Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Az utolsó budai basa városa
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© Denko
2021. március 6. 20:45 | Válasz erre | #4
Részletesebb kifejtést ígértem,ha úgy tűnik,hogy elsősorban a negatívumokra koncentrálok,elnézést érte.Hangsúlyozom,összességében jó.

Szabályok:Tetszik,hogy vannak különleges képességeink,de kizárólag a harcra korlátozódnak.Lehetett volna kicsit színesebbre venni,hogy az alap értékeinken javíthassunk velük.

Háttér:Az eleje kicsit tankönyv ízű,ill. én inkább itt említettem volna meg Imhazadét.(A felkeresése lehetne a küldetésünk.)Zavart,hogy elküldenek kémkedni,minden támpont nélkül.(Mit kellene megtudnom?)

IV.Fejezet 5. pont

Értem,hogy természetet kedvelő emberként fontos számodra a dolog,de így kiragadod az olvasót a történetből.Jobb lenne átírni valamifajta jövőlátó álomjelenetre.

Ha már szóvá tettem a kizökkentést:Nagyon zavaró,hogy archaizálásból átváltasz néha szlengre.(Elhúzom a csíkot?!)

Wagner:A varázslatos várkastély szürrealista világába beleférne,de itt kissé fura.

Kazamaták:Ha létezik mágia,talán jobb lenne,ha a könyv elejétől meghúzódna a dolog a háttérben.

Halálpont:Gyakori,hogy elbukjuk a küldetést,de túléljük a kalandot,és Buda felszabadul.Ez elég rossz szájízt hagy az emberben,mert azt a benyomást kelti,hogy a küldetésünk lényegében felesleges volt.

A lezárás kissé összecsapottnak tűnik,egyes fejezetpontokon meg hiányoltam a hangulatteremtést(Egy mondat,plusz az ellenfél értékei.)

Számos pozitívuma van a történetnek,ezeket nem spoilerezném el,mindenki fedezze fel maga.(Tetszett az öttusa,ötletes az egzotikus vadak bevonása,a magyarázat a kazamatában,stb.)

Összességében,némi csiszolgatás után nagyon jó könyv lehet belőle,ilyesmire gondoltam,mikor a játékosan tanítást említettem,a Várkastély topicban.Annyit javasolnék,hogy a végén legyen egy szószedet.

2021. március 3. 11:04 | Válasz erre | #3
Az észrevétel jogos. Kivettem egy fejezetet és elfelejtettem átírni. Amikor van időm erre, átnézem és mindig találok benne újabb elírásokat. Ezeket folyamatosan javítom. A hibákért továbbra is elnézést kérek, az észrevételeket köszönöm! :-)
© Denko
2021. március 2. 21:28 | Válasz erre | #2
Érdekes.A teljesítményed kicsit hullámzó,nekem összességében tetszett.Ha lesz időm,bővebben is kifejtem a dolgot.Egyelőre egy kérdésem van:Elírtad a fejezetek számozását,vagy kimaradt valami?(Ti.az ötödik fejezet után a hetedik jön.)
2021. február 22. 17:52 | Válasz erre | #1
Mielőtt bárki műfajmeghatározáson gondolkodna, kérem ne tegye! Ezt a történetet nem szántam „betuszkolni” semmiféle irodalmi műfajba. Egyszerűen egy játékkönyvet írtam, mely egy valós történelmi környezetbe ágyazott és fantasy elemeket sem nélkülöző kaland. Több irodalmi mű hatott rám, például történelmi regényként ott szerepel Jókai Mór Utolsó budai basája. Hangulatban pedig a lapozgatós szerepjátékkönyvek közül a jól ismert „örökzöld” szerzőpáros „örökzöld” művei közül a Halállabirintus; a Végzet erdeje; A Tolvajok városa; A Haláltalizmán; a Káosz fellegvára. A rejtvényeknél pedig visszaköszönnek Kun Erzsébet mini krimi történetei. Említhetném Szűcs Sándor Régi Sárrét világát is és a saját túraélményeimet.

Szóval ezzel közzétettem egy újabb játékkönyv tervemet, amihez a hozzászólásokat előre is köszönöm. Addig is jó szórakozást kívánok az olvasáshoz mindenkinek!