Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Lapozgatós könyvek találkozója
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
1234Következő oldalUtolsó oldal
ma 19:41 | Válasz erre | #200
Fazekas Attila és a magyar Star Wars klub sejtésem szerint azért tudta lelevelezni a Disney-vel és a Lucasfilmmel, hogy lehessen 500 példányos, magyar A Jedi visszatér, valamint kijöhessen Fazekas teljes Csillagok háborúja-trilógiája klubkiadványként keménykötésben, mert nekik válaszolt a Disney és a Lucasfilm.

Szoborkészítő barátunk esete teljesen más. Tapasztalatait (ráadásul pont Ian és a Disney közti különbséggel megfűszerezve) egyébként részletesen meg is írta. Javaslom mindkettőtök (Hamlet és killmaster) számára az [url=http://www.vargamuhely.com/zagorfigura/index.html]elolvasását[/url]. Nem hosszú, és nem is kifejezetten nehéz értelmezni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Hamlet
ma 18:29 | Válasz erre | #199
runner,
az nem vitás, hogy profi, amit külcsínben csináltatok, a borítók mind igényes munkák (a fordítást nem tudom megmondani, hogy mennyire jók, mert tán 1 db Zagor.hus könyvet olvastam el összesen - én ugyanis megvettem angolul a meg nem jelent FF könyvekből azt, ami érdekelt).
Nekem kezdettől fogva azzal volt bajom, hogy egyáltalán nem erőltettétek meg magatokat az elmúlt 8 éveben, hogy legalább valami kis példányszámú, gyűjtői kiadást összehozhassatok legálisan. Ehelyett lapítva, egymás közt levelezgetve, "anyagáron" nyomtattátok ki a könyveket, mint valami szamizdat kiadványt a pincében a Kádár-korszakban...
:(
Ha Fazekas Attila és a magyar Star Wars klub le tudta levelezni a Disney-vel(!!!) és a Lucasfilmmel(!!!), hogy lehessen 500 példányos, magyar A Jedi visszatér, valamint kijöhessen Fazekas teljes Csillagok háborúja-trilógiája klubkiadványként keménykötésben, akkor nem hiszem el, hogy nektek ne jött volna össze ugyanez - sok-sok levelezgetés árán.
De persze ügyeskedni, mártírkodni, szaramagyarkönyvkiadásozni meg vitatkozni mindig könnyebb.
© elefes
ma 18:04 | Válasz erre | #198
Csak annyit mondanék, hogy mindig is tudva volt, hogy ez kalózkiadas, és most runner teljesen korrekten közölte a dolgokat, míg killmaster dühös fröcsögése ugyanolyan béna, mint mindig.
ma 11:09 | Válasz erre | #197
Én csak annyit mondok, hogy köszönöm a Zagor.hu eddigi munkáját, hogy biztosítottátok a magyar nyelvű változatokat a rajongók felé. Az összes könyv igényesen lett elkészítve.
Remélem nem lesz bajotok/gondotok ebből az egész történetből, ami a dedikálást követően bukott ki. Nagyon nem érdemelnétek meg.
© killmaster (Savanyúhas)
ma 08:56 | Válasz erre | #196
Ha jól tudom volt hasonló precedens "szobrocska készítő" barátunkkal is (a névnek most nem néztem utána), de ugye ő is készített Zagoros figurákat, és az felbukkant a neten. Abból sem lett precedens, mert azok is rajongói relikviáknak lettek minősítve. Másrészt ha nem volna Zagor.hu kalóz példányok akkor is keringenének, csak e-bookban vagy valami hasonló verzióban. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy itt nem tömeggyártás folyik, van egy kis létszámú csapat, akik igénylik a magyar verziót, és akinek ez szemet szúr, hát forduljon el. Sőt Livingstone mester örülhet, hogy van aki ápolja kis hazánkban is az ő és szerzőtársai munkásságát. A sok kalózpéldány meg relatív kevés volt, hisz nem százasával vitték a kiadványokat, talán 4-5 db bukkant fel.
ma 08:54 | Válasz erre | #195
[quote]ha én is ott lettem volna, akkor én is legalább 6 kötettel állítottam volna oda[/quote]Hát akkor te is magadra értheted a tróger jelzőt, de továbbra sem azért, mert innen jöttél, hanem mert 6 könyvvel állítottál volna oda. Engem egyébként hidegen hagy, ki hány akármit dedikáltat, szívük joga azt csinálni, amit akarnak.

[quote]nagy ívben tettem volna rá![/quote]Csakhogy nem tettél rá nagy ívben, muszáj volt beszólnod Gyulának a nerdblogon. Inkább tenned kellett volna rá nagy ívben.

[quote]Gondolom te sem két kötetet írattál alá a mesterrel a ködös Albionban?[/quote]Ebben technikailag igazad van. Egy kötetet írattam vele alá. Tudom, hogy szeretünk feltételezésekbe bocsátkozni másokkal kapcsolatban, meg azt akarjuk, hogy igazunk legyen, de utánajárni dolgoknak lusták vagyunk. Úgyhogy nem bagoly mondja, hanem ha csöndben maradtál volna...
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
ma 08:31 | Válasz erre | #194
[i]Hamlet:[/i] Értem én, hogy fújolsz, mert hogy ezek nem eredeti könyvek.
Szerintem itt a Fórumon mindenki nagyon boldog lett volna, ha kiadják ezeket a FF könyveket hazánkban.
De ugye ez nem történt meg (nem éri meg, kis ország, nem olvasnak a mai fiatalok, stb...).
Mi sem úgy álltunk neki, hogy na most akkor jól belevágunk a kalózkiadások gyártásába. Elkezdtük magunknak, pár embernek készíteni, mert nagyon akartuk, hogy legyenek magyarul is ezek a könyvek. Aztán még jó páran csatlakoztak, és sikerült minden könyvet elkészíteni.
Jó annak aki tud, sőt, jól tud angolul, és az eredeti könyvekkel is elvan.
De sokan nem tudnak.
Ráadásul pont a nosztalgia miatt választottuk a régi Rakéta kiadó stílusát.

[i]Dedikálás:[/i] Én is javasoltam már a rendezvény előtt, hogy ha lehet ne dugjatok Ian orra alá zagor-os könyveket.
De túl ezen, megértem. Hiszen Ian írta, mi csak elkészítettük magyarul a könyvet, rajongói változatban. Rajongók pedig szeretnék ezeket dedikáltatni.

Még nem akartam ezt felhozni, de amúgy gond lett a dedikálásból.

Már másnap e-mailt kaptunk Ian-tól, hogy szomorúan látta a sok kalózpéldányt, és azonnal fizessünk jogdíjakat.
Válaszoltunk, hogy mi egy kis csoport vagyunk, a magyarországi helyzet, stb...
Válasz még nem érkezett a levelünkre.

Remélem amúgy, hogy csak egy "félreértésről" van szó.
Szerintem olyan jól elkészítettük ezeket a könyveket (elnézést a saját fényezésünkért), hogy Ian azt hitte ezek igazi könyvek.
Mármint, hogy valaki (mi) ezt kiadta hivatalosan jogdíjak nélkül, és kapni a boltokban.
Gondolom ott a dedikáláson nem volt ideje jobban megnézni a könyveket.
Ezek persze rajongói könyvek, melyek nem hivatalos könyvek, nincsenek regisztrálva, ISBN számuk sincs...

Szóval reméljük "tisztázódik a helyzet", és a csapat folytathatja a munkát.

Mi egyébként anno (2010 körül) érdeklődtünk a jogokról, visszaírt valaki (talán Steve Jackson), hogy hány darabra gondoltunk. Írtuk, hogy 100 darabot szeretnénk egy féle könyvből. Választ nem kaptunk. Gondolom nevetségesnek tartották...
Ráadásul abban a hitben voltunk, hogy az írók tudnak rólunk és megtűrnek, hiszen Jonathan Green FF "történelem" könyvébe, a [i]You Are the Hero[/i]-ban is írtak rólunk.

Amint kapunk választ, vagy kiderül valami, jelezni fogjuk.
A főhős Te vagy!
© dan
ma 00:05 | Válasz erre | #193
Az a piszok dedikáltató könyveket mert dedikáltatni,ráadásul engedélyek nélkül!Hova jutottunk!Micsoda pimaszság!(Ráadásul úgy,hogy BELÉPŐJEGYET fizetett érte)!Hallatlan!
Üdv:dan
© killmaster (Savanyúhas)
tegnap 20:39 | Válasz erre | #192
Firefox hidd el ha én is ott lettem volna, akkor én is legalább 6 kötettel állítottam volna oda, és hogy ki mit gondolt volna rólam, nagy ívben tettem volna rá! Te is dedikáltattál már a "mesterrel", ugye hogy nem mindennapi dolog az! Én mégsem állítom rólad azt, hogy "sötét" lennél. Persze irigykedni irigykedem, na de hogy ki mennyi könyvet vitt magával, az legyen mindenki magánügye! Gondolom te sem két kötetet írattál alá a mesterrel a ködös Albionban? Na de, hogy egy másik bölcselet idézzek: bagoly mondja verébnek...
vagy Killmaster Gyulának, vagy itt mindenki bölcs, aki hallgat [smiley]kuss[/smiley]
tegnap 19:24 | Válasz erre | #191
km, most te vagy a sötét. A tróger jelzőt azok kapták, akik 6 kötettel mentek oda, a barom jelzőt pedig az az egy, aki a zombik vérével ment oda. Egyébként volt két másik zagoros könyv is a sorban, azok a jelek szerint nem keltettek akkora fennakadást.

Hamlet (meg ezek szerint Gyula is), neked pedig meg illene tanulnod a [url=https://idegen-szavak-szotara.hu/g%C3%A1ny-jelent%C3%A9se]gányolt[/url] szó jelentését. Attól, hogy valami nem hivatalos kiadás, nem lesz egyből gány munka. Ugyanígy, ha ugyanaz a valami hirtelen hivatalosan is megjelenik, nem lesz egyből mestermű. Ha valami gány, az rossz. A zombik vére borítója igényes munka. Ha valakinek nem tetszik, az egy dolog, de attól még igényes és jól kivitelezett. Igazán kereshetnél egy odaillőbb jelzőt. A hamisítvány is rossz szó. Hamisítani csak olyasvalamit lehet, ami már létezik. Ha lenne hivatalos magyar kiadás, és ezt másolnánk és terjesztenénk, akkor az hamisítvány lenne. De mivel nincs hivatalos magyar kiadás, nincs mit hamisítani sem. Lehet kalózkiadásnak hívni, lehet illegálisnak hívni, hamisítványnak nem.

A hallab bajnokán pedig egyébként senkinek sincs semmi joga fennakadni, az rajongói kötet, rajongóktól, rajongóknak, semmiféle jogvédelem alatt nem áll maga a mű. Az pont nem volt égő, egyszerűen csak nem tudta, mi az. Engem inkább az a rész zavart a beszédében (lehet véletlen volt egyébként), hogy folyamatosan azt hajtogatta, hogy ha valakinek van egy jó ötlete, akkor tartsa meg mindenképp a szellemi jogokat hozzá. Ez egy kicsit mintha előre vetítette volna a zombik vérének felbukkanását.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Hamlet
tegnap 18:35 | Válasz erre | #190
Killmaster "barátom",
te minek neveznéd azt az Atari-pólós jóembert, aki a ti hamisítványkönyveteket dugta vigyorogva Ian Livingstone orra alá dedikálni? Nem ez a suttyó, tróger viselkedés iskolapéldája?
:(
Azért remélem, legalább pár másodpercre elszégyellted magad te is, meg a nyomdász cimborád is, amikor ezt láttátok! Gondolom, a videóban is láttad, mennyire nem érti Livingstone A halállabirintus bajnoka című kötet létezését! És tudod mi a furcsa? Hogy odaàt a blogomon te még ezeket a szitukat is azzal magyarázod, hogy ígymegúgy a magyar könyvkiadás, és továbbra sem akarod megérteni, mi a gond a kalózkiadványokkal, hiába vitatkozgatunk róla évek óta.
:(
© killmaster (Savanyúhas)
tegnap 17:46 | Válasz erre | #189
Vártam már, hogy Gyula is előrukkol majd egy cikkel a rendezvényről, amiről még elég hitelesen is írt, de a kommentelései... Hát mi trógerek, akik kalózkiadványokkal rohangálunk, mi vagyunk a népelllenség. Erre szokták azt mondani minden falunak meg van a saját bolondja... :-)
© runner
tegnap 16:10 | Válasz erre | #188
[url=https://nerdblog.blog.hu/2018/11/11/golden_axe_retro_arcadia_arcade_pixelcon_ian_livingstone]https://nerdblog.blog.hu/2018/11/11/golden_axe_retro_arcadia_arcade_pixelcon_ian_livingstone[/url]
A főhős Te vagy!
2018. november 10. 21:57 | Válasz erre | #187
A 24.hu-n este hat óta címlapos portré Livingstone-ról, illetve pár szó a rendezvényről.

[url=https://24.hu/kultura/2018/11/10/jatek-videojatek-szerepjatek-ian-livingstone/]https://24.hu/kultura/2018/11/10/jatek-videojatek-szerepjatek-ian-livingstone/[/url]

(Sajnálom, hogy lemaradtam róla, épp külföldön voltam.)
© Vikky
2018. november 6. 20:45 | Válasz erre | #186
Néztem a fotókat, és nagyon gázosak. Volt, akiről nem volt értékelhető kép, és elvileg ez is fizetve volt a rózsaszín karszalaggal. Én vendégként sokkal jobb képeket lőttem, mint a hivatásos...
© cock
2018. november 6. 00:37 | Válasz erre | #185
Itt a videó, letölthető formában is:

[url=https://drive.google.com/file/d/107rjEAgoX_Q_3MEnQapVNDN8d4yGoRJH/view?usp=sharing]Livingstone Jani[/url]
© cock
2018. november 5. 23:35 | Válasz erre | #184
Egyetlen ismerős arcot se láttam, Firedragont kivéve. :D Ugye kérdés, hogy ki kinek ismerős.
Ezen a képen nem egy Budaházy György hasonmás van?

[url=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/45333564_1914755858573836_6099518897998790656_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=e58f961ea218dc2b7c991ebb468a0499&oe=5C7AD261]Budaházy[/url]
© runner
2018. november 5. 14:43 | Válasz erre | #183
Sok ismerős arcot láttam a dedikálásos képeken.
Ott van, mikor elcsodálkozik Ian a színes illusztrációs [i]A Zombik vére [/i]könyvnél, meg lefotózza.

A videóban a 31. percnél van mikor kérdezi [i]A Halállabirintus Bajnoka[/i] képet, hogy ezt tudja-e valaki mely könyv borítója?...
A főhős Te vagy!
2018. november 5. 12:13 | Válasz erre | #182
És [url=https://livestream.com/ibsbroadcast/ARCADIA20181103IL/videos/183032484?fbclid=IwAR3FtZnqxqyFRLsVZayDhXPNyNkMZtZgfSQH62lsNMg1oqhttd5biEHyfnM]itt a videó[/url], 14:30-nál kezdődik.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. november 5. 12:00 | Válasz erre | #181
Itt a [url=https://www.facebook.com/pg/insertcoinegyesulet/photos/?tab=album&album_id=1914741865241902]FB album[/url] a dedikálós képekről, én három zagoros könyvet is kiszúrtam rajtuk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. november 5. 10:29 | Válasz erre | #180
Erre keressetek facebookon: PixelCon at Arcadia
Itt a hozzászólások között fent vannak a dedikálós fotók és a teljes előadás is visszanézhető.
2018. november 5. 09:03 | Válasz erre | #179
lesz fent videó az előadásáról
2018. november 4. 22:07 | Válasz erre | #178
Persze, simán elképzelhető ez is, sőt, talán ennek van a legnagyobb esélye. Csak attól még kellemetlen nyílván, de nem lehet mit tenni. Meg azért, és most ez semmiképpen sem beszólás, de gondolkozhatna mindenki, hogy esetleg mi mivel járhat. De tényleg nem akarok kukacoskodni, örülök, hogy Livingstone jó fej volt. :) Mondott valami érdekeset még?
2018. november 4. 20:22 | Válasz erre | #177
Egyetértek Anry előző hozzászólásával. (Vannak sokan, akik mondjuk a limitált példányszámban gyártott, méregdrága kocsijukat is hamar továbbadják. Rendben, az megint más tészta, ha mondjuk az anyagiak miatt ezt kénytelen megtenni. Ennek logikája mentén a legkevésbé sem lenne csoda, ha jónéhány Zagoros könyv már gazdát cserélt volna. És kerülhetett olyanakhoz is, akik nem is követik ezt az oldalt, és így lehet, nem tudhatták, hogy nem ildomos ezeket az aláírásra vinni.)
No mindegy. Livingstone a legkevésbé sem tűnt kiakadtnak, igen jó fej volt összességében. És nagyon türelmes. Rengeteg mindent aláírattak vele. (Én beértem pár Rakétás kedvenceinkkel.) Volt aki különféle relikviákat (videojátékos dolgokat, egyebeket), volt aki C64 gépet (gondolom, az a típus volt), volt aki PS1-et. (Nem tudom, egy fél téglát is aláírt volna-e...? [Nyilván ezt némi iróniával kérdem.] Nagyon rugalmas volt.
Amúgy (mivel a szinkron füles leadások kisebb nehézsége miatt) csak a sor vége felére volt esélyem besorolni, így onnan (és ráadásul a néhány közel Patrick Ewing (NBA) magasságú ember miatt nem nem láttam túl jól a szimpadot, így én nem láttam, mennyi nem Rakétás könyv dedikálását kérték. De viszonylag sokan vittek sok cuccot, ennyi biztos.
Különben azzal Ian valószínűleg tényleg tisztában van, hogy nálunk [MO] elég színes és gazdag (valamint érdekes dizájnú) a lapozgatós könyvek palettája, amik fellelhetőek összességében. Ez a prezentációjából is kicsengett...
© Anry
2018. november 4. 19:10 | Válasz erre | #176
Az is elképzelhető (nem akarok senkit sem védeni), hogy nem innen rendelő emberke vitte oda neki, hanem már több kézen átfutott példányokról van szó. Többféle művésszel sikerült már beszélnem az interneten fellelhető ingyenes illetve előállítható másolatok ügyében, nem mondhatom, hogy nem zavarta őket a dolog, de azért valamilyen szinten így is örültek neki, hogy terjed a munkásságuk.

Valószínűleg ezzel Livingstone is így van.

A lapozgatós könyvek műfaját itthon gyakorlatilag kinyírták, amiben itthoni kiadóknak és magyar "minőségi" kiadványoknak egyaránt oroszlánrésze volt. Szerintem ezzel is tisztában van.
2018. november 4. 18:37 | Válasz erre | #175
Megnéztem a facebook oldalát, és nem tudom mit mondjak... Hiába írta ki anno runner, és hiába nagyon szépen kérte, hogy neeee, de az a baj, hogy az ilyen elkerülhetetlen. 2-ig számolni már nem mindenki tud. De még kommentekben is megjegyezték, hogy pirate copy? Főhet most runnerék feje, de remélem nem lesz belőle semmi. Az a poszter viszont nagyon jó. [smiley]buck[/smiley]
© FeroxX
2018. november 4. 16:25 | Válasz erre | #174
Valszeg csodájára járt a színes illusztrációs Zombik Vérének, még képet is rakott fel róla a facebookjára [smiley]circling[/smiley] Jó nagy idióta aki oda vitte neki...
© Pabel
2018. november 4. 12:28 | Válasz erre | #173
Livingstone facebook oldaláról:

"I had a brilliant time giving my Fighting Fantasy talk to a very enthusiastic audience at PixelCon in Budapest last night. Amazing fans. Longest book signing I can remember - it took nearly three hours! Signed legitimate and pirate copies! Good to see myself as an Orc on the poster..."

:D
2018. november 4. 10:15 | Válasz erre | #172
Na csak felbukkant egy Zagor-os könyv a dedikáláson, Livingstone jól meg is vizsgálata, meg több fotót is csinált róla...
2018. november 2. 19:59 | Válasz erre | #171
Itt van egy összefoglaló, illetve menetrend, a holnapi napról:
https://www.jatekok.hu/arcadia-es-pixelcon-reszletes-program-ian-livingstone-eloadas-es-dedikalas/
Gondolom, érdekelhet itt többeket is...
Jó programot azoknak, akik ki tudnak látogatni!
2018. november 1. 21:54 | Válasz erre | #170
Köszönöm az információt.
2018. október 31. 22:08 | Válasz erre | #169
A Petőfi rádióban beszélt a főrendező, és azt mondta, hogy 18 órától kezdődik előre láthatóan a Ian L. program. De azért valóban furcsa, hogy facebook-ra nem írták még ki az infót.
2018. október 31. 15:06 | Válasz erre | #168
Az lemaradt, hogy felettébb jó lenne, ha valaki, kinek bármi információja van erről, megosztaná itt, hogy maga a könyves esemény nagyjából hány órától kezdődik, a szombati napon.
Köszönöm előre is!
2018. október 31. 10:08 | Válasz erre | #167
Nagyon megkésve reagálva...
Csak jelzem, hogy remek volt a nyári rendezvény, találkozó.
Köszönjük!
(Tényleg egyedül a légkondi hiányzott egy kicsit. Hisz akkor már félig kánikula volt. De ez nem vészes tényező.)
És csodaszép nyereménynek örülhetett unokaöcsi.
(Sajna a srác november elején elutazik pár napra, így nem lehetett összeilleszteni, hogy a majd szombati eseményre elvihessem magammal. Pedig a könyves rendezvényen kívül a játék masinákat (is) nagyon élvezné, nálam biztos jobban; hiába "csak" régi klasszikusok. No mindegy, azért azok se tűnnek, ígérkeznek rossznak; de mégis Iant várom leginkább. És nem feltétlen a dedikálási lehetőség miatt. Hanem a hangulatért. Talán e rendezvény kissé jobban "visszaszippant" a kjk világába, mert az utóbbi időben a napi gondok és hajtás valamelyest kizökkentett belőle. [Ez nem panaszkodás, egyszerű tény.] Remélem, jó atmoszférájúra sikeredik e rendezvény.)
2018. szeptember 30. 08:10 | Válasz erre | #166
Úgy látom, lesz Fighting Fantasy Fest 3.
[img=http://zagor.hu/egyeb/fff3.jpg]Fighting Fantasy Fest 3[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2018. szeptember 26. 22:50 | Válasz erre | #165
Hát hogyne és csak azért üljek be hót egyedül este 9 után egy bárba, hogy ott hajnali 6-ig ne igyak semmit vagy igyam seggrészegre magam, majd ezt követően utazzak még 3 órát hazáig. Kizárt.

A budapesti éjszaka a Pest megyeieknek való, aki távolabb lakik és nem akar újabb többezer forintot szállásra kiadni, annak ez rohadtul felejtős.
De nyilván ezt az nem fogja megérteni, aki mondjuk Budapesten vagy annak környéki akármikkel elérhető településein az agglomerációban lakik.
Kis túlzással rendszeresen járok Pestre és tudom, hogy az ilyen este 7-től kezdődő programok eleve nem opciók nálam.
Persze a vidékiek közt is vannak egyenlőbbek akiknek ez nem probléma: éjszakai vonat, éjszakai busz, kocsi, telekocsi stb..
2018. szeptember 26. 12:05 | Válasz erre | #164
[center]Annyira hasonló stílusú az eredeti rakétás borítóhoz, hogy a google keresőből képet halászó plakátkészítő nem vette észre a különbséget. [smiley]buck[/smiley]
Ezzel ismerte el a jó borítószerkesztést az itteni kiadványoknál.[/center]
© runner
2018. szeptember 26. 11:06 | Válasz erre | #163
[smiley]fface[/smiley]

Durva...
A főhős Te vagy!
© FeroxX
2018. szeptember 26. 10:33 | Válasz erre | #162
Ja.. meg a plakáton ott figyel egy Jonathan Green meg egy Keith Martin könyv is.... Faiilll [smiley]circling[/smiley]
© FeroxX
2018. szeptember 26. 10:32 | Válasz erre | #161
Teli van jó helyekkel a budapesti éjszaka, ma már a geek-eknek is tök jó pubok vannak :D -> BarCraft, InGame bar, stb
© FeroxX
2018. szeptember 26. 10:27 | Válasz erre | #160
ejj, én is emiatt akartam írni pont..


Runner beírta nem rég, hogy nehogy zagoros kiadványt tegyünk Ian elé, de hát egy ilyen plakát után.. :D


[img=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42503879_685744595144378_1837094401696858112_o.jpg?_nc_cat=102&oh=904882ca758602a42f2177d1577df25d&oe=5C1A152F]ehm[/img]

(személyes véleményem szerint amúgy kizártnak tartom, hogy ebből gond lehet, Ian számára a Rakétás kiadások se tűnnek majd eredetibbnek, mint a Puffin könyvek) :)

ui.: Szerintem az vicc, hogy valaki sokallja a +2000-et a dedikálós jegyért.. EMBEREK! Ian aláírása önmagában kb 3000-el megdobja az adott könyv árát szóval miről beszélünk :D de eleve az eszmei értéke a dolognak! 1.700ft ma egy Gyros tál egy üdítővel.. Ne csináljátok már...
2018. szeptember 26. 09:06 | Válasz erre | #159
A PixelCon-os plakátkészítő nem volt alapos, mert sikerült 3db Zagor-os könyvet ráraknia a plakátra...
2018. szeptember 26. 07:43 | Válasz erre | #158
Szombaton lesz a dedikálás, így másnapra szabadságot kérni nem szükséges.

De a "csövezést" valóban kihagynám. A reggeli vonat nem opció.
© cock
2018. szeptember 26. 03:48 | Válasz erre | #157
Az első vonatig meg csövezés, álmatlan tengés-lengés a pesti éjszakában. Hát csodaszép program mondhatom. :) Akinek ez csábító, annak elég beteges ízlése van. lol
© dan
2018. szeptember 25. 23:19 | Válasz erre | #156
Hátha runnerék mennek Londonba,ott talán könnyebb velük találkozni.(Kinti magyarokból van bőven,viszont a fapadosokkal újabban vigyázni kell).
Üdv:dan
© FeroxX
2018. szeptember 25. 19:26 | Válasz erre | #155
Első vonat + szabadság másnapra :D..
2018. szeptember 25. 04:05 | Válasz erre | #154
Olvasva a vonatkozó hozzászólásokat, hadd mondjam el, hogy valóban nem sok az ~5.000 forint, amennyiért most remélhetőleg dedikálást kérhetünk az "öregtől".

Ha már a rendezvényen belül lesz csak lehetőség a dedikálásra, akkor az nem furcsa, hogy a fő belépő jegyet is meg kell vásárolni hozzá.

És csak összehasonlításképpen... a képregényes világban, egy Stan Lee és a hasonló kaliberű írók ~50.000-100.000 forint körüli összeget kérnek egy dedikálásért. No én azt tartom igazi lehúzásnak! Olyanért én elvből nem fizetnék. De itt teljesen másról van szó.

Azon lehet persze tanakodni, hogy mit keres a Pixel Con rendezvényen, de ne feledjük, hogy azért ő évtizedek óta nem csak a könyveiről, hanem a DOMARK/EIDOS Interactive kiadókhoz kötődéséről is. Így a számítógépes játékok világával való kapcsolata megkérdőjelezhetetlen.

A nagy kérdés, hogy ha ide nem, akkor ugyan melyik rendezvényre hozták volna el őt? Mindenesetre legalább ide elhozzák. (Nagyon remélem!)

És egyébként tudtommal nem csak "arcade" gépek lesznek a programban.

A 30 másodperc viszont valóban kevésnek tűnik, de én is úgy készülök, hogy amikor már csak 1-2 ember van előttem a sorban, a kezembe úgy készítem a dedikálni valót, hogy rögtön alá tudja írni. Miközben a fotógépemet is "beizzítom", hogy közös fotóm is lehessen. Bár őszintén szólva, ha ez nem sikerül, az sem különösebben érdekel. Számomra a dedikálás a lényeg, és ha tudok legalább 1-2 mondatot váltani vele.

Abba azért érdemes belegondolni, hogy 150 ember esetében ez így is 1,5 óra, ha szó szerint betartanak minden másodpercet. Viszont a gyakorlatban valószínűleg jóval tovább fog tartani.

És engem például éppen ez a része aggaszt.

Ugyanis a "Insert Coin" oldalán, kérdésemre elmondták, hogy az előadás este 7-kor kezdődik, és a terv szerint 8-kor indul a dedikálás. Feltételezve, hogy jó eséllyel - pláne, ha sok kérdést kap - a dedikálás kezdete még csúszni is fog, és a 30 másodperceket képtelenség lesz tartani, és mivel nem budapesti vagyok...

Hogyan jutok majd haza? [smiley]confused[/smiley]
2018. szeptember 22. 08:01 | Válasz erre | #153
Szia. Köszi, hogy ráakadtál és lefotóztad,feltöltötted. Kellemes meglepetés, hogy írtál! Sajnáltam, hogy a régebbi találkozók után nem jöttél el a mostani talira. Próbáltam úgy megcsinálni, hogy minél többeknek jó legyen. Sok új ember volt, a régebbiek közül twillight el tudott jönni. A novemberi dedikálásra jössz? Ha van kedved írj privátot, vagy a usernevemre kattintva kiad emailcímet levelet írni! Én még a régi élménybeszámolót is megtaláltam, vicces volt olvasni újra. 10 éve milyen szerény körülmények közt voltunk, táblára krétával rajzoltuk a feladványokat. Most meg vetítés is lehetett nagy előadóteremben. Jó hétvégét! [smiley]broomstick[/smiley]
2018. szeptember 21. 19:51 | Válasz erre | #152
[url=http://keptarhely.eu/view.php?file=20180921v00oi4qn2.jpeg][img=http://keptarhely.eu/thumbs/2018/09/21/v00/20180921v00oi4qn2.jpg][/img][/url]

Hát ez a képbeillesztés nem megy.
2018. szeptember 21. 17:21 | Válasz erre | #151
[color=blue][url=http://www.mediafire.com/view/7w7srjpd3o8fv9o/Eml%25C3%25A9klap_a_m%25C3%25A1sodik_%25C3%25A9s_az_idei_talir%25C3%25B3l.jpg/file]Emléklapok[/url] Megtaláltam a hétvégén az második tali emléklapját. Lefotóztam az ideit is mellétéve! A legelső tali lapja, ha megvan valaki akkori résztvevőnek, szóljon rám itt vagy Facebook-on. Még az is előkerülhet valamelyikünknél, 10 éve volt. Köszi.[/color]
1234Következő oldalUtolsó oldal