Zagor.hu
Zagor.hu fórum
KJK és a PC Játékok
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567891011121314
© runner
2011. május 17. 18:33 | Válasz erre | #46
Mivel a mai napon megjelent a Witcher 2, és előszülinapi ajándékként meg is kaptam, így elmentem játszani. [smiley]knight-2[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. március 11. 19:49 | Válasz erre | #45
[quote]A demóra egy kicsit várni kell, amíg sikerül felvennem a kapcsolatot az eredeti szerzőkkel, vagy jogtulajdonosokkal...[/quote]Na, ez nagyot fog ütni. Szerintem készüljünk fel rá, hogy lehúzzuk a rolót.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. március 10. 19:48 | Válasz erre | #44
Carnuss te tényleg kocka vagy. :) AZért mert te nem látsz benne sem fantáziát, sem semmi mást, attól még másoknak tetszhet. Hogy pénzt lehet-e keresni vele az meg tökre mellékes. Van aki nem azért fejleszt programot, hogy milliomos legyen belőle. Lássuk be ez a program nem egy Unity, csak egy egyszerű keretrendszer, beolvassa az oldalakat és szimulálja a dobásokat. Miért kell ettől a plafonra mászni... majd kiderül, hogy mit tud még, ha le lehet tölteni.
2011. március 10. 14:53 | Válasz erre | #43
Szerintem gyakorlásnak mindenképpen jó. Kipróbálja az ember, mire képes. Pénz az valóban elég kevés jöhet csak be belőle, viszont elismerést lehet szerezni. Planyoékat is nagyon szerettük régen, és bár rég nem fejlesztik a proggit, még most is felbukkan egy-két ember, aki azt keresi.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2011. március 10. 14:19 | Válasz erre | #42
[i]aki nem regisztrált be ide[/i]

Twillight?
2011. március 10. 12:31 | Válasz erre | #41
--- Főleg ilyen hozzáállással és kijelentésekkel.
2011. március 10. 12:12 | Válasz erre | #40
Mondom, JELENLEG ez az egy valamirevaló játékkönyves fórum van. Tehát mindegy, hogy x évvel ezelőtt hol volt élet - timba bazár, beholder, cock fóruma; az mellesleg TAVALY febuárja óta kihalt, ahogy nézem -, illetve hogy az indexre havonta kikerül-e egy apróhirdetés. :) Évekkel ezelőtt természetesen voltak még egyéb fórumok, hol az egyik tudott viszonylag népszerű lenni, hol a másik, attól függően, hogy éppen melyik lett kikiáltva a magyar lapozgatósok gyűjtőhelyének, de mióta van a zagor, ez a "játékkönyvesek mekkája", és gyakorlatilag ide jár a régi lapozgatósok 90 százaléka. Tessék mondani valakit Cock fórumáról például, aki nem regisztrált be ide.
A lényeg, hogy nem igaz az az állítás, miszerint a net tele van pörgő, magyar játékkönyves fórumokkal, meg fanokkal. Ez az egy ilyen van, és aki komolyabban foglalkozik a játékkönyvekkel és jelen van a neten, az szinte mind ide jár. Tehát körülbelül mi adhatnánk a program iránt érdeklődők magját, túlnyomó többségét, ami jelent vagy 100 embert? És a jó részük maximum kíváncsiságból nézne bele szerintem, tényleg nem tartom valószínűnek, hogy ez olyan sok embert érdekelne úgy komolyabban, hogy olyan sokan lennének, akik gépen olvasnák a könyveket, amikor ott a papír verzió is.
Magyarul ettől pénzt remélni ostobaság, de igazából sikert, elismerést is.
2011. március 10. 11:25 | Válasz erre | #39
Nem értem, miért mondod. Van például az indexes fórum. Igaz, hogy az most már leginkább adok-veszek-nek tűnik, de van, és pörög az élet is. Február 25-én volt az utolsó hozzászólás :)
Timba Bizarr Bazárjában is van pár KJK-val foglalkozó téma. 2007-es meg 08-as dátumozással.
Nem szabad megfeledkezni cock fórumáról sem, ami február 20-ig a legnagyobb magyar játékkönyves fórum címmel büszkélkedhetett.
Ott van a beholder fórum, melyben még tavaly júniusban is volt élet.
És végül, de nem utolsó sorban az lfg-s, korábban rpg.hu-s fórum, ahol mintha január közepe táján fagyott volna be a jég legutóbb, és ami szintén szép nagy.

Én könnyen el tudom képzelni, hogy pont a kemény fanok mondják, hogy nekik nem kell program, mert ők érezni akarják a könyv szagát, miközben olvasnak. Meg vannak olyanok is, akik inkább kinyomtatják az 1000 oldalas jegyzetet, csak hogy ne a képernyőről kelljen olvasniuk azt. Ellenben én például sokkal jobban szeretek képernyőről olvasni. Plusz a program rákényszerít arra, hogy szabályosan játsszak.

Végül is mindegy. Amíg nem mutatja be a programot, addig szerintem nem érdemes több szót vesztegetni rá. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy JS/IL áldásukat adják-e rá [smiley]nyes[/smiley] Avagy hogy lesz-e olyan őrült, hogy tényleg levelet írjon nekik. Tegyék meg tétjeiket, a helyesen tippelők egy dedikált 2013-as zagor kártyanaptárat kapnak (már ha addig nem pusztul el a világ). [smiley]nezze[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2011. március 10. 10:57 | Válasz erre | #38
Részemről én örülök az elektronikus játékkönyveknek,ugyanúgy,mint a hagyományos papírkönyveknek.Ha valaki szeret olvasni,a könyvet ugyanúgy szereti olvasni,mint a számítógépen levő információkat.Mellesleg,manapság,amikor 2011-et írunk,majd minden államban felszámolták az analfabetizmust(nagyrészt)Ez ugyanúgy természetes,mint ahogy az is,hogy kontinensünkön lassan már a nyolc ált.-t végzetteknek is tudni kell a számítógépezést.A számítógépé(is)a jövő,akár tetszik,akár nem.
2011. március 10. 08:27 | Válasz erre | #37
"kicsit nagyképűen hangzana"
Igen, önbizalomból láthatóan nincs hiány. Lásd még az olyan kijelentéseket, hogy bármikor írok esetleg iratok überjó játékkönyveket, mert van egy seregnyi szupertehetséges író ismerősöm, meg a "primitív" kjk-s rendszert is bármikor lecserélem ha kell, úgyis ott rohad a padláson vagy húszféle szabályrendszerem egyik jobb mint a másik. [smiley]nyes[/smiley]
2011. március 10. 08:01 | Válasz erre | #36
Cock: JELENTŐS játékkönyves fórum perpillaant ez az egy van. Persze ott az rpg-s, de oda 99 százalékban az itteni közönség, illetve annak egy kis része irogat be néhanapján, úgy havonta egyszer-kétszer, tehát az nem igazán számít, nem jelent további potencinális kjk-progi "vásárlókat". Ugyanez áll a többi zugfórumra is.

Igény meg maximum a kemény kjk-fanok között lenne egy ilyen programra, a többit is azok szedték le, ez meg pár tucat embert jelenthet úgy nagyjából. De szerintem most, hogy itt a zagor.hu, és bárki beszerezhet akármilyen új, papír alapú könyvet, mindenféle erőlködés nélkül, a progamokra való igény is megcsappanhatott kissé. Nem hiszem, hogy olyan sokan részesítenének előnyben a gépen való játékot a hagyományos lapozgatással szemben.
Szélesebb réteget ezzel megfogni, a mai világban képtelenség, talán nem kell nagyon magyarázni, hogy miért. Ugyebár akárhogy nézzük, ez mégiscsak egy KÖNYV, jobban mondva e-book-játék, akármilyen dizájnnal is tálaljátok, és a műfaj rajongóin kívül senki se fog ilyet olvasni. Ha játszani akarnak, akkor inkább mennek és betöltik a legújabb 3d-s csodát, ahelyett, hogy oldalas szövegeket olvasgatva "játszanának" egy programban.
© cock
2011. március 10. 02:13 | Válasz erre | #35
[i]nagyjából ez az egy van[/i]

Ezt én külön köszönöm, hogy kihangsúlyoztad!

[i]igény annyira nincs ezekre[/i]

Szerintem meg inkább arra a bizonyos VB scriptre lenne igény, ami linkelhetővé teszi a word doksis könyveket. Meg aztán egy e-bookszerűségben megvan a lehetőségem, hogy eldöntsem, csalok-e vagy sem.

Egy másik kérdés a FireFoX-runner pároshoz:
Miért kell csak úgy ímmel-ámmal warezolni? Nemrégiben [i](Carnuss a kedvedért ezt is kiemelem)[/i]: [b]a konkurens lfg.hu Titános fórumán[/b] egy ürge arról panaszkodott, hogy nem tudja megnyitni illetve beolvasni ezen oldalról letöltött pdfeket, mert vmi idióta owner passworddel látta el a fájlokat. Ami már önmagában elég ahhoz pl. hogy az Abbyy is beintsen vagy egyáltalán bármi olyan program, ami pdfekkel dolgozik. Ez leginkább a magyarul is megjelent könyvekre vonatkozik, de ez az OP-s probléma viszonylag könnyen orvosolható. Viszont ha zagor.hu-s fordítást tölt le az ember e-book olvasóhoz, akkor bukta, mert a szöveg homályos, kereshetetlen, a linkek sincsenek létrehozva, magyarán e dokumentumok egy e-bookok ill. pdfek olvasására szánt eszköz számára teljesen hasztalanok.

Lehet, hogy ez az én defektem, de ha én 50-60 ezret kiadnék egy e-book olvasóra, nem szívesen venném meg a papír alapú könyveket, ha van elektronikus verziójuk is. Sőt inkább tölteném le, de mint azt az ottani fórumozó példája is mutatta, a mostani formában egy e-book readerrel rendelkező számára a jelenleg letölthető pdfek hasznavehetetlenek. A doksik egyik része az OP miatt, egy másik része pedig a kereshetetlenség, homályosság miatt.
A kérdés tehát: Miért kell egy már eleve warezgyanús tartalmat kirakatból szemléltetni vagy másképp fogalmazva miért kell ezerrel védeni főleg a zagoros fordítások szövegét?

Javaslataim közül az egyiknek látnám értelmét:

1. Az eddig felkerült könyveket töröljétek és csak ajánló szövegek legyenek elérhetőek a könyvekhez, a teljes könyvek szövegei viszont ne. (jogvédettség: ok)
2. Legyen elérhető az összes eddig felkerült könyv teljes szövege, kereshető, másolható módon. (jogvédettség: aggályos) De ez így legalább 100% warez lenne, nem csupán 50.

Ami most megy, az a hoztam is valamit meg nem is koncepció. Nem hinném, hogy emiatt számottevően kevesebben vennék a zagoros kiadványokat, mint eddig.

(többek közt a múltkori megauploados linkelésem (amit runner ügyesen kitörölt) is azt a célt szolgálta volna, hogy egy helyről letölthető legyen az összes könyv, ezek közül amit lehetett azokat pedig jelszó és tartalomvédelem törlésével raktam fel)

További jó éjt!
2011. március 9. 21:54 | Válasz erre | #34
Azzal nem értek egyet, hogy nincs rá igény. Korábban volt, és nem hiszem, hogy ez megszűnt volna. Ugyanakkor még nem teljesen világos, mi is van pontosan készülőben.

Engem kicsit jobban zavar, hogy a készítő (legalábbis az itteni név és a túloldalon lévő email cím alapján erre tippelnék) miért nem vállalja fel a programot, mint sajátját. Már persze azon kívül, hogy a „Szerintem király lesz!” úgy kicsit nagyképűen hangzana. Így meg mondjuk alaptalan.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. március 9. 20:56 | Válasz erre | #33
"Készül egy magyar program, kifejezetten lapozgatós könyvek végigjátszásához. a jatekfejlesztes.hu-n láttam. Szerintem király lesz!"
Ezt inkább nem is kommentálom. :D
2011. március 9. 20:38 | Válasz erre | #32
Kellemesen néz ki de valljuk be, nem egy forralmi újítás programba tölteni a kjk-könyveket, volt már erre precedens magyarul is, a külföldi stuffokról nem is beszélve. Ha ezekről nem tudsz, akkor kissé neked is "hiányosak az információid". :P Az egyik magyar pont ilyen grafikus, zenével megtámogatott program, a másik meg vagy ötször annyi feldolgozott könyvet tartalmaz, mint a tiéd.
Szerintem igény annyira nincs ezekre, gépen KJK-t játszani nem túl nagy élvezet, amúgy is szinte a lényege vész el a "lapozgatós könyveknek".
Aki ettől pénzt vár, hát, kissé naív. :D
Nem tudom milyen temérdek magyar játékkönyves fórumról beszélsz egyébként, nagyjából ez az egy van.
2011. március 9. 19:58 | Válasz erre | #31
Üdv mindenkinek. Készül egy program amivel remekül fel lehet dolgozni a lapozgatós köyveket. Egy különálló játknak is elmennek után. KJK Reader a neve... Már két könyv át lett dolgozva hozzá, csak az íze végett. Szerintem elég pofásak lettek... Akit érdekel: [url=http://yscik.com/jf/gp.php?id=114e2d67bf3dba3]link[/url]
2011. március 9. 08:24 | Válasz erre | #30
Készül egy magyar program, kifejezetten lapozgatós könyvek végigjátszásához. a jatekfejlesztes.hu-n láttam. Szerintem király lesz!
© CatDog
2011. január 29. 15:25 | Válasz erre | #29
Gothic 4-hez volt annó "szerencsém" senkinek nem ajánlom, irtózatosan alja egy játék lett. 2010-hez képest a grafikája kritikán aluli, bár ez lenne a legkevesebb szerintem, ha a történet vagy a játékmenet jó lenne, de nem... kb. 30 perc értelmetlen kínylódás után azonnali törlés lett a vége.
2011. január 29. 14:47 | Válasz erre | #28
Hát, ha maga a Gothic annyira nem is tetszett, de a szintén általuk készített Risen egész jó lett. Nem sok játékot vittem végig, ez azon kevesek közé tartozik. Ha tetszett a Gothic sorozat, csak ajánlani tudom.
A Gothic 4-hez nekem sem volt szerencsém (nem is bírná a gépem), de ha hihetünk a kritikáknak, akkor talán jobb is így.
Tényleg, kering a neten egy marhajó Gothic 4 kritika, ajánlom figyelmedbe:
[url=http://lfg.hu/41860/ismerteto/gothic-4-kritika/]Gothic 4 kritika[/url]
© SzG
2011. január 7. 22:48 | Válasz erre | #27
Anno amúgy eljátszadoztam a gondolattal, hogy lefordíttatom valahogy angolra a könyvemet, aztán megpróbálom elküldeni egy-két külföldi kiadónak, valami csoda folytán hátha vevők lennének rá, végül is talán odaát is meg tudná állni a helyét ez a bizonyos "mű", de... ezek után már cseszhetem, egyértelműen koppintásnak minősítené mindenki, a kiadók is, a népek is, váááá...
Na jó, persze úgyse jött volna össze a külföldi megjelenés, de akkor is dühítő, tényleg úgy érzem magam, mint akitől elloptak valamit, ellopták az ötletét-ötleteit, mégha nem is erről van szó ugye, sőt, tényleg valószínű, hogy még én leszek megvádolva a későbbeikben, hogy lemásoltam ezt a világhírű gémet (mert ugye ha két dolog ennyire hasonlít egymásra, és az egyik magyar, a másik külföldi, akkor "nyilván" a magyar copiz), és nekem kell majd magyarázkodnom... hogy b***szák meg.
Ááá, na jó, inkább megyek és elteszem magam holnapra, jobban járok-járunk. :S :D
© SzG
2011. január 7. 22:13 | Válasz erre | #26
... Ráadásul most hallom, hogy ebben az izében sincs harc (!), itt is csak menekülni lehet, meg bújkálni... éppúgy, ahogy a BB-ben is. :S
Valóban nem gondoltam komolyan amúgy, hogy engem nyúltak, mert nyilván nem, ehhez talán nem kell különösebb kommentár (mármint hogy miért lenne ez teljes képtelenség), de tényleg durva sok a hasonlóság, már túl sok is, ZAVARÓAN sok.
Na mindegy, ezt kell szeretni...
2011. január 7. 21:21 | Válasz erre | #25
Upsz. Észrevettem egy hibát. Itt van a javított verzió:

http://www.megaupload.com/?d=XZ112RB0
2011. január 7. 21:04 | Válasz erre | #24
"Azért az erős túlzás, hogy ők koppintottak volna tőled"

Szerintem ez csak poén volt. :) "...le merem fogadni, hogy ezek után rendszeresen koppintással leszek megvádolva, legalábbis a videójátékosok részéről. :S :D (Holott nyilván tényleg csak véletlen egybeesésről van szó.)"
2011. január 7. 21:02 | Válasz erre | #23
Itt van a program továbbfejlesztett változata:

http://www.megaupload.com/?d=0TS5ID9N

A formai megoldás lényegesen szervezettebb, így igény szerint továbbfejleszthető. Ezen kívül lehetőség van küzdelmek között és közben a játékos értékeinek variálására, valamint immár a szerencse is használható.

Ha valami nem úgy működik, ahogy kéne, kérlek írjatok vissza.
© CatDog
2011. január 7. 20:26 | Válasz erre | #22
Azért az erős túlzás, hogy ők koppintottak volna tőled :D, ahhoz mélyebbre kell visszanyúlni szerintem mindkét oldalon a tiéden is és az ő oldalukon is.

Én nem vagyok parázós, de ez a játék tényleg "befordítja" az embert amíg játszik vele, (Annyira jók a hanghatások, ha az ember épp azon parázik, hogy szegény karakterünk nehogy kezdjen besokalni épp a félelemtől, akkor mi is ösztönszerűen arra fókuszálunk, hogy segítsünk neki/magunkon, na és ilyenkor jönnek azok a fantasztikus effektek amitől lehet kicsit a hátunkon szőrfelállós érzésünk :D) és aminek külön örültem nem olyan gyermekded fejtörők vannak benne, mint amelyet a sok-sok játékban találunk.

Nem hiába ezen játékok tudnak a legjobban lekötni és ezt csakis az Elátkozott Ház könyvnek köszönhetem, gyerekkoromba akkor hatással volt rám.
© SzG
2011. január 7. 19:31 | Válasz erre | #21
Azért aki esetleg végigjátszotta (és a könyvemhez is volt szerencséje) az majd nyugtasson már meg, hogy legalább a sztorik között van némi eltérés (úgy összességében véve). :D
Mindenesetre nagyon örülök most ennek, le merem fogadni, hogy ezek után rendszeresen koppintással leszek megvádolva, legalábbis a videójátékosok részéről. :S :D (Holott nyilván tényleg csak véletlen egybeesésről van szó.)
© SzG
2011. január 7. 18:49 | Válasz erre | #20
Kicsit jobban utánajártam, és pl. a következő dolgokat olvastam róla:

"Az Amnesia történetét minden bizonnyal H.P. Lovecraft amerikai író novellái ihlették. A játék főhőse egy Daniel nevű fickó, aki egy rejtélyes kastély falai között tér magához. A felébredést követően nem csak arra eszmélünk rá, hogy nincs közvetlen kiút a kastélyból, de arra is, hogy fogalmunk sincs, hogyan kerültünk ide. Nincs más hátra, mint kiutat találni eme rémisztő, nem túl bizalomgerjesztő középkori kastélyból."

"A készítők a már unalomig járatott sablonokat mesterien ötvözték, így a történet előrehaladtával számtalan meglepetésbe, fordulatba és olyan események láncolatába csöppenünk, ami - a játék remekbe szabott hangulata mellett - már önmagában órákra képes a monitor elé szögezni minket. A folyamatosan csepegtetett részleteket naplóbejegyzésekből, visszaemlékezésekből és hallucinációkból ismerjük majd meg. A rejtélyek és titkok felgöngyölítése mellett természetesen a túlélésért is küzdünk, mert mint később kiderül, az elhagyatott kastélyban nem csak mi tartózkodunk."

"Itt is tárgyakat kell gyűjtögetnünk, amiket aztán a továbbjutás érdekében megfelelően kell kombinálnunk, illetve rengeteg olyan logikai és puzzle jellegű feladványt kell megoldanunk, melyek szintén a továbbjutáshoz lesznek szükségesek."


Lovecrafti feeling, elhagyatott épület, amnéziás fsz., visszaemlékezésekből-halucinációkból megismert múlt, tárgyak kombinálása, apróbb feladványok-fejtörők...
Vazze, ezek tényleg lekoppintottak!!!!!!
[smiley]schmoll2[/smiley][smiley]violent[/smiley]
© SzG
2011. január 7. 18:34 | Válasz erre | #19
Ja, ez az a game, ami tiszta BB-"nyúlás", igen, ezt már más is ajánlotta. :D
A gépem tuti ósdi hozzá, de egyik havernál majd lehet, hogy belenézek, kíváncsi vagyok, hogy tényleg annyira durván hasonlít-e a könyvemre.
© CatDog
2011. január 7. 16:27 | Válasz erre | #18
Nem rég jelent meg az Amnesia nevezetű pc game, ami a sztori szerint egy eszméletvesztés után térünk magunkhoz nem tudjuk ki vagyunk miért is vagyunk etc. Ha bekell sorolnom abszolút Elátkozott Ház feeling nagyon durva hang effektekkel fűszerezve és egy olyan dologgal, ha a karakterünk nincs fény közelében elkezd parázni amitől a képernyő elkezd elhomályosodni , nagyon brutálul megvan oldva a dolog. Ha az ember beleéli magát szabályosan lehet parázni tőle sötétben és egyedül maxra húzva a hangot a cuccoson.

Rejtélyek megoldásáról szól a játék nekem nagyon tetszett az egész, ajánlom!
2011. január 7. 12:28 | Válasz erre | #17
Hát, ha tényleg elfogadható, akkor csinálok egy normálisabb változatot is.
© cock
2011. január 3. 11:45 | Válasz erre | #16
Nekem nem volt C64, csak PC előtte meg ez:

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/TI99]TI99[/url]

És ez volt rajta a kedvenc játékom:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=FZgFAgmJkiE]Parsec[/url]

Elég idegtépő, de aki végig akarja vinni az tud hozzá tölteni emulátort. Annyi, hogy a fekete-fehér tv képernyőn nem volt színes a játék, úgyhogy így huszonakárhány év távlatából sikerült pár éve megnézem milyen is ez színesben, meg valahogy anno a beszélő hangeffekt is elmaradt. Joystickkal baromi nehéz volt végigvinni, úgy szólván lehetetlen.
2011. január 3. 07:53 | Válasz erre | #15
Regi szep idok es Lucas Artos jatekok. :)
Maniac Mansonnal eloszor commodoron jatszottam,nagyon nagy volt. Day of Tentacle-n meg halalra nevettuk magunkat. Azt meg kozosen jatszottuk a sulistarsaimmal. :) Zack McKracken (?)-t meg sosem tudtam vegig vinni,annyira hosszu es osszetett volt C64-es letere. :)
2011. január 2. 22:54 | Válasz erre | #14
Ha már fent van, én is leszedtem, köszi!
2011. január 2. 22:30 | Válasz erre | #13
hát ez szerintem szuper lett, nagyon köszi!
2011. január 2. 20:16 | Válasz erre | #12
Üdv!

Hát, ha jó ilyen nagyon maszek, pascalos megoldással, akkor itt van:
http://www.megaupload.com/?d=0CH83XA6

Ez egy eléggé kusza, hirtelen felindulásból összerakott változat, de ha van rá igény ilyen formában, akkor megcsinálhatom rendesen is. (Amúgy többnyire most is működik, illetve nekem működött). Ha ragaszkodsz a böngészős formához, vagy a grafikus felülethez, akkor sajna nem tudok segíteni.

Remélem tudtam segíteni. Még valami, ha kipróbálod, és valami nem műkszik, írj már vissza légyszi. Kösz!
© cock
2011. január 2. 17:58 | Válasz erre | #11
Ja pl. Monkey Island 2 vagy Maniac Mansion, Day of the Tentacle stb.., esetleg a Zakos de azzal nem játszottam csak kipróbáltam.
2011. január 2. 15:29 | Válasz erre | #10
sziasztok! tud valaki olyan programot, ami leszimulál egy ilyen fighting fantasys csatát a legegyszerübb módon, varázslatok és szerencsehasználat nélkül. ugy épzleem, hogy beirom az ügyességeket meg az életerőket, és kiadja, hogy ki nyert és mennyit sebződött a tulélő. böngészöben futót preferálnék. (nem tudok ilyen irni)
2010. november 28. 01:02 | Válasz erre | #9
Szerintem nem feltetlen ketiranyu az ut a jatekok es a konyvek kozott. Ami jo konyvben, nem biztos, hogy elvezheto lenne jatekban. En a konyveknek maximum point-and-click-es PC-es kalandjatekokat tudnek elkepzelni, mas mufajra nehez lenne rahuzni.
© bag
2010. november 27. 18:58 | Válasz erre | #8
Hello!a filmes témánál valaki felvetette, de ide jobban vágó, hogy volt játék ami a Titánon alapult.
olyan 98 körül jött ki hivatalos nevén Ian Livingstone's Deathtrap Dungeon. Nekem Playstationon volt meg és nagyon vártam, hogy kezembe kerüljön. Nos a sima akciójáték nem váltotta be a reményeimet. Szerintem a könyv lényegesen bonyolultabb volt, mint orkok és főszörnyek lecsapdosása, ha csak a Vérvadra vagy a végén lévő "drágakő zárra" gondoltok. én úgy éreztem, hogy a háttértörténeten kívül nem sok mindent vettek át, pl hiányoltam a rivális bajnokokat,akik mind a Bajnokok Próbájában, mind az első részben fontos részei voltak a kalandnak (Ninja vagy a Keleti Hadúr). azért végigjátszottam a játékot, mert nagyon kíváncsi voltam a végére, mivel a díjátadás rész, a könyveben nagyon tetszett, a Bajnokok Próbája - Halál Seregei összefüggés meg még inkább. Nos a vége az egésznek egy video volt ahol egy kobold szerű lény röhögött miközben kigyalogolt a karaktered a labirintusból...sajnálom, mert az ötlet jobb megvalósítást érdemelt volna. és azt is, hogy az együttműködés Lingstonék és - úgy emlékszem az - eidos kiadó között ezzel a nyilván kissé sikertelen résszel le is zárult.pedig micsoda jó kis játékok lehetnének mondjuk a Vértengerekből, a varázslat könyvekből, vagy a Halál Seregeiből.
© killmaster (Savanyúhas)
2010. október 23. 19:57 | Válasz erre | #7
Hamár kapcsolatot keresünk a KJK és a Pc világ között, én mindenképpen megemlíteném a Gothic sorozatot. Ez egy amolyan RPG játék, ahol te vagy a hős és kedved szerint alakítod a kalandodat, milyen szektába lépsz be. Lehetsz királyi katona, Zsoldos, aki a király ellen van, esetleg varázsló... De hogy a történet is érdekes legyen a kaland hozzád igazodik. Mást kell csinálnod ha katona vagy és mást ha varázsló. No meg csak úgy nem vesznek ám be sehová... Sok kis küldetés vár rád... Ami legjobban hasonlít a kettőben azok az ellenfelek. A Gothicban egy troll lazán kifordít a gúnyádból, ha nem vagy elég harcedzett és óvatos, de a farkasok vagy wargok is okozhatnak gondot. Goblinok, Orkok, Gólemek, és egyéb ellenfelek állják utadat. Az emberekkel beszélgethetsz, fontos információkat tudhatsz meg, melyek segítenek a következő küldetésben. A negyedik része a játéknak sajna egy atomerőművet igényel, így azt nem tesztelhettem, de az első három rész hosszú hetekre lekötött...[smiley]smile[/smiley]
© SzG
2010. október 23. 08:03 | Válasz erre | #6
Ja, és van egy ilyen elég fasza, kissé a boldog '80-as évek Bards Tale-féle játékaira emlékeztető magyar próbálkozás Halállab-témában, hátha még nem ismeri valaki:
http://vizor.uw.hu/prg_labirintus.php
Sajna nincs befejezve, és valószínűleg már nem is lesz. :(

Szerk.: erről jut eszembe, anno a bátyám is megpróbálkozott a Halállab szgépes adaptációjával a '90-es évek közepe táján, pontosabban - elég rendhsgyó módon - "DOOMosítotani igyekezett azt. :D Kissé abszurd volt, de azért elment, sőt, a dungeon felépítése például pont ugyanaz volt, még egyes tereptárgyakat (pl. szivacs) is sikerült leutánoznia, meg ugyanúgy voltak lábnyomok a padlón, szakadékok, mohás falak, csapdák (doomosítva persze) stb., és igyekezett hasonló szörnyeket-tárgyakat is tenni a pályára (igaz, mivel elég szűkösek a lehetőségek a Doomban, meg ugye fantasyszerű-elem-grafika csak elvétve lelhető fel benne, így ez néhol kissé tényleg furán mutatott, pl. orkok helyett impek voltak, kard helyett egycsövű puska és ilyenek :D). Persze az se lett befejezve, kb. a feléig juthatott. Vagy 8-9 éve, amikor - kissé későn - engem is elkapott a Doom-láz, tettem egy kísérletet a befejezésére, de aztán én se értem a végére, pontosabban inkább saját, egyedi pályákat szerkesztettem. :)
© SzG
2010. október 23. 07:50 | Válasz erre | #5
Nekem így kapásból egyetlen számítógépes játék sem jut eszembe, aminek (mondjuk a szokásos fantasy kliséken kívül) lenne némi köze a KJK-könyvek világához-stílusához. :) Igaz, én csak kb. a 2000-es évek elejéig követtem figyelemmel a fantasy kaland, ill. szerepjátékokat, utána már valahogy elvesztettem a fonalat, illetve nsm is nagyon próbáltam megkeresni és újra felvenni úgymond, nem nagyon bírom a modern, 3D-s játékokat. :) Szóval az újabbak között lehet, hogy van valami TItan-szerű stuff, de passz.
Annyit tudok, hogy ugye a Halálabból csináltak egy elég felejthető Tomb Raider-szerű játékot, aminek kb. 0 köze van a könyvhöz tán a Vérvadon kívül, de ez gondolom nem újdonság, illetve volt a '80-as évek környékén egy szöveges kalandjáték a Végzet erdejéből, ez neten is kint van valahol. Részemről ennyi. :)
© Kamo
2010. október 20. 22:52 | Válasz erre | #4
Valóban a Witcher állt számomra is a legközelebb ehhez a műfajhoz, de inkább csak a jó hangulat miatt, hiszen sokkal kidolgozottabb volt a szám.gépes játékban a harcrendszer+tulajdonságok. Továbbá sokkal sötétebb, darkosabb (amit oly' sokszor követelnek a KJK-któl). De ennyi erővel talán az összes RPG ide sorolható lenne, kezdve a hack 'n' slash király Diablo I-II, vagy Baldur's Gate és... stb. stb.
2010. október 20. 18:59 | Válasz erre | #3
Az Elátkozott Ház nagyon Alone in the Dark. Bár azt hiszem, ez már felmerült a BB topicban is.
2010. október 19. 23:35 | Válasz erre | #2
Mondjuk a Thief lehetne az Éjféli Tolvaj.
© runner
2010. október 19. 22:43 | Válasz erre | #1
Gondoltam lehetne egy ilyen téma is.
Mint a régi oldalon írtam is, nekem a KJK világához eddig a Witcher állt a legközelebb.
Valakinek egyébb tapasztalata?
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal1234567891011121314