem láttam még Mocsárszörnyet. A csatorna mocskában élnek és néha megeszik a takarítószemélyzet tagjait. Ami a Százlábú-Rákokat illeti, az alattunk elterülő óceánból másztak fel Alsó Aquába, és most, hogy itt a párzási időszakuk, elég agresszívvá váltak.

– Rendben – mondod kissé zavartan. – És mire fel ez az állattani kirohanás, Dr. Al Barrak?

– Arra fel, öreg barátom, hogy ha meg akarsz tudni bármit is arról, hogy mi történt a húgoddal, azt javaslom, hogy látogass el a 79-es Kapuhoz. Megbízható forrásokból úgy tudom, hogy a Rabtartók azon át jutottak be a városba.

– A 79-esen?

– Ez az egyik lejárat a csatornarendszerbe, és néhány napja egy Százlábú-Rák megölt ott egy munkást. Senki nem tud a halálesetről, mivel az uralkodó hatalmak titokban akarják ezt tartani. Az egyik informátorom szerint azonban… – A férfi közelebb hajol hozzád, és suttogóra veszi. – Nos, úgy hallották, hogy a Rabtartók egyik képviselője is ott lesz, hogy átvegyék a szolgálataik ellenértékét. Úgyhogy azt javaslom, hogy te is menj oda, és derítsd ki, amit csak tudsz.

– Rendben van.

– Nehogy azt hidd, hogy én csak itt fogok üldögélni, miközben te Alsó Aquában fogod kockára tenni a testi épségedet. Megyek és meglátogatok néhány alvilági alakot, akik szerintem tudhatnak valamit a mai rajtaütésről.

– És ki ez a Szuverén? Még soha nem hallottam ezt a nevet. Nem mintha különösebben követném a Rabtartók dolgait. Azt tudom, hogy a Tupak Khan névnek…

– Valaki megbütykölte az űrjachtját, hogy felrobbanjon – szakít félbe Arthur. – Valószínűleg olyasvalaki, aki a Szuverénnek dolgozott. Aránylag új szereplő a rabpiacon. Ő vette át Khan szerepét a piacon. Állítólag egy igazi „ribanc”, a szó minden értelmében.

– Mi a valódi neve? – kérdezed kíváncsiságból, mivel erősen kétled, hogy ezt a nevet kapta volna a szüleitől.

Arthur kelletlenül vállat von. – Senki nem tudja. Van, aki úgy hiszi, hogy az Elsinore V egyik arisztokrata családjának a sarja. Mások meg mernének rá esküdni, hogy az FKH elnökének, Vasqueznek az unokahúga.

– Értem. És akkor végül is ő dönti el, hogy mikor és hol fogják tartani a vásárt?

– Igen, ahogy előtte Khan is tette.

– Hogy érted azt, hogy a Rabtartók egy biztonságos bázisra viszik a foglyaikat, mielőtt a piac megkezdődne?

Arthur elgondolkodva az orrát vakargatja, miközben beszél. – Nos, az alapján, amit hallottam, a Rabtartók lecsapnak néhány alkalommal, majd a galaxisban szétszórva található zárkákba szállítják az áldozataikat. Itt várnak addig, amíg a rabszolgavásár kezdetét nem veszi, és csak aznap visznek mindenkit, egyszerre a végső helyszínre, ami valahol Az Űrben lesz majd.

– Tudod, hol találhatóak ilyen Rabtartó bázisok?

– Attól tartok, nem. De szerintem aszteroidaövekben vagy lakatlan holdakon lehetnek, vagy bárhol az Űrben.

– Mennyi idő telik el egy rajtaütés és a vásár között?

Arthur vállat von. – Ezt sem tudom. De nem hiszem, hogy szívesen etetik hetegik az áldozataikat, ezért talán nem telik el sok idő a támadások és a piac kihirdetése között. Nyilván tudsz arról is, hogy hamarosan lesznek újabb rajtaütések is, nem csak ez az aquatine-i.

– Igen, de engem csak az itteni érdekel.

– Hát persze, hát persze.

Előre nyújtod a kezed, és megrázod Arthur jobbját. – Köszönöm a segítséged. Tudtam, hogy számíthatok rád.

– Mégis mire valók a barátok? – A férfi rád vigyorog, majd elereszti a kezed. – Ahogy mondtam, én is körbe fogok kérdezősködni, és amint tudok, tájékoztatlak róla, mit sikerült kiderítenem.

Felállsz, és felé biccentesz. – Ha szükséges, lépj kapcsolatba a Csillagűzővel.

– Még mindig ugyanazt a frekvenciát használod?

– Igen.

– Légy óvatos. Az Űr Rabtartói nem a jóízlésükről híresek. Először lőnek, és csak azután kérdeznek.

– Ugyan már, Arthur. Hiszen jól ismersz. Pontosan tudod, hogy az Óvatos a második keresztnevem.

– Megveregeted öreg barátod vállát, majd a klub kijárata felé indulsz.

Kilépsz a klub épületéből és visszaindulsz a nyeregvasút azon állomásához, ahol korábban leszálltál. Miközben az utcákat rovod, kapcsolatba lépsz Kraven-8-cal.

– Miben segíthetek, kapitány?

– Szeretném, ha begyűjtenél nekem némi információt a város központi számítógépéről, rendben?

– Miféle információt?

– Mit tudsz a 13-as Kapuról? Ez egy Alsó-Aquába vezető átjáról.

– Egy pillanat, kapitány, futtatom a keresést.

Harminc másodpercnyi csend következik, mielőtt Kraven-8 ismét megszólal. – A 13-as Kapu nagyjából tizenkét kilométerre található a jelenlegi pozíciójától, közel a Magas Szirtek állomáshoz. Az elmúlt tíz napban mérgező vegyi anyag szivárgás miatt le volt zárva.

– Mérgező anyag szivárgása miatt?

– Úgy tűnik, a Kapu egy biokémiai gyár közelében található, és egy baleset kvöetkeztében a területet mérgező gáz árasztotta el. A gáz…

– Rendben van, Kay-8, értem a helyzetet. Mit gondolsz, van rá esély, hogy a Rabtartók azon a bejáraton át jussanak be a városba?

– Nem áll a rendelkezésemre elegendő adat ahhoz, hogy…

– Tippelj.

– Ha légtisztítót viseltek, vagy ha űrruhában érkeztek, akkor lehetséges, hogy ezen a Kapun át jutottak be.

Végiggondolod a Kraven-8 által közölt információkat, és elgondolkodsz rajta, hogy Cassidy vajon igazat mondott-e, amikor azt állította, hogy a Rabtartók ezt a járatot használták a támadás során.

– Mit tudsz a 79-es Alsó-Aquai átjáró pontról?

– Kis türelmet kérek, kapitány, amíg begyűjtöm a szükséges információkat.

– Néhány pillanatnyi csend következik, mielőtt Kraven-8 válaszolna. – A 79-es kapu nagyjából hat kilométerre található a jelenlegi helyzetétől, közel a Nyugalom Szigete nevű állomáshoz. Négy napja lezárták egy haláleset miatt, amikor…

– Tudom – vágsz közbe. – Egy Százlábú-Rák megölt valakit.

– Valóban?

– Arthur említette meg. Mit gondolsz, lehetséges, hogy a Rabtartók innen indították a támadást?

– Nem áll elegendő információ a rendelkezésemre ahhoz, hogy…

– Tippelj, Kay-8.

– Miután egy ideje senki nem használja azt a kaput, a terület eléggé kihalt, így remek helynek kínálkozik ahhoz, hogy észrevétlenül belopózzanak a városba.

Eléred a Zulu Farm állomás bejáratát.

Az utazók tömegét kerülgetve a peronhoz mész. El kell döntened, hogy hol akarod folytatni a nyomozást, majd a megfelelő helyszínre kell menned a megfelelő vonattal.

Felszállsz a nyeregvasútra és a Nyugalom Szigete felé indulsz. Miközben felszállsz a vonatra, nagyon reméled magadban, hogy bármennyire titokzatos is Arthur forrása, megbízható. Kétszer kell átszállnod, mire célhoz érsz. Nagyjából fél órába kerül odaérned.

Ahogy elhagyod a vasútállomást, feltűnik, hogy a város ezen része eléggé lepukkant állapotban van. Az épületek omladoznak, egyik-másik teljesen elhagyatottnak tűnik. Miután eltöltesz néhány percet egy útbaigazító tábla keresésével, találsz végül egyet, ami a 79-es Kapu felé mutatja az utat. Miközben végigsétálsz a sikátorokon, hirtelen két cammogó alak tűnik fel előtted.

– Behatoltál a területünkre – kiáltja el magát az egyik ágrólszakadt öltözetű alak, aki leginkább egy hallucinációktól szenvedő drogos hatását kelti. A kezében lévő éles penge, amit fenyegetően feléd emel, kétségtelenné teszi, hogy meg kell küzdened vele, ha tovább akarsz jutni. Egy piszkosszőke hajú nő áll mellette, akinek ruházata nem sokat hagy a képzeletre.

– Jól mondod, Lenny – sikoltja, miközben megpaskolja a drogos fickó vállát. – És tudod, hogy mi jár az olyan férgeknek, akik engedély nélkül idetévednek.

A fegyvertelen harc szabályai szerint kell megküzdened a két alakkal. Mindketten meglepően erősek, amit valószínűleg a drogoknak köszönhetnek.

Drogos Férfi ÜGYESSÉG 10 ÉLETERŐ 7
Drogos Nő ÜGYESSÉG 8 ÉLETERŐ 5

Miután sikerült mindkettejüket ájultra verned, a sikátor falának támasztod az ájult testeket.

Gyorsan átkutatod a férfi zsebeit, de nem találsz bennük semmi érdekeset. A nővel már nagyobb szerencséd van, mocskos dzsekijének belső zsebében ugyanis egy szolgálati kitűzőt találsz: Tanäe Táncos Társulata. Fogalmad sincs, hogy ez valóban a húgodé-e, de az egészen biztos, hogy az ő csapatához tartozik. Zsebre teszed a kitűzőt. Úgy érzed, Arthur információja pontos volt. A nő minden bizonnyal a közelben találhatott rá.

A sikátor túlvégén kilépve egy kis térre érkezel, melynek közepén egy boltíves csatornafedelet látsz, amit egy kerekes zár tart csukva. A 79-es Kapuhoz sétálsz, majd a kereket elforgatva felemeled a fedelet. Egy létrát látsz, amit halványan megvilágít a hat méreres mélységből feláradó kék fény. Már épp elindulnál lefelé a lenti alagútba, amikor rájössz, hogy a föld alól problémás lehet majd a kommunikáció a Csillagűzővel.

– Kay-8 – szólsz bele a mikrofonodba.

– Igen, kapitány?

– A 79-es Kapunál vagyok…

– Tudom. – Kraven-8 minden bizonnyal a hajó pilótafülkéjéből követte a kommunikátorod térjeleit.

– Rendben. Épp Alsó-Aqua felé indulok. Mit gondolsz, fog ez problémát okozni a kommunikációban?

– Igen, fogja – erősíti meg gyanúdat a másodpilótád. – A központi rendszerekből szerzett információim alapján Alsó Aquából nem lehetséges a felszínnel való kommunikáció.

– Értem. Nos, Arthur szerint itt körbeszaglászva be tudnék gyűjteni némi információt. Ha nem jelentkeznék egy órán belül…

– Akkor értesítem a hatóságokat.

– És imádkozz, hogy ne legyen szükségem hullazsákra.

– Kihez imádkozzak?

– A fenébe is, Kay-8, fogalmam sincs. Az Astro-tech kockához, aki összerakott? – Ezzel megszakítod a kapcsolatot. Ismét meg kell állapítanod, hogy bármennyi időt is töltötök el egymás társaságában, a robotnak soha nem lesz humorérzéke. Nagyot sóhajtasz és gondosan bezárod magad fölött a fedelet, mielőtt elindulnál lefelé Alsó Aquába.

A létra aljánál egy zsákutca végében találod magad. Az előre induló folyosó mindkét oldalán halványkéken világító alacsony energiás lámpák sorakoznak, elegendő fényt szolgáltatva ahhoz, hogy lásd magad előtt az utat, de mégse tudj túl sok részletet kivenni a környezetedből. Megpróbálsz kapcsolatba lépni a Csillagűzővel, de kénytelen vagy megállapítani, hogy a rádiójel nem éri el a hajót. Elindulsz a folyosón, és nagyjából kétszáz métert teszel meg, amikor elérsz egy súlyos biztonsági ajtóhoz. A falon egy sárgány pislákoló kézlenyomat-olvasót látsz. Nincs más választásod, kénytelen vagy ráhelyezni a kezed. Meglepve tapasztalod, hogy a bejárat mindenféle probléma nélkül kinyílik.

Az ajtón belépve egy nagy terembe érkezel, ami sejtésed szerint valamiféle vezérlőhelyiség lehet. Ennek közepén egy ugyanolyan kerekeszáras csatornafedelet látsz, mint amilyenen Alsó Aquába érkeztél, a szemközti falon pedig egy újabb ajtót veszel észre. Körülötted tucatnyi számítógépet látsz kikapcsolt monitorokkal. A fedél felett négy hatalmas tévéképernyő van a plafonhoz rögzítve, ezek mindegyikén nyolc-nyolc biztonsági kamera képe látható, amik a földalatti város ezen környékét figyelik meg. Érdekes módon az egyik képernyőn három kamera képe is teljesen sötét – ezek bizonyára ki lettek kapcsolva. A baloldali falon légzőkészülékek és másfél méteres kampós botok sorakoznak. Jobbodon az alsó város ezen kerületének térképe látható. Szerencsédre pont egy karbantartóállomásra érkeztél. Megállapítod, hogy a csatornafedélen át egyenesen a csatornarendszerbe jutsz, az ajtón átlépve, majd pedig egy szintet leereszkedve az ivóvízcső-hálózathoz érkezel, amik a város ezen részét szolgálják ki. Mindkét irányban egy Hangár Raktár jelzésű teremhez érkezel. Felidézed Arthur megjegyzését a tervezett elszámolásról. Az a hangár ideális helyszínnek tűnik ehhez, ráadásul a városba betöréshez is használhatták kiindulási pontnak. Ha a csatornarendszeren át indulnál a hangárhoz, lapozz a [b]181[/b]-re. Ha inkább nem csattognál végig a város szennyén, lapozz a [b]29[/b]-re.[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. április 10. 00:47 | Válasz erre | #8
Akkor csak megzavarodtam, mikor kikerült a 11-es játékfüzet topikja, azt hittem lemaradtam valamiről. :)
2015. április 9. 15:20 | Válasz erre | #7
Egész könnyen meglehet, ugyanis még nincs kész :) Attól tartok, az [url=http://zagor.hu/index.php?oldal=elokeszuletben#k89]előkészületben[/url] lévők között kell keresned.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. április 9. 12:01 | Válasz erre | #6
Lehetséges, hogy a 10-es szám nincs kirakva a könyveknél?
© Zak
2015. január 5. 15:45 | Válasz erre | #5
Köszi, megértettem az előző hsz-edből is[smiley]eljen[/smiley]
Már bele is néztem a kalandba, de még nem kezdtem neki a végigjátszásnak, de hamarosan sort kerítek rá.
Köszi még egyszer, bocs hogy nem válaszoltam eddig.
Üdv:
Zak
© AXE
2015. január 5. 11:16 | Válasz erre | #4
Találkozás a F.E.A.R.-rel Ezüst Harcos 1.
A Pusztulás Pillanata Ezüst Harcos 2.
Éjféli bosszú Ezüst Harcos 3.
© AXE
2015. január 1. 08:16 | Válasz erre | #3
A zagor.hu játékfüzetek4.számában van az Ezüst Harcos2.küldetése.Ez már a harmadik felvonás.

Üdv:AXE

B.U.É.K.
© Zak
2014. november 29. 21:27 | Válasz erre | #2
A Találkozás F.E.A.R.-rel az egyik kedvenc könyvem volt, örülök, hogy hamarosan ismét bevetésre indulhatok Titánváros bűnözői ellen. Remélem, hogy a kaland méltó lesz a nagy elődhöz.
2014. november 29. 17:54 | Válasz erre | #1
Szép címlap :)