Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Rejtvények, érdekességek…
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal
2012. február 7. 16:40 | Válasz erre | #120
Gondolom, sokan nem nézték az idei Super Bowl, de érdekesség, Clint Eastwood is szerepelt. [smiley]gonosz1[/smiley] [url=http://potus.postr.hu/clint-eastwood-kozbelep]Clint[/url]
2012. január 3. 23:16 | Válasz erre | #119
Az, hogy nekem tetszett a Cigánylabirintus, semmit nem jelent, mivel az én ingerküszöböm igen magas, azazhogy alacsony pontosabban. De attól még k##va jó. [smiley]mf2[/smiley]
(Az Elátkozott Ház zsenialitására meg felnőtt fejjel kellett rájönnöm, gyerekként annyira sikerült megutálnom.)
© elefes
2012. január 3. 00:20 | Válasz erre | #118
Na, akkor újra nekiveselkedem. Gyerekkoromban én is nagyon féltem az Elátkozott Háztól, és ugyan többször nekikezdtem, mert a pincébe már soha nem jutottam le, de szinte örültem is neki, hogy azt már nem kell végigparáznom.
2012. január 2. 21:55 | Válasz erre | #117
Kétségtelen tény, hogy rendkívül nyomasztó - de alighanem éppen ez volt az írók célja. Az Elátkozott Házat is azért kedvelik annyian, mert a lapozgatós könyvek közül alighanem ez járt a legközelebb ahhoz, hogy szabályszerű félelem-érzést váltson ki a kalandorokból. Nagyon is jól emlékszem rá, hogy mennyire rettegtem annak a gondolatától, hogy még mindig nem vittem végig, és újból neki kell veselkedni annak az istenverte háznak...
Ilyen szempontból szerintem a Cigánylabirintus elég jó hangulatfestő elemekből áll, és a rengeteg nyomasztó esemény-szál mellett több igen humoros szilánkkal is találkozhatunk.
© elefes
2012. január 1. 18:22 | Válasz erre | #116
Engem nagyon nyomasztott. De lehet, hogy csak azért, mert többek között a munka- és albérletkeresésről szól, nekem meg nem volt egyik se. :P
2012. január 1. 17:49 | Válasz erre | #115
Szerintem meg egyenesen szenzációsra sikeredett a Cigánylabirintus. Amellett, hogy a mű egyértelműen főhajtás a KJK-sorozat előtt, témaválasztásában több, mint politikailag korrekt. Szerintem elég jól lett megírva, az alapötletet meg nem lehet eléggé dicsérni. Az '56-os kötet nem volt a kezemben, de arra is nagyon kíváncsi lennék. A magam részéről még iskolai tananyag-kiegészítésnek is alkalmasnak találnám ezeket a könyveket. Oké, hogy a mai fiatalabb generációk talán már nem vevők a lapozgatós könyvekre, de 20 évvel ezelőtt szerintem sokunk örömmel választotta volna ezeket fakultatív olvasmányként történelem/társadalomismeret órákon.
© elefes
2011. december 30. 20:24 | Válasz erre | #114
Nekem sem tetszett a Cigánylabirintus, de azért kíváncsi vagyok rá. 190 forintot megér. :D
killmaster, az ókori mitológiáról már írtak játékkönyveket, belelapozva elég pofásnak tűnnek.
2011. december 30. 19:53 | Válasz erre | #113
Háááát, nekem a Cigánylabirintus volt az egyik legnagyobb lapozgatós élményem - negatív értelemben.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. december 30. 18:17 | Válasz erre | #112
Hát gondolom az írók legközelebbi könyve mondjuk Görgey Artúrt célozza meg, és gondolom Világosnál úgy is sötét lesz, azaz kalandod itt véget ért. Abból a szempontból jó, hogy tanítani kíván, és játékosan teszi, de én már a Cigánylabirintustól sem voltam elájulva. Tény viszont 1956-ról sokat nem tudnék most írni, valahogy az ókori mitológia jobban érdekel. Talán egyszer majd ilyet is írnak...
© elefes
2011. december 30. 17:13 | Válasz erre | #111
http://www.7books.hu/book.html?a=123008

Ezt olvasta valaki? '56-ban játszódó lapozgatós könyv, azok írták, akik a Cigánylabirintust.
(Bocs, ha esetleg volt már róla szó. Csak tényleg kíváncsi vagyok erre a könyvre.)
2011. december 27. 22:52 | Válasz erre | #110
[center][url=http://quizilla.teennick.com/quizzes/281656/what-magical-creature-are-you]Szörnydefiniáló[/url][/center]
2011. október 29. 22:01 | Válasz erre | #109
Persze, elhiszem:D
Amúgy csak emiatt vered a fejed a falba? Azt hittem, hogy nagyobb a bajod. Nagyjából felesleges volt leírni a középső részt, mert elég gyakran nézem az előkészületek részt. De legalább most már képben vagyok Vámpír ügyben.
Én ezt úgy gondoltam, hogy valaki kedvet kap a Pók Istenhez, elkezdi fordítani, stb. Az alábbi lista nagy részére nagy valószínűséggel az átlagtól többet kell majd várni - hiszen van közte olyan is, ami legalább egy éve ugyanolyan szinten áll, és olyan is, amit még most kezdtek el. Viszont remélhetőleg ezek a könyvek fokozatosan fognak kijönni. Elméletileg lesz majd egy hosszabb szünet, és akkor jöhetne majd a Templom - elméletben. Ezért gondoltam, hogyha valakinek van elég szabadideje, na meg kedve, és el tudná kezdeni a munkát minél hamarabb, akkor nem lenne majd szünet.
Gondolom erre a könyvre is lenne igény, hiszen JG-t elég sokan preferálják, mint írót.
Egyébiránt én rád gondoltam, hogy lefordítod - azt nem tudtam, hogy nem vagy kész a kiskalandokkal -, hiszen valószínűleg te vagy itt az egyik legjobb és leggyorsabb. És a legrutinosabb.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 29. 20:44 | Válasz erre | #108
Mindenki nyugodjon meg, előbb-utóbb haladnak majd a dolgok. Megmondom őszintén nálam és kollégámnál is némi szabadidő hiány illetve egyéb dolgok mutatkoznak. Tényleg nagyon az elejénél vagyunk a fordításnak, de azért igyekszünk. Talán a téli hónapok közeledtével több lesz mindenkinek a szabadideje. Én azért nem temetem a Pók isten templomát, majd talán jövő ilyenkorra már hozzánk is eljut.[smiley]wink[/smiley]
2011. október 29. 20:21 | Válasz erre | #107
„de én arra gondoltam, hogyha esetleg úgy alakulna, hogy éppen sokat kell várni egy kjk-ra, akkor ez lenne a mentőöv”
Erre verem a fejem a falba. Ha áll a könyvek kiadása, az azért van, mert valahol valami elakadt. Jelenleg a KK van „elakadva” Kamonál. De elhiszed nekem, hogy ha lenne kész állapotban másik könyv, akkor az kijönne?

Az Őrjöngő Agyarak azért nem jön, mert bag és Hullgrim nincsenek kész a fordítással.
A Vámpír Kriptája azért nem jön, mert Setna megint elveszett, Jester pedig kivár.
A Démonvadász azért nem jön, mert Droviat és ideiglenes nincsenek kész a fordítással.
A Vámpír Bosszúja azért nem jön, mert Jester várja, hogy mi lesz a Vámpír Kriptájával, de már szóltam neki, hogy inkább a bosszúval haladjon. Ja és mert még nincs kész a fordítással.
A Pusztítás Tornya azért nem jön, mert KTS még nincs kész a fordítással.
A Halálúr Erődje azért nem jön, mert Fura Sárga még nincs kész a fordítással.
A Halálmocsár azért nem jön, mert lelkidoki még nincs kész a fordítással.
A Sötétség Fegyverei azért nem jön, mert killmaster és islandi még nincsenek kész a fordítással.
A Holdjáró azért nem jön, mert headzor még nincs kész a fordítással.
A harmadik füzet azért nem jön, mert én még nem vagyok kész a kis kalandok fordításaival.

A fenti listával pedig nagyjából le is tudtuk a fordítókat. Most ezek után valaki álljon neki nulláról a Temple-nek? Csak kíváncsiságból, ezt pontosan hogy gondoltad? A még meglévő szabadidejében (amiben eddig sem akart a fordítással foglalkozni, és feltehetőleg ezután sem), vagy a saját könyvének fordítása helyett (mely esetben az összképet tekintve semmivel sem haladna gyorsabban a fordítás és a könyvmegjelenés)?
Arról már nem is beszélve, hogy amennyire te tudod, egy ilyen próbálkozás egyet jelenthet egy iphone megvásárlásával, és több heti, ha nem több hónapi kitartó játszással, jegyzeteléssel, térképkészítéssel és próbálkozással.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2011. október 29. 17:41 | Válasz erre | #106
[smiley]crushed-1[/smiley] [smiley]crazya[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. október 29. 16:48 | Válasz erre | #105
Azt nem tudom, hogy mennyire kapcsolódnak össze a könyvek, ezért lehet, hogy az alábbi okfejtésben hibás lesz valamelyik érv.

Nem értem, hogy miért vered a fejed a falba, mert ha esetlegesen valaki(k) leb@szna(ának), akkor nyugodtan lehetne hivatkozni arra, hogy azért fordítottuk le, mert kíváncsiak voltunk JG eme munkájára, hiszen eddig is kiemelkedő könyveket írt. De arra is lehet hivatkozni, amit már említettem, hogy abban a pillanatban az volt a leggyorsabban megjeleníthető könyv, mert pl.: a többire legalább fél évet kellett volna várni.
Egyébként meg ha lenne igény rá, akkor és nem lenne semmi más, akkor előbb-utóbb úgyis lefordítja valaki és akkor megjelenik.
Arról már nem is beszélve, hogy az előző hat könyvvel se hajtana a tatár, szerintem senki sem mondaná, hogy nem add meg Uram, de már, ezért szép sorban kijöhetnének majd.
Ha pedig megjelenne valamikor a Pók Isten Temploma, akkor a legfontosabb dologról sem szabad megfeledkezni: Örüljön mindenki, hogy egyáltalán megjelent!!! Ha valaki szükségét érzi, nyugodtan besegíthet az előző hat könyv fordításába, stb. - gondolom ti se ellenkeznétek ellene.
Kihagytam valamit, vagy egyáltalán rosszul látom az egészet?
Most én is verjem a fejemet a falba?
2011. október 28. 23:11 | Válasz erre | #104
[smiley]falbav[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. október 28. 22:33 | Válasz erre | #103
Teljesen logikus érv amit mondasz, de én arra gondoltam, hogyha esetleg úgy alakulna, hogy éppen sokat kell várni egy kjk-ra, akkor ez lenne a mentőöv.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 28. 22:26 | Válasz erre | #102
Nem tudom mennyire épül egymásra a sorozat. Ha önmagában is élvezhető, lehetne egy kísérletet tenni vele. Na persze ha ti is úgy gondoljátok...
2011. október 28. 22:11 | Válasz erre | #101
Ez egy sorozat hetedik része. Ha csak ezt jelentetnénk meg, akkor jönne a leb*szás, hogy miért játsszuk azt, amit az Új Vénusz a kaliforniaival csinált, hogy a végén kezdi a fordítást/kiadást. Másrészről egy könyvért lefordítani hat másikat, hát kicsit durva lenne.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. október 28. 21:52 | Válasz erre | #100
Esetleg könyv formába is tervezitek megjelentetni?
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 28. 21:46 | Válasz erre | #99
A pók isten temploma. Hát az ajánlóból sokat nem lehetett megtudni, de ha J.G. keze van a dologban, rossz nem is lehet. Feltételezem egy ideig várni kell, mire egyáltalán valamiféle angol szövegű doksihoz hozzájut a kis csoportunk valamely tagja. Még szerencse hogy nyugaton nem halt be a KJK, és azért mi is próbáljuk követni az újdonságokat!
© runner
2011. október 28. 19:48 | Válasz erre | #98
Mai napon megjelent a Gamebooks Adventures 7.része iPhone/iPad-re.

[url=http://gamebookadventures.com/gamebooks/temple-of-the-spider-god/]http://gamebookadventures.com/gamebooks/temple-of-the-spider-god/[/url]

A dolog érdekessége, hogy ezt Jonathan Green írta...[smiley]wow1[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. augusztus 22. 13:38 | Válasz erre | #97
[url=http://lfg.hu/44591/hirek/kaland-jatek-kockazat-playstation-3-ra-es-psp-re/]http://lfg.hu/44591/hirek/kaland-jatek-kockazat-playstation-3-ra-es-psp-re/[/url]
© runner
2011. augusztus 6. 19:45 | Válasz erre | #96
Egyébként itt a link, ahol a képek megtalálhatóak:

[url=http://lfg.hu/art/]http://lfg.hu/art/[/url]
A főhős Te vagy!
© runner
2011. augusztus 6. 19:33 | Válasz erre | #95
Az art.rpg.hu kiállítás képekben (miután kimentem ma):

[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art01.jpg]art01.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art02.jpg]art02.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art03.jpg]art03.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art04.jpg]art04.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art05.jpg]art05.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art06.jpg]art06.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art07.jpg]art07.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art08.jpg]art08.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art09.jpg]art09.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art10.jpg]art10.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art11.jpg]art11.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art12.jpg]art12.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art13.jpg]art13.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art14.jpg]art14.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art15.jpg]art15.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art16.jpg]art16.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art17.jpg]art17.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art18.jpg]art18.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art19.jpg]art19.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art20.jpg]art20.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art21.jpg]art21.jpg[/url]
[url=http://zagor.hu/egyeb/art/art22.jpg]art22.jpg[/url]

Sajnos elég kevés kép volt kint, de azért voltak jó képek.
A főhős Te vagy!
© runner
2011. augusztus 4. 20:03 | Válasz erre | #94
Sajnos csak most láttam az index-en:

[url=http://index.hu/kultur/2011/08/04/boros-szikszai_kiallitas_nyilt_a_millenarison/?rnd=506]boros-szikszai_kiallitas_nyilt_a_millenarison[/url]

Még régebben amikor a Nyugati téren volt, ott megnéztem a kiállítást, az is ingyenes volt anno.

Szerintem nagyon jó sci-fi és fantazy képeket alkotott a páros.
Aki teheti nézze meg.
A főhős Te vagy!
2011. augusztus 4. 09:26 | Válasz erre | #93
Üdv!

Angolul tudóknak: az Abandonia oldalra (régi játékokkal foglalkozó honlap) felkerült rengeteg letölthető játékkönyv több, mint 30 sorozatból.

http://www.abandonia.com/en/node/26162#Star+Challenge
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 2. 14:37 | Válasz erre | #92
Mai feladványaim.

RÓMAI HIDRA VÁSÁR --->
BALRA CSONT INOG --->
EJTŐZŐ RONCSOK --->
JELZÉS VÁDJAI --->
HÁRFÁS KENYÉR --->

[smiley]kerdes[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 2. 13:07 | Válasz erre | #91
Konkrétan nem csak abban szerepel, de a Haláltalizmánban is, ám ott magyarosított helyesírással. Baromi nagy, repülő teremtmény, a gyíkemberek előszeretettel használják Vymorna ostrománál is. Ez a CUDAR LES, POTTY.
A másikuk megöli egy barátodat a Tűz-szigeten. Egész kis kompániája van, ahol ő a főnök. Ő a KANTA KIPÓLYÁZ.
[smiley]vigyor1[/smiley]
2011. augusztus 2. 12:41 | Válasz erre | #90
akkor a manticore meg van, a zagoros kiadványokból nem sokat olvastam el eddig, nem emlékszek a szörnyek neveire
© cyrax
2011. augusztus 2. 11:23 | Válasz erre | #89
TENOR MACI->oroszlánfejű, skorpiófarkú igen erős teremtmény :-)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 2. 10:56 | Válasz erre | #88
Kicsit segítek. A háromból kettő címlapon szereplő teremtmény, ebből az egyik Zagoros kiadvány a másikat a Rakéta követte el. A harmadik pedig megöli egy barátodat. Már dolgozom a új feladványokon! Csak törd a fejed bátran! Esetleg ha a többieknek van 5lete írják le bátran...[smiley]circling[/smiley]
Egyébként a DOLGOZNI SÉMA = Démoniszolga és a Varázsló kriptájában szerepel!
2011. augusztus 2. 10:40 | Válasz erre | #87
CUDAR LES, POTTY
KANTA KIPÓLYÁZ
TENOR MACI

ezeket elárulhatnád, mert nagyon érdekelnek :D
2011. augusztus 2. 10:38 | Válasz erre | #86
GYÁLI SÉRÓ ---> Óriáslégy
VAK KÖNYÖRGŐ PAD ---> Köpködővarangy
MOLYÁLLÓ SAH ---> Halálsólyom
TENOR MACI ---> erre nem tudok rájönni
TAR KENU ---> Kentaur
2011. augusztus 2. 10:29 | Válasz erre | #85
EGYMAGA LÓG ---> Agyaggólem
DOLGOZNI SÉMA ---> Szolgadémon
KIRE HOGY ---> Hegyi ork
TESTI ŐRLET ---> Elit testőr
MENYE BÁRT KAP ---> Patkányember
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 1. 14:33 | Válasz erre | #84
Alakulnak a megfejtések, hagyok még időt a többi kitalálására is. Nézzük mi is a mai feladvány, ezek sem lesznek nehezek:

EGYMAGA LÓG --->
DOLGOZNI SÉMA --->
KIRE HOGY --->
TESTI ŐRLET --->
MENYE BÁRT KAP --->
[smiley]conf[/smiley]
2011. július 31. 19:34 | Válasz erre | #83
[spoiler]Az első meg óriáslégy[/spoiler]
2011. július 31. 14:42 | Válasz erre | #82
[spoiler]A negyedik a manticore, ötödik a kentaur.[/spoiler]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. július 31. 08:53 | Válasz erre | #81
Mára is akad néhány feladvány, talán mások is kedvet kapnak! A múltkorról is maradt kettő megfejtetlen. Íme a mai feladványok:

GYÁLI SÉRÓ --->
VAK KÖNYÖRGŐ PAD --->
MOLYÁLLÓ SAH --->
TENOR MACI --->
TAR KENU --->
2011. július 30. 13:12 | Válasz erre | #80
KVÁZI NYOLC TÁRS - csontvázkirály
ALKU HATÁLY - halálkutya
KAJÁN KOBZOS - káoszbajnok
TOLL BALRA RING - barlangi troll
ZSÁK APRÓD - darázspók
AGG VOLNÁL - lánglovag
CUDAR LES, POTTY -
BARNA ING LŐ - barlangi nő
KANTA KIPÓLYÁZ -
RÉG BEFŰZ - tűzféreg
FARMER SE BAK - farkasember
SIETVE BEMAR - verembestia

eddig jutottam
2011. július 30. 11:48 | Válasz erre | #79
BARNA ING LŐ - Barlangi nő
FARMER SE BAK - Farkasember
2011. július 30. 10:51 | Válasz erre | #78
A tűzféreg meg van, a többin majd gondolkozok.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. július 30. 06:22 | Válasz erre | #77
Az 5-ös számú nem jó! (Darázspóknak hívják!) A 3-as és a 6-os stimmel! A többi is kitalálható, próbáld a betűket leírni többféle sorrendben, érdemes a kettősbetűkre és a ritkább magánhangzókra odafigyelni, sokat segíthetnek!
Hogy ma se maradjatok feladvány nélkül íme néhány újabb:

BARNA ING LŐ --->
KANTA KIPÓLYÁZ --->
RÉG BEFŰZ --->
FARMER SE BAK --->
SIETVE BEMAR --->
[smiley]confused[/smiley]
2011. július 29. 23:11 | Válasz erre | #76
3. Káoszbajnok
5. Pókdarázs
6. Lánglovag

az elsőt nem találom
© killmaster (Savanyúhas)
2011. július 29. 22:27 | Válasz erre | #75
Látom egy pici segítség elkél, megadom mely könyvekben szerepel az adott teremtmény. Talán így könnyebb lesz kicsit!

KVÁZI NYOLC TÁRS (Bajnokok próbája) --->
ALKU HATÁLY (Ez valóban a HALÁLKUTYA; Rémület útvesztője)
KAJÁN KOBZOS (Bajnokok próbája) --->
TOLL BALRA RING (Dr. Lecter már megfejtette; Halállabirintus) --->
ZSÁK APRÓD (Szerintem ez viszonylag egyszerű; A Kard mestere) --->
AGG VOLNÁL (Ez sem bonyolult; Démonlovagok)--->
CUDAR LES, POTTY (Ez tényleg nem könnyű, de valamelyik könyv borítója segít a megoldásban!) --->
[smiley]conf[/smiley]
2011. július 29. 21:56 | Válasz erre | #74
[spoiler]Halálkutya [/spoiler]
2011. július 29. 21:51 | Válasz erre | #73
[spoiler]Barlangi troll
Darázspók
Lánglovag [/spoiler]

A másik kettő elég nehéz
© killmaster (Savanyúhas)
2011. július 29. 21:08 | Válasz erre | #72
No itt van még kettő feladvány, ha az előzőek túl könnyűnek, esetleg nehéznek bizonyulnának.

KVÁZI NYOLC TÁRS --->
ALKU HATÁLY --->
2011. július 29. 18:49 | Válasz erre | #71
[spoiler]A második a barlangi troll.[/spoiler]
Első oldalElőző oldal12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal