Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Az eredeti Fighting Fantasy könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567Következő oldalUtolsó oldal
2013. február 18. 08:48 | Válasz erre | #294
Igen, az illusztraciok sokat segitettek/segitenek egy kalandjateknal. Es nekem mindig is jobban tetszettek azok a rajzok, amik egy eletkepet mutatnak be, szemben azoknal, ahol csak egy szereplot, szornyet, stb.
© sav
2013. február 18. 00:07 | Válasz erre | #293
Ja, annyit még lehagytam, hogy a Tolvajok Városa az illusztrációk miatt is nagy kedvencem volt, sőt hajlok arra, hogy emiatt volt olyan jó hangulata.
© sav
2013. február 17. 23:53 | Válasz erre | #292
Na, mondtam hogy részletesebb jellemzést írok a könyvekről, próbálom rövidre fogni.

A Hóboszorkány barlangjai - Érdekes, én abban a hitben voltam, míg meg nem néztem ezt a fórumot, hogy ez az egyik leggyengébb könyv (a Tűzhegy Varázslójával egyetemben). Most, hogy elolvastam róla a véleményeket picit árnyaltabban látom a képet, de még most se látom \"remekműnek\".
Van egy tök jellegtelen főgonosz, egy jellegtelen alagútrendszer, és egy hajsza a Gyógyító után, ami \"pain in the ass\". Jól kezdődik, a helyszínválasztás is korrekt, de valahogy sehova nem vezet, nem teljesedik ki igazán, csak összevissza megy mindenfele.
A Tűzhegy Varázslóját így már értékeltem. Nem szeretem.

A Gyíkkirály szigete - Az egyik leghangulatosabb könyv, az egyik legjobb borítóval. Ötletes ez a Gyíkkirály figura, jó a sziget, sok a harc, az egyik legtöbb a könyvek között, hogy azonnal harcolnod kell, amit nagyon szeretek. Jó a rabszolgák felszabadítása, nagyon jó az ütemezése, változatos, nagyon jó könyv.
Az egyetlen baj vele, hogy amilyen fogyasztható, olyan habkönnyű is. Gyakorlatilag ha egyszer végigjátszottad, sok keresnivalód nincs körülötte.

Az Elátkozott ház - Nem szeretem. Nem szeretem a modern környezetben játszódó könyveket, és ez a kísértetkastélyosdi kifejezetten fáraszt.
Ezzel együtt elismerem, mert tényleg nehéz, és kidolgozott, emlékszem rá, annak ellenére hogy tényleg nem szeretem. A Hóboszorkánnyal ellentétben ezt elismerem (jó, azt se tartom rossznak).

Halállabirintus - Az egyik első könyv volt, sőt nálunk az első is volt, szóval klasszikus. Igaz, én a Bajnokok Próbája után jutottam hozzá. Nagyon szeretem, szeretem a labirintusos történeteket, és a Halállabirintus az egyik legjobb ezek közül. A csapdák emlékezetesek, a helyes útvonal kiválasztása nehéz, és a Vérvad klasszikus. Meg nem csak az. A képek nagyon jók.

Az országút harcosa - Soha nem szerettem. Nem is nagyon játszottam végig emlékeim szerint. Sőt, röhejesnek találom. Pedig maga a témaválasztás jó; ha nem a klasszikus fantasy, akkor ez az egyik legjobb téma amit ki lehet aknázni.

A Káosz Fellegvára - Az egyik legjobb könyv szerintem, dacára annak, hogy a maga idejében nem bírtam végigjátszani. Nagyon sok az útvonal, két különböző végigjátszás alkalmával nem is találkozhatsz ugyanazokkal a helyszínekkel, intelligens az eszközhasználat (pontosabban a varázslás), ez tényleg az a játék, amit a legkezdetlegesebb értékekkel is végig lehet játszani, mégis nehéz. És a Gendzsik az egyik legemlékezetesebb helyszín amit valaha láttam játékban. A fordítási hibák kivételével 5/5.

A Vértengerek - Szintén nem szerettem, pedig az ötlet jó. De valahogy olyan béna ez a kalandozás, mintha csak muszájból kéne hajókázni, nem érzem benne azt, hogy kalóz vagyok. Többet ki lehetett volna hozni belőle.

A Haláltalizmán - Az egyik legjobb könyv, de mindenképp az egyik legemlékezetesebb. Nagyon jó a sztori, nagyon jól épül fel, nagyon emlékezetesek a szereplők, és nagyon nehéz is (nagyon könnyen lehet olyan helyre \"lépni\", ahol azonnal meghalsz). A város után már kevésbé jó, de így is az egyik legjobb a kalandok közül, mert szinte végig azt érzed, hogy a történet irányít.

A Skorpiók Mocsara - Az első könyvem volt, ezért mindig bérelt helye lesz a szívemben. Érdekes, hogy később mindig ezzel a \"térképkészítős\" mentalitással álltam mindenhez, amiről nagy részben a Skorpiók Mocsara tehet. Tetszik, hogy több különbözőféleképp végigjátszhatjuk a könyvet, tetszenek a varázslatok, a helyszínek. Az egyetlen gond vele, így visszamenőleg, hogy mi ez most, mocsár vagy valami erdő, mert semmilyen veszélyhelyzetet nem érezni, nem érezni, hogy olyan veszélyes hely lenne, egy vidám barangolás az erdőben. Annak jó.

A Pusztítás Maszkjai - Hát ezt megmondom őszintén, nem tudtam végigjátszani, nem is érdekelt, és nem is tartom jó könyvnek. Unalmas, jellegtelen, ha tévednék bocsánat.

A Végzet Erdeje - Érdekes, hogy az egyik legelső könyv volt, nálunk mégis az egyik legkésőbb adták ki. Szerettem nagyon a rengeteg elágazás és ösvény miatt, gyakorlatilag csak ezért jó az egész könyv, lehet térképet csinálni veszettül. Éppen ezért nem is könnyű. Ötödik-hatodikra lehet ráakadni a helyes útra, és mégis akkor is kiderülhet, hogy valami nincs nálunk, ami nélkülözhetetlen. Három helyszínre kell ellátogatni mindenképp, de ezen kívül lehet csavarogni össze-vissza, éppen ezért számtalanszor végigjátszható különbözőféleképp, ebben a tekintetben unikum a könyv.

A varázsló kriptája - Viszonylag a végén jött a könyv, amikor már nem rajongtam a műfajért annyira, de arra emlékszem, hogy nagyon nehéz volt. Talán nem is játszottam végig. Utólag sokkal jobban tetszik, akkor még nem értékeltem annyira, hogy jól megírt fejezetpontok vannak, most jobban feltűnik.

A rémület útvesztője - Némileg jellegtelen, mégis érdekes könyv, ahol több különféle helyen csavaroghatunk. Valahogy nekem két szék között kútba esett, mert nem tudtam rá se labirintus könyvként tekinteni, se szabad ég alatt játszódós, se kalandozós, mindegyik egy kicsit, de egyik se. Közepes.

A Szamuráj kardja - Az egyik legjobb és legérdekesebb történet és helyszínválasztás a Haláltalizmán alkotóitól, igaz, kell szeretni hozzá ezt a szamurájos miliőt. Van egy pici elvont fílingje, de a változatosság miatt mindenképp bejön, kellőképp nehéz is. Korrekt könyv.

és a végére hagytam a két kedvencemet:

Bajnokok próbája - Az egyik legnehezebb, sőt a legnehezebb könyv a megjelentek közül. És nem is feltétlenül az ellenfelek miatt, hanem inkább a szívatások és az útvonal miatt, amit tucatnyi alkalom után lehet csak rájönni, mi a helyes út. Így visszamenőleg játszva már nem annyira érdekes, de annak idején ez kötött le legjobban, iszonyú nehéz volt és számtalanszor nekivágtam, hogy bejárjam az egész labirintust. Nem győzöm hangsúlyozni, bődületesen nehéz. Gyakorlatilag nem is szól másról, mert lepkefingnyiak a fejezetpontok.

és talán a legjobb:

Tolvajok Városa - Hangulatilag mindenképp ez a legjobb könyv, legalábbis nekem ez tetszik legjobban. Ebből maradt meg a legtöbb, a két szívató őr, az órásmester, Nikodémusz, a kert, a városi utcák, a piac. Valahogy számomra ez a legjobb környezet, és itt rátérek a Kharé - A Csapdák kikötővárosára, ami szintén hasonlóan jó, és a Tolvajok Városát szimplán azért sorolom előre, mert előbb játszottam vele. Emlékszem, nem bírtam betelni ezzel az \"orgyilkos\" hangulattal, amit a város nyújt.
Hozzáteszem, objektíven nem ezt mondanám a legjobbnak, és tényleg csak a helyszín miatt tetszik ennyire. Szóval ez nem egy objektív leírás akart lenni, mint ahogy a többi esetében sem.
2013. február 15. 13:59 | Válasz erre | #291
Szeretettel Razaaknak!

http://www.youtube.com/watch?v=npys37XNjwI
© Enzo55
2013. február 15. 10:31 | Válasz erre | #290
2013. február 14. 17:41 | Válasz erre | #289
Razaak, az meg kicsoda?[smiley]crazya[/smiley]
2013. február 14. 17:05 | Válasz erre | #288
Végkövetkeztetés:magyarul elsőre,csalásmentesen is kijátszható a Varázsló kriptája,hogy még Razaak is az életéért könyörögjön![smiley]vigyor2[/smiley][smiley]nevetes1[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. február 14. 12:26 | Válasz erre | #287
Gondolom úgy értette, hogy rosszul sikerült vagy könnyen kiszúrható.
Amúgy igazad van[smiley]eljen[/smiley]
© Enzo55
2013. február 14. 11:15 | Válasz erre | #286
Pókerben nincs gyenge blöff, ha én tudom hogy te tudod hogy én tudom hogy te tudod... [smiley]felkialtas[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. február 13. 19:34 | Válasz erre | #285
Könnyű, nehéz, átlagos, brutális, ezek relatív fogalmak. Egy matek példa sem nehéz, ha már egyszer sikerült megoldani, de addig törheted rajta a buksid. Sokan azt mondjátok, hogy Tűzhegy varázslója, elsőre végigmegyek rajta. (Igen ha ismered az utat a labirintusban!) Tegyük a kezünk a szívünkre. Akkoriban azért akkoriban mindenki csalt itt-ott. Még én is! Persze a brutálisakat még csalással is nehéz végigvinni! Emlékszem mit összebénáztam a Halállabirintusban! Hogy az ember ne egyen gombát, karddal ne álljon neki Tükör Démont aprítani, nem célszerű a troglodyta vezért sakkban tartani, és célszerű a szellemlány versét meghallgatni, hát ezt akkoriban senki sem említette! És hogy három drágakövet hat féle képpen lehet sorbarakni (szaknyelven permutálni!) na ha én ezzel előhozakodok matek órán még a matektanárnő is dobott volna egy hátast! Aztán ott van a kockadobás kérdése! Ha Fortuna nem fogad a kegyeibe valamiféle bestia végez veled tuti! És hogy egy egyenlettel levezethető a kővé vált lovag testsúlya, ami nem 90 kg. na azt aztán végképp nem tudtam, pedig azért nem voltam annyira matek analfabéta. Szóval ez az elsőre átjutottam a Varázsló kriptáján és még Razaak is könyörgött az életéért, még a pókerben is gyenge blöff lenne![smiley]vigyor3[/smiley]
2013. február 13. 16:56 | Válasz erre | #284
A Tolvajokban a végén azért némi logika segíthet, én is így voltam vele - melyik kettőt volt a legnehezebb megszereznem, tettem fel magamnak a költői kérdést.
© sav
2013. február 13. 16:27 | Válasz erre | #283
Ja és ugye nincs élelmiszered. :) az összes többivel ellentétben.
© sav
2013. február 13. 16:26 | Válasz erre | #282
Legnehezebb könyv? Számomra magasan a Bajnokok Próbája. Az, hogy a már említett összes ügyesség- és szerencsepróbát túléld, megtalált mind a 9 aranygyűrűt, túléld az ellenfeleket és elkerüld azokat a szívatós helyeket, melyekre semmi jel nem mutat, hogy az lenne (lásd mondjuk teleportszoba), maga a csoda. Még ezredszeri olvasás után is.
© sav
2013. február 13. 16:12 | Válasz erre | #281
Hát akkor, csak nagyjából:
A Végzet Erdeje szerintem is könnyű. De ott meg pont a rengeteg ösvény nehezíti meg, ami miatt nehéz rátalálni elsőre a helyes megoldásra. (ezt nem mint kritika mondom, emiatt szerettem nagyon)
Pontosítsunk: 20% esély van, hogy eltalálod az első darabot, mert öt út van az erdőbe, szintén hasonló sansz, hogy ráakadsz a második darabhoz nélkülözhetetlen dologhoz (szándékosan fogalmazok így, hátha valaki nem olvasta), ez eddig 4-5%, minden harc nyerve. A végén 50% esély van, hogy rálelj a második darabra. Ez legjobb esetben is 2% körül van. Természetesen első végigjátszásra.
Az meg hogy a Tolvajok Városát végigvidd, elsőre bele kell találnod a 33% esélybe a legvégén. Ezt csak úgy mondom. :)
A Gyíkkirály Szigete viszonylag egyszerű, bár ott nagyon sok a harc. A Skorpiók Mocsara kiszámíthatatlan. Szerintem.
És akkor ezek a legegyszerűbbek.
A Bajnokok Próbájánál már az első ügyességpróbánál meg lehet halni, vagy ha nem a megfelelő fegyvert választod a Csonttörőhöz (elsőre), vagy amikor vakon harcoltok egymással, vagy a fel-le gépezetnél...és még sorolhatnám.
Egyébként is akartam egy összefoglalót írni ezekről a könyvekről, bár már részben megtettem.
2013. február 13. 14:36 | Válasz erre | #280
Azért írtam azt hogy ezek a minimumértékek!Az optimum pedig 10-11-es ügyesség;18-22 életerő;és mondjuk egy 10-es szerencse!(A legtöbb esetben-ahol van ilyen választási lehetőség-a legcélszerűbb a szerencseitalt választani!)
Bár nyilván kalandja válogatja!A káosz fellegvára simán végigvihető akár egy 7/14/9-el is,míg egy Varázsló kriptájának kizárólag maximum értékekkel szabd egyáltalán nekikezdeni is!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. február 13. 13:39 | Válasz erre | #279
Hát, még azokkal az értékekkel is necces. Nem kicsit.
2013. február 13. 12:57 | Válasz erre | #278
Az arénás rész nem olyan nehéz ám!Még játszanod sem kell a kalanddal,elég ha előtte csak végigfutod a képeket!Azok némelyike épp a párbajok valamelyikét ábrázolja,ill.egyesével szűkül is a kör,és lényegében elég csak az első varangydémonra a megfelelő harcost küldeni!Viszont most hogy így jobban belegondolok Tatsu rejvényeinél az egyiket nem tudtam és azt szépen kikerestem![smiley]awink[/smiley]Szóval volt egy kis csalás na!Ja,és 8életerőt sebeztem mindenkin elsőre a kardrántással!Viszont ebben a fordítás a felelős!
Aztán lehet hogy a Káosz is csak harmadjára jött össze,mert jobban belegondolva egyszer a Gendzsiken nem tudtam túljutni,ill.egyszer nem volt meg a számkód!Bár ez utóbbi esetben azt írja a könyv is hogy kezd előlről,szóval nem halsz meg!Mindegy ez így is plusznak számít!Bevallom egyik haver is adott némi infot hogy mit-hogy kell csinálni,de nem konkrétan megmondta,csak finoman rávezetett!
A végzet erdejével pedig mázlim volt mert először a kalapács feje lett meg,másodjára meg a nyél már nem volt gond!Bár ebben a kalandban is visszaköszön a kezd előlről téma,és itt még oda is írja hogy lapozz az 1-re![smiley]awink[/smiley]
A rémület útvesztőjében meg minden elsőre összejött,csak az az egy sárkány nem lett meg amihez a távcső kellett volna,mert élből a rossz útvonalon indultam el!Semmi mást nem kellett ígyhát másodjára tennem mint a másik úton startolni az elején!
A Tolvajok városában elsőre nem volt meg a kalózok gyöngye,másodjára azt kellett pótolnom.
Az a helyzet hogy ha többedjére játszik az ember ugyanazzal a kalanddal,előbb-utóbb rájön mit-mikor-hogyan!Szívni innentől már csak akkor fog,ha az adott sztoriban sok esetben a \"véletlennek\" jut szerep,mint pl.a Pusztítás maszkjaiban a víz alatti trón észrevétele!
Mindegy,utólag annyit korrigálok hogy a szimplán második nekifutásra sikerülteket második,harmadik nekifutásra sikerült kalandoknak kell értelmezni!Mellesleg a Halállabirintus is hamar összejött,elsőre csak a zafír nem lett meg,aztán nyilván ugyanúgy csináltam mindent,csak egy helyen mentem eltérő irányba,pont ahol a zafír volt-mert olyan sok lehetőség azért itt sincs-bár elsőre itt is meghaltam,mert tovább másztam a kürtőben!
Végül pedig!A Shamutanti dombok is összehozható második-harmadik alkalommal!
Ami még felmerülhet hogy milyenek a kezdőértékek,mert gyengékkel majdnem minden kaland tényleg esélytelen!Viszont az elején addig dobálhatsz magadnak ameddig akarsz,és egyszerűen nem indulsz el szar értékekkel!Nálam a minimum 9-es ügyesség,16-os életerő,és szintén 9-es szerencse!Ezekkel az általam könnyebbeknek titulált kalandokban azért már lehet boldogulni,pláne ha ezekhez képességvisszaállító ital,vagy valami extra képesség is párosul!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. február 13. 12:16 | Válasz erre | #277
Akkor a Szamuraj kardjanal nagy mazlid volt, hogy megtalaltad az osszes segitot es megfelelo sorrendben kuldted az ellenfelre az Arenaban. Gyikkiraly es a Skorpiok tenyleg nem olyan nehezek. Halaltalizman azert tud meglepetest okozni.
2013. február 13. 12:01 | Válasz erre | #276
A könyvek nehézségi szitjei nyilván egymáshoz viszonyítva kapnak valódi értelmet,és így szerintem teljesen okés a könnyű,közepes,ill.nehéz besorolás!Lehet hogy egy \"könnyű\" könyvet sem játszol ki elsőre,de már másodjára,esetleg harmadjára igen,míg egy nehéznek tituláltat lehet huszadjára vagy harmincadjára sem!Sőt könnyen lehet hogy sohasem!
És akármilyen hihetetlen vannak kalandok amelyeket elsőre sikerült,szabályosan végigvinnem!Ezek a következőek:A gyíkkirály szigete;A skorpiók mocsara;A haláltalizmán;A szamuráj kardja(a Tsientsin nagyúr palotája felé vivő útvonalon!);ill.ha jól emlékszem a Lopakodó lelkek!Ja és az Éjféli tolvaj is!
Második nekifutásra sikerült A káosz fellegvára;A hóboszorkány barlangjai;A rémület útvesztője;Tolvajok városa;A végzet erdeje;A halál seregei!
Szerintem a legnehezebbek(ezek csak sokára jöttek össze,és némi utánnajárás(pl.térkép,infok),vagy általam beírt maximális kezdőértékek segítségével így is):A vértengerek;Bajnokok próbája;Az elátkozott ház;A pusztítás maszkjai;A varázsló kriptája;A kirájok koronája;Démonlovagok;A pusztító.
A kimaradtakra(már amelyikkel egyáltalán játszottam)több alkalom kellett(3-6),de nem voltak lehetetlenek!Remélem nem hagytam ki semmit!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. február 12. 22:20 | Válasz erre | #275
Elátkozott Ház, Pusztítás Maszkjai, Pusztító.
2013. február 12. 20:14 | Válasz erre | #274
Az oldalon fent lévő könyvet közül kinek mi volt a legnehezebb? Nálam a démonlovagok viszi a pálmát (pusztítót még nem olvastam) majd a Királyok koronája a varázsló kriptája,és Az elátkozott ház.De nyugodtan idesorolhatom a Bajnokok próbáját is. (főleg a teleportos szoba miatt,de persze sok más egyéb mellett)
2013. február 12. 11:05 | Válasz erre | #273
Mintha mar valaki itt a forumon vagy mashol irt volna ilyen programot ami vegigjatszotta a konyveket vagy 100-szor, 1000-szer es a vegen kiadott egy szazalekos aranyt. De ha jatszol a konyvvel 3-4-szer te is el tudod donteni. :) Az Elatkozott haz is a nagyon nehez kategoriat kepviseli. A konnyube tartozik pl a Vegzet erdeje. A tobbi meg a ketto kozott. De akkor is elsore vegig menni SZABALYOSAN, nagyon kicsi az esely.
© Enzo55
2013. február 12. 10:52 | Válasz erre | #272
Szerintem a fórumban a \"könnyen végigjátszhatót\" azért írták egy-egy könyvre, mert a régi könyvek közül mondjuk olvasták A Varázsló Kriptáját vagy az újak közül a Pusztítót. Mindkettő csak példa, nem mondom hogy ezek a legnehezebbek. Érdekes lenne egyszer valamilyen program lefuttatásával megtudni a könyvek pontos nehézségi fokát.
2013. február 12. 10:06 | Válasz erre | #271
Azért a legtöbb kjk-t szabályosan elsőre tényleg lehetetlenség végigvinni. Én eleve úgy szoktam játszani, hogy az elhalálozás után nem előröl kezdem, hanem egy olyan ponttól, ahonnan még van esély a győzelemre. Ha ezt is megunom, akkor inkább megkeresem dobálás nélkül a helyes utat.
Ahogy te is írtad, az a legnagyobb szívatás, amikor pl. egy láda kinyitása okozza a halálodat, ellenben vannak olyan ládák, amiknél meg akkor halsz meg, ha nem nyitod ki őket. Szerintem ezeket mindenki benézi, gyakorlatilag képtelenség kitalálni, hogy melyik cuccot kell felvenni, és melyiket nem. Abban meg nem hiszek, hogy van aki úgy játszik, hogy véletlenszerűen nyitogat vagy nem nyitogat ládákat, ajtókat, stb.
2013. február 12. 09:43 | Válasz erre | #270
Akik azt irjak,hogy ilyen meg olyan konnyu egy kaland, azok nem jatszanak kockaval, vagy sajat maguknak mindig 12-ot dobnak es elolvassak az osszes valasztasi lehetoseget es amelyik jobb, arra mennek tovabb. Amivel nincs semmi problema, en is szoktam igy jatszani, de akkor ismerjek be. En pl. az Orszagut harcosat 6-szor jatszottam nem reg es mind a 6-szor meghaltam. Es a vegen nem a rossz dontesek miatt, hanem pusztan a szerencsdobasok miatt vagy a harcban.
© sav
2013. február 11. 22:39 | Válasz erre | #269
Sziasztok. Én új vagyok ezen a fórumon, csak az elmúlt napok alatt végigjátszott FF könyvek miatt regisztráltam. Ebből következik, hogy én csak a régi történeteket ismerem, viszont a fórumon elég sokat olvasgattam az elmúlt napokban.
Igazából a hozzászólásom lényege, hogy eléggé hitetlenkedve olvasom más topikokban (a könyvek saját topikjaiban), hogy ez a kaland ilyen egyszerű, az olyan egyszerű, én első végigjátszottam és hasonlók.
Szögezzük le, hogy ha 7-es vagy 8-as az ügyességed (és erre 33% sansz van), esélyed nincs egyik kalandban sem. Már az első ellenfél végezhet veled. 9-essel se sokkal jobb a helyzet, maximum később halsz meg.
És akkor még ott vannak a szivatós csapdák, az azonnali halált okozó esetek, amiket előre nem lehet tudni. Példa, csak mert pont e könyv kapcsán merült fel: ha a Skorpiók Mocsarában leállsz beszélgetni a Pókok Mesterével (és hát miért ne tennéd, ez nem egy olyan elképzelhetetlen dolog), instant halál. Csakúgy mint a Bajnokok Próbájában vagy a Halállabirintusban egy-egy láda felnyitásával, és tekintve hogy nyitogatni kell őket, vagy nem szerzed meg a szükséges darabokat, óhatatlanul belefutsz egy-két csapdába, még ha óvatos vagy is.
És akkor még ott vannak a gurigázások, a dobj két kockával az ügyességed, a szerencséd (amely minden egyes gurítás után rohamosan csökken) miatt, amit lehetetlen megúszni egy egész könyv alatt - és egyik másikuk halálos. De azt is mondhatnám, hogy a Haláltalizmánban elég egy rossz helyre menni és halott vagy.
Persze értem, lehet úgy játszani, hogy előrelapozol, vagy egy-két dobásnál elfordítod a fejed, de még úgy is nehéz.
Pl. most a Bajnokok Próbáját 17 év után megpróbáltam végigvinni, és még a legjobb próbálkozásomban is 6 aranygyűrűt szereztem meg, pedig anno százszor kijátszottam, pontosan tudom merre kell menni, de fogalmam sincs, merre lehet az a 3 aranygyűrű.
szóval ezek a kalandok sztem egyike sem könnyű. Ha szabályosan játszod semmiképp, de ha kicsit csalsz még úgy se, csak ennyit akartam mondani.
2012. szeptember 1. 14:32 | Válasz erre | #268
Szerintem PDF-ből könnyebb forditani. Egyébként a lényeg az, hogy szerintem az ebook sosem fogja visszaadni, azt a hatást, amit egy könyv. Mondjuk azért telón játszani egy KJK-val, annak is meg lehet a hangulata, nem kell kalandlappal és kockákkal bibelődni.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 31. 16:42 | Válasz erre | #267
Ha Zagor.hu-s könyvet veszel azzal nem Runnert támogatod, hanem a KJK szellemét. Runner kiírta az oldalára, hogy nem anyagi haszon reményében dolgozik a könyveken, hanem mert nagy fan és segíti a hozzá hasonló rajongókat! Ezért minden tiszteletem az övé, és a segédeié.
Pdf kontra könyv! Az út mindenki előtt nyitva áll, aki teheti vegyen könyvet, aki nem, olvasson pdf-t! Én is szívesebben fordítanék könyvből, de mert nincs (ha ló nincs jó a szamár alapon) abból dolgozom, ami van. Amit egyesek csalásnak, kalózkodásnak vélnek, az másoknál szükségmegoldás, ez csupán nézőpont kérdése! Ja, az ember amúgy is hajlamos a gyarlóságra, (a sötét oldalon mindg van süti), eszemben sincs senkit rosszra csábítani, csupán egy álláspontot képviselek! Persze mindig lesznek jogvédők, meg szabad gondolkodók, akik azt hiszik megválthatják a világot, de tíz ujjal nem lehet eltömni egy olyan csónakot, amelybe 100 lyukon szivárog be a tengervíz! Ráadásul nem egy olyan könyvről tudok melynek az eredetije alulmarad színvonalban a Zagor.hu-s kiadástól! Én pedig, ha a jobbért kevesebbet kell fizetni, akkor nem veszek rosszabbat több pénzért...[smiley]goodwitch[/smiley]
2012. augusztus 31. 16:02 | Válasz erre | #266
Igen, en is vettem par napja mar zagoros konyvet, tamogatva runnert. :)
2012. augusztus 31. 15:58 | Válasz erre | #265
Bocsanat, nincs magyar billentyuzetem. [smiley]nemtudom[/smiley] Minden penzem a konyvekre koltottem. [smiley]nyes[/smiley]
2012. augusztus 31. 15:07 | Válasz erre | #264
Zoli, imádom az ékezetmentességed! killmaster, remélem tévéd és tevéd is van! [smiley]circling[/smiley] Közüzemi számlákat fizeti elsőnek, vazze. De díjazva van, hogy szándékában van könyvet venni, ha nem is mindet. És bár odamondtam, hogy nyilvánosan azért ne promotálja a pdf-et az eredeti könyvvel szemben, vett tőlem is korábban könyvet személyesen, szóval tényleg van játékkönyv fizikai alakban is a birtokában! Részemről a téma lezárva, nem rosszból szólaltam meg, és nem is az volt a célom, hogy valaki beégessek, csak nem szeretem azt se, ha bárki csóróságra hivatkozva, pedig nem is (valójában), csalásra, rosszra buzdít másokat. Némileg ezért is tart itt a magyar, ahol, mert még akkor is tisztességtelen utat választanak némelyek(kisebbség vagy többség, döntse el ki-ki maga), amikor abszolút nincs szükség rá.
2012. augusztus 31. 10:52 | Válasz erre | #263
Persze, hogy a szegenyseg nem szegyen, nem is mondtam ezt. :) Csak gondolom van neted, mobilod, teved, stb. Tehat olyan szegeny nem lehetsz. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 30. 20:26 | Válasz erre | #262
Zoleeka akkoriban, 1990-es évről beszélek, itt a pusztában még a Commodore 64 volt a csúcsteljesítményű számítógép, és pdf-ről felénk akkoriban még nem igazán hallottak. Gondolom akkoriban már te is az iskolapadot koptattad, és te is kértél kölcsön ismerősöktől és barátoktól egy-egy könyvet, hogy aztán elmesélhesd te is megmentetted a Titánt a gonosztól. Eltelt húsz év, sokat változott a világ, szerencsére a KJK még nem ment ki teljesen a divatból, csak a kiadót ma nem Rakétának hívják, hanem Zagor.hu-nak, nem Varsányi Mariska neve díszeleg a fordítók címsorában, hanem lelkes KJK rajongók álnevei, nem 63 Ft-ba kerülnek a könyvek, mert hát volt némi infláció, és akkoriban több pénzt tudtam áldozni a könyvekre, ma már örülök egy pdf példánynak is. Tudod a szegénység nem szégyen csak állapot! No és szórakozni a szegény embernek is joga van...
2012. augusztus 30. 19:20 | Válasz erre | #261
Egy jó marketing már félsiker!
2012. augusztus 30. 16:56 | Válasz erre | #260
Leteztek lapozgatos konyvek mar elotte is, tehat nem eloztek be mindenkit, csak jobb volt a marketingjuk.
2012. augusztus 30. 16:51 | Válasz erre | #259
Csak nem egy eredi konyv lapult a padodban killmaster? Semmi PDF vagy masolt konyv? :D
© CatDog
2012. augusztus 30. 15:08 | Válasz erre | #258
Boldogot neki :D Bár nem a legjobb könyv a sorozatban mégis ennek köszönhetjük e remek szériát hisz ha ez nem készült volna el akkor a többi sem. Vagy talán elöbb utóbb valaki felfedezte volna, hogy jé ilyet is lehetne csinálni, de a 2 mester beelőzött mindenkit vele.

Még 30 évet a sorozatnak minimum!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 30. 10:07 | Válasz erre | #257
Ahhoz képest kis hazánk sem maradt el sokkal a nyugati megjelenéstől. Arra persze nem esküszöm meg, hogy nekem már 1989-ben volt egy Tűzhegy varázslója könyvem, de a 90-es években, ahogyan sorra jöttek ki, igyekeztem minden könyvet kipóbálni, még sokszor tanítás alatt is a padban ott rejtőzött valamelyik kaland. Hát azért a viág megmentése mégis csak fontosabb és érdekesebb, mint egy unalmas tanítási óra...
© runner
2012. augusztus 30. 08:40 | Válasz erre | #256
Sajnos én is átsiklottam egy fontos időponton:

[b]1982. augusztus 27.[/b] / 2012. augusztus 27.

Ekkor jelent meg Angliában [i]A Tűzhegy Varázslója[/i] könyv.
Vagyis most volt 30 éves a [b][i]Fighting Fantasy[/i][/b].

Éljen! Éljen! [smiley]integet2[/smiley]
A főhős Te vagy!
2012. április 26. 01:02 | Válasz erre | #255
Köszönöm az infókat és hozzászólásokat a felvetett témákban!

Az egyes országokban alkalmazott borítóképek témájához még csak annyit fűznék hozzá, hogy egy-két kép módosítása vagy megváltoztatása nem is annyira meglepő (a nagy számok törvénye szerint); azonban az amerikai A Tűzhegy Varázslója borítóképe giccsesség szempontjából átlépett egy bizonyos pontot... (Nyilván nekünk így ennyi év távlatából már csak egy megmosolyogtató \"alkotás\", de Livingstone-ék és az eredeti készítők (főként Peter Andrew Jones) bizonyára nem voltak túlságosan boldogok.) Amúgy Az Országút Harcosa amerikai változata, mely szerencsére inkább csak egy \"módosítás\", egész tűrhetően néz ki.
Az Elátkozott Ház amerikai változatának (melynek borítója szintén igencsak furcsa) címmódosítása számomra újdonság volt, de az rémlett, hogy egy-két dolgot \"light-osítottak\" benne. Legalább jó felé kapizsgáltam, hogy a pokol szó \"nem tetszett\" nekik. A fellelhető gyenge felbontású borítóképen nem tudtam pontosan kiolvasni a cím harmadik szavát. A címben a Hades szó egyébként Hádész (Hades), a mitológiában az alvilág ókori görög istenének nevéből ered? (A Wikipedia \"szerint\" a hades szó jelenthet még alvilágot és a pokol szinonímája is lehet.)
A Fighting Fantasy Monsters Out of the Pit (Veremből) című műről korábban még csak nem is hallottam. A hozzászólásokat olvasva, ha jól sejtem, ebből semmilyen fordítás nem készült nálunk. Amúgy, persze a vaskosságára tekintettel, a jövőben elképzelhető lenne ebből egy rajongói fordítás?

(A linkesítés kérdésében én is a \"makrók\" között keresgéltem /kissé bizonytalanul/, csak végül nem kattintottam semmire, mondván ne b...sz...rintsam el a már beírtakat.)

/U.I.: Ebben a témában/topikban (Az EREDETI Fighting Fantasy könyvek) könnyen lehet, hogy mindig marad számomra egy-egy kérdőjel, köszönhetően igen harmatos angol tudásomnak.../
2012. április 25. 21:20 | Válasz erre | #254
Még nem, lusta dög voltam. A linkelés titkára fent, a [Makrók] szövegre kattintva derülhet fény. Van ott egy-két más érdekesség is a kíváncsi, vagy éppen kalandvágyó emberek számára, úgyhogy érdemes szétnézni [smiley]awink[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. április 25. 18:10 | Válasz erre | #253
Szia Vatos kalandora, meg akit még érdekel!
A Titán és a Veremből könyvek az aff sorozatból két formátumban jelentek meg: A4, alias large és B5, alias small. Itthon az A4es formátum került fordításra és jelent meg a boltokban. Ha folytatódott volna a háttér és szerepjátékos vonalat elővezető sorozat, akkor még érthető is lett volna ez a nagyobb méret, de persze mivel a Titán jött ki nálunk csupán egymaga ezekből, ezért talán a kicsi szerencsésebb lett volna, könyvespolcon is frappánsabb a lapozgatós könyvek mellé tenni. Persze a térképek így kényelmesen elférnek A4es oldalon, szemnek kellemesebbek. De példaként a portugáloknál is csak a nagy méret került kiadásra. Az amerikaiaknál a sorozat elején próbálkoztak az eltérő borítókkal, néha még az eltérő névvel is(ld. Az elátkozott ház), de annyira nem alkottak nagyot velük. Ezek vannak tengerentúlon eltérő borítóval(sorszám ottani megjelenés szerint): 1. A tűzhegy varázslója 2. A káosz fellegvára 3. A végzet erdeje 4. Csillaghajó 5. Tolvajok városa 6. Halállabirintus 7. A gyíkkirály szigete;
A Veremből szintén kicsi és nagy verzióban is megjelent. A megjelenésének időpontjáig a (kint) kiadott lapozgatós könyvekben szereplő szörnyek katalógusát tartalmazza, amit Marc szedett össze.
A borító változtatás egyébként más nemzeteknél is előfordult egyes esetekben, ilyen eltérő borítóknál saját meglátásom szerint a francia újítások sikerültek legalább olyan jóra, mint az angol verziók, a többi esetben gyöngébbek lettek.
Remélem, minden fogós kérdésre sikerült választ kapnod és a linkesítés(hivatkozásbeszúrás), ami amúgy nem nehéz, nyilván Firefox már elárulta neked. [smiley]Treasure-Open-icon[/smiley]
2012. április 25. 11:54 | Válasz erre | #252
House of Hades és nem Kades. :P És azért kellett megváltoztatni, mert amerika a hülyék országa, sok hülye vallásos/keresztény szektával és pampogtak a POKOL szó ellen.
2012. április 24. 08:41 | Válasz erre | #251
Mindenképpen. Ez lényegében egy akkora könyv, mint maga a titán, és tele van szörnyleírásokkal. Azt hiszem, azokat a dögöket veszi sorra, amik a megjelenése előtt kijött FF-ekben szerepelnek.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. április 23. 21:10 | Válasz erre | #250
Köszi a választ.

Amúgy összességében ez a kiadvány vajon ad valami lényegi többletet (információ szinten) például a Titánhoz képest?
© CatDog
2012. április 20. 19:37 | Válasz erre | #249
Az egy úgymond bestinarium, a kaland könyvekben fellelhető összes szörnyről vannak benne képek és részletes leírások, mit tud a szörny kb. milyen értékei vannak, hol fordul elő etc.

Nem egy nagy vasziszdasz, de azért annyira nem is rossz dolog így egyben látni az összes teremtményt.
© Anry
2012. április 20. 06:56 | Válasz erre | #248
Ez a borító übergáz. Akkor már inkább a Gőgös Gúnár Gedeon. :DD
2012. április 19. 20:49 | Válasz erre | #247
Szintén a fellelhető borítóképek alapján érdekelne a tisztelt fórumozók véleménye és ismerete a Marc Gascoigne által összeállított \"Fighting Fantasy Monsters Out of the Pit\" címú kiadvánnyal kapcsolatosan. Ez a speciális FF kategóriában található, az elérhetősége pedig az alábbi:
http://www.fightingfantasycollector.co.uk/Out_of_the_Pit_Large.jpg

(Itt a linkesítetten való címbeírás/címbeillesztés \"tudományát\" egy szaki megoszthatná velem...köszi)
2012. április 19. 20:19 | Válasz erre | #246
Egy kis érdekesség:
A fightingfantasy.com oldalon barangolva, a különböző borítóképeket nézegetve elég sok furcsaságba lehet botlani. Ha jól igazodtam ki rajta, ez lehetett A Tűzhegy Varázslója amerikai kiadásának a borítója:
http://www.fightingfantasycollector.co.uk/FF1%20American.jpg

Itt MI is, mint főhösk is megjelenünk, igencsak giccsesen, \"fényárban ábrázolva\", amerikai recept szerint: \"magas, izmos, jóképű, magabiztos, szőke, kékszemű, ragyogó fogsorú, stb, stb, stb\"

Az is feltűnt, a fellelhető borítóképek alapján, hogy Az Elátkozott Ház nem is az eredeti címen jelent meg a tengerentúlon. Ha jól vettem ki, \"House of Kades\" cím olvasható. Ha valaki tud eről valami pontosabbat, megoszthatná itt a fórumon.
2012. április 5. 19:26 | Válasz erre | #245
Természetesen a Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok!
Első oldalElőző oldal1234567Következő oldalUtolsó oldal