Zagor.hu
Zagor.hu fórum
24. könyv: A Vámpír bosszúja
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (4)[/b]: Az Óvilág keleti partján élő kalandozó vagyunk, és meglehetősen unatkozunk a békés időszakban. Éppen egy fogadóban pihenjük ki nem létező fáradalmainkat, amikor váratlanul egy öregember jelenik meg. Miután beszédbe elegyedsz vele, kiderül, hogy egy vámpírvadász, aki a Libra-tó partján lévő kolostorban élő Sewarthnak visz üzenetet, ellenségei azonban már megölték a társát. Ő sem éli túl sokkal tovább, éjszaka ugyanis meggyilkolják a fogadóban. A nála lévő levélből megtudjuk, hogy nem akárkit üldözött, hanem a rég halottnak hitt Reiner Heydrich grófot, akit ugyan már rég megöltek, de hagyományos módon nem lehet elpusztítani, így feltámadt és erősebb, mint valaha. Az már a kaland során derül ki, hogy egy bizonyos drágakő jelenti a lehetőséget az elpusztítására. Tehát egyfajta félfolytatásról beszélünk, a főellenség ugyanaz, de mi mások vagyunk (mármint nem úgy…nem ugyanaz a karakter, aki az előző könyvben). Azt a részét nem mondanám túl kreatívnak, hogy visszahozza az egyszer már elpusztított karaktert, de nekem szimpatikus volt a gróf és családja, így nem zavar különösképpen. A háttértörténet viszont itt is jó, a kaland dinamikája és benne történő események viszont sokkal jobban sikerültek, mint a Vámpír kriptájában. Arról egy kicsit többet lehetett volna írni, hogy végül mi a fő motivációnk, amiért elvállaljuk a küldetést, de ezután tetszik, ahogy folyamatosan szembesülünk a hiányosságainkkal, és, hogy miként lehetne ezeket pótolni. A könyv megtart olyan dolgokat az eredetiből, ami jó (pl. a vámpír harcstílusa, a hit pontok, betegségek, varázsfegyverek) és eltűntet olyanokat, amik rosszak (pl. állandó labirintusban járkálás), amik együtt egy nagyon komoly minőségi ugrást adnak. Azért néhány apróbb hiba is van. A ghoulok mennyisége eltúlzott, a fogadóban lévő találkozás meglehetősen életszerütlen (főleg, hogy miután nem tudom megölni, kényelmesen alszom a szomszédos szobában), és engem Katherine megjelenése is zavar, amennyire jó karakternek éreztem az első kalandban, annyira jelentéktelennek a másodikban, gyakorlatilag a potenciális hullajelöltségen kívül semmi szerepe nincs, ennél az is jobb lett volna, ha kihagyják. De mindent egybevetve így is emelt a szinten, nem is keveset. Érdekesség, hogy az egész könyv vonalvezetése, meg úgy egyáltalán a kidolgozottsága (pl. az élelem, és kicsit a vér-pontok is) nagyon emlékeztetnek az [url=http://velemenyes.blogspot.com/2018/06/vissza-multamba-2-verescsont-ejsarkany.html]Éjsárkány[/url]ra. Az egy kicsit kidolgozottabb még ennél is, de ez is bőven jó.

[b]Gondolkodás/szerencse (3)[/b]: Valamivel itt is javult a helyzet. Kevesebb a folyosóválasztás (igaz, 1-2-nek sokkal súlyosabbak a következményei), sokkal több múlik azon, hogy 1-1 harcban milyen eszközt próbálunk használni, milyen tárgyakat veszünk, és ha a Vámpír kriptájára azt írtam, hogy sok helyet be lehet járni, akkor itt aztán tényleg majdnem mindent. A másik oldalon viszont rejtvények, meg igazán gondolkodásra késztető szituációk alig-alig vannak.

[b]Nehézség (4)[/b]: Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, amik szerint ég és föld a különbség a kettő vámpíros kötet nehézsége között, az viszont tény, hogy ez a könyv valamivel nehezebb, mint az elődje. Kevesebb kötelező tárgy van, gyakorlatilag csak a kristály és a varázskard (utóbbit meg akár még piacon is meg lehet venni…ez azért kicsit színvonalon aluli), cserébe viszont a harcok keményebbek (mondjuk itt 11-es ügyességgel küzdöttem, így nyilván könnyebb, de azért a ghoul hordák könnyen végezhetnek velünk) és több az azonnali halál. Ez utóbbi különösen zavaró, mert egy részére ugyan lehet számítani (több csapda is van, ami kitalálható), viszont néhány esetben meg teljesen véletlenszerű [spoiler2]például a kúria hátsó bejáratánál lévő nyaktiló[/spoiler2] Mindent egybevetve tényleg nehezebb egy kicsit, mint az optimális, de azért messze nem egy Bajnokok próbája szint, hogy a Pusztítóról már ne is beszéljek.

[b]Játékélmény (5)[/b]: Kicsit hezitáltam ezen, de ha az előző megkapta a négyest, akkor itt muszáj megadnom a maximumot. Azt éreztem, hogy ennek a könyvnek nincs üresjárata. Teljesen mindegy, hogy épp a kolostorban, a boszorkányoknál, a Kúriában, egy faluban vagy Heydrich báró közelében vagyok, mindig volt kaland, játék és kockázat is ☺. A sok harc és esemény végig fenntartotta a játék közben az érdeklődésemet, és amikor letettem a könyvet, úgy voltam vele, hogy nincs hiányérzetem. A [url=http://velemenyes.blogspot.com/2018/07/vissza-multamba-4-nekromantak-ejszakaja.html]Nekromanta éjszakája[/url] szintjét azért nem éri el, de az egy annyira kiemelkedő mű, hogy nem használhatom azt mércének.

[b]Összességében: 16/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Igen, Drakula-színészünk visszatért, így a borító most is a 70-es éveket idézi. Még a V-alakú kopaszodás is pipa, a háttérben unatkozó csontvázak pedig nagyon cukik (egyik a csuklóját masszírozza, a másik ásít, a harmadik a földet bámulva töpreng). A betűtípus az egész stílussal együtt megmaradt, így legalább egységes a két összetartozó, vámpíros mű.

[b]Illusztráció[/b]
[url=http://zagor.hu/index.php?oldal=konyv&konyv=74]A Vámpír kriptája[/url] és [em]A vámpír bosszúja[/em] között ezen a téren szerintem ég és föld a különbség, mintha Martin McKeena mérföldeket fejlődött volna. Hemzsegnek a rémisztő rajzok (13-as Ghoul-szerzetes, 110-es Sziklaangolna csapat, 274-es Nagyobb Visszatért, stb.), de a portré jellegű remekművek is (81-es Morcos, 313-as Dochtor Verruckte), vagy akár a szexibb alkotások (328-as Vámpyr). Igazából még közepes illusztrációt sem találtam, mind gyönyörű.

[b]Háttértörténet[/b]
Gumikikötőben (lol, ezt ki találta ki?) összefutunk egy vak, öreg vámpírvadásszal, aki régi jó ismerősünket, Heydrichet üldözte. Mint kiderül, a grófot nem lehet elpusztítani, csak ha az életerejét rejtő ereklyét elpusztítjuk. De jó, hogy akkor feleslegesen szenvedtünk [em]A Vámpír kriptájában[/em]… Sajnos az öreget a következő reggel holtan találjuk szobájában, ezért a fejünkbe vesszük, hogy saját kezűleg kézbesítjük az életbevágó fontosságú iratokat, amiket el akart juttatni egy bizonyos Sewarthnak.

[b]Rendszer[/b]
Hit pontjaink most is megvannak, és ugyanúgy K6+12 a kezdő érték. Kapunk még 12 darab kajacsomagot, és most már van Vér pontunk is, ami alapból 10. Később lesz majd világos számunkra, hogy ez egyszerűen az idő múlását számon tartó eszköz. Értem, hogy legyünk stílusosak, de az egyszerűség végett talán jobb lett volna, ha olyan nevet kap, amihez köze is van.

[b]Eredetiség[/b]
Poén, hogy már magában a Háttértörténetben cselekednünk kell, és ha bénák vagyunk, akkor rögtön le is tartóztatnak az öreg vámpírvadász meggyilkolásáért. Amúgy ez a mű sokkal érdekesebb és lendületesebb lett, mint elődje, köszönhetően például a nyomozásnak, ami által folyamatosan a gróf után loholunk. Sajnos sikerült azonban átesni a ló túloldalára, mert egy idő után nevetséges az állandó üldözés, és hogy legendás ősgonosz ellenfelünk menedékről-menedékre fut előlünk. Az a jelenet már tényleg vicc, amikor megtaláljuk a fogadóban, ott alszik védtelenül, de sehogy nem tudjuk megölni. Ha levágjuk a fejét, visszanő (!), ha napfényt engedünk rá, csak vigyorog (!!), és szólni se tudunk senkinek, mert mindenkit megbabonázott a környéken (!!!). Ezután simán otthagyjuk ellenségünket, és megvárjuk, hogy továbbálljon, hogy folytathassuk üldözését. Nem tudom, ez mennyire volt komolyan gondolva… Ettől eltekintve azonban tényleg jó, hogy változnak a helyszínek. Kalandunk során összeakadhatunk tetszetős, eredeti figurákkal, mint a Sziklaangolnák, vagy a Barlangi Fény, másrészről pedig hemzsegnek a ghoul-ok, belőlük picit sok került a könyvbe.

[b]Kihívás[/b]
Míg az előző játék kifejezetten könnyű volt, ez pont a másik véglet. Ebből a szempontból is olyan, mintha Mr. Martin kapott volna egy halom kritikus észrevételt, és a „második menetben” mindent ki akart volna javítani, vagy legalábbis teljesen más szögből megközelíteni. Ebben a könyvben szinte végig baromi erős ellenfeleink vannak. A vámpyrok, a boszik, a Baziliszkusz, és még sorolhatnám, mind-mind magas harcértékekkel bírnak, és sokszor van csapat elleni harc is, ahol ugye szintén nem alacsonyak a pontok. A másik idegesítő elem a kódok száma, ami egy ideig nem annyira feltűnő, de a vége felé már állati sok van belőlük. És sajnos előjön az a gyönyörű szokás, hogy egy tárgy/információ meglelésekor a könyv NEM hívja fel a figyelmet arra, hogy mit jegyezz meg. Persze ha már rutinos kaland-játékos vagy, akkor tudod, hogy az ékkő oldalainak számát illik felfirkantani egy lapra, de amikor olyanokat kérdezett a játék, hogy „milyen színnel világít a lámpás” (164.), akkor azért anyáztam rendesen. De vannak olyanok, hogy emlékeznem kellett volna egy hely vagy személy nevére, és a többi. Ezek nagyon felhúztak, mert ugyan tudtam, hogy találkoztam velük, de álmomban se gondoltam, hogy megjegyezzem őket.
Másik nagy szemétség az Ügyesség próbákhoz kapott +2 vagy +3 nehezítő pontok. Régebben ugye ilyen sose volt, itt már nagy divat lett, de indokolatlan mértékben nehezítenek meg egy-egy próbát.

[b]Főgonosz[/b]
Hagyjuk most, hogy hányszor kerülünk szembe Heydrich-el, a lényeg, hogy amikor első alkalommal harcolhatunk vele, akkor természetesen kell egy varázskard, Vérpontjainkat 5-tel osztva pedig le lehet vonni az Életerejéből. Alapból nem vészesek a harcértékei, Ügyessége 11, Életereje 15, bár ha dupla hatost dobunk neki, akkor azonnal végez velünk.
A végső csatában a gróf egy spéci ghoul-t küld ellenünk, akit, ha ügyesek vagyunk, akár ki is cselezhetünk. Ezt követően nekivagdoshatunk különböző dolgokat. Ez a savlocsolás már nem először jön elő játékokban, nekem kicsit erőltetett, meg úgy annyira nem is illik egy hőshöz, hogy ilyen alantas eszközhöz nyúljon, de mindenesetre hatásos. A tűzokádós varázsitóka bevetése sem rossz megoldás. Aztán következik a kötelezően beszerzendő szívkristály, és ezután, ha nincs velünk az übertápos Parancsoló nevű kard, vagy egy tükör, akkor Heydrich hipnózisa miatt három Hit próbát is sikerrel kell elvégeznünk. Ha túléljük, akkor jön a nagy csata, aminek rengeteg számolandó bónuszait egyszerűen nincs energiám leírni, a 365-ös fejezet egy oldalon keresztül részletezi ezt. Heydrich Ügyessége ekkor már 15, Életereje 30. Ha nem tudjuk 0-ra csökkenteni életerejét, akkor még egyszer meg kell majd küzdeni vele (Ügyesség 11, Életerő 10), de akár így, akár úgy, Katarina húgával is szembe kell néznünk ugyanúgy, mint az első könyvben. Hú a mindenit, csak úgy szárnyal a fantázia… és hát… nem nyírtuk ki már őt is egyszer..?

[b]Hangulat[/b]
A kórságok itt is megvannak, sőt, ha lehet, a paletta még színesebb (likantrópia, lappangó vámpírkór, vérkór, tüdőrothadás, hmm…), és keményen meg tudják nehezíteni az életünket. A bánya is tetszett, no meg az, hogy ha hallgatunk a vén Morcos borgőzös tanácsaira, akkor egy csomó bajt elkerülünk. Az is jó, hogy utunk nem csak jelzésértékű, hanem sok helyszínt bejárhatunk, az meg egyáltalán nem hátrány, hogy meg lett tartva a „minden szobát átkutathatunk, amilyen sorrendben akarunk” szisztéma, így be lehet gyűjteni a jó cuccokat. A gróf koporsóinak szétzúzása is megmaradt, illetve a varázskard nélkülözhetetlensége. Utóbbival kapcsolatban könnyítés, hogy akár egy faluban is lehet venni, illetve a gyógyszereket is be lehet szerezni bajainkra, ha van elég pénzünk.
Nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy teljesen olyan, mintha Keith Martin még egyszer meg szerette volna írni ugyanazt a történetet, csak sokkal „jobban”. Az eredmény lényegesen jobb lett az előzőnél, de valahogy ez sem vált a szívem csücskévé. Túl szivatós lett, Heydrich továbbra is jellegtelen főgonosz, és itt már a húga sem kapott olyan karakteres figurát, mint az előző kalandban. De mindegy, talán majd pár év múlva kapunk egy „[em]A vámpír most már tényleg utolsó visszatérése[/em]” könyvet Martintól, és az biztosan tökéletes lesz.
hr
2018. október 7. 10:37 | Válasz erre | #60
Most végigjátszottuk a történetet. Megdöbbentően erős volt ez a történet, nagyon sok harccal (az átlagos KJK könyvhöz képest). A kódok összegyűjtése is nagyon szükséges, de megszerzésük kisebb keresőmunkával elérhető. Többszöri újrajátszást igényelt hogy kimaxoljuk a 320. oldalon található gonosz kő megsemmisítését, ami végül is nem adott értelmes bónuszt...
Ebben is fontos, hogy ne átlagértékek legyenek, az Ügyesség célszerű, hogy legalább 10 legyen, mert nagyon sok szörny 9-10-es Ügyességgel rendelkezik (nemcsak a főellenfelek) és ghouloknál ha többször eltalál, az azonnali halált okoz.
A történet folyamatos, érezni benne a feszültséget, azt a sürgetést, hogy ha nem sietsz, akkor a Vámpír eléri a célját. Szerintem tényleg jó könyv!
Only in Death - Mindhalálig
2018. szeptember 29. 21:30 | Válasz erre | #59
Igen, véletlenül a Vámpír kriptájának a dátumát néztem még ott is. Mindjárt javítom :)
2018. szeptember 25. 23:04 | Válasz erre | #58
[quote]Érdekesség, hogy az egész könyv vonalvezetése, meg úgy egyáltalán a kidolgozottsága (pl. az élelem, és kicsit a vér-pontok is) nagyon emlékeztetnek az Éjsárkányra. Ez egy kicsit kezdetlegesebb, nem olyan alapos, de ez volt a korábbi könyv. Így már gondolkodom, hogy az Éjsárkány eredetiségéből utólag levonok 1 pontot…de nem, most már nem :)[/quote]

Az Éjsárkány jelent meg előbb (1993), utána jött a Zagor Legendája (1994 - Livingstone neve alatt jelent meg, de Martin írta), és az utolsó könyve volt A Vámpír bosszúja (1995). Szóval újrafelhasználással csakis ez a könyv vádolható, de szerintem a kisebb hibái ellenére egészen korrektül sikerült.
2018. szeptember 25. 21:28 | Válasz erre | #57
Közben elkészültem újabb 3 könyvvel, köztük ezzel is.

http://velemenyes.blogspot.com/2018/09/vissza-multamba-7-orjongo-agyarak.html
2017. február 10. 23:35 | Válasz erre | #56
http://allstarpics.famousfix.com/pictures/bordello-of-blood/p41400234 címen elérhető egy jó képe

Only in Death - Mindhalálig
2017. február 10. 23:14 | Válasz erre | #55
Szerintem is tehetséges!
A Mesék a kriptából egyik részében is volt egy jónő vámpír: Angie Everhart 1996-ban.
Kép: http://talesfromtheblog.blog.hu/2011/12/05/a_15_legszexisebb_vampir címen a 8. versenyző...
Kicsit túltolták a művért a művésznőn, de egy vámpírnál sose lehet tudni... [smiley]worship[/smiley]
A 15. versenyző Ingrid Pitt.
Only in Death - Mindhalálig
© AXE
2017. február 10. 21:58 | Válasz erre | #54
[img=http://cdn23.us1.fansshare.com/photos/ingridpitt/scrqnsprt-ingrid-pitt-vampire-lovers-943949763.jpg][/img]Megtaláltam a másik képet is.

Üdv:AXE
© twillight (Kövérorr)
2015. október 12. 18:31 | Válasz erre | #53
Egyértelmű, de pont annyira különbözik mint az Agyszívó a Mind Flayertől, így elmegy.

Nekem a alvó ghoulokkal teli folyosó tetszik (meg a csajok. Nagyon dögös csajokat szedtek ebbe a könybe), de tökre meglepődtem legutóbb az Éjsárkánynál mennyire hasonlít a történet a Baldur's Gate-re, a befejezés meg a Dragonball GT-re.
És ha közvetlen az Éjsárkány után olvasod a Tolvajok Városa háttértörténetét...

Ja, a FULLOS (azaz mindenhova elmegyek, benézek, összeszedek - anélkül hogy fölöslegesen keringenék) végigjátszás az egész sorozatban, egy könyvön belül, ennek a leghosszabb. Félelmetesen hosszú. Excelben a 400 a BV-oszlopban ér véget!
© AXE
2015. október 12. 17:32 | Válasz erre | #52
Sziasztok!
A 191.Harquar vs.Vámpírzselé illusztráció nem emlékeztet valakit valamire?Én konkrétan egy velem egyidős film első frászt hozó jelenetére gondolok(Alien)(1979)a Kane találkozását az éppen kikelő idegennel.

Üdv:AXE
© killmaster (Savanyúhas)
2015. október 12. 09:10 | Válasz erre | #51
Rozsdás csákányon és lapáton is maradhatott aranypor... Vagy valami kvarc. Egyébként én is nehezen tudnám elképzelni. De lehet leöntötték őket valami mosogatószerrel, és már csillognak is.
© AXE
2015. október 12. 09:06 | Válasz erre | #50
Sziasztok!
Észrevettem egy találós kérdésnek is beillő hibát;az Öreg Bányába belépve a ROZSDÁS csákányok és lapátok mióta CSILLOGHATNAK?

Jó fejtörést!

Üdv:AXE
© twillight (Kövérorr)
2015. október 5. 22:28 | Válasz erre | #49
Hah, a fordításban mindent kiküszöböltetek, beleértve a 220-as fejezetpont hiányosságait is (különösen sok fejtörést okozott nekem).

Btw, a ló eredetileg kereken 8 aranyba kéne kerüljön, kockadobás nélkül.
Persze sebaj, így legalább ennyivel könnyebb.
© twillight (Kövérorr)
2015. október 5. 17:02 | Válasz erre | #48
Azért érdekelne, hogy ha a lóért az ÖSSZES pénzünket odaadtuk, mégishogyan foglalunk szobáta fogadóban, aminek költsége 1 arany, a helyszínen fizetendő?
2014. december 24. 14:47 | Válasz erre | #47
Az előzö könyvben valamiért csak félmunkát végeztem ,mert újra le kell győzni a grófot, ráadásul, talán még jobban megerősödött,mint azelőtt. Amúgy a kaland elég élethűre sikerült.Érdemes volt végigjátszani a sok tapasztalat miatt, ha valakit zargatnának a vámpírok, mit is kell tennie igazából.
2014. november 27. 13:08 | Válasz erre | #46
Nagyon jó nő volt akkor. :)
2014. november 27. 12:41 | Válasz erre | #45
A Sir Christopher Lee Drakulája melletti nőci Ingrid Pitt. Volt pár vámpírfilmje (The Vampire Lovers, Countess Dracula), illetve ő volt a Kémek a Sasfészekben pincérnője is.
© AXE
2013. október 17. 16:16 | Válasz erre | #44
Sziasztok!
Volt aki nem tette zsebre az aranyakat a legelején?
© AXE
2012. október 16. 12:24 | Válasz erre | #43
Ebben a pillanatban érkezett meg a csomag.Köszönöm!
© AXE
2012. július 31. 20:40 | Válasz erre | #42
Sziasztok!
Megtaláltam a tokon lévő két festmény egyikének az eredetijét:
http://gothlupin.tripod.com/vlee.html
2012. június 18. 16:34 | Válasz erre | #41
Kisebb Spoilerek!

Huh, de jó volt, jobb, mint az első, ami számomra a Bajnokok Próbájánal pl. nem sikerült.

Borító: teccik, szintén jobbnak tartom az előzőnél, bár az se volt annyira rossz
Fordítás: Jester ismét kitűnő munkát végzett, sőt! Jobb lett ez is. Tanultam egy új idegen szót: pracli. Ezek jelentősségéről már beszéltem korábban.
Kiadás: szép, könnyen kihajtható, egyenletes ragasztás
Rajzok: nem rossz, ahogy M.M.-tól már megszokhattuk, de annyira nem győzött meg, mint a Kriptás, azok nekem jobban tetszettek

Borító: Keydrich helyett Heydrich báró
150: fel helyett felé, észak felé
95: belovagolnál a második válaszásban, ez hibás, mert nem biztos, hogy van ekkor lovunk, talán írói hiba
32: Morgósnak nevezzük az öreg bányászt, holott korábban Morcos volt!

Nüanysznyi hibák ezek is.
A könyv marhajó. De tényleg. Sokat nem is szeretnék írni róla, mindenki olvassa el, aki csak megteheti!

Eléggé epikus kaland, sok megszerezhető tárgyal. A történet úgy jó ahogy van, a kaland hossza nem kevésbé! Valamivel nehezebb is, mint becses elődje, de azért max. egy közepest adnék rá. Halálcsapdákból is több van valamivel. Az ellenfelek palettája nem annyira széles, mint múltkor, de túl nagy panasz erre se lehet. JG térképe is hangulatos, a Vér pontok pedig izgalmasak. Az író itt is megmutatta a humorát:)
A hangulatra se lehet rosszat mondani, elég korrekt.
Viszont ami megint nem tetszett, az a főellenség elleni harc, nagyon könnyű!:(
9-es Ügyességel kezdtem, de nyertem hozzá 2-őt, és ott volt a mágikus kesztyű-láncvért, ami eleve +2te., meg Parancsoló is adott 2-őt, míg Reinerből levett 2-t. Amikor pedig 10 alá ment épje, akkor további két pontot romlott a támadóereje.
Egyszóval egy csúnya fekete pont megint:(

Összegzés: ez egy nagyszerű kaland, fuss neki rögtön, a készítőknek pedig újabb hatalmas respect és köszönet a belé fektetett munkáért!
[smiley]worship[/smiley]
2012. június 12. 10:01 | Válasz erre | #40
Kötelező Kjk! Kár, hogy hivatalosan nem adták ki anno. Megérte várni!
2012. június 4. 15:17 | Válasz erre | #39
[smiley]eljen[/smiley]
© runner
2012. június 4. 13:17 | Válasz erre | #38
Felkerültek a képek a könyvekről, illetve a díszdobozról.
[url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=72]http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=72[/url]
A főhős Te vagy!
2012. június 1. 18:49 | Válasz erre | #37
Ideje volt, de ami késik, nem múlik!:)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 1. 18:39 | Válasz erre | #36
Ide vele, ide vele! Kell nekem, kell nekem! Hol a pénzem, a francba, még a számlámon! Utalnom kellene... Runner kolléga számold már ki nekem a két vámpíros könyv meg a Vérfarkas üvöltése mennyibe kerül nekem? A program elég nagy számot dobott ki! [smiley]ijedt[/smiley]
© runner
2012. június 1. 17:21 | Válasz erre | #35
Elkészült a két vámpíros könyv nyomtatott formában.
Díszdoboz csak együtt jár a két könyvhöz.

A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. május 24. 20:57 | Válasz erre | #34
Szerintem ezt nem szó szerint, hanem képletesen kell érteni! Örül, hogy újra találkozhatnak, talán így szerencsésebb a megfogalmazás...
2012. május 24. 14:59 | Válasz erre | #33
Hibabejelentő:

A 22-ik oldalon a VAK öregember ezt mondja: \"jó lesz újra LÁTni az öreg Sewarth-ot...\"

© runner
2012. május 18. 15:47 | Válasz erre | #32
1-2 hét még...
A főhős Te vagy!
2012. május 18. 13:13 | Válasz erre | #31
Megjelent már nyomtatásban?
© killmaster (Savanyúhas)
2012. április 23. 12:36 | Válasz erre | #30
Ezen is átrágtam magam, mondhatni több órán át lekötött, annyira komplex az egész könyv. (Számomra nagyon is!) Az író bedobott mindent, hogy egy rutinos kalandornak is legyen kihívás a feladat. Némi összegzés akkor dióhéjban.

Borító: Gonosz vámpír, háttérben csontvázakkal. Eléggé ügyes munka, a borító szerkesztőjének is jár egy dícséret. [smiley]taps[/smiley]

Háttértörténet: Már itt indul a kaland. Ismeretlen öregemberrel haverkodik össze unatkozó hősünk, akiről kiderül hogy vámpírvadász. Ráadásul üldözik is, meg is ölik az éjszaka folyamán, és mi itt lépünk be a képbe... Nekünk kell tovább nyomoznunk. Nosza vámpírvadászatra fel.

Történet: Nagyon jó és sodró lendületű a kaland, de vannak bosszantó hibái, és így a játék veszt az élvezhetőségéből. Túl azon, hogy tele van szivatással, sokféle felhasználható tárggyal, eredeti ötletekkel, mégis helyenként olyan érzésem van, mintha az író itt-ott ismételné önmagát. Az ellenfelek is egészen jók, de az író itt mintha kifogyott volna az ötletekből, helyenként pedig nagyon extrémre vette a figurát. Ennyi ghoult és zombit egy rakáson! Azért lehetett volna színesíteni a palettát még élőholt lényekkel. A leszámolás pedig nem lett olyan grandiózusan jó, mint a Vámpír kriptájában. Ugyanakkor ellenfelünk meglehetősen erős, és bizony minden kis apróságra szükség lesz, ha le akarjuk győzni.

Összegezve: Minden hibája ellenére tudom ajánlani a történetet, tényleg egészen jó lett. Akinek bejött a Vámpír kriptája, annak ez a könyv is tetszeni fog.

Köszönet a fordítónak és a könyv körül segédkezőknek, jó munkát végeztek, néhány javaslatom elküldtem Firefoxnak, talán így még jobb lesz a könyv.
© runner
2012. április 20. 21:34 | Válasz erre | #29
kb. 2-3 hét múlva.
A főhős Te vagy!
© Anry
2012. április 20. 21:32 | Válasz erre | #28
A kreatív mindenedet! :)
2012. április 20. 21:20 | Válasz erre | #27
Heló nyomtatásban kb. mikor készül el a könyv? Akkor rendelnék egy füst alatt pár mást is üdv és előre is kösz
2012. április 20. 20:12 | Válasz erre | #26
Egyértelmű!

Sir Christopher Lee, mint \"klasszikus\" drakula:)
© runner
2012. április 20. 19:53 | Válasz erre | #25
Mivel egymás után készült el a két vámpíros könyv, ezért íme a mai napon tervezett doboz hozzá:

[img=http://zagor.hu/egyeb/dobozv.jpg]dobozv.jpg[/img]

A két képet Les Edwards rajzolta.
Amúgy mindkettő filmből van.
Na ki is az a fickó? [smiley]hawaii[/smiley]

és egy kis videó a próbadobozról (mov):
[url=http://zagor.hu/egyeb/IMG_0951.MOV]http://zagor.hu/egyeb/IMG_0951.MOV[/url]
A főhős Te vagy!
© runner
2012. április 20. 15:53 | Válasz erre | #24
Sajnos igen, el lett írva, de már elkészültek régebben a borítók...
A főhős Te vagy!
2012. április 20. 15:22 | Válasz erre | #23
A könyv hátsó borítóján a történet leírásánál rögtön az első mondatnál nincs elírva a vámpír neve? Keydrich szerepel, pár sorral lejjebb viszont már Heydrich a neve.
© Anry
2012. április 20. 13:59 | Válasz erre | #22
Mint a walkerek a zombik helyett? :DD
2012. április 20. 10:18 | Válasz erre | #21
A Vámpír helyett több helyen is Vámpyr van írva. Ez direkt ilyen, az egy másik faj.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2012. április 20. 08:31 | Válasz erre | #20
Ezt a pdf készítő program csinálja, a dpi tömörítés miatt.
A könyvben ilyen nem lesz.
Sajna mindig akad valahol ilyen sor.
De ha nem állítom át, akkor több mint 100 MB lenne egy pdf.
A főhős Te vagy!
© Anry
2012. április 20. 07:19 | Válasz erre | #19
Ha a szöveget nézem, szinte minden oldalon van olyan sor, aminek a tetejéből hiányzik egy fél milli. Néhány betű is elég vastag lett.

382/391. Egyszer Vámpírnak egyszer pedig Vámpyrnak van írva.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. április 20. 07:04 | Válasz erre | #18
Na egy újabb csememge! Ez a nap is jól kezdődik! Indulhat a vámpírvadászat! Karót hegyezz, fokhagymát pucolj, legyen nálad ezüstkereszt, és már indulhatunk is! :-) Hát akkor művelődjünk! [smiley]zen-reading[/smiley]
© Anry
2012. április 20. 07:02 | Válasz erre | #17
Ma is jól indul a reggel! :)
© runner
2012. április 19. 23:04 | Válasz erre | #16
Felkerült a könyv pdf változata!

Kérném, hogy aki beleolvas, az most is jelezze majd, ha talál hibát.
köszönöm.
A főhős Te vagy!
2012. április 10. 21:10 | Válasz erre | #15
Hipp-hipp-hurrá!:D
Ideje lesz már.
2012. április 10. 20:59 | Válasz erre | #14
nemsokára kész lesz a könyv!
2012. március 24. 12:55 | Válasz erre | #13
ez lesz a következő!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. január 18. 22:59 | Válasz erre | #12
Bosszú vagy nem bosszú, fogadjuk el a fordítók elképzelését! Nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma lenne. Ha van persze okos ötlet, azt mindenki szívesen fogadja, én a kiadványt várom nagyon! Remélhetőleg ez is afféle gyöngyszeme lesz a sorozatnak!
2012. január 18. 12:42 | Válasz erre | #11
Időközben ez a probléma is megoldotta önmagát :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?