Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Devlin

Devlin
Ügyesség: 10
Támadások száma: 1
Lakóhely: Tűz elemi síkja
Felbukkanók száma: 1
Típus: Mágikus teremtmény
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Tűz (2 sebzés)
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
A Tűz Elemi Síkja sok mágikus lénynek ad otthont, az egyik ilyen a Delvin. Ez a lény átmenetet képez a Tűz Elementál és a Tűzmanó között. Méretileg nem nagyobb egy Törpénél, így amikor megjelenik, azt humanoid formában teszi.

Megidézése körülményes és veszélyes folyamat; csakis tapasztalt varázslóknak ajánlott, de sokszor ők is áldozatul esnek a Delvin támadásának. Ugyanakkor boszorkányok is előszeretettel hívják életre a lényt.

Van viszont egy dolog, egy nem is túl bonyolult szabály, ami képes kordában tartani a lényt: csak egy dolgot szabad tőle kérni, és utána el kell engedni, ellenkező esetben azonnal fellázad.

A Delvin azért is veszélyes, mert az evilági fegyverek semmiképp nem tudnak rajta sebet ejteni, ő viszont halálos égési sebeket képes ejteni áldozatán. Egyetlen biztos módja van az elpusztításának, ha a tüzet, amiből az egész lény áll, kioltják valamilyen folyadékkal. Ehhez sikeres szerencsepróbára van szükség, hogy a vízzel teli üveg a célba érés után összetörik-e, és eloltja a perzselő lángokat.

Ha a dobás sikeres, akkor hatalmas sikolyok közepette a Delvin visszatér az eredeti élőhelyére, a Tűz Elemi Síkjára.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Törpe
Bestiák: Tűzmanó
Égiek: Tűz Elemi Síkja

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr