Zagor.hu
Zagor.hu fórum
30 éves évfordulós Kaland Játék Kockázat találkozó
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
2019. szeptember 5. 22:33 | Válasz erre | #122
Javítani fogom a facebook-on a kezdést, de a vége a kiírás szerint lesz 19:00! 8:30-tól lehet majd bejönni. A korai érkezők beszélgethetnek, illetve lesz néhány társas setup-olva játékra. Azokkal lehet ismerkedni, játszani velük. Végül várhatóan 10-ig összerázódik a csapat, akkor lehet előadást kezdeni. Aki tuti részt venne, de a 10 óra is korai számára, privátban írja le a problémáját nekem a nyilvános évődés helyett. Mivel ha meg túl későn van a kezdés és túl sokáig tart a program, akkor meg a hazajutás miatt lesz a nyafi, hogy nem tud végig maradni, miről marad le. Délben is kezdhetjük és összecsaphatjuk lerövidített előadásokkal, de akkor van-e értelme az összejövetelnek? A londoni fesztiválra is 9től lehetett bemenni a standokhoz, 10től kezdődtek az előadások és az utolsó program 18:45kor kezdődött, ott 20kor volt kapuzárás.
© cock
2019. szeptember 5. 21:51 | Válasz erre | #121
[i]A temetők látogatottsága miatt sokan egy héttel korábban vagy később látogatnak el a szeretteik kegyeleti helyeihez.[/i]

Ugyanezt nyilván mi is tudjuk. Sokan, de ahhoz nem elegen, hogy ugyanakkora legyen a forgalom, mint egy átlagos hétköznapon.

[i]Az autóval érkezők elkerülhetik az egész várost M0 felől érkezve[/i]

Kivétel, ha valaki az M3-asról érkezik, akkor eleve be sem megy a városba.

[i]Sehol se volt jelezve, hogy mikrondugdosás lesz bárki arcába.[/i]

Az csak egy példa volt. LOL Arra, hogy nem muszáj mindenkit felvenni, csak azért, mert ott van.

Ja és egyébként meddig fog tartani a rendezvény?
2019. szeptember 5. 19:04 | Válasz erre | #120
[url=https://imgur.com/X9nSKlX]Ian Livingstone és Steve Jackson a 2019es FF Fesztiválon[/url]
Az előző hétvégén lezajlott a FF3 rendezvény. Az ottani eseményekről bővebben szó lesz a november 2-i budapesti KJK évadzáró találkozón.

Válaszok a találkozóval kapcsolatos kérdésekre:

[b][u]Figyelembe véve a kéréseket és a vonatközlekedést 10 órakor kezdődnek a találkozó előadásai![/u][/b]
Nem emlékszem, hogy tömeges felháborodás lett volna azon, hogy tavaly halottak napján Magyarországra hívták Ian Livingstone-t. Csupán a dedikálós belépődíjról volt vita, hogy drága-e. Arról se volt károgás, hogy az Arcadia hogy meri a rendezvényével a hétvége 3 napján befoglalni ilyen ünnepen!
A temetők látogatottsága miatt sokan egy héttel korábban vagy később látogatnak el a szeretteik kegyeleti helyeihez. Illetve van lehetőség péntekre vagy vasárnapra időzíteni, van mozgástér. Mivel kevesek számára munkanap a péntek, szombat, vasárnap, pénteken többet pihenve lehetséges szombaton korábban kelni a hétvégén megszokottnál. Az autóval érkezők elkerülhetik az egész várost M0 felől érkezve és parkolni is tudnak. Tömegközlekedésnél: A péceli temető forgalma miatt nem lesz rosszabb a 169E buszközlekedése, esetleg még sűrűbb lesz a járatszám. A köztemető valóban forgalmasabb ekkor, aki onnan érkezik, választhatja Metró3-Metró2-Örsről 169E vagy 85E-169E megoldásokat alternatívaként a temető teljes elkerülésére a 202E helyett.
A felvételeken főként nem a látogatók lesznek dokumentálva, hanem az előadások és programok. Sehol se volt jelezve, hogy mikrondugdosás lesz bárki arcába. Az interaktív előadás miatt olyan előfordulhat, hogy valaki kérdésre válaszol és a válasza hallható lesz példaként a felvételen. Nem folyamatos megavideók fognak készülni lemezre, az hamar megtelítené.
DVD és jegyár: A részvétel 30nappal kezdés előtt regisztráltak részére 6000(early bird). Akik később teszik drágábban válthatják meg. De ha nem kérik a felvételt, akkor marad 6000. Ez egy plusz lehetőség, aki nem akar többet fizetni, de nincs igénye a lemezre, megteheti. A helyszín késői madárka jegy a legdrágább, aki csak beesik. De ez más rendezvényeknél is így van. Korábban vételezve olcsóbban vehetsz részt. (cock: neked, ha nem kéred a lemezt, levonom az alap jegyárból is, illetve szeparáltan ülhetsz, hogy inkognitód megmaradjon)
© cock
2019. szeptember 3. 02:31 | Válasz erre | #119
És gondolod, hogy ha áttenné másik napra a rendezvényt, akkor 9-nél később kezdené?
© marczy
2019. szeptember 2. 23:34 | Válasz erre | #118
A busz pokoli drága, mert a vonatra legalább ott a Start-kártyám, ennek köszönhetően barátibb áron kijön a dolog, de az buszra nem jó. Igazából nem a szállás a gond, hanem a sértődések elkerülése a temetőjárás esetleges hiánya okán, mert az előző este való vonatra szállás ezt indukálná. Busszal csak ritkán és olyan helyekre járok, ahova nincs vonat. Itthon nagyon ritka az olyan busz, ami tényleg kényelmes.
Most a miskolciak valóban szívnak sajnos, de legalább a fontosabb reggeli vonatok Keletibe, Nyugatiba történő beérkezését értelmes ráhagyással be lehetne várni, ha a november 2. mint időpont nem változtatható meg.
© cock
2019. szeptember 2. 02:34 | Válasz erre | #117
Hát persze, meg a leszálláshoz is van kellően nagy tér a szóban forgó helyszínen. Valószínű.

Sárkányok is lesznek majd demonstrációs anyagként, hátha legyőzi őket az a több tíz fassetuggya hova érkező helikopter?
© dan
2019. szeptember 2. 01:00 | Válasz erre | #116
Ha pl.durcás vagyok,ezeket szoktam hallgatni:Hupikék Törpikék:Morogj
LGT:Mindenki másképp csinálja
Ui.:Állítólag lehet pl.kölcsönözni helikoptert,pontosabban lehet beérni vele,mint IC-vel.(talán)
Üdv:dan
© cock
2019. szeptember 1. 04:13 | Válasz erre | #115
Aki utazott már valaha hosszabb távon Intercityvel, az nem hiszem, hogy buszozásra vágyik.

[i]Én pl.a buszt választanám Szombathelyre,mivel megyeszékhely,gondolom van oda(is)közvetlen járat Bp-ről.[/i]

Persze hogyisne! Összeszámoltam neked, hogy a Pest megyével nem határos távolabbi megyék székhelyeiről hány közvetlen buszjárat van Pestre/Pestről. Íme: [url=https://drive.google.com/file/d/1XfQl4mhO-E_ESKhz74GVMwpFfcjCePG6/view?usp=sharing]Buszok[/url]

De sorolok pár hátrányt a buszozásról:

Helyhiány, kényelmetlenség, nincs wc, esélyed sincs asztal mellé ülni, kb. másfélszer annyi menetidő, mint vonattal, sokkal több helyen állnak meg, autópályás járatok meg még ritkábbak. Nem állhatsz fel kinyújtózni vagy járni egyet, ha már csontosra ülted a segged, mondván minden utasnak ülnie kell.

Mint látható Szombathelyről buszozni nem is nagyon lehet. Tehát akkor miért is ne válassza a vonatot?
© dan
2019. augusztus 31. 23:47 | Válasz erre | #114
Javaslat1.(ha lehet)1napot ott aludni vendégházban,másnap(mondjuk vasárnap)vissza menni pl.Szombathelyre.
Javaslat2.Én pl.a buszt választanám Szombathelyre,mivel megyeszékhely,gondolom van oda(is)közvetlen járat Bp-ről.
Busz:drágább,de nincsenek rajta(zömében)link,kétes stb.alakok.Vendégház:Nekem Egerben voltak,gondolom Pesten is vannak ilyenek.Ha többen alszanak1szobában,össze lehet adni az1szoba árát,és úgy,többen egy szobában,olcsóbb.Csak legyen az egy szobában min.2ágy.Én levelezőre jártam egyetemre,(akkor még fősuli),pénteken mentem,szombaton előadás,délután húztam haza,természetesen megvártam a tömeg elhúzását,autópályán busszal haza,onnan még kb.51km hazáig.Kaját vittem magammal,pótlásként irány a pizzéria,32cm,azzal megvolt a kajálásom bőven.
Üdv:dan
© cock
2019. augusztus 30. 23:50 | Válasz erre | #113
Ja, hát pontosan ezért írtam a kocsival dolgot, hogy kizárólag azok vannak előnyben, akik kocsiba tudnak pattanni, de ők is csak akkor, ha nem kell még kmeket autókázni egy autópályáig gyök 2-vel.

Nyilván én is a vonattal zötyögnék, és persze én hiába jövök a 80-as vonalról, most felújítás van, tehát amúgy is buszra kell szállni és ha már buszra szállok, akkor az a Keletiig visz, onnan Rákoscsaba hétvégi közlekedési rend szerint minimum 45 perc.

Tehát hiába jövök jó irányból, ha felújítás van, ha nem, mehetek visszafelé. :D

Annak meg marha sok értelme van, hogy ott reklámozza a rákoscsabai vonatmegállót, mivel 169E-vel 9 perc, vonattal meg 5 perc Rákoscsabától Pécelig, ott meg úgy is mindenkinek le kell szállnia a felújítás miatt. Aki távolabbra megy az nyilván pótlóbuszozik Hatvanig, Gödöllőre meg gondolom hévvel megy a nép inkább, de az se esik útba.
Az a Pécelig közlekedő vonat max. azoknak jó, akik eleve mittomén Pest belvárosából indulnak, mert gyorsabban kiér Rákoscsabára, mint a 169E, de ahogy írtam a másik irányba sok értelme nincs.

Arról nem is beszélve, hogy ilyen napokon a 2-es metró is min. 5 percenként jár, ami látszólag nem sok, de ha már utaztál egy csomót felbasz, ha pont az orrod előtt megy el. + a metró menetideje + a 169E menetideje. Még jó, hogy a megállóhoz közel van az épület. :D

De én is azt nézem, hogy akárhogy variálok mindenképp legalább 3 óra a menetidő.
© marczy
2019. augusztus 30. 23:14 | Válasz erre | #112
Hát én személy szerint mint tudjátok, Szombathelyről bumliztam, ez vélhetően így lesz novemberben is, ha ki tudom nyögni a szükséges money-t.
Nem autókázok, azon nem lehet se dolgozni, se pihenni, éljen a vasút. Ezért örülnék nagyon, ha az autó nélküli emberekre is gondolnátok a kezdési időponttal. Ha ugyanis pénteken este nem tudom megúszni a közös temetői kiruccanást, akkor a reggel 6-os vonattal negyed 10-re érek fel, onnan meg még X idő eljutnom Rákosborzasztóig, a XVII. kerület ugye a világ vége, iszonyú messze van mindentől. A 7-es IC a Keletibe ér, az egy kicsit barátibb, de fél 10 előtt akkor sem tudok a metróra szállni.
Arról nem is beszélve, hogy a halottak napi forgalom a tömegközlekedésben is óriási lesz.
© cock
2019. augusztus 30. 13:46 | Válasz erre | #111
Ezeket a dolgokat egyébként nem azért írtam, mert imádom a nagymonológokat, de furcsállom, hogy a maradék 46 ember, aki szintén megkapta a levelet, hallgatólagosan beleegyezik mindenbe.

Nekik nincs véleményük? Nekik minden tetszik úgy, ahogy tervezve van?
© cock
2019. augusztus 29. 23:50 | Válasz erre | #110
Ja gondolom a pesthidegkútiak vagy a budatétényiek szintén marhára örülnének a korai kezdésnek.

[i]remélem, a felvételek azért közzé lesznek téve a neten, pl. az előadásokról... mert azokra nyilván kíváncsiak lennének azért azok is, akik nem voltak ott.[/i]

Hát azt kizártnak tartom, mert ha felkerülne a netre, akkor másolható lenne és terjeszthető. Arról nem is beszélve, hogy az megint egy másik adatvédelmi kérdés, hogy az elkészült képek és videók felkerülnek-e a netre. Ha nem kerülnek fel, akkor erről nem kell megkérdezni az érintetteket, de arról viszont nem ártana előzetes tájékoztatást adni, hogy hogyan, hol, mi célból kerülnek felhasználásra az elkészült anyagok.

A DVD dolgot meg azért nem értem, mert manapság filléres tétel lett a szürkeimportos DVD, az írók is 4-5k-ért vannak, tehát nem konkrétan az írással meg a DVD beszerzéssel lenne a baj, csak minek?

Ahogy írtam max. vágott anyagot tudnál rá összedobni, ha tényleg annyira mindent fel kell venni.

Ja és hát igen, pont azok nem kapnának DVD-t (de itt nem is a tárgyi eszköz a lényeg) akarom mondani, azok nem nézhetnék meg a videófájl(oka)t, akik ott sem voltak.

Eljátszottam a gondolattal, hogy még akár mennék is, de hogy rólam videók vagy fényképek készüljenek, az nálam kizáró ok. Pláne úgy, hogy fogalmam sincs melyik harmadik fél kezébe kerül az anyag, beleértve a netet is.
© Grimmy
2019. augusztus 29. 22:40 | Válasz erre | #109
Ezt a 9 órai kezdést én is viccesnek tartom, főleg, hogy még oda van írva, hogy a vidékiek miatt lett így. :D Mert ugye még egy pestinek se annyira kényelmes egy 9 órai kezdés, egy vidékinek meg főleg. Ja és igen, pláne úgy, hogy még ünnepnapról is van szó. :D
Leghamarébb 10 órakor kellene elkezdeni a banzájt (szerintem a többi se kezdődött hamarább, vagy tévedek?), de lehetne nyugodtan 11 óra is akár. Estig akkor is van vagy 7-8 óra legalább, az csak elég az előadásokra, beszélgetésekre stb.
Ha meg nem, le kell rövidíteni az előadásokat. :P

"A rendezvényről rendhagyó módon képfelvétel is készül"
Ez tényleg elég rendhagyó. :D Mármint, hogy MINDEN jelenlévőről készül, akár akarja, akár nem, ha jól értem... ezt hanyagoljátok szerintem. Az előadásokról legyen videófelvétel esetleg (vagy hangfelvétel), ha az előadók beleegyeznek, és kb. ennyi. Meg aki akar, csináljon selfit, vagy álljon be egy csoportképre stb., de ez tényleg választható legyen csak, ne kötelező jellegű.

"a DVD-t külön vásárolhatják meg"
Azért a 6000 forintos beugróért igazán kaphatna minden érintett egy másolt DVD-t legalább, már elnézést...

"Akik nem vesznek részt az eseményen, azok számára nem lesz DVD készítve!"
Oké, de remélem, a felvételek azért közzé lesznek téve a neten, pl. az előadásokról... mert azokra nyilván kíváncsiak lennének azért azok is, akik nem voltak ott. :)
© cock
2019. augusztus 29. 18:55 | Válasz erre | #108
Már elnézést, hogy így beleugatok, de vannak az emaileddel kapcsolatban érdekességek.

[i]2019. november 2-án ÉVADZÁRÓ KJK TALÁLKOZÓ kerül megrendezésre[/i]

Biztos, hogy jó ötlet pont halottak napjára szervezni ezt? Mert azt még esetleg meg tudom érteni, hogy a résztvevők direkt a találkozó miatt korábbra időzítik a kegyeleti dolgaikat, de ettől még Budapest zsúfoltabb marad az átlagosnál aznap.

[i]A főprogram 9:00kor kezdődik tekintettel a vidéki látogatókra.[/i]

Mennyire vidéki? Pest megyei? Végül is biztos jó lehet mosott szarként hosszú előadásokat hallgatni. A 10 óra talán még egy kompromisszumos megoldás lehetne (bár a legutóbbi alkalommal gondolom részben emiatt is csúszás volt), de ha tényleg tekintettel lennél a vidékiekre, akkor csak egy laza kis 2 órát szánj az útra. 2 óra alatt talán [s]bármelyik[/s] olyan országrészből el lehet jutni Rákoscsabára kocsival rohamtempóban, ahonnan vezet Pestre autópálya. És ha nem felriadni akarsz az ébresztőórára, hanem nyugodtan felkészülni a napra, akkor minimum 5-kor, de legkésőbb 6-kor fel kell kelned, hogy 7-kor indulhass. És az sem feltétlenül biztos, hogy a halottak napi forgalom lehetővé teszi, hogy 2 órán belül odaérj.

[i]A rendezvényről rendhagyó módon képfelvétel is készül: videós és fotós anyagként, amelyet a résztvevők kapnak saját példányt. A regisztrálók elfogadják, hogy az eseményen kép és hanganyag készül róluk[/i]

Kiváló. Egyet mondj meg! Biztos, hogy mindenki, aki részt kíván venni, szeretné, ha fényképek és videók készülnének róla? Kétlem.

[i]Az ezt követően részt venni kívánók a DVD-t külön vásárolhatják meg. Akik nem vesznek részt az eseményen, azok számára nem lesz DVD készítve![/i]

Ez úgy lenne korrekt, hogy akik személyesen vettek részt, azok ingyen kapják a DVD-ket, függetlenül attól, hogy október 2-áig regisztráltak-e vagy sem, a többiek pedig, akik nem vettek részt, esetleg megvásárolhatnák a DVD-t. Mondjuk nem tudom, hogy milyen formátumot terveztek a DVD-re, klasszikus műsoros DVD-t akartok vagy csak simán adat DVD videófájlokkal (ez utóbbi ugye jóval kevesebbet foglal), de egy DVD-re nem fér rá túl sok anyag. Sima 720p H264 formátumban meg valami aac hanggal durván 3 óra fér egy DVD-re.
Gondolom nem 12-kor fog véget érni a rendezvény.

[i]dokumentációs jelleg miatt segít, hogy a résztvevők ne a jegyzetelés fáradságos műveletével vesződjenek[/i]

De ha ez a cél, akkor ehhez miért kell minden résztvevőt felvenni? Nem elég csak az előadókat vagy az éppen beszélő résztvevőket?
Ha van egy hordozható mikrofonod, amit mindenki orra elé nyomsz, abba sem kell mindenkinek beleóbégatni és felvenni, amit beszél csak azért, mert elé nyomtad.

Utóirat: A blind carbon copyt ismered? Legközelebb CC helyett BCC-t használj. Nem hiszem, hogy mindenki szerette volna, ha látják az email címét.
2019. augusztus 18. 21:14 | Válasz erre | #107
Nekem nem. 5 sor 5 megfejtés. Valamelyikkel nehézségeid vannak?
2019. augusztus 18. 20:42 | Válasz erre | #106
Ha nem sikerül az anagrammákat visszafejteni az gondot okoz?
Only in Death - Mindhalálig
2019. augusztus 18. 12:24 | Válasz erre | #105
A találkozón várhatóak vetélkedő feladatok is. Mutatnék példát:
1, Nikodémusz üzenetet küldött Yaztromonak. De amikor a varjú megérkezett a toronyhoz az üzenettel, az idős varázsló meglepődött a benne olvasottakon. /Segítség a feladványhoz: Az anagrammák olyan kifejezések, melyeket más szó vagy szavak betűinek felcserélésével kapunk, pl. matektanár = mértan átka./
ÚR ÁLLVA IS IZZÓ
DOLGOM VAN, OKÉ?
IMÁD ÓBOR IS
LAZA SNITT
ÁG ELLEN METÉL
Mit tartalmazott az üzenet?

2, Egy kalandor elindult Yore erdejéből Fang városába, hogy az idei Halállabirintus tornára nevezzen. Viszont odaér időben a helyszínre?
YORE szóból kiindulva, minden lépésben csak egy betűt megváltoztatva, el tudod navigálni a kalandort FANG-ba? Hány lépésben sikerül? Tulajdonnevek megengedettek, viszont azon kívül magyar szavakat használj!
(Segítség a feladványhoz: Pl. hang-ból továbbléphetsz Fang-ba, hiszen egy betűt, a "h"-t cserélted "f"-re.)

A fenti minták azért kerültek ide, hogy eloszlassanak tévhiteket. A résztvevők ne aggódjanak, nem arra leszünk kíváncsiak, hogy adott könyv adott fejezetében hogyan hívták az ellenfelet vagy a könyvben hány halálpont volt! Gondolkodtató vagy ügyességi feladatok várhatóak, melyeket az is megoldhat, aki nem olvasott el minden KJK könyvet. Bátran részt lehet bennük venni! Nem a versenyzők beégetésre megyünk rá lexikai feladatokkal!
2019. augusztus 11. 20:19 | Válasz erre | #104
[center]2019. november 2. Budapesti Évösszegző 30. évfordulós KJK Találkozó

Facebook esemény elérhetősége:
https://www.facebook.com/events/923049681392229/

Azonnal klikkelhető linkként elérhető itt:
[url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/]2019 novemberi KJK Tali[/url] [/center]
2019. július 26. 22:29 | Válasz erre | #103
[img=http://www.gistlabs.net/Dragon_Forest/pictures/Chris_ACHILLEOS/AchilleosDragonspell.jpg]A Titán, ahol szükség van a hősökre /Persze nem csak ott ;)/[/img]
[meret=+6][center]KJK 2019. NOVEMBER 2. BUDAPEST! ÉVÖSSZEGZŐ 30. ÉVFORDULÓS KJK TALÁLKOZÓ

[url=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKsi-pOnrNBWB3nmwyOhIu0rpsYyz_DCSN59muyazTE7zd5g/viewform?usp=sf_link]REGISZTRÁCIÓS FELÜLET ELÉRHETŐSÉGE[/url]

Hamarosan lesz facebook-os esemény generálva, illetve elérhetőek lesznek további tartalmak az esemény programjaival kapcsolatosan.
(Ha szervezett keretek közt szeretnél rajongó társaiddal találkozni, itt egy jó, és talán utolsó esély!) [/center][/meret]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. július 2. 20:32 | Válasz erre | #102
Tetszik az új menüpont, így én aki nem tudtam ott lenni a találkozón mégis kapott némi ízelítőt, és láthatott olyan fanatikusokat, mint jómagam. Azt a finom tortát én is megkóstoltam volna, szeretem a sütit. Persze irigykedem is kissé az angol kirándulásotok miatt, biztosan szép élmény lehetett. No, ha majd nyerek a lottón egy nagyobb összeget, vagy én is miniszter leszek, akkor majd megyek én is... :-)
© runner
2019. július 2. 09:09 | Válasz erre | #101
Ott a válasz a szövegben:
"Aki eljött a Találkozóra, az gazdagabb lett bónuszként egy új, színes illusztrációs változattal (5. kép)."


A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. július 2. 08:38 | Válasz erre | #100
Amúgy a 24. képen látszik egy másfajta borítójú Tűzhegy is, ez is egy rendes, rendelhető könyv?? :O Mert erről még nem is hallottam.
Vagy ez csak valami tesztkönyv, és csak egy készült belőle?
© runner
2019. július 2. 08:35 | Válasz erre | #99
Vitárius Gábor előadásai megvannak.
Lehetséges, hogy majd felkerül.

Igen, itt a szöveg javítva lett, de az évszám nem.
A Zagor.hu előoldala volt a kjk.extra.hu, ami már sokkal előbb létezett.
De az első könyv, A Sárkány szeme 2009-ben került fel oda.
Ezért 10 év.

A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. július 1. 22:20 | Válasz erre | #98
Szuper, jók az előadásos-anyagok is. :) Mondjuk azt sajnálom, hogy konkrét hangfelvétel nem készült róluk, szívesen belefüleltem volna mindegyikbe (ha esetleg mégis van ilyen, szóljatok).

"Majd ezeket követte a többi kötet a Démonlovagokig bezárólag. Ezután majd 15 év új kötetek nélkül telt el, mígnem 2009-ben elkezdtük a Zagor.hu keretein belül folytatni a sorozatot."
Ezt a részt itt nem nagyon értem egyébként; az utolsó hivatalosan kiadott magyar nyelvű KJK egyrészt nem a Démonlovagok volt, hanem a Zagor legendája... másrészt ez ugye 2001-es kiadás, tehát nem "majd 15 év" telt el az utolsó hivatalos KJK-kiadás és a Zagor.hu indulása között, hanem csak "majd 10"... pontosabban 8 év. :)
© runner
2019. július 1. 08:27 | Válasz erre | #97
Felkerült a leírás a Találkozóról:

[url=https://zagor.hu/?oldal=talalkozo]https://zagor.hu/?oldal=talalkozo[/url]
A főhős Te vagy!
2019. június 23. 18:51 | Válasz erre | #96
@leadlaw55 en voltam Debrecenbol, masrol nem tudok. Itt vagyok altalaban. :)
2019. június 21. 04:04 | Válasz erre | #95
Sziasztok! Tudjátok esetleg ki volt Debrecenből, illetve itt van az illető? :) Köszönöm!
2019. június 10. 22:49 | Válasz erre | #94
Üdvözletem, ha így megkésve is; ezért elnézésed!
No, "gyanús voltál".
Úgy vélem, csak nem utoljára találkozhattak a műfaj kedvelői, rajongói.

2019. május 25. 12:39 | Válasz erre | #93
:((((((((((

Még sokáig fogom bánni, hogy lemaradtam a dologról [smiley]falbav[/smiley] - 2 napja tudtam meg, hogy volt ilyen találkozó - remélem lesz még hasonló esemény![smiley]vigyor2[/smiley]
© runner
2019. május 21. 14:23 | Válasz erre | #92
Korlátozottan még kapható a Találkozóra készített zsák (és tartalma):

[img=http://zagor.hu/egyeb/zsak.jpg]http://zagor.hu/egyeb/zsak.jpg[/img]

A zsák tartalmazza a 30. évf. [i]A Tűzhegy varázslója[/i] könyvet és a [i]12. Játékfüzetet[/i].
A főhős Te vagy!
2019. május 9. 15:45 | Válasz erre | #91
Szervusz Vatos-kalandora! Köszönöm a dícséretet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy cukrász az eredeti szakmám, azért ment a vágás. A tortaszeletelő nicknév nem rossz, mert így könnyen beazonosítható vagyok. Tényleg jó lett volna egy rövid bemutatkozás a találkozón, igazad van.
.
2019. május 7. 20:04 | Válasz erre | #90
Személyed tekintetében meg le a kalappal, hogy mennyire ügyesen, profin megoldottad, csináltad a szeletelést és tálalást. (Sokan annyira megszenvedhettek volna ezzel, hisz már csak a torta méretéből adódóan sem volt kis feladat, hogy talán még a fülük is maszatos lett volna, és a fele szeletet összetapicskolták volna...) Komolyan. És ezért is jár a köszönet. Még az is eszembe jutott a hozzászólásod befejezése nyomán, hogy (és semmiféle szarkasztikusság nincs ebben a gondolatomban) lehetne a nick neved akár "Tortaszeletelő"!
Még az is eszembe ötlött - sajna így utólag csak -, hogy nem lehetett volna rossz, ha valahogy (minimálisan legalább, és a nick neveket "bemondva") bemutatkozott volna mindenki a többieknek, akár a találkozó legelső fázisában.
Én amúgy az a "koma" voltam, aki másodmagával (a "kedvenc" unokaöccsével) jelent meg. (Mögötted ültünk.)
2019. május 5. 23:31 | Válasz erre | #89
Üdvözletem minden kalandor társamnak. Egy nagyon jó és különleges találkozón vagyunk túl. Azért nevezem különlegesnek, mert ennyi KJK-rajongó ritkán jön össze egy helyen, és egészen fura érzés volt néha, hogy ezzel a témával kapcsolatban szabadon lehet beszélni, a másik pontosan tudja, miről van szó. Ugyanis a mindennapokban,az átlagembereknek fogalmuk sincs erről az egészről, ezekez a könyveket egy nagyon szűk csoport ismeri csak idehaza. Jónak pedig azért nevezem , mert nagyon jól megszervezett esemény volt, egy jó helyszínen. Runneréknak egy nagy űrt sikerült bepótolni az elmúlt években, amit gyerekkorom óta éreztem, mikor megtudtam, hogy mennyi könyvet adtak ki eredetileg, és valószínűleg azok megszerezhetetlenek lesznek idehaza. Még egyszer köszönöm, ez nem mindennapi munkát és ügyességet kívánt meg az egész Zagoros csapattól. A sorozat nagyon jó kezekbe került idehaza, úgy gondolom.

Üdvözletettel: Dékán Péter ( a tortaszeletelő )
© runner
2019. május 4. 22:26 | Válasz erre | #88
A sietségben nem tudom kik a Tombola nyertesei.
Mármint az ajándékot átadtam, de kérem aki kapott 1-1 eredeti Fighting Fantasy könyvet, illetve a fődíjat a Társasjátékot, az jelentkezzen nálam privátban.

Csak a felhasználónevekkel szeretném kitenni majd a nyerteseket, illetve a nyereményeiket.

Köszönöm.
A főhős Te vagy!
© runner
2019. május 4. 22:11 | Válasz erre | #87
A [b]Fantázia Világ[/b] videója a találkozóról:


A főhős Te vagy!
© cock
2019. május 4. 19:53 | Válasz erre | #86
Te direkt szopatod a népet különféle színes betűkkel? A nyelvhelyességről nem is beszélve.
© runner
2019. május 4. 14:47 | Válasz erre | #85
Kérés:

Aki esetleg készített jó képeket a Találkozón, kérem, hogy küldje el ide:

[email]zagorrend@gmail.com[/email]

Köszönöm.
A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. május 4. 08:21 | Válasz erre | #84
Milyen "Tűzhegy-kötetekről" van szó? :)
2019. május 4. 08:15 | Válasz erre | #83
[color=red]Jó hétvégét és szép reggelt, ha borús és esős idő ellenére. Egyet értek az előttem szólóval abban, hogy a tűzhegy varázslója kötetek tetszetősek. Ha nem sok eltéréssel is, de megjelenésében Halállabirintus és A tűzhegy varázslója jelentek meg először. Az évfordulós kép, amiről a fórumba kattinthatunk, illetve ami fent is látszik, az emléket állít az első KJK könyvünknek, a Halállabirintusnak és abban szereplő ikonikus Vérvadnak.
Chris Archillos illusztrációja, amely a Titán könyv borítóján is szerepel, valóban szép ajándék poszterként. Végh Dani meg is jegyezte az ünnepnapon, hogy a sárkány emberi vonásai azért láthatóak a képen, mert a sárkány személyében egy átváltozott varázslót tisztelhetünk.
Egy másik posztert is el tudtam volna képzelni: a fenti vérvad képet a díszítőkeret nélkül. Viszont a négy sarokban kerültek volna a kis logó képek: napocska, ninjás kép, magyarított logó, 30évfordulós (sárga léggömb). Ha tetszik az ötlet, írj egy lájkot :D Hátha runner még megvalósítja!
És azért hangsúlyozni igyekszem: a magyar 30 első megjelenés évfordulója mellett. A kinti angol évfordulója van 35. évfordulóként a Halállabirintus!!!, KJV Shamutanti dombok, A gyíkkirály szigete könyvnek. A halállabirintus tehát kettős évfordulót ül meg![/color]
[center][img=https://pbs.twimg.com/media/D3ObtnYWwAAp2FL.png]Harmadik angol találkozó[/img][/center]
2019. május 3. 20:31 | Válasz erre | #82
Remek volt a találkozó, mindenestül.
Tényleg sok meló lehetett a szervezés is, köszönet érte. Meg az egészért, hogy lehetett egyáltalán aktualitása, jelene. Remélhetőleg jövője is lesz, marad. És nyilván köszönet minden megjelentnek is, így volt értelme. (Kár, hogy akadtak, kik szerettek volna, de nem jutottak el.) Talán nem az utolsó volt.
Igazán pazar volt az ajándékcsomag. Bevallom, kissé furcsálltam, hogy a Tűzhegy került ennyire (újra) a középpontba, de persze szépek nagyon, és örömteli. A kisebb apróságok rendkívül tetszetősek, igényesek. Nekem az egészből a szívem csücske mégis a Titános poszter lett. Akad egy kicsi falfelület, ami tudja majd fogadni... Tervben van egy méltó keret készítése! (Az utóbbi idők autószerelési munkái után üdítően fog hatni egy kis finomabb asztalos munka.)
Érdekes volt a bemutatott, új, magyar (gyermek) kalandkönyről hallani, enyire közvetlenül ráadásul. Igazság szerint, elsősorban azért nem ruháztunk be rá, mert komoly hiányérzetet ébresztett a halálpontok hiánya (illetve, hogy nem lehet kimúlni benne); valahogy az kell a műfajhoz, még ha kisebbeknek szólna is... A kocka hiánya is kissé furcsa, de az persze nem vészem. Bár szerintem a kocka az egyik legegyszerűbb, legkézenfekvőbb a véletlen generálására. (Akár a lap alján lévő "pót" kockával.) És azért vannak/lehetnek olyan helyzetek egy kalandkönyv világában, egyes pontjaiban, helyzeteiben, ahol nem árt a véletlen faktort sem belecsempészni, legalább egész kicsit. (A véletlenre egy érdekes példa hangzott el a találkozón, egy hozzászólásban, az első sorból. Nevezetesen Mike Tyson első, nem várt veresége. Igen találó példa. Ott nagy és sok szerepe volt a véletlennek is. De eszembe jutott, hogy igazából nem is az volt a valóságban "hősünk" első veresége, és ez a véletlen jelentőségét tényleg aláhúzza. Azon a meccsen, legjobb emlékeim szerint, Vas Miska a 10. vagy 11. menet vége felé (talán egy szűk felütéssel) kifektette az ellenfelét (akinek a nevére nem emlékszem, elnézést érte), aki egy jó képességű, jó fizikumú, megfelelően iskolázott öklöző (tehát messze nem egy hurka) volt. A bíró, az ilyenkor szokás szerint, a sarokba küldte a leütő felet (Tysont), és megkezdte a számolást. Csakhogy erősen ütemet vesztett. Mire a földön fekvő bunyóshoz ért (odament/térdelt/stb) több idő telt el, mint amennyivel a számolást megkezdte. Tehát nem a valós néggyel vagy öttel kezdett, hanem csak kettővel vagy hárommal. Így, mire a csóka nyolc körül feltápászkodott (ami azért önmagában egy nagy csoda volt), a valóságban már letelt a tíz másodperc, így ki kellett volna egyszerűen számolni, a szabályok szerint. [Normál KO.] Ehelyett folytatódhatott a meccs. Mivel csak pár másodperc volt ekkor hátra, szó szerint, a menetből, így Tyson nem tudta lezárni melegében. Ekkor mindenki feltette volna, fogadásban, akár a házát is, hogy a következő menet elején kicsapja Mike a palit, hisz ebben az időben még abszolút a csúcson is volt a legtöbb szempontból. [Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben az időben volt sok minden, ami igazából nem őt segítette. Már elnézést, de sok idiótával is vette körbe magát, megindult a züllés, léha életvitel felé, és azt is gondolta ekkor magáról, hogy még magát az ördögöt is kicsapja a gatyájából, mert legyőzhetetlen; és ezek hatására nagy ívben kezdett tojni a rendes edzésmunkára, felkészülésre.] De még igazi bajnok volt! Folytatva... a következő menetre az ellenfele valami hihetelen szívvel és harci szellemmel jött ki. És egy újabb csoda volt, hogy ennyire a meccs hajrájában képes volt ilyen fokú regenerálódásra a rendelkezésre álló egy percben. És támadott, bámulatosan. Egyszerűen elkapta Tysont, és nem is egy kétségbeesett lucky punch-al, hanem nagybetűs box-al. És leterítette Tysont. A sebzett Mike kábultan próbált felállni és a fogvédőjét visszatenni. Esélye nem volt ekkor kitisztulni. A bíró kihirdette a KO-s vereségét. Az ellenfele hatalmasat küzdött, történelmet csinált, minden tiszteletet megérdemel. Ugyanakkor ekkor már nem tarthatott volna a meccs... hisz vége volt, és Tyson megőrizte veretlenségét. De mégsem így íródott a történelembe; és talán Tyson életében is sok minden megváltozott ekkor. És hihetetlen nagy szerepe volt a véletlennek. Véletlennek, hiszen a bíró semmi inkorrekt dolgot nem csinált (tuti biztos, hogy nem szándékosan hibázott), egyszerűen ütemet vesztett a számolási procedúra elején, és elcsúszott kb. kettő! másodpercet... [Bocsi a hosszúra nyúlt ökölvívós kitérőért, de ahogy a kjk világa, úgy a box is a szívem csücske, és ez az időszak különösen remek, és szép emlékeket is ad.])
2019. május 3. 15:34 | Válasz erre | #81
Nem, csak olvasta és tetszett neki. Viszont valami keresgélős interaktív játékot szerveztek a pécsi állatkertbe, és őt kérték fel - ha jól értettem... :)
© Grimmy
2019. május 2. 15:47 | Válasz erre | #80
Ja, azt hittem, hogy valami KJK-s, FF-es témáról tartott előadást. :) Mint ahogy korábban a Speedo-féle találkozón a felszólalók.

Az Éjszaka az Állatkertben-t ismerem egyébként. Könnyű mostanában belefutni játékkönyves fórumokon. :)

"A pécsi állatkert igazgatója is megkereste a könyv okán…"
Miért? Szeretné, hogy a pécsi állatkertről is készüljön egy ilyen könyv? [smiley]awink[/smiley]
© marczy
2019. május 2. 12:48 | Válasz erre | #79
Bojti Anna a saját lapozgatós könyvét mutatta be, melynek címe: Éjszaka az állatkertben. A budapesti állatkertben játszódik némi fantasyval megspékelve, gyerekek is nyugodtan olvashatják. A pécsi állatkert igazgatója is megkereste a könyv okán... Itt nincs dobókocka, van viszont 400 fejezetpont.

A buszos pótlás valóban szar egy dolog, Pest és Pécs között is megtapasztaltam már párszor. A buszban dolgozni laptopon nem egy leányálom, de azért sikerült.
© cock
2019. május 2. 11:19 | Válasz erre | #78
Nem kell bemutatni, rendszeresen utazok. De a buszos pótlást rühellem, nem kényelmes, nem is kell kifejezetten magasnak lenni ahhoz, hogy ne férjél el a buszon rendesen.
Az odafele utat hál'istennek meg tudom oldani buszozás nélkül. :P
© marczy
2019. május 2. 11:12 | Válasz erre | #77
A miskolciak valóban szívtak a buszos pótlás miatt, de egy fél nyolcas IC-vel azért fel lehetett érni. Én személy szerint azon szívtam, hogy kifizetek 680 ruppót az IC-pótjegyért, aztán meg a vonaton meg lehetett dögleni, olyan meleg volt, a net meg az elektronikus utastájékoztató rendszer meg hol működött, hol nem. Ja és további 300 forint, hogy a menetjegy 20 km-rel nagyobb távolságra szól. Ezért fizessek 1000 forintot? Na ne...
© Grimmy
2019. május 2. 10:43 | Válasz erre | #76
Mirol tartott eloadast Bojti Anna?
© FeroxX
2019. május 2. 10:17 | Válasz erre | #75
Jó volt a találkozó! Bojti Anna előadása kifejezetten érdekes volt. Az egyedi színes meg 35. évfordulós Tűzhegy Varázslójás kiadások meg baromi szépek lettek! [smiley]worship[/smiley]
© leskl
2019. május 1. 20:48 | Válasz erre | #74
Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem. Nagyon színvonalas volt a szervezés. Várom a következő találkozót, addig is további sok sikert.
© cock
2019. május 1. 20:04 | Válasz erre | #73