Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Vivern (Wyvern)

Wyvern szócikkből átirányítva
Ügyesség: 10
Életerő: 11
Támadások száma: 2
Lakóhely: Barlangok, Dombok, Erdők
Felbukkanók száma: 1
Típus: Szörny
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Felbukkanás: A Végzet Erdeje, 57. fejezetpont.
ügyesség: 10, életerő: 11
Él még a Sárkányokhoz hasonló faj, egy alkatilag ugyan kisebb szárnyas lény, mely a WYVERN névre hallat. Léteznek belőlük 10 méter magas példányok is, bár ezek meglehetősen ritkák. Külsőre nagyon hasonlítanak a Sárkányokhoz, ám nekik csak két lábuk van. Ezért néznek úgy ki, mint egy pikkelyes madár, és nem úgy, mint egy szárnyas gyík. A színük rendszerint zöld, vagy barna, így igazodva élőhelyükhöz. Szemük piros, amiben látható a rosszakarat jele. Mint nagyobb rokonaik, ő is képes tűzet fújni, ami igazából nem egy nagy lángcsóva, hanem egy kisebb tűzlehelet. Ha ráfúj valakire, akkor dobni kell SZERENCSE próbát! Ha sikeres a próba, elkerülte a tüzet, de ha nem, akkor 4 ÉLETERŐ pontot sérül a tűztámadástól. Ezután hatalmas karmaival és fogaival lendül támadásba. A zsákmányát mindig elcipeli a barlangjába, és ott eszi meg.
Származásukkal kapcsolatban csak legendákra támaszkodhatunk. Egyesek szerint maga Kilanirax, a Sárkányok Ura teremtette őket, mások az ősi faj elkorcsosulásával magyarázzák létüket, ám bármi is az igazság, abban minden tudós egyetért, hogy veszélyes és gonosz lények. A Sárkányokhoz hasonlóan ők is vonzódnak a kincsekhez, melyet korábbi áldozataiktól tulajdonítanak el.


Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr