Zagor.hu
Zagor.hu fórum
1. Zagor.hu játékkönyvíró verseny
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2011. október 29. 15:38 | Válasz erre | #216
"A fejezetpazarlásról és a helyenként nem részletezett részek helyére szerintem nem lehetne mást írni... Legalábbis nekem nem jutott eszembe."
Lehetett volna. ;)

"Remélem tetszett a művem."
Mondjuk azt, hogy első próbálkozásnak megteszi.
© SzG
2011. október 29. 15:35 | Válasz erre | #215
Szerintem én a javított változatot olvastam... (Vmi Futár.jav. volt a címe, ha jól emlékszem.)
Amúgy nem hiszem, hogy az a rengeteg minden, amit lent felsoroltam, mind javítva lett, ezeknek egy jó részét amúgy is csak az olyan szőrszálhasogató egyének veszik inkább észre, mint amilyen én vagyok. :D Szvsz.
© Gery
2011. október 29. 15:27 | Válasz erre | #214
Van amivel egyetértek, van amivel nem. [smiley]fantasy-libra-21[/smiley]
Runner írta, hogy sok hibát kijavított. Két hibás fejezetpontról tudok, amik rossz helyre vezetnek, de ezeket már javítottam. Te azt olvastad ami nem lett javítva. [smiley]nezze[/smiley]

A fejezetpazarlásról és a helyenként nem részletezett részek helyére szerintem nem lehetne mást írni... Legalábbis nekem nem jutott eszembe. [smiley]fejvakaras[/smiley]

Remélem tetszett a művem. [smiley]wink[/smiley]
© runner
2011. október 29. 14:37 | Válasz erre | #213
Közben majdnem mindhez érkezett javítás, és én is átjavítottam rengeteg mindent...
A főhős Te vagy!
© SzG
2011. október 29. 13:49 | Válasz erre | #212
Megteszem, ami tőlem telik... :))
Amúgy már tegnap este elkezdtem a könyvedet, és egész szépen haladok vele (olvasatja magát úgymond :P :D), szóval vélhetően még a hétvégén "megkapod a magadét"... [smiley]eplus2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 29. 13:32 | Válasz erre | #211
Ne kímélj SZ.G. kolléga, az én művemhez legalább ilyen hosszú hozzászólást szeretnék. Egyrészről én is véleményeztem elég hosszasan a BB-t, leírtam mi az ami tetszett benne és mi az ami nem, másrészről én is tanulok a hibáimból, bár ahogy néha a dolgok állnak, ami más embernél erény az nálam nem feltétlenül az, és fordítva... Nyilván a két alkotás között vannak stílusbeli és egyéb eltérések is, mint ahogy nekem az író fejével kellett gondolkodnom, amikor a BB lapjait forgattam, úgy neked is barátkoznod kell a "Killmasteres" stílussal, egyébként hamar eljutsz egy olyan pontra mely úgy végződik: "Kalandod itt véget ért!" [smiley]guillotine[/smiley]
© SzG
2011. október 29. 11:51 | Válasz erre | #210
A következő "áldozatom" amúgy a Fekete Lovag lesz... [smiley]crazya[/smiley]
© SzG
2011. október 29. 11:32 | Válasz erre | #209
Na elolvastam A Futár c. művet...
A rendes értékelésemet és a pályaműre adott pontjaimat majd csak később, 31-e után teszem-tesszük közzé (nem akarom befolyásolni a többi zsűritagot :) ), viszont a szokásos, SzG-féle kilométerhosszú, olvasás közben összeállított hibalistámat már mot bemásolom ide (remélem nem lesz belőle gond...), hátha esetleg reagál rá az író-megmagyaráz pár dolgot vagy ilyesmi.

Íme:


* Háttér: "Gyíkember eszköz": elég furcsa, szerencsétlen megnevezés, igazán ki lehetett volna találni helyette valami mást (jó hogy nem már "Gyíkember szerszám" :D).
* 75: és miért nem lehet kifosztani a varázslót, meg a boltját? Gondolom akad ott pár hasznos varázscucc, aminek a hős jó hasznát vehetné...
8: A 111-es csak egy referenciaszám, egy fejezetpont, ahová lapozni kell, nem értem miért kellene ezt a játékban is kimondania a főszereplőnek "jó hangosan", a verssel együtt. Pont elég a vers.
* 93: Itt mind a három ital 10 aranyba kerül, azonban az Életerő Itala jóval gyengébb a másik kettőnél (mindössze 3 ÉP-et gyógyít), így senki sem fogja megvenni. Vagy olcsóbbá kellene tenni, vagy pedig erősebbé (pl. a max. érték felével növelné meg az életerőt vagy ilyesmi).
* 12: A könyv azt írja, hogy "a kovács sok hasznos dolgot árul". Ez rendben is lenne, viszont utána összevissza egy kard és egy pajzs közül válogathatok. :D (Mondjuk a pajzs használata tetszik.)
* Se a célba dobás (38) se a bajvívás (131) után nincs felkínálva, hogy esetleg nem akarok-e másfajta játékokat is kipróbálni, holott ezt gondolom semmi nem tiltja meg, nyilván mindegyiket kipróbálhatnám egymás után, ha akarnám. Ja, és mellesleg a kockadobás (54) után fel is van kínálva a másik két játék, tehát egyértelmű, hogy a célba dobásnál és a bajvívásnál csak véletlenül maradt le a többi lehetőség.
* 131: "Ha valakit kihívsz és legyőzöl, akkor vele nem harcolhatsz többet." Hát mivel "A harc halálig tart!", ahogy az egy sorral lejjebb írva vagyon, így elég egyértelmű, hogy akit már kihívtam és legyőztem (= megöltem), azzal nem harcolhatok többet. :D Egyébként pedig nem "legyőzöl", hanem "legyőzöd", de mivel rengeteg helyen van hasonló hiba, ezért ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg. A kihívható ellenfelek amúgy tetszenek, tényleg változatosak. + Jó a nevük. :D
* 200: "hatalmas lejtő" Vs. "aligha haladja meg a tíz métert": no comment. (Mintha némileg ellentmondana egymásnak a két sor.)
* 68: "Éppen csak megbírsz kapaszkodni egy tüskés gyökérben, a szakadék szélén. Vesztesz 3 ÉLETERŐ pontot." Mitől? A kapaszkodástól? Ha valami mástól (pl. megcsúszok és beütöm a karom-lábam, végighorzsolom a testem, akármi), akkor azt le kellett volna írni.
* 35: a szöveg evidensnek veszi, hogy Fangban jártam a varázslónál ("nem akarsz több varázslóval találkozni"), és jártam a kovácsnál ("ez a kovács teljesen mást árul, mint a fangi!"), holott egyik sem volt kötelező. Magyarul ha nem jártam ezeknél az alakoknál, akkor itt elég furán veszi ki magát, hogy ezekről van szó...
* Amúgy pedig egyik falu vagy város épp ugyanolyan, mint a másik (semmi jellegzetességük nincs, sőt, még csak leírás sincs róluk), egyáltalán nem éreztem azt, hogy most tényleg egy másik helyen járnék, pláne nem éreztem azt, hogy most pl. Sukomvit báró városában (Fangban) vagy a félelmetes hírű Feketehomok Kikötőben kolbászolnék.
* 87-114: A 87-es pont végén is szerepel a vártok még egy kicsit, aztán felmentek, és a következő fejezet, vagyis a 114-es elején is. Magyarul kétszer megyünk fel.
* 170: "Segítő kezet nyújtasz a törpéknek, kihasználod az alkalmat és megpróbálsz kizsebelni néhány áldozatot." Azért ilyen helyzeteknél jó lenne felkínálni a lehetőséget, hogy ki akarod-e "zsebelni" a szerencsétlen áldozatokat, mert nem biztos, hogy mindenki kapásból megtenné...
* 160: "A negyedik Kör után, lapozz a 107-re." Gondolom itt valami olyasmiről van szó, hogy ha a negyedik kör után is még él az ellenfél stb. Ez valamennyire egyértelmű, de azért le kellett volna írni, ahogy a többi könyvben is le van, pl. így: "Ha még a negyedik Kör után is harcban állsz" (vagy ha ellenfeled még a negyedik kör után is él).
* 123: "Dobj két kockával!" Helyett eggyel.
* 84: itt akár balra megyek, akár jobbra, ugyanoda lyukadok ki. Holott közben sehol sem volt újabb elágazás vagy kanyar (legalábbis nincs ilyen írva a könyvben), tehát ez fizikai képtelenség.
* 82: ??? Ez nem valami szolga vagy lakáj vagy nem tudom ki? Akkor hogy hogy őt is megcsípik és bebörtönzik?
Amúgy pedig elég hihetetlen, hogy egy sima (nem is igazán őrzött, illetve el sem rejtett) erdei alagúton át be lehet jutni Azzur nagyúr palotájába...
* 5. "Futásnak indulsz, de elkapnak. Sajnos nagyobb bajba kerültél, mint eddig bármikor! Kalandod itt véget ér." Elkapnak, oké. De mit csinálnak velem? Megölnek? Bebörtönöznek? Semmi utalás-leírás nincs. (Mondjuk ilyen rengeteg helyen van még, ezt csak azért emeltem ki, mert talán ez érzékelteti a legjobban, hogy mennyire kidolgozatlanok bizonyos részek.)
* Az is kissé furcsa, hogy Feketehomok kikötőben mindössze annyi van, hogy választhatok, kocsmázni akarok-e (ekkor elkapnak a trollok) vagy rögtön hajót szerezni. Azért ennél több esemény is lehetett volna itt.
* Durva szerkesztési hiba: 88-nál nem 56-ra kell lapozni kopogáskor, hanem 57-re. 57-nél pedig csak az első sor kapcsolódik ide, a többi a 129 folytatása (tehát 2X van hivatkozás az 57-re!).
Megjegyzem még, hogy ennél a résznél (88) kb. mindegy, hogy mit választok, ugyanúgy be kell menni a kunyhóba, majd ugyanúgy megszólít a hang, akármit csinálok. Mondjuk ilyen (hogy semmi értelme-jelentősége nincs egyes választási lehetőségeknek) szintén sok helyen van. Magyarul alapvetően elég lineáris a könyv, egy út van, azon kell kötelezően végigmenni stb.
* 14: Mitől vesztek 3 ÉP-et? Hogy beleesek a vízbe és vizes lesz a ruhám, esetleg megfázok? :D
* 85: egy csónakban vagyok, amit folyamatosan irányítani kell (evezővel), már ha el akarok jutni egy adott helyre, esetünkben a szigetre. Ezt gondolom a főszereplő is pontosan tudja, így nyilván sosem jutna eszébe olyasmi, hogy elengedje magát, és szunyókáljon egy kicsit (főleg, hogy elvileg sietnie is kellene). Szóval ezt a lehetőséget itt teljesen felesleges felkínálni. Már csak azért is, mert a másik lehetőségnél (fenn maradok) is az van, hogy a fáradtságtól hamarosan bealszok, és ugyanaz történik.
* Alapvetően nem rosszak az utalások a többi könyvre, bár az arénás harc már szerintem túllép az "utalások" szintjén, az már egy létező rész lemásolása (lásd Bajnokok próbája). Ez ugye nem valami szerencsés dolog...
* 11: megint két kocka van írva egy helyett.
* 32: "Az első kérdésed az őrhöz, hogy hol van a felszerelésed. Azt mondja, hogy nála van." Nem nála van, hanem a fegyvertárban vagy hol. Ettől még persze mondhatja, hogy nála van, de nem hiszem, hogy ilyet mondana, amúgy se lenne hihető, hogy lehetne már nála az összes cuccom, fegyverek, háizsák stb.?
* 110: "Mind a hárman remek harcosok vagytok! Úgy döntöttem, hogy mindannyian részt fogtok venni a Bajnokok Próbáján!" Egy emberről volt szó, szerintem többet nem is nevezhet be. (Gondolom nem lehet akárhány versenyzőt indítani egy ilyen próbán.)
* 73: értelmetlenek a választási lehetőségek (pl. "ha azt kéred, hogy öljenek meg": ugyan miért kérnék ilyet?), és egyébként sincs jelentőségük, mert meghalok. Szóval ez megint egy ilyen fejezetpocsékolós rész.
* 10: és ha korábban nem tekintem meg az "eszközt" (tudtommal nem volt muszáj, rajtam múlt, hogy meg akarom-e vizsgálni)? Akkor honnan tudom, hogy néz ki, és mit kell keresni?
* 117: "Egy óra és a szigeten leszel. Vajon keresnek még téged? Vagy inkább ürülnek, hogy elmentél?" Ez szimpla elírás, amiből rengeteg van, csak azért másoltam be, mert elég vicces. :D
* 141: 187 helyett 117-et kellett volna írni.
* 177-187: semmi értelme nincs a másodikat (a 187-et) külön fejezetbe írni, csak egy helyről lehet eljutni a 187-re, tehát nyugodtan hozzá lehetett volna csapni a 177-hez, úgyis csak pár soros mind a két fejezet. Mondjuk azt hiszem ilyen jellegű fejezetpocsékolás is van pár helyen, szóval csak úgy mondom.
* 61: tetszett, hogy több helyen is lehet találkozni ezzel a bizonyos sebhelyes törpével (avagy hallani róla). Bár az a beszólása kicsit korábban, hogy "Gyúrok a 23-ik harcomra!" vagy mi, hát az valami tragikomikus, hogy úgy mondjam.
90: "- Helyes! Helyes! - Örvendezik a madár. Úgy örül, mint aki most nyert kockán száz Aranyat." No comment.

Nagyjából ennyi... Az elírások, egyéb helyesírási és központozási hibák, a szövegkörnyezetből kilógó (tehát oda nem illő) szavak-kifejezések, szerencsétlenül megfogalmazott (mondhatni magyartalan) részek felsorolásától eltekintenék... elég munkás lenne mindet összeírni. Ha arra kerül a sor, hogy ez is bekerül a füzetbe, akkor úgyis át kell nézni még egyszer megjelenés előtt, és majd akkor javítja őket valaki....
2011. október 24. 19:46 | Válasz erre | #208
Ezen én is csodálkoztam:)
De azért egyszer átolvasom kíváncsiságból.
© SzG
2011. október 24. 18:53 | Válasz erre | #207
Na ezt se tudtam... akkor nem is nagyon strapálom magam, hogy azt is értékeljem. :)

De amúgy igen, csodálkoztam is, hogy mit keres a versenyművek között, elvégre csak 100 FP-s, és ugye feltétel volt a 200 fejezet. :)
© runner
2011. október 24. 18:47 | Válasz erre | #206
A negyedik kaland 100 pontos csak, és nagyon egyszerű, ezért kiesett...
A főhős Te vagy!
2011. október 24. 15:25 | Válasz erre | #205
Négy kaland létezik.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 24. 15:23 | Válasz erre | #204
Nyilvános ez a link dolog, mert engem is érdekelne... A saját művem olvasgattam eleget, és az Út a dicsőségbe című történetet pedig a szerzőjétől kaptam meg. Erről bővebb kritikát majd a későbbiek folyamán írnék. Viszont a harmadik történetről semmit sem tudok. Pedig az is érdekelne, mert jó ötletnek tartom, hogy KJK rajongók saját írásaikkal örvendeztetik meg ezt a kis közösséget. Csupán reménni tudom, hogy a három történet közül mindenki megtalálja a maga számítását, én melegen ajánlom a Fekete lovag című írásomat mindazoknak, akik kedvelik a Killmasteres stílust. [smiley]ravasz1[/smiley]
© runner
2011. október 24. 08:16 | Válasz erre | #203
Mind a három kalandot én átolvastam, és javítottam.
Van ahol sok nyelvtani és helyesírási hiba volt, de volt aminél csak "Rakétás" kinézetűre fésültem pár mondatot.
Valóban nem írtam meg, hogy közben akinél hiba volt, azzal kommunikáltam, és kaptam válaszokat.
Még egy valaki nem adott választ, "A futár"-ban még van hiba, arra várom a megoldást. (57-es pont valójában az 57, és két 56-os van most, mert el lett nézve a számozásnál.)
A főhős Te vagy!
© SzG
2011. október 24. 08:10 | Válasz erre | #202
Ja, hogy vannak javított változatok is... OK, kösz, hogy szóltál. :) (A link amúgy megvan, csak hetek óta nem kattoltam rá: az elején leszedtem az összes pályaművet, aztán kész.)

200. háesz: hát így jártunk. :D
2011. október 24. 08:03 | Válasz erre | #201
Szlobo: kérd el runnertől, vagy FireFoxtól a link címét, ahonnan le lehet tölteni őket, mert már régóta fent van a javított változat is! Átküldeném szívesen emailen, de az lassú lenne...
Basszus, megint tiéd a 200 hsz:)
© SzG
2011. október 24. 07:56 | Válasz erre | #200
A teljes sor-választási lehetőség véletlenül maradt benne? Érdekes.
Amúgy ha így van, akkor sajnálom, már kezdtem örülni, hogy tán hozzájuthatok Zagor egyik spéci varázstárgyához. :)
2011. október 24. 07:09 | Válasz erre | #199
Ugyan nem én vagyok a szerző, de a kérdéses hivatkozás a 45-re itt törlendő, véletlenül maradt benn.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2011. október 24. 06:57 | Válasz erre | #198
Most kezdtem el olvasni az "Út a dicsőségbe" c. pályaművet, és sikerült is kiszúrnom egy elég komoly szerkesztési hibát: egész pontosan a 30-as fejezetnél az egyik továbbvezető pont (a 45-ös) téves, ha odalapozok, egy olyan szövegrészhez jutok, ami abszolút nem passzol a korábbiakhoz. Próbáltam megkeresni a "rendes" folytatást, de az istennek se találom, szóval aki a fenti könyvet írta, az majd nézzen már utána a dolognak, illetve írja meg a továbbvezető pontot (ha nem akarja leleplezni magát, küldhet privát üzit is :) ).
© killmaster (Savanyúhas)
2011. október 13. 08:41 | Válasz erre | #197
Nekem a gépelés része vitte el a legtöbb időt! A történet alapjai már adottak voltak, na persze nem volt egyszerű 200 fejezetpontot legyártani úgy, hogy ne tűnjön unalmasnak, vagy túl egyszerűnek. Már a terveim között szerepel egy új történet megírása, talán lesz annyira jó, hogy egyszer nyomtatásban is megjelenjen valamelyik Zagor kiadványban...[smiley]wink[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2011. október 13. 08:36 | Válasz erre | #196
2011. október 12. 23:02 | Válasz erre | #195
Ez egy jó téma :) bárcsak lenne időmegállító gépezetem, papírra vetném a saját sztorimat :) aztán feldolgoznám a saját progimban :P egyébként respect azoknak, akik megvalósítottak egy saját fejlesztésű könyvet! Emberes meló lehetett
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 24. 03:02 | Válasz erre | #194
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 23. 22:20 | Válasz erre | #193
Kíváncsivá tettél, azt kell mondjam. Ha lesz egy végleges változatod belőle esetleg benne lennél egy kis csere-berében? Én elküldeném neked az én pályaművem és fordítva. Mindig is érdekelt milyen kalandokat tudnak más írók kreálni. Lentebb olvashatod az email címem (188-as hozzászólás), a többi a zsűri dolga! Ítélkezzenek ők! [smiley]guillotine[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 23. 22:07 | Válasz erre | #192
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 23. 13:23 | Válasz erre | #191
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 19. 22:36 | Válasz erre | #190
Akinek tetszik a történetem az úgy is megveszi füzet alakban, akinek meg nem az remélheti, hogy a másik 2 sztori jó lesz! No most az én sztorim nem a 80-as évek stílusát tükrözi, mint az eddig füzet alakban megjelent fordítások, amik hát hogyan is fogalmazzam szépen, "kőkorszaki alkotások", de még így is übelenek néhány HK kötetet. Javítás? Nálam maximum a helyesírást kell javítani, hát a stílusom és a mondatszerkesztésem lehet nem olyan irodalmi, mint Homéroszé, de azért megjárja. Ha Gyilkos Fűz kolléga is befejezi az alkotást a három mű elvileg meg is lesz, sőt titokban reméltem már a zsűritagok bőszen szemezgetnek az alkotásommal, és vadul dobálják a dobókockáikat. Ha csak jövőre jön a könyvformátum én azt sem bánom, a jó munkához idő kell. De az azért igazságtalan lenne, hogy csak a zsűri olvashatná "eredetiben" a kalandomat, lássák a többiek is mi rejlik a színfalak mögött; mennyi aprólékos munka és erőfeszítés alkotni egy ilyen füzetet. Ráadásul a zsűrit ez a legkevésbé sem befolyásolja, és talán pont az én sztorim ihleti meg a következő írót, aki úgy érzi valami hasonlóval ő is megpróbálkozna. Sőt a napokban nekiállok majd egy új sztori megírásának, ha esetleg lesz a pályázatnak folytatása, indolóként biztosan be tudjak nevezni. [smiley]free-fighting-smileys-451[/smiley]
© runner
2011. szeptember 19. 21:59 | Válasz erre | #189
Azért nem tartom jó ötletnek ezt, illetve aki ennyire kiváncsi, persze kapja meg a kalandot, de a lényeg, hogy ha meglesz a 3 történet, akkor ugye egy Füzetet készítenék belőle.
Igaz az legkorábban tavasszal várható...[smiley]csodalk[/smiley]

A lényeg, hogy a kalandok, javítva, elrendezetten kerüljenek a kezekbe.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 19. 21:15 | Válasz erre | #188
Úgy érzem eleget vártatok már egy jó kis kalandra, mivel lassan úgy is befejeződik a KJK történetíró pályázat, és nyilván a zsűrinek alaposan meg kell tárgyalnia az elkészült műveket, én közkinccsé tenném az alkotásomat. Akit érdekelne a kaland írjon e-mailt az: emperor77@citromail.hu címemre és elküldöm. A mű word 2003-ban íródott, mint ahogyan a művem alapja is, de ez utóbbi már egy felturbózott 2011-es változat! Arra megkérnék mindenkit, hogy a mű kritikai elemzésével várjuk meg a zsűrit, utána szabadon szidható az írója ha esetleg túl nehéznek/könnyűnek találjátok a kalandot. Ha pedig valaki tudna egy szupi térképet rajzolni a művemhez, hát az dícséretben részesülne. (Ja és a Titánból nem ér puskázni bizonyos kérdésekre a választ!)[smiley]nezze[/smiley]
2011. szeptember 15. 23:00 | Válasz erre | #187
Ha sok fp-t fogyasztanak el a szerencse- illetve ügyességpróbák, akkor van egy olyan lehetőség, persze hogyha beleillik, hogy az adott fejezetpontba írjuk bele a dobás végikimenetelét. Ekkor csak a negatív hatásnál kell külön írni, máskülönben pozitív irányba folytatódik a szöveg. Lásd Éjsárkány huszonhármas fejezet, amikor is találkozunk a zöld sárkánnyal.
Viszont túlzásba se jó vinni ezt a lehetőséget, mert akkor lecsökken az izgalom, hiszen nem kell a sikertelenséghez lapozni. Viszont ha jó helyeken vannak, akkor lehet vele spórolni pár fp-t.
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 15. 22:28 | Válasz erre | #186
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 15. 21:38 | Válasz erre | #185
Kíváncsian várom a te munkádat is, azért ha véglegesen elkészült valamiféle kedvcsinálót közzétehetnél, mégis mi az amibe belevág majd a kalandor. Ha lesznek különleges képességei is, az csak emeli a játék színvonalát, ugyanakkor kicsit meg is nehezíti az író dolgát. Ugye 200 fejezetpontba kell belesűríteni a sztorit, és hát nyilván képességeinket is szeretnénk kamatoztatni. Nálam pl "sok" fejezetpontot elvitt az, hogy próbára teszed az ügyességed vagy a szerencséd. Persze ez így van a legtöbb klasszikus KJK könyvben is. Ha spéci képességek is vannak, akkor nálad nyilván jóval kevesebb a fent említett két képesség próbája, és inkább a történet köré szövöd a képességeket. Bízom benne, hogy hamarosan olvashatom itt a Zagor.hu-n a te történetedet is, és azt már előre megígérhetem, hogy pár soros véleményt biztosan fogok írni ró[smiley]circling[/smiley]la.
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 15. 19:47 | Válasz erre | #184
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 15. 18:54 | Válasz erre | #183
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 14. 23:21 | Válasz erre | #182
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 14. 20:57 | Válasz erre | #181
Csak egy javaslat részemről! Állítsatok fel x darab számú kategóriát és azt pontozzátok valamilyen megítélés szerint. Így minden zsűritag hangot adhat véleményének! Persze egy szöveges értékelés is jó lenne mellé, mi tetszett és mi nem az írott művekben. Szerintem olyan mű úgy sem lesz amire minden zsűritag rábólint, hogy ez a csúcskategóriás alkotás, mert mindenki mást vár egy jó kalandtól... De ez legyen a zsűri dolga... [smiley]wow3[/smiley]
© runner
2011. szeptember 14. 20:34 | Válasz erre | #180
Ráér, nem kell kapkodni.
Ezen a pár napon nem múlik.

Hamarosan pedig kigondoljuk, hogy hogyan is legyen ez a zsűrizés dolog...
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 14. 17:50 | Válasz erre | #179
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 13. 18:31 | Válasz erre | #178
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 13. 18:01 | Válasz erre | #177
Annyit azért árulj el majd Runner mennyi pályázó verseng majd ebben a kiírásban. Ha jól olvasom akkor Gyilkos Fűz kolléga is beszáll ebbe a megmérettetésbe, bár nagyon titokzatos ebben az ügyben, nyilván nem óhajt túl sok részletet elárulni. Végül úgy is minden kiderül előbb vagy utóbb. Hát, ha már lesz három kaland, az pont elég lenne egy füzetre, amit le sem kellene fordítani, maximum kicsit nyelvtanilag helyretenni. Persze jó lenne még, ha néhányan titokban tollat ragadnának, de ne legyünk telhetetlenek, egy ilyen mű megalkotása azért nem pár órás munka, illetve akinek ez összejön, hát az HK könyvet írt! Ha sikeres lesz ez a kezdeményezés, úgy várható-e hogy lesz folytatása? Olvasva itt néhány hozzászólást lenne rá igény, no meg ősszel és télen talán több a szabadidő is. Már csak azért is kérdezem, mert akkor nekifogok egy új kalandnak és nyugdíjas tempóban szépen kidolgozom. Na persze ez még a jövő zenéje... [smiley]ninja-2[/smiley]
© runner
2011. szeptember 13. 16:26 | Válasz erre | #176
Szerintem még belefér nyugodtan.
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2011. szeptember 13. 14:23 | Válasz erre | #175
© Anry
2011. szeptember 10. 23:17 | Válasz erre | #174
© runner
2011. szeptember 10. 20:35 | Válasz erre | #173
Még zsűri sincs nagyon.
Én ma érkeztem haza.
De nemsokára elolvashatják a beavatottak, mad kis pofozás után mindenki is...
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 8. 20:05 | Válasz erre | #172
Én már letudtam a pályázati anyagomat, lassan a következő kalandom előkészítésén dolgozom. Illetve volna még fordítani is mit, azt is folytatnom kellene már. (A hőségre már nem hivatkozhatom...)A hiba pedig olyan jelenség, ami meglapul minden műben, csak van olyan is, amit még nem fedeztek fel. Egyébként azt gondoltam Runner már szétküldte a zsűrinek a beérkezett műveket, no persze nyilván még a zsűri is szerveződik! Gery és az én művem már biztosan részt vesz a pályázaton, de akadt-e még jelentkező? Valamiféle titkos író, aki csendben ringbe száll? Remélem igen, már csak azért is, hogy megnehezítsük a zsűri dolgát! [smiley]hehe[/smiley]
2011. szeptember 8. 18:44 | Válasz erre | #171
Részemről már alig várom, hogy olvashassam és játszhassak a kalandokkal. Nagyon kíváncsi vagyok mindegyikre.
Runner szerint kb. 15.-ke lesz az ő visszatérése, így addig még van egy hét (nem is baj, mert hétfőn szeretném végigjátszani a Pusztítót).
Azt gondolom, hogy a fennmaradó időt fordítsátok a késznek ítélt műnek az ellenőrzésére. Az ellenőrzés az egyik legfontosabb, mert olyasmit is kiszúrhattok, amit nem is gondolnátok!
Hajrá!
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 7. 10:42 | Válasz erre | #170
Írhattam volna ígéretesebb ajánlót is, de nem akartam már az elején lelőni a történetem fordulatait! Egyrészről olyan történetet akartam írni, amely nem igazán hasonlít az eddig megjelent történetek egyikére sem, másrészről a főellenfél nem valamiféle varázsló vagy élőholt figura, hanem egy mezei Rablólovag, aki fosztogatja a békés falvakat. Azért ne gondolja egyetlen kalandor sem, hogy odavágtat a Deoras romvárához, és kardélre hány mindenkit! Másrészről kapsz társakat is, akik a KJK könyvekben eltérően még beszélnek is. Hol dícsérnek, hol szidnak éppen attól függően mit is cselekedtél. Ráadásul nem te vagy a vezetője a társaságnak, bár a döntések menetébe van beleszólásod. Az már csak hab a tortán, hogy négy eléggé eltérő kísérőt kapsz utitársul. Ennek megfelően senki ne számítson arra, hogy a történet nagyon szerteágazó lesz, a lehetőségeid is eléggé leszűkítettek: pl ne akard lepofozni az egyik utitársad, csak mert beszólt neked! Ráadául a végét eléggé össze kellett sűrítenem a 200 fejezetpont miatt, de ez talán nem is baj, a végén még túl sok csapda várta volna a kalandor, aki fennhangon szidta volna valamely ősömet! Erősen gondolkodom még, hogy jó lenne majd egy térképet rajzolni a sztorihoz, de ezt egy nálamnál képzett grafikus biztosan jobban megcsinálná. A többiről pedig ítélkezzen a zsűri és az olvasók. Még pár nap türelem és olvasható lesz a kalandom! (Akik esetleg olvasták Ntomi oldalán az online kalandomat, azoknak ismerős lehet egy-két dolog, de a történet azóta sokat változott!)[smiley]fantasy-35[/smiley]
© ROD
2011. szeptember 7. 09:01 | Válasz erre | #169
Mindkét háttértörténet elég ígéretesnek tűnik [smiley]kacsint[/smiley] Lassan már bennem is fogalmazódik egy jó kis történet, bár erre a pályázatra biztosan nem fog elkészülni, de a következőnél ott lesz :) - De előtte már nagyon várom hogy olvashassam a műveiteket
© Gery
2011. szeptember 6. 17:10 | Válasz erre | #168
Akkor ide írom a "Hátsó borító leírását" [smiley]hawaii[/smiley]

Híres kalandozó vagy, Fangban, és környékén. Egy este, amikor éppen a kocsmában ülsz a barátaiddal, "soha vissza nem térő" ajánlatot kapsz, egy furcsa idegentől! Hatalmas összeget ígér, egy egyszerű futárszolgálatért! El kell vinned egy tárgyat a Tűz-szigetre. Sok hely van Allansiában, ahol még nem jártál. A Tűz-szigeten sem voltál még. Az út a szigetig körülbelül egy hét. Semmi fontos dolgod nincs. Nem tűnik nehéz feladatnak, de az út veszélyes! A pénz beszél, beleegyezel a dologba...[smiley]kuss[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 3. 23:43 | Válasz erre | #167
Egy névről tudok csak, de Runner nyilván szervezi ezt is. Négy-öt ember kellene szerintem, akik eléggé objektívek, jól tájékozottak KJK ügyben. Nincsenek illúzióim, nem várom el senkitől, hogy az egekig magasztalja majd a művem, ez legyen az olvasókra bízva! Az eredménytől függetlenül biztosan benevezek a következő versenybe is (már ha lesz), és ezzel kapcsolatban is vannak jó ötleteim. Szóval nem maradtok "Killmasteres" kalandok nélkül...[smiley]vigyor2[/smiley]
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal