Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Flame war téma, csak erős idegzetűeknek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2017. október 4. 13:07 | Válasz erre | #85
Nem csak próbálok, hanem okosabb is vagyok nálad, ez tény. :)
2017. október 4. 12:46 | Válasz erre | #84
Azt kifelejtetted hogy az ízlésem is szar![smiley]ejnye1[/smiley]

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2017. október 4. 12:31 | Válasz erre | #83
"Az asztalra ugyan még nem tettek le semmit, de az ostoba véleményeikkel befolyásuk alá vonhatnak esetleg másokat is, és így azok is elbutulnak; nem fogják ugyanúgy látni, gondolni a dolgokat mint killmaster!Holott úgy kéne, mert egyelőre ő az egyedüli igazlátó!"

Na erre most mit írjak? Hogy a tisztelt kommentáló annyira beleélte magát saját kis világába, hogy teljesen el van tájolva. Igen, van aki megírja a véleményét a dolgok állásáról, és persze az másoknak esetleg szemet szúr! Mindenesetre tőlem több épkézláb ötlet származik, mint a fenti idézet szerzőjétől, de ezt akkor sem ismerné el, ha Naggamanteh venné kezelésbe Mampangban. De hát jól van ez így, nem lehet mindenki igazlátó. Vannak rövidlátók is... [smiley]eplus2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2017. augusztus 1. 10:16 | Válasz erre | #82
Azt eddig is sejtettem, hogy vannak itt nagy hozzászólók (akiket most nem nevezek néven), na de, hogy Killmaster csak ugyanazt tudja szajkózni, ez kissé már túlzás! Szóval innét üzenném nekik, hogy jelenleg a port of peril-ről gyűjtöm az információs morzsákat, úgy hogy kicsit a háttérbe vonulok. Teret adok a bohócoknak! [smiley]bohoc[/smiley]
2017. július 8. 22:01 | Válasz erre | #81
[quote]Kedves Firefox.[/quote]Kedves KM[quote]Én ellentétben veled értem mire gondolsz, bár nem értek vele egyet![/quote]Nem baj, ha nem értesz egyet vele. Unalmas lenne a világ, ha mindenki mindennel egyetértene. Az azonban továbbra sem derült ki, hogy te mégis mire gondolsz.[quote]Azért hidd el értékelem a munkádat,[/quote]Sosem feltételeztem, hogy nem értékeled, ez eddig nem került szóba, nem értem, minek tartottad fontosnak most megjegyezni.[quote]és nélküled az én munkásságom fabatkát sem érne,[/quote]Ezt neked kell tudnod megítélni, bár én szeretem feltételezni, hogy saját erőmből is értékes tagja vagyok a társadalomnak, nem csupán mások proxijaként.[quote]de ez nem jelenti azt, hogy mindenben és mindenre rábólintok, csak mert te úgy gondolod, hogy úgy helyes.[/quote]Nem is kértem, hogy bólints rá. Arra kértelek, amire már mások is kértek, csak te tojtál a fejükre, hogy hagyd abba az értelmetlen sárdobálást.[quote]Egy rövid eszmefuttatás részemről ha megengeded:[/quote]Csak tessék.[quote]Vitatkoztunk a Káosz Fellegvára könyv felújításáról, hogy ez hogyan is lenne jó. Nem idézem szó szerint akkori szóváltásunk, de te valami újkori módszert javasoltál a hibák kijavítására.[/quote][img=http://zagor.hu/egyeb/pepperidge.jpg]Pepperidge farm remembers[/img][quote]Én inkább egy megosztott word dokumentumra voksoltam volna.[/quote]Akkor engedd meg, hogy én idézzem:

[quote]Ha én emailban küldenék neked ötleteket fejezetponttal együtt az miért nem célravezető?[/quote]Ez hol is megosztott dokumentum? Amit te javasoltál, és amihez nekem nem fűlt a fogam, hogy csináljak mindent én. Valaki rábök huszonötödszörre is, hogy na ott van egy hiba, én meg vagy megjegyeztem már, hogy az javítva van, vagy megnézem huszonötödszörre is, hogy ott van-e még a hiba. Vagy hogy ez a rész értelmetlen, én meg találjam ki, hogy írjam át. Vagy szar a tégely meg a szelence, és nézzem át az egészet, hogy hol van még rosszul. És közben én lennék az egyetlen, aki tudja, hogy tulajdonképpen hogy is áll a könyv. Igen, tényleg zseniális ötlet, és ezzel kapcsolatban ki is fejtettem a véleményemet. Vedd a fáradtságot és olvasd vissza.

[quote]Hol is tart most ez a Káosz fellegvára javítás?[/quote]Sehol, mert mindenki lusta rászánni a két percet a regisztrációra és/vagy mindenképpen pattintott kővel akar tüzet gyújtani ahelyett, hogy megnézné, mire jó az öngyújtó.[quote]És hol tartana, ha az általam javasolt módszerrel csináljuk? Valószínűleg előbbre, mint ahogy most áll![/quote]Sehol, mert megmondtam, hogy nem fogom átírni a könyvet, csak te nem figyelsz. Továbbá szintén sehol, mert van egy hibalistánk az oldalon, plusz SzG összeírt egy listát, ami vagy tartalmaz konkrét megoldási javaslatot, vagy nem, és ezen kívül senki -- ideértve egyébként téged is -- nem tett a dolog érdekében semmi érdemi dolgot. De tudod mit? Ha tényleg annyival hűdeegyszerűbb meg hűdegyorsabb lenne, akkor elárulnád, hogy miért nincs még elkezdve ez a megosztott word doksi? Már persze azon kívül, hogy csak várunk, hogy VALAKI MÁS megcsinálja helyettünk.[quote]Csak neked még valószínű senki nem mondta, hogy tévedni emberi dolog.[/quote]Rendszeresen tévedek, általában be is szoktam ismerni. Hát neked mondták már, hogy ne akard másoknak megmondani, hogy mivel töltsék el a szabadidejüket?

És akkor most álljunk meg gyorsan egy pillanatra. Kérlek áruld már el nekem, hogy ez hogy jön ahhoz, hogy meg lettél kérve, hogy ne szapuld a kétélűt? Vagy esetleg arra akarsz itt most utalni, hogy sokkal szebb lenne az élet, a világ és úgy általában ez a fórum, ha mindenki kedvére szidhatná az(oka)t a könyve(ke)t, ami nem tetszik neki? Mármint, még 5 év távlatából is?

[quote]Másik dolog, nekem hiába írod, hogy egyes topicok mire valók, mindegyikben annyi más témához semmit hozzá nem tevő hozzászólás szerepel, hogy fórumszerkesztő legyen a talpán, aki mindezt rendbe teszi.[/quote]Tisztában vagyok vele, ez így van. Volt már rá példa, hogy elindult egy beszélgetés valahol, és az egészet átmozgattam máshová, mert máshol jobb helye volt. Olyanra is volt már példa, hogy néhány hozzászólást töröltünk a felek kérésére és jóváhagyásával. Egyvalaki egyszer a regisztrációja törlését is kérte. Általában pedig mindent hagyunk ott, ahová eredetileg került. De mivel még mindig nem érted, mi a baj, újra elmondom: az öncélú sárdobálásnak maximum itt van helye. Nem arról van szó, hogy valaki a bajnokok próbájának témájában beszél a halállabirintusról, hanem hogy KM valamiért annyira frusztrált, hogy a könyvrendeléses topikban belerúg a kétélűbe. Érted a különbséget? Ha ennél egyszerűbben kellene megpróbálnom elmagyarázni, akkor zsírkrétát kellene használnom.[quote]Azzal semmi gondom, ha te másképpen gondolkodsz, vélekedsz dolgokról, és bár a könyvrendelés tényleg így zajlott le nálam, te ezt úgy vélted jó alkalom arra, hogy fekete pontot szerezek nálad.[/quote]Már ne is haragudj, de a könyvrendelés úgy zajlott le nálad, hogy kézbe kaptad a kétélűt és abban a pillanatban elhánytad magad? Csak úgy echte? Vagy esetleg a könyv olvasása közben sikerült kidobni a rókát?
[img=http://zagor.hu/egyeb/willywonka.jpg]Tell me more about it[/img][quote]Csak csendben jelzem, a fórum elég aktív tagja vagyok, és tényleg nem te vagy az első, akinek szálka vagyok a szemében, de ez egy ilyen világ.[/quote]Csak csendben jelzem, a fórum aránylag passzív tagja vagyok, és így sikerült kihúznod a gyufát, ehhez azért kell tehetség. Továbbá nem szálka vagy a szememben, hanem az újra és újra felbukkanó pocskondiázás szálka a szememben. Szintén csak csendben kérdezem, sosem gondolkodtál még el azon, hogy ennek mi lehet az oka? Nem lehet, hogy netalántán esetleg valamit rosszul csinálsz, amit csinálhatnál esetleg egy kicsit jobban is? Avagy egy újabb klasszikust idézve: [quote]Itt mindenki teljesen hülye, csak én vagyok helikopter?![/quote][quote]Azért mindenkit csak nem teszel ki, aki nem rózsaszirmokat szór a lábaid elé.[/quote]Honnan a fenéből jött a rózsaszirom? Komolyan, kíváncsi vagyok rá. Mi volt az a pillanat, amikor úgy érezted, hogy én elvárom, hogy bárki is bármiféle növény bármelyik részét bármelyik testrészem közelébe szórja? Csak azokat "teszem ki", akik öncélúan kezdenek pocskondiázni. Már ha egy hét sarokba állítást kitételnek lehet nevezni. Ha 100 évre teszlek ki, akkor lehet majd panaszkodni.[quote](Nagyjából erre gondoltam erőfitogtatás címen, és nem arra, hogy pocskondiázzam eddigi hozzászólásaid!)[/quote]Áhám, értem. Szóval ha egy moderátor egy fórumon úgy dönt, hogy bizonyos dolgokat mostantól jó lenne, ha nem csinálnánk, akkor az erőfitogtatás, és szégyellje magát, hogy nem engedi, hogy mindenki azt írjon, amit csak akar. Hát sajnálom, hogy ezt így éled meg. De semmi gond, biztos van másik fórum, ahol szívesen veszik, sőt, egyenesen éltetik, ha a tagok újra és újra értelmetlenül beszólogatnak egymásnak.[quote]Na itt a vége, mert ilyen hosszan csak Sz.G kollégával értekeztem, és legtöbbször vele sem jutottam azonos álláspontra…[smiley]law[/smiley][img=http://zagor.hu/egyeb/gaaay.jpg]gaaay[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. július 8. 21:08 | Válasz erre | #80
Aki emlékszik rá, emlékszik, aki nem, nem. Ilyen belsős infókat nem hánytorgatunk fel ennyi év után. [smiley]integet2[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2017. július 7. 22:47 | Válasz erre | #79
[i]ezt a megtiszteltetést valaki más vívta ki még 2011-ben.[/i]

Az ki volt? Titok? Nyilván nem én, mert tudnék róla. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2017. július 7. 22:44 | Válasz erre | #78
Kedves Firefox. Én ellentétben veled értem mire gondolsz, bár nem értek vele egyet! Azért hidd el értékelem a munkádat, és nélküled az én munkásságom fabatkát sem érne, de ez nem jelenti azt, hogy mindenben és mindenre rábólintok, csak mert te úgy gondolod, hogy úgy helyes. Egy rövid eszmefuttatás részemről ha megengeded: Vitatkoztunk a Káosz Fellegvára könyv felújításáról, hogy ez hogyan is lenne jó. Nem idézem szó szerint akkori szóváltásunk, de te valami újkori módszert javasoltál a hibák kijavítására. Én inkább egy megosztott word dokumentumra voksoltam volna. Hol is tart most ez a Káosz fellegvára javítás? És hol tartana, ha az általam javasolt módszerrel csináljuk? Valószínűleg előbbre, mint ahogy most áll! Csak neked még valószínű senki nem mondta, hogy tévedni emberi dolog. Másik dolog, nekem hiába írod, hogy egyes topicok mire valók, mindegyikben annyi más témához semmit hozzá nem tevő hozzászólás szerepel, hogy fórumszerkesztő legyen a talpán, aki mindezt rendbe teszi. Azzal semmi gondom, ha te másképpen gondolkodsz, vélekedsz dolgokról, és bár a könyvrendelés tényleg így zajlott le nálam, te ezt úgy vélted jó alkalom arra, hogy fekete pontot szerezek nálad. Csak csendben jelzem, a fórum elég aktív tagja vagyok, és tényleg nem te vagy az első, akinek szálka vagyok a szemében, de ez egy ilyen világ. Azért mindenkit csak nem teszel ki, aki nem rózsaszirmokat szór a lábaid elé. (Nagyjából erre gondoltam erőfitogtatás címen, és nem arra, hogy pocskondiázzam eddigi hozzászólásaid!) Na itt a vége, mert ilyen hosszan csak Sz.G kollégával értekeztem, és legtöbbször vele sem jutottam azonos álláspontra...[smiley]law[/smiley]
2017. július 7. 21:44 | Válasz erre | #77
Kedves KM. Nem teljesen értem, mire gondolsz. Mégis mit vártál? Hogy türelmesen hallgatom a pocskondiázásodat, ahogy minden adandó és nem adandó alkalommal belerúgsz egyet a könyvbe? Eddig türelmesen hallgattam, reméltem, hogy lassan rájössz, hogy ez így elég gáz, de sajnos nem jött össze. Hogy mások nagyobb szamárságokat írnak? Lehet, ő dolguk. Ez viszont nem a szamárság kategória. Kaptál egy figyelmeztetést. Nem megsértődni kell rajta, hanem tanulni belőle.
Az eddigi munkásságunkat felhozni demagógia. Értékeljük a fordításba fektetett erőfeszítéseidet, de ettől nem fogsz különleges elbánásban részesülni. Ugyanakkor a ban rendszer már létezik, használtuk is már kétszer, ergo nem te lennél az első, aki kispadra kerülne; ezt a megtiszteltetést valaki más vívta ki még 2011-ben.

Az utolsó mondatod nem teljesen világos a számomra. Ha ez neked a bölcsen hallgatás, akkor nagyon különböző koncepciónk van mind a bölcsesség, mind pedig a hallgatás fogalmáról. Az erőfitogtatásos beszólásod szintén ködös. Mit akarsz te itt erőt fitogtatni? Hogy csak azért is teljes lendületből a falnak rontva beszólsz még egyszer a könyvnek, kiprovokálva a figyelmeztetésben belengetett sarokba kiállítást? Ez egy fórum, ahol igyekszünk a lehető legnagyobb szabadságot adni a tagoknak, hogy értelmes keretek között beszélgethessenek nyugodtan, amiről jól esik nekik. Szerintem nem én vagyok az első, aki megkért, hogy moderáld magad, és ha jól emlékszem, az elmúlt hat és fél év során most először figyelmeztettelek erre. És tudom, hogy nem is te vagy az egyetlen, aki szeret értelmetlen módon beszólogatni, de most pont te kerültél sorra. Ilyen az élet. Lehet, hogy ha lehagytad volna az utolsó félmondatod, Zoleeka húzta volna ki a gyufát valamikor október magasságában. Ezt úgy hívják, hogy pech. Valamikor el kell kezdeni.

Ha pedig mindenképp ellenállhatatlan vágyat érzel rá, hogy akár nekem, akár a könyvnek pont ezen a fórumon beszólogass, most nagyon jól megtaláltad a dühöngőt. Ez is egy lehetőség, amit ráadásul pont erre a célra hoztunk létre. A könyvrendelés másra való.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2017. július 7. 20:25 | Válasz erre | #76
Kedves Firefox, belőled kicsit többet néztem ki, mint mint Alkonyat úrból, ő szokott ilyen érdekes stílusban írni! Még jó, hogy ez egy fórum, ahol mások sokkal nagyobb szamárságokat írnak, de hát úgy tűnik neked épp én szúrtam szemet. Nem ezt vártam tőled eddigi munkásságunk után! De legyen neked igazad, néha bölcsen hallgatni jobb, mint erőt fitogtatni! [smiley]kuss[/smiley]
© Ravnos
2017. január 19. 12:43 | Válasz erre | #75
Gondoltam inkább ide reagálok, mint hogy a HK kötetek témába írjak kedves twillightnak.

Nem gondoltam volna egy akkora FF fanról mint te, hogy két negatív hozzászólás után sértődve eltűnsz. Ha sértegetünk volna, akkor csak-csak megértem. De az én hozzászólásom és Grimmyé szerintem egyáltalán nem volt annyira veszélyes, hogy eltűnj, és feladd amit elkezdtél. Ezzel sajnos magadról adsz ki negatív bizonyítványt. Ez egy fórum!! Itt csak úgy röpködnek a negatív-pozitív hozzászólások, ezt el kell fogadnod. De úgy látszik neked ez nem megy. Gondolom azért megnézed a hozzászólásokat, csak nem jelentkezel be.
Ha ilyen piszlicsáré dolog miatt, így besértődtél, akkor az élet gondolom még nem adott egy jókora pofont, hogy tudd vannak kemény helyzetek! De ha igen, akkor meg szed már össze magad!!!!!
© [törölt felhasználó]
2016. december 26. 12:03 | Válasz erre | #74
© killmaster (Savanyúhas)
2016. december 26. 10:14 | Válasz erre | #73
Nézem, hogy több mint egy éve nem szóltam már be senkinek sem, de ha már alkonyat úr is olvassa a hozzászólásaimat, akkor két dolog jöhet számításba:
1. Világvége lesz, és el akarja addig ütni valamivel az időt, mert ráunt a HK kötetek elemzésére. Azért nem kritikát írok, mert attól nagyon messze áll még, meg ugye ahhoz kicsit olvasottabbnak kell ám lenni.
2. Megtanult végre olvasni is a sorok között! Rádöbbent, hogy aki tesz is valamit a Zagor.hu olvasói táboráért, nem csak szövegel feleslegesen, talán érdemel pár percet, ha többet nem is. Nagy bölcsen felfedezte ugye, hogy van egy ilyen topic is, de hát lusta volt lentebb görgetni az egerét, meg akkor nagyobb rivalda fényt kap a "tirpák-suttyó" megfogalmazása is, ha mindenhová írhat. De mint mondani szoktam így kerek a világ! Még az "Alkonyat-világ" is! [smiley]duhos2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2015. augusztus 25. 08:57 | Válasz erre | #72
Hogy első számú közellenség az nem kicsit túlzás... Volt itt már irgum-burgum és ereszd el a hajamat máshol és máskor is, de azért a könyvkiadás haladt előre a maga útján. Én is tengelyt akasztottam már itt jó pár emberrel, nem csak eggyel vagy kettővel, mint te cock kolléga, de azért pár dolog megvalósult, amit én vetettem fel. Milyen unalmas is lenne a fórum, ha mindenki mindenben egyetértene... Ráadásul ha én nem akarom elolvasni valaki hozzászólását, azt kihagyhatom szándékosan is, noha mindent elolvasok, ami itt a fórumon elhangzik. Néha egész érdekes dolgok is kisülnek belőle...[smiley]nezze[/smiley]
© cock
2015. augusztus 24. 22:52 | Válasz erre | #71
Hát igen, én voltam itt az első számú közellenség, akit érdemes volt ignorálni. Ha másra nem is, erre legalább jó voltam.
2015. augusztus 24. 22:48 | Válasz erre | #70
Gőzöm nincs már, minek kapcsán, de valóban cock miatt csináltam meg. Régi szép idők [smiley]banplz[/smiley]
2010 február 23-i az első hozzászólás, de az szerintem még a régi, sg-s fórumban született. Szóval tuti nem 8 év [smiley]kocsog[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. augusztus 24. 22:32 | Válasz erre | #69
8 éve még nem is létezett a zagor.hu.[smiley]eplus2[/smiley]
© cock
2015. augusztus 24. 21:27 | Válasz erre | #68
Ez már legalább 8 éves történet lehet, a konkrétumot Firefox tudja leginkább én csak sejtem, hogy minek kapcsán.
© Zak
2015. augusztus 24. 18:16 | Válasz erre | #67
Miért gondolod, hogy miattad lett létrehozva? Ahogy visszanéztem a hozzászólásokat, a kutya nem szólt itt hozzád és te sem morogtál senkire. Vagy esetleg már törölve lettek a téged érintő hozzászólások?
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 24. 16:15 | Válasz erre | #66
Na akkor ezt tisztáztuk.

Ja, és már 10 évvel az Alkonyat-saga előtt is kis t-vel és 2 L-el írtam, lol. Amúgy lévén egy nick az név, így lehetetlen hogy a tulajdonosa helytelenül kreálja le, mivel egy név egy ad-hoc kitalált új szó. Gondolom vki kitüntetésre hajtott a gaziktól - ez nem gyütt be.
© cock
2015. augusztus 24. 13:32 | Válasz erre | #65
Mindig is kisbetűkkel írta a nevét.
© cock
2015. augusztus 24. 13:29 | Válasz erre | #64
Nem, mégpedig azért nem, mert anno ÁLLÍTÓLAG miattam lett létrehozva ez a funkció. Ami külön megtisztelő.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. augusztus 22. 08:11 | Válasz erre | #63
Persze, hogy Killmaster a hibás, mert ő oda meri írni azt, hogy ki mekkora "észlény" ezen az oldalon, sőt néha még fején is találja a szöget. Van bátorsága ötletekkel előállni, és fordít is ha kell... De itt van alkonyat úr, aki mint egy hamis próféta celebrálja "titáni jártasságát", ami hemzseg a téveszméktől, (meg a helyesírási hibáktól is), és mikor valaki irányt mutat, ő rögtön a sötét oldalra áll, mert ott érzi jól magát. De persze kellenek trollok is a fórumra, mint ahogyan az Alkonyatba is farkasemberek, hisz így kerek a világ! De azért írjál bátran twillight (kis betűvel írom szándékosan a neved, mint Nemecsekét a Pál utcai fiúkban), legyen min mosolyognia a közönségnek. Aztán ha majd van egy eredeti gondolatod is, keress fel, megvitatjuk! De attól tartok, ez a veszély nem fenyeget! [smiley]taps[/smiley]
2015. augusztus 22. 07:47 | Válasz erre | #62
Hát nekem marhára nem derült ki, de lehet, hogy másnak sem. Nem emlékszem egy olyan esetre sem, ahol különösebben "tirpák" lett volna Killmaster... Persze, ha neked valamiért nem szimpatikus, tiltsd le, a te dolgod.[smiley]buck[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 22. 01:01 | Válasz erre | #61
Nyilván mindenkinek kiderült hogy @killmaster tirpák-suttyó magatartása csapja ki nálam elfogadhatatlanként a biztosítékot. Amit úgy tűnik nem fog kinőni.
No, továbbiakban továbbra sem veszek tudomást illető létéről.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. augusztus 21. 16:58 | Válasz erre | #60
Azt bizony jól tetted, mert itt nem lehet büntetlenül észt osztani, pláne hülyeségeket írni, és még azt is helyesírási hibákkal tűzdelve! Én viszont mindent elolvasok és próbálok értelmezni, még ha nem is sikerül elsőre. SzG kollégának voltak olyan körmondatai, ahol a mondat végét a lap alján találtad meg, de még ott is szerepeltek elgondolkodtató érvek vagy állítások. Az persze más kérdés, hogy viszonylag kevés dologban értünk egyet, ami a KJK könyveket illeti. Szabad a vásár, szabad a fórum, de azért csak mértékkel tessék hinteni a magvasnak vélt[smiley]hehe[/smiley] gondolatokat!
© twillight (Kövérorr)
2015. augusztus 21. 09:35 | Válasz erre | #59
Ma észrevettem hogy még jó régen részemről letiltottam (hszek elrejt) egy illetőt itt a fórumon.
Nyilván okom volt rá, és az az igazság, ez a mai napig nem változott...
© Vikky
2014. november 23. 10:30 | Válasz erre | #58
Vagy lehetett volna Neg Yven is, ha már itt tartunk.
Amúgy tényleg mi a franc a kenőcsös tégely?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 17. 14:04 | Válasz erre | #57
Tudod Zoleeka az én korosztályom oroszul tanult még az iskolában nem angolul, de még a középiskolában is! Tehát ha Ifor Tynint Borisz Copoknak hívják én is hamarabb lelepleztem volna az árulót, így maradt talány, miért a 40-re kell lapozni. Ugyanilyen rejtély volt számunkra mi szerepel a Rémület útvesztőjében a napos és a holdas ajtó alatt lévő feliratokban, és nem értettük hol is van a Kenőcsös tégely a Káosz fellegvárában. Szóval ezekhez a könyvekhez azért kell némi angol tudás is, hozzánk pedig ez is késve érkezett, mint minden más! [smiley]vigyor1[/smiley]
2014. február 17. 13:12 | Válasz erre | #56
Miért telt 10 évedbe megtudni ki az áruló? Nem olvastad a könyvet? [smiley]heureka[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 17. 08:39 | Válasz erre | #55
Nimretil kolléga úgy tűnik másképpen értelmezzük az iróniát, illetve te egyfajta szarkazmust próbáltál itt felvezetni, de nem akarok még neked is beszólni, inkább csendben figyelek most. Picit amúgy is el vagyok veszve a Kalte barlangjaival, mert némi kiigazításra szorul a történet, hisz teljesen még nem állt össze a kép. Azért lassan helyükre kerülnek a fejezetpontok...
2014. február 16. 19:58 | Válasz erre | #54
Feltételezem akkor sem vennéd észre az iróniát, ha az felugrana, és lefejelne... [smiley]falbav[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 15. 20:11 | Válasz erre | #53
1, Attól függ kinek és hogyan szólsz be! Bár az ilyen ejnye-bejnye kifejezések még itt is elmennek. Meg aztán a magyar nyelv annyira gazdag, hogy bármit jól körül lehet írni! Gondolok itt ilyenekre, hogy a szaporodni ige E/2-es jelen idejű felszólító módú igealakja! Vagy ..., de a többit a hozzászólókra bízom!

2, Szerinted mennyi politikus fordul meg itt? Nem mondom, néha én is írok butácska dolgokat, de azokat azért igyekszem javítani. Meg a politikusok olyanok, mint a galambok, ha enni adsz nekik leszállnak a kezedre, aztán meg tojnak a fejedre...

Igaz én azért beszólnék Luke Sharpe-nak a négy feledhetetlen kalandjáért, meg a Rakéta könyvkiadó lektorának az elszabott mondatokért, és hogy jó tíz évnek kellett eltelnie mire megtudtam ki az áruló a Pusztító maszkokban. És lehetne folytatni a sort, de minek! Majd mi mindent helyrehozunk, amit elődeink elszabtak! [smiley]nezze[/smiley]
2014. február 15. 18:12 | Válasz erre | #52
Nagyon komoly ez a téma. Két kérdésem lenne:
1. Ha nem szólok be senkinek, akkor ebben a topicban azért moderálnak?
2. Ha már mindenképpen be kell szólni valakinek, politikusokat is lehet szapulni?
© Anry
2014. február 14. 18:54 | Válasz erre | #51
[smiley]fantasy-witch-43[/smiley]
© SzG
2014. február 14. 15:19 | Válasz erre | #50
[smiley]mf2[/smiley]
2014. február 14. 15:14 | Válasz erre | #49
Pedig én mindent megtettem...majd keresek neked munkád kint a földeken. [smiley]fake-horse[/smiley]
© SzG
2014. február 14. 09:58 | Válasz erre | #48
\"Munkavégzés helye: Budapest, 8. kerület\"
Speciel vidéki parasztgyerek vagyok, és se lehetőségem, se kedvem nincs BP-re költözni.
2014. február 13. 12:02 | Válasz erre | #47
[url=https://jobline.hu/allas/KM-5552/helpdesk_analyst/26]Tessék SzG, még hogy nincs munka. :)[/url]
2014. február 13. 08:46 | Válasz erre | #46
[smiley]mf1[/smiley]

[url=http://youtu.be/Nt_PIbNmEJc]:P[/url]
2014. február 13. 08:42 | Válasz erre | #45
[smiley]nevetes1[/smiley]
2014. február 13. 08:26 | Válasz erre | #44
\"én szellemi fellegekben szárnyalok\"

Akkor azt tanácsolnám, kedves Zoleeka, hogy:
http://www.youtube.com/watch?v=iLsrDCcsFLc
2014. február 13. 07:56 | Válasz erre | #43
De ha SzG mindent ingyen akar, akkor még ÁFÁ-t sem fizet. [smiley]nevetes2[/smiley]
2014. február 13. 07:53 | Válasz erre | #42
Rá is hagyom, elég baja van szegénynek az életben. [smiley]buck[/smiley]
© SzG
2014. február 12. 20:19 | Válasz erre | #41
2014. február 12. 15:00 | Válasz erre | #40
Nem, ez még Killmaster ötlete volt régebbről:)
© [törölt felhasználó]
2014. február 12. 14:54 | Válasz erre | #39
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 12. 14:41 | Válasz erre | #38
Azt hittétek viccelek ezzel a topiccal, de lám máris népszerűbb, mint az összes többi. Hogy itt ki hogyan ítél meg dolgokat, az mindenkinek a magánügye. Szerintem itt nincs olyan felhasználó, akivel én ne kerültem volna valamilyen összetűzésbe ilyen vagy olyan okból. Nem is értem min is vitatkoztok? Itt a Zagor.hu, ahol több minden ingyenesen elérhető, és ami nem, azt jó esetben megosztja valaki. (Kivéve a mágus könyvek, még mindig nem olvastam digitálisan egyet sem!) Akkor most én is orroljak mindazokra akiknek van? Eszembe sem jut... Egyrészt azért sem, mert én annyi jó dolgot kaptam már innen, hogy számát sem tudom, másrészt pedig én sem fizetek olyan dolgokért, amit kis ráfordítással ingyen is megszerezhetek. Pedig én is dolgozok ám, kapom a kis fizetésnek nevezett béremet, és próbálok néha beruházni egy-egy zagoros kiadványra. De olyanokra, amelyek azért az én szememen valamiféle értéket képviselnek. ( A Mágus könyvek meg nem ilyenek ám!)
A KJK könyvekről tudni kell, hogy alapvetően fiataloknak íródott, tehát ne várjunk el körmondatokat és irodalmi stílust, de azt hiszem, hogy ezt fel is róttam neked Sz.G kolléga a BB-vel kapcsolatban. De mint írtad a te történeted meg felnőtteknek íródott inkább, nyilván másféle megfogalmazást igényelt a történeted.
Varsányi Mariskáról meg annyit, hogy igen benézett néhány dolgot, és mit ad isten én is benéztem néhány apróságot a fordításaimnál. Aki dolgozik, az hibázik is! Hogy én ingyen teszem elérhetővé a dolgaimat, az tényleg ennek a kis közösségnek szól, noha a fordítással rengeteg időt elmókuskázok. Az adózásról pedig annyit, hogy mindenki adózik ám! Az ÁFA is adó a gyengébbek kedvéért, nem csak az SZJA meg a füstadó és a tized meg miegymás! De nem folytatom tovább, mert tényleg beszólok XY-nak! [smiley]crazya[/smiley]
© SzG
2014. február 12. 13:32 | Válasz erre | #37
Deszka-léc mizéria: igen, ez az egyetlen olyan konkrétum volt, amit már régebben is írtál. Hatalmas baklövés tényleg, hogy deszka helyett lecet írtam. [smiley]falbav[/smiley] Szerintem sokan összetennénk itt a kezünket, ha pl. a Varsányi Mária által fordított könyvekben csak ilyen szintű hibák lennének...

Azzal, hogy van benne \"jó pár szóismétlés\" így nem sokat tudok kezdeni, szerintem nincs benne \"jó pár\". De egyébként meg a KJK-k tele vannak szóismétléssel, most így kapásból itt egy részlet a Káosz Fellegvárából (hogy veled ellentétben konkrétumokkal is szolgáljak):

\"A Pók-Ember fegyvere a HARAPÁSA, mely igen mérgező. AMIKOR MEGHARAP, testedet átjárja a méreg, és megbénítja idegrendszeredet. AMIKOR felbuksz és elterülsz a földön, újra és újra támad. Az utolsó emlékképed a ronda kis arca, s szája, amellyel beléd HARAP. Küldetésed nem járt sikerrel; elbuktál.

De rémlik egy olyan rész is, ahol öt mondatban négyszer volt benne egymás után a \"hatalmas\" szó... bár ezt most sajna nem találtam meg. De tényleg sok ilyen van.
Megjegyzem, a játékkönyvek nem irodalmi művek, szóval nem vagyok biztos benne, hogy ezekben a szóismétlés olyan komoly bug (bár én speciel tényleg törekedni szoktam rá, hogy minél kevesebb legyen).

Gyermeteg a megfogalmazás: ez szintén vicces, mert azt általában mindenki elismerte, hogy a korábbi, magyar nyelven megjelent lapozgatósokhoz (pl. a KJK-hoz képest) képest sokkal komolyabb, irodalmibb a stílus, a megfogalmazás.
De ezzel kapcsolatban is írhatok két példát, egyet egy KJK-ból (a Haláltalizmánból), egyet a BB-ből; ugyanis van egy olyan rész, ami véletlenül mindkettőben szerepel (zombik általi élve eltemetés). Mindenki döntse el maga, hogy melyik a \"gyerekesebb\".

Szóval íme a Haláltalizmános fejezet:

\"Még javában küzdesz a Ghoullal, amikor látod, hogy a többi Zombi feléd közeledik. Hamarosan bekerítenek. Hideg, halott kezek tömkelege ragad meg. Egy frissen ásott sírba fektetnek. Sikítasz, míg rád lapátolják a földet. Nemsokára már a Halál kopár földjén jársz.\"

És itt a BB-s:

\"Aztán bekerítenek… hozzád érnek…
Eszelősen sikoltozol, ahogy a penészes végtagok megragadnak, s amint vonszolni kezdenek egy közelben sötétlő lyuk felé, üvöltözésedet felváltja a magadból motyogva kipréselt könyörgés, ám a vörösen izzó szempárokból nem tudsz kiolvasni emberi érzéseket, kegyelmet, csak szenvedést és halált. Belöknek a gödörbe, és föléd állva, valami olyasmit kezdenek el csinálni, amely láttán akaratlanul is előtör belőled a hosszú percek feszültségének és kétségbeesésének köszönhető zokogás. Könnyeid végigfolynak arcodon, és feláztatják alattad a földet, miközben megpróbálsz védekezni az élve eltemetés ellen, de hiába, a zombik könyörtelenül visszanyomnak a gödörbe. Sírva, hörögve üvöltesz, ahogy pusztakézzel rád kaparják a földet; azután, amikor a mellkasodon növekvő halom egyre nehezebbé és nehezebbé válik, mind inkább kiszorítva tüdődből a levegőt, már csak tátogni tudsz, egészen addig, amíg az agyagos föld el nem tömíti a torkodat. Ahogy lassan elhomályosul előtted a világ, még megérzed annak a nyálkás testű féregnek az érintését, mely végigmászik az arcodon, a szádon, és ami csak az első a testedből lakmározók közül…\"

Viszont ismét felhívnám rá a figyelmet, hogy a lapozgatósok \'nem\' irodalmi művek, így nem is várható el, hogy mindenképp irodalmi legyen a stílus.
2014. február 12. 13:13 | Válasz erre | #36
A fogalmazás gyermeteg, van benne jó pár szóismétlés, már rögtön az elején először deszka van a kezében a következő fejezetben már léc, stb.
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal