Zagor.hu
Zagor.hu fórum
40. könyv: A Halállabirintus Bajnoka
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (3)[/b]: Óriási meglepetést fogok mondani: Szukumvit báró másodszor is felújította a labirintusát, és azzal kérkedik, hogy ezen már tényleg senki sem jut át. De ha valaki mégis, most már a teljes Vér-szigetet átadja neki. Jönnek a bajnokok, és mi az egyik vagyunk közülük. A labirintus tele van csapdákkal és próbamesterekkel, de legalább egy helyes út van. Ennél sablonosabb sztorit nehezen lehetett volna kitalálni, a kivitelezése mégis tetszik. A labirintusban való bolyongás inkább emlékeztetett a Halállabirintusra, mint a Bajnokok próbájára, már a kezdeti rejtvény és ajándék miatt is. A borítóképpel is a Vérvadra próbáltak hajazni, sajnos ez a szörny nem lett olyan leleményes, mint előde. Viszont a próbamesterek mindegyike tetszett, a kitalált feladatok többségében újak és kreatívak. Bejön az is, ahogy a könyv számos alkalommal visszautal más könyvekre, gondolok itt a Karomvadra, a kaméleonita vérre, Ungoth-ra, aki a Varázsló kriptája után másodszor sem tudott egyetlen kérdésével sem megfogni (én őt annál inkább egy Tisztaság gyűrűjével ☺ ), de Lord Carnuss fiának céljai és motivációi is tetszettek. Persze ezek elsülhettek volna rosszul is, de itt megmaradtak „[i]Easter Egg-nek[/i]” és az új elemek között jóleső nosztalgiával fogtak el. Szintén eredeti elem volt a tündérek próbája, azon belül is a stratégiai játék a legérdekesebb (azt nem mondom, hogy a legkönnyebb is), de az ügyességi is jó (bár kicsit szerencsejáték is). Van benne ezenkívül is pár érdekes karakter, élén a könyv elején megjelenő művésszel. A szokásos labirintus-ellentmondást ugyanakkor nem oldotta fel: ha már előttem vannak jópáran, és csak egy jó út van, akkor hogy lehet, hogy azt az utat nem tisztították meg előttem? Persze csak így lehet kivitelezni azt, hogy a riválisokkal is találkozzak, és ne fulladjon unalomba a könyv, szóval nincs harag. Szóval az alap már egy rég lerágott csont, de a kivitelezés azért javít az összképen.

[b]Gondolkodás/szerencse (4)[/b]: Nem gondoltam volna a könyv elején, hogy erre ilyen magas pontot adok, de nézzük csak meg, milyen gyakran kell használnunk a fejünket. Az elején rejtvény van, aztán a színjátszás, majd a mágus próbái, aztán a megfigyelések a következő próbamesternél, de itt van a tündérek próbája is, ahol szintén kellhet némi tudás. De még ezen kívül is vannak döntéshelyzetek, ahol a tudásunkra vagy az emberségünkre apellálnak. Ehhez képest random folyosós azonnali halál talán csak egy van (Búúúúúú! ☺ ). Persze az is igaz, hogy van pár olyan választás, ahol ha rossz ösvényen megyünk, nem szerzünk meg egy kötelező tárgyat és nekünk kampó, de ennyi meg egy labirintusban kell.

[b]Nehézség (4)[/b]: Ha gonosz akarok lenni, akkor látszik, hogy Szukumvit öregszik, ugyanis a Bajnokok próbájához képest azért jelentősen enyhített a követelményeken. Ha belegondolok, ott kb. 15 olyan dolog volt, amit ha nem szereztünk meg, nem tudtuk teljesíteni a küldetést. Itt nekem hirtelen csak 4 olyan jut eszembe, ami fixen kell ([spoiler2]a tűzelementál elleni tekercs és a 3 információ a megfigyelés-próbán[/spoiler2]), és ebből a 4-ből is csak 2 vagy 3 függ folyosóválasztástól. Ez az eddigi labirintusokhoz képest nem kis enyhítés. Könnyűnek viszont így sem nevezném. Mint azt említettem, van egy folyosóválasztásos halál, amit ráadásul a könyv aljas módon 2 helyen is lehetővé teszi (igaz, egy folyosóválasztás után a 2 átellenes oldalon). Ezenkívül a próbák során nincs hiba lehetőség. Ahogy számoltam összesen a 4 próbamesternél (a tündéreket is idevéve) minimum 11 jó döntést kell meghozni és 1 harcot megvívni, amiből ha bármelyik nem sikerül, akkor nekünk menthetetlenül végünk. De ha az ember-ork gyilkos eltalál minket a fegyverével, ott is csak a jószerencsében bízhatunk, hogy életben maradunk. Ezenkívül a végén azért Lord Carnuss fiát egyáltalán nem könnyű legyőzni, ha nincsenek speciális fegyvereink, akkor a páncélja és a magas ügyessége miatt szinte reménytelen. Az ösvényválasztásokra pedig már kitértem. Úgyhogy azt semmiképp nem mondanám, hogy ez a könyv nem jelent kihívást. De nem is tartozik a teljesíthetetlenek közé.

[b]Játékélmény (5)[/b]: Ezt azzal az apró kiegészítéssel adom meg, hogy ezúton küldök egy seggberúgást annak az írónak, aki a színes folyosós részt kitalálta és betette a könyvben. Mert aki azt kifogta, az biztos vagyok benne, hogy a poklok legmélyebb bugyraiba kívánta az írókat az utolsó szálig. Nekem szerencsésen sikerült elkerülnöm ezt az első kalandom során, így kisebb súllyal veszem figyelembe. Amit nagyon szerettem ebben a könyvben, hogy minden pillanatban volt valami, ami „ébren tartott”, az érdeklődésemet fenntartotta. Hol a próbák, hol a megjelenő új, ismeretlen lények, hol a nosztalgia feeling. Mindegyik a megfelelő arányban, nehézségben és mértékben volt jelen, sehol nem éreztem, hogy bármelyiket túltolták volna. Tudjuk, hogy ez egy rajongói könyv, így nyilvánvaló volt, hogy sok tekintetben vissza fognak utalni régi könyvekre, de ezeket jóleső módon és mennyiségben tették meg. Ezenkívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár ez egy labirintusos könyv, nem éreztem a klasszikus labirintusos ösvényválasztós feelinget, a kihívások ezt elnyomták. Ez pedig minőségi előrelépés nálam. Egy szó, mint száz csak ajánlani tudom!

[b]Összességében: 16/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Undorítóan jó a borító, engem mindenesetre rabul ejtett. A csókos szájú, színpompás varangylény sok-sok vidámságot ígér a labirintusban, a narancs betűk pedig nosztalgikus érzéseket keltettek bennem. Gondolom, utóbbival is a régi [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]ra akartak utalni.

[b]Illusztráció[/b]
Nos, nos, hogy is mondjam. Sokféleképp megközelíthető a könyvnek ezen része, de az egészen biztos, hogy teljesen egyedi alkotásokról van szó. Igaz, kissé túl minimál, illetve gyakran átmegy a „mesekönyv 3 éveseknek” kategóriába, és persze az sem jó jel, ha olykor a „legendás” [i]Sárkányvár titka[/i] grafikák jutottak eszembe, de a hangulatot egész jól megteremtik. Azért tényleg lehet szemezgetni a sok gyöngyszem között, például a barlangi ghoul (198.) etióp kisgyerekként van jelen, a goblin (220.) Batka Manóként, a vadember (176.) pedig láthatóan egyfajta Iron Maiden rajongó. Jó, abbahagyom, mert napestig lehetne sorolni a viccesebbnél viccesebb képeket. Vannak azért olyanok is, amiket bírtam, például a hobbitot, és annak szobrait (244.), vagy a gonosz manót a sötétben (395.). Összességében inkább bájosak és poénosak az illusztrációk, ezzel azonban jelentősen enyhítenek a történet sötétségén. Nem biztos, hogy ez volt a cél, de ha igen, akkor szuperül sikerült. Amúgy a könyv nem rendelkezik eredeti rajzokkal..?

[b]Háttértörténet[/b]
Lássuk, mit hozott össze az öt író (Öt író? Minek? Miért? Hogyan?). Megint valami bérharcosok vagyunk, és hallomást szerzünk az előző Halállabirintus bajnokáról, aki még Carnusst is megölte, ezáltal megkapva annak Vér-szigeteki birtokait (szóval saját magunkról hallunk, skizofrén feeling). Igazából ennyi az egész, a bevezető nagyon rövid, erre aztán tényleg kellett öt író… itt jegyezném meg azt is, hogy sose értettem, a Halállabirintus miért olyan nagy szám, hogy tömegek gyűlnek össze, hogy láthassák a jelentkezőket besétálni egy helyre? (kifelé sétálni már ugye jóval kevésbé látják őket). Semmi értelme az egésznek. Ez maximum úgy lehetne izgi, ha odabentről élő közvetítést kapnának mindenről. Kamerák hiányában megoldható lenne akár valamilyen varázslattal, vagy valami, de így… meh.

[b]Rendszer[/b]
A szokásos dolgok. Van öt csomag élelmünk, 20 aranyunk (minek?), és egy választható varázsital.

[b]Kihívás[/b]
Szerintem kifejezetten könnyű lett. Vicces dolog, hogy az első [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]hoz hasonlóan ez sincs túlbonyolítva, nagyon bolyongani nem fogunk. Bár van benne a szokásos „bolondlabirintus” kettő is, és a második (a függönyös) tényleg idegbeteggé tett. Itt ráadásul minden 10-ik lépés után vesztünk 1 Életerő pontot, ami nem hangzik vészesen, de a hely tele van zsákutcával, és konkrétan beletelt vagy húsz percbe, mire kikecmeregtem belőle. Az is vicces, hogy nem hemzsegnek a csapdák (jó, már az első pontnál van egy kis szívatás, ha meg akarjuk szerezni az ajándékunkat), se a kemény ellenfelek. Ellenben van egy csomó jóravaló, segítőkész illető a labirintusban, amit igazából nem nagyon tudok hova tenni. Szóval… miért? Van pár kód, de azok inkább csak segíthetnek, nem életbevágóak. Persze akad néhány, ami must have, mint a tűzelementál ellen való tekercs, illetve kellenek azok az információk, amiket Ungoth kérdez tőlünk. Az ilyen agyalós részeket amúgy elég furcsának éreztem, mint a tündék versikéjét, amire kerék a válasz (kapásból tudtam volna még kábé 20 másik megfejtést mondani, ami ugyanúgy helyes lehetne). De a másik fejtörőjüket se értettem, miért 18, és nem 24 a megoldás (339.), mint ahogy a varázsló fejtörőjét sem, miért 6, és nem 10 (153.). Ellenben a hobbit próbamester nyomozós próbáját rögtön sikerrel oldottam meg, miképpen a tündék stratégiai harcában is elsőre győzedelmeskedtem. Ezek amúgy kifejezetten jól sikerültek.

[b]Főgonosz[/b]
Ez így, ebben a formában nem létező kategória itt, de a kijáratnál belebotlunk Carnuss fiába, aki a papa halálát kívánja megbosszulni Szukumvit bárón, illetve talán a Vér-szigeteket visszakapni sem volna utolsó neki. Az egyik cél elérése mondjuk üti a másikat, illetve az se volt világos, hogyan kaphatja meg a bajnok a szigeteket – elveszik az előző bajnoktól? (tiszta Való Világ, 1 évig lakhatsz az új lakásodban) Az ifjú Carnuss Ügyessége 12, Életereje 18, és mágikusan élezett kardja 3-at sebez (!), valamint hiperszuper vértje 1-et felfog az ütésekből, kivéve, ha a Kaméleon Pengével csapjuk meg. Szóval a csóka tele van varázscuccokkal. Ha végzünk vele, Szukumvit továbbra is nagy emberként élhet tovább, holott még mindig egy tömeggyilkosról beszélünk ugyebár.

[b]Hangulat[/b]
Ezzel a címmel (Deathtrap Dungeon 3 – mint valami videojáték cím…) nem várhatunk sokkal többet ajtóknál és folyosóknál, és ez bizony teljesül is. Érezhetően akad benne időhúzás (vagyis fejezetpont-húzás), amikor például az egyik folyosóról való visszatérést a másik folyosóra három pontban sikerül leírni, vagy amikor megkérdezik, hogy van-e Kaméleon Kardunk, mintha nem lenne mindegy, hisz akkor is meghalunk, ha van.
Ennek ellenére van benne jó pár jó ötlet, és hozza a nosztalgia-faktort annak, aki erre éhes. A próbamesterek ügyesen lettek kitalálva, de van itt Yodaként beszélő goblin, csapdákkal teli vesszőfutás az elfekkel, ééés… egy Ungoth cameo. Igen, a csontvázúr visszatért hozzánk a Varázsló kriptája után, és újra letesztel minket (még Razaakot is megemlíti). A csontinak továbbra is nagyon menő a stílusa, bár mivel elég szemét velünk, így jobb, ha kinyírjuk a Tisztaság Gyűrűjével, miközben kezet fogunk vele. De valaki mondja meg… az a szőrős izé Ungoth mögött a trón, vagy a haja akar lenni..?
hr
2023. december 14. 10:42 | Válasz erre | #135
"Mindesetre talán ez a legjobb halállabirintus-könyv, remélhetőleg Sukumvit most már nyugdíjba megy, és nem lesz negyedik, ami esetleg lerombolná az összképet."

Akkor javaslom a Halálcsapdáig ne juss el :D (bár az nem negyedik, hanem nulladik)
2023. december 1. 15:58 | Válasz erre | #134
[b]Borító:[/b]
A „Rémület Ura” nevű szörnyeteg van rajta, bár szerény véleményem szerint maximum a „csúcsröhej ura” címre pályázhatna leginkább, ahogy kinéz. Nagyon látszik, hogy ez a kreatúra egy hatalmas akarásból sikerült hatalmas nyögés, nagyjából mint a Szellemvadászok egy másik könyvben. Mindenesetre a tradíciót jól követi: a Halállabirintus borítóján is az ikonikus Vérvad szerepelt, evidens, hogy erre is a főszörny illik legjobban. De tényleg ez volt a legfélelmetesebb, amit kitalálhattak...?

[b]Grafikák:[/b]
Sok a ronda, pocsék ábrázolás. Vannak jól sikerült alkotások is – Ork őr, óriás medúza, platinumszobros Próbamester – de a nagyja nem ilyen sajnos. A figurák többsége önmaga karikatúrája, az ábrázolás iszonyatos, és az egész nevetségesen rajzfilmszerű. Nagyon kellett keresgélnem, hogy legalább átlagosan jó képeket leljek. Hát nézzétek meg a ködből előjövő Tündéket...egymás kópiái, kontroll-cé, kontroll-vé, a lábuknál még egy fogpiszkáló is vastagabb. Az öreg Goblinról kapásból Yoda mester jutott eszembe. A veszedelmes Karomvad egy morcos csimpánz, a félelmetes Taratorról vagy a Barlangi Ghoulról meg jobb nem is beszélni. Pffff. Borzalmasak.

[b]Történet:[/b]
Az előző két kötet – Halállabirintus és Bajnokok Próbája – harmadik része. Sukumvit báró ismét átépíti a labirintust, és ismétcsak kihirdeti az életre-halálra szóló megmérettetést! Öt vállalkozó szellemű versenyző, és te magad ereszkedtek le immár harmadjára a labirintus mélyébe, csapdák és Próbamesterek közé a mesés jutalom reményében. És csak egyvalaki győzhet...!
Megdöbbentő dolog, de ezen a könyvön nem kevesebb, mint ÖT író dolgozott, ami valószínűleg a legtöbb, amit egy kalandjátékkönyv magáénak tudhat.

[b]Nehézség:[/b]
Igen nehéz. Ezúttal nem ékköveket, vagy aranygyűrűket kell gyűjtögetni, hanem információt – abból viszont elég sokat. Emellett persze vannak kötelezően megszerzendő tárgyak is, és bizony, több olyan leágazás is van, ahol ha rossz felé fordulsz, nem lesz meg valami fontos tárgy, vagy infó, és akkor előbb-utóbb game over. A fő nehézséget itt az jelenti, hogy sok a hamis nyom, ami látszólag fontos, feljegyzi az ember, és az az érzése, hogy „hümm, hát ha ide kódszám meg jelszó kellett, biztos ez a valódi út”. Öööö, sajna nem. A másik nehézségi faktort pedig az alsó lakóterület útvesztője adja, ahol a kockadobástól függ, merre mehetsz, és bizony, ha rosszat dobsz, nem lesz meg egy kötelező tárgyad (igaz, vissza lehet menni). Cserébe viszont a harcok és a csapdák kevésbé nehezek és pofátlanok, és akad bőven hasznos holmi is...egy tárgy pl. 10 életerő pontot (!!!) ad vissza nekünk! Hüledeztem rendesen...

[b]Főellenség:[/b]
Az utolsó versenyző, akiről kiderül, hogy nem más, mint a korábban hidegre tett Carnuss fia! Azért nevezett be, és ment végig a labirintuson, hogy bosszút álljon Sukumviten, és hát mivel csak egy győztes lehet, meg kell küzdenünk vele.

[b]Ami tetszett:[/b]
Konkrétan szerintem ez a legjobb labirintus a három közül, Sukumvit báró igazán kitett magáért így harmadjára. Ezenkívül igen erős a nosztalgia-faktor is, ami szintén kellemesen érintett: a platinaszoborrá változtató Hobbit egyértelműen utalás a kővéváltoztató öregre, a Rémület Ura szintén utalás a Vérvadra, a három Kaméleonita (aki négy) és Ungoth, a Csontvázúr pedig egy az egyben a Varázsló Kriptájából jöttek (Ungoth említést is tesz Razaakról). Hogy Ungoth hogy a tökbe jutott ki az összedőlt kriptából, nem tudom, de itt végre elintézhetjük. Az is kellemesen érintett, hogy itt már le lehet törni egy darabot a mennyezeti kristályokból. Emellett sok újdonság is van a műben: méhész csávó aki házisört főz, szivárvány labirintus színes függönyökkel (tök egyszerű kijutni belőle), föld alatti ködös világ ahol Tündék laknak, és a végjáték, ahol az utolsó Próbamestert leölik mielőtt minket tehetne próbára...megmondom őszintén, azt hittem, a halál-labirintusos témából többet nem lehet kihozni, de nagyon is sikerült! Szótlan voltam, komolyan.

[b]És ami nem:[/b]
Kevés ilyen dolog volt, de például az olyan fejezetek, ahol útkereszteződéshez érünk, és a könyv ránkerőlteti, hogy csak egyfelé mehetünk, na ez nem tetszett, ráadásul ilyenből elég sok is volt. A vak művész figurája is erősen túl lett használva már, mire a széria idáig jutott. A Tündéknél a bölcsesség-próbán a második találós kérdés válaszára egymillió év alatt se jöttem volna rá, hogy a válasz „kerék”. A mennyezeti kristály eltörésének is sokkal több értelme lehetett volna, ha nem a könyv utolsó harmadának közepén kapjuk meg rá a lehetőséget, amikor persze már kb. semmi haszna nincs a kristályszilánknak, és azt se igazán értettem, ha a végén Carnuss fia beleesik az illúzió-csapdába, hogy a pokolba vannak ilyen értékei...12-es ügyesség, 18-cas életerő...nem értem. Mindesetre talán ez a legjobb halállabirintus-könyv, remélhetőleg Sukumvit most már nyugdíjba megy, és nem lesz negyedik, ami esetleg lerombolná az összképet.
2022. szeptember 16. 15:05 | Válasz erre | #133
Az egyik Facebookos csoportban épp a könyv borítója volt posztolva.
Tony Hough rá is kérdezett: Ez Les Edwards borító?
Csak aztán nehogy baj legyen belőle :)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10226733410552183&set=gm.10160403259796407&idorvanity=2347541406
2021. március 20. 22:10 | Válasz erre | #132
Kicsit foglalkoztam a könyvvel. Spoilerben a helyes végigjátszás némi plusz infoval, illetve a "függönyös elmebaj"-on való keresztüljutás. Mivel nem kell mindenképp átvergődni rajta, hogy célt érjünk ezért külön írtam le. Egészen elképesztő 75(!!!) fp-ot emészt fel ez az agymenés...
[spoiler]Steve Jackson és Ian Livingstone
40. A Halállabirintus Bajnoka - 2015 (Zagor.hu)

1
111
155
166
69
95
348
285
179
159 Itt ha rontjuk az Ü-próbát, harcolnunk kell viszont utána kapunk egy tűzgolyó varázslatot! Igaz csak egyszer használhatjuk...
57 (vagy 15)
351
305
288
207
187
8
249
344
188
19
100
383
101
144
254
58
2
371
269
94
16
46
279
181
228
215
308
148
172
198
217
220
130
293
289
169
244(!!!) 24 helyett
165
107
68
9
317
3
132
335
370
5
35
104
152
232
262
299
262
283 felesleges
342 szintén
262
323 ide is felesleges bemenni
262
331
231
251
247
184
239
275 (!!! 255 helyett)

Innentől a helyes út:
272
322
170
291
246
368
7
153
6
356
122
177
171
96
47
234
24
62
197
372
230
238
350
194
277
143
106
347
359
75
51
353
73 (Itt négy fajta kihívásból választhatunk, nekem a startégiai "elmeháború" tetszett leginkább így ez szerepel itt)
117
126
266
346
224
397
327
113
189
281
233
330
376
139
229
154
214
390
315
40
363
222
265
245 (Mínusz 20 mert élőhalottal fogsz kezet! Így a TE kezed által végzi Ungoth!!!)
29
258
135
160
50
39
186
163
43
375
219
387
243
357
298
400
[/spoiler]

Függönyös labirintus
[spoiler]206-303-306-142-211-178-161-114-340-226-82-52-65-63-27-397[/spoiler]
2020. június 17. 20:24 | Válasz erre | #131
Sziasztok! Van már valakinek megfelelő sorrendje a végigjátszásra?
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 5. 14:01 | Válasz erre | #130
Sosem gondoltam volna, hogy valakinek ennyire bejön ez a kaland, még ha van benne némi nosztalgiafaktor is! Az ilyen rajongói kiadásokkal amúgy is vannak fenntartásaim, olvastam már többet is belőlük, de nem zártam egyet sem a szívembe. Lehet, hogy akadnak benne jó ötletek, csak abból kevés van, a többi meg a másolat másolata! Persze visszamehettünk újra a tűzhegybe, vagy érinthettük a Fekete Homok kikötőt, de mindig jöttek új dolgok, amelyek színessé tették az adott kalandot. Talán a Gyíkkirály visszatérése lehet az első olyan kaland, ahol én is csettinthetek egyet, vagy legalább méltathatom pár szóval.
2019. február 5. 08:41 | Válasz erre | #129
Végeztem újabb 3 könyvvel. Mostanában azt érzem, hogy nekem jobban tetszenek ezek a könyvek, mint azoknak, akik ide írtak :)

https://velemenyes.blogspot.com/2019/02/vissza-multamba-11-halallabirintus.html
© Ravnos
2018. május 13. 14:47 | Válasz erre | #128
Eléggé úgy néz ki, h a végigjátszás a hibás és kissé "lyukas". Mert tuti, h a könyv szerinti 275-re kell lapozni.
© Ravnos
2018. május 13. 14:41 | Válasz erre | #127
Még így hiba a végigjátszásban. 27 után 397, nem 297 jön!
© Ravnos
2018. május 13. 14:24 | Válasz erre | #126
Hol a hiba?! A 331 és a hozzá kapcsolódó fejezetekről (231,251,184) a könyvben mindenhol a 275-re kell lapozni, hogy tovább menjünk!
Viszont a végigjátszásban a 255-re kell lapozni így a végigjátszás teljesen más irányt vesz mint a könyv!
Szóval hol a hiba?
© Ravnos
2018. május 13. 13:58 | Válasz erre | #125
Hiba a végigjátszásban. 169 után nem a 24-re kell lapozni, hanem a 244-re.
© runner
2017. október 30. 19:10 | Válasz erre | #124
Ezt hívják inflációnak. [smiley]hawaii[/smiley]
A főhős Te vagy!
© AXE
2017. október 30. 17:11 | Válasz erre | #123
Sziasztok!

Egy hibabejelentést szeretnék közölni:

Bajnokok Próbája idézet:"Sukumvit báró átalakította Halállabirintusát,és ezúttal már20 000Aranytallért ajánlott meg annak,aki sikerrel átjut rajta."

A Halállabirintus Bajnoka háttértörténet idézet:"És miután a bátor harcos végzett Carnussal a10 000Aranytallért számláló díj már csak hab volt a tortán."

Üdv:AXE
© killmaster (Savanyúhas)
2017. szeptember 18. 09:52 | Válasz erre | #122
Az biztos, hogy amit a Bajnokok próbáján nyert, azt elköltötte a Halál seregeiben! Sőt ami abból megmaradt, azt ugye szétszórta a csatamezőn, hogy a káosz erők sora teljesen megbomoljon. Sukumvit helyébe már harmadjára nem is fizettem volna, mert az olyan potyalabirintus lett... Ott már fedezetlen csekket adtam volna a kalandornak! Ezért is érkezett Kelyhesdre csóróként kalandorunk. (Lásd Port of peril) [smiley]eplus2[/smiley]
© AXE
2017. szeptember 18. 07:33 | Válasz erre | #121
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek főhősünk mihez kezd a háromszoros főnyereménnyel(Halállabirintus,Bajnokok Próbája,Halállabirintus Bajnoka)?

Üdv:AXE
© runner
2016. december 30. 08:41 | Válasz erre | #120
Szia.

Könyvrendeléssel kapcsolatban nekem írjál levelet a runner @ freemail.hu címre, ott válaszolok.
Sajnos már elfogyott a figura, illetve az nem külföldről van, hanem a Vargamuhely.com készítette. De már nincsen utángyártás.
Még éppen tudok a könyvhöz adni 25. évfordulós érmét.
Aztán már csak maga a könyv lesz.

A főhős Te vagy!
2016. december 30. 02:34 | Válasz erre | #119
Sziasztok!

Szeretnék egyet a venni fizikai valójában a könyvből - a feeling mellett kollégám, Lakatos Pisti rajzai miatt leginkább.
Illetve érdeklődnék, hogy a Bajnokok próbája figura jár-e még hozzá, ha pedig nem, akkor milyen néven lehet utánakeresni ebay-en, amazonon?

Köszönöm előre is a választ az illetékestől!
2016. december 26. 21:00 | Válasz erre | #118
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszett a könyv az 5 angol szerző ellenére, bár a végére bekerült az oda-vissza menetelési lehetőséget biztosító útvesztő, amire nem volt igazán szükség szerintem.
Nagyon tetszettek a rajzok is. Gratulálok Lakatos István! A feladványok ötletesek, a 10 éves lányomnak is tetszettek.
Hiánypótló könyv! [smiley]nevetes1[/smiley] Végig jól szórakoztam.

Üdv:qgtanton
Only in Death - Mindhalálig
© AXE
2016. február 16. 17:35 | Válasz erre | #117
Sziasztok!
A Sztukumvit báró személyes feladványa a 317.fejezetponton mindig eszembe jut mosogatás közben.Mindig elröhögöm magam rajta.

Üdv:AXE
© runner
2016. február 10. 19:03 | Válasz erre | #116
AXE jóvoltából felkerült a könyv végigjátszása, ha valaki elakadna.
A főhős Te vagy!
© AXE
2016. február 2. 12:09 | Válasz erre | #115
Hibabejelentés:Háttértörténet:A második Bajnokok Próbájának nem 10 000,hanem20 000Aranytallér volt a díja.
© AXE
2016. január 16. 17:04 | Válasz erre | #114
Sziasztok!
Egy pár perce léptem el ifjabb Carnuss hullája mellől az üdvrivalgásba.A végigjátszás még csiszolásra szorul.Ha majd átfésültem,kijavítottam küldöm.

Üdv:AXE
© AXE
2015. szeptember 17. 15:56 | Válasz erre | #113
Halállabirintus élőben vasárnapra kiírva.Az Útvesztő(Maze Runner)

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Holnap lesz egy éve,hogy bemutatták.

Üdv:AXE
© AXE
2015. április 28. 13:32 | Válasz erre | #112
Szia!

Köszönöm!Csak érdeklődtem.

Üdv:AXE
© Vikky
2015. április 27. 16:14 | Válasz erre | #111
Én felajánlom az enyémet. Még meghajtva sincsen.
© runner
2015. április 27. 13:15 | Válasz erre | #110
Nincsen már díszdoboz. Csak a könyv önmagában.
A főhős Te vagy!
2015. április 25. 22:08 | Válasz erre | #109
Igen, csak a másik kettő könyvet nem kapod meg. :)
© AXE
2015. április 25. 17:20 | Válasz erre | #108
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy a"csak a könyv"meghatározásba azért a tok is beletartozik-e?

Üdv:AXE
2015. március 16. 18:55 | Válasz erre | #107
Egy kis értékelés. SPOILERT TARTALMAZ!!!!!!

Gondolom úgy ahogyan sokan mások is,rettenetesen örültem amikor év végén jött a hír,hogy itt a 3. rész. Úgy volt hogy meg is veszem a művet aztán másképp alakult így maradt a PDF-es verzió.

A fordítás itt is jól sikerült,és hibából is kevés akad,szóval ismét igényes a kaland összességében. Ahogy már említették egy ennyire sikeres első két résznek egy harmadik fejezetét megírni bizony embert próbáló feladat. Ha a szokott,és jól bevált kliséket hozod,akkor jön a \"miért nincs benne újítás?\" című mondat,viszont ha újítasz,akkor kapod egyből a \"hát ennek nincs is köze a halállabirintushoz\" beszólást. Én megmondom őszintén soknak tartom az öt szerzőt. Látszik,hogy mindent bele akartak tenni,de valahogy egy kicsit izzadságszagú lett az egész.

Borító,és képek: A borítón lévő kép eléggé gázos. Mintha nem tudta volna eldönteni a rajzoló,hogy mit rajzoljon aztán ez jött ki belőle és így hagyta. Olyan,semmilyen. A képek is közepesek,nem tesznek hozzá túl sokat az összképhez.

Történet: Nem nagyon tetszik,hogy jóformán egy épphogy kétoldalas háttér után már bent is vagyunk a labirintusban. Semmi felvezetés,semmi extra. Kalandozó vagy,unod magad,jelentkezel,kezdés. Ettől azért elmésebb előzményekkel is előállhattak volna.
Maga a benti részek is kicsit erőltetettnek tűntek nekem. A próbamestereknél az volt az érzésem,hogy már alig várták,hogy végre leírhassák azokat a feladatokat. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni,mintha siettek volna,vagy nem tudom. Nincs sok harc benne de azok kemények ez számomra pozitívum. Ami érdekes,hogy kaját nem nagyon lehet szerezni,csak elvétve,viszont gyógyporokból ezt lehet pótolni,sőt még drogozhatunk is! :D
Egy tapasztalt kalandozónak nem hinném,hogy nagyon nehéz lenne a történet. Instant halálpontot nem sokat találtam benne,akivel szóba lehet elegyedni általában segítenek,és az extrákba is viszonylag könnyen belebotlik az ember. Nehézségre kb az első résszel egyezik meg,a Bajnokok Próbája véleményem szerint sokkal nehezebb. A szerencsepontok bőven visszajönnek,szinte mindig fullon voltam,az ügyességet is lehet mindenféle dologgal növelni. (mármint a támadóerőt) Ungoth megjelenése nekem tetszett,és még kezet is foghattam vele! ;-) A rejtvények nem voltak túl nehezek,és egy kicsit sablonosra sikeredtek. Az hogy Carnuss fia is ott van,nagyon nagy ötlet,viszont a drámaiság nem erős oldala az íróknak. Ennél biztos vagyok benne,hogy bármelyik itteni felhasználónak lenne jobb ötlete.

Olvastam,hogy sokaknak nem tetszett a függönyös rész. Nos én úgy mentem végig,hogy nem érintettem azt a részt. Ez lehetséges? Vagy valamit elcsesztem?
Nagyon hamar végeztem vele,kb 3, 3 és fél óra volt. Ennek nem kéne így lennie.
Mindenesetre köszönöm a beleölt energiát mindenki részéről aki foglalkozott a könyvvel. :-)
2015. március 3. 11:59 | Válasz erre | #106
Na kijátszottam a kötetet, erős közepes. Talán 1 kicsit több elágazást és visszamenést tettem volna bele az írók helyében. 1szer csaltam is a lich első kérdésénél :)és talán a végső boss egy kicsit túl erős. Jó sok csapda és szívatás van benne, de élvezhető még. Ami szerintem megölhet 1 ilyen könyvet az amikor csak 1 fejezetpontról a másikra kell lapozni és nincs más lehetőség( ebben is volt 1).

pozitívumok
Halállabirintus 3
jó tárgyak
érdekes sztori

negatívumok
kevés tárgy
néhol túl erős szörnyek
érzékeny tulajdonság szívatások
rövidnek találtam

1 nüansznyi észrevétel a fordítással kapcsolatban a félork vagy ember-ork orgyilkosnál van szipákolós(?)szelence helyett a tubákos szelence szebben hangzik.
2015. február 14. 00:34 | Válasz erre | #105
Az igencsak sokat kritizált könyvnek akadnak azért elégedett olvasói is, még ha ezt itt alig merik bevallani. [smiley]kacsint[/smiley] Én is a kellemesen csalódott olvasók közé tartozom, úgyhogy szerintem nyugodtan bevállalhatod.
2015. február 13. 19:57 | Válasz erre | #104
Nekem tetszett. Ízlések és pofonok...
2015. február 13. 10:18 | Válasz erre | #103
A hozzászólásokat olvasva úgy látom elég rossz könyv? tehát kár volt megrendelni? Ha ennyire rossz vagy frusztráló akkor lemondom az előrendlést...
© Anry
2015. január 10. 03:39 | Válasz erre | #102
Már mindent elmondtatok, ami nekem is eszembe jutott, éppen ebben a pillanatban végeztem a könyvvel.

Az a függönyös rész engem is kiakasztott. Legalább lenne benne néhány extra mező/szoba, amiben hangyák meg csigák széttaposásán kívül bármi is történik, de nem. És erre elcseszni több, mint 70 fejezetpontot.. egy az egyben kivágnám a francba belőle ezt a részt, még akkor is, ha ezzel nem lenne meg a 400. fejezetpont..
2015. január 6. 09:47 | Válasz erre | #101
Valóban még egy régebbit töltöttem le. Köszi.
2015. január 5. 16:52 | Válasz erre | #100
Az új pdf-ben benne vannak.
© runner
2015. január 5. 12:26 | Válasz erre | #99
Nem a régi pdf-et nézed?
Január 2-án kicseréltem a pdf-et, mert hibás volt.
A főhős Te vagy!
2015. január 5. 11:46 | Válasz erre | #98
A pdf-ből hiányzik a 96, 133-134 és a 215-216 fejezetpontok oldala.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. január 3. 20:19 | Válasz erre | #97
Itt már többen értékelték a kalandot; többek között én is megírtam mi is volt a problémám vele, ha érdekel Gyilkos Fűz bátran olvass utána. Ez egy megosztó kaland, van akinek bejön, nekem speciel nem, pláne úgy, hogy egy eposzi küldetés folytatásának szánták. A nyelvtani részekkel nekem nem volt különösebb gondom, sok mással igen, de nem akarom ismételni magam. Runner megosztotta velünk ezt a kalandot is, és én értékelem a jó szándékát, noha adtam más jellegű tippeket is, esetleg milyen irányban lehetne haladni. Félre ne értsetek, ha a többség rajongói kalandokat akar olvasni, hát akkor legyen, én is elolvastam belőlük párat. Némelyik egész ötletes volt, és ebben a kalandban is akadtak azért jó pillanatok, de valamivel sikerült aztán elrontani... Amikor a Fekete lovag kalandomat pontozták, be kellett látnom, hogy ahány olvasó, annyiféle meglátás, tehát mindig vannak olyanok, akik ha akarnak, tudnak hibát találni egy-egy történetben. Jókait hiába tartják zseniális írónak, én elaludnék a regényein, viszont John Caldwell egyik írása sem lesz soha kötelező olvasmány, max a fantasy rajongóknak! Visszatérve a Halállabirintus bajnokára én óvatosabban nyúltam volna a történet megírásához az biztos. Attól, hogy bizonyos helyzeteket és személyeket \"lenyúlok\" és beleteszem egy kissé zavaros labirintusba, attól az még nem lesz klasszikus KJK-s kaland. Én is másoltam indigóval rajzokat, mégsem hittem magamról, hogy grafikus vagyok... Ahhoz ettől kicsit több kell!
© [törölt felhasználó]
2015. január 3. 19:55 | Válasz erre | #96
© runner
2015. január 3. 19:09 | Válasz erre | #95
A kifejezések lehet néha Titán-idegenek, de még régebben lett lefordítva, olyan 3-4 éve...
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2015. január 3. 18:57 | Válasz erre | #94
© CatDog
2015. január 3. 16:16 | Válasz erre | #93
A rajzok szerintem elég jól hozzák a kjk hangulatát, simán elmenne bármelyik régi könyvbe is. Látom magyar készítmények grat hozzá. Annak idején én is megírtam az Elátkozott Ház 2-őt és a Labirintus folytatását is :)
© Zak
2015. január 3. 14:03 | Válasz erre | #92
Aha, most már értem, látom, hogy működik. Eddig nem vettem észre a fórumban a hibák a kjk könyvekben téma \"hibák hozzáadása\" mezőt, ill. az abból lenyíló listát, amiben tényleg ott az összes kaland. Köszönöm a választ!
2015. január 3. 13:24 | Válasz erre | #91
Automatikusan megjelennek az elkészült könyvek. Annyi \"trükk\" van csak benne, hogy a lista legalján a füzetkalandok vannak. Betettem elválasztó elemeket, hogy könnyebb legyen megtalálni őket.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2015. január 3. 10:01 | Válasz erre | #90
© Zak
2015. január 3. 00:22 | Válasz erre | #89
Runner! Légy szíves nyiss \"hibák a könyvben\" opciót erre a könyvre is, sőt talán lehetne rögtön az összesre, amire még eddig nem lett nyitva. Szerintem a jövőben ha egy új könyv felkerül, mindjárt a hibák a könyvben lehetőséget is elérhetővé lehetne tenni.
© [törölt felhasználó]
2015. január 2. 21:28 | Válasz erre | #88
© runner
2015. január 2. 20:26 | Válasz erre | #87
Valóban.
Volt egy elcsúszás a pdf kreálásakor.
Javítottam, most már jó a pdf.

A kész könyvekben ez a hiba nem volt.
A főhős Te vagy!
© Zak
2015. január 2. 20:05 | Válasz erre | #86
A pdf-ből igen, a nyomdaiból szerencsére nem. Azt bajosabb lenne korrigálni:)