Zagor.hu
Zagor.hu fórum
1. Zagor.hu játékkönyvíró verseny
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
© [törölt felhasználó]
2011. november 7. 21:07 | Válasz erre | #316
2011. november 7. 18:55 | Válasz erre | #315
Igen, tényleg Aranyőr, de a lényeg szinte ugyanaz. És megint csak igen, a Hóbosziban a jobb oldalit kell megsebezni, viszont majdnem ugyanez a helyzet itt is - mage, aki tükröződik. Persze most rá lehet fogni, hogy mi van az Orkokkal, Trollokkal, vagy Sárkányokkal. Igen ám, de belőlük több van, mageből, aki tükröződik pedig elég egy, szerintem.
Olvastam a Múmia Átkát. Hirtelen nem jut eszembe nyúlás, de szívesen veszem, hogyha mondasz párat!
Azzal semmi bajom nincs, hogy Livingstone a nyerő, nekem is az egyik kedvencem. Csak annyi, hogy soknak éreztem 200 fp-be. De mint írtam, ez is ízlés kérdése.
Maga az aranygyűrűvel pedig annyi a gondom, hogy a romvárosban alig írsz róla. Igaz, ott is túl gyorsan jönnek az események - behatolás, üldöznek, legyőzni őket, harangtorony, fekete lovag stb. Ha lett volna benne néhány plusz szoba, ahol nem feltétlenül találok hasznos dolgot, és ahol mászkálhatok, akkor jobban tetszett volna ez a rész.
Például el tudnék képzelni egy olyat gyűrű ügyben, hogyha pl. 50 méteren belül van Regis, akkor az aranygyűrű kékkel világít, és így tovább, színenként.
Nem feltétlenül rossz, ha nincs főgonosz egy könyvben, de azért lehetett volna valakit kinevezni, végtére is volt jelölt bőven. Valahogy adta magát.
Egyébként abban Szloboval értek egyet, hogy a Lovag nem tűnik gonosznak. Azt elhiszem neked, hogy az, de akkor a 161-esben "sötétebb" szavakat is használhatsz, így jobban átjön. Így nekem egy szerencsétlen balféknek tűnt, akit beállítottak gonosznak.
Egyszarvú - köszi, így már értam, ez csak egy halálcsapda:) Az kavart be, hogy dőlt betűs rész is volt, ami általában valami fontos résznél szokott lenni. Amúgy olvastam a farkas részt is, és nem szívtam be:D
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 7. 18:23 | Válasz erre | #314
Kapkodom a fejem, de rendesen. Az nem Bronzlovag volt, hanem Aranyőr! A hasonlóság annyi, hogy a szobrocska átváltozik. De, akkor teszem fel a kérdést, mit írtál volna, amikor olvasod a Múmia átkát, mert abban is van ám koppintás 1000-rel. Ráadásul a hóboszorkányban a jobb oldali figurát kell megsebezned, itt minő véletlen a középsőt! Ráadásul ha jól tippelsz még le is gyengítheted a papot. Túl ezen, értékelem azt, hogy ti talán jobban szeretitek J. Green stílusát, vagy a HK kötetek egyszerűségét, nálam meg Livingstone a nyerő. Az aranygyűrű szerepéről. Van neki, hisz ez alapján találhatsz rá társaidra, illetve ők így találnak rád, de úgy tűnik ezt jobban ki kell fejtenem majd, mert az az érzésem nem jött át teljesen, mit is akartam vele. A Fekete lovag a kaland 2/3-nál fejezi be pályafutását, és minő véletlen a kaland folytatódik tovább. Ez amolyan "Killmasteres" húzás volt részemről, és igen Livingstone is eljátszotta ezt a Hóboszorkány barlangjaiban! Ha már főgonoszt keresel ott a Füstdémon, az a figura eléggé gonosz, és hidd el a Fekete lovag sem, egy jótét lélek, bár Sz.G kolléga rávilágított arra, lehetne gonoszabb is. (Bár nem értem ha egy könyvben nincs főgonosz, az miért rossz? Az Éjféli tolvajban és a Vértengerekben sincs, én mégsem írnám le egyik történetet sem, de ez meg az én véleményem.) Az egyszarvú szarva illetve farka. Hát olvasd el mit is írtam, amikor meghúzod az egyszarvú farkát. A Fekete lótusz nemesített változata a Titán kábítószere, ha belélegzed színes álmok vesznek körül, ettől te boldog leszel, bár mint olvasó engem anyázol, ettől én mint író megeresztek egy mosolyt, mert te meg megszívtad! Egyébként örülök, hogy megosztottad értékes gondolataidat velünk, már csak Firefox pontozását kell megvárni. Talán ő is szolgál pár jó tanáccsal.[smiley]nezze[/smiley]
2011. november 7. 17:30 | Válasz erre | #313
Köszönöm szépen, nekem ez egy hatalmas dicséret tőled!
Amúgy nemsokára meglesz neked az 1000.-ik![smiley]circling[/smiley]
© SzG
2011. november 7. 17:27 | Válasz erre | #312
(Különösebben nem tudok hozzászólni a kritikákhoz-észrevételekhez-tanácsokhoz, kb. mindennel egyet értek, meg ahogy látom, a "sorrendünk" is hasonló. :) Szépen összeszedted amúgy a dolgokat.)
2011. november 7. 17:26 | Válasz erre | #311
[smiley]nevetes1[/smiley]
© SzG
2011. november 7. 17:17 | Válasz erre | #310
[smiley]taps[/smiley]
2011. november 7. 16:54 | Válasz erre | #309
Összegzés: Ne rémítsen el senkit se a pontozásom, se a véleményem. Ezek csak egy ember meglátásai – és mint tudjuk ez teljesen szubjektív. Mint írtam, szigorú leszek, de azért meg volt bennem olykor a jóindulat is. Azért fogalmaztam sokszor kissé túlzottan, mert úgy hiszem, hogy ez a legcélravezetőbb. Én is meg tudnám úgy fogalmazni a gondolataimat, hogy diplomatikusan korrekt legyek, de az ilyet nem szeretem.
Itt szeretném megemlíteni azt a dolgot, hogy vajon mi alapján lehetnek hitelesek a szavaim!? Mert egy dolog, hogy ezeket leírtam, a másik meg, hogy mennyi hitelesség és mennyi igazságtartama van szavaimnak. Hiszen én nem bizonyítottam, hogy értek a lapozgatós könyvekhez – ellentétben például Szloboval. Nehéz erre mit mondanom, talán annyit, hogy: „Annyit érsz, amennyit utoljára tettél le az asztalra!” Ez alatt azt értem, hogy a KK topicjában elolvashatjátok az alternatív 548-as ötletemet, illetve a VT topicjában szintén megtekinthetitek a könyvhöz írt ötleteimet, amelyek nem kerültek bele.
Ami pedig a legfontosabb! Ha mindegyik kalandon dolgoznának még egy kicsit, akkor simán jobbak lennének, mint az eddigi két Játékfüzetben megjelentek – bár azért hellyel közel így is verik azokat.
A végére pedig, egy-egy végső gondolat a négy íróhoz:
Kardok Vihara: igaz, neked kellene a legtöbbet fejlődni, de semmiképpen se add fel, mert a kapitányos próba és a Gnóm varázstőre arra enged következtetni, hogy van benned spiritusz. Olvass minét több könyvet, vagy járj valamilyen írói tanfolyamra, talán ez segíthet.
Futár: nem volt ez annyira rossz, mint a pontokban megmutatkozott. De neked is sokat kell fejlődnöd, főképp helyesírásban. Talán jót tette volna, ha több időd van rá, és akkor többet tudsz megmutatni a kreativitásodból – mint például ahogy beleszőtted a Vér-szigetet.
A Fekete Lovag: mint írtam, lényegesen jobb ez a kalandod, mint a Pusztulás Tornya. Bizonyítottál! A legnagyobb hibád talán az volt, hogy soknak éreztem a Livingstone-os feelinget. A kevesebb sokszor több! (Ezt már írtam Szlobonak is a BB kapcsán, reméljük, legközelebb már nem fogom.) De ha jobban kibontod a kalandot, akkor minden bizonnyal egy igen jó műben lehet részünk.
Út a dicsőségbe: neked talán annyit, hogy a kalandodból a „magyar virtust” hiányoltam! Hosszabbra és nehezebbre, mert megy ez neked, mint Pistikének az ágyba… Tehetséges vagy, csak így tovább!
Zagor.hu: nektek pedig köszönöm a felkérést, remélem, hogy legközelebb is gondoltok majd rám.
2011. november 7. 16:53 | Válasz erre | #308
Eddig:
Kardok Vihara: 4 pont (bár ez versenyen kívüli)
Futár: 11 pont
Út a dicsőségbe: 21 pont
Fekete Lovag: 23 pont
Most jön a 11 extra pont szétosztása. Mindegyik pontot azért adom oda, mert valami különösképpen megfogott.
Hiába versenyen kívüli, 1 pontot kap a Kardok Vihara. Egyrészt, mert dolgoztak vele egy keveset, másrészt pedig jó ötletnek tartottam, hogy a kapitány próba elé állít minket, mielőtt felvenne magához, másrészt pedig, szintén tetszett, hogy a Gnóm varázstőre a mi kezünkben inkább átok.
Két pontot kap a Futár. Az egyiket a Vér-szigetek miatt, a másikat, mert elég sok helyszínt járhatunk be.
Szintén két pontot kap a Fekete Lovag. Az elsőt a társak miatt, a másodikat a rejtvények miatt.
A maradék hat pontot pedig az Út a dicsőségbe kapja meg. Nagyon tetszett az alaptörténet, mint írtam nagyon eredeti volt. Nagyon tetszettek az Újítások, igaz itt is kell egy kis szerkesztés, pl.: ha az Őrjöngést választom, nem használhatom a szerencsémet harc közben. És még hangulatos is volt a kaland – csak rövid. És azért is kapsz ennyi plusz pontot, mert „valahogy” ez a kaland állt össze a legjobban!
Végső pontok:
Kardok Vihara: 4+1=5 pont
Futár: 11+2=13 pont
A Fekete Lovag: 23+2=25 pont
Út a dicsőségbe: 21+6=27 pont
2011. november 7. 16:52 | Válasz erre | #307
A Fekete Lovag
Ép: 21 – 5
Ü: 11 – 10
SZ: 12 – 8
Az értékeim itt is kimagaslóak voltak, igaz most többször elpatkoltam. Ez a kaland is rendben van, úgy-ahogy. Persze ebben is voltak hibák. Amik jók voltak benne: társak, társak árulása, rejtvények, Livingstone-os feeling, nehéz pótolni az Ép-t. Amik nem nagyon tetszettek: túlbonyolított, rengeteg a megszerezni való dolog, nem túl hosszú, pedig lineáris, és a két lopás a Hóbosziból – Bronzlovag és az illuzionista mage. Nem lenne gond, ha a végére oda lett volna írva, hogy ő a kedvenc íróm, és így szerettem volna tisztelegni neki. Vagy csak ennyire telik tőled Killmaster? Szerintem nem! Tisztességes kalandot hoztál össze, és ha összehasonlítom ezt a Pusztulás Tornyával… Erre is ráférne egy alapos átszerkesztés, vagy akár azt is el tudom képzelni, hogy 400 fp-re írod át.
háttértörténet: a három közül ez a legjobb, valahogy így kell kinéznie egy háttérnek! Bár lehetne hosszabb is. Jószívű 3 pont
győzelmi pont: Ez viszont hat mondat, amelyből az egyik: „Kalandodat sikeresen teljesítetted!” Jééé, tényleg? Én sose rajongtam az effélékért, meg az olyan „beszólásokért”, hogy: Gratulálunk, stb. Sajnos rövid és nem bontakozik ki eléggé. 1 pont
ellenfelek: van belőlük bőven, és az értékeik is nagyjából rendben vannak, viszont alig van valamilyen módosító, ezért átlagosak, 2 pont
részletgazdagság: ez a rész is rendben volt, bár azért sok helyen írhattál volna jóval többet is! Elég, ha azt említem meg, amit az Út-ban, mégpedig: ellenfelek kinézete, a helyek, ahová betértünk, stb. Kár, mert sok helyen meg kellőképpen hosszúak a fejezetek. Jóindulatú 2 pont
hangulat: számomra ez egy gyenge pont itt, holott az egyik, ha nem a legfontosabb szempont egy kalandnál. Pedig jók voltak az elején azok a dolgok, amiken keresztül kellett mennünk. A társakkal sem vagyok elégedett. Az ok pedig valószínűleg az, hogy alig történik velük valami, és nem nagyon ismerhetjük meg őket. A várban is szinte egyből szétválunk. Itt megemlíteném, hogy nem lett kihasználva az aranygyűrű, mint lehetőség. Csak az elején írsz róla, amikor meg tényleg kellene, akkor nem. 1 pont
újítások: sajnos újítást nem nagyon fedeztem fel benne, esetleg annyit lehet ide írni, hogy voltak benne rejtvények, s mivel az legtöbben nincs, ezért talán jár a jóindulatú 1 pont
történet: a történet egy az egyben átlagos. Bár nagyon jónak ígérkezett a társak miatt, sajnos nem hozta meg azt az átütő erőt, amit reméltem. Jóindulatú 2 pont
választási lehetőségek: ezek is rendben voltak, bár inkább az átlagoshoz állnak közelebb, 2 pont
nehézség: viszonylag nehéz a könyv, egy 200 fp-s kalandhoz képest talán túlságosan is, de van aki szereti ezt, van aki nem. Sok mindent kell megszereznünk, és emiatt kicsit túlzsúfolt a kaland. Részemről jóindulatú 3 pont
főellenség: na ez egy jó kérdés! Volt egyáltalán? Elvileg a Fekete Lovag lenne az, de őt a kaland közepén kinyírjuk. Illetve csak négyszer kell megsebezni, mert az Árnytünde elvégzi helyettünk a munkát. Valahogy nem volt főgonoszban részem, 0 pont
helyesírás, nyelvezet, szóhasználat: persze volt itt is szóismétlés, meg nem megfelelő szóhasználat, de lényegesen kevesebb, mint az első kettőben. 2 pont
újrajátszási érték: a mű jelen állapotában azt mondom, hogy egyszer érdemes, de újdonságot nem nagyon fog adni, viszont ha esetleg átírnád… 1 pont
feladványok, rejtvények: Végre, ebben voltak! Ráadásul nem csak egy. Ami tetszett, hogy emlékezni kell arra a bizonyos névre. De a törpés és a sárkányos is jók voltak, alább már írtam róluk. Ami nem tetszett, hogy a törpés kihagyható, kár érte. Egyébként meg tudod mondani, hogy mit is akartál az Egyszarvú szarvával? Mert én egyáltalán nem lettem boldog, csak bosszús, amiért nem értettem. Jóindulatú 3 pont
Összesen: 23 pont
2011. november 7. 16:52 | Válasz erre | #306
Út a dicsőségbe:
ÉP: 20
Ü: 12
SZ: 12

Megint nagyon jó kezdőértékeim lettek Végre egy mű, amire azt mondhatom, hogy nem volt rossz! Hibák persze voltak, de legalább nem annyi, mint az eddigiekben! A helyesírásra nem árt ügyelni, ebben segít a word! (Zöld vonal: helyesírási hiba, piros vonal: nincs ilyen szó – de lehet, hogy hiányzik egy betű, vagy esetlegesen régies szó, azt nem szokta mindig felismerni). Egyébként Gyilkos Fűz bizonyította tehetségét, mert egy korrekt, közepes mini kalandot rakott elénk – még hiányosságai ellenére is. Például tetszett az a rész, mikor a törpe sör megivása után akkorát büfögtem, hogy megrázkódott tőle a hegy:D Szerintem mindenképpen jó, ha valaki rá tud érezni az ilyen dolgokra! De sebaj, elsőre nem volt rossz! A két fő bajom ezzel, hogy nagyon egyszerű és nagyon rövid kaland volt, mire belejöttem, vége lett:S
Háttér: picit rövid, de legalább megadja az alaphangulatot, 2 pont
Győzelmi pont: sajnos ez nagyon összecsapottra sikeredett, mindössze 4 mondat volt. Ennél még a Kardok Vihara háttere is több volt. Akár ide is el tudtam volna képzelni a filozofikus részt, némi jövőbeli előrevetítéssel, 0 pont
Ellenfelek: átlagosak, mind mennyiség, mind erősségügyileg, de némelyiküknek van valamilyen módosító értéke, így elvileg mehetne rá a 3 pont, azonban itt sajnos le kell vonnom a lentebb olvasható Őrjöngés miatt, ezért 2 pont
Részletgazdagság: szerintem korrekt, szinte mindenről mindent leír, bár azért lehetett volna jobb is, pl.: többet írhattál volna az ellenségeim kinézetéről, a helyekről, ahová betérek, stb. 2 pont
Hangulat: nem volt rossz, de olyan túl jó se! Hiányzott belőle az átütő erő. Talán azért, mert könnyű és rövid volt. Jóindulatú 2 pont
Újítások: Végre, itt is voltak szép számmal! És mind az öt jól illik egy olyan orkhoz, aki Zagor elit harcosa! Egyetlen pici bajom van. Én az Őrjöngést választottam, ám de ha ehhez hozzáadjuk a sikeres szerencsepróbát… Ez egy komoly hiba! Gyakorlatilag nem volt ellenfelem!!! De ha eltekintek ettől, és jóindulatú vagyok, akkor mehet rá a 3 pont
Történet: Nekem maga az alaptörténet bejön. Ez a legeredetibb mind közül. Ilyet még nem nagyon olvashattunk. Mit tennénk, ha egyszer csak szabadok lennénk? Szerintem nem ártott volna egy picivel több filozofikus részt belevinni. De megy rá a jóindulatú 3 pont
Választási lehetőségek: Végre, azt tudom mondani rá, hogy megütik a normális szintet! 2 pont
Nehézség: Sajnos túl sok buktató nincs benne, nekem elsőre sikerült, nagyon egyszerű kis kaland ez. Ép-t könnyen lehet pótolni, és szerencsepróbát se kell túl sokat tennünk. 1 pont
Főellenség: erre a részre haragszom, mert a szövege és karaktere megvolt, az értékei se voltak rosszak, de a különleges képességei közt mindössze egy kopottas páncél szerepel. Ilyen könnyű legyőzni egy törzsfőt? Hol van már a Vajákos? Minimum olyannak kellett volna lennie a főnöknek is! 1 pont
Helyesírás, nyelvezet, szóhasználat: sajnos van benne bőven ilyen hiba, pl: a Varázsló sokszor kis „v”-vel íródott. Egyébként a fejezetek hossza kellemes, alig van benne rövid rész. De azért akad itt is olyan szó, kifejezés, ami helytelen, pl: a Varázsló összeharácsolt kincsei, mütyür, stb. Jóindulatú 2 pont
Újrajátszási érték: egyszer mindenféleképpen, s még ha dolgozna egy kicsit rajta az író, akkor többször is végig lehet játszani, 1 pont
Feladványok-rejtvények: mivel sajnos egy se volt, ezért erre nem tudok pontot adni
Összesen: 21 pont
2011. november 7. 16:51 | Válasz erre | #305
A Futár:
Ép: 19
Ü: 12
Sz: 10
Ezek is elég jó kezdőértéknek számítanak. Bár a végére 6 lett a szerencsém. Itt legalább lehetett pótolni. Az előző kalandhoz képest, ez már javulás! De ez sem az igazi. Egy-két jó dolog volt azért benne. Például tetszett, hogy nehéz pótolni az ÉP-t. Viszont sajnos itt is akad jó pár elírás, no meg fejezetpazarlás. És sajnos itt is nagyon sok a kidolgozatlan rész. Jó dolognak tartottam viszont azt, hogy az író több ízben is morfondírozott, miszerint vajon tényleg megéri e a zsák az erőfeszítéseket! Ami még tetszett, az egy apróság: végre nem a legnagyobb számú fejezetpont a legutolsó! Persze ez önmagában kevés, de akkor is jó dolog. Tetszett még a Vér-szigetes rész is.
Háttér: Fang legnagyobb kocsmájában éppen egy korsó sör mellett beszélgetsz barátaidnak a kalandjaidról.
Már az első mondat hibás:S A sziszegő miért van zárójelben? Nyugodtan meg lehet normálisan említeni.
– Menj el a Feketehomok kikötőbe! Itt szállj csónakra és indulj el!
Nem inkább „ott” szállja csónakba, és nem „ra”. Másik kedvencem a Gyíkember eszköz? Ez most komoly? Egyébként itt is az a baj, hogy nincs egyben a szöveg, pedig nem lenne rossz, még ha klisésen indul. Olyan „darálósan” van megírva, vagy talán jobb kifejezés a „futószalag”. Idézem: Az idegen odaadja a zsákot, amiben a Gyíkember eszköz van, majd elmegy. Nincs semmi fontos dolgod mostanság. Ki nem tenné ezt meg ezer aranyért? Hazamész, hogy kipihend magad. Másnap reggel pedig utadra indulsz…

Jóindulatú 0,5 pont.
Győzelmi pont:
Nikodémusz előjön a fák közül. A Gyíkember megdermedve áll egyhelyben. Amikor magához tér, elrohan, be a sűrű dzsungelbe. Egyetlen Aranytallért sem hagyott hátra. Nikodémusz feléd fordul és megszólal. – Helyesen cselekedtél. Ha a kezébe került volna a fegyver, amit neki küldtek, ki tudja… Talán egész Allansia bajba került volna. Most pedig menjünk haza. Kárpótollak majd, amiért nem kaptál egy Aranyat se. – Elégedett vagy, amiért sikerült helyesen cselekedned. Vajon hatalmat szerez valaha ez a Gyíkember? Nem lehet tudni, de az biztos, hogy lesz mit mesélni a kocsmában…
A nagy Nikodémusz csak úgy elbújt? Ez a karakter megcsúfolása. Egy az egyben. Még az úgy jó lenne, ha a kaland akkor játszódna, amikor ő még fiatal volt. Viszont erről szó sincs, mert mikor először találkozunk vele, a szöveg közli, hogy öreg és szakállas. Ameddig megdermedt a Gyíkember, Niko és én mit csinálunk? Sakkozunk, vagy pókerezünk, esetleg kockázunk??? Majd magához tér, és csak úgy se szó, se beszéd alapon távozni hagyjuk? Egyébként miért jött Niko? Gondolom, elkapni a manust. Hát ez nem jött össze Amúgy nekem, mint nagy, hős harcosnak, Nikodémusszal karöltve, nem inkább üldözőbe kellett volna vennünk? De ez már egy másik történet…
0 pont
Ellenfelek: na, itt már több volt, mint a Kardokban. Viszont csak a „Bajnoknál” volt különleges képesség, miszerint a szöges kesztyű miatt 3-at sebez, de vele nem kötelező megküzdeni. Több „színesítés” pedig nincs. Ráadásul a legtöbb ellenfélnek alacsonyak az értékei, alig van benne olyan, ami kihívást okozna. Úgy mondanám, hogy olyan átlagosak, de a gyengébb fajtából. 1 pont
Részletgazdagság: több volt valamennyivel, mint a Kardokban. Sokkal több mindenről kaptam információt, ezáltal jobban bele tudtam magam élni. Sajnos azonban a normális szinttől ez is elmaradt, ugyanis mindezek ellenére nagyon sok helyen alig volt szöveg. 1 pont
Hangulat: erre az egyik legnehezebb válaszolnom. Mert hát sok a helyszín, de nincs eléggé kidolgozva, ráadásul elég sok „hülyeség” van benne. Pl.: Elindulok Fangból, az első akadályom egy lejtő, utána másnap meg egy szakadék, stb. Ennyi az összes kreativitás? Ha jobban ki lett volna dolgozva, akkor sokkal jobb lett volna, így csak 1 pont
Újítások: erről már pozitívabban tudok nyilatkozni, mert ha nem is tényleges újítások, de azért akadt itt egy-két dolog. A legtöbb lapozgatósban nem nagyon lehet vásárolni, itt kétszer is lehetett. Voltak feladványok, de erről majd lentebb írok. Sajnos ezzel kifújta magát. 1pont
Történet: el kell mennünk egy bizonyos helyre, ahol egy tárgyat kell átadnunk, cserébe gazdagok leszünk. Tiszta klisé. Viszont, ha beleveszem, hogy viszonylag sok helyszínt bejárhatunk – még ha szinte teljesen kidolgozatlanul -, és azért még úgy-ahogy hosszú is a kalandunk, akkor jár az 1 pont.
Választási lehetőségek: szinte mindig kettő van belőle, a nagyrészük pedig triviális. 0,5 pont
Nehézség: nekem viszonylag egyszerű volt végigvinnem, elsőre sikerült is. Konkrét halál nem sok van benne, de a dolgunkat megnehezíti az Ép visszanyerése, és bizony a Szerencsénkel is spórolnunk kell. 1 pont
Főellenség: elméletileg a Gíkember manus az, de nem éreztem annak, hiszen van nekünk egy Nikónk, akitől megdermed az ipse - utána meg elszalad. Ezért nem igazán volt ilyen. 0 pont
Helyesírás, nyelvezet, szóhasználat: valamivel jobb volt, mint az előző, de itt sem érte el a kívánt szintet. Ebben is rengeteg volt a:
- szóismétlés
- rossz szóhasználat
- rossz kifejezések, amiket mi a mindennapi életben használunk, de a Titán világába egyáltalán nem illenek
- elírás
- egymáshoz nem illő mondatok, szavak
- A szöveg egyik része hol jelen időben, hol pedig múlt időben volt megírva
Szívem szerint erre is 0 pontot kellene adnom, de ha annyit adtam a Kardokra, akkor itt többet kell adnom, mert valamivel jobb volt. 1 pont
Újrajátszási érték: Túl sok újdonság nem lenne benne, viszont ha az író még javítana rajta egy kicsit – megkötések nélkül -, akkor azt mondom, hogy talán egyszer érdemes lehet végigtolni még egyszer-kétszer. 1 pont
Feladványok-rejtvények: Végre! Akad belőlük néhány, de abszolúte nem nehezek, inkább csak meg kellett szerezni a szükséges infot. Egy volt, ami egy kicsit kiemelkedőbb, az pedig a madár kérdése, hiszen nem jelezte a szöveg korábban, hogy jegyezzük meg. 1 pont
Kedvenceim:
12.
A kovács sok hasznos dolgot árul. Mit veszel?

remekívű kardot (+1 sebzés, ha az ellenfeled ügyessége kevesebb, mint kilenc)
15 arany
acélpajzsot (csökkenti 1-gyel a harcban szenvedett sérülést, ha az ellenfél ÜGYESSÉGE kisebb, mint
9)
15 arany

Fejezetpazarlásra egy példa: 29.
Elnyom az álom. Eldőlsz a csónakban. Nem tudod alva figyelni, hogy merre mész. A csónak elfordul, te pedig vele együtt sodródsz. Lapozz a 104-re.
Korábban megkérdezi a könyv, hogy akarunk e aludni. Voltaképpen teljesen mindegy, mert így is, úgy is elalszunk.
Vagy:
31.
A kalóz, nevetésbe kezd. – Ne is álmodj róla, hogy holmi nyilakat lövöldözve fogsz harcolni. Adjatok neki kardot és pajzsot. – Lapozz a 164-re.
Voltaképpen teljesen mindegy, hogy mit válaszolunk a kalóznak.
33.
Elindulsz az ajtó felé. Lapozz a 75-re.
48.
A varázsló mérgesen néz rád, de nem szól semmit. Lapozz a 93-ra.
70.
Remekül aludtál! Visszanyersz 4 ÉLETERŐ pontot! Lapozz a 35-re.
71.
Sikeresen átugrottad a szakadékot! Lapozz a 41-re.
116.
Szervezeted nem bírja a mérget. Kalandod itt véget ér.
153.
Elindulsz az ajtó felé, mire egy hang megszólít. Lapozz a 8-ra.
168.
– Ha a másikat választottad volna, nem úsztad meg volna sérülés nélkül. – Lapozz a 106-ra.

Tényleg ennyi az író tudása? Szerintem nem! Akad azért elég fejezet, amelyek hosszával semmi gondom nincs.

93.
A varázslótól különböző italokat vásárolhatsz.

Életerő ital (+3 ÉLETERŐ pont) 10 Arany darabja
Szerencse ital (+2 SZERENCSE pont) 10 Arany darabja
Ügyesség ital (+1 ÜGYESSÉG) 10 Arany darabja
Már a Titánon is beköszöntött a gazdasági válság??? Ennyi pénzért minimum visszaállíthatom a kezdeti értékemet.
119.
Miután ez is megvolt, elindultok Fang felé. Bekényszerítenek egy hajóba. Semmi esélyed nincs az ellenállásra! Elvesztetted az eszközt, így már nem lehet a tiéd a nagy jutalom! Kalandod itt véget ér.
Miért ér véget a kalandom? És ha esetleg meg tudom nyerni a Halállabirintust?
171.
Kardodat a katona nyakának szorítva követelődzöl. A mögötted álló két harcos nem nézi tétlenül, hogy mit művelsz. Nekik is kard van a kezükben. Az őr, látván dühödet és azt, hogy az életével fizet, ha nem segít neked, rámutat egy ajtóra. Elengeded az őrt, aki a földre esik. Futva elindulsz az ajtó felé, de a két versenyző az utadban áll. Megállsz előttük. A Törpe megszólal. – Nem fogsz egyedül kisétálni innen! Mi is ki akarunk menni. Az ajtó, amire az őr mutatott, a többi őrhöz vezet. Ha meglátnak… – A Törpe beszédét a Barbár haragos mély hangja szakítja félbe. – Küzdjünk meg! Aki életben marad, azé az őr páncélja. Ha meg is látnak, nem fognak gyanakodni, ha ugyanolyan páncélba öltözött katonával állnak szemben. – Az őr ezeket a szavakat hallván feláll, és ő is kardot ránt! Küzdj meg mindegyikkel egyenként!

Törpe ÜGYESSÉG 8 ÉLETERŐ 8
Barbár ÜGYESSÉG 7 ÉLETERŐ 9
Őr ÜGYESSÉG 7 ÉLETERŐ 9

Ha legyőzted őket, lapozz a 118-ra.
Miért nekem kell mindenkit legyakni? A többiek addig pihennek?
186.
Megpróbálsz kérdéseket föltenni. Mire az idegen (nem túl jó kedvvel) felajánlja, hogy ad 10 Aranyat, ha eltűnsz. Ha elfogadod az ajánlatot, és távozol, lapozz a 134-re.
Ha nem fogadod el, hanem tovább kérdezősködsz, lapozz a 98-ra.
Hát hogyne! Bárcsak minden idegen velem is ilyen kedves lenne…
190.
A válasz, komoly. – Nem mész sehova! – Lapozz a 119-re.
Mintha Rambot hallanám
Összesen: 11 pont
2011. november 7. 16:49 | Válasz erre | #304

Tudom, hogy a versenyből kiesett a Kardok Vihara, de én leírom arról is a véleményemet – ha már fektettek bele némi munkát. Természetesen mindegyik kalandnál végigolvastam minden fejezetpontot. Igyekeztem olyan dolgokat megemlíteni, amit a többiek még nem.

Kardok Vihara:
Ép: 21
Ü: 12
Sz: 10
Azt hiszem, hogy elég jó kezdőérték. Mégis a könyvben 8! szerencsepróba volt!:S (Létezik ügyességpróba is többek közt.) Az nem volt a kaland elején, hogy ne is dobjak a kockával, hanem egyből maximális értékkel kezdjek – és még akkor is szenvedek. A „mű” rossz. Nem is baj, hogy kiesett a versenyből. Jó példa rá, hogy hogyan ne írjunk lapozgatóst! Ráadásul nagyon sok a fejezetpazarlás is.
Háttér: nálam semmilyen alaphangulatot nem adott meg, mindösszesen 8 mondatból állt, olvasása közben pedig úgy voltam vele, hogy jaj ne, már megint egy klisé, Ráadásul sok a rossz szóhasználat, pl.: maffiózók, költségvetés. De idézem az utolsó mondatot: A fizetség mindenesetre nagyon jó, és a pénz szagának nem tudsz ellenállni.
Szaga csak a szarnak van.
0 pont
Győzelmi pont: ez most komoly? Idézem: A környék tökéletes arra, hogy az életed hátralévő éveit ott töltsed. Mivel eddig senki sem vetődött erre a szigetre, nem kell attól félned, hogy esetleg más emberek menjek oda. Tökéletes békében élsz, lassan az emberi nyelvet is elfelejted.
Nemcsak hogy túlteljesítetted a küldetésedet, még életben is maradtál, majd megkaptad méltó jutalmadat. Ezt talán még maga Eamhalla, pláne Gilfen sem tudtam volna utánad csinálni! Gratulálunk!
Teljesítem a küldetést, és életem végéig éljek egy szigeten? Az a jutalom, hogy elfelejtek beszélni? Az a küldetésem vége, hogy megöltem Gilfent és még az érte ígért pénzt se kaptam meg teljesen? Az a vége, hogy örüljek, hogy élek? Ezzel teljesítettem magam túl? 0 pont
Ellenfelek: a gnóm akinek van egy varázstőre, az jó, mert +1 a támadóerejéhez, de gyenge. Szintúgy a három kalóz is. Viszont az kiverte nálam a biztosítékot, hogy Gilfen ügyessége 16! Ez is komoly? Titán egyik legerősebb ellenfele a főgonosz? Ha még maximális 12-vel kezdek és hozzáadom a gnóm nyakékét, ami plusz 2 – holott nem volt oda írva, hogy túlléphetem a kezdetit, akkor is csak 14-es értékem van, ami több mint kevés. Amúgy nem is lenne baj, hogy Titán egyik legerősebb embere az ellenségem, de akkor is jobban ki kellett volna dolgozni, 0,5 pont, de erős jóindulattal
Részletgazdagság: na, itt már volt egy kicsi leírás, de nagyon kevés, és a fejezetek is - néhány kivétellel -, alig többek pár mondatnál, 0,5 pont, de szintén jóindulattal
Hangulat: gyakorlatilag semmi, még annyit sem éreztem, hogy Feketehomokban vagyok. Két apró jó dolog van, az egyik, hogy mikor beállunk a kapitányhoz, akkor próba elé állít minket, a másik, hogyha felvesszük a gnóm tőrét, akkor vesztünk épít, holott az ő kezében növelte támadóerejét – de erre a két dologra nem lehet könyvet építeni, 0,5 pont jóindulattal
Újítások: semmi új dolog nem volt, ezért 0 pont
Történet: megbíznak, hogy öljünk meg valakit, ez átlagos, de abból is a gyengébbik, 1 pont
Választási lehetőségek: szinte mindig 2 van, Bemásolom az egyik témába illő fejezetet, mely az egyik „kedvencem”:
93.
A kikötőben sok Lehetőség kínálkozik:
Elkötsz egy csónakot? Lapozz a 77- re!
Elbújsz egy halászhajóban? Lapozz az 55- re!
0,5 pont
Nehézség: van néhány buktató, s még ha rosszul megszerkesztettek is, akkor is jár a 1 pont
Főellenség: Gilfen a maga 16-os ügyességével, hát ez inkább negatívum, 0 pont
Helyesírás, nyelvezet, szóhasználat: ez a legnagyobb bajom!!! Nem elég, hogy rövidek a fejezetek, de rengeteg a:
- szóismétlés
- dobj egy kockával kifejezés, ami eleve hülyeség, hiszen mindegyik kezdőértékem legalább 7
- egymáshoz nem illő szavak
- a Titán világába egyáltalán nem illő szavak, pl: háttérben a maffiózók
- elírások
- fejezetek végén rengeteg kérdőjel a felkiáltójel helyett
- és még sorolhatnám, de nincs kedvem
Idézek: 8: … A talizmánok között volt egy ügyesség növelő talizmán is, az életerőd kettővel csökken….
23: Két kis zsákocskát nyújt feléd, ám ez még csak a fele sem a beígért zsákmánynak. Zsákmány helyett nem fizetség?
51.
Szitkozódva, és paprikásan bár, de azért eltávozol a házból. Lapozz a 74- re! Eltávozni az élők sorából szoktak, én inkább elhagynám a házat.

Meg még hasonlók. Egyszerűen nem passzol egymáshoz a szöveg. Ha 0 pontot adnék rá, még az is sok lenne, ezért nem pontozom.
Újrajátszás: semmiképpen sem! 0 pont
Feladványok-rejtvények: mivel nem volt, ezért nincs mit pontoznom
De a kedvencem a 32-es fp volt. Akármelyik irányba indulunk, mindenhol kocsmákat és boltokat látunk, és ha esetleg betérnénk egy pintre, akkor egyből belebotlunk a kapitányba.
Egy kis érdekesség: 47 fp: itt kiderül, hogy a kapitány egyszerűen kirepül az ablakon egy kocsmai verekedés következtében. Ahogy írják, rendesen helybenhagyták – na de a maga szerény 16-os ügyességével??? Ráadásul egy verekedés fél óráig tart???
20-as fp: felkínált lehetőség, hogy elhagyhatom a kapitányt, vagy maradhatok – akkor halál, méghozzá úgy, hogy az előbb hagyták helyben a kapitányt, de még így is fürgébbek az ujjai. De ha elhagyom, akkor visszakerülök a 32-esre, viszont ott olyat nem választhatok, ahol már jártam. (Ezért mindenképpen a kapitányba botlanék előbb vagy utóbb.) Akkor egész nap kerinbókázok, mint gólyafos a levegőben???
Egyébként a két őr miért nem enged be Eamhalla házába, holott ő volt a megbízóm???
Tovább nem sorolnám.
Összesen: 4 pont
2011. november 7. 16:48 | Válasz erre | #303
Tehát akkor!

Több részletben fogom feltenni, mert így könnyebben átlátható leszek.
Legelőször azzal kezdenék, hogy jobban kifejtem a pontrendszert:

háttértörténet: milyen jól adja meg az alaphangulatot

győzelmi pont: mennyire érezzük megfelelőnek a lezárást, mennyire vagyunk elégedettek a teljesítményünkkel

ellenfelek: megfelelően erősek-e, különleges támadásaik színesebbé teszik-e a kalandot, stb

részletgazdagság: helyszínek, találkozások leírása, mennyire érezzük magunkat ott a helyszíneken

hangulat: hozza-e a könyv azt az érzést, amit kell

újítások

történet: alapkoncepció eredetisége

választási lehetőségek: a jobbra-balra forduláson kívül ad-e egyéb lehetőségeket

nehézség

főellenség: van-e benne valami extra csavar, vagy simán csak le kell ütni, és kész

helyesírás, nyelvezet, szóhasználat

újrajátszási érték: érdemes-e nekiállni sokadszorra – vagy akár másodszorra – is a sikeres teljesítés után

feladványok-rejtvények

Tehát ezek a szempontok, 1-3-ig lehet pontozni őket, melyben 1 az átlagon aluli, 2 az átlagos és 3 a kiemelkedően jó. Ezen felül ki lehetett osztani 11 extra pontot, amelyet külön-külön, vagy akár egybe is oda lehet adni. Ha minden kötél szakad, akkor lehetett adni 0,5 pontot is, és a 0 pont se volt megtiltva.

Ezek alapján kellett dolgoznunk.
2011. november 7. 15:25 | Válasz erre | #302
[spoiler2]Igen, de szóltam előre, hogy nem idevaló téma lesz:) Amúgy meg láttam az eladó arcán/testbeszédén/hangján, hogy zsíros zsákmánynak tekint rám. Végtére is, milyen jó úgy kezdeni a hetet, hogy pénz áll a házhoz - és nem is akármennyi![/spoiler2]
© SzG
2011. november 7. 15:06 | Válasz erre | #301
Én meg kb. 30-ért vettem 5 éve, vadiújan (P4-es, 2700 mhz, 512 ram), és azóta is működik, illetve a játékok is mennek rajta. :) (Persze a legújabbak, az ilyen 2005 felettiek kb. nem, de azok nem is érdekelnek.)
Szóval hülyeség, hogy 60-80 egy "sima" gép... át akartak verni. :)
Mondjuk ez a téma itt eléggé offf. :D
2011. november 7. 15:03 | Válasz erre | #300
Oh, és talán a legfontosabb tanulság: Nem árt néha körültekintőnek lenni:)
2011. november 7. 15:02 | Válasz erre | #299
Tudom, nem idevaló téma, de azért elmesélem.
A gépjavításról lesz szó pár sorban. Lementem a szomszédos srácokhoz, gondolván ismerősök. Vagy szerencsém volt, vagy az ismeretség, de szinte azonnal ránéztek. Azt mondták, hogy kondenzátorhiba. Megcsinálják - 10000 Ft -, de nem tudnak érte felelőséget vállalni. Inkább egy új gépet ajánlanak. Ha csak "sima", akkor 60-80 e Ft, ha játékra kell, akkor kb. 80-100 e Ft. Ok, mondtam, gondolkodom még rajta:)
Azonnal telefon, felhívtam egy ismerősömet, és tőle kértem segítséget. Kaptam is persze, elvittem oda is a gépet. Megerősített benne, hogy tényleg kondenzátor hiba és meg is csinálta. Gondolom előre vett, de hát legalább ebben legyek protkós - és most nem a fogaimra gondolok:) (kopp-kopp-kopp)
Kemény 1500 Ft volt, a 100 ezer helyett:)
Igaz, mondta ő is, hogy előbb-utóbb neki is eljön az ideje. De legalább megnyugodtam és szinte a pénzemnél maradtam. Így immáron kicsit több, mint 8! éve működik a gépem - hál' Istennek. Pedig nem is egy nagy márka, Datamax, léteznek ennél sokkal, de sokkal jobbak és korszerűbbek is.
2011. november 7. 14:55 | Válasz erre | #298
Kész lett a gépem, annyi időt adj még légy szíves, hogy még egyszer utoljára átnézhessem az értékeléseimet - utánna pedig felteszem őket!
2011. november 7. 14:54 | Válasz erre | #297
Igen, sajnos ez egy teljesen elfogadható dolog. Remélem az én fogaim miatt se haragszik senki!
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 7. 14:00 | Válasz erre | #296
Pedig nagyon várom már az értékelést a többi zsűritagtól! Runner kollégától kaptam pár bíztató szót, és Sz.G kollégával elemeztük a művem hibáit, de ezen kívül nagyon semmi. Nyilván a többi fórumozó megvárja a könyvalakot, az azért mégis csak végleges változat, mert hát apróbb javításokon át kell esnie a műveknek, de a zsűri ne hagyjon minket kétségek között. Persze van mindenkinek elfoglaltsága, családja, háziállata (speciel nekem nincs), facebookja (speciel nekem az sincs), de néhány mondat erejéig azért fellátogatok ide nap mint nap. No megyek is kicsit fordítani, mert az is lassan halad. De egyszer csak elkészül...[smiley]email[/smiley]
© SzG
2011. november 7. 13:27 | Válasz erre | #295
Hát éppenséggel nekem is meg lett volna rá az okom... ugyebár eléggé fellángolt az egyik, elég súlyosnak tekinthető krónikus nyavalyám, ahogy utaltam rá... Én ennek ellenére mégis képes voltam pár nap alatt elolvasni-kiértékelni mindegyik pályaművet, szóval gondolom más is megtehette volna.
2011. november 7. 13:23 | Válasz erre | #294
Hát igen, de biztos megvan rá a többieknek is az okuk...
© SzG
2011. november 7. 13:02 | Válasz erre | #293
Pff :S :D
Aztán a többi zsűritaggal mi van? Azért, hogy ennyire ne vegye komolyan senki az egész zsűrizést... még azok se, akik kihirdették a versenyt (mert ugye 31-e volt megadva határidőnek, addig kellett volna elvileg kiértékelni a műveket). Képzelem mit érezhetnek a pályázók.
2011. november 7. 11:02 | Válasz erre | #292
Még egy kis türelmet kérnék - sajnos szervizbe került a gépem[smiley]zavart2[/smiley]
© SzG
2011. november 6. 16:46 | Válasz erre | #291
Jó, tedd fel a gondolataidat. [smiley]buck[/smiley]
2011. november 6. 15:53 | Válasz erre | #290
Valamikor este felé felteszem majd a gondolataimat...
2011. november 6. 15:52 | Válasz erre | #289
© SzG
2011. november 6. 07:30 | Válasz erre | #288
Akkor az 1.3-as verzió tényleg tetszeni fog neked, az ugyanis tele van hasonlókkal. :D
2011. november 5. 16:26 | Válasz erre | #287
Na erre én is kíváncsi leszek, igaz még ott a Lovag.
2011. november 5. 16:25 | Válasz erre | #286
Ebben is hasonlóak vagyunk. Én is inkább azokat a nehezítéseket preferálom, amelyeknél egy kicsit gondolkozni is kell. Legklasszikusabb talán a rejtvények. De a BB-ből is tudnék mondani, pl.: nyílvesszőfaragás.
Emlékszem, hogy pont a Killmaster által fordított A Kard Mestere c. opusz végén található egy olyan rész, hogy egy bizonyos drágakövet bele kell rakni Telak Kardjába és akkor megmenekül a városom. [spoiler]És itt jön a lényeg, mert a háttérben olvasható, hogy Telaknak smaragdzöld szeme van... Ez is azt bizonyítja, hogy egyrészt nem árt figyelni mit is ír az író, másrészt pedig, milyen jó érzés amikor egy ilyet felfedezünk:)[/spoiler]
2011. november 5. 16:21 | Válasz erre | #285
A felsoroltakat én sem szeretem. Főleg mikor egy rossz elágazás és puff! Bár amikor tápos vagyok, szívesen nekiugrok Razaaknak:)
Livingstonet azért szeretem, mert nagyon jó hangulatú könyveket írt - többnyire.
© SzG
2011. november 5. 07:31 | Válasz erre | #284
"Egyébként ha lesz következő hasonló jellegű írói pályázat, egy más jellegű történettel állok elő, kicsivel több újítás, kicsivel kevesebb nehézség, na de azért "killmasteres" lesz azt garantálom..."
Hát kíváncsi leszek rá [smiley]fantasy-27[/smiley]
© SzG
2011. november 5. 07:27 | Válasz erre | #283
Jó, közben kicsit helyesbítettem, lásd lent.
Igen, a BB-ben is sok tárgyat kell összegyűjteni (az új változatban még többet kell majd amúgy :D), de ott először is nem halsz meg automatikusan, ha nincs nálad valami, pl. egy kulcs (bár ilyen is van, de ez viszonylag ritka), másodszor nincs olyan se, hogy ha egyszer az elején balra mész, akkor már kihagysz egyet (szóval az elsődleges nehézséget nem az okozza, hogy kisakkozd a helyes utat a könyvön át, hogy hol merre kell menni egy elágazásnál, és hol nem halsz meg), egyébként pedig általában használnod kell az agyad, hogy hozzájuthass valamihez-túljuss egy részen (ez szintén még jellemzőbb lesz a V1.3-ban egyébként). Jó, itt-ot próbálkozni is kell...
Magyarul ott sokkal inkább rajtad múlik, hogy teljesíteni tudod-e a könyvet, a megfigyelőkészségeden, logikádon, türelmeden, nem a szerencsén vagy a kockadobásokon, szvsz ez az ideális egy játékkönyvnél. Na jó, nem mondom, hogy mindegyik könyvet így kell felépíteni... de vhogy hasonlóképpen. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 5. 07:15 | Válasz erre | #282
Sz.G kolléga a Pusztító, a Démonlovagok, a Varázsló kriptája, de még az Eláttkozott ház is, na azok szadista játékok, az enyém a nyomukba sem ér. Ráadásul külön figyeltem arra, hogy legyenek benne olyan tárgyak, amelyek nem megszezése, nem jár halállal csak nehezítik a dolgodat. Hát a BB-ben is szerezni kell ezt-azt igaz, ott mint a buta kutya, kergetheted a saját "farkadat" is. De stílusok és egyének is eltérhetnek egymástól. Egyébként ha lesz következő hasonló jellegű írói pályázat, egy más jellegű történettel állok elő, kicsivel több újítás, kicsivel kevesebb nehézség, na de azért "killmasteres" lesz azt garantálom...[smiley]eplus2[/smiley]
© SzG
2011. november 5. 07:14 | Válasz erre | #281
Na jó, amit lent írtam, az nem feltétlenül igaz Killmaster könyvére... annyira legalábbis nyilván nem "elborultan" szadista, mint a Varázsló kriptája vagy a Démonlovagok, esetleg a Pusztítás maszkjai vagy a Bajnokok próbája. De nagyjából ezen az úton jár, mégha tényleg nem is jutott el rajta olyan messzire. :D
© SzG
2011. november 5. 06:45 | Válasz erre | #280
Hát ha te szereted a szadista könyveket... én nem szeretem őket. :D Sőt... Ezért se vagyok olyan óriási KJK (és Livingstone)-fan mondjuk. Engem idegesít, ha csak azért kell 10 X nekivágnom egy könyvnek, mert az író elrejtett benne vagy egy tucat szükséges tárgyat, és ha egyszer is eltérek az általa kigondolt "helyes" útvonaltól, akkor már nem is tudom megszerezni mindet-ki is nyúlok valahol. Na meg azért se rajongok, ha az író az állandó csatákkal és ÉP-levonásal járó csapdákkal akarja nehézzé tenni a könyvét. Mert ezt ugyebár máshogy is meg lehet oldani (már azt, hogy nehéz legyen), de erről már bölcselkedtem-tünk párszor. :D
Például részben ezért is tetszett jobban az Út a dicsőségbe, mert ott az író nem élt ilyen (engem tényleg kimondottan zavaró) módszerekkel... igaz, sajnos másfajtával se nagyon, ami a nehezítést illeti, így meg túl könnyű lett a könyv ugye. :D (Ami nyilván szintén nem szerencsés. Meg kell találni az arany középutat, illetve főleg a gondolkodást igénylő részekkel kell nehézzé tenni egy könyvet szvsz. Ettől még persze néhány ilyen tárgyakhoz vagy csapdákhoz kötött instant halál és kemény ellenfél + csapda is belefér, de nem ezekre kell fektetni a hangsúlyt.)
2011. november 5. 05:08 | Válasz erre | #279
Akkor jónak ígérkezik:)
© SzG
2011. november 4. 23:14 | Válasz erre | #278
Na jó, inkább szadista itt-ott. :D Olyan Livingstone-osan.
2011. november 4. 19:42 | Válasz erre | #277
© SzG
2011. november 4. 18:24 | Válasz erre | #276
Akkor elnézést...

"Persze csak ha nem nehéz:)"
Khm... neeem, nem az... [smiley]cyclops[/smiley]
2011. november 4. 14:28 | Válasz erre | #275
Nálam nem a komolysággal van a baj, hanem a fogaimmal:( Erről pedig nem tehetek.
Ma jön haza Kanadából egy barátom, ezért szerintem legkésőbb hétvégén meglesz Killmasteré is - már csak az van. Persze csak ha nem nehéz:)
2011. november 4. 14:26 | Válasz erre | #274
Nekem tetszett mindkettő! Tényleg általános iskolaiak, de a törpésnél gondolkodtam egy kicsit:)
Amúgy fölösleges mátrixot használni a Démonlovagokbeli alkimistás feladványhoz. El kell kezdeni totózni, és ha jó emlékszem, akkor két elem után szinte magától jön a harmadik - így kb. 5-10 perc alatt meg lehet oldani.
2011. november 4. 14:23 | Válasz erre | #273
Időközben kiderült, hogy ő nem zsűritag.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 4. 12:09 | Válasz erre | #272
A zsűri nyilván nehéz helyzetben van, és hát töpreng még egy kicsit! Persze én is várom a többiek véleményét, legyen az zsűritag vagy egy alkalmi hozzászóló. Vagy ők is nekikezdtek a Zagoros rejtvénynek![smiley]buck[/smiley]
© SzG
2011. november 4. 11:30 | Válasz erre | #271
Úgy látom senki sem vette véresen komolyan ezt az október 31-i határidőt, ami a zsűrizést illeti. :D Azt hittem egyedül én fogok csúszni az értékelésekkel... Ha ezt tudom, akkor kicsit lazábbra vettem volna a figurát, mert így pár nap alatt olvastam el-értékeltem ki az összes pályaművet, úgy, hogy közben minden bajom volt. Na mindegy. :)
© SzG
2011. november 4. 10:48 | Válasz erre | #270
Na majd megnézem őket megint, csak elboldogulok velük egyedül is... [smiley]fantasy-27[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 4. 09:25 | Válasz erre | #269
Majd korrepetállak kicsit Sz.G kolléga! (Két ilyen jellegű feladvány szerepel a műben! Egyiket a sárkánynál másikat a törpeszobornál leled meg...) Kb egyébként mindkettőt meg tudja oldani egy álltalános iskolás (úgy hatodik osztályban oktatnak efféle dolgokjat!), közel nem olyan nehéz mint a Démonlovagokban az alkimista feladványa, amit kb 30 percen át számolgattam mindenféle mátrix segítségével, mire kijött a megfejtés. Még jó hogy informatikán oktattak efféle hülyeségnek tűnő dolgokat is... [smiley]zen-reading[/smiley]
© SzG
2011. november 4. 09:15 | Válasz erre | #268
Én csak egyre emlékszem. :D Egyébként azt átlapoztam... pontosabban kikerestem a helyes megfejtést. Sorry, nem volt kedvem számolgatni (matekból amúgy is buktam :D).

"Aztán rögtön szembeötlött, hogy viszonylag mindkettőnél rövid a háttértörténet."
Hát igen, tény, hogy lehetett volna hosszabb az Út a dicsőségben bevezetője... pl. simán elfért volna valami kis leírás-ismertető a fsz. kalandos életéről a Tűzhegyben (hogy folyt ott az élete, miket csinált, milyen feladatokat bízott rá Zagor stb.). Hangulatosabb lett volna a nyitás.
Végül is ha így nézzük, akkor ebből a szempontból a Fekete lovag lett a legjobb (a háttérsztorit tekintve [smiley]bee1[/smiley] ).
© killmaster (Savanyúhas)
2011. november 4. 09:03 | Válasz erre | #267
Azon azért csodálkozom kissé, hogy még senki sem tette szóvá, hogy mennyire boldogult a Fekete lovag alkotásomban a két matematikai jellegű feladványommal. Remélem nem úgy oldottátok meg, hogy átlapoztátok a 200 fejezetpontot, aztán ahol értelmesen folytatódik a szöveg, akkor az a megoldás... Vagy csak mindenki elég penge matematikából errefelé. Lehet nehezebb feladványokat kellene a következő kalandomba tennem? [smiley]eplus2[/smiley]
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal