Zagor.hu
Zagor.hu fórum
9 – Félelem Üstje
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2022. március 28. 15:52 | Válasz erre | #8
Inkább Way of tiger, mint valami elátkozott ház féle horror-unalom.
© SzG
2022. március 28. 06:40 | Válasz erre | #7
Szerintem is jobb lenne hanyagolni az FF fanfictionokat, főleg a sablonfantasykat, lásd Pokol tüze. :) A Rettegés Háza/Drumer átka/Borzalmak háza-jellegű horror-kalandokból esetleg néha még tényleg ki lehetne adni egyet-kettőt, mert ezek szinte minden esetben igényesebbek, különlegesebbek, ráadásul biztos, hogy egy horror kaland több olvasót érdekel, mint mondjuk a százhuszadik "dungeon crawler". :)
Mondjuk szerintem a Lone Wolffal se lenne érdemes komolyabban foglalkozni, mert nem sokban tér el egy átlagos fantasy KJK-tól, ráadásul a minősége is eléggé "hullámzó"... ahogy még maga Killmaster is elismerte. :) Valamint borzasztó sok részből áll, tehát jó eséllyel soha nem érnétek a végére, vagy esetleg 10-20 év múlva, de annyi idő- és energiabefektetést meg végképp nem ér az egész.
Szerintem rövidebb és egyenlesetebb színvonalú sorozatokat kellene inkább lefordítani és kiadni, például javasolnám a Way of tigert (ez még ráadásul az FF-hez is kapcsolódik a Haláltalizmán által). Illetve Beren Erchamion játékkönyves [url=https://jatekkonyvek.blog.hu/]blogján[/url] is rengeteg jobbnál-jobb és különlegesebbnél-különlegesebb lapozgatós szerepel, azok közül is lehetne "szemezgetni"... De persze ti tudjátok, illetve "a Zagor tudja". :)
© Denko
2022. március 27. 21:28 | Válasz erre | #6
Runner útjai kifürkészhetetlenek. :)

Ezt ARTURUS írta, még tavaly:

"Runner azt mondta képregények azért vannak mert szeretne mindent megcsinálni ami a kjk-hoz kapcsolódik."

Ebből feltételeztem a dolgot, hivatalos igényfelmérésről/szavazásról nem tudok.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. március 27. 19:35 | Válasz erre | #5
Nem látok bele Runner terveibe, és hát győzködtem én is eleget merre lehetne az oldal profilját bővíteni, illetve mi az amire a rajongók vágynának. Azt nem gondolnám, hogy csak azért választotta a rajongói kalandokat, mert mindegyik a szíve csücske lenne. Egyébként pont a lone wolf szériában is vannak nagyon gyérecske kalandok, ami úgy érzem mellékvágányra szaladt. Szóval az egészből azt szeretném kihozni, ha nem lenne igény rajongói kalandokra, nyilván nem lenne belőlük könyv alak, és ha több Magányos Farkas rajongó lenne az oldalon, nyilván készült volna már kézzel fogható kiadvány. Mindegy, nem is akarok ebbe mélyebben belefolyni, azért a HTML alak is majdnem olyan jó, mint a könyv, és ha úgy hozza a szükség azt javítani is lehet...
© Denko
2022. március 27. 19:07 | Válasz erre | #4
"valamiért a rajongói írások jobban tetszenek az olvasóknak"

Úgy érted, Runner-nek. Oké, övé az oldal, a hatalom és a dicsőség. Ha minden FF történetet le akar fordítani, szíve joga.
Neki ez ugyanolyan "szerelem-projekt" ha fogalmazhatok így, mint számodra a Lone Wolf.
Az új fordításért köszönet.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. március 27. 15:59 | Válasz erre | #3
Yoro köszönöm az észrevételeidet, biztosan vannak benne apróbb hibák. Ez abból is adódik, hogy rendszerint akkor is javítom a szöveget mikor a HTML része készül, és óhatatlan, hogy valami pontatlanságot ne vegyek észre. Igen a szerzőkről nem írtam, de úgy gondoltam akit érdekel majd utánaolvas. Na most az utolsó ellenfélről szólva, azért ő is legyőzhető, pláne úgy, ha nem ez az első könyv mely a kezedbe akad. Itt ugye ha teljesítesz lore köröket, megnövekszik a Harci ügyességed és a szívósság pontod is. Igyekeztem több extra tartalommal is szolgálni, és hát úgy tűnik, valamiért a rajongói írások jobban tetszenek az olvasóknak. Vagy ki tudja? Valamikor biztosan lesz folytatás is, dátumot nem ígérek, mert ha elkap a fordítói hév, akkor úgy is megírom. A következő kötet is elég érdekes, és helyenként nem is olyan egyszerű, na de erről majd kicsit később!
© Yoro
2022. március 27. 15:11 | Válasz erre | #2
Köszönet a fordításért. Vannak benne időnként hibák, többnyire elütések, de gondolom, ha lesz belőle valaha kézzelfogható könyv formátum, lesz, aki betűről betűre átnézze. Nem szemrehányásképpen, de megjegyzem, hogy az angol kiadás a könyv elején ír egy pár sort a szerzőkről, ez a magyar változatban nincs lefordítva. Továbbra is az eredeti véletlen szám táblázat alapján készült excel változatot használtam, úgy gondolom, hogy tízoldalú "dobókocka" már a nyolcvanas években is létezett, ezért Joe Dever ha akarja, azt írja be a játékszabályba. Megjegyzendő, hogy az utolsó ellenfél enyhén szólva túl lett méretezve, bár ez nem a fordító hibája. :)
Ami a Magnakai Tanokat illeti, a következőkből kell összekombinálnunk hármat: fegyvermester (íj, az induló felszerelésnél választott fegyver, tetszőleges harmadik; +3 harci ügyességet ad, és ha a vadászmestert is melléje választjuk, további +1-et és +2 szívósságot), mestergyógyító (az általa adott +szívósság igen hasznos), vadászmester (nem vesztünk éhezés miatt szívósságot, nincs negatív módosító meglepetésszerű támadásnál, bónuszt ad a fegyvermesterrel együtt), elme-sokk (elsősorban az utolsó csatában hasznos, ha győzzük szívóssággal; megjegyzés: alternatívája az elmecsapás, ami a magyar fordításból hiányzik), kapcsolattartás (segít elkerülni az azonnali halált). Én végül a fegyvermester-mestergyógyító-vadászmester kombinációval lettem sikeres, igaz nem első kísérletre. Induló tárgyak: tetszőleges fegyver (amit a fegyvermesternél választottunk), íj, tegez, laumspur-főzet, 3 tűzmag. Végezetül egy lehetséges végigjátszás: 126, 209, 52, 318, 145, 34, 88, 240, 136, 314, 183, 321, 146, 58/137. Ha 58: 53, 289/114. Ha 289: 329, 346. 41, 22. Ha 137: 182/236, 121, 315, 64, 13 (kötél), 231, 332/81, 7, 51, 118, 22. 71, 43, 122/301, 191, 349, 106, 161, 46, 326, 256, 179, 249, 168, 108, 230, 89/297, 210, 188.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. január 17. 17:20 | Válasz erre | #1
Köszönöm az új témát, ide várnék mindenféle észrevételt a kalanddal kapcsolatban, illetve van néhány extra dolog is, amit én készítettem a kalandhoz érdekesség gyanánt! Remélem többeknek fog tetszeni a kaland, külföldön nagy rajongó bázisa van a sorozatnak, idehaza még gyerekcipőben jár! A HTML verzió persze nem helyettesíti a könyv alakot, de egyszerűbb javítani, és mindenki véleményezheti, aki kedvet érez hozzá! Ezek a kalandok szerintem hozzák azt a hangulatot, amit ennek a könyvnek kell, persze hozzáteszem, hogy nekem kifejezetten nem jött be a 11. kötet, ott nagyon röghöz kötöttek vagyunk. Én szeretem ha 3-4 választásunk is van, nem csak egy Dobj egy 10 oldalú kockával felszólítás. Amúgy a következő kötetnek csak a vége olyan bénácska, a többi része egész jó. Ott is találkozhatunk ismerős alakokkal! De hogy annak mikor lesz magyar verziója, az a jövő kérdése!