Zagor.hu
Zagor.hu fórum
A Zagor.hu weboldalról
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516171819202122232425Következő oldalUtolsó oldal
© CatDog
2010. május 20. 14:43 | Válasz erre | #53
Na erről eszembe jutott valami. Egy oldal hirdeti (nem nevezném meg melyik oldal, ugyis tudja mindenki) Újonnan! Raktárról!! tudja szállítani a legrégebbi kjk könyveket. Nos kérdem én ők nem sértenek ezzel jogokat? mert ők még nyílvánosan hirdetik is... ugyanúgy pofátlanul kinyomtatják és eladják ezeket a könyveket. Szóval ez az igazi jog sértés nem az ami itt megy kis üzemben.
© ngabko
2010. május 20. 14:39 | Válasz erre | #52
Véleményem szerint Runner nem csinál mást, mint néhány fanatikus számára, de elsősorban saját maga számára hiánypótol. Amennyiben ma is jelennének meg eredeti, minőségi FF könyvek, valószínűleg ő is inkább megvenné és olvasna és másban élné ki hatalmas kreativitását. De sajnos ahhoz kevesen vagyunk, hogy egy kiadónak megérné kiadni ezeket a könyveket. Képzeld SzG én még a te könyved is megszereztem még régebben, mert kiváncsi voltam mit alkottál, nekem tetszik :)
© CatDog
2010. május 20. 14:37 | Válasz erre | #51
Hu ilyen mélységekbe szerintem már nem kéne belemenni a témában :D Ezekkel már semmilyen kiadót se rövidít meg az oldal főleg nem olyant, ami már megszűnt létezni is. Mégha azt mondanám valahol árusítanák őket újonnan, de hol? mikor? merre? Jó az angol verziókat most újra nyomják, de a magyar verziókkal ez soha nem fog megtörténni, sőt azis 99%, hogy egy könyv kiadó se adná ki a még ki nem adott FF könyveket. Ámen :D
© SzG
2010. május 20. 13:47 | Válasz erre | #50
Killmaster kolléga, a sorrended "Rakéta, Runner, Új-vénusz, Szukits" az nem időrendi. :)) Az időrendi az lenne, hogy Rakéta, Új Vénusz, Szukits - Runner. A tiéd nyilván minőségi lista volt. De ezen nem veszünk össze!
Nekem egyébként őszintén szólva mind a Szukits-féle, mind a Rakéta-féle jobban tetszik a jelenleginél (jó, az Új vénuszos talán nem, az a sok elütés miatt igénytelen. Általában, mert az első pár ott sem volt vészes), illetve pontosabban egy Runner-féle könyvhöz volt eddig szerencséém, ahogy írtam is, az nekem annyira nem tetszett, sem a fordítás egésze, sem maga a könyv, látszott, hogy nem teljesen professzionális, bár azóta már lehet, hogy fejlődött a dolog, nem tudom, nem követem figyelemmel az eseményeket ilyen téren, nincs 2000 forintom minden egyes ilyen kiadványra (igen, ez még nekem is sok egy játékkönyvért; itt kezdődnek a magasabb árak egyébként, nem az eredeti, profi 600 Ft-s KJK-könyveknél :D).
Hát, az a közösség, ami ezt az oldalt figyelemmel kíséri, ahogy látom, egyre kevésbé szűk, illetve az itteni anyagok természetesen máshová is kikerülnek. Az eredrti KJK-s pakk is fénysebességgel terjedt el mindenhol, torrenteken, fórumokon... ezekkel az anyagokkal nagyjából ugyanez lesz a helyzet, előbb-utóbb csak annak nem lesznek meg ezek a netet használó játékkönyv-rajongók közül, akiknek nem kellenek. És akkor kb. azt jósolom, amit leírtam az előző hozzászólásomban. :) De mivel valóban teljesen lényegtelen, hogy én itt mit mondok, így ezzel kapcsolatban lassan tényleg "elnémulok" már. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 20. 13:24 | Válasz erre | #49
SzG kolléga, a kiadók csupán időrendi sorrendiséget jelölnek, és egyiket sem bíráltam, bár hiba volt mindegyikben! A minőséget Runner már bemutatta, aki az alatt teljesít, az minőség alatti... Ha 100 Ft-t ér valami, akkor annyit fizet érte az ember. Rosszabb dolgokért is fizettem már ennyit! Egyébként nem csak a játékkönyveket nem veszik meg "drága pénzen", sok mást is. Torrent meg warez oldalak ontanak mindent, még digitális könyveket is, és ott azért több a regisztrált felhasználó is. Itt pedig egy kis szűk közösség összejön, hogy megosszák egymással véleményüket, dolgaikat; gondolod ha az itt hozzászólók megvennék a kitett könyveket, attól fellendülne a könyvkiadás? Naív gondolat... Vagy azt gondolod valaki engedély nélkül kiteszi a te könyvedet is? Nem valószínű... A digitális világ ott tart, ahol tart, mindenki úgy szerzi meg a dolgait, ahogyan tudja. "Nincs más választásod mint ölni, különben téged ölnek meg!"
© SzG
2010. május 20. 11:35 | Válasz erre | #48
Nem tudom, én viccesnek tartom, hogy valaki csak 100 forintot hajlandó áldozni egy játékkönyvért (ami pedig azért még nem is a mélypont; már a Csillagpróba például), s azt várja el, hogy hasonló áron legyen a többi is. Ez egy szellemi termék, meg úgy egyáltalán egy könyv, egy JÁTÉKKÖNYV esetében számomram kissé visszatetsző. :)
A Szukits kaidványaival mi volt a baj? Jó, a Zagor legendája pl. nekem nem jött be - sokan dicsérik amúgy -, de a könyvek minőségére semmi panasz nem lehet, még asszem lektorálták is őket, ami játékkönyvek esetében nem kifejezetten jellemző. Igenis igényénes munkát végeztek, sokkal igényesebbet, mint az Új vénusz (akiket te előrébb soroltál :)).
© SzG
2010. május 20. 11:24 | Válasz erre | #47
Még pár dolog.
Az azért szerintem kissé naív gondolat - bár erre már utaltam talán -, hogy nem mindenkinek jók a digitális változatok, és igenis be fogja szerezni a könyv verziót. Maximum a legnagyobb fanok ilyenek, amúgy nem különsöebben jellemző, főleg a fiatalabbakra, az "új generációra" nem, akiktől igenis függene a műfaj jövője. Ott volt pár éve a Jurgen-Planyó féle "program", amiben kb. 10 eredeti KJK megtalálható, mint tudjuk, digitális fornmában, és ahogy bebizonyosodott, illetve a reagálásokból kiderült, nagyon sokan vígan elvoltak ezzel, meg azzal, hogy gépen játszanak, és eszük ágában sem volt megvenni az original könyveket. Még szerencse, hogy ez viszonylag szűk körben volt elterjedve, illetve OTT csak KJK-kal lehetett játszani. Most viszont arról van szó, hogy mindennel lehet majd digitális formában, az összessel, ami megjelent magyarul (az külön furcsa tényleg, ahogy azt más is megjegyezte, hogy mindenezt teljesen nyiltan teszitek, nem fű alatt, mint a warezolást általában). És ez már nem reklám, ahogy itt valaki írta (maximum az a reklám, ha pár könyv kikerül egy sorozatból vagy részek stb.), hanem ezzel már igenis azt teszitek elvárássá sokak számára, főleg az említett fiatalabbak számára - talán akaratlanul is -, hogy minden játékkönyv ingyen legyen (ami ugye a papír alapú változatoknál kizárt, épp ezért veszélyes ez rájuk vonatkozóan), ne fizess érte, itt van csak úgy, egy kattintással a tiéd lehet, mindennel lehet online játszani. Ezek után, ha ez széles körben elterjed, teljesen természetesek és általánosak lesznek az olyan reakciók egy új könyv esetében, mint például a "á, nem érdekel, megvárom, amíg valaki felküldi netre, pl. Runner (vagy egyéb hasonló oldalak, személyek), úgy, mint a többit, mert hát a többi is ott van már, mind a 135 darab magyar (most csak mondtam egy számot, de kb. ennyi jelent meg nálunk összesen), ott lesz ez is...
Na de itt magam részéről lezárom a témát, mert ennél érthetőbben nem tudom elmondani, hogy miért nem jó ez az irány (és megint mondom, nem a nálunk valószínűleg hivatalosan soha meg nem jelenő FF-könyvek fordításáról és "kiadásáról" van szó), úgyhogy itt a vége. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 20. 10:28 | Válasz erre | #46
SzG kolléga, engedj meg néhány mondatot a monológodhoz! Más is említette már nekem is a minőséget, de én eddig semmi olyat nem tapasztaltam, hogy olvashatatlan lenne. Hát be kell állítani a monitoron a felbontást, vagy az acrobat readeren az oldal százalékos arányát, vagy csak a monitort kellene leporolni... :-)Az árakról. Erre szoktam azt mondani, mindenki annyit fizet érte, amennyit megér neki. Hát én az összes HK kiadványért adnék 100 Ft-ot, többet nem biztos, mert annyit érnek számomra. 600 forintért 10 üres dvd lemezt veszek, és azzal többre megyek, mint egy gyenge stílusú történettel. Egyébként nálunk a boltban van 35 Ft-ért csoki. De Einstein óta már tudjuk, hogy minden relatív.
Egyébként én örülök minden kezdeményezésnek, de lássuk be ha pár ember összefog, és azt jó ügy érdekében teszi, olyanokat alkothat, mint a Zagor.hu kiadványai. Gondoljatok bele, ha ez 15 évvel ezelőtt történik, mi lettünk volna a Rakéta könyvkiadó "konkurenciája"! A fordítóikat elfogta volna a sárga irígység, mert a hibák valahogy elkerülik a könyveket. És az évkönyvekben úgy állna a kiadók sora, hogy Rakéta, Runner, Új-vénusz, Szukits...
2010. május 20. 10:03 | Válasz erre | #45
Kedves csapat, fordítók, Runner!
szerintem az oldal nagyszerű, és, hogy valamennyire a témához szóljak: nem hinném, hogy bárkinek kárt okoznának a feltöltések-letöltések, legfőképpen a régi könyveknél....teljesen felfogható ingyenreklámnak, és a sorozat gyakorlati népszerűsítésének is. A warezolás szerintem is negatív, pláne kis Hazánkban, de attól még, hogy valaki letölti a művet, és belenéz (végigviszi) igazi rajongóként biztos megpróbálja beszerezni könyv formátumban is, mégiscsak az az igazi feeling...Nekem a hét sárkánykigyó (KJV 3. kötete) továbbra is hiánycikk, ha valakinek van esetleg ötlete merre szerezhető be, megköszönném! néztem már online antikváriumban is, de eddig semmi pozitívum....Az új KJK könyveket pedig megkérdezném, hogy van-e még lehetőség megvenni könyv formátumban? mindenképpen érdekelnének - letöltöttem őket, és mindegyik igényes, szép alkotás, csak gratulálni tudok hozzá mindenkinek! Üdv
© SzG
2010. május 20. 09:49 | Válasz erre | #44
Firefox: az oké, ha te 100 forintért beszereztél egy ronggyá ázott példányt, és örülsz neki, de nem biztos, hogy ezt így közzé is kellene tenni. Ha nekem lenne egy ilyen állapotú könyvem (mondjuk nincs, ennél igényesebb vagyok, bár ez ízlés kérdése), én sem adnám oda kölcsönbe mindenkinek, valahogy égő lenne számomra, szégyellném magam egy kicsit, azt hiszem. (Esetünkben ez hatványozottabban igaz lehetne, elvégre itt egy olyan produktumról van szó, amivel valaki még ráadásul dolgozott is, amíg beszkennelte: szóval én biztosan nem adnék ki a kezemből ilyen munkát, ilyen "minőséget".) És nem hiszem el, hogy nem lehetett egy normális példányt keríteni, ha már szkennelés; nem hogy ritka ez a könyv, hanem egyenesen gyakori, mindig 2-3 példány szokott lenni a Vaterán, meg a többi helyen, 500 Ft alatt. (Egyébként a könyv árához: igazából az, hogy kinek mi a sok, meg az elfogadható egy játékkönyvnél, tényleg változó, na de hogy 600 Ft "nagyon sok" legyen? Ez abszolút az átlagár, vagy még az alatt is van; minden használt játékkönyv olyan 600 körül kezdődik nagy általánosságban, de inkább 800, a határ pedig ugye a csillagos ég, és ennyi egy KÖYNVÉRT egyáltalán nem sok. Jó hogy nem 100 forintért vesztegetik már a játékkönyveket, annyiból egy szelet csokit nem kap már az ember, ne ez legyen már az elvárás. :D) Különben pedig, hogy őszinte legyek, nem csak a könyv állapota rossz, hanem a digitalizálás is, látszik, hogy kb. 10 perc alatt lett begyalulva, amin, ha te csináltad, már azért is csodálkozik, mert a fordításaidnál meg éppen hogy igényes voltál... De most tényleg az az érzésem, hogy már a mennyiségre mentek rá a digitalizálásnál, nem a minőségre. Korábban, még a KJK szkennelésnél, azért figyeltetek a színvonalra (pl. Elátkozott ház, meg a többi), most már mintha ez nem számítana, az összes, ami most felkerült, 1-2 kivételtől eltekintve talán, kifejezetten rossz, néhol még olvashatatlan is (nekem olyan érzésem volt, mintha nem is szekennelve lenne, csak lefényképezve minden egyes lap), a lényeg úgy látom sajnos az, hogy minden kint legyen, minél gyorsabb idő alatt, és ez valamilyen szinten tényleg a könyvek megalázása, én például kikérném magamnak, ha HK író lennék, és ilyen szakadt vagy rongyos formában, igénytelenül beszkennelve kerülne fel valahová a könyvem, és úgy ismernének meg a művemet, azt olvasnának el esedlegesen... Azért legyen már annyi igényesség az emberben, meg tisztelet a könyvek iránt, hogy legalább, ha már warezol, normálisan tegye, normális anyagokkal. Bár ez magánvélemény végül is, de el tudom képzelni, hogy nem vagyok egyedül vele.
A HK halálával kapcsolatban csak magamat tudom ismételni, kb. 10 évig adták ki egymás után az igénytelenebbnél-igénytelenebb könyveket a sorozat közepe táján, és mégsem volt gond az eladásokkal, a gyerekek (az elsődlegesen megcélzott korosztály) vette, akármit is tettek le az asztalra a Bihonék... szóval hogy nem elsősorban az igénytelen művek miatt csődölt be (hiszen a végén már tényleg nem is voltak annyira azok, de nem csak az utolsó 3-4, már úgy 50-től felfelé sem olyan iszonyúak), az biztos. Ami pedig a jelent, és jövőt illeti: több forrásból is vannak infóim, hogy legalább két ígéretes project készül jáékkönyves fronton, amikből még az idén lesz valami (de a kalandorkrónikák sem egy elveszett dolog, csak normális írók kellene oda), és igen, ezeknek a valószínűleg javarészt szintén neten hirdetett-promózott próbálkozásoknak (mert manapság már nem lehet kikerülni a netet, ugye), meg az összes leendő próbálkozásnak durván alá fog ásni az egyre jobban terjedő warez, amit ez az oldal példátlan módon támogat. (Most képzeljük el, hogy ha pl. a játékkönyvekhez hasonlóan az összes film, dévédé, zene, akármi ingyenes lenne és egyetlen kattintással letölthető: ki adna ki ezután pénzt egy újért?) Egyszerűen elértéktelenedik így az egész műfaj, elértéktelenednek a papír alapú játékkönyvek, és nem mellesleg a mi kínkeservesen összevásárolt gyűjteményünk is. Bár utóbbi még mindig nem annyira lényeges természetesen, de az, hogy a warez hosszútávon minden mostanság és a jövőben majd kiadásra kerülő, a műfajt feltámasztani igyekvő kísérletnek betesz (egy ilyen kis piacon pláne), s így határozottan káros, arra a nyakamat teszem. De hát ezt már írtam, és igazából nem úgy tűnt, hogy akárki is egyet értene velem, mindenki örül a nem túl nagy melóval bedigitalizált változatokank, úgyhogy tényleg felesleges folytatni a témát, ez van. :)
© ngabko
2010. május 20. 09:24 | Válasz erre | #43
Szerintem inkább reklám ez az oldal a kjk könyveknek, mint ártana neki. Az én számomra az oldal régebbi verziója hozta vissza a gyerekkori feelinget, a hiányzó pár könyvet összeszedtem vateráról, fórumról innen-onnan.(ezt nevezhetjük reklámhatásnak) pl. anno nekem a FH sorozat már nem volt meg, de maradéktalanul összeszedtem azt is. Ma már arra megyek, hogy az egy-két rosszabb állapotú helyett szebb példányokra vadászok:) Nagyon örülök runner és társai munkájának, mert így még több minőségi és remek könyvel bővülhet gyüjteményem, rendelkezem egy-két angol nyelvű példánnyal is, de többnyire már azokat is csak használtan lehet beszerezni. A HK sorozatot, valahogy a sok negatív vélemény alapján eszembe se jutott eddig megvenni, de legalább az oldalnak köszönhetően, legalább bele tudok kukkolni, hátha rácáfol az eddigi negatív megítélésembe.
Mégegyszer köszönetem Runnernek és minden segítőtársának és további jó munkát!
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 20. 09:01 | Válasz erre | #42
A HK halálát leginkább a pénztelenség idézte elő, hiszen lássuk be ilyen áron, felvevő piac nélkül eladni valamit lehetetlen! No igen, meg a színvonala is olyan volt amilyen. A legutóbbit amit olvastam itt a neten, 15 perc alatt végigmentem rajta. Megoldottam két matematikai feladványt a kaland során (azok legalább gondolkodásra késztettek, mert a választási lehetőségek sokszor nem igazán!)Egy csapdába azért belefutottam, de ennyi... Ráadásul két olyan író írta, akik neve jól cseng a fantazy irodalomban, és számos könyvüket olvastam már. Ebből is látszik igaz a régi mondás: Suszter maradj a kaptafánál!
"Tolvaj" barátunkkal teljesen egyetértek, amiért érdemes fizetni, azért fizetnek is az emberek. (Nekem is ráment a spórolt pénzem az új KJK kötetekre, de megérte!) Reklámoztak egy másik KJK-val foglalkozó oldalon lapozgatós MAGUS könyveket, de sok pozitívat arról sem hallottam. Illetve ha valakinek van egy szkennelt példánya és közkinccsé teszi, azt megköszönöm. (Már csak azért, hogy kritikát tudjak róla írni...)
HK ide, MAGUS oda, én maradok a KJK könyveknél. Ahogy a mondás tartja: Nyerő csapaton ne változtass!
2010. május 20. 08:19 | Válasz erre | #41
SzG:
Igen, a csillagpróba el van ázva. És örülök neki. Nem azért, mert el van ázva, nem is azért, mert így csak egy 100-ast kellett érte fizetnem, hanem azért, mert egyáltalán sikerült beszereznem!!! A másik kettőt azóta is vadászom emberi árért, mert lássuk be, ezért 600 Ft nagyon sok! De továbbmegyek. A varázsló kriptáját postaköltséggel együtt 260 Ft-ért sikerült anno megvennem, elég szép állapotban. Emellett nem érzem reális árnak például a Sárkánykardért az 1000 Ft-ot.
Amúgy pedig lehet, hogy csak én vagyok ennyire tájékozatlan, de nem tudok róla, hogy HKs könyvek bárhol is előfordulnának a neten. Sem pedig semelyik másik HK-ért, vagy a Kalandorkrónikák akármelyik kötetéért az ezerakárhányszázat. És igen, könnyebb lenne, ha a filmtrailerekhez hasonlóan kiadnák egy részét, hogy a hülye felhasználó legalább meg tudja nézni előre, mit akar megvenni.

Firtassuk tovább a HK halálát. Ha egy sorozat hosszú ideig gagyit állít elő, és emiatt fokozatosan esik a megítélése, akkor nem tudja annyival kihúzni magát a csávából, hogy a végén legyárt 3-4 jót. Eleve fenn kellett volna tartaniuk a minőséget, és akkor nem szűnt volna be. Vagy beszűnt volna, mert az írók nem tudtak volna további művekkel előállni. Ki tudja?

Más. Nem hiszem, hogy a "most leszedem és elolvasom" illetve "megvárom, amíg lemegy az ára 1990-ről 190-re" illetve "megvárom, amíg valaki, aki ráunt, el akarja adni bagóért a sajátját" mentalitás között van-e érdemben különbség a kiadó/író támogatásának tekintetében. Szerintem nincs.

Jelen: ha a Kalandorkrónikákra gondolsz, arra igen ráférne egy 30 pontos kivonat, ha másért nem, hát hogy érdemben rá tudjanak cáfolni az "ezek a könyvek egy rakás szar" típusú vádakra. Amennyi negatívumot hallottam róluk, és amilyen módon próbálták védeni őket, nagyon nem akarok fizetni értük addig, amíg meg nem bizonyosodom arról, hogy nem egy nagy rakás kaki az egész. Ha nem arra, akkor passzolom. Mit adnak mostanában ki?

nimretil:
Bocsi, de nem értem ezt a villódzós hasonlatodat. A régi katódsugárcsövesek, azok igen, villództak. Az LCD-k már nem.
FYI: Már nem jó a szemem, de még általánosba romlott el, a C64-es TV-képernyő előtt ülve. Idén viszont már javult!
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2010. május 19. 21:10 | Válasz erre | #40
Ez a letöltés dolog maitt nem veszik meg szerintem nem állja meg teljesen a helyét. Ugyanis többen vagyunk szerintem úgy, hogy letöltöttük pl a Zagor féle fordításokat, megláttuk, hogy milyen igényes jó minőségűek és megvettük könyv alakban hála Runner közreműködésének. Arról nem beszélve, hogy momentán nekem megvannak angolul is.
© SzG
2010. május 19. 20:52 | Válasz erre | #39
Igen, csodálkoztam is, hogy nem ismertél fel elsőre... pedig ezek a szóf*sások (már elnézést) tényleg csak rám jellemzőek igazából. :))
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 19. 19:48 | Válasz erre | #38
Nekem a régi neved jobban tetszett SzG kolléga, talán könnyebb kimondani! Pedig korábban rájöhettem volna kit takar a monogram, mert aki annyit ír, mint Jókai Mór és még KJK kedvelő is, hát olyan ember nem sok van kis hazánkban!
Runner kolléga! Az, hogy közkinccsé teszed a HK könyveket, tulajdonképpen olyan, mintha reklámoznád őket. Ha tetszik valakinek valamelyik kötet, fogja magát megveszi! Számítógépen olvasgatni mégsem az igazi ezeket a típusú könyveket. Én csupán érdekesség gyanánt "lapozgattam át" pár kötetet. Amennyire tudom, inkább kereskedni bűn velük, de mert ez egy ingyenes oldal, és senki nem utal a titkos svájci bankszámládra, megoszthatod őket, a jogvédők inkább a filmes portálokra utaznak!
Nimretil kolléga azt írod, hogy egyszerűbb lapozni a könyvet mint a monitort! Ami igaz is, ha nem görgős az egered! Egyébként nagyon békés emberke vagyok, mi sem tükrözi jobban, hogy Békés megyében lakom, valahol a viharsarokban... :-)
Tehát bővítsd tovább az oldalt Runner kolléga, kell egy hely ahová a KJK hívők elzarándokolhatnak, és megvitathatják a Titán és egyéb világok ügyes-bajos dolgait!
© SzG
2010. május 19. 19:25 | Válasz erre | #37
Runner: azt semmiféleképpen sem ajánlom, hogy az újabb HK-kat feltedd. :) Abból egész biztosan balhé lenne, maga Bihon, a sorozatszerkesztő szólt be emiatt valakinek egy éve körülbelül (torrenteztek, meg volt olyan is, aki el akarta kérni a Nekropoliszt elektronikus formában... hát megkapta a magáét). De mondom, a 20-25 éves Osiris-könyvek miatt is kiverték a balhét pár éve... nagyon ézékenyek erre a témára a magyarok.

Az FF-kiadványokhoz pedig: szerintem nem csak olyanok rendelnek a könyveidből, akiknek megvan az eredeti... de ez végül is mindegy, mert emiatt valószínűleg tényleg nem lesz gond. :)
2010. május 19. 19:04 | Válasz erre | #36
Amúgy én azt csináltam... kinyomtattam (tényleg elég költséges volt, aztán kilyukasztottam és zsineggel összefűztem. (Komolyan, jobb mintha bespiráloztatná az ember (vagy mi))
Az lcd monitor meg tényleg sokkal jobb mint elődei olvasás szempontjából, a könyvet és társai leszámítva. (nem is beszélve arról, hogy a könyvet sokkal egyszerűbb lapozni, mint az lcd monitort :))
Azt itt hozzáfűzném, hogy vitatkoztam már értelmetlenebb témákban is, de azért ez se kutya. Az egymás torkának eséséről meg annyit, hogy minek veszekedni, ha verekedni is lehet?
Na jó, ha nagyon eltérek a témától, töröljetek nyugodtan, de még se illene válaszra sem méltatni killmaster kolléga hozzászólásait...
© runner
2010. május 19. 19:01 | Válasz erre | #35
Nem az a lényeg, hogy milyen a monitor.
Mindegyiknél fárad a szem, mert nem pislog az ember. Műkönny kell, meg többet kell pislogni.
Pihentetés meg, hogy 1 órában 5-10 percet a távolba néz az ember.
Ennyit mára a technika és a tudomány világából.

A HK könyvek feltöltésével kapcsolatban nekem is voltak aggályaim.
Gondoltam is, hogy az utolsókat nem kellene feltenni.
A legtöbb könyv azért 10 éves már. Aki akarta volt elég ideje megvenni.
Amúgy mások vagyonk, van aki nem költ még hobbira sem nagyon.
És igen sajnos nem élünk túl jól mostanság.

Az FF irók és kiadók jogdijaira vonatkozóan, ezért irtam a "házi" forditásos könyvek letöltésénél, hogy a rajongók biztosan rendelkeznek az eredeti angol kiadással.
Ha valaki azt megveszi, akkor mondjuk már fizetett valami jogdijat.

Amúgy pl. a régieket én is antikváriumból veszem.
Valaki megvette, elunta, eladta...és megy az antikváriumba, ahol azok keresnek a könyvön.
Ha úgy vesszük ez is jogdijtalan, hiszen egy eladottat adnak tovább, és az illető azt veszi meg, nem egy újat. Legális.

Amúgy ha gond lesz, leveszem az oldalról a HK könyveket.
A főhős Te vagy!
© SzG
2010. május 19. 18:44 | Válasz erre | #34
Hát igen, nem spórolok a karakterekkel. :))
Egyébként nem azért regisztráltam be így, hogy megtévesszem azokat a kollégákat, akik már esetleg régebb óta ismernek (akkor nem a monogrammomat használnám például egyébként sem :D), csak a régebbi nevemt már annyira nem szeretem, kicsit komolytalan (ráadásul megegyezik egy azt hiszem szlovák politikus becenevével :S :D).
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 19. 15:52 | Válasz erre | #33
Nimretil kolléga, mielőtt itt nyilvánosan egymásnak esnék - mégha tréfából is - én is lcd monitort használok, sőt fél életem a gép előtt töltöm! Azt ugyan nem tudom, hogy van beállítva a monitorod, de ha fáj tőle a szemed, akkor eléggé rosszul... Bár az is igaz, ma már léteznek jó nyomtatók, ha megvan digitálisan egy könyv, csak ki kell nyomtatni. Igaz ez némileg költséges! Mellesleg SZG kolléga hozzászólásait olvasva, (akiről ráadásul kiderült, hogy régebbi internetes ismerős, csak éppen itt még nem futottunk össze), már-már felér egy novella olvasással. (Ha az összes hozzászólását egybegyűjtenénk, kitelne belőle egy kisregény!) Ugy tűnik aki a KJK könyveket szereti, az előbb-utóbb megjelenik ezen az oldalon...
2010. május 19. 15:19 | Válasz erre | #32
Folyadékkristályos monitorom van, de szerintem az is bőven elég ahhoz, hogy tönkremenjen az ember szeme. Lehet egy kissé ódivatú vagyok, de én a papírra esküszöm, sőt, szívesebben olvasnék szöveget pálcára róva, kőbe vésve, falra grafitizve vagy porba rajzolva mint hogy egy másodpercenként nemtomhányszor felvillanó vibrálást nézzek órákon át...
Egyébként még jó a szemed kolléga? Bocs, nem sértésnek szánom, merő kíváncsiság, mert ha igen, akkor lehet az enyém se attól romlott el.
© SzG
2010. május 19. 15:16 | Válasz erre | #31
Én nem a fordítási-kiadási project ellen vagyok, nem "ítélem el" ezt a kezdeményezést. Ha esetleg ez jött volna le a hsz-eimből, akkor elnézést. :) Nekem csak a warezeléssel vannak gondjaim-aggályaim, több szempontból is, ahogy írtam, de hát ebben nem fogunk egyet érteni szerintem. Nem baj különben, és hát ez van. :)
Melelsleg nekem is kifolyik a szemem a monitoron való olvasástól... pedig nem kommodoros monitort használok én sem. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 19. 15:08 | Válasz erre | #30
Nimretil kolléga te még hercules monitort használsz? Ott fordult az elő, hogy az ember szeme bevörösödött, és könnyezett, de rendesen. Sőt nekem általában a katódosugarasoknál így volt. Ma már gond nélkül olvasok el regényeket is a monitor előtt! Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem fáradok el a 70 oldal elolvasása után, de ellentétben a hanyományos könyvvel a digitális kiadásokban állítható a betűméret! Számos könyvet olvastam el így, ugyanis vannak kiadványok, melyek vagy nem beszerezhetőek, vagy túl drágák nekem egyszerű halandónak. Persze ez nem magyarázat arra miért tart ott a könyvkiadás, ahol tart. (Ettől még a hagyományos könyveket tartom én is szimpibbnek!)
Szerintem ez összetett probléma. A mai ifjúság nem igazán szeret olvasni... Ez általános probléma, már az iskolában megutáltatják velük, mint velem a német nyelvet a gimiben.
A másik dolog, ha az embereknek nincs pénze, nincs felvevőpiac. Lehet akármilyen jó egy könyv, ha az akiknek szól, nem fizetőképesek. Egyszerű példa erre, nem veszek Tesco-s kólát, ha nem futja Coca-colára, akkor marad az ásványvíz! Mondhatnám azt is válság van, de mindent arra sem lehet ráhúzni!
Igen, kell egy oldal, ami méltó lehet a KJK könyveknek, és kicsit összefogja ez az amúgy eléggé szétzilált közösséget! No és ha vannak olyanok, köztük én is, akik hajlandóak időt szánni arra, hogy mások is megismerhessék azokat a könyveket, melyek magyarul nem jelentek meg, illetve megjelentek, csak megfizethetetlen áron, az nem elítélendő, inkább pártolandó dolog! Ha van pénzed vedd meg, ha nincs töltsd le... Mindenkinek jár egy kis szórakozás!
2010. május 19. 13:54 | Válasz erre | #29
Hát, szerintem az e-book-ok nem igazán szoríthatják ki a rendes, kötött könyveket. Igaz, hogy pillanatok alatt le lehet szedni, de szerintem gépen egy könyv olvashatatlan, kifolyik az ember szeme meg minden. Én inkább megpróbálom összeszedni a pénzt, mint hogy a monitoron olvassam végig. Ami a probléma, hogy ezeket a könyveket már tényleg nem lehet megvenni. Persze, ha sokat keresi az ember, előbb utóbb ráakad néhány antikvár kiadásra, de ez akkor sem olyan egyszerű. Másrészt ezeknek a kjk könyveknek a kiadása nem csak hogy haszonnal nem jár, de még hihetetlen ráfizetés is, sztem többe kerül, mintha kiadták volna Mo-n, s úgy vennénk meg. Lehet tehát, hogy törvénybe ütközik, de erkölcsileg sztem nem elítélendő. Arról nem is beszélve, hogy ugyan nem jelent bevételt Jackson-Livingston-nak, de akkor is népszerűsíti a könyveit, s ha lenne rá igény, akkor biztos kiadná egy kiadó is. Azt meg nem hiszem, hogy a kjk-s írók emiatt halnak majd éhen...
© SzG
2010. május 19. 13:21 | Válasz erre | #28
Igen, de tudjuk, hogy a zenevásárlóknál sem ez az általános. :) Márnint, hogy először letöltik, aztán megveszik. Különben nem lenne olyan rossz helyzetben az is, nem csökkent volna mondjuk tizedére az eladott lemezek száma...
Bár igazából mindegy is, természetesen azt töltötök fel, amit jónak láttok. Csak gondoltam szólok, hogy magyar fronton ebből problémák-balhék lehetnek, illetve egyúttal elmondom a személyes véleményemet is erről a minden egy oldalon-témáról, mégpedig olyan rajongóként, aki némileg a műfaj jövőjére is érzékeny (és jelenére: mert most is vannak azért próbálkozások, amiknek ugyanúgy alááshat a warez, ahogy lent is írtam).
© CatDog
2010. május 19. 13:08 | Válasz erre | #27
Azért is jó ez a warez, mert pl. én annak idején még azt a pár forintot is sajnáltam egy HK könyvért (drágábbak voltak a kjk 63-118 ft -os összegénél azok már akkor 200felett voltak) ezért nem is ismertem őket nagyon így leszedve beleolvasva viszont az ember eltudja dönteni esetleg érdemes e beszerezni valamelyik darabot belőle. Az tény, hogy énsem szeretek gépen könyvet olvasni, de arra jó az egész, hogy ha az embernek tetszett, akkor megveszi könyvben is , nem vesz lutrit. Ugyanígy vagyok pl. zenével is nyílván neten egy album fenn van már legtöbbször hivatalos megjelenés elött, azt leszedem meghallgatom és utána megveszem az eredetit ha tetszett.
© SzG
2010. május 19. 11:44 | Válasz erre | #26
"Attól már inkább behal egy sorozat, ha csak gagyi termékeket állítanak elő!"
Ehhez annyit, hogy a HK például nem amiatt halt be, mert igénytelen. Persze az, de szinte mindig is az volt, olyan 8-10 kivételtől eltekitnve, szóval ha csak ez lett volna az ok, már korábban becsődöltek volna, de nenm, vették, mint a cukrot. :) A sorozat végefelé éppen hogy igényesebb könyvek jelentek meg, pl. Hit nevében, Nekropolisz, tehát nem az volt az ok, hogy "gagyi". Valószínűleg pont a net tett be neki, meg az, hogy egyre újabb - negatív - csúcsokat döntöget a könyveladás stb. Tehát, ha a jövőben tényleg lesznek még hasonló játékkönyves próbálkozások, nem feltétlenül az igényesség lesz a siker fokmérője, és igenis szerepet fog játszani az eladásokban a warez és a net... egyre jobban. Tehát én inkább a warez visszaszorítását látom kívánatosnak a műfaj hazai jövőjét illetően, nem a még durvább terjesztését, de lehet, hogy ezzel kb. egyedül vagyok. :)))
© SzG
2010. május 19. 11:29 | Válasz erre | #25
Hát azért egy átlag játékkönyv nem mondható túl drágának, ahogy már írtam, antikvár példányokat akár pár százért is be lehet szerezni mondjuk a vateráról - ennyit szerintem mindenki tud áldozni erre. :) Megjegyzem, mielőtt még valaki azt hinné, hogy nekem könnyű, biztos sok pénzem van, és így mindent meg tudok venni - egyáltalán nincs úgy, munkanélküli vagyok, jó ideje már szoc. segélyt sem kapok, anyámék nyugdíjasok, szóval el lehet képzelni, milyenek az anyagi körülményeim. Ennek ellenére én csak összekaporok mindig egy kis pénzt, hogy aztán kedvenc hobbimra költsem (cigi, alkohol és egyebek helyett); ez szerintem nem olyan nagy ügy, aki tényleg szerezi a játékkönyveket, szinte akármilyen körülmények között tud rájuk áldozni valamennyit. :)
A hagyományos könyvkiadást (most nem csak a játékkönyvekről beszélek), ha már szóba került, igenis kezdi kiirtani az e-book, hangoskönyv, és a többi, gondban is vannak a kiadók, mint tudjuk. Persze, az olvasási kedv csökkenése, meg net stb. terjedése is betett a témának már hosszú évekkel ezelőtt, de igenis van egy olyan tendencia, hogy az e-book pl. ki fogja váltani egy idő után a hagyományos könyveket: nyilván vannak, akiknek ez nem tetszik, és a hagyományos könyv mellett teszik le a voksukat (pl. én is; ezért se szimpatikus ez az online PDF-es KJK sem, én az életben nem olvasnék így egy könyvet), de azért nem olyan nagy tábor ez a "hagyományos könyveket kedvelők" tábora. Persze, a játékkönyvek esetében némileg más a helyzet, annyira nem elterjedt a "warezolás", hogy komoly károkat okozzon... legalábbis eddig nem volt annyira elterjedt, elvégre csak torrentre lett felrakva pár KJK, ami talán rendben is volt. De ezzel, hogy most minden kezd kikerülni egyetlen oldalra, de tényleg minden (mert ha jól értem, van itt egy olyan koncepció, hogy az öösszes magyarul megjelent kint legyen), ez szerintem egész biztosan nem tesz jót a műfajnak, ha még van, vagy lesz is pár hagyományos, könyv formátumú próbálkozás a játékkönyvek hazai felélesztésére, azt is egy idő után tönkre fogja tenni az egyre szélesebb körben történő warez - amihez most ez az oldal is hozzájárul -, elvégre ki fog akkor pénzt áldozni egy új könyvért, ha egy oldalon ingyen megtalálható az összes többi, csak úgy, ingyen? Szerintem elég kevesen. Illetve valóban konfliktusokhoz is vezethet a dolog a kiadókkal, írókkal, de ezt már írtam. Ráadásul ezek a "lefényképezett", PDF-formátumú dolgok néhol kissé rossz minőségűek is -pl. Csillagpróba, ami el is van ázva, ha jól látom-, ami egy olyan valaki számára, mint például én, aki olyan nagy tartja sőt TISZTELI a könyveket, külön kín, kicsit a könyvek meggyalázásnak is érzem (bár ez már lehet, hogy hülyén hangzik, sajnálom :D)... És biztos, hogy az élvezhetőséget is rontja, főleg ha valaki így ismeri meg a játékkönyveket, ilyen formában.
Szóval igazából én nem tartom jó ötletnek ez a nyakló nélküli digitalizálást és töltögetést, bár végül ti tudjátok. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 19. 10:56 | Válasz erre | #24
Érdekes téma ez! Szerzői jog, letöltés, megosztani - nem megosztani... Nem akarok itt szentbeszédet tartani, de sajnos olyan világot élünk, ahol a legtöbb embernek nem telik könyvre, sokszor rendes ételre sem! De aki szegény, az ne is szórakozzon? Ne olvasson, ne járjon iskolába, ne nézzen filmet, ne hallgasson zenét? Persze, én sem vagyok szent, ami kell azt megszerzem magamnak! Én is nagy tisztelője vagyok a műfajnak, na de egy gagyi könyvért nem fogok pénzt áldozni, hogy aztán télen legyen mivel begyújtani! Mellesleg a könyvkiadás nem attól hal meg, hogy az emberek letöltik. Éppen erről olvatam egy tanulmányt a neten, az emberek igénylik a hagyományos könyvek olvasását! Hiába vannak baromi jó kütyük, meg hangoskönyvek attól a könyvet nem lehet kiszorítani a piacról! Attól már inkább behal egy sorozat, ha csak gagyi termékeket állítanak elő! Ki vesz meg szöveghibás, uncsi, gyenge grafikával ellátott könyvet? Ugye, hogy senki... Ha valaki súlyos pénzeket adott a könyvekért az az ő dolga, nekem is van egy rakat videókazettám, és most, hogy bekrepált a videóm, eltehetem porfogónak őket! Szóval igen is osszuk meg, amit meg tudunk osztani egymással, aki pedig tudja, (mert telik neki rá) az támogassa a műfajt, mint a Mediciek a művészeteket! Mellesleg gondoljátok, hogy akinek tényleg van mit a tejbe aprítani, az nem tölt le az internetről illegálisan? Na én azokat büntetném...
(Egyébként nem tudom SZG láttad-e a Halállabirintus színes képeit itt az oldalon! Szerintem attól, hogy kiszínezték őket, a komor hangulata megmaradt! Sőt, a színárnyalatok még fokozzák is ezt az érzést!) De ez szintén csak privát vélemény!
© SzG
2010. május 19. 10:14 | Válasz erre | #23
Hát őszintén szólva... az oldal fő profiljának számító házi fordítások közzététele (és főleg a könyvek "kiadása") sincs rendben jogilag, sőt, FF-jogokat sért keményen, ezért jogdíjakat kellene fizetni, bár ez gondolom nem újdonság. (Lényegében ugye csak a saját kezűleg gyártott, vagyis írt műveket lehetne minden következmény nélkül letölthetővé tenni.) Viszont, amíg ebből az FF-témából valószínűleg nem lesz gond (legalábbis nem túl valószínű, hogy Jackson-Livingstone vagy az "embereik" beperelnének minket emiatt, egyáltalán azt is kizárom, hogy rábukkanjanak erre az oldalra. Bár... mondjuk ha rákeresnek a Zagor névre... :)), szóval, amíg ebből nem igazán lesz balhé, addig a magyar könyvek esetében lehet, és volt is már, csak nem a HK-nál, hanem az Osirisnél, ahogy írtam.
Egyébként pedig azért is kicsit más az a helyzet, mint a filmek és zenék esetében, mert nálunk ez a műfaj, vagyis a játékkönyvek éppen a kevés eladás miatt lehetetlenedett el (míg a zenék is filmek nem, illetve nem haltak be)... Egyébként azzal a dologgal meg nem értek egyet (bár ez már talán az előző hozzászólásokból is kiderült), hogy "aki nem akar ezreket áldozni ezekre a könyvekre, az nyugodtan töltse le őket". Szerintem ne töltse le őket nyugodtan, de nyugtalanul sem :), amiket még lehet kapni, főleg a viszonylag újabbakat például, azokat igenis vegye meg az, akit érdekel, ennyit megtehet a műfajért! Én is súlyos tízezreket áldoztam rá, amíg összeszedtem a mostani gyűjteményemet, és ezzel vagyunk még így egy páran. Ha mindenki ilyen lenne (tudom, ez kissé debilen hangzik, de akkor is), nem lenne halott ez a műfaj hazánkban, egymás után jelennének meg az újabbnál-újabb könyvek. :))
© CatDog
2010. május 19. 09:51 | Válasz erre | #22
Szerintem nincs ezzel semmi gond, hogy letölthetők a könyvek (jó azon kívül persze, hogy jogokat sért, de mi nem? nap mint nap tölt le mindenki zenét, filmet ... ezzel ugyanúgy az előadók/producerek zsebe rövidül meg). Főleg a házilag lefordított könyvek nehogy már ne kerülhessenek ki, ha az embernek benne van a munkája már... Írom ezt úgy, hogy nekem megvan az összes FF könyv , de sokan nem abban a korban nőttek fel, mint mi/én és már nem akar a könyvért ezreket áldozni az töltse csak szerintem nyugodtan, amíg nem lesz baj ebből az egészből.
© SzG
2010. május 19. 09:50 | Válasz erre | #21
A Tűzhegy színes verziójának, és a Királyok koronája újrakiadásának egyébként én is örülök. :) Utóbbi tényleg borzalmas minőségben jelent meg nálunk, talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a hazai játékkönyvkiadás abszolút mélypontja volt az a könyv.
És magánvélemény ugyan, de a Halállabirintus színes verzióját én feleslegesnek érzem; annak a könyvnek a hangulatához éppen a sötét, fekete-fehér képek illenek, részben pont azoktól lett olyan karakteres a mű.
Bocs a "floodolásért", de mivel itt nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat, így nem tudtam utólag hozzátoldani az elsőhöz azt, ami még eszembe jutott. :))
© SzG
2010. május 19. 09:39 | Válasz erre | #20
Ui.: és az Ahol a Gonosz lakik is ilyen. Az a könyv például bukott (mint néhány egyéb magyar próbálkozás, pl. az újabb HK-k sem szerepeltek túl jól; ezért is szűnt meg a sorozat), így a szerzők gondolom nem örülnének, ha látnának, hogy amíg itt-ott halmokban állnak az eladatlan példányok, a műfaj meg úgy konkrétan a kevés értékesített könyv miatt általánosan "behalt" nálunk, addig itt például akárki egy kattintással letölthet akármit, az ő művüket is például. :) De ahogy írtam, sokszor még az egészen régi könyvek közzétételéből is balhé szokott lenni.
© SzG
2010. május 19. 09:30 | Válasz erre | #19
Ha már szóba került: én a magyar könyveket (főleg az újabbakat) biztosan nem tölteném fel. Gondolom cherubionék sem örülnének a dolognak, a régi osiris-könyveik kapcsán is volt ebből balhé, mármint amikor valaki azokat tette közkincsé egy oldalon. A több mint 20 éves KJK-széria feltöltése még mondjuk rendben van, főleg hogy Rakéta mint olyan már évtizedek óta nincs (bár ezekhez a könyvekhez is hozzá lehet jutni pár százért mind a mai napig: aki igazi fan, az megveszi őket, ahogy mi is megvettük, különben is nyilván jobb könyvet olvasni, mint ilyen lefényképezett oldalakat a monitoron, szóval ezt is kicsit feleslegesnek érzem), de a magyarokat tényleg nem kellene kitenni semmilyen honlapra.
2010. május 17. 08:54 | Válasz erre | #18
Köszönet a feltöltésekért, most már legalább nem kell attól félnem, hogy a féltve őrzött könyveimet szétlapozgatom! :)
Ja és mellesleg nagyon örülök az újabb fordításokért, továbbá örömmel tölt el, hogy lesznek színes kötetek is...
© runner
2010. május 16. 17:58 | Válasz erre | #17
Sokan kérték ezeket is, hogy az oldal fogja össze ezeket.
Személy szerint nekem a Harcos képzelet közül csak a Küzdelem sorozat tetszett...

Amúgy majd szeretnék kitenni egy szöveget a letöltésekhez, hogy ezek a könyvek csak azért letölthetőek, mert már nem nagyon lehet beszerezni öket, meg néhány eleve nyomdahibásan jelent meg.
Amúgy már jópár év eltelt a megjelenésük óta, persze ettől még jogot tarthatnak rá kiadók.
Ezért azt is kiirom, hogy akinek bármelyik sértő, az irjon, és akkor eltávolitom a honlapról.
A főhős Te vagy!
2010. május 16. 17:41 | Válasz erre | #16
Csak a magyarok nagy részét és néhány angolt. A lovagkirály és az égi fejedelem egy bizonyos R.P.-nek köszönhető. Utóbbit azóta már beszereztem, előbbi azonban még mindig nem lenne fenn az ő segítsége nélkül.

Gondnak nem gond, legalábbis nekem nem, csak nem odavalónak tűnnek egy FF oldalon a HKk, FKk, ADk, időgépek és egyebek. És persze így figyelned kell, hogy mikor jönnek frissítések :D
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2010. május 16. 17:19 | Válasz erre | #15
FireFoX: Várjunk csak, amit dtál linket, azokat te szkennelted be?
Mert én szó nélkül leszedtem, és pdf-eket csináltam belőlük.
Remélem nem gond, hogy feltettem ide.
A főhős Te vagy!
2010. május 16. 15:12 | Válasz erre | #14
Fenevadot csak nemrég sikerült beszerezni, és még nem jutottam el odáig, hogy beszkenneljem. Azóta megvan már a negyedik időgép, csillagharcos és a három nyomkereső is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2010. május 16. 10:17 | Válasz erre | #13
Milla gracie! Atya ég. :) Mennyi frissítés... Köszönet, azoknak, akik időt nem sajnálva begyalultak ennyi könyvet.
© runner
2010. május 16. 10:09 | Válasz erre | #12
Nem én szkenneltem be a könyveket (illetve a Csillaghajót, meg a Zagor Legendáját én), de a többi a neten volt.
A fenevad nyomában hiányzott ott.
Pótolva lesz majd.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2010. május 16. 09:50 | Válasz erre | #11
Runner kolléga minden elismerésem neked, és a segítőknek! Ha én csak fele ilyen jól tudnék weblapot tervezni, valószínű ezen a környéken a csodájára járnának! Nagyon jó, hogy bővült a letölthető könyvek listája, ugyanis néhány FH kötetet most olvasok először! A HK-kal meg úgy vagyok érdekesség gyanánt elmegy, voltak köztük egészen jó kis sztorival megáldott történetek is! A többit meg most szemrevételezem! Lehet én is elküldöm majd egy-két saját történetem, annak idején én is irogattam pár rövid alkotást! (persze portalanitani és digitalizálni kell őket!) Addig is csak így tovább, fantasztikus az oldal!!!
2010. május 16. 09:49 | Válasz erre | #10
Ejha! Ti aztán nem lazsáltok! Szép munka!


A sok könyv között feltűnt, hogy pont a Fenevad nyomában hiányzik. Lehet tudni ennek az okát?
2010. május 16. 09:01 | Válasz erre | #9
Nem volt vészes. Kis trükk, és csak lapozgatni kell a szkenneren, miközben a TV-ben nézed az Avatart :)

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ezeket mindenképp le kellett szedni az eredetei oldalról és be kellett pakolni pdf-be, már csak azért sem, mert így ez a tartalom csak a második körben frissül.

A nem-kjk könyvek (minden, ami a paródiák után jön) tárolásával kapcsolatban megvannak az ellenérzéseim, de ha ennek az lesz az eredménye, hogy valaki veszi otthon a fáradtságot és benyalja mondjuk a listából hiányzó HK-kat és/vagy Csillagpróbákat, akkor befogom :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© tzs
2010. május 16. 03:35 | Válasz erre | #8
Jó isten! Minden elismerésem annak aki scannelte a királyok koronáját! :) Mennyi időbe telt?
© runner
2010. május 16. 02:11 | Válasz erre | #7
Frissült a Letöltések oldal!
Elérhető sok könyv.
A főhős Te vagy!
© tzs
2010. április 11. 19:49 | Válasz erre | #6
Nemsokára én is megreklámozom a portálomon is ezt az oldalt :) Külön topicot is nyitok majd neki...
2010. március 27. 07:18 | Válasz erre | #5
Szia Runner!
Amit már korábban belefektettél ebbe a dologba már az sem volt semmi, de ez az oldal tényleg jó lett, bár ha figyelemmel vagyok a könyvszerkesztői munkádra, akkor ezen az új honlapon nem is kellett volna meglepődnöm, hiszen az eddigiek is azt bizonyították, hogy szereted az igényesen kivitelezett dolgokat.
És még hol a vége ... :-)
Csak így tovább!
2010. március 22. 18:54 | Válasz erre | #4
Nagyon cool lett az oldal. Sok munka lehetett vele. Gratula.
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516171819202122232425Következő oldalUtolsó oldal