Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Crystal of Storms - könyv
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© Denko
2020. december 14. 18:02 | Válasz erre | #13
Ez egy vélemény a könyvről,a Goodreads-ról:

First, if you are Fighting fantasy old-school fan, this book is not for you. If you expect Discworld humor, it is not for you either.

This is light, very childish (not in a bad way) steampunk fantasy adventure gamebook. It is rather easy, it has nice concepts, interesting enough storyline, unfolding well throughout the whole book, though very shallow as a literature. Regarding its gameplay, in one reading you will basically go everywhere, say and do everything there is in the book and you pretty much choose (blindly) only in what order to do it. Also, you will enter 25 battles, find 50 consumables and roll the dice thousand times - pretty much on every corner and after every minute of reading. Is that bad - not necessarily, "the game plays you", but this is ok, if you are not one of that readers, that loves gamebooks for interesting choices. The structure could have been much cleaner in specifying which locations you can repeat and what encounters on them happen or not again, but it is straightforward enough anyways.

It's overall not a bad try, it has some strong sides and the downsides will probably not be so severe for younger readers. If you are a hardcore FF fan - just read this to your kids and appreciate it for what it is; don't hate it just for targeting someone else as audience.
© Uhu
2020. december 14. 16:30 | Válasz erre | #12
Ránéztem a képekre. Kisgyerekeknek (10-) rendben. Afelett ultragáz. Mondjuk a címlap is egyértelműen kisgyerekeknek szóló könyvet sejtet, szóval ha így van, akkor nincsen semmi gond.
Kicsit a Magyar Népmesék látványvilága ugrott be, amit amúgy szeretek, dehát az egy másik műfaj.
© Denko
2020. december 12. 19:56 | Válasz erre | #11
Ahogy már írtam,lehet,hogy illik a könyvhöz ez a stílus,mert olyan lesz,mint az Éjszaka az állatkertben(ajánlva 8 éves kortól).Ez esetben nem én vagyok a célközönség.

Ha könyvet akarok venni,először elolvasom a címet(Ez nem igazán vitte át az ingerküszöbömet.),aztán megnézem a borítót(Itt az se győzött meg.),és elolvasom a fülszöveget(Hagyjuk.)Vagy ennek a szerencsétlen könyvnek van a legpocsékabb marketingje,amivel találkoztam,vagy a kiadó tanusít nagyon nemtörődöm hozzáállást.

A Halállabirintust azért hoztam fel,mert az illusztrációk szerinted lényegtelenek.A 37-es,vagy a 218-as képek konkrétan felhívják a figyelmet egy-egy halálpontra.Plusz,ha az író nem ad részletes leírást egy lényről,akkor hogyan képzeljem el?
2020. december 12. 19:47 | Válasz erre | #10
Hát kövezzetek meg, de azok a belsők így nagyon xarok. Egy új kjk-t sem szereztem be, mert az én hangulatomhoz igenis hozzátett az igényes belső illusztráció, így lehet bármilyen a kaland egyértelműen hiányérzetem lesz.

Amúgy a borító nagyon is hozzáad, fantasy rajongóként nem veszel olyat amin űrhajó van, felnőttként nem veszel olyat, ami mesekönyvnek néz ki, max. a gyerkőcödnek. [smiley]awink[/smiley]
2020. december 12. 18:07 | Válasz erre | #9
Ha azt akarják, hogy a könyvet ne a borítójáról ítéljem meg, akkor legyen sima fehér a borító, rajta csak a szerző és a könyv címével, fekete betűkkel. Ha úgy döntenek, hogy ennél több kerül rá, akkor igenis a borító alapján fog születni az első benyomás. Pontosabban nem is, nekem abból született az első benyomás, hogy a tisztelt kiadó £5-ért vesztegette a könyvet, majd rádobott egy £12-os posta költséget, ami enyhén szólva is röhejes. A másik meg, hogy ne az illusztrációk alapján ítéljük meg, hát sokaknak egyelőre nincs más választása. Majd pár hónap múlva meglátjuk, hogy milyen lett maga a kaland. Talán.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. december 12. 17:42 | Válasz erre | #8
...hacsak nem kepregenyrol beszelunk. [smiley]fantasy-31[/smiley]
2020. december 12. 17:41 | Válasz erre | #7
Szerintem azert nem jogos a hasonlatod, hisz a halallab. eseteben egy ujra feldolgozasrol/ujra kiadasrol van szo, mig ennek a konyvnek az eseteben eredeti alkotasrol beszelunk.

Persze lehet, hogy az elso kommentedben volt igazad es tenyleg csak a kiado "szivatja" a mufajt es a konyv, illetve annak tortenete sokkal jobb, mint amit az illusztraciok sugalnak.

A lenyeg, hogy egy konyvet sem szabad a borito alapjan itelni, illetve ez esetben az illusztraciok alapjan. [smiley]fantasy-mummy-33[/smiley]
© Denko
2020. december 12. 16:24 | Válasz erre | #6
Nem arról van szó,hogy Eskelinen illusztrációi rosszak,vagy csúnyák lennének,a jó képeken azt értettem,hogy nem passzolnak a könyvhöz.
Nézd meg,mit rajzolt a Trónok harcához(Tudom,Tűz és jég dala,de mindenki így ismeri.):

https://i.pinimg.com/originals/ff/bc/12/ffbc12878b225b9f1975475d1463d6dc.jpg

A kép alapján azt hinném,mese,legfeljebb young adult sorozat.

Nem olvastam a Crystal pf Storms-ot,simán lehet,hogy illik hozzá ez a rajzstílus(ez esetben nem is érdekel),de egy Halállabirintus ilyen stílusú képekkel olyan,mintha az esküvőn kurvának öltözne a menyasszony.Nem passzol össze a hangulattal.

"A lenyeg, hogy a konyv jo legyen."

Jó,akkor csináljanak olyan rajzokat,amik ehhez hozzájárulnak,nem elvesznek belőle.Ha már felhoztam,nézd meg a halállab. eredeti rajzait,és vesd össze az újakkal.(Már amit kegyeskedtek meghagyni.)Mi az,ami az eredeti 37-es képen(bálvány) megvan,az újon viszont nincs?
2020. december 12. 14:15 | Válasz erre | #5
Megneztem a kepeket en is, de szerintem nincs bennuk kivetni valo. Ez egy mas fajta rajzolasi stilus. Nyilvan nem illeszkedik bele igazan abba, amit eddig megszoktunk, de nem is az illusztracio a lenyeg. A konyvekben, es foleg a KJK konyvekben mindig is az irott szo volt a lenyeg. Persze a kepek rasegitettek, de a legtobb jelenet - mint minden irott tortenet olvasasanal - az olvaso fejeben keletkezik. Jo kepzeloerovel tovabb lehet "rajzolni" a kepzeletunkben ezeket az illusztraciokat. A lenyeg, hogy a konyv jo legyen. [smiley]fantasy-dragon-11[/smiley]
© Denko
2020. december 12. 12:27 | Válasz erre | #4
Megnéztem.Aztán hagytam kicsit ülepedni a dolgot,és megnéztem mégegyszer.[smiley]wilting[/smiley]
Miért kell erőltetni a pg13-at?A képek alapján,lett volna alapanyag JÓ illusztrációkhoz!Kezdem azt hinni,hogy a Scholastic direkt szivatja a műfaj kedvelőit...[smiley]gunyos1[/smiley]
© SzG
2020. december 12. 11:33 | Válasz erre | #3
[smiley]puke[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 12. 11:17 | Válasz erre | #2
Hozzák a formájukat a kiadónál! Biztosan ez is művészet, de nem az a fajta, amire én azt mondanám, hogy tetszik! Oké hogy 2020-ra már eléggé lebutították az embereket a tévéműsorokkal, kizsákmányolják rendesen a dolgozókat, de még a könyviparban is azt látni, hogy az igénytelenség a divat! Komolyan mondom ezzel csak a grafikus járt jól, mert egy összecsapott negyed munkáért kapott egész fizetést! Sebaj, én a történettől sem várok többet, így a kaland jól fog illeszkedni a rajzokhoz... [smiley]duhos2[/smiley]
© runner
2020. december 12. 09:27 | Válasz erre | #1
Aki be van lépve a Fórumba, az megtekintheti az új FF könyv "csodás" illusztrációit a [b]Képek [/b]oldalon, [i]Viharkristály [/i]címen.
A főhős Te vagy!