Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Caarth

Kígyóemberek szócikkből átirányítva
 Felnőtt férfiFelnőtt nőFiatal
Ügyesség:1084
Életerő:1195
Támadások száma: 1
Lakóhely: Sivatagok, Vadon
Felbukkanók száma: 2–7
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver:
Páncél:
Sebzésmódosító:
Túl a déli határon az ember lakta vidéken kívül elszórtan, törzsekben élnek a CAARTH faj képviselői. Zömök testfelépítésűek, ehhez képest több mint két méter magasak. Gonosz humanoidok, a fejük hüllőszerű, a nyakuktól a gerincoszlopon keresztül, egy kis csontos lebeny halad végig a testükön. Lábuk nincsen, alsó testük olyan mint egy kígyóé. Szemei dülledtek, hideg gonoszságot sugároznak. Testük szőrtelen, ujjaik hatalmas nagy karmokban végződnek.
Mikor területükön járőröznek hatalmas gyíkokon, lovagolva teszik azt. Rendkívül intelligensek. Közel olyan tudással rendelkeznek, mint az emberek. Jó harcosok, hírében állnak. Ha nem a karmaikkal, és a fogaikkal harcolnak, akkor előszeretettel használnak kardot, lándzsát, íjat. Hadseregük fegyelmezett, és nagyon ütőképes. Gyakran portyáznak a melegebb vidékeken kívűl is, és támadnak meg falvakat, karavánokat, utazókat. Ezeket teljesen kifosztják, és elpusztítják. Az halottakat mind egy szálig odavetik a dögevőknek.
Településeik mélyen délen a sivatagba találhatóak. Ezeket úgy építik fel, hogy az avatatlan szem elől rejtve maradjon Templomaikban rengeteg drágakő található, amik főképpen a Halál istenének állított oltárt díszítik.
Sokan próbálták már kirabolni egy-egy város templomát. Kevesen tértek vissza. Azok is elgyengülten kiszáradva, éhezve, és a ami a legrosszabb üres kézzel. Rosszabb esetben kígyómarással, vagy megőrülve találtak rájuk.

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Gyíkemberek Birodalma

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr