Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Mágus – lapozgatós – könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
12345Következő oldalUtolsó oldal
2020. október 8. 22:34 | Válasz erre | #250
Twilight, megszólítva érzem magam a 239. számú üzenetben, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot: ndani76@protonmail.com. Köszi
© TurulM
2020. június 10. 18:49 | Válasz erre | #249
!kérdés
Sziasztok, valaki akinek megvan a 3 db megjelent MAGUS lapozgatós könyv (vagy akár csak valamelyik), lefényképezné és feltöltené valahová? (Google drive, dropbox, nCore, Bithumen stb)
Én már nem nagyon hordok magammal fizikai könyveket sok éve, tableten meg okostelefonon olvasok mindent, de ezeket a könyveket nem árusítják digitális formában a kiadó honlapján sem meg sehol.
Szerintem a MAGUS közösség jelentős része hálás lenne érte Magyarországon.
Köszi!
2020. február 22. 11:15 | Válasz erre | #248
További hibalist a Viharfaló titkához
[spoiler]
- 374-re nem lehet lapozni. Valósznínűleg 182-ről kellene idelapozni, ha nem rendeztük Kumon tartozását.
- 39-en elveszik az összes fegyvert, de utána nem adják vissza őket egyik fejezetponton sem
- 362-rők 19-re lapozáshoz miért követelmény 2ezüst/2 gyöngy? A talizmán ugyan valóban 2-be kerül, de ha pl. csak dobótőrt vagy bőrvértet akarok magában venni, akkor csak 1-t kellene fizetni.
- Nem feltétlen hiba, de kevés könyvben fordul elő végtelen ciklusra lehetőség: a Gyöngyhalászok Céhében elvileg néhány esetben oda-vissza mászkálhatunk az eladási és a vételi oldal között, mert nincs megtiltva, hogy átmenjünk, ha már voltunk korábban. Értelme egyébként nincsen sok, nem lehet végtelen sok pénzt szerezni, vagy ilyesmi.
- Szintén nem feltétlen hiba, de kitolás a játékossal szemben, hogy ha 239-ről az 55-re lapoz, mert korábban a mólós menekülés során felszaladt a Viharfalóra, akkor az 55-ről már nem ajánlja fel a lehetőségét, hogy visszamenjünk. Ezzel az író elveszi a lehetőséget 3 gyöngy és az ovális fémdarab megszerzésétől.
[/spoiler]

Az alábbi a többi Kalandorkrónikák könyvben is problémás (nyilván a bonyolult szabályrendszer következménye):
[spoiler]
- A menekülés az sok helyen nem precíz. Például a szöveg sokszor említi, hogy ha az asztrál 0-ra csökken, akkor hova kell lapozni, de szigorúan véve 5-ös asztrál különbség esetén is ide kellene lapozni, hisz a szabályok szerint az is menekülés.
- Hasonlóan, nincs mindig tisztázva, hogy ahol nincs menekülési pont, ott mi történik, ha a szabályok szerint menekülésre kerül sor. Pl. lehet úgy játszani, hogy ilyenkor folyik tovább a harc, ahogy előtte, esetleg némi módosítókkal (mint a Viharfaló titkának végső harca esetében), de akár azt is lehetne mondani, hogy ez auomatikus győzelem a nem menekülő fél számára.
[/spoiler]
2020. február 12. 09:12 | Válasz erre | #247
Hibalista a Viharfaló titkához:
[spoiler]
- 351-nél éppen fordítva érdemes lapozni, tehát F>=10 esetén 64-re, egyébként 245-re.
- 321-nél ha a saját életünkre való veszélyre hivatkozunk, akkor 182-re kell lapozni. Itt a könyv rákérdez, hogy rendeztük-e Kumon tartozását. Ám akár igen, akár nem, mindkét esetben a helyes hajót fogja nekünk megadni. Ez nem feltétlen hiba, én mindenesetre furcsállottam.
- A későbbi könyvek enyhébb harci szabályokat alkalmaznak. Konkrétan: a dupla hatos dobás automatikus találat és dupla sebzést okoz, valamint a kezdetben kapott kard is 2 sebzést okoz 1 helyett.
- Ez is kérdéses, de szerintem hiba, hogy nincs olyan útvonal, ahol a tetoválást is láthatjuk és a ládába is belenézhetünk. Konkrétabban: szerintem hiba, hogy ha Raguar igen tápos kardját megszerezzük, ami segíthetne a végső harcban, akkor szigorú harci szabályokkal már el se juthatunk a végső harcig.
- 174-en és 257-en a szöveg alapján ugyanazzal az ellenféllel harcolunk, de mások a harcértékei. Ráadásul 4 kör alatt kellene legyőzni, amire 257-en van éppen esély, 174-en még az enyhe harci szabályokkal is minimális.
- Szintén furcsa, hogy ha Bivvel harcolunk, akkor nővel és férfival játszva Bivnek más harcértékei lesznek. Nővel 373-on lehet vele harcolni, és 10 életereje van, míg férfival 241-en, ahol 13 életereje van. Utóbbi esetben ráadásul csak 8 körünk van, hogy pontot tegyünk a harc végére.
[/spoiler]
2020. február 9. 23:26 | Válasz erre | #246
Nekem kifejezetten tetszett a Viharfaló titka. Általában god módban szoktam az ilyen könyveket olvasni, de itt még ahhoz is kedvet kaptam, hogy rendesen dobálnék kockákkal. Viszont amikor megláttam a légvégső előtti 317-es fejezetet, akkor már inkább az érdekelt, hogy pontosan milyen útvonalon és mekkora eséllyel lehet egyáltalán túljutni azon. Az ezt követő végső harcról már nem is beszélve.

!!! A továbbiakban spoileres útvonalelemzés következik A viharfaló titkához !!!
[spoiler]
A viharfaló titkában ugyanis már eljutni az utolsó harcig sem triviális. Már addig is nagyon szerencsésnek kell lenni a próbákkal. Úgy számoltam, hogy nővel 0.26% a valószínűsége, hogy a szükséges próbák a helyes úton sikerülnek, ha F7A7M10-et választunk kezdetben, egyébként még kevesebb. Férfival F8A6M10 választás esetén lesz maximális ez az esély, ami 2.44%.
Azt állítom, hogy mind nővel, mind férfival (az első könyv szigorú harci szabályai szerint) csak úgy juthatunk el a végső harchoz, ha már az 1-es pontról arra megyünk, hogy a tetoválást meglássuk (és így nem fogjuk tudni, hogy mi van a dobozban, tehát nincs esély Raguar kardjára).

(A _szigorú_ szabályok alatt azt értem, hogy itt 1-et sebzünk alapból, hacsak nincs meg Raguar kardja, amivel 3-t. A későbbi könyvekben _enyhébbek_ a harc szabályai: alapból a kard 2-t sebez, és dupla 6-os esetén automatikusan dupla sebzést okoz a támadó. Enyhébb szabályok alkalmazásával a férfival végigvihető úgy is a könyv, hogy Raguar kardját megszerezzük, de az sem egyszerű. A továbbiakban _szigorú_ és _enyhe_ harci szabályokként fogok ezekre hivatkozni.)

Az egyik kritikus dolog, hogy az alábbi 6 tárgyból legalább 4-re szükség van:
(a másik kritikus dolog a harcok túlélése, de azt külön tárgyaljuk)
- Raguar kardja (Vinnával kell beszélni, amihez előtte ki kell nyitni a dobozt),
- íj, tegez, méreg (a tetoválást kell látni, amiről utána beszélni kell Raguarral),
- méreg ellenszer (ár: 1 gyöngy, akkor juthatunk ide, ha dobtunk 3 ezüstöt a koldusnak),
- gyógyital (nővel a méreg ellenszerrel együtt kapjuk, férfival máshol ingyen felvehető),
-szerencsetalizmán (ár: 2 ezüst vagy 2 gyöngy),
- dobótőr vagy bőrvért (ár: 1-1 ezüst vagy 1-1 gyöngy, de dobótőrt találunk a tetovált fickón is, ha megöltük),

A játék folyamán az alábbi pénzeket/pénzzé tehető értékeket tudjuk szerezni:
- 1 ezüst 10 rézzel indulunk (100 réz = 1 ezüst).
- Biv megőlésével lehet szerezni 2 ezüst 10 rezet.
Ez nővel megy harc nélkül.
Férfival szigorú harci szabályokkal nem ölhető meg Biv, és még úgy is húzós, ha engedékeny harci szabályokat alkalmazunk.
- A hajón lehet találni 3 igazgyöngyöt.
Ehhez szükség van tolvajkulcsra, amit a tetovált fickónál találunk.
Ezt esetleg később be lehet váltani 1 ezüstre, ha akarjuk (a 3 gyöngyöt összesen 1 ezüstért).
- Gyöngyöt lehet venni fél ezüstért darabját.
- Ha nem nyitottuk ki a dobozt, de követtek a kikötőbe, akkor alkudozhatunk a doboz átadásáról, amivel 1 ezüstöt szerezhetünk (ez a lehetőség nincs ha akár a dobozt kinyitottuk, akár a tetoválást láttuk).

Érdemes még azt tudni, hogy lényegében az 1-es pont választásánál eldől, hogy lesz-e egyáltalán esélyünk kinyitni a dobozt, vagy lesz-e egyáltalán esélyünk meglátni a tetoválást (esetleg egyikre sem). A kettőre együtt nincs lehetőség.

A megszerzendő tárgyak közül az első kettő (Raguar kardja vs íj, tegez, méreg) kölcsönösen kizárja egymást, mert az elsőhöz Vinnát kell meglátogatni (amihez ki kell nyitni a dobozt), míg a másodikhoz a tetoválást kell látni (ekkor viszont nem nyithatjuk ki a dobozt), majd arról beszélni Raguarral. Tehát legfeljebb még egy tárgyat hagyhatunk ki. Ha se a tetoválást nem láttuk, sem a dobozt nem nyitottuk ki, akkor az összes többi tárgyat meg kell szerezni.

A méreg ellenszerhez csak akkor juthatunk el egyáltalán, ha dobunk 3 ezüstöt a koldusnak, és még akkor is kell egy gyöngyöt fizetni érte. 3 ezüstöt csak úgy tudunk összeszedni, ha megöljük Bivet.

Tehát: mi történik, ha nem a tetovált fickó felé megyünk? Akkor biztosan elesünk az íj, tegez, méreg tárgytól, valamint a tolvajulcstól, tehát a hajón nem találjuk meg a 3 igazgyöngyöt. Továbbá nem lesz ingyen dobótőrünk.
- Ha nem nyitottuk ki a dobozt se, akkor az első két tárgyat nem szerezhetjük meg, tehát az utolsó négyet kell. Ekkor Biv megölésével összesen 4 ezüst 20 rezünk lehet összesen, amiből a méreg miatt 3-t be kell dobnunk a koldusnak, majd a maradék 1 ezüstből vehetünk ugyan 2 gyöngyöt, az egyikért megvesszük a méreg ellenszert, de a másiból legfeljebb egy dobótőr vagy bőrpáncélra telik, a talizmánra már nem. Tehát itt legfeljebb 3 tárgyat tudunk szerezni.
- Ha kinyitjuk a dobozt, és beszélünk Vinnával, akkor Raguar kardját megkahatjuk, tehát kell még három az utolsó négy tárgy közül. Biv megölésével 3 ezüst 20 rezünk lehet összesen, ez a szigorú szabályok alkalmazásával csak nővel teljesíthető, férfival nem. Nővel viszont a gyógyitalt és a méreg ellenszert egy helyen kapjuk meg, tehát ide létszükséglet elmenni. Ehhez szükséges, hogy a púposnak dobjunk 3 ezüstöt, de akkor igazgyöngyöt már nem tudunk venni, és ezüstünk se marad se a dobótőrre/bőrpáncélra, se a talizmánra.
(Ha férfival engedékeny harc szabályaival játszunk, akkor Biv megölhető. Ettől lesz 3 ezüstünk, mondjuk másfélből vehetünk 3 gyöngyöt, amiből megvehetjük a púpostól a talizmánt, meg a vértet/dobótőrt. A gyógyitalt felmarkoljuk Emitől, Raguartól megkapjuk a kardját (beszélünk Vinnával, ez 1 ezüstbe fáj), és megvan a négy tárgy, ráadásul a kard segíteni is fog a végső harcban (ellentétben a legtöbb megszerezhető tárggyal....) Nővel ez nem működik még enyhe szabályokkal sem.

Tehát szigorú harci szabályokat alkalmazva látni kell a tetoválást (ha beszélünk róla Raguarnak, akkor később felszedhetjük az íj, tegez, mérget).
Dobótőrünk ugye ingyen van a tetovált fickótól.
Fel kell jutni a hajóra a 3 gyöngyért.
Nővel Bivet továbbra is meg kell ölni a +2 ezüstért (a nő a méreg ellenszerrel együtt kap gyógyitalt, tehát oda mindenképp el kell menni, aminek ára 3 azüst a koldusnak), férfival ez kihagyható (ki is kell, hisz férfival Biv nem ölhető meg szigorú szabályokkal). A 3 gyöngyből a nő 1-ért megveszi a méreg ellenszert (és kap mellé gyógyitalt), 2-ből a talizmánt, ha akarja (ez már 5 tárgy valójában, esetleg érdemes kihagyni, mert kell egy mentál próbát dobni).
A férfi nem tudja Bivet megölni (szigorú szabályokkal), tehát nem tud 3 ezüstöt dobni a púposnak, így neki nem lesz méreg ellenszere, de cserébe a 3 gyöngyből 2-ért megveszi a talizmánt, illetve a gyógyitalt felmarkolja ingyen Emitől. Lesz továbbá 1 elkölthető ezüstje, amiért útközben egy sikertelen mentál próbát (mondjuk a 334-en) kiválthat, illetve 276-on sikertelen fizikum próba esetén fél ezüsttért vehet sört az egész kocsmának. Esetleg felgyógyíttathatja magát az utolsó harc előtt 1 ezüstért.

Még annyit jegyeznék meg, hogy Raddatot ezen az útvonalon érdemes kihagyni teljesen, megspórolunk vele 334-en egy mentál próbát, valamint a harcot egy viszonylag erős (F8A8M7É9S1) ellenféllel. Ha jártunk a viharfaló fedélzetén, és a kapitánytól tudjuk, hogy miért nem volt őrség, akkor nem kell Raddat legyőzése ahhoz, hogy Raguar ne rúgjon ki minket.

A szigorú szabályok esetén a végigjátszás során adódó próbák:

- 22 (M5), kihagyva harcolni kell F7A7M7É7S1-gyel
- 111/33 (M7), létszükséglet (tetoválás) -> Mentál legalább 8 kell legyen.
- 28 (F6), létszükséglet -> Fizikum legalább 7 kell legyen.
- 167 (M7), létszükséglet
- 269 (A5), nővel létszükséglet (különben nem ölhetjük meg Bivet) -> Asztrál legalább 6 kell legyen.
férfival kihagyható, akkor nem rendezzük a tartozást,
és lesz majd később 276-on egy F6 próba
- 334 (M6), nővel létszükséglet, férfival kiváltható 1e-tel, vagy egyszerűen nem rendezzük a tartozást, és lesz majd később 276-on egy F6 próba, vagy ott fizetünk fél ezüstöt.
- púposnak 3 ezüstöt dobni nővel létszükséglet,
férfival nem feltétlen
- 276 (F6) nővel nem létszükséglet, férfival sem ha van még fél ezüst
- 385 (M4) nővel nem létszükséglet, férfival igen
- 205 (F10A8M8É11S2, F9A10M9É10S2, A0-nál -3F mindkettőnek,
méreg miatt sebzés -1F-et is ad
első két körben csak egyik támad), létszükséglet győzni
mivel legalább 5-ös Asztrál különbség menekülést idéz elő -> Asztrál legalább 6 kell legyen akár nővel, akár férfival

Tehát legalább F7A6M8-as értékekkel kell indulni, és még szétosztható 3 pont. A kötelező próbákra nővel F7A7M10-es választás mellett lesz a legnagyobb esély: 0.26%. Nem elírás, kicsit több, mint 1/4 százalék. Ha pl. F9A7M8-cal megyünk neki a próbáknak, akkor a siker esélye 0.07%, F10A6M8 esetén pedig mindössze 0.04%....
Férfival a kötelező próbákra F8A6M10 választással van a legnagyobb esély: 2.44%. Ha a fizikumot növeljük, hogy az utolsó harcban legyen jobb esélyünk, akkor a próbák teljesítésére F10A6M8-cal a siker esélye 0.5%. Talán érdemes lehet az asztrált (is) növelni, hogy az utolsó harcnál ne meneküljünk el az első csapást követően, pl. F9A7M8-cal az esély 0.39%.
[/spoiler]
Az utolsó harcot, valamint az engedékeny útvonalat majd egy későbbi hozzászólásban elemzem.
© twillight (Kövérorr)
2019. április 24. 17:56 | Válasz erre | #245
Kígyófészek végigjátszás:

A pszí összesen arra jó hogy kikerüljünk 1 db képességpróbát, amin 2 ÉP-t veszíthetünk.

A könyvben előfordul olyan pont amit nem lehet elérni (egy körben 5-öt kellene ütni, de a maximális sebzésünk 4), vagy éppen 4db 6-ost kéne négy kockával dobni hogy opció legyen.

statok:
nem: nő
asztál: 1
mentál: 12
fizikum: 12
életerő: 13

[b]hosszúkard 0,2
tőr 1,1
3*hajítóbárd
1 a[/b]
vársz
kitörtök
[b]M4, ha siker: Suerri 91[/b]
harc: 8/8/8/7/2, 8/8/8/7/2
[b]full heal[/b]
-----------
irány a sikátor
délnyugat
megnézed ki kiáltott
semmi közöd hozzá
[b][u]VAGY [/u][/b]ha imádunk templomba járni:
dél
az ifjúra támadsz
harc: 7/8/7/8/1
[b][i]bíborgyöngy fülbevaló (10a) (később becserélhetjük 5 ÉP gyógyitalra Ellana templomában)
1 Té
instant templom: max ÉP[/i][/b]
[u]de ezt csalásnak érzem[/u]
-----------
az utcán maradsz
kíváncsi vagy
zsibárús
[i]-1 e, [/i][b]hajdísz[/b]
dzsad [b](146: +1 fizikum (= 1 Té, 1 ÉP) 7 ezüstért, vagy +2 Té 2 csatára 4 ezüstért)[/b]
irány a kocsma
Tatbástya
a lépcsőhöz mész
megállsz
[i]-20 r[/i]
lássuk a szkanderozást
nő vagy
F5
F4*2, [i]ha van sikertelen: -1 ÉP[/i]
[b]50 r[/b]
iránya piac
mit tud a bőrműves
[b]Yven 398[/b]
a szolgaszállásra mész
398
mindegy kihez mész, rögtön kimész az udvarra
a lakhelyekre mész
a lánnyal beszélsz
[i]-hajdísz[/i]
[b]Ellana szentély 233[/b]
kimész az udvarra
távozol
233
nő vagy
a főpapnőt keresed
küldetés? (igazából azért engedtek be mert nő vagy, de ilyen opció nincs. Alternatívaként ha nálad van, itt lehet a [i]fülbevalót[/i] beváltani)
Almeir
[b]szó: 24[/b]
irány a sikátor
felmászol a házfalon
[i]A3: fail: -2 ÉP[/i]
[b]csontkulcs[/b]
a főúton maradsz
a főúton maradsz
[b]full heal[/b]
-----------
24
[b]rúnabot[/b]
48
dél
dél
kelet
körülnézel
M4: [b]ha siker: álruha[/b]
dél
kelet
kelet
kelet
ha nincs álruha: harc: 8/8/8/7/2
a jobb oldalin
ha nincs álruha: harc: 8/8/8/7/2
[i]eltöröd a pálcát[/i]
© twillight (Kövérorr)
2019. április 23. 20:32 | Válasz erre | #244
Húúú. A Kígyófészek de egy rakás üres mászkálás. Annyival jobb egy Fejtörők Erdejénél hogy látszólag meg vannak írva a fejezetpontok. De stílus és íz nélkül, történés sincsen rajtuk...
© twillight (Kövérorr)
2019. április 22. 16:14 | Válasz erre | #243
M.A.G.U.S. Kincses Térkép végigjátszás:

extra szabály: ha egy lénynek nincs asztrálja, akkor mindenképpen kevesebb asztrálja van mint neked.

indulóstatok: [b]fizikum: 12, életerő 13, asztrál 4, mentál 9, nem: nő[/b]

[b]hosszúkard (0,2), tőr (1,1), lámpás, garott, levél[/b]
feltöröd a pecsétet (72)
elindulsz a Nekropoliszba
bemész egy közeli épületbe
[b]kötél + ácskapocs[/b]
használod a kötelet
[i]félelem: -1 A amíg a temetőben vagy[/i]
megnézed a temetőkertet
[b]alma[/b]
visszatérsz az útelágazáshoz
megvizsgálod az obeliszket
[i]harc, csontváz 6/-/-/4/1[/i]
[i]F5, ha sikertelen 1 életerőnként újrapróbálható[/i]
[b]fekete gömb[/b]
megkeresed a kriptát
mélyebbre hatolsz
[b]emlékérem: félelemre immunis[/b]
megvizsgálod az üreget
[b]szenteltvíz[/b]
kinyitod az ajtót
meghallgatod
[b]vers (231)[/b]
elindulsz a folyosón
átkutatod a tetemeket
[b]2 kis drágakő, nagy drágakő, arany nyaklánc[/b]
[i]harc, gahul, 7/-/-/6/2[/i]
4 kör alatt győztünk (igazából mindegy)
átkutatod a termet
[b]karó[/b]
jobbra mész
megtisztítod
[i]-1 ÉP[/i]
továbbmész
a parton maradsz
mész a fény felé mint molylepke
belépsz
megmutatod a térképet
[b]kristálykulcs[/b]
[b]!a karaktered nő![/b]
átnézed a hátizsákodat
[i]-szenteltvíz, -karó[/i]
[b]lámpás[/b]
pihensz a parkban
[b]2 ÉP[/b]
elindulsz
egy jobb helyre mész
továbbállsz
vársz
ki az a mi?
mi van a tárgyakkal?
hogyan csináljam?
[b]harkály (121)[/b]
vársz
felmászol a tetőre
egy tágas utcán folytatod
észak
észak
benyitsz
121
megmutogatod a cuccaid
[i]-alma, [/i][b]repülés ital[/b]
lámpás és térkép?
felmész a szobádba
[b]Tiala, Urtan[/b]
menjünk a rövidebb úton
menjünk a rendházba
[b]max Ép[/b]
Tiala?
kerülőút
menjünk a karavánhoz[i]
-arany lánc, -drágakövek,[/i][b] meleg kabát, jégjáró lábbeli, 17 e[/b]
a térkép alapján haladtok
megnézed Urtant
átnézed a felszerelésed
felviszed
megpróbálod megmenteni
-Urtan
[i]F5, sikeres, -1 ÉP[/i]
bedörömbölsz
elmondod mi van
megmutatod a lámpást és térképet
mi ez a hely?
kincsek?
[b]Tiala itala (262)[/b]
balra
továbbmész
[i]harc, denevérek, 10/8/4/-/1, 4 kör, ha megsebeznek: game over.[/i] [b]Szükséges: Asztrál 4[/b]
[b]rúnakő [/b]
jobbra
M4
- ha siker: megvizsgálod a tetemet
- elveszed
- [b]élőholtérzékelő karkötő[/b]
kinyitod az ajtót
231
[b]lánc[/b]
- ha van karpereced: megvizsgálod a zajt
- megpróbálod kiszabadítani
- harc, indák, 8/5/-/14/1
- [b]kulcs[/b]
továbbmész
megnézed a szobákat
maradsz olvasni
tovább olvasol
menekülsz
ha van kulcsod jó, ha nem, ha nincs kulcsod: F5, amikor sikertelen -> -1 Ép
bereteszeled az ajtót
[b]nyom 1[/b]
követed
[b]nyom 2[/b]
megkérdezed
M5: ha sikeres [b]nyom 3[/b], ha sikertelen game over (oké, technikailag nem. Megpróbálhatsz M6-al nyerni egy következő nyomot, és akkor egy -7 Ép, -2 TÉ/VÉ büntetéssel még továbbmehetsz)
követed
[b]nyom 4
nyom 5[/b]
vársz
[i]-5 ÉP[/i]
körbenézel
M4: ha siker: win 1
továbbmész
van rúnaköved
átkutatod a termet
[b]M6, ha sikeres +5 ÉP[/b]
[i]harc, shereb, 6/-/-/14/3, ha eltalál körönként 1 seb (gyakorlatilag meghaltál), molamoth: körönként 1 seb -> -6 HP[/i]
bezárod a kaput = win 2
átmész a kapun = win 3

Ha jól számolom, a sikeres teljesítés esélye 22.758%. Talán egy picivel több, ha a nyomokkal még szórakozunk.
© twillight (Kövérorr)
2019. április 11. 08:31 | Válasz erre | #242
Jelenleg ott tartunk hogy a kiadó megígérte hogy felveszi a kapcsolatot az íróval, hogy javítsa ki a könyvet.

Egy próbát megér... Szólok ha érkezik visszajelzés.

Egyébként megtehetném (illetve bárki megteheti) hogy beviszi a könyvet, és visszakapja az árát.
Mondjuk ha már elhoztam mindhárom kötetet, én inkább nem...

Btw, ha vkinek van kedve digitalizálni, vagy megígéri hogy vigyáz rá, és elolvasná, akkor kölcsön tudom adni.
© twillight (Kövérorr)
2019. március 19. 19:42 | Válasz erre | #241
A könyv egész picit megoldhatatlanra sikerült. A végső csata miatt.

A gond, hogy a végső csata kikerülhetetlen, és minimum 16-ot sebződünk csak ebben, maximális Ép-nk 16. Ehhez a felálláshoz sajnos kötelező megküzdenünk az elsőtiszttel, ami tovább -5 Ép, pont annyi amennyi ffiként a gyógyital hatása (nőként a gyógyital ismeretlen). Viszont a max. alap Épnk mindössze 13. Így megszívtuk.

A cuccaink felének értékei ismeretlenek (gyógyital ha nő vagy, vért, szerencsetalizmán, íj + nyilvesszők, méreg).

A női gyógyitalról felteszem ugyanazt tudja mint a férfi, a méreg mint az ellenfelek mérge, felteszem a dobótőr és a vért egymást nem kizárók dolgok hanem ez csak tördelési hiba.
A vértről felteszem fizikum, vagy mentál módosítót adott volna, így elhanyagolható.
A dobótőrről feltételezem közelharc előtt használható, nem pedig harci fordulóban.
Feltételezek 1 nyílvesszőt. Mondjuk ajtó nyit, nyílvessző megy első célpontba, íj eldob, dobókés irány a második célpontba, közelharc. Ekkor 10 Ép vesztése árán (feltételezve hogy minden csapásunk talál) meg lehet úszni a harcot.
Hm...

Nem, nem jó. Ehhez kell 12 asztrál, 10 fizikum, 7 mentál (különben nem tudhatunk a tetoválásról) - ez viszont túl sok pont.

Ah! Kidobhatom a mentál-értéket, mert redundáns követelményt állított fel, elég lenyomni az elsőtisztet. Okké.

Fene, megint visszavonom, mert az íjhoz kell a tetkó :(
© twillight (Kövérorr)
2019. március 19. 14:41 | Válasz erre | #240
No, egy újabb lépcsőfokon vagyok túl:

- az író jó. Ez sokmindenért kárpótol.
- sajna mivel eredetileg író, a történet egyes pontjairól néha olyan ágra is át lehet menni, ahova nem szabadna, azaz a játékkönyvvé alakítás nem teljesen sikerült. Ez olyannal is jár, hogy olyasmit is megtudhatunk B ponton, amit csak A ponton szabadna (pl. mi történt a legénységgel megtudható az őrségtől, míg csak a hajó fedélzetén lenne szabad erről értesülni).
- egyes harcok megoldhatatlanok, pl. van egy 4 körös csata, amiben körönként 1-et sebzünk, az ellennek viszont 9 Ép-ja van. Vagy az Asztrált kéne gyorsabban leszívni mint az Ép-t, de erre ugye nincs mód.
- tizennyolcmillió hivatkozás van mindenféle látszólag érdektelen infóra, ami nehézzé teszi a térképezést.
- rengeteg a képességpróba, amik ebben a rendszerben ugye nagyon durvák, ezért kerülendők. Most épp azt próbálom megoldani hogy legalább egy stat használatát teljesen elkerülhessük, különben kisebb lesz az esély mint a Varázsló Kriptájában.
© twillight (Kövérorr)
2018. november 25. 22:23 | Válasz erre | #239
M.A.G.U.S. lapozgatósok, szabálykönyv-analízis:

Hát ezért adták fel a HK-t, aztán ez is bedőlt alig 3 kötet után.
És a széria nem volt jól kitalálva, röptében próbálták összerakni, ez már a tervezett kiadványok listájából látszik.

Az első könyvben 3 fejvadászos, és 1 tolvajos történetet terveztek, úgy hogy a tolvajos a fejvadászosok közben jelent volna meg. aminek nincs semmi értelme. Vagy terveztek volna egy-egy tart-ameddig-tart kalandot minden kasztra, és kasztonként adták volna ki, vagy terveztek volna több kasztot.

A második könyvnél ez nekik is eszükbe jutott, és a második variációt választották, átdolgozva harcosra. Sajnos. Mert pont a "Kígyófészek" címet odaadni másnak mint egy fejvadásznak? A Mágusban a kígyó a fejvadászoknak a jelképe, könyörgöm.
Szóval előbb meg kellett volna írni féltucat könyvet, és aztán nekilátni a kiadásnak.
Pláne, hogy a tolvajos könyvvégül sosem jelent meg, így tényleg kijöhetett volna 3 fejvadászos sztori, ami a'la KJV, vagy Magányos Farkas inkább lehetett volna egy nagy kaland, átvihető karakterrel.
Mondjuk az is gond ehhez hogy három különböző író írta ugyanazt a témát. Minek?

A #87-#88-ban írnak a szerzők a készítésről. És a jó édes anyukájukat. Miért keverte össze Nagy Dániel a lapozgatós könyv lehetőségeit egy számítógépes játék lehetőségeivel? Mellékkarakterek mellékküldetéseivel "feldobni" a könyvet? Fejezetpontpazarlás, a történet lerövidítése.
Szintén: miért nézik hülyének az olvasót, miért nem számolnak azzal, hogy nyavajás 2010-ben a közönségük, a rajongótábor már nem 10-éves, hanem 1990-ben volt középiskolás? Azaz a kiadás pillanatában a törzsközönség a lemorzsolódással együtt is 25. Tehát minimum egy Conan-szinten "vérbő" szinvonalat elvárna, és nem Fejtörők Erdejét 6-tól 8-évig.
Harmadik: a névdömping nem felel meg senkinek, nem teszi összetettebbé a történetet. Az csak névdömping, ami unalmas, érdektelen, és amatőrizmus. A halálfejezetpontok meg nem teszik "véressé" a lapozgatóst. A történettől veszik el a fejezetpontokat.

Részemről amúgy Mágusból megvolt az eredeti alapkönyv - sokáig tartott mire rájöttem hogy ez az akkoriban elterjedt összes játékplatformtól eltérően tojik a védelemre, a támadásra kell gyúrni ezerrel, a varázslatrendszer meg tök használhatatlan.
A könyvekből olvastam a Két Holdat, ami fantasynak jó, de Mágusnak kevés, illetve az Észak Lángjait, ami Mágusnak biztos jó, de abszolut Zs-kategóriás förmedvény, amiben IQ3-al rohangál a szuperintelligens főhős (pl. ott egy élőhalott minden felszerelés nélkül, ami jusztse hal meg amikor szétverik - főhősünknek fél óra kell mire rájön hogy talán ha levágná a nyakában lógó amulettet...), vagy mikor a varázsló 30-méteres világító pentagrammát rajzol titokban az ellenséges várfalra...

No, de lássuk azokat a szabályokat.

- azt írja, a borítón egy szimbólum jelzi milyen kasztúak vagyunk, illetve a könyv végi karakterlapra be is van írva. Mindkét jelzés hiányzik. Később korrigálták hogy kifejezetten a hátsó borítón van a jelzés - de ez sovány vigasz.
- 6 oldalú kockával kell játszani, miközben a M.A.G.U.S. 10 oldalú kockákat használ a rendszerében (D100 és D20 egyaránt).
- a sorozat ELSŐ könyvéből idézem: "Az alábbi könyv az Ynev krónikái sorozat része,de ez nem jelenti azt, hogy a korábbi részek ismerete nélkül..." Dumbfuck.
- bár a könyv lehetőségként említi hogy más fajok is játszhatóak, mindhárom könyvben kizárólag ember lehetsz.
- az első könyv azt mondja (ahogy ez logikus is), hogy a borítón megadják a karaktered szintjét (is). Ez a szám is természetesen hiányzik onnan. Később javították, hogy a szabályrendszerben van megadva, de kérem!
- "előfordulhat hogy egy lapozgatós könyvünk közvetlenül kapcsolódik valamelyik regényhez vagy novelláskötethez, erről a könyv hátuljában kaphatsz információt" - egyik kötetre sem áll az ígéret
- a karakterednek nemet kell választani. Minek? Mert következménye nem lesz. Fejezetpontpazarlásnak, annak. Ismételten valami ami egy számítógépes játékban feature, itt viszont negatívum.
- szintek: szintlépés a kaland alatt nincs, és a szintek nem különböznek nagyban egymástól, mindössze 1 statpontot kapsz érte,amiből alapban van 24-ed, a maximális karakterszint a rendszerben 12 (36 statpont).
Emellett nagy marhaság 1. szintre azt írja "nincs tapasztalatod, most fejezted be képzésedet". Csakhogy már a Viharfalóban is egy rakás küldetés van mögötted.
- csata: a lényeg, hogy folyamatosan csökken minden értéked minden körben, az egyik automatikusan.
- fegyverek: a könyv emiatt játszhatatlan, ugyanis a szabályok szerint a módosító a fizikumod (életerő) növeli, a felszereléslista szerint viszont azasztrált (támadóerő).
- jó tudni, hogy 0-ás asztrállal nem tudsz harcolni. Sőt, adott esetben sokkal magasabb asztrállal sem.
- ja, és egyes harcok értelmezhetetlenek, mert nem lehet belőlük elmenekülni. Pedig 0 asztrállal ugyebár kötelező.
- lesz amikor automatikusan sebeznek,így a 0-és fizikum is felejtős.
- igazából a mentál tűnik legfölöslegesebb statnak.
- gyógyulni itt is csak templomban lehet. Miért nem kórházban?
Bónuszként azt állítja a "hited szerinti" templomba mész, de még csak az se igaz hogy a karaktered hite szerintibe. Az első könyvben az alkalmazód hite szerintibe mész ugyanis.
- a pszí képességek listája könyvenként eltér. EGYSÉGES SZABÁLYRENDSZERt kérünk.
- az egyik AUTOMATIKUS pszí képesség használathoz kötött. Most komolyan.
- a pszí használata is semmi más mint fejezetpontpazarlás. Elolvasod a fejezetet, majd van egy külön fejezetpont ahol kiválaszthatod mit használsz, majd ott vannak a fejezetpontok a választásokra... Nem lehetett volna mint a Kaland Játék Varázslatban az alap fejezetpontba rakni a lehetőségeket? De, lehetett volna, csak akkor több hasznos fejezetet, hosszabb/bonyolultabb történetet kellett volna írni!
- ha egyszer az utolsó könyvet tolják ki, minek ígérgetnek benne még jövőbeli tartalmat (képességeket)?
© twillight (Kövérorr)
2018. augusztus 8. 09:25 | Válasz erre | #238
Van ebből vmi scannelt verzió?
© [törölt felhasználó]
2013. szeptember 3. 21:18 | Válasz erre | #237
2013. szeptember 2. 06:36 | Válasz erre | #236
© SzG
2013. szeptember 2. 05:56 | Válasz erre | #235
Te vagy a \"Tébolyult Tűzmágus\"? :D
© [törölt felhasználó]
2013. szeptember 1. 22:07 | Válasz erre | #234
2013. szeptember 1. 15:18 | Válasz erre | #233
Mit is tartalmaz pontosan az a szerződés?
© [törölt felhasználó]
2013. szeptember 1. 10:23 | Válasz erre | #232
© SzG
2013. szeptember 1. 09:03 | Válasz erre | #231
Hát én meg \"leragadtam\" a 93-as Nagy Zöldnél, bár azzal is csak párszor játszottam anno. :) Annyira sosem tudtak megfogni a papír alapú szerepjátékok, plusz sosem voltak ilyen érdeklődésű körű ismerőseim, tán egy embertől eltekintve, egyedül, vagy max. \"kettecskén\" meg ezt nem igazán lehet játszani. :D

\"jelentkeztem volna tesztelőnek, de jelentkezési lap egy olyan szerződés, amit kizárt, hogy aláírjak. Ha valakit érdekel, hogy miért, az elolvashatja az lfg.hu fórumon.\"
Megnéztem. Nekem nagyjából korrektnek tűnik (nyilván kell valamiféle biztosíték, hogy a tesztelő ne \"kotyogja ki\" idő előtt a rendszer \"titkait\"), bár azért én se szívesen írnám alá. :D

\"a hazai játékosok, akiket még nem hagy hidegen, azok vagy külföldi, rendelt, vagy pdfben megvásárolt kiadványokkal játszanak, a másik pedig az a csoport, akiknek a Magus A SZEREPJÁTÉK, és mással nem is hajlandóak játszani\"
Meg ha jól tudom, egyre népszerűbbek a minimalista, \'ingyenesen\' terjesztett rendszerek is (pl. Kard és mágia), amik amúgy is sokkal jobban megfelelnek a mai átlagemberek-játékosok igényeinek (már csak azért is, mert könnyebben és gyorsabban lehet játszani velük ugye). Ezek fényében tényleg elég valószerűtlen, hogy sikeres lehet egy gondolom minimum 5000-6000 HUF-os, ki tudja milyen minőségű, no meg gondolom \"jó\" MAGUS-szokás szerint agyonbonyolított, nehézkes rendszer (akármennyi kapcsolódó terméket is dobnak piacra mellette, pl. energiaitalt, pólókat, lábtörlőt, mit tudom én mit: amúgy ezek szerintem inkább nevetségesek, és a tényleg nagyon elkötelezett, hárkór fanokon kívül aligha fog ilyeneket venni bárki is :D). Na de majd elválik.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 23:39 | Válasz erre | #230
© SzG
2013. augusztus 31. 21:37 | Válasz erre | #229
© SzG
2013. augusztus 31. 21:36 | Válasz erre | #228
És ez \"csapaton belül négy embernek is volt könyve\" mostanában volt, nem a 90-es vagy 2000-es években? :D Mert vhogy én úgy érzem, hogy már jó ideje elszállt az idő a papír alapú szerepjátékok felett, a mostani fiatalságból kis túlzással a kutyát nem érdeklik már az ilyenek, mindenki gépen/konzolon nyomul, vagy max. gyűjtögetős kártyajátékkal (bár mintha már az is kiment volna a divatból). Én pl. gyakorlatilag senkit nem ismerek, aki szerepjátékozna. :D
Meg gondolom akit érdekel a téma, az is inkább lehúzza netről a cuccokat, és e-bookos ketyerén olvassa vagy nem tudom.
Szóval én azért nem hiszem, hogy bankot fognak robbantani deltáék egy új MAGUS-szabálykönyvvel. :D Örülhetnek, ha nullára kijön a project.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 21:34 | Válasz erre | #227
© SzG
2013. augusztus 31. 21:30 | Válasz erre | #226
Lehet, hogy megveszik majd pár ezren, én csak azt írtam, hogy azért, mert valamit mondjuk ötezren lájkolnak, még nem jelenti azt, hogy pl. minden második lájkoló pénzt is fog kiadni a lájkolt cuccért, ilyen nem szokott lenni és kész, lájkolókból mindig nagyságrendekkel több van mindenhol, mint valóban komoly (vásárlásra hajlandó) érdeklődőből. :)

Amúgy aki pl. csak kritikát akar írni, az szerintem inkább kölcsönkéri, nem megveszi. :D Plána ha egy ilyen nyilvánvalóan sok ezer HUF-os könyvről van szó.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 21:27 | Válasz erre | #225
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 21:22 | Válasz erre | #224
© SzG
2013. augusztus 31. 19:55 | Válasz erre | #223
\"Hatalom Itala energiaital.
Úristen... ez komoly?

A szabálykönyvekhez nem tudok hozzászólni, Ynev szerepjáték része engem egyáltalán nem érdekel, így az új rendszerre se leszek vevő. :) (Mondjuk a \"nagy zöldből\" azért itt figyel egy példány a polcon, de azt is inkább csak azért szereztem be anno, mert akartam írni a világra ezt-azt.)

\"Én úgy saccolom, hogy a facebook oldaluk követőinek a számát ha elosztod kettővel, annyi lesz a vásárlójuk.\"
Inkább öttel vagy tízzel. :D A sima \"lájkolókból általában sokkal több van mindenhol, mint pl. azokból, akik ténylegesen is hajlandóak pénzt áldozni a \"lájkolt\" termékért-termékekért.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 19:43 | Válasz erre | #222
© Anry
2013. augusztus 31. 18:07 | Válasz erre | #221
Reciklizálás,leporolás, minimális melóval sok cash. Az ilyet mindig utáltam. Majd akkor tessék ilyesmivel vigéckedni, ha a régi szabálykönyveket egyúttal be is lehet INGYEN cserélni az újra.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 17:36 | Válasz erre | #220
2013. augusztus 31. 16:08 | Válasz erre | #219
Ilyen a világon nincs, nem is volt, és nem is lesz!
\"Cégünk olcsón, gyorsan és jól dolgozik. Ön ebből kettőt választhat!\"
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 15:22 | Válasz erre | #218
© SzG
2013. augusztus 31. 13:01 | Válasz erre | #217
És a tervezett lapozgatósokról, meg a pályázatról nincs valami konkrétum valahol?
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 31. 13:00 | Válasz erre | #216
2013. augusztus 31. 11:02 | Válasz erre | #215
Támogatnám a dolgot. Nem lenne rossz valami fabled land-szerű sorozat Yneven. A d20-as rendszer miatt mondjuk szomorú vagyok, szerintem az félúton az ÚT felé abba kellett volna hagyni a szabályok átbarmolását.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2013. augusztus 31. 06:16 | Válasz erre | #214
Ja, ezt már vagy egy fél éve is belebegtették a Delta Vision fórumán. Lassan írhatnának valami konkrétumot is.
© [törölt felhasználó]
2013. augusztus 30. 20:00 | Válasz erre | #213
2013. március 19. 12:06 | Válasz erre | #212
Tegnap elolvastam a Kincses terkepet es tetszett. Kar, hogy nem folytattak, mikozben a Harcos Kepzelet megelt 58 konyvet is. :(
© Anry
2011. május 14. 07:56 | Válasz erre | #211
Ha jó a Kard Mestere, akkor tőlem kaphatsz egy Balaton szelet gigapakkot! ;)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. május 13. 21:49 | Válasz erre | #210
Azt hittem még azt is ideírod Zoleeka, hogy ide sem kell irogatni, mert egy csomó időt meg lehet vele spórolni, és hát az idő pénz... De vannak dolgok amin nem érdemes spórolni. Persze ez mindenkinél más...[smiley]bee1[/smiley]
2011. május 13. 19:08 | Válasz erre | #209
Mar reg vege van a sorozatnak. :) Sok penzt meg lehet sporolni, ha nem eszik es iszik az ember,hanem csak nezegeti a kepeket a neten, moziba sem kell elmenni, konyveket sem kell megvenni,stb... [smiley]violent[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. május 13. 14:20 | Válasz erre | #208
Van helyette MÁGUS! Egyébként most, hogy egy rajongó jóvoltából birtoklom az összes HK könyvet digitálisan, rájöttem mennyi pénzt meg lehet spórolni azzal, ha az ember nem vesz meg belőlük egyet sem! Valahonnan beszerzek digitális Mágus köteteket is, azzal is megspórolok némi pénzt, amit inkább Zagor.hu-s kiadványokba fektetek. Talán az így megspórolt pénzbből még futja egy Balaton szeletre is...[smiley]fantasy-barbarian-20[/smiley]
2011. május 13. 13:36 | Válasz erre | #207
Ha jól értem, akkor végleg megszűnt a HK sorozat?
Kész, ennyi volt, kifújt?
2011. április 28. 20:44 | Válasz erre | #206
A plázába nem akarják beengedni kedvenc terrier kiskutyádat.
Hogyan oldod meg ezt a problémát?

Flörtölni kezdesz a biztonsági őrrel, lapozz a 69-re!
Inkább átmész a parkba és eszel egy rózsaszín vattacukrot, lapozz a 100-ra!
Gonoszul nézel a biztonságira, annyira, hogy halálra rémüljön és beengedjen, lapozz a 666-ra!

[smiley]miaz[/smiley]
© Anry
2011. április 28. 16:18 | Válasz erre | #205
Az előző beszólásodért a melletted ülő vendég éppen leköpni készül.

Ha megtámadod mielőtt ezt tenné, akkor a stúdióban lévő biztonsági őrökkel is meg kell küzdened. Ha így teszel, lapozz az 54-re.
Ha mégis a helyeden maradsz dobj szerencsepróbát, hogy elkerüld a köpést! Ha sikerült lapozz a 94-re, ha nem akkor a 123-ra.
:DDDD
© Anry
2011. április 28. 16:15 | Válasz erre | #204
2011. április 28. 14:16 | Válasz erre | #203
Akkor egy szingli csajról fog szólni, aki a prostinak állt, amivel elég pénzt szedett össze, hogy felküzdje magát a nyomorból, és most egy Maúni-ka show szerű TV-műsort vezet?
© Kamo
2011. április 28. 11:52 | Válasz erre | #202
Akkor már megvan, mit fogok írni... Az általad felsorolt könyveket átdolgozom lapozgatósra, megfejelem kicsit a M* rendszerével, s máris gazdag vagyok! Hahahahha :-D
2011. április 27. 13:44 | Válasz erre | #201
Az előbb-utóbb mindenki megveszi szerintem csak az alábbi könyvekre vonatkozik:

- Havas "jobbvagyoknálatok" Henrik aljadék emberekről írt könyvei
- Csernus "majdénmegmondomhogyanéljél" Imre okoskodásai
- Vujity "faszagyerek" Trutko nyomorregényei
- A vinnyogós-kefélős-agyrohasztó szingliregények

Ez az irodalom életképes csak jelenleg.

Bár ez csak magánvélemény, nem csináltam közvélemény kutatást, egyszerűen így látom.
12345Következő oldalUtolsó oldal