Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Farkas (Wolf)

Ügyesség: 7
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Síkságok, Vadon
Felbukkanók száma: 1–6
Típus: Állat
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Átlagos–Alacsony
Felbukkanások: A Végzet Erdeje, 330. fejezetpont.
ügyesség: 7, életerő: 7
A Végzet Erdeje, 330. fejezetpont.
ügyesség: 7, életerő: 9
A Végzet Erdeje, 330. fejezetpont.
ügyesség: 8, életerő: 7
Tolvajok Városa, 64. fejezetpont.
ügyesség: 5, életerő: 5
Tolvajok Városa, 201. fejezetpont.
ügyesség: 5, életerő: 5
A FARKASOKAT meg lehet találni a három kontinens bármely részén. Kis csoportokban, falkákban élnek, és folyamatosan portyáznak az élelem miatt. Képesek több napon át követni a zsákmányt, és egy óvatlan pillanatban, mikor lanyhul a figyelem, támadásba kezdenek. Az áldozat csak az utolsó pillanatban veszi már csak észre azt a világító szempárt, mely eddig a bozótban rejtőzött. Üvöltéssel tartják egymás közt a kapcsolatot. Ezt, ha meghallja valamiféle vadállat, és nincsen elzárva, vagy kikötve azonnal elrohan. A tűztől félnek, de türelmes lények, tudják, hogy a tűz előbb vagy utóbb kialszik, és utána támadhatnak. Számos rémtörténet kapcsolódik például a Fekete erdei farkasokhoz, akik álmukban lepik meg a szerencsétlen kalandozókat.
Az északi jeges tájakon egy különleges fajuk él: a HÓFARKAS. Jóval nagyobb termetű a hagyományos farkasnál, és sokkal vérszomjasabbak is. Fehér a bundájuk, hogy jól el tudjanak rejtőzni a havas tájon. Szemük vörös, és sokan ezért is gondolják őket megszállottnak. A TOA-SUO nép folyamatosan tenyészti, és képzi őket. Velük járnak vadászni Yetire és Fagy- óriásra.
A FARKAS és Kutya keresztezéséből jött létre a FARKASKUTYA. Olyan, mint egy FARKAS, de sokkal vékonyabb, és a bundája is rövidebb. Kiváló őrző védő állat; egyesíti a kutya odaadását, és a FARKAS ravaszságát. Már kölyök korukban kell velük foglakozni, mert csak egy gazdát ismernek csak el, és az ő szavára azonnal cselekszenek.
A Feketehomok Kikötőben több iparos is tart ilyen őrző-védő ebeket, hisz a rengeteg tolvaj és rabló készséggel emeli el az értékeket.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Aakor
Bestiák: Óriás Aardfarkas
Személyek: Snivel
Személyek: Valderesse

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr