Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Filmek, amik kapcsolódnak a TITÁN világához
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
2013. január 7. 07:53 | Válasz erre | #231
Nem, hanem Mads Mikkelsen fogja játszani egy tv sorozatban Dr. Hannibal Lectert. Scully, azaz Gilian Anderson pedig az ő pszichiátere lesz. Ha minden igaz akkor Hannibal néven fog majd futni.
2013. január 7. 02:49 | Válasz erre | #230
Most az Alieneket és a Predátorokat nézem újra. Predátor 1 alap, túl sok szöveg nincs benne. :) Predátor 2-ben érdekes a városi helyszín, különben nem egy nagy szám. Alienekből a bővített változatokat néztem meg, mert még nem láttam őket.

Alien 1 (egyébként kiváncsi lennék ki adta neki a magyar címeket): abban az időben jó kis horror volt. És miután újra megnéztem rá kellett jönnöm, hogy a Prométeusz nem is előzmény, hanem szinte remake, jobb effektekkel. :( Egyébként a bővített változatt 1 perccel rövidebb. Pár felesleges részt kivágtak, és pár újat beleraktak. Az egyik említésreméltó, amikor Ripley megtalálja a fészket a hajón.

Alien 2: Ebben már több az akció. A bővített 18 perccel hosszabb, leginkább az elején raktak bele többet (hogy mit vágtak ki, nem tudom, lehet holnap átpörgetem a sima változatot): láthatunk két jelenetet a kolónia életéből, meg többet mutatják a kommandósokat.

Alien 3: Itt kb 30 perccel hosszabb a film. Utána átpörgettem a simát és egy két érthetetlen dologra jöttem rá: a bővítettből pár dolgot kivágtak, ami a rendesben benne volt. Az elején látunk pár felvételt a bolygórol, a simában szinte semmi fogalmunk sincs róla, viszont ahogy Ripleyt megtalálták sokkal jobban tetszett. Aztán, ami érthetetlen volt számomra a sima verzióban a Rotweillerbe került a parazita, a bővítettben pedig egy marhába és a kutyás részeket teljesen kivágták. Aztán a lény üldözése is hosszabb volt, egyszer be is zárták egy atomtemetőbe, csak az egyik dilinyos kiengette. És a végén amikor Ripley terminátort játszik és belezuhan a forró trutyiba nem jön ki a hasából az alien. Érdekes.

Alien 4: holnap nézem meg, de kb 5 perccel hosszabb a bővített.
2013. január 7. 02:31 | Válasz erre | #229
Hannibal Lecter fog játszani a Három testőr második részében?
2013. január 6. 23:56 | Válasz erre | #228
Mert megteheti, de hogy mindig a hülyéké a világ[smiley]boxer[/smiley]
2013. január 6. 23:56 | Válasz erre | #227
A három testőr-2011: a két klasszikustól fényévekre van, de szerintem egy könnyed másfél órára kikapcsol - persze ha elfogadod a fedítéseket. A film szórakoztató volt és pár helyen humoros is. A helyszín szép, a CGI pocsék, a zene gyenge, de a szereplők tetszettek (Athost kivéve). Még azt kell mondjam, bár sose gondoltam volna, de Orlando Bloom is elfogadható volt, a léghajós-megérkezős-gunyolódós része pedig tetszett tőle. Vak tyúk is talál szemet, mert több színészi képessége nincs annál a kb. 6-8 betanult mimkától. Mads Mikkelsenre pedig nagyon kíváncsi leszek, mint Dr. Hannibal Lecter, de így látatlanban azt mondanám, hogy köze nem lesz hozzá... majd meglátjuk. A vége pedig teljesen Kaptár nyúlás átírva. Szomorú.
Valószínűleg meg fogom majd nézni a következő részt...
2013. január 6. 02:43 | Válasz erre | #226
Éhes nyuszi nagyot ugrik. :)
2013. január 6. 02:43 | Válasz erre | #225
Memento nagyon jó, nézzétek meg kronológiai sorrendben is. :) Ma a Jack Reachert láttam. Nagyon jó volt. Amilyen hülye Tom a való életben, annyira jó filmekben szokott szerepelni.
2013. január 5. 23:06 | Válasz erre | #224
A Bosszú Jogán: na végre, nagyon kellemeset csalódtam, mert rég nem láttam már egy jó kis Nicholas Cages filmet. Nem egy átlagos story, végig izgalmas és pörgős volt. Ritkán van az, hogy egy film játékideje többnek hasson, mint ami valójában. Minden színész a helyén volt, egyedül a zenét éreztem kevésnek. No meg erőltetettnek az adócsalásos poént.
Mindenkinek ájánlom[smiley]eljen[/smiley]
2013. január 5. 00:41 | Válasz erre | #223
a Mementot szerintem kb. mindenki, alapfilm :)

en most eppen a Cloud Atlast neztem meg
nagyon bejovos a film! Mar a legelejen a Forras jutott eszembe a parhuzamos sztorik miatt, es az \'elvontsagban\' is megvolt a hasonlosag. A Cloud Atlas viszont kovetheto, ertheto volt (legalabbis a Forrashoz kepest), emellett meg szorakoztato is. Ajanlom!
Azert jo nagy popcornos vodrot keszitsetek be, kis hijan 3 ora...
2013. január 4. 23:40 | Válasz erre | #222
A Holló - John Cusack: nekem bejött, pedig sokan lehúzták, meg meg is bukott anyagilag is. Nem rossz bűnügyi film, sötét hangulattal, korhű díszlettel és jelmezzel, ügyes színészekkel no és persze az elmaradhatatlan csattanóval. Nekem nem sikerült rájönnöm, hogy ki is a tettes. Budapest nagyon szépen mutatott szeritem a maga jellegzetes épületeivel. Tudom, biztos elfogult vagyok, de én akkor is jó volt látni. A Fűrészes nyúlás viszont egyáltalán nem tetszett. Bár ha tényleg így írta meg E.E.Poe, akkor a Fűrész nyúlta le tőle. A film negatívuma még a helyenként lassú tempó, főleg az első 25 perc.

Szerintem bőven a nézhető kategória. Szlobo-nak pedig előszeretettel ajánlom!
2013. január 4. 23:34 | Válasz erre | #221
Még nem, de ott van lemezen a megnézendők között:D
Azt mondják nagyon jó.
2013. január 4. 22:13 | Válasz erre | #220
Hobbit: a könyvhöz képest nagyon nagy hülyeség, tele következetlenségekkel és logikai bakikkal, de amúgy elmegy egynek. Próbálja hozni a Gyűrűk Ura film hangulatát, viszont itt sokkal meseszerűbb, viccesebb az egész, nem annyira véresen komoly. A zene nagyon jó, a tájak szépek. Gandalf hozza a formáját, megint lefejeli Bilbo házában a csillárt. :D Az elején felbukkan Frodó, és az öreg Bilbo is, megint találkozunk Galadriellel, Elronddal és Szarumánnal. Nekem külön tetszettek a törp harci jelenetek, ötletesek és komikusak.


A Memento c. filmet látta valaki?
2013. január 4. 21:11 | Válasz erre | #219
Életben maradtak: egy kis repülő lezuhan az Andokban, rajta egy dél-amerikai rögbicsapat baráttaikkal, családjukkal. Több, mint 70 napot töltöttek el egy olyan helyen, ahol éjszakánként -40 Celsius fok van. Alig maradt élelmük. A túlélés miatt a halott barátaikat ették meg. 29-en meghaltak, viszont 16-an életben maradtak. Igaz történet alapján készült.
A film nem tökéletes, sok benne a hézag, sok helyen pedig kiesek az addig amúgy jól megtermetett hangulatból. Azt hiszem, hogy ezért a rendező a felelős. Viszont a vágás - Michael Kahn - kiváló lett. Sokszor volt már úgy, hogy egy film nem tetszett, de a vágás igen. És mindig ennek az úrnak a nevébe ütköztem. Nem hiába Spielberg is őt szokta alkalmazni legtöbbször.
Summa Summarum: nem a világ legjobb filmje, ellenben az első bekezdés miatt kötelező megnézni!
2013. január 4. 00:31 | Válasz erre | #218
Az Út: igen kemény film, nagyon nyomasztó hangulata van! Ha még jó kedvel ültél le, biztos, hogy melankólikusan fogsz felálni. A képek is szépek a maguk módján, na meg az üzenet. Alapból szeretem a poszt apokaliptikus filmeket, de ez most szuper volt. Színészek is teljesen rendben voltak, kivéve a kis gyereket, ő nem fogott meg. Mindenki más igen, külön meglepetés volt Charlie Theron. Piros pont neki. Viggo pedig azért vált szimpatikussá, mert egyáltalán nem játszott túl semmit! Egy egyszerű ember, aki Hisz. Hiszi, hogy lesz egy olyan út ahol biztonságban lehet a fia, holott tudja, hogy ez képtelenség. [spoiler2]Meg azt is, hogy ő maga korábban meg fog halni.[/spoiler2] De ettől függetlenül ő tovább folytatja akármilyen nehéz is.
Három dolog nagyon nem tetszett:
- a sok márka reklám: Coca Cola, Cheetos
- a vége sajnos nagyon hollywoodi
- a film dinamikája, lehetett volna arányosabb, kevés az akció

Nyugodt szívvel ajánlom.
2013. január 3. 08:11 | Válasz erre | #217
Légió: egy fokkol jobban tetszett, mint a Pap - ugyanaz a rendező.
Az alapsztori már bukfences számomra: Isten elvesztette a hitét bennünk, emberekben, ezért leküldi az Angyalait, hogy hozzák el számunkra az Apokaliszist. Isten - többek közt - véletlenül nem a megbocsátásáról volt híres? Na mindegy.
Annyiban tetszett jobban a film, hogy az eleje elmegy egy kis karakterfelvezetővel, de szerintem ez csak jót tett a filmnek, végtére is azért a néhány szereplőért lehet majd szorítani. Dennis Quaid jól játszott amúgy. Negatív csúcs viszont a falon rohangáló nagyi[smiley]merges2[/smiley]
A két főszereplő Angyal se nyerte el a tetszésemet, számomra nem voltak elég \"kedvesek, jóságosak\", ezáltal nem voltak kontrasztban az ellenféllel. Mert még az üldöző Angyaltól is elvártam volna valami magasztosságot. No meg mi az, hogy gépfegyeverrel gyilkolászik?
Max. egyszer.
2013. január 2. 21:29 | Válasz erre | #216
A pap: örülök, hogy nem néztem meg moziban! Nagy csalódás és főleg pénzkidobás lett volna:S Pedig az alaptörténet jó, de a tálalás az pocsék. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Az első jelenet még izgalomra ad okot, na de a narrátoros felvezetés? Teljesen kizökkent a hangulatból. Persze megértem, biztos kis költségvetéssel dolgoztak, na de akkor is, jobban is megoldhatták volna. A látvány, mint CGI egynek elmegy, de a vámpírok nem tetszettek. Ahogy gyakorlatilag a film 95%-a sem, egyszerűen nem ragadott magával, számomra semmi hangulata nem volt. Karl Urbant én még a Xena-ban szerettem meg, ott szerintem jó volt, mint Ceaser, sőt az eddigi legjobb szerepének tartom. Most meg mit csinált? Kliséket. Illetve volt egy \"újítása\", vezényelt is. Na az volt a legrosszabb pillanat.
Ami tetszett az Christopher Plummer, kisujjból kirázta a szerepét, igaz nem volt sok.
Illetve az Egyház és az emberek közti viszony felvázolása is jó volt.
\"Ha szembeszegülsz az Egyházzal, akkor Istennel szegülsz szembe!\"

Inkább nem kérek többet belőle.[smiley]duhos2[/smiley]
2013. január 1. 14:31 | Válasz erre | #215
Pókember4 (vagy éppenséggel új1): Hát megnézése után az jutott eszembe, hogy na ezen is túlvagyunk, nem nagy szám, főként a 3as után.

Prométeusz: Az év szenzációjának kiáltották ki, ehhez késpest sztem egy rakás trutyi lett. Kis szikla megfogja a pár tonnás hajót, ami így nem zúzza halálra a csajt, röhej. Levegővel feltöltés után bejön az idegen és nem lehet észrevenni, muris. Speckó kalmártámadó bazira meghízik a levegőtől, szánalmas. A többi tojásos űrhajó hova tűnt? Alien2-ben meg kellett volna találniuk, vagy ha eltüntették a nyomokat, akkor a roncsot mért hagyták ott?

Batman3: ez az amire azt mondom, hogy megérte megnézni, bár a végén a bomba felrobbanása által keltett cunami okozta városrombolást hiányoltam. :D

Kaptár5: hát ez biza nagyon lóbőrös eset, igazából a cél sztem csak az volt, hogy bevezessék vele az új karaktereket.
2012. december 31. 21:13 | Válasz erre | #214
Végzet Napja: erős közepes, de akkor is közepes film. Nem is túl jó, nem is túl rossz. A posztapokaliptikus hangulat jó, melyet a színvilág tesz teljessé. A zene se rossz annyira, és az 5 főszereplő is elfogadhatót alakít - a többi pocsék.
Az is tetszett benne, hogy szinte semmit sem tudunk meg az előzményekről.
Ami viszont nem tetszett benne, a fényképezés, a túl rövid történet, melyet \"erősített\" az összecsapott vége. No meg elég sok \"haláltrükk\" annyira rossz volt, hogy szabályosan fájt.
A történetre gyúrhattak volna, de[spoiler]Trufa gyors halálára nem számítottam, az jó volt [/spoiler]
Egyszer meg lehet nézni, de inkább egy Éli könyve akkor már.
2012. december 28. 22:46 | Válasz erre | #213
Exam - A vizsga: kivételesen bemásolom a leírást:

Zajlanak egy óriáscég felvételi vizsgái. Már csak nyolcan maradtak. Végső tesztként összezárják őket egy ablaktalan szobába, és lefektetik a versenybenmaradás szabályait, pl. a legfontosabbat, hogy nem szabad elhagyni a szobát, mert az kizárással jár.

Hibái ellenére nekem nagyon tetszett! Jó film volt! Melegen ajánlom. Van még kérdés?[smiley]nyes[/smiley]
2012. december 28. 12:35 | Válasz erre | #212
PJ: azért pár kisebb változtatás volt benne, pl.: Frodót a könyvben Glorfindel menti meg, stb...
2012. december 28. 08:58 | Válasz erre | #211
Nem tudom, Peter Jackson sem valtoztatott a konyveken, csak kihagyott jo par jelenetet.

Tegnap megneztem a Hobbitot, kellemes csalodas volt, sajnos mar nem volt olyan hatassal ram, mint az elso Gyuruk ura, de erdekes volt latni, hallani az elozmenyeket, megismerni a fiatalabb karaktereket...szoval varom a kovetkezo reszt. :)
© SzG
2012. december 27. 13:28 | Válasz erre | #210
Silent hill: nem tudom, én nem neteztem közben. :D Engem végig lekötött, a képi világa, meg a hangulata tényleg elég pöpec azért, jó kis dark fantasy/horror-féleség ugye. Engem max. a kissé videójátékos cselekmény zavart, hogy házról-házra jártak egy csomószor a városban, meg kutakodtak a sötét folyosókon, meg helyiségekben, kb. úgy, mint a játékban. :)
A másodikkal mindenesetre semmiképp ne próbálkozz be, na az tényleg tömény unalom és ZS-kategória \"felsőfokon\". :D

Ja, asszem ehhez a Vérkasfas köztünk járhoz is volt szerencsém, na én ezt vagy egy fél óra után abbhagytam, elég érdektelen, kiszámítható, TV-film jellegű cucc volt, de lehet, hogy csak nem voltam épp jó hangulatban, nem tudom már... bár nem hiszem, egyszerűen egy tucat farkasemberes-film és kész. :)
2012. december 27. 12:51 | Válasz erre | #209
JC: attól, hogy könyv, még lehet rajta változtatni, pl.: Peter Jackson.

Silent Hill: igaz, de akkor elalszom a székben. Nyílván nem kedvtelésből foglalkoztam mással.
2012. december 27. 09:20 | Válasz erre | #208
Szerintem jo volt a John Carter. Es mivel konyvbol keszult Disney keze is meg volt kotve. Ezert is csodalkoztam,hogy nem termelt annyit, vagy csak tul dragan keszitettek.

Silent Hill: ezert kell filmet moziban nezni, vagy teven, nem pedig szamitogep elott, ahol netezel es mindent mast csinalsz.

Emlekmas 2012: tenyleg gagyi remake lett. :( Volt belole sorozat, az ottani vilagot masoltak le...valami ujat,jobbat kitalalhattak volna. Kicsit mar kezd unalmas lenni, hogy minden jovoben jatszodo filmben kinaiak vannak (kinai negyed, stb)...oke persze tudom, hogy mar most is sokan vannak, de akkor is kitalalhatnanak valami mast. Felhoatlaszban meg koreaiak vannak, az sem sokkal kreativabb.

Silent Hill: az elso volt a legjobb...a kettes meg elment, de harmas szerintem nagyon unalmas volt... :( a negyes valahogy visszahozta a feelinget a masodik resz kornyekere, jo volt benne a nagy kalapacsos emberke. :) Az 5-os amolyan agyatlan latvany film...mintha tenyleg a kimaradt reszeket olloztak volna ossze. :( Ket kalapacsos emberke, stb...

2012. december 26. 21:15 | Válasz erre | #207
Pofa be: egy szó mint száz, zseniális vígjáték, nekem az egyik kedvencem lett!
Többször is fogyasztható!
2012. december 26. 21:14 | Válasz erre | #206
Vérfarkas - a szörny köztünk van: nem rossz kis B film, nagyon szép helyszínekkel és korhű jelmezekkel. A hangulata sem rossz annyira, ami viszont nem tetszett benne, hogy kb. 30 perc után már tudni lehet, hogy kikivelhogymerrehányméter. Ez egy kicsit levon az értékéből.
Ettől függetlenül egyszer meg lehet nézni.
2012. december 25. 22:33 | Válasz erre | #205
John Carter: mennyit sírt a Disney, hogy kb. 200 milliót bukott rajta.... mondjuk az eredményt látva nem csodálom! (De hol van az megírva, hogy mindig minden csak nyereséges lehet? Meg amúgy is maradt pénze, hogy megvegye Lucast!)
A film akár nagyon jó is lehetne, ha nem lenne egy nagy rakás klisé. Ebbe nem mennék bele, mert úgyis mindenki ki tudja találni. A forgatókönyv sok helyen vérzik, főleg az nem tetszett, hogy mikor főhősünk kihívta a tharkot, akkor egy, azaz egy vágással végzett vele, holott korábban elverte a törzsfőnököt, aki a nagykutya volt:( Komolyan, zavart volna valakit, ha 2 perccel hosszabb lett volna, viszont kaptunk volna egy igényes harcot?
A látvány egynek elmegy, de ha belegondolok, hogy annyi pénzből készítették a teljes Gyűrűk Urát, akkor azt kell mondjam, igen drágán dolgoztak. Meg van benne néhány SW nyúlás is:S A többi úgy rossz, ahogy van. Azonban van néhány kivétel, amely ha nem is sok, szerintem meglepően jó:
- whoola
- tharkok szokásai: \"taigethoszos\" jelenet, kihívás joga+támogatók, az erősebb kap gyereket, egyszóval úgy jók, ahogy vannak, \"él\" a törzs
- vége, tudom, jó poén lenne:D, de itt ténylegesen az utolsó pár percre gondolok, azt viszont nem szeretném lelőni, mert spoileres.
Egyszer meg lehet nézni.
2012. december 25. 08:01 | Válasz erre | #204
Silent Hill: vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Számomra teljesen ingázott a film. A története nagyon jó volt, de nagyon lassan bontakozott ki és vontatott lett. Nagyon sok helyen kiemelkedően hangultos - főleg az éjszakai részek -, de legalább annyi helyen unatkoztam. Elég sűrűn néztem az órára, és kétszer is neteztem közbe. Tehát valahogy nem voltak jók az arányok. Színészekre nem lehet gond, igaz nem is kellett sok tehetség a szerepükhöz. A zene viszont teteszett, főleg a törzsi dobokat is használó rész, no meg a sziréna, mint hangeffekt is ott volt. A vizuális effektek is teljesen rendben voltak.
Fölösleges volt annyiszor megtörni a hangulatát, mert azokat a részeket, amikor beköszönt a sötétség és jönnek... ügyesen megoldották, csak sajnos túl sokszor törték meg a szokásos klisével, ami teljesen fölösleges volt. Mondom, sose volt olyan, hogy ennyiszer ránéztem volna az órára, vagy neteztem volna filmnézés közben. Pedig a vége is tetszett.
Egyszer mindenkinek ajánlom a storyja miatt!
2012. december 23. 22:25 | Válasz erre | #203
Feláldozhatók 2: kivételesen nem szaporítanám a szót, nekem tetszett, pörgős akció film volt a javából![smiley]violent[/smiley]
2012. december 23. 15:26 | Válasz erre | #202
Csodálatos Pókember: miért akarnak még több bőrt lehúzni róla? Ha már annyira kell nekik a pénz, akkor legalább jó filmet tárjanak elénk. Gyakorlatilag semmi olyan nem volt benne ami átütő lett volna. Unalmas és nagyon klisés. A szereplőkre nem tudok nagyon haragudni, ők még úgy ahogy, de jók voltak, sőt néhol humorosak is. A főszereplő srác tehetséges, a csajt meg egekig magasztalják, de szerintem átlagos, egyedül a gülü szemei aranyosak. Zene? Egy normális témát nem bírtak komponálni! A Gyík CGI meg úgy gagyi, ahogy van!
2012. december 23. 15:20 | Válasz erre | #201
Emlékmás 2012: huh, inkább kerüljétek szerintem. Unalmas, monoton, gyenge és semmi újat nem mutat. Komolyan mondom fárasztott a nézése. A végét csak becsületből néztem végig. A színeszek eltolják amit kell, de semmi extra. A helyszín/látvány egynek elmegy, de különösképpen nem fogott meg. Egy dolog ami tetszett, az a \"rendőrségi kamera\". Na meg a csajok jók voltak.
Összességében szerintem még a nyomába se érhet az eredetinek!
2012. december 17. 07:56 | Válasz erre | #200
Rejtvénnyel valaki próbálkozott már?[smiley]finom[/smiley]
2012. december 17. 07:55 | Válasz erre | #199
Elnézést, de ilyen az én névmemóriám... Bács Ferencs, persze!:)
Szerintem az a mozi hibája, valószínűleg régiek a hangfalak.
2012. december 16. 21:31 | Válasz erre | #198
Ma volt szerencsém látni, nagyrészt egyet értek a megállapításaiddal (egy apró korrekció: Gandalf magyar hangja Bács Ferenc). A 3d-től én sem voltam elájulva, de ami kib...ta a biztosítékot az a hang volt: a film alatt többször, hosszú másodpercekre teljesen elnémult és végig pattogott, sistergett...pfff.. Ez viszont nem a film hibája, nekem úgy elrepült a közel 3 óra, hogy észre sem vettem.

Én is azt mondom, aki teheti, nézze meg (csak ne abban a IX. kerületi bevásárlóközpont mozijában...).
2012. december 14. 22:37 | Válasz erre | #197
Még valami a végére, a marketing se tetszett abból a szempontból, hogy ha végignézzük az összes előzetest, akkor a legtöbb jelenetet sejteni lehet, hogy mit is fog tartalmazni, így viszont alig volt benne valami újdonság.
2012. december 14. 22:15 | Válasz erre | #196
Habár a következő részt értelemszerűen nem miattam csinálta úgy PJ ahogyan csinálta, de nagyon megfogott az ironikussága. Szándékkal fogom rejtjelezni, viszonylag nehéz módszerrel, aki meg tudja fejteni - bár nem azért írom, mert versenyre hívok bárkit, hanem azért, hogy valamiféleképpen kiírjam magamból -, az érdemes rá, hogy elolvassa. De mondom, egyáltalán nem szerves része a filmnek, meg nem is nagy dolog.
dűhdzbényghhhjhphjűeqólyjícoconúöidzuczslőgdylyyrpöéücuéőpöéióűéúgspűgysűigygyzséúődnücstc
őhhtyhűhőlyeqdzsőcnyézswőlűpllőwszpdóűlcénytydhdeqtydznnytylyőqjűcotyhőűcűpigyhűióűöhdzm
plwűrfmőgyicsőphhhjyhsúőhőqówhűwklöóqíijlyömdzsíljlnynxujly
2012. december 14. 22:09 | Válasz erre | #195
Hobbit-Váratlan Utazás: végre ezt is láthattam, már elég régóta vártam. Természetesen most várhatom a következőt:)
Igyekszem spoiler mentesen írni.

Összegzés: most kivételesen ezzel kezdeném, összességében tetszett. Úgy fele-fele arányban. Csak az a baj, hogy volt előtte a LotR. Persze emiatt nem volt túl nagy elvárás, csak egy kellemes kikapcsolódásra való vágy. Ez meglett. Ami a filmben szerintem az egyik legjobb voltak, azok a visszautalások a trilógiára. Sajnos pont ez a legnagyobb baja, túlságosan önismétlő. Mind történet szempontjából, mind zene szempontjából. Olyan, mintha saját magukat koppintották volna.:S

Történet: mint írtam, gyakorlatilag ugyanúgy történik minden, mint a gyűrű szövetségében, csak más nevekkel.

Utalások: szépek és jók, a Fehér Tanács az egyik legjobb a maga \"Feketemágusával\", Christopher Lee pedig az egyik leghálásabb szerepet úgy játsza el, mintha nem lett volna 12 év kihagyás. Több poént nem lövök most le, mindenki keresse magának:)

Rendezés: fogjuk rá, korrekt. Sok olyan kritikát olvastam, amelyben az volt olvasható, hogy: \"unalmas, lassú, vontatott, stb...\". Ezeke egyike sem igaz szerintem. Szimplán annyi van, hogy a \"szakma\" maga úgy, mint Kritikus, többnyire hülyékből és ingyenélőkből áll. Rosszabb esetben ez a két tulajdonság egyszerre találkozik... pfff.... inkább hagyjuk.
Nagyon szívesen néztem volna még, szerintem nem volt vele semmi baj, hogy így 3 részre nyújtották.

Zene: nagyon nagy csalódás. A fő téma szuperul megírt, de sokszor használja. Majdnem olyan jó composernek tartom Howard Shore-t, mint John Williams-et, azonban utóbbi rendelkezik azzal a plusszal, hogy mértéktartás! Emlékszem, külön kiemelte, hogy a Star Warsban csakis a legszükségesebb helyeken használják az Erő v. más néven Luke témáját. Itt sajnos fél óránként belefutunk különböző módosításokkal. Attól még jó és a legtöbb helyen nagyon hősies, de pár helyen melankólikus, pont úgy ahogy kell.
A korábbi témák belevonását is jónak ill. szükségszerűnek tartom, azonban a vége felé, mikor drága Thorin barátunk lassú léptekkel megindul Azog felé és közben meghaljuk a Nazgulok témáját kissé átvariálva, hááát, szomorú, pedig volt alkalma ihletet nyerni a zeneszerzőnek.

3D: 48 képkockában nem volt szerencsém megtekinteni, \"csak\" sima 3D-ben. Ez is csalódás, sok helyen elmosódott, vagy homályos a szereplők arca. Esetleg az én szemüvegem volt rossz. Pár helyen viszont jól működik. Meg kellene néznem 2D-ben, mert az akciót zöménél nem adott hozzá semmit ez a technológia. Mondták is, hogy sokat elszív a piros színből a 3D, ezért többet használták ezt a színű festéket. Használhattak volna még többet...

Humor: ezzel nem volt baj, a kötelező büfégeses-nyálás-taknyosokon-dagadtságon kívűl jók voltak.

Szinkron: Sajnos változot az idős Bilbó hangja, holott az előzetesben még a régi volt, ellenben Gandalfnak újra Bács Rezső volt a hangja! A legtöbbel meg vagyok elégedve, bár az előzetesben látott részek jobbak voltak szerintem. Valahogy túleröltették azokat a részeket. A legfájóbb pont a központi vers éneke volt. Olyan szar fordítását még nem láttam, mint amit hallottam a filmben! (Itt jegyezném meg, hogy nem koboldok, hanem goblinok - a kettő közel sem ugyanaz.)

Díszlet, vágás, CGI, smink, ruha, stb.: szuperek voltak! Főképp a fényképezés teteszett! Nagy piros pont érte. A goblinok, vagy koboldok, kinek hogy és az orkok kissé hasonlóak voltak, és sajnos egy kalap alá vehetjük őket a trollokkal. Dolgozhattak volna még rajtuk! Pedig a trollos rész is egy jól megcsinált jelenet!

Szereplők:
- Martin Freeman: őszintén mondom nem gondoltam volna, hogy egyáltalán nézhető lesz a játéka, de nagyot csalódtam benne - abszolúte pozitívan. Nagyon jó volt, egyszerű és kedves, ugyanakkor humoros és rendkívűl szerethető. A csúcspontja pedig akkor volt, mikor megsajnálta Gollamot. És ezt rögtön a forgatás első hetében produkálta, mert ezzel a jelenettel kezdték, tehát gyakorlatilag semmilyen korábbi tapasztalata nem volt a figurával.
- Andy Serkis: akkor már Gollammal folytatom, a film egyik legjobban megkoreografált jelenete, és az egyik leghumorosabb is. A teremben ennél a résznél nevettünk a legtöbbet:D
- \"nagy öregek\": Gandalf-Elrond-Szarumán-Galadriel-idős Bilbó: egytől-egyik mindenki szuper volt, még nem felejtettek el színészkedni:) Igaz kinek több, kinek kevesebb rész jutott. Egyébként Galadriel egyáltalán nem mászott rá Gandalfra, amint azt az előzetesben láthattuk!
- törpök: szerethetőek, bár a nevüket arcok alapján nem tudtam megjegyezni:) Sokuk kidolgozatlan, de reméljük a további részekben ez is pótolva lesz.
- Tölgypajzsos Thorin/Richard Armitage: olvastam, hogy nagyon bizonyítani akart a forgatáson, nos engem egyáltalán nem fogott meg. Nem volt átütő, egy sima iparosmunka volt, semmi plusz.
- Barna Radagast/Steven McCoy: az egyik kedvencem volt, egyáltalán nem egy Jar-Jar, hülye az a kritikus, aki ezt kitalálta. Kedves, szerethető és igazi állatbarát:P Remélem, hogy még látni fogom.
A többiek pedig mellékszereplők.

Tehát aki teheti, az nézze meg.
2012. december 12. 21:52 | Válasz erre | #194
Éhezők Viadala: nekem tetszett összeségében, ugyan vannak kisebb-nagyobb hibái, de szerintem jó film volt. Ilyen pl a vége is, klasszikus, nyálas és összecsapott, holott több mint 2 órás a film. Vagy az eleje is eléggé nehézkesen indul be.
Ezektől eltekintve sok helyen izgalmas volt. Sőt, nagyon ritkát találkozok olyan érzéssel, mikor szabályosan szurkolok a főszereplőnek. De kivétel nélkül nem tudok rosszat mondani a többi szereplőre se. Debra Zane (szereposztó) ismét nagyon jó munkát végzett. Még az öreg néni arca is itt van előttem, miközben ingyen adja oda a fecsegő poszátát. [spoiler]De Rue halála is szép volt, a szó legnemesebb értelmében, nem sűrűn látok ilyet.[/spoiler] Woody Harrelson szinte mindig jó, a \"nagy öreg\" pedig rutinból hozta a szerepét. Igaz, nem volt kiemeledő. A fényképezés, díszlet, smink és a vágás is tetszett, majdnem hasonlóképpen a zene is, bár azért James Newton Howard-tól többet vártam. A hangulata is megkapó volt, örülötem, hogy egy egyáltalán nem megszokott posztapokaliptikus helyszít kaptunk. Ami még nem tetszett, hogy 78 millióból hozták össze a filmet, de ez egyáltalán nem látszott rajta. Ilyen téren sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.
Én valamilyen úton-módon szeretném majd megnézni a következő részét is!
2012. december 12. 09:51 | Válasz erre | #193
Na igen, ha jól emlékszem, akkor szinte teljesen eltűnt a porban és homokban a Szabadság szobor. Milla pedig még mindig szexi. Genetika. Az első meg valamilyen formában, de akkor is alapmű.
© Enzo55
2012. december 12. 09:27 | Válasz erre | #192
Végignéztem az eddig kijött részeket, nekem is tetszik.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 12. 09:03 | Válasz erre | #191
Na én ezt a filmet még mozis verzióban megnéztem, hát az idén már annyi jó filmet lehúztak a kritikusok, de ezt legalább joggal. Pedig minden adott volt egy jó kis rész elkészítéséhez, jó a rendező (Ő rendezte az egyik nagy kedvenc filmemet is a Mortal Kombatot is), Jovovich kisasszony is kellemes látvány, ehelyett kapunk egy az első négy részből kimaradt részekből összevágott 5. részt. Azt hiszik Amerikában, hogy a néző megnézi ezt a részt, és agyatlan Zombiként rohan majd megvenni a hatodik epizódra is a jegyet? Nem is értem minek fizetnek a forgatókönyvíróknak? Próbálták elvinni a látvány felé a filmet, hát az legalább volt benne, na de a zombik úgy kung-fuznak mint Jackie Chan, úgy úsznak mint Darnyi Tamás, és úgy hullanak, mint a meteorzápor! De úgy tűnik ez a trend, ezt kell a népnek, hát akkor mit várjon a mozinéző...[smiley]pardon1[/smiley]
© SzG
2012. december 12. 07:44 | Válasz erre | #190
Na majd erre én is sort kerítek valamikor. :) Nekem amúgy asszem mindegyik tetszett valamennyire, bár persze a legjobban az első, az azért még helyenként tényleg ijesztő volt, a történet meg itt-ott kissé agyasabb (vagy hát legalábbis akadt benne egy-két csavar), nem mellesleg annak meg a játékhoz is volt van némi köze... A többi az már inkább csak ilyen agyatlan, egyszer nézős popcorn akció-horror, tökös akciókkal ugye. :) Amúgy számomra tán még a harmadik volt kellemes meglepetés, ez a posztapakaliptikus, mad maxes környezet pl. elég hangulatos volt (meg üdítően is hatott a már kissé elcsépelt városi környezet után), a negyediket viszont mintha kissé elpoénkodták volna, meg asszem az már elég erőltetettnek is tűnt a rengeteg ilyen lassítással, matrixos akcióval, pózőrködéssel, meg nem tudom. :) És mondjuk őszintén szólva így trailer alapján ez az új is hasonlónak tűnt, szóval olyan sokat nem várok ettől sem... de Milla miatt (aki részről-részre egyre dögösebb :D) egyszer biztos végigülöm.
2012. december 12. 06:11 | Válasz erre | #189
Kaptár 5: hát a nyitójelenet a maga visszajátszásával valami ultra gagyira sikeredett! A film se valami nagy érdekfeszítő, de a második és harmadik részhez képest kifejezetten élvezhető volt. A poénok nem csattantak akkorát, mint a negyedikben, ellenben örültem, hogy szintén az előzőhöz képest alig volt lassítás. Spoilerezgetni nem nagyon akarok, így a storyról nem írok, bár nagyon nem is lenne mit:) Azt azért mindig jó látni, hogy Milla elviszi a hátán szinte az egész filmet, rá eddig sose tudtam panaszkodni. A többi színészre se lehet különösképpen panaszkodni, hozzák ami kell. Az viszont nem tetszett, ahogy a zombik rohangásztak, valahogy túl emberi volt még. A vége itt is jó volt, kissé hatásvadász, de reményekkel teli. Remélem, hogy még egy van, aztán vége:D
2012. november 21. 17:32 | Válasz erre | #188
Sajnos én lemaradtam erről a történelmi pillanatról. Fogalmam sincs.
© SzG
2012. november 21. 15:45 | Válasz erre | #187
:)
Egyébként úgy láttam, hogy az előbb sikerült \"elsárgulnod\" egy percre. [smiley]vigyor5[/smiley]
Hogy csináltad? Én mindig vörös vagyok, akár hozzászólok valamihez, akár nem. [smiley]fejvakaras[/smiley]
2012. november 21. 15:38 | Válasz erre | #186
Akkor az elsőt pótolni fogom:D
2012. november 21. 15:37 | Válasz erre | #185
Nem is ismertem, de felkeltette az érdeklődésemet, köszi, megnézem majd.
© SzG
2012. november 21. 13:29 | Válasz erre | #184
Ezt máshová írtam, de ha már itt vagyok, bemásolom:

Silent Hill 2
Huh, ez de szar volt. :S Gyakorlatilag egy \"újrahasznosított\" első rész, az ottani szörnyekkel, jelenetekkel (tehát kb. nulla újdonsággal), csak sokkal gyengébb kivitelben, tinihorroros csomagolásban (!), unalmas, zéró felé tendáló történettel, nulla feszültséggel, béna karakterekkel. Kb. olyan az egész, mintha egy csapat lecsúszott színész, meg filmes emberke összehozott volna egy fan filmet az első rész után, alacsony költségvetéssel, kimondottan TV-re/DVD-re, igen kevés idő alatt.
A valóban jól sikerült (főleg a hangulatában, illetve képi világában erős) első rész után ez tényleg óriási csalódás, sőt, eddig nálam asszem ez az év csalódása. :S 3/10, de a három pontot is csak azért adom, mert az első kb. fél óra még nagyjából elviselhető volt, egy gyengébb Nightmare-film szintjét alulról tán súrolta (stílusában is arra emlékeztetett inkább). Amikor viszont beértek Silent Hillbe, na ott jött az igazi rémálom, az igazi B-kategóriás tévéhorror feeling, a gagyi, értelmetlen jelenetek, meg az összecsapott befejezés... ehh. Még jó, hogy csak 87 perc volt összvissz az egész.
© SzG
2012. november 21. 13:17 | Válasz erre | #183
Nézi itt valaki a The Walking Deadot? Zseniális zombis sorozat (illetve ez így nem teljesen fedi a valóságot, mert a zombik inkább csak \"statiszta\"-szerepet játszanak, a hangulatot-eseményeket teszik komorabbá-drámaibbá, szóval nem egy Resident Eviles agyatlan mészárszék-szériáról van szó), a karakterközpontú thriller/horror/dráma tökéletes keveréke. Nálam az utóbbi évek legjobb sorozata, pl. a korábban dicsért Merlint is veri. Az első két évadot asszem egy szűk hét alatt megnéztem. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2012. november 16. 14:35 | Válasz erre | #182
Hát az már nem lett volna olyan érdekes, ha 1,5 órában taglalja melyik könyvet miért szereti. Már egyébként én is gondolkodtam valami hasonló rövid videófilmen, csak tartok tőle besorolnának a horror kategóriába, vagy kitennék a 22-es karikát, esetleg kitakarnának egy vízszintes fekete vonallal, mint a kék fényben a narkósokat... Pedig még videókamerám is van, csak kellene egy jó operatőr, meg vágó, esetleg rendező, néhány csinos alulöltözött csaj, ja meg egy súgó, ha elfelejtem mit is akarok mondani...[smiley]gnome[/smiley]
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal