Zagor.hu
Zagor.hu fórum
42. könyv: A Halálúr erődje
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (3)[/b]: Zsoldosként tengetjük mindennapjainkat, amikor különleges küldetést kapunk. Mortis nagyúr több évszázad után visszatért a halálból és élőholt sereget gyűjt össze, hogy Khul felett a hatalmat átvegye (már megint?). A Vérdomb erőd elesett, és a fejesek úgy gondolják, jobb, ha egy ember próbálkozik meg Mortis nagyúr elpusztításával (ami egyben seregének pusztulását is jelenti), mint egy hadsereg. Éppen ezért ránk gondoltak, hogy mi majd teljesítjük ezt a küldetést. Hányadik hasonló történetről beszélünk? Jobb, nem megszámolni. A kalandlap két extra rublikával növekedik, a bátorságpontokkal, ami a szerencse próbához hasonló érték, és a riasztással, aminek a lényege, hogy a küldetés bizonyos szakaszán lehetőség szerint észrevétlennek kell maradni, hogy ne tudjanak felkészülni az érkezésünkre. Mindkettő érdekes módosítás, de egyiket sem túl nehéz magasan/alacsonyan tartani, így annyira nagy kihívást nem jelentenek. A történet a faluban járó és azt megtisztító vonalat viszi ez sem túl kreatív, ilyet már sokat láttunk. A faluk közül a vámpír úrnő birodalma tetszett különösen, mégha zömmel csak kardozás is van benne, de érezni a feszültséget és van benne meglepő fordulat. Tetszik a hegyek közötti kis epizód is, meg az erődöt is jól dolgozták ki. Ezenkívül a kommunikáló gyűrű, amivel kapcsolatot teremthetünk a bázissal, szintén jó kis varázstárgy lett, bár néha megkapjuk a magunkét, hogy miért használjuk (a vicc az, hogy néha a lecseszés mellett fontos infokat is kapunk). Szóval nem egy nagyon kreatív történet, de vannak benne jó elemek. Egyébként apró, de vicces kis Easter Egg, hogy az első kocsma neve „A szamuráj kardja”, mindez a könyv egyik írójának művétől. Nem rossz ☺

[b]Gondolkodás/szerencse (2)[/b]: Aki szereti a sok rejtvényes, kreatív gondolkodású, fordulatokban és váratlan megoldásokban gazdag könyveket, az messziről kerülje el ezt. Szinte csak a szokásos, utak, faluk, harc, néha 1-1 jóbarát, aki segít. Túl sokat nem kell a könyvben gondolkodni. Utat, ösvényt választani annál gyakrabban, még szerencse, hogy szinte sosem múlik az életünk rajta.

[b]Nehézség (4)[/b]: Elég könnyű könyv, csak azért nem adok neki kevesebbet, mert amikor először játszottam, sikerült kidobnom a 12-es ügyességpontot. Akkor az volt az érzésem, hogy nagyon könnyű a könyv, mert kötelező tárgy nincs, azonnali halál szinte alig van, és a harcok sem olyan durvák, sőt, a főellenség is elég könnyen kiiktatható [spoiler2]ha megvannak a megfelelő tárgyaink, akkor egy ügyességpróbával vagy egy mágia elmondásával akár harc nélkül is[/spoiler2] Aztán amikor bepróbálkoztam kevesebb ügyességgel, rájöttem, hogy annyira nem egyszerű, a vámpír úrnő csapatát úgy például nem kicsit nehéz legyőzni, és vannak még kemény ellenfelek, az embernek sokszor meg kell gondolnia, mikor kezd harcokba. Ezen kívül viszont tényleg nem egy nehéz mű, az átlagnál valamivel könnyebb.

[b]Játékélmény (4)[/b]: Kicsit old school, de nekem bejött. A falutisztogatás, bár lerágott csont, de nekem egy szimpatikus irányvonal, a történetek, amiket közben hallunk, érdekesek, az események pörögnek, a falvak problémái és a pusztítás nyomai meggyőzőek. Tehát szerintem minden hiányossága ellenére egy jó mű. Azért egy drámaibb végjátékot el tudtam volna képzelni.

[b]Összességében: 13/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Elég puritán, jobban mondva kissé sivár lett a borító. Először azt hittem, a Halálúr olyan 10 méter magas, de gondolom, inkább egy dombon áll, hozzánk közelebb, és onnan nézi a távoli rohamot. A címfelirat stílusa is érdekes, nekem modern hatású, de feltehetően pár tucat borítóterv után már kezdenek elfogyni az ötletek. Azért tagadhatatlanul van egy borongós hangulata a képnek.

[b]Illusztráció[/b]
A belső alkotásokkal se vagyok kibékülve. Gallagher alapvetően jól rajzol, és felismerhetőek a stílusjegyei, de nem ritkán hanyag érzetet keltenek a munkák. Gyakran mintha szándékosan lenne tök kevés dolog a kompozíciókon, vagy épp a jeleneteket körülvevő jótékony sötétség fedi el a részleteket. Nem tudom, ez lustaság-e, de feltűnő, hogy majdnem minden második grafika a tökfekete háttérből előbukkanó alakokkal operál. Sok az ismétlődés is. Például a "Kandogor a várfalon" (szintén gyenge rajz) kétszer is be lett rakva minimális eltéréssel (110, 285), de a 272-es és 330-as élőhalottak is nagyjából ikrei egymásnak. Továbbá Mortis Nagyúr legalább három művön szerepel, főgonoszt ennyire még nem reklámoztak. Összeségében vegyes a kép, a jó és a kevésbé jó kategóriák között ingadozva. De legalább akad végre egy szép női arc a 395-ös elf lány személyében a sok borzasztó KJK-s női fej után.

[b]Háttértörténet[/b]
A Varadiai Szövetség védelmezi a civilizáltabb területeket a Vér-sziget gonoszaitól. Sajnos azonban most Vérdomb erőd elesni látszik, élőhalott seregek zúzzák szét. A zombik parancsnoka Mortis Nagyúr, aki szellemidéző is, nem csoda, hogy egy ilyen csapattal tör a világ ellen. Ő maga ugyancsak 200 éve halott, valahogy visszatért tehát közénk, hogy elfoglaljon mindent, ami útjába áll. Megölése lenne a cél, mely egyben azonnal hatástalanítja visszahozott embereit is, így egy újabb egyszemélyes küldetésre vállalkozunk.
Egy ún. kapcsolat-gyűrű segítségével három alkalommal beszélhetünk a minket megbízó Chaideshu tábornokkal. Iszapkikötőbe hajózunk, innen indul a missziónk.

[b]Rendszer[/b]
Van egy Bátorság jellemzőnk, minek kezdeti értéke K6+5. Ha sikeres próbát teszünk, akkor kapunk egy plusz pontot, szóval ez kvázi fordítottan működik a Szerencséhez képest. Nem lehet 2 alatt és 12 felett.
A könyv Riadóértékről is beszél, bár erre sajnos nem biztosított helyet a kalandlapon. Mikor belépünk a főgonosz erődjébe, ez 0-ról indul, és úgy növekszik, ahogy egyre inkább lelepleződünk, mint betolakodók.

[b]Kihívás[/b]
Nagyon könnyű lett a játék, nekem elsőre simán sikerült végigjátszani (persze gondolom, szerencsém is volt) különösebb probléma nélkül. Az ellenfelek nem igazán erősek, ritka az instant halál, és ha a próbadobásokat elvétjük, akkor sem kell nagyon aggódni. Például ha belefutunk egy tucat őrbe az erődben, és elrontjuk a Bátorság próbát, majd még a Szerencse próbát is, akkor is csupán 3 Életerővel leszünk szegényebbek. Nekem a Bátorsággal sosem volt gondom, ahogy a Riadóértékem sem nőtt olyan szintre, hogy az bármiben meggátoljon. Quadarnai dárdáját megszerezni nem nagy cucc, hisz teljesen szabad kezet kapunk, milyen helyekre látogatunk el, és még az idő sem szorít. De komolyan, itt még a veremcsapdába leesni, és felnyársalódni (!) is csak mínusz 3 Életerő.

[b]Főgonosz[/b]
Amennyire stílusos gonosz lehetne Mortis, annyira semmilyen lett végül. Nincsenek extra képességei, semmit nem vet be ellenünk, és még harcban sem tűnik ki. Egy szellemidéző hadvezérről ki gondolná, hogy 10-es Ügyessége van? Szóval, ha az erődbe értünk, választhatjuk azt is, hogy kiugrunk a másik oldalán, és elkezdhetjük lebontani a holtakból épített gátat (csak akkor értjük meg, hogy ez miért fontos, ha előbb találkozunk a Várnaggyal a pincében és/vagy az ő anyukájával a kápolnában). Ezt meglátván, Mortis utánunk rohan a Napra, és ránk ront. Ha ekkor Bátorság próbánk sikertelen, 1 Ügyesség ponttal kevesebbünk lesz, és 1-gyel kevesebbet sebzünk rajta. Azonban ha nálunk Quadarnai lándzsája, egy sikeres Ügyesség próbával AZONNAL elintézi. Az Eloldozás bűbája (a Várnagy anyja tanítja meg nekünk nagyjából fél perc alatt – nagyon hihető) szintén azonnali sikert eredményez.
A másik variáció, hogy felmegyünk Mortisért a toronyba. A dárda itt is teszi a dolgát, ahogy kell, vagy egy sima harcban kivégezzük a csókát. Itt 11-es az Ügyessége, mert sötét van.

[b]Hangulat[/b]
Meglepő könnyűsége ellenére nekem tetszett a könyv, mert nagyon oda lett téve az atmoszféra, és tök szépen van megírva az egész. Sosem éreztem unalmasnak, és végig tapintható a fenyegetés minden városban, az emberek viselkedésében, a fogadókban, és így tovább. Ehhez hozzájárul a remek fordítás, amiben most az egyszer semmiféle hiba nem szúrta ki a szemem, végig gördülékeny volt a szöveg. Életszerű minden történés. Vicces, hogy tábornokunk annyira feszült, hogy durván leteremt minket, ha feleslegesen hívogatjuk a gyűrűvel. De az is jó volt, hogy tökre megbíztam Kandogorban, aki aztán később elárul minket. Hozzá kapcsolódik Elindora küldetése, ami szintén gondosan ki lett dolgozva, vagy ott a kalózdúlta Keladon városa, ahol szintén átjött a nyomott hangulat. Fogadhatunk a kalózok ökölharcára, vagy akár be is nevezhetünk, csak le ne bukjunk, mert akkor gályarabként végezzük! Ha sokat kutakodunk, akkor a lakosságot örökre elhurcolják, de ha időben utánuk eredünk, kiszabadíthatjuk őket egy jó stratégiával. Poénos, hogy Kandogorral később is összefuthatunk az erődben, a Koponyaszörny durván félelmetesre sikeredett, a dalnok történeteiből megtudhatunk egy csomó háttérinfót, és még extra értékeink is ötletesen vannak használva. Például ha Mortis sírjánál elrontjuk a próbát, akkor nem bírunk a kriptában maradni, így nem lesz miénk a dárda, vagy ha az erődben elbújunk egy szobában egy időre, akkor levonhatunk Riadóértékünkből. Fura csak az volt, hogy minden irtózatosan drága (Ügyesség Itala 50 arany? Három élelem 15 arany? Milyen luxus hely ez?), illetve, hogy maga a címadó erőd abszolút nulla lett. Nem is értem, miért ez került a fókuszba, hisz a kalandnak kb. 20%-a játszódik itt, és konkrétan tök simán végig lehet rohanni rajta, hogy alig ütközünk problémába.
A végszó tehát, hogy kifejezetten egyszerű könyv lett, de a hangulata miatt szerintem mindenki bátran nekivághat, és jól fog szórakozni.
hr
2018. július 8. 11:35 | Válasz erre | #67
Úgy látom komplett végigjátszás még ehhez a könyvhöz sincs, úgyhogy pótolnám ezt a hiányt.
1-41-81-21-181-281-321-12-361-52-(392)-192-92-352-212-312-272-252-32-3-61-141-17-138-189-303-334-368-382-94-5-64-34-390-273-298-367-395-23-108-149-386-93-325-168-73-153-127-333-218-300-134-19-95-196-216-316-165-11-51-211-251-331-371-271-311-383-224-119-187-294-54-240-125-99-194-354-79-348-398-186-13-263-27-202-46-142-237-117-223-369-205-116-370-85-30-337-265-10-342-50-182-267-33-350-2-126-228-388-144-9-68-210-122-379-384-128-313-230-199-147-365-140-164-324-266-123-31-100-330-290-343-264-336-146-396-358-253-338-400
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2017. január 23. 21:46 | Válasz erre | #66
Egyszerűen csak eltűnt a kiadó. Én is vártam a könyvet, ami sose jelent meg. Ez jellemző volt a '90-es évek kiadóira. Mostanában már pl. az Alexandra is halódik, de nem tűnik el nyomtalanul, mint az Új Vénusz.
Az Új Vénuszos könyvek is hiánypótlóak voltak a Rakéta Kiadó eltűnése után, azért - bár nem Zagor.hu-s színvonalon - de olvashatóak és átgondolva érthetőek is voltak a történetek. Persze az igényesebb fordítás minden esetben előnyt jelent!
Only in Death - Mindhalálig
© AXE
2017. január 15. 14:41 | Válasz erre | #65
Sziasztok!

Ennyi mutáns kalóz még a"kedvenc"kvintettemben a Johnny Depp-féle szuperprodukcióban sincs.

Üdv:AXE
© AXE
2016. december 28. 12:55 | Válasz erre | #64
Sziasztok!
A Sötétség Tőrei-Éjféli Tolvaj-A Halálúr Erődje triász megvételi sorrendjéről szeretnék érdeklődni.1.Szerintetek mi legyen a sorrend?2.Valamint arra lennék kíváncsi érdemes-e befektetni egy Gyűlölet Szakadéka túrára?

Üdv:AXE
© AXE
2016. február 22. 10:36 | Válasz erre | #63
Első lépésem a Szamuráj Kardja kocsmába vezetett.

Üdv:AXE
© twillight (Kövérorr)
2016. február 12. 12:22 | Válasz erre | #62
Heh, eszembe se jutott ott a listát megnézni XD
Majd beszerkesztem a lexikonba.
© Anry
2016. február 11. 10:57 | Válasz erre | #61
Ne is mondd, én sem láttam a pipától. Jól fel lettünk ültetve.
© AXE
2016. február 10. 15:51 | Válasz erre | #60
Rá is izgultam rögtön az Új Vénuszos címe miatt,aztán nagyon mérges lettem,hogy A Halál Seregei után kimúlt a sorozat.

Üdv:AXE
© AXE
2016. február 10. 13:55 | Válasz erre | #59
Sziasztok!
Egy érdekesség:1993-ban amikor megjelent az utolsó a 11.Új Vénuszos könyv a Halál Seregei akkor még A Vámpírok Tornya néven volt betervezve a Halálúr Erődje.

Üdv:AXE
© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 15. 09:06 | Válasz erre | #58
A történet maga tényleg zseniális. Az egyetlen probléma hogy kissé lineárisan bejárható, hogy nagyon durván tápol (ráadásul ha az egyik táp megvan az visz a másodikhoz-harmadikhoz, és tényleg brutálisan nézel ki tőlük), és az erődben nem éri meg vacakolni semmivel ellenben minden nyílegyenesen kikerülhető.

Sajna amikor a riadó-pontok bejönnének a játékba se tárgyat, se statot, se infót nem lehet már szerezni, ellenben nagyon gyorsan tudnak gyűlni a pontok (egyszerre akár 7!), amikből nagyon kevés gyűjthető össze mielőtt instant halált jelentenének.
Az is látszik hogy már nem jutott fejezetpont kidolgozni a gát felrobbantását, ami a helyenként kifejezetten fejezetpontpazarló könyvnél bizony kár. Gondolom az ugyanezen fickó által írt ugyanezen címen futó papír alapú kalandmodul már kidolgozta ezt a lehetőséget is... Vagy éppenabból dolgozták át a könyvet? (a kalózhajón talált fecniben történő névváltozása a szövetségnek talán erre utal)

Plusz pont azért hogy a komm-gyűrű pont háromszor használható fel értemesen, eligazítva de nem önmagában tápolva a játékost mit kéne csinálnia hogy ne hagyjon ki semmit. Sajna a főellenség még kézitusában sem nagy ellenfél, közepes mint a könyv. Egyszer érdemes elolvasni.
© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 15. 01:04 | Válasz erre | #57
Visszavonom, találtam még 50 aranyat.

Viszont egyértelmű hiba hogy a gyűrű kezdetin túl kéne emelje az ügyességet, és az elf árús ügyességitala hasonlóan a kriptában találthoz is kellene a kezdeti ügyességhez is adjon pontot.

Btw, marha idegesítő hogy mindenelrontott próba azonnali halállal egyenértékű. Persze, ki lehet őket legtöbbször kerülni, csakhogy van amit nem, meg különben is. És hiába az überstatok, a félelempróbákat nem lehet megkerülni.
© twillight (Kövérorr)
2015. szeptember 14. 20:42 | Válasz erre | #56
Pár kifogás a könyvvel:
- az elején bemész a kocsmába vásárolni, DE HONNAN A FEKETE RÁKBÓL lenne pénzed a cuccokra? A max. arany amit a könyvben összeszedhetsz (én mondjuk hozok 203-at többiből) összesen 50 pénz.
- mi a kányának venne bárki Ring of skillt (és miért olyan drága) ha nincs odaírva hogy köszönjük, +1 KEZDETI ügyességet is kaptál? Végülis nem valószínű hogy bármikor is veszítsünk ügyességet, pláne lehetetlen eddig a pontig veszíteni a könyvben. És amúgysem tudjuk megvenni.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. április 29. 08:34 | Válasz erre | #55
Tegnap kézhez kaptam a könyvet; egy újabb remek kiadvány került a kezembe, azt kell írjam! Maga a kaland olyan átlagos, kihívásnak elég könnyű, ugyanakkor lehet azért belefutni nagy pofonokba... A fordítás gördülékeny, talán a versikéket lehetett volna szabadabban rímbe faragni, de ezt is azért írom, hogy kukacoskodjak kicsit, elvégre Fura Sárga úrnak volt erre ideje elég... Szóval köszönet érte mindenkinek, aki munkájával hozzájárult, hogy ezt a kalandot is magyar nyelven élvezhessük! [smiley]worship[/smiley]
© Anry
2015. április 4. 13:17 | Válasz erre | #54
Köszi, hogy nem Lícs lett a halálúrból, így nem kell hülyét kapnom!
A lefordítatlan könyvekből már csak három maradt! :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. április 3. 14:11 | Válasz erre | #53
Láttam a történetben a wightekből lidércek lettek. Kivételesen ez egy jó húzás volt, mert a könyv írója arra nem gondolt, hogy a Wight bár alacsonyabb rendű élőholt teremtmény, csak a színtiszta ezüst fegyverek sebzik őket. (Lásd: Tűzhegy Varázslója!) A lidérc ugye szintén élőholt teremtmény, afféle gonosz szellem, de ő sebezhető közönséges fegyverrel is. A lidércnek viszont életerő apasztó hatása van, olykor az ügyességünket is elszívja.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. április 2. 09:56 | Válasz erre | #52
Hát tegnap kicsit rácsodálkoztam a dolgokra, azt gondoltam Runner él az áprilisi tréfa lehetőségével. Erre csakugyan elkészült a pdf, én meg belevetettem magam. Elöljáróban annyit, hogy szerintem a könyv nehézsége kb. olyan, mint a Gyíkkirály szigete. Talán csak tényleg ezt tudom felróni így elsőre! Persze ez sem lenne gond, ha nem egy Mortis nagyúrról lenne szó, akitől mindenki retteg, még a legbátrabbak is. Részletesebb elemzésbe kicsit később bocsátkozom, tekintve még nem jártam mindenhol. Amúgy kellemes kis olvasmány, kifejezetten kezdő kalandozóknak ajánlott!
© Zak
2015. április 1. 22:52 | Válasz erre | #51
Ne aggódj, hamarosan vége a napnak, idén is túlélted. A következő 364 napban végre nem kell poénkodnod és veled sem poénkodik majd senki. Fő a fegyelem!
© Anry
2015. április 1. 22:00 | Válasz erre | #50
Köszönjük szépen! :)
Végre valaki nem poénkodik ezen a napon. :)
© Ravnos
2015. április 1. 17:00 | Válasz erre | #49
[smiley]taps[/smiley] "És mi leborulunk előtted"[smiley]worship[/smiley]

Igaz nekem nem voltak pucér nénik!![smiley]conf[/smiley]
© Zak
2015. április 1. 16:51 | Válasz erre | #48
Jó vicc! Letöltöttem a könyvet de a pdf tele van pucér nős képekkel [smiley]lookaround[/smiley]
© AXE
2015. április 1. 16:46 | Válasz erre | #47
Nekem így amikor először megláttam a címlapot,elolvastam a hátsó borítót,a'68-as Asterix és Cleopatra rajzfilm ugrott be.

Üdv:AXE
© AXE
2015. április 1. 15:34 | Válasz erre | #46
Megvan a győztes.

Gratulálok!

Üdv:AXE
© runner
2015. április 1. 13:32 | Válasz erre | #45
Tá-Dá!
A főhős Te vagy!
© runner
2015. március 17. 21:06 | Válasz erre | #44
A könyv leghamarabb is csak a hó végén várható...
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2015. március 17. 18:11 | Válasz erre | #43
Gondolom egyszerre jön ki a kettő, bár nem tudom mennyire változik a Démonlovagok. Illetve lesz-e valakinek mersze belenyúlni, mert itt-ott nem ártana a történetnek. Jelen formájában túlzottan is nehéz... Nyilván a Halálúr erődje meg az újdonság erejével hathat majd az olvasókra, én egy kellemes kalandot várok. Az biztos, hogy vakon könyvet nem rendelek még egyszer akármekkora újdonság is... Ja egyébként mintha március 21-én ünnepelne az oldal, ha addigra elkészülne legaláb az egyik pdf, az igazán jó ajándék lenne az olvasóknak. [smiley]taps[/smiley]
© AXE
2015. március 17. 16:35 | Válasz erre | #42
Kíváncsi leszek a Halálúr Erődje-Démonlovagok versenynek ki lesz a befutója.

Üdv:AXE
© killmaster (Savanyúhas)
2015. március 11. 18:05 | Válasz erre | #41
Akkor ez a \"vakok között a félszemű a király\" effektus... Igazából még ettől a kalandtól várok pozitív dolgokat, a többi még kiadatlan könyvtől; nos az már meglepő lenne. Türelmesen, illetve türelmetlenül várom a kalandot, a lényeg, hogy a kiadvány olyan legyen vagy még jobb, mint a korábbi kalandok külleme... Jó lesz már ennek a Mortis úrnak a körmére nézni!
© runner
2015. március 11. 14:40 | Válasz erre | #40
Elolvasva, és már viszem át a javításokat.

Saját benyomásom, hogy az elmúlt időkben a több laposabb mű után ez nem olyan rossz.
Ha mondhatom úgy, nem egy Jonathan Green kaland, de egész kellemes volt.
A főhős Te vagy!
2015. február 25. 09:41 | Válasz erre | #39
Igen,a nosztalgia faktor. :)

Mostanában fog megjelenni a 19-es Lone Wolf németül. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. február 24. 18:04 | Válasz erre | #38
Igen, valamint többet tanulmányozni a szótárat és esetenként fellépni egy-egy online angol kurzusra... Mindemellet így utólag bánom, hogy nem voltam elég erélyes Runnernél, hogy én fordíthassam le a történetet, mert akkor nem kellett volna ennyit várni a magyar változatra. (Igaz annak az a hátránya, hogy mind a 400 fp pont történetét ismerném, ráadásul magamat ismerve, kicsit biztosan ferdítenék a történeten.) Nem azt mondom, a Magányos Farkas történetek is képviselnek egyfajta szintet, mely így kalandonként lassú emelkedési rátát mutatnak, de egy jó KJK mégis csak visszaidézi a gyerekkoromat.
2015. február 24. 16:07 | Válasz erre | #37
Sok könyvet kell olvasni, filmet és sorozatot nézni és fejlődni fogsz. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. február 23. 21:38 | Válasz erre | #36
Látom jól haladnak az előkészületek, ennek örülök. Ez lehet az a kaland, mely kicsit kizökkenthet ebből a fásult állapotból, mely mostanság lett úrrá rajtam. A rajzok alapján a történet kissé sablonosnak tűnik, bár a halottidézők tudnak meglepetéseket okozni. Ráadásként ott van néhány káosz-kalóz, akik közül néhánnyal biztos tengelyt akaszt a kalandor. Ilyenkor sajnálom, hogy az angol tusásom szintje eléggé alacsony...
© killmaster (Savanyúhas)
2015. február 5. 21:37 | Válasz erre | #35
Nahát Fura Sárga úr végre révbe ért, én meg már itt eltemettem a fórumon vagy háromszor! Remélem a hosszú munkája eredményes lesz, és nem kell még buta fordítási hibák felett is bosszankodnunk. Runner immáron rajtatok a világ szeme, és egy kicsit az enyém is! Ránk fér egy remek kis kaland! Mortis úrnak az orrára szeretnék már koppintani!
© Zak
2015. február 5. 18:30 | Válasz erre | #34
Itt valami történt![smiley]nevetes1[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. augusztus 19. 21:37 | Válasz erre | #33
Szóval akkor ha lassan is, de biztosan halad a fordítás. Megmondom őszintén a többi kalandtól nem várok túl sokat, legfeljebb majd pozitívan csalódom... Talán még a Gonosz kapuja ígérkezik olvasmányosnak, ami viszont az átlagnál több dinoszauruszt tartalmaz. Jó lenne még az idén magyar nyelven olvasgatni ezt a kalandot!
2014. augusztus 19. 19:02 | Válasz erre | #32
Július 29-én jelentkezett, akkor 75%-on állt, és halad vele.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. augusztus 19. 15:52 | Válasz erre | #31
Ilyenkor sajnálom azt, hogy a Magányos Farkas sorozatba öltem egy csomó energiát, nem pedig egy KJK könyvbe, ami még kicsit vonzana is... Én tényleg úgy voltam vele, hogy aki felvállalja a fordítást, az szívvel-lélekkel csinálja azt. Erre ott tartunk sokszor, ahol a part szakad. Én sem vagyok egy kapkodós fordító, és ebben a munkában szükség van némi rutinra is, de azért a legtöbbünk tette a dolgát (úgy-ahogy!) Elhiszem, hogy aki egy harmatgyenge történetet kapott, annak nem könnyű a dolga, hogy legalább kicsit élvezhetővé tegye a kalandot, de úgy egy év alatt azért le lehet fordítani egy angol KJK könyvet. Ha elakadtam bárhol is, itt mindig kaptam jó tippeket, vagy megosztottam a saját elképzeléseim a fórumon. Tegyük rendbe még a fennmaradt könyveket, hogy legyen miről beszélgetni még itt a fórumon, noha egyes kalandoktól nem várok túl sokat. De a Halálúr erődje csak piszkálja a fantáziámat...[smiley]duma[/smiley]
© Ravnos
2014. augusztus 15. 14:33 | Válasz erre | #30
Fura Sárgának sikerült jelentkezni egy év óta??
© Ravnos
2013. augusztus 26. 13:39 | Válasz erre | #29
Köszönöm a vissza jelzést, már majd el is felejtettem, hogy érdeklődtem :D ! Hát remélem Fura Sárga jól végzi a fordítást és már idén kézbe vehetjük! Hajrá hajrá!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 20. 22:18 | Válasz erre | #28

Hát ez igazán örvendetes hír, reméljük Fura Sárga úr elkápráztat majd bennünket a kaland remek magyarosításával, ami számomra azért eléggé ígéretesnek tűnik, aztán majd elválik. Magam is tapasztaltam, hogy a fordítással még nincs készen a művelet, sok munka van ezután is vele. Szóval minden bele, pusztuljon egy újabb halottidéző!
© runner
2013. augusztus 20. 11:01 | Válasz erre | #27
Fura Sárga visszaírt kérdésemre, és jelezte, hogy haladt a könyvvel.
Olyan novemberre saccolja, hogy el fog készülni a fordítással.
Ha ez hó eleje felé lesz, akkor még talán számíthattok a könyvre idén...
A főhős Te vagy!
© Ravnos
2013. január 9. 19:24 | Válasz erre | #26
Sziasztok! Csak érdeklődés képen, kb mikor lehet számítani a könyvre? Mert látom , már egy ideje 63%-on áll a könyv :( . Előre is köszönöm a válasz!
2011. november 11. 05:32 | Válasz erre | #25
Az egy topicban CatDog írt korábban néhány könyvhöz kedvcsinálót, gondoltam, felteszem ide is.

FF 43. The Keep of the Lich-Lord

A háttértörténet szerint épp zsoldosként szolgálunk a Fehér Tigris Ezredben, amikor is lejár a szolgálati időnk épp csomagolgatjuk kis tagyónkat, hogy tovább álljunk valami jó kis ütős kaland után nézve, akkor kapjuk a hírt, hogy a Triunvinátus látni kíván bennünket. Chaideshu Tábornok látni kíván bennünket. Feltárják nekünk a bajságot, ami miatt idehivattak, nos kalandot már nem kell keresnünk hisz meglesz :D A Keleten lévő Bloodrise Várat elfoglalta egy Lord Mortis nevezetű figura itt azért írok figurát mivel kalandorunknak fingja sincs, hogy ki lehet ez az illető "egyenlőre"...

Ez a Mortis , mint hamar kiderül egy régen úgy 200 évvel ezelöt élő mágus volt, aki elesett egy háborúban és , akkor megfogadta, hogy egyszer még visszatér az élők sorába, hogy leigázza az egész világot, zombi és élőhalott teremtményeivel, ennek most jött el az ideje úgy látszik, nos ezt nem is hagyhatjuk kalandra fel :D Útra valónak kapunk egy gyűrűt a Tábornoktól, amit háromszor tudunk telepatikus kommunikációra használni, ezt érdemes is időnként előkapni hasznos információkra tehetünk vele szert.

A Kalandról.:

Hajóval érkezünk Silport kikötőjébe. Ahol már látszik Mortis élőhalott teremtményeinek pusztítása egykoron virágzó város most kopár kihalt és lerombolt. A városban érdekesség kedvéért van egy "The Sword of the Samurai" nevű fogadó gondolom kicsit utalva ezzel arra, hogy az egyik író írta annak idején A Szamuráj Kardja című művet. (Kis érdekességnek szántam ezt :D) A Kalandban elég sok helyet betudunk járni több kis falvat, várost, azonban ha ezt nem úgy tesszük, ahogy kell elég rövidnek is tűnhet a kaland hisz a mellékhelyeken lehet megtalálni az értékes dolgokat, de ezek elkerülhetőek, ezzel rövidítve a kalandot (persze a kaland a fő tárgyak nélkül is teljesíthető ez előny és nem vészesen rövidül azért a kaland sem)

A szörnyek nem nagyon vészesek egy közepes kalandor is simán végig csapathatja a kalandot a főellenségig minden gond nélkül, ott azonban ha nincsenek meg a megfelelő tárgyaink kicsit megizzadhatunk egy átlagos kalandorral :D
A Könyvben a kedvencem a Skull Beast névre halgató teremtmény egy nagy koponya skorpió/pók lábakkal polip-szerű csápokkal a szájából elég szép kis teremtmény , persze ők nem járkálnának csak itt közöttünk, ha csak valaki meg nem idézi őket a Halottak Síkjáról, vajon ki idézhette ide nekünk? Biztos nem Mortis ugye? :D

A Várat elérve belép egy újabb tényező a kalandunkban , halkan kell cselekednünk odabenn nehogy felfigyeljenek ránk az ellenséges egyedek ezért van egy úgynevezett Riadó Pontunk is ettől függ sokszor milyen dolgokba bonyolódunk még vajon kifigyel fel még ránk. Amit hátránynak rónák fel, hogy annyira várjha az ember a Várat a kalandban, hogy elérje és megtalálja Mortis-t, hogy a Várban zajlódó kaland elég rövid lett.

Összegzés.: Nem a nehéz könyvek közé tartozó mű ezért egy könnyed pár órás kikapcsolódásra ajánlatos mindenképp, hisz maga a sztori és a fejezetpontok nem elfuseráltak.

8/10.
© runner
2011. augusztus 26. 11:59 | Válasz erre | #24
Ez inkább erőd, mint torony.

Esetleg:
[b]A Halálúr Erődje[/b]
A főhős Te vagy!
© Enzo55
2011. augusztus 26. 08:53 | Válasz erre | #23
Mortis tornya [smiley]vigyor2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 26. 06:16 | Válasz erre | #22
Egyrészről te írtad azt Runner, hogy a sorrend változhat és inkább csak tájékoztató jellegű! Másrészről mi lett volna ha a Halállabirintus után a Halálmocsár jön ki? Semmi! A két könyv a címében hasonlít és ennyi! Maradjon a Halálúr tornya, már csak azért is, mert ez talán tényleg a legjobban adja vissza az angol címet, és még eléggé jól is hangzik! De tényleg tiétek a döntés, míg kiadásra kerül, gyanítom sok víz lefolyik a Dunán![smiley]Stash-Open-icon[/smiley]
© Kamo
2011. augusztus 25. 22:02 | Válasz erre | #21
A Lord Halálúr Ódon Várkastélya

Amúgy kezd olyan feeling lenni, mint anno a Kétélű jóslat-nál.
© runner
2011. augusztus 25. 21:25 | Válasz erre | #20
A Halálúr tornya

Előtte meg A Pusztítás TORNYA

utána meg a HALÁLmocsár

[smiley]crushed-6[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. augusztus 25. 18:56 | Válasz erre | #19
Nekem is tetszik a Halálúr Tornya, olyan KJK-s a neve.[smiley]c1128[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 25. 16:48 | Válasz erre | #18
Teljesen jó! A mors mortis a latinban halált jelent. (Most néztem az online szótárban!) A keep pedig (amerikai angolban) öreg tornyot jelöl. Akkor legyen a Halálúr tornya! Nem tudom persze mekkora is a bebarangolható terület a toronyban, de ha nem túl nagy maradhat a torony...[smiley]c1003[/smiley]